מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- ארמדילו פליפ xt וסולה 2 mtx chromeענבל07/09/2015
שלום קובי,
אנו מתלבטים בין עגלת מאמס אנד פאפס ארמדילו פליפ xt לבין הדגם החדש Sola² MTX כרום ג'ינס.
האם תוכל בבקשה לעמוד על ההבדלים המהותיים שבין הדגמים (משקל, קיפול, טיולון כלפי ההורה/הנסיעה, רוחב, יציבות, קלות נסיעה, גלגלים, גגון, פגוש, עמידות וכד') ואיזה דגם מומלץ יותר?
בנוסף, האם ידוע לך מה מחירו של כל דגם בערך?
תודה רבה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ארמדילו פליפ xt וסולה 2 mtx chrome - תגובה
קובי סופר08/09/2015שלום ענבל,
הכל שאלה של דרישות מהמוצר. הפליפ קלה יותר, קלה יותר לקיפול, קטנה יותר בקיפול, הבדים נשמרים כלפי פנים נגד לכלוך וזה כמובן יותר סטרילי. מצד שני הסולה יותר מעוצבת, תהיה יותר נוחה להליכה בשטח שהוא מעבר לעיר, יש לה פגוש שאין בפליפ.
שתיהן יציבות ועמידותן זהה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין עגלות.רוז07/09/2015
היי אשמח לעזרתך,
יש לי התלבטות בין מספר עגלות. המחיר לא מהווה משמעות.
-פג פרגו, מהו הדגם הטוב ביותר לדעתך?מתלבטת בין הבוק פלוס לפופ אפ..והאם שתיהן יכולות להגיע עם שלדת s לבנה? (ראיתי שרשמת שיש הבדל באיכויות הבדים בעגלת הפג איזה דגם איכותי ביותר?)בנוסף ראיתי שבעגלות הפג אין מזרון נשלף, האם יש מזרון עגלה מומלץ??
- עגלת מוצי אייגו.
-עגלת מאליבו מבית אדמקס.
את המאליבו אינני מכירה כלל רק שמעתי עליה חוות דעת מחברות.
* אני מבינה שהעגלות שציינתי לא נחשבות קלות אך חשוב לי גם נוחות התינוק, אשמח לדעת איזה מהדגמים שציינתי הוא איכותי ביותר,קל ביותר ונוח לקיפול.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התלבטות בין עגלות. - תגובה
קובי סופר07/09/2015שלום רוז,
לדעתי הפג היא האיכותית ביותר, היא הכי קלה, מתקפלת הכי נח וגם וגם בגודל נכנסת לרוב הרכבים. יש לה שלדה לבנה. הדגם הכי מומלץ הוא הפופ אפ, הבדים יותר איכותיים, האמבטיה יותר קלה משאר הדגמים שלהם וגם מתקפלת לאחסון.
לגבי מזרן הפג מגיעה ללא ומומלץ לרכוש אחד בנוסף. כמו כן גם הטיולון לא נשכב ישר ומומלץ להוסיף לו מזרן.
המוצי סובל מטיולון שלא נשכב ישר כמו בפג, הטיולון שלה יותר צר מהפג והמשקל טיפה יותר כבד.
המאליבו חדשה בארץ ועושה רושם של מוצר טוב במחיר סביר. עדיין היא פחות איכותית מהפג והמוצי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התייעצות
רוז07/09/2015תודה רבה לך עזרת לי מאוד!!!
שאלה רק לגבי מזרן לעגלה, יש משהו מומלץ כמו בעריסות? או שהכל אותו דבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך התייעצות - תגובה
קובי סופר07/09/2015שלום רוז,
אין משהו ספציפי שמומלץ. רק לוודא שהמזרן לא עבה מדי ביחס להוראות היצרן,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אויסטר 2 או ארמדילו פליפ XT ?דויד07/09/2015
היי קובי,
ראשית המון תודה על העזרה פה !
אנחנו זוג (היא נמוכה אני ממוצע) שגרים בעיר עם מעלית ורכב קטן.
הלכנו לראות את הארמדילו פליפ 3 אך איכשהו התאמצנו מדי לנסות לשחק איתה בקיפול או הסרה של אמבטיה.
האורבו נראה מגניב אבל לא מתקפל לקטן.
הבוגבו בי3 מרגיש לנו קטן ונמוך מדי והאמבטיה לא קשיחה..
כל שאר העגלות נראים גדול מדי עבורנו.
לחברים יש אויסטר 2 והם מרוצים בכללי. ואישתי גם אהבה את העיצוב.
היתרון שהבנו מאוסיטר זה שיש לו סלקל+בסיס של ברייטקס ללא מתאמים.
לכל השאר צריך.
יש לך מה להוסיף? חסרונות של אויסטר? עדיפות של אחר?
שוב המון תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אויסטר 2 או ארמדילו פליפ XT ? - תגובה
קובי סופר07/09/2015שלום דויד,
האויסטר מתקפלת לגודל גדול (די דומה לאורבו) כשמקבלים יחד עם הטיולון. לכן טרם ההתלבטות אני ממליץ לבדוק ברכב אם היא נכנסת.
מוזר לי שלא הסתדרתם עם הפליפ, מאד קל לתפעל. אני ממליץ שתנסו בעוד חנות, אולי בחנות מסוימת הציגו מוצר פגום.
לגבי בי 3 זו עגלה טובה אך אם לא אהבתם אז אין מה לעשות.
שאר העגלות ששוקלות ומתקפלות כמו הפליפ והבי 3 מגיעות עם טיולון שהוא חד כיווני. אני פחות ממליץ.
שאר העגלות עם טיולון דו כיווני מתקפלות פחות או יותר כמו האורבו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום קוביאלי06/09/2015
קניתי עכשיו עגלת פג פרגו פופ אפ, רציתי לשאול אם בסיס לרכב רגיל מתאים לסל קל או רק האיסופיקס? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום קובי - תגובה
קובי סופר07/09/2015שלום אלי,
שני הבסיסים מתאימים. אני ממליץ על האיזופיקס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על טיולון לטיסההילה06/09/2015
שלום,
יש לנו עגלת פג פרגו פופ-אפ, אך עוד לא עברנו לטיולון. בסוף החודש אנחנו צפוים לטוס עם תינוקת בת 4 חודשים, ולא רוצים לקחת את הפג כדי שלא תיהרס בטיסה.
חשבנו לרכוש טיולון פשוט וזול יחסית לנסיעה, אך גם כזה שאולי ישמש אותנו בעתיד במידה שלא נרצה להתעסק עם הפג כי היא בכל זאת קצת כבדה בקיפול שלה.. יש המלצות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'ואי פרימיום
הילה07/09/2015בינתיים כבר בדקנו את הג'ואי פרימיום - מה דעתך עליה גם מבחינת נוחות קיפול ויציבות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המלצה על טיולון לטיסה - תגובה
קובי סופר07/09/2015שלום הילה,
אני מאוד ממליץ על הג'ואי. טיולון מצוין, שכיבה מעולה ומחיר הגיוני. לא נופל מהמתחרות היקרות בהרבה.
כמובן שאם יש תקציב היויו הוא הטיולון המושלם לטיסות. יש לו יתרון עצום בכך שהוא עולה איתך למטוס, כלומר במקום למסור את הטיולון בצ'ק אין ולהיסחב עם תינוק על הידיים (אפשר עם מנשא בגיל הזה), הטיולון בא איתך עד העליה לטיסה ושם הוא נכנס לתא.
החסרונות: אין לו שכיבה ישרה, יקר מאוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה!
הילה07/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סל קל ואיזופיקסלירון06/09/2015
היי קובי,
1. אשמח בבקשה לדעת את עניין התוקף של סל קל...אם יש לי סל קל שהיה בשימוש שנתיים הוא תקף?
2. מה החשיבות של איזופיקס? האם זה חובה ונצרך? אני יודעת שהרבה גם משתמשים בלעדיו...
תודה רבה,
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סל קל ואיזופיקס - תגובה
קובי סופר06/09/2015שלום רעות,
לסל קלים אמריקאים יש תוקף של 6 שנים מיום היצור ואמור להיות תאריך יצור וגם תאריך תפוגה.
בסל קלים אירופאים לרוב זה זהה אבל ישנן חברות שלא מציינות תוקף ותאריך יצור ולכן תוקף השימוש צריך להיות 5 שנים מיום השימוש הראשון.
הבסיס איזופיקס נועד לאפשר התקנה קלה עם מינימום טעויות אנוש. כ- 70% מההורים מתקינים לא נכון סל קל או כיסא בטיחות. עיגון האיזופיקס מפחית את טעויות האנוש עד 5%.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל של פגשי06/09/2015
קובי שלום,
הזמנתי עגלת פג פרגו פופ אפ ואני לא מצליחה להבין איזה דגם של סלקל מגיע בחבילה.
אתה יודע במקרה? אמרו לי פעם אחת ה SIP ובפעם אחרת הSL....
בכלל לפי מה שראיתי לדגם החדש קוראים 4-35.
אתה יכול אולי לעשות לי סדר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סלקל של פג - תגובה
קובי סופר06/09/2015שלום שי,
הדגמים החדשים נקראים SL.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה4-35
שי06/09/2015ואתה יודע אם זה מה שקוראים לו ה 4-35 (שזה אני מבינה מתייחס למשקל התינוק שיכול להיכנס לסלקל).....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
4-35 - תגובה
קובי סופר07/09/2015שלום שי,
אלו מידות אמריקאיות משמע הכוונה לדגם האמריקאי של הסל קל (שונה מהאירופאי) שלא נמכר בישראל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין עגלותהורים חדשים06/09/2015
הי קובי,
אנחנו גרים בבית צמוד קרקע בעל 2 קומות.
חדרי השינה בקומה העליונה ועיקר המגורים בתחתונה (סלון מטבח וכו')
נוהגים ברכב הונדה עם באגז' לא גדול.
חשוב לי אמבטיה גדולה כדי תהווה כמין עריסה לזמן שאנחנו שוהים בקומה התחתונה.
לא נוסעים בכלל באוטובוסים או תחבורה ציבורית.
חשבתי על מימה קסרי כי אני מאוד אוהבת את המראה המרשים והבנתי שהאבטיה גדולה ונוחה השאלה אם נוכל להכניס בקלות לפאגז.. אתה ממליץ עליה?
עגלה אחרת ששמענו עליה היא בגבו בי 3 אמרו שהיא מאוד נוןה לקיפול וטובה לבעלי רכב. איך האמבטיה שלה?
והעגלה השלישית שהמליצו לנו עליה היא ארדמילו פליפ xt..
מי מבין שלושתם תהיה הטובה לנו ביותר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התלבטות בין עגלות - תגובה
קובי סופר06/09/2015שלום,
המימה אכן מעוצבת ומרשימה, אני לא ממליץ עליה בעיקר לא לצרים שלך. הסיבה העיקרית היא שאין לה טיולון שנשכב למצב שטוח. ציינת שאת רוצה שהתינוק ישכב מדי פעם באמבטיה אך גם בטיולון צריך לשכב ובמימה אין שכיבה ישרה. כמו כן הקיפול קצת גדול אבל יתכן ותיכנס לרכב (צריך לבדוק). אני לא בעד לרכוש מוצר יקר רק בגלל המראה, זה הדבר האחרון שצריך לעניין.
בוגבו וארמדילו הן עגלות די זהות ברעיון (אמבטיות קטנות מהממוצע ונמוכות), טיולון דו צדדי עם שכיבה ישרה, משקל קל, תפעול קל וקיפול קומפקטי. הן עונות על ההגדרה של הרכב ופחות על ההגדרה של האמבטיה.
הייתי ממליץ לך לבדוק עגלות הרטן ופג פרגו בוק פלוס. הן עונות טוב יותר לגודל האמבטיה ויכולות להתאים לרכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
הורים חדשים06/09/2015ראיתי את ההרטן. שמתי לב שאת ממליץ עליה הרבה
הבעיה שלי היא שאני לא אוהבת את המראה שלה. מאוד חשוב לי מראה יפה מודרני ומרשים. בעיקר מה שמפריע לי זה הסל הגדול שלה זה נותן תחושה של הסחבות ומזכיר עגלות ישנות.
חוץ מזה היא באמת טובה, הקיפול היציבות והאמבטטה מעולה..
יש דרך לפרק את הסל וללכת בלעדיו?
איזה עוד המלצות יש לך על עגלות איכותיות, אמבטיה נוחה, טיולון נשכב, ושיכנסו לפאגז ממוצע?
כסף לא משחק מקום בכלל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה - תגובה
קובי סופר07/09/2015שלום,
אני ממליץ עליה כי לדעתי זו העגלה הכי נכונה לתינוק.
הסל ניתן לניתוק ויש דגם שנקרא סקיי אקס אל שלו יש סל שונה.
אני ממליץ על עגלה איכותית לתינוק ואני אישית חושב שלתינוק עדיף שתהיה שכיבה ישרה גם בטיולון. לכן אני פחות ממליץ על עגלות אופנתיות כמו סטוקי, בוגבו קמיליון או מימה. הן יפות וטרנדיות ושם היצרן השקיע. בחברות כמו הרטן ופג היצרנים קודם כל השקיעו באיכות ופחות בעיצוב. אי אפשר לקבל הכל לצערי.
אם בכל זאת חשוב לך עיצוב יש גם את עגלות בבה קאר שיכולות להתאים לדרישות המראה ועדיין יש טיולון עם שכיבה ישרה.
גם איי בי סי דיזיין ממבה פלוס נראית מעולה (לטעמי) ועדיין יש שכיבה ישרה בטיולון.
הקיפולים סבירים ומומץ בכל זאת לבדוק ברכב טרם הרכישה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן עמינח נושם. מבולבלתאני123405/09/2015
שלום.
מעוניינת לרכוש לתינוקת שבדרך מזרן נמינח ונושם.
ראיתי בחנות מזרן של עמינח נושם משני הצדדים בעלות של כ 1000 שקלים (שזה ההכי טוב והכי חקר שלהם לדבריהם) והחלטנו שכנראה נרכוש אותו.
אבל פתאום נזכרתי שבדוגמית של המזרן שהראו לנו לא היתה עליו שכבה של שעוונית.
איך פותרים את העניין הזה?
האם המזרן כן מגיע עטוף בשעוונית ורק הדוגמית שלו ממעין רשת לבנה?
במידה ולא מגיע עם שעוונית, האם כיסוי המזרן בשעוונית מבטל את היותו מזרן נושם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מזרן עמינח נושם. מבולבלת - תגובה
קובי סופר06/09/2015שלום,
אין צורך בשעוונית מכיוון שהנוזלים (שתן, פליטה) מחלחלים כלפי מטה ולא נספגים בריפוד או בספוג, כמו כן היתרון הגדול של המזרן שניתן לשטוף גם את החלק הפנימי בניגוד למזרני ספוג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה יודע מה שם הדגם של המזרן עמינח?
אני123406/09/2015שעולה סביב 1000 שקלים.
והאם קינג קויל אימייג'ין 360 עדיף?
מה זה תופעת "הראש השטוח" שקינג קויל אימיגין מונע לטענתם?
האם יש מזרנים מומלצים נוספים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אתה יודע מה שם הדגם של המזרן עמינח? - תגובה
קובי סופר07/09/2015שלום,
לא כלכך מכיר את הדגמים מכיוון שבכל חנות יש שם שונה למזרן. עמינח עושים זאת כדי לבדל ולעיתים מדובר באותו מזרן ורק השם שונה.
תופעת הראש השטוח נתגלתה לפני 15 שנים אך התחילה ב- 1992. בדיוק אותה השנה שבה שונתה ההמלצה העולמית ואמרה שיש להשכיב תינוק על הגב עד גיל שנה. מה שקורה הוא שהראש הוא חלק עדין שמתפתח עד גיל 3 שנים בממוצע, היות והתינוק על הגב ויש לחץ על הראש אז החלק האחורי לא מתפתח ונשאר שטוח. חשוב לציין שאין סכנה בריאותית אך בכל זאת זה פוגע במראה החיצוני. הבעיה עם ההורות של היום שמהמיטה שבה התינוק בילה לילה שלם על הגב התינוק עובר לטרמפולינה/נדנדה, משם לסל קל ולעגלה ותמיד על הגב. לכן אני ממליץ תמיד להשכיב על הבטן (כל עוד התינוק לא ישן במיטה). לכן גם אני ממליץ על עגלות שהטיולון שלהן נשכב למצב שטוח כי אז יש אפשרות להשכיב על הבטן גם בשלב הטיולון. המזרנים הנושמים למעשה מונעים או מצמצמים תופעת ראש שטוח מכיוון שהם לא קשיחים כמו המזרנים הדו צדיים. עוד אחת מהסיבות היום שאני ממליץ רק על מזרן נושם (לא משנה של איזה חברה או דגם, העיקר שיש לו תו תקן).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת תאומיםדוד04/09/2015
איזו עגל תאומים צרה מומלצת. ראיתי שבעגלות תאומים משקיעים פחות אשמח לשמוע על עגלה שתיתן לי גם עיצוב ונוחות ומחיר נורמלי.
יש כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עגלת תאומים - תגובה
קובי סופר06/09/2015שלום דוד,
בשוק עגלות התאומים ההורים צריכים פחות לחפש יופי אלא פרקטיות.
עגלות התאומים מתחלקות לשניים:
1. עגלות רכבת (אחד מול או אחרי השני).
2. עגלות סייד ביי סייד (אחד ליד השני).
עגלות הרכבת נותנות יתרון בכך שאפשר לשים תינוק מול תינוק, לרוב המושבים יותר גדולים, אפשר לשים אמבטיות, טיולונים וסל קלים. מצד שני באף אחת מהן אין שכיבה ישרה והמושבים בשיפוע. בנוסף הן ארוכות מדי (אך צרות כמו עגלת יחיד) ויכולות ליצור בעיות באיזורי מגורים מסויימים.
מסגנון זה לדעתי האיי בי סי דיזיין זום היא העגלה הטובה ביותר שיש כיום. היא היחידה שהאמבטיות והטיולונים שלה הם בגודל של עגלת יחיד. זה מוצר נח לתפעול, נח להליכה ומעוצב.
מהסגנון השני לדעתי עגלת בייבי מונסטר היא הטובה ביותר שיש כיום. רוחבה 65 ס"מ כרוחב עגלת יחיד, היא נכנסת בכל מעלית ללא בעיה. יש לה אפשרות לחבר 2 אמבטיות ו2 סל קלים (לא משהו שקיים בהרבה עגלות מסוג זה), אפילו מעוצבת כפי שרצית. יש לה שכיבה שטוחה בטיולון שזה יתרון עצום, היא קלה וקומפקטית בקיפול.
לסיכום: אם היום אני צריך לרכוש עגלת תאומים בייבי מונסטר זו העגלה שהייתי רוכש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארמדילו פליפ לא פליפ xtלירון02/09/2015
היי קובי,
כל השאלות מופנות על עגלת ארמדילו פליפ ולא פליפ xt. התקציב לא עומד בזה.
אשמח לעזרה קטנה...אני מאוד נמוכה 1.55 ובעלי מאוד גבוהה 1.90
1. האם ארמדילו פליפ תתאים לשנינו? בהתחשב בעובדה שאני לרוב אהיה עם העגלה. מה הגובהה שלה?
2. האם היא מספיק יציבה ועולה מדרגות? או שיהיה קושי? בגלל שהיא קטנה היא נראית לא כ"כ יציבה
3. הנסיעה שלה יציבה וטובה?
4. הבנתי מחוות דעת של אנשים שהאמבטיה קטנה יחסית ומתאימה עד גיל 2-3 חודשים. אני צריכה ללדת בעז"ה בסוף נובמבר ויהיה חורף ארצה שלפחות עד גיל 4 חודשים התינוק יוכל להיות באמבטיה. זה נכון?
תודה רבה קובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ארמדילו פליפ לא פליפ xt - תגובה
קובי סופר02/09/2015שלום רעות,
1. האם ארמדילו פליפ תתאים לשנינו? בהתחשב בעובדה שאני לרוב אהיה עם העגלה. מה הגובהה שלה?
לגבי הגובה לדעתי זה גבולי מבחינת בעלך, לך בכלל לא תהיה בעיה. בעלך צריך לחוש אם הידית נוחה לו בגובה והוא לא צריך להתכופף.
הגובה שלה הוא 98 ס"מ שזה נמוך מהממוצע.
2. האם היא מספיק יציבה ועולה מדרגות? או שיהיה קושי? בגלל שהיא קטנה היא נראית לא כ"כ יציבה
יציבה מאוד.
3. הנסיעה שלה יציבה וטובה?
סבירה, יש יותר טובות. בעיר ההליכה מעולה, טיפה מעבר וההליכה תהיה קשה, לכן תלוי היכן תטיילו איתה.
4. הבנתי מחוות דעת של אנשים שהאמבטיה קטנה יחסית ומתאימה עד גיל 2-3 חודשים. אני צריכה ללדת בעז"ה בסוף נובמבר ויהיה חורף ארצה שלפחות עד גיל 4 חודשים התינוק יוכל להיות באמבטיה. זה נכון?
נכון ולא נכון, תלוי בגודל התינוק, כל תינוק זה עולם ומלואו ולכן קשה לדעת. לדעתי בחורף עם לבוש עבה יכולה להיות סיטואציה שבגיל 3 חודשים יהיה מעבר לטיולון, לא לפני!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!! עוד שאלה קטנה..
לירון03/09/2015קובי אתה מדהים תודה רבה על התשובה המפורטת והמספקת...
עוד שאלה קטנה...מה החוות דעת על עגלת אויסטר 2?
מה החסרונות שלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה!! עוד שאלה קטנה.. - תגובה
קובי סופר04/09/2015שלום רעות,
הקיפול שלה גדול מאוד יחד עם הטיולון (במרבית הרכבים ידרש פירוק של המושב).
אין למושב שלה שכיבה מלאה.
לדעתי עגלות כמו הסולה 2 וג'ואי כרום עושות כמעט כל מה שהאויסטר עושה רק במחיר הרבה יותר הגיוני. כמו כן יש את הנבינגטון קדט שדומה מאוד לתכונות של האויסטר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת ABC ממבהמבולבלת02/09/2015
היי,
קנינו עגלת ארמדילו פליפ XT אבל כשהלכנו לחנות אחרת כדי לרכוש רהיטים, אמר לנו המוכר שהעגלה ממש לא מומלצת ושהיבואן הספיק להביא אותה לארץ בעקבות טענות של הורים. הוא המליץ לנו במקום על עגלת ממבה ואמר שהיא טובה בהרבה. אשמח לשמוע את דעתך לגבי הממבה לעומת הארמדילו וכן האם אתה יודע משהו על כך שמפסיקים לייבא את הארמדילו לארץ.
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרף לשאלה- אמרדילו פליפ לא טוב?
דויד02/09/2015מה לגבי סייבקס פריאם? (בהשוואה לבי3 וארמדילו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מצטרף לשאלה- אמרדילו פליפ לא טוב? - תגובה
קובי סופר02/09/2015שלום דויד,
דגם גדול יותר בקיפול ויקר בהרבה, בעיקר משלמים על העיצוב. אם מגיעים למחירים האלו המתחרות מגרמניה הרטן ואיי בי סי דיזיין (דגם ממבה פלוס) לדעתי יותר מוצלחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עגלת ABC ממבה - תגובה
קובי סופר02/09/2015שלום,
פשוט שקר של מוכר שיש לו אינטרס למכור! אני גם מנחש באיזו חנות זה נאמר אך לא אכפיש את החנות (למרות שמגיע לחנות שמשקרת!). הפליפ XT פופולארית מאוד ולכן היבואן לא עומד בביקוש, אי לכך הוא מוכר אותה למעט מאוד חנויות, אלו שלא מוכרים מוכרים סיפורים. אני מאוד אוהב את חברת איי בי סי דיזיין אבל אני לא ממליץ על הממבה מכיוון שהטיולון שלה לא נשכב למצב שטוח. אם את רוצה דגם טוב של איי בי סי אני ממליץ על הממבה פלוס שנשכבת ל180 מעלות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Armadillo, bugaboo, Mutsy or Stokkeדויד01/09/2015
היי קובי :-)
אנחנו זוג (היא טיפה פחות מ160 אני 180) בהיריון ראשון, ת"א (עם מעלית), רכב קטן יחסית ... מתלבטים בין:
mamas and papas armadillo flip xt (שזה טיפה יותר גדול מרגיל?)
bugaboo bee 3
Mutsy igo or evo (יש שוני?)
Stokke (יש שם כמה אבל הכול נראה אותו דבר..)
ויש את "הבייבי ג'וגר סיטי מיני" שהבנתי שנורא פופלרי אבל לא מומלץ על ידך...
פרמטרים חשובים:
פשוט פונקציונלית עם מגוון אופציות, קל משקל, קטן (ופשוט) בקיפול ובהתעסקות עם הרכב, נוח לטיול בעיר ..
אני מניח שכולם בטוחים ויציבים...
המון תודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
Armadillo, bugaboo, Mutsy or Stokke - תגובה
קובי סופר01/09/2015שלום דויד,
לפרמטרים שציינת הבוגבו בי 3 והארמדילו פליפ או פליפ XT עונות הכי טוב.
שתי העגלות קלות, מתקפלות לגודל מאוד קטן, נוחות לניוד עירוני וטיפה מעבר.
יחד עם זאת יש מינימום התפשרות על נוחות התינוק כפי שיש בבייבי ג'וגר. עדיין הטיולון דו כיווני, תמיכת הגב מעולה, יש שכיבה טובה וכו'.
המוצי מאוד גדולות, האיי גו הוא הדגם היותר מתקדם ולכן במוצי הוא עדיף. עדיין מדובר בדגם עם גלגלים גדולים וקיפול טיפה מסורבל, בנוסף המוצר כבד למרות שבמקרה שלכם זה לא רלוונטי.
על סטוקי איני ממליץ מכיוון שהטיולון של הסטוקי לא נשכב למצב ישר וישבן התינוק בשכיבה מוטה כלפי מעלה, באופן אישי אני מאמין שלתינוק יותר נוח לשכב במצב שטוח. בדגם האקסלופרי שהוא הדגם הנמכר ביותר של סטוקי אין שכיבה בכלל כאשר הטיולון פונה לכיוון הנסיעה!
העגלות קשות לקיפול והדגם השני ענק ומסורבל. לכן אני לא ממליץ על סטוקי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה מדהים ! מה לגבי סלקל לרכב?
דויד01/09/2015המון תודה ! במידה וניקח את ה"בי3" או "ארמדילו" - איזה סלקל לקחת לרכב? שגם מתלבש לעגלה, לא כבד במיוחד וכו'.
אתה מדהים ! מה לגבי סלקל לרכב? - תגובה
קובי סופר01/09/2015שלום דויד,
אטון 3 הוא הסל קל הכי בטיחותי שאפשר לחבר על שתיהן. כמו כן יש אופציה לבי 3 לחבר סל קל צ'יקו קייפיט 30 שעליו אני הכי ממליץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי, בי3+צ'יקו30 או ארמדילו+אטון3
דויד01/09/2015יש עוד צמד שיותר טוב\ עדיף מאלו
(כמובן בהקשר לפרמטרים משקל קל, גובה הורים שונה, נוחות שימוש בעיר, דו כיווני, קיפול לרכב קטן וכדומה)?
הרטן רייסר? פריאם? אינגלסינה? פגפרגו?
במידה ולא, איזה זוג עדיף?
המון תודה קובי! אתה עוזר לי המון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אוקי, בי3+צ'יקו30 או ארמדילו+אטון3 - תגובה
קובי סופר02/09/2015שלום דויד,
מדובר במוצרים מנוגדים מאוד ולכן רשימת דרישות מהחשוב לחשוב פחות תעזור. האם יש מעלית/קומת קרקע? סוג רכב? אין עגלה מושלמת אך יש עגלה מושלמת עבור הצרכן שרוכש אותה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותנתנאל01/09/2015
שלום.
אנחנו מתלבטים בין שלוש עגלות, פג פרגו פופ אפ אינגלזינה טרוגלי ופג פרגו וסויץ ומאמאס אנד פאפס ארמלידו פליפ.
עכשיו ראיתי שאמרת שאתה ממש לא ממליץ על הסויץ בגלל שהיא לא ממש מוצלחת של פג פרגו.
לאחי יש את הp3 של פג פרגו כבר 10 שנים ול6 ילדים והיא עדיין טובה. רציתי לדעת עד כמה היא דומה לה מבחינת החוזק? וכשרשמת שהיא לא מוצלחת אם זה בגלל שהרבה חזרו עם העגלה הזאת בגלל תקלות? ואם באמת קיפול מטריה הוא הרבה יותר קומפקטי בפגז'? (אנחנו מחפשים משהו שיחזיק הרבה זמן ועם חשיבה לעתיד שלא יתפוס הרבה מקום כי כנראה שנצטרך בעתיד עוד טיולון ותיקים וכו') ומבחינת המאמס אנד פאפס ראיתי שהבד שלה יותר אורטופדי, האם לאחר 10-30 כביסות הוא לא יהרס? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התייעצות - תגובה
קובי סופר01/09/2015שלום נתנאל,
באופן כללי אני לא ממליץ על עגלות בעלות קיפול מטריה. זה נכון שהקיפול קטן יותר וזהו היתרון המרכזי. לא טענתי מעולם שיש בעיית חוזק או מוצרים שחוזרים עם תקלות.
אני פשוט חושב שעגלות מטריה הן שייכות לעשור או שני עשורים קודמים. הטכנולוגיה של היום מאפשרת לנו לרכוש עגלות בעלות קיפול קטן אבל מבלי להתפשר על החסרונות של קיפול מטריה שהם: גב טיולון ללא תמיכה מלאה, סל קטן ולא נגיש ונוחות הליכה לא גבוהה בהשוואה לדור העגלות החדש של היום.
הארמדילו פליפ היא דוגמא מעולה למוצר שהוא גם פרקטי ובעל קיפול קטן וללא החסרונות שציינתי. המוצר אמין והבדים ברמה גבוהה ואני לא חושב שיתבלו כל כך מהר. כמו כן אם עדיין רוצים את האיכות הגבוהה יותר של פג אז יש את דגמי הבוק פלוס, הם טיפה יותר גדולים בקיפול אך לדעתי שווה לספוג את זה תמורת היתרונות הרבים שמקבלים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי קובי עצתך בבקשהטל31/08/2015
שאלה קצת דחופה,
יש לי 2 קטנים בני חצי-שנה ושנתיים.
מתחילים עכשיו שנת לימודים חדשה (גן),
ואני רוצה להתארגן על סלקל לסבא וסבתא (לאיסופים מהגן).
אשמח להמלצות שלך לגבי סלקל מומלץ עד 500 שקל בבקשה.
או -
הבנתי שכסא בטיחות גם מתאים לתינוק בן חצי שנה.
האם עדיף כבר לקנות כסא בטיחות (לקטן שלי) במקום סלקל?
לא בטוחה מה יותר כדאי לקנות לטווח הארוך....
קצת מבולבלת. כסא בטיחות יש, צריכה רק לתינוקי הקטן.
מה היית עושה במקומי?
אשמח כמו תמיד לעצתך. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היי קובי עצתך בבקשה - תגובה
קובי סופר01/09/2015שלום טל,
עד גיל שנה (על פי החוק מומלץ גם מעבר) התינוק צריך להיות כנגד כיוון הנסיעה.
זה אומר שאת יכולה לרכוש סל קל כפי שציינת או מושב בטיחות שניתן להתקין עם ונגד כיוון הנסיעה.
בגיל כזה אני חושב שמיותר יהיה לרכוש סל קל ובעוד מספר חודשים לרכוש שוב מושב בטיחות.
לכן אני ממליץ לרכוש מושב בטיחות דו כיווני. בהתאם לתקציב שלך הכי הייתי ממליץ על קוסקו סקנרה, הוא מתאים לגיל חצי שנה (אפילו מלידה), ויש לו דירוג בטיחות גבוהה של חמישה כוכבי בטיחות. הוא גם יתאים עד גיל 4 במומצע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
טל01/09/2015אשמח לחוות דעתך על המפרט של הקוסקו, אולי זה לא מתאים לנו
אגב סליחה בלבול שלי, מחפשים כסא בטיחות לבן שנתיים.
הקטן (חצי שנה) ייקח את האוונפלו טריומף של הגדול, ולגדול אנו מחפשים מושב בטיחות חדש.
עכשיו אנא המלצתך, בתקציב עד 700-800
תודה וסליחה על הבלבול :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה המפרט
טל01/09/2015content://media/external/file/32721
שאלה נוספת - תגובה
קובי סופר01/09/2015היי טל,
אני לא מצליח להיכנס למפרט. בכל מקרה בתקציב שציינת ולגיל שציינת גרקו נאוטילוס או ארגוס (שחורג מהתקציב) הם המומלצים. רמת הבטיחות גבוהה ובעתיד הם יכולים לשמש כבוסטר הגבהה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוסקו סנרה
טל01/09/2015במפרט של הקוסקו סנרה רשום מגיל שנה עד 18 חודש
אתה אמרת יותר מסה. ...
אז לא הבנתי מצטערת.
צריכה כסא בטיחות נוסף לילד בן שנתיים. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קוסקו סנרה - תגובה
קובי סופר01/09/2015שלום טל,
סנרה מתאים מגיל לידה ועד 18 ק"ג (גיל 4 בממוצע).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקטנה נוספת
טל01/09/2015דעתך על כסא בטיחות אוונפלו טריומף אדוונס 65 שנת 2015
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה דעתך?
טל02/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קטנה נוספת - תגובה
קובי סופר02/09/2015שלום טל,
כסא מצוין ומומלץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)