מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- בירור פרטים על ג'ואי כרוםקובי סופר27/02/2014
שלום רב, הייתי רוצה לברר פרטים על הג׳ואי כרום. האם היא כבר הגיעה? מה המשקל שלה עם האמבטיה? מה המשקל עם הטיולון? מה מחירה? האם האמבטיה מתקפלת יחד עם העגלה? האם האמבטיה מתקפלת לצורך אחסון? האם הטיולון של העגלה נפתח ל180 מעלות? אם כן, האם יש אופציה לרכוש רק את הטיולון?
בנוסף הייתי רוצה לשמוע על הגרקו איבו- האם נכונה השמועה כי הגלגלים שלה עשויים פלסטיק, מרעישים ומאוד לא נוחים? האם הטיולון שלה נפתח ל180 מעלות?
בעבר הייתי סגורה על הטאי טאי. אבל מאחר ונראה כי התמיכה לגב התינוק לא הכי טובה וכי המעבר בין מצבי השכיבה לא נוח הייתי רוצה לשמוע מה עדיף טאי טאי או גרקו .
וכן להשוות עגלות אלו לג׳ואי, גם מבחינת המחיר.
סליחה מראש על השאלות הרבות ותודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ג'ואי כרום - תגובה
קובי סופר02/03/2014שלום שני,
הג'ואי כרום קצת מתעכבת בהגעתה לישראל, עקב העיצומים בנמל חיפה.
ככל הנראה כבר במהלך השבוע היא תהיה בחנויות.
משקל השילדה כ- 6.5 ק"ג יחד עם טיולון באזור ה- 9 ק"ג.
הטיולון נשכב לשכיבה כמעט מלאה כ- 175 מעלות.
עד כמה שאני זוכר סל השכיבה אינו מתקפל לאחסון, יש סיכוי קטן שאני טועה מכיוון שראיתי את העגלה לפני כחצי שנה.
בשלב זה העגלה נמכרת רק עם אמבטיה, עקב מחיר ההשקה הזול במיוחד אני חושב שלא שווה לוותר על האמבטיה בכל מקרה.
האיבו מגיעה למצב שטוח של 178 מעלות. אצלנו לא נתקבלו תלונות על גלגלים והכל שאלה של צרכים, על מדרכה, בקניון ואפילו מדרכה משובשת העגלה עובדת נהדר, מי שצריך מעבר אז העגלה כבר לא תתאים, מדובר בעגלה עירונית שמתאיה לצריכים של אמא עירונית.
גב הטאי טאי בדומה לבייבי ג'וגר וברייטקס הוא גב שרוכים שלא מספק תמיכה טובה כמו גב מצבים רגיל. היא גם לא דו כיוונית ולכן לדעתי האישית זהו מינוס גדול.
אין הרבה עגלות איכותיות במחיר של ג'ואי ולכן קשה לי להשוות. הג'ואי מספקת עגלה שיותר דומה לעגלות שמחירן מעל ל- 3000 ש"ח.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור על עגלת תאומים ואחיםיעל23/02/2014
שלום לכם,
רציתי לברר בבקשה, אני עתידה ללדת בע"ה בעוד מס' חודשים כאשר ההפרש יהיה שנה בין בתי הבכורה לנולד. אני גרה בקומה גבוהה בבניין ובו מעלית עם פתח 70 ס"מ.
מחפשת עגלת תאומים בעדיפות ל-SIDE BY SIDE ולא ישיבה קדימה אחורה. ביררתי על עגלות לא רחבות והומלצו לי מאונטיין באגי דואט ובייבי ג'וגר סיטי סלקט.
אשמח לחוות דעתכם באשר ליתרונות/חסרונות של השתיים ומה עדיף? אני נוטה קצת יותר למאונטיין באגי שנראית לי נוחה, זו לצד זו, ומצד שני בסלקט אפשר ללכת כיחיד כאשר אהיה רק עם ילד אחד. בקיצור אני בדילמה וקצת מבולבלת.
תודה רבה ושבוע טוב,
יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בירור על עגלת תאומים ואחים - תגובה
קובי סופר23/02/2014שלום יעל,
לא ציינת את אורך המעלית, דבר חשוב אם תלכי על הסלקט.
המאונטיין באגי היא עגלת הSIDE BY SIDE היחידה שתתאים לך אשר רוחבה פחות מ- 70 ס"מ. בנוסף מדובר בעגלה די קלה, קלה לתפעול ונוחה מאוד להליכה לכן אני ממליץ עליה בחום. לדעתי היא גם עדיפה על הסלקט שכן הסלקט כבדה מאוד, המושבים שלה פחות נוחים מאשר במאונטיין באגי, מאוד קשה (עד כמעט בלתי אפשרי) לעלות איתה מדרכות כאשר מטיילים עם 2 תינוקות. אם בכל זאת את מחפשת משהו דומה הייתי יותר ממליץ על עגלות פיל אנד טדס שפותחו במיוחד לצרכים של הפרשים בין אחים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על הסיוע!
יעל25/02/2014אפנה ליבואן לפרטים נוספים ושוב תודה על הסיוע המקסים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צ'יקו טריו ליבינג VS גרקו VS ברייטקעפר19/02/2014
בוקר טוב
אנחנו מתלבטים בין 3 עגלות, הקריטריונים שהכי חשובים לנו הם משקל, קיפול נח ביד 1 וגב נשכב ישר כולל מנח רגליים עולה.
ההתלבטות בין :
1. גרקו איבו - שעונה על כל הצרכים בעקרון אבל - יש ביקורות באינטרנט על בעיות בגלגלים, בנוסף אין לה מגש מקדימה עם מקום לכוס וכו' והבנו שאי אפשר להוסיף (שולי יחסית אבל אם כבר משווים אז זה מינוס שלה)
2. ברייטקס AGILE החדשה 2014 שיש לה מנח רגליים שעולה - ללא טיולון מתהפך שזה מינוס, קיפול נח, מגש מקדימה.
3. צ'יקו טריו ליבינג שגם עונה על הכל ונראה שהגלגלים שלה יותר מאסיביים משל הגרקו ?
נשמח לשמוע מה דעתך, היינו מתללבטים גם על הפג אבל היא עוד יותר יקרה מהצ'יקו שכבר בקצה התקציב שלנו...
אם יש עוד עגלות דומות - נשמח לשמוע, הסולה למשל פשוט כבדה בעוד 2-3 קילו ולכן שללנו, בנוסף למחיר.
תודה
עפר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צ'יקו טריו ליבינג VS גרקו VS ברייטק - תגובה
קובי סופר19/02/2014שלום עפר,
הגרקו בסך הכל מעולה, לא נתקלנו בתלונות לגבי הגלגלים וגם הכל שאלה של אזור מגורים, סה"כ בעיר ואפילו על טיפה כורכר היא עושה את העבודה היטב.
לכל עגלה ניתן להוסיף מתקן לכוס, לגבי מגש לתינוק, אני באופן אישי מאוד ממליץ לוותר על אופציה זו, התינוקות מאוד אוהבים לאחוז במעקה והדבר גם מפתח להם את יכולת האחיזה ויכולת הישיבה. כאשר יש מגש התינוק לא יכול לאחוז בו, בנוסף הדבר יגרום להורים להאכיל או לתת אוכל על המגש, העגלה אינה כיסא אוכל, לא ניתן לכבס באופן קבוע (זאת אומרת שכן ניתן אבל לפרק בדים ולהרכיב זה לא דבר פשוט), מן הסתם הלכלוך גורם לסביבה לא סטרילית ולכן אני מאוד ממליץ על מעקה ולא מגש.
הברייטקס מלבד הקיפול אינה מספקת טיולון דו כיווני, לדעתי חסרון ענק. מחקרים הוכיחו כאשר התינוק פונה לכיוון ההורה הקשר שלו עם ההורה מתחזק, התינוק פחות מפחד, בעיקר לקראת גיל 7 חודשים כאשר אז יוצרים תינוקות רבים חרדת נטישה. אצל רובם הדבר נעלם בגיל שנה ויש כאלו שזה נמשך אצלם עד גיל שנתיים. בנוסף שינוי המצבים עם שרוך הוא שינוי מצבים נוראי, הדבר גורם לכך שמושב התינוק אף פעם לא במצב מאוזן, שינוי המצבים מאוד קשה לביצוע (כאשר יש תינוק בעגלה) ויש בלאי גבוהה לרצועות. לכן לדעתי ברייטקס בכלל לא מומלצת.
הליווינג מאוד יקרה אך מעבר לקיפול קטן אין לה יותר מידי מה לספק. היא לא נוחה להליכה, הקיפול מסורבל, בעיקר כשהטיולון מורכב על השילדה, סל החפצים נורא קטן, סה"כ עגלה מאוד מיושנת.
אני ממליץ לבדוק את הג'ואי כרום אשר תגיע לישראל בשבוע/שבועיים הקרובים, סה"כ מספקת את כל היתרונות של הגרקו רק עם גלגלים טובים יותר. מחירה בשלב ראשון יהיה זול (מחיר השקה) ולא יעבור את ה- 2300 ש"ח.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה ! שאלה על סלקלים אם אפשר
מיכל20/02/2014היי
אם נקנה את הגרקו, הסלקלים שיש של גרקו הם סנגרייד שיש לו איזופיקס אבל קיבל רק 3 כוכבים במבחן ריסוק, לעומת הג'וניור והלוג'יקו שאין להם בסיס איזופיקס אלא בסיס רצועות אבל קיבלו 4 כוכבים.
השאלה היא עד כמה בסיס איזופיקס חשוב ? אם משתמשים בבסיס רצועות ומחברים היטב, הרי לא מפרקים את הבסיס בכלל גם אם מוציאים את הסלקל,נכון ? האם לאורך הזמן בנסיעות הבסיס נוטה להשתחרר ?
בנוסף בטויוטה קורולה שלנו אין איסופיקס באמצע המושב האחורי רק בצדדים,
בחישוב של איזופיקס בצד מושב לעומ סלקל רצועות באמצע - מה יותר בטיחותי ?
ואם נחליט לוותר על סלקל של גרקו בכלל, על איזה סלקל אתה ממליץ ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המון תודה ! שאלה על סלקלים אם אפשר - תגובה
קובי סופר20/02/2014שלום עפר,
הלוג'יקו הוא הסל קל הטוב ביותר של גרקו, הוא מספק הגנת צד טובה יותר משלושת הסל קלים, הרגלית אשר בבסיס שלו מספק לו יציבות טובה יותר מזו של הסנאגרייד עם האיזופיקס. רצועות חגורת הבטיחות עבות יותר מרצעות העיגון של הסנאגרייד, עוד דבר אשר מעלה את רמת החגירה. הסיבה שהאיזופיקס הומצא היא בעיקר הסיבה של מניעת טעויות בחגירה, מעל ל- 60% מההורים חוגרים את מושבי הבטיחות באופן שגוי, בנוסף במרבית המקרים אין לאדם את הכח הדרוש להידוק החגורה. במידה וחגרתם את בסיס הלוג'יקו היטב ואין לכם פירוקים והרכבות, אין סיבה לחשוש.
בנוסף המיקום הבטוח ביותר ברכב הוא המושב המרכזי אשר מצמצם את הסכנה מפגיעת צד. סטטיסטית המושב מאחורי הנהג גם הוא בטוח שכן מרבית פגיעות הצד הן בצד הנוסע. הבעיה העיקרית שיש צורך לקרב את מושב הנהג למצב שלמרבית האנשים תנוחת הנהיגה תהיה לא נוחה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ! אנחנו צריכים לבחור בין -
מיכל22/02/2014סנגרייד 35 (שאני מבינה מהבלוג של אבי ורון שכן מגיע ל 4 כוכבי בטיחות עם הבסיס) לג'וניור, לצערי הלוג'יקו לא אופציה כרגע.
מה מה 2 עדיף בטיחותית ?
תודה !
עפר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ! אנחנו צריכים לבחור בין - - תגובה
קובי סופר23/02/2014שלום עפר,
ברור שהסנאגרייד 35 עדיף, הוא למעשה האח התאום (האמריקאי) של הלוג'יקו.
יש לו הגנת צד טובה יותר משל הג'וניור, 5 נקודות עיגון לתינוק, תפיסת איזופיקס ברכב, גגון מעולה. כל אלו דברים שאין בג'וניור. אין כאן בכלל שאלה לדעתי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה דעתך על עגלת CAM קומבי פמילי ?
מיכל20/02/2014לא שמעתי עליה כמעט כלום, במקרה נתקלתי במוכר בחנות אחת שהמליץ עליה כשראה שהתעניינתי בצ'יקו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ומה דעתך על עגלת CAM קומבי פמילי ? - תגובה
קובי סופר20/02/2014שלום עפר,
אני אישית לא ממליץ על עגלות שיש להן קיפול מיטריה, אלא אם יש רכב קטן וזהו צורך הכרחי.
עגלות אלו אינן נוחות בנסיעה, הן מאוד רופפות, דבר המקשה על ההליכה, רובן מאוד קשות לקיפול כאשר הטיולון מורכב עליהן והסל מאוד קטן ולא נגיש. הקומבי וגם הצ'יקו סובלות מכל הבעיות הללו.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גואי כרוםגיטי18/02/2014
הי
התשובה הקודמת היתה מצוינת! תודה על השרות.
מתעניינת עכשיו ממש ברצינות בג'ואי.
איל האמבטיה שלה? איכותית? נוחה? יחסית גדולה/קטנה?
מה לגבי איכות הבדים?
ראיתי שהגלגלים שלה יחסית נראים לא מי יודע מה, מה אתה חושב?
מה לגבי הקיפול? שלב אחד או שנים?
החלטה כ"כ קשה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גואי כרום - תגובה
קובי סופר18/02/2014היי,
האמבטיה טובה, לא מתוחכמת כמו בפג פרגו אבל גם אין צורך בכל התחכום.
הגלגלים מצוינים, עשויים מאותו חומר שממנו עשויים הגלגלים של בוגבו, בנוסף יש לעגלה קפיצים/בולמי זעזועים מצוינים בגלגלים האחוריים. מאוד נוחה בנסיעה.
הקיפול נעשה בשתי ידיים, די פשוט לתפעול לאחר תרגול קל.
כמובן שאני ממליץ להתרשם ממנה פיזית ברגע שתגיע לחנויות.
אני מעריך שבימים הקרובים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת NAVINGTON CADETטל17/02/2014
שלום קובי,
נתקלנו בעגלה מדגם NAVINGTON CADET. הבנו שהדגם חדש בארץ. האם בכל זאת תוכל לחוות דעתך עליה? האם האמבטיה יושבת יציב על השלדה?
האם למיטב ידיעתך הבוק פלוס של פג נכנסת בתא מטען של מאזדה 2? כבר ראינו כמה עגלות שלא ממש נכנסות, או נכנסות בצורה לא מוצלחת לנסיעה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עגלת NAVINGTON CADET - תגובה
קובי סופר18/02/2014שלום טל,
הנבינגטון אמנם חדשה בארץ אבל הדגם נמכר בישראל קרוב לשנתיים תחת המותג בייבי סטייל אויסטר. מדובר בעגלה טובה, האמבטיה יציבה על השלד אך יש יציבות ממנה. החופש נועד כדי לספק בלימת זעזועים כאשר יורדים ממדרכה גבוהה. היתרון שלה הוא בהחלט הקיפול הקטן, למאזדה 2 היא תיכנס בקלות.
הבוק תיכנס למאזדה 2 אך לא כאשר הטיולון מורכב לכיוון הנסיעה. כלומר כשהטיולון כלפייך הקיפול הוא בגודל ממוצע ואמור להיכנס למאזדה 2. כאשר הטיולון פונה לכיוון הנסיעה הקיפול די גדול ולא יכנס לרכב אלא אם תפרקו את המושב לפני הקיפול.
פג הוציא מושב טיולון אשר מתחבר לבוק, המושב נקרא פרטיקו והוא מתאים לגילאי שנה ומעלה, הוא עולה 600 ש"ח וגורם לקיפול להיות מאוד קטן ומפחית את משקל העגלה בכ- 2 ק"ג.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
טל19/02/2014הפיינליסטיות שלנו הן ה CADET וה אליה של בבה קונפורט (שרצינו בתחילה ומשלוח הגיע כעת לארץ). ההבדל הוא כמובן המחיר. מה דעתך על הבחירה בין השתיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה - תגובה
קובי סופר19/02/2014שלום טל,
בסך הכל שתיהן מצוינות. לגבי האלאה אני ממליץ לבדוק שהיא נכנסת לרכב כשמושב הטיולון מחובר לשילדה (במצב זה הקיפול שלה גדול בהרבה לעומת הקיפול של השילדה בלבד). בסך הכל יש להתנסות איתן, ללכת איתן (מומלץ בתוספת משקל), להתנסות עם הקיפול, להכניס לרכב וכו'. אם מה שתרגישי יותר בנח סביר להניח שזו צריכה להיות הבחירה. אם תרגישי את אותה רמת נוחות אז מן הסתם הקדט שהיא האופציה הזולה יותר תהיה החלטה נכונה יותר.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשלוח של פג פרגו
עופרי18/02/2014שלום,
הבנתי שבאפריל אמור להגיע משלוח של עגלות פג פרגו, הא ידוע איזה דגמים יגיעו לארץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- go babyחנה17/02/2014
היי,
התחלתי פעם ראשונ המסע חיפושים אחרי עגלות. נתקלתי בחברת go baby פעם ראשןנה ןנוא התלהבתי על העגלה.
היא גבוה קלה מאוד, מתקפלת בשניה.
למישו יש המלצות עליה? או להיפך..
אשמח לשמוע הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
go baby - תגובה
קובי סופר18/02/2014שלום חנה,
אני מכיר את החברה אך לא מכיר את עגלות החברה. אם תרשמי לי את הדגם שראית אבדוק יותר לעומק את העניין.
מהדגם של החברה שאני מכיר, לא מדובר בעגלה מוצלחות, לדגם יש גלגלי אויר שזהו חיסרון בנוסף האמבטיה והטיולון הם חלק אחד וזהו לא דבר מוצלח כלכך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוק פלוסטל10/02/2014
היי קובי,
יש לי את הפרגו בוק פלוס, ואני מרוצה מאוד.
לאחרונה עברתי לטיולון ואני מעוניינת לכבס את הבד הלבן של האמבטיה.
אך שמתי לב שהמזרון לא נפרד מהבד עצמו. איך מכבסים? ביחד עם המזרון? זה לא יהרס בכביסה?
תודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בוק פלוס - תגובה
קובי סופר10/02/2014היי,
מכבסים כיחידה אחת את הבד הלבן, אין כל בעייה עם זה.
יש לכבס ב- 30 מעלות ללא סחיטה וללא מייבש.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת...שירן09/02/2014
שלום רב,
אני מתלבטת בין עגלת טאי טאי / לפג פרגו בוק פלוס או קלאסיקו / גרקו איבו.
מה ההבדל ביניהם? איזו עגלה יותר מוצלחת? אני מעוניינת רק בטיולון שאפשר להשתמש בו מגיל לידה. חשוב לי שהעגלה תהיה יציבה. לגביי איכות הבדים, האם ניתן להוסיף לטאי טאי מזרון איכותי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתלבטת... - תגובה
קובי סופר10/02/2014שלום שירן,
הטאיטאי היא הזולה מבין כולן, הטיולון שלה הוא רק לכיוון הנסיעה.
הבוק פלוס והגרקו איבו נותנות טיולון דו כיווני. השאלה אם הדו כיווניות חשובה לך או לא.
מדובר בעגלות יציבות, הבדים של פג הם האיכותיים יותר. אך ניתן לרכוש מזרן נוחות שמתאים לטאיטאי ולגרקו בסכום קטן.
מדובר בשלוש עגלות מוצלחות, לדעתי הפג מוצלחת מכולן אך יקרה מכולן.
אם לא חשוב לך הדו כיווניות הטאיטאי עגלה מעולה, לא יקרה ומספקת הרבה יותר תמורה ממה שהיא באמת עולה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוחות לתינוק בטאי טאי
שירן11/02/2014תודה על התשובה המהירה. הייתי רוצה להוסיף ולשאול האם עגלת טאי טאי היא עגלה נוחה לתינוק? כמה עולה העגלה של טאי טאי. הייתי רוצה גם לדעת האם יש הבדל משמעותי בין בטאי טאי לבוק פלוס לעניין נוחות וגודל העגלה בקיפול. האם אפשר לרכוש אצלכם רק את הטיולון של פג פרגו בוק פלוס ומה המחיר רק של הטיולון. תודה מראש
נוחות לתינוק בטאי טאי - תגובה
קובי סופר12/02/2014שלום שירן,
הנוחות של הטאי טאי סבירה, כמו שציינתי בתוספת מזרן/ריפודית (בעדיפות למקורית) היא נעשית נוחה מאוד. ההבדל בינה לבוק פלוס הוא שבבוק פלוס ניתן להרכיב את המושב כשהתינוק פונה אלייך או לכיוון הנסיעה בעוד שבטאי טאי לא ניתן להפוך את המושב. עד כמה זה חשוב? תלוי רק בך. הבוק כבדה יותר בכ- 3 ק"ג והקיפול שלה גדול יותר. אצלנו כרגע אין את הטיולון של הבוק פלוס, מחכים לדגמי 2014 אשר אמורים להגיע בעוד כחודש. יש את טיולון/עגלת הבוק שהוא לא דו כיווני והוא נותן את היתרונות של הטאי טאי רק ברמת איכות גבוהה יותר (הוא רחב יותר, מרופד יותר, נותן תמיכה לגב התינוק, בעל סל ענק) דגם הבוק מתקפל למימדים של הטאי טאי ושוקל רק קילו יותר. מחירו 1990 ש"ח.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מתחילים לקנות ואביזרים יד 2אלונה09/02/2014
1. מתי מומלץ להתחיל בחיפושים ובקנייה לפני תאריך הלידה המשוער?
2.אני גרועה בלוגיסטיקה - נניח שאני מוצאת רהיטים יד 2 באינטרנט אז לא בטוח שבמשפחה אחת אמצא גם מיטה גם שידת החתלה וגם וגם וגם.אז איך אני משנעת את הרהיטים לביתי? מכל בית אני אזמין הובלה? אני אתרושש. גם אם הרהיטים ניתנים לפירוק אני לא יודעת אם המוכר יפרק אותם אם זה כרוך טירחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתי מתחילים לקנות ואביזרים יד 2 - תגובה
קובי סופר10/02/2014שלום אלונה,
אני לא מומחה גדול לשוק יד 2. ממה שאני יודע במחירי הריהוט כיום אולי בכלל שווה לרכוש ריהוט חדש. סכומי ההובלה אינם גבוהים ואת יכולה לקבל את החדר בהתאם ללוח הזמנים שלך. היום ניתן לרכוש חדר חדש החל מ- 990 ש"ח!
אם בכל זאת יד שנייה, את צריכה לרכוש טרם הלידה לדעתי (לפחות חודש מראש כדי שיהיה זמן לטפל או לתקן בעיות קלות). לאסוף את הריהוט לביתך או למחסן/בית זמני (אם יש לך אמונות טפלות). עדיף לרכוש מאדם אחד ולא מכמה כי בהחלט ההובלות יהיו יקרות. כל הפרוצודרה של פירוק/הרכבה/הובלה/לוגיסטיקה צריכה להיות של המוביל שתבחרי ולא שלך, מומלץ לעשות סקר מחירים מקיף אצל מובילים ולא להזמין את המוביל הראשון שיגיע, תתפלאי כמה כסף אפשר לחסוך. כמוכן מומלץ לנסות לקבל חוות דעת/המלצות על מובילים ממכרים, או אפילו להקיש את שמם בגוגל, תתפלאי כמה מידע תוכלי למצוא על מובילים מסויימים (לא תמצאי זה קצת מחשיד).
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקובי,
אלון10/02/2014אתה מסוגל לסדר לי חדר ב-1000 ש"ח פלוס/מינוס?
אלו פרטי ריהוט כלולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קובי, - תגובה
קובי סופר11/02/2014שלום אלון,
אצלנו בבייבי קלאב יש חדר ב 990₪. החדר כולל מיטה ושידה. יש להוסיף לו מזרן ומצעים. מזרנים נמכרים החל מ- 229₪ ומצעים נמכרים החל מ- 250₪.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי קוביטל09/02/2014
יש לנו את עגלת פרגו בוק פלוס (קנינו מכם בעזרת שולה המקסימה)
ואנחנו מרוצים ממנה מאוד.
לגבי הסלקל שלה, בני בן חמישה חודשים ושוקל 7 קילו, מתי ניתן להעבירו לכסא בטיחות/בוסטר? זה לפי משקל או גיל הילד?
כמו כן, האם לפג יש בוסטר כזה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היי קובי - תגובה
קובי סופר10/02/2014שלום,
לגבי הסל קל. הסל קל מתאים עד משקל 13 ק"ג. מומלץ להוציא את הכרית מתחת לישבן לאחר גיל 3 חודשים, כדי שהסל קל יהיה מרווח יותר.
יש המון מושבי בטיחות שמתאימים לגיל 7 חודשים, יש לרכוש מושב שניתן להתקינו כנגד כיוון הנסיעה לפחות עד גיל שנה (ע"פ החוק) ומומלץ גם מעבר לגיל שנה שהמושב יהיה כנגד כיוון הנסיעה.
גם לפג פרגו יש מושב כזה, הוא מאוד יקר אך כמו כל מוצרי פג מדובר במושב מאוד איכותי.
הוא מתאים לצרכים שלך מעכשיו ועד למשקל 30 ק"ג (גיל 6 בממוצע).
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוגבו דונקי לתאומיםחגית דוד07/02/2014
שלום, אני בהריון עם תאומות, ואחרי התלבטויות החלטנו לקנות את העגלה של בוגבו דונקי. אנחנו רוצים להוזיל קצת את המחיר. האם לדעתך חובה לקנות גם אמבטיות. או שניתן להסתפק בטיולון ובסלקלים שנרכיב עליה עם מתאמים? לכמה מעלות הטיולון של הדונקי יורד. ניתן בכלל לקנות את הדונקי בלי אמבטיות? ובכמה זה יוזיל את המחיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בוגבו דונקי לתאומים - תגובה
קובי סופר07/02/2014שלום חגית,
לא ניתן לרכוש את העגלה ללא אמבטיה אחת לפחות. כלומר או 2 טיולונים ואמבטיה או 2 אמבטיות וטיולונים.
הטיולונים אינם מתאימים לתינוקות אשר גילם פחות מגיל 6 חודשים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת טיולון לגיל 3 חודשיםמורן06/02/2014
היי,
אני מחפשת טיולון לגיל 3 חודשים שיהיה נוח לתינוקי קטן.
ישוב לי שיהיה עם שכיבה מלאה, יוכל להיות עם הפנים לשני הכיוונים וקיפול קטן (לא מאוד קטן אבל שיהיה הגיוני).
על מה אתם ממליצים?
שמעתי על הגרקו איבו אבל לא ראיתי אותה. האם היא תענה על הדרישות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחפשת טיולון לגיל 3 חודשים - תגובה
קובי סופר06/02/2014שלום מורן,
הגרקו איבו תענה לרוב הדרישות. צריך לקחת בחשבון שמדובר בעגלה ולכן היא קצת כבדה ביחס לטיולון וקצת גדולה בקיפול ביחס לטיולון. אבל אין אף טיולון שעושה זאת מלבד הבוגבו בי פלוס אשר יקרה מאוד ביחס לאיבו. כל הטיולונים פונים לכיוון הנסיעה לכן הגרקו מתאימה לרוב הדרישות שלך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 מותגים של עגלות , מה כדאי לבחור?עופרי05/02/2014
שלום,
ראיתי 2 דגמים של עגלות-
פג ספורטיבו
וקאם מינו עלית.
רציתי לשאול איזה דגם יותר טוב? כמו כן שמתי לב שבכול עגלות קאם,הגלגלים יחסית קטנים לעומת עגלות אחרות- המוכרת אמרה לי שזה בגלל שהסגירה היא סגירת מטריה ולכן גלגלים גדולים לא מתאימים.... האם זה חיסרון?
אומנם אני לא מחפשת עגלת שטח אבל כן הייתי רוצה שהעגלה תיהיה טובה לאורך זמן וכן יהיה אפשרי ללכת איתה מרחקים סלולים... ( כמו הליכה בפארק של 7 ק"מ פעם ב...).
כמו כן הייתי שמחה לקבל המלצות על חברות נוספות בסגנון הדגמים שציינתי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
2 מותגים של עגלות , מה כדאי לבחור? - תגובה
קובי סופר05/02/2014שלום עופר,
התשובה לשאלתך הייתה בשאלה.
את מציינת שיש לך הליכה של פעם ב... ולכן העדיפות שלך היא לעגלה נוחה להליכה, אני מבטיח לך שאם הקאם מינו לא יהיו הליכות גם פעם ב...
זהו יתרונה הגדול של הבוק על המינו. היתרון של המינו הוא גודל הקיפול.
אם אין לכם בעייה של תא מטען פצפון ברכב אז ברור שהבוק עדיפה.
אם בכל זאת אהבת את קאם, יש את הקאם דינמיקו שהיא סופר נוחה להליכה יש לה קיפול סביר, קטן יותר מהבוק אבל גדול יותר מהמינו. שווה לבדוק גם אותה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ואי כרום, פג פרגו, מוצי...גיטי04/02/2014
שלום
ראיתי לאחרונה המלצה על הג'ואי כרום. רציתי לדעת עוד. מבחינת איכות- איך היא? ומדוע היא (יחסית) ממש זולה??
בנוסף אני די מתלבטת. אני ממש אוהבת את הפג פרגו בוק פלוס- איכותית, נוחה, פרקטית, יפה וכו', אבל המחיר קצת יקר.
וכן לגבי מוצי איגו אותה התלבטות. רציתי לדעת האם תוכל להאיר את עיני בין כל האופציות הנ"ל או להמליץ לי על עגלה נוספת?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת בענין
גיטי05/02/2014חברים הציעו למכור לנט את עגלת ה- abc design turbo 4s שלהם במחיר מינימלאי. מה אתה יכול לומר לי עליה? ראיתי שבארץ בכלל לא מוכרים אותה? היא כבדה? היאז ניראת קצת רחבה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג פרגו בוק פלוס או סולה מאמס אנדנטעלי03/02/2014
אני מתלבטת מאוד בין שתי העגלות,
בפג- האם היא ממש כבדה? הקיפול מסורבל?
ובחנות שהייתי הראו לי משהו שנראה כמו חיסרון (זה היה נראה שרוצים למכור באותה חנות רק את המאמאס אנד פאפס). מושב הטיולון לא יושב על מיקשה אחת! בגלל צורת הקיפול שהיא כמו ספר, זה נראה שהילד שוכב על מושב לא נוח, האם זה באמת רלוונטי לנוחות התינוק?
במאמס אנד פאפס- נראה שהטיולון מאוד צר והיא לא יציבה.
אשמח לחוות דעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פג פרגו בוק פלוס או סולה מאמס אנד - תגובה
קובי סופר03/02/2014שלום נטעלי,
הבוק פלוס עגלה הרבה יותר איכותית מהסולה, היא מיוצרת באיטליה בעוד שהסולה בסין.
הסולה אכן צרה וזו התלונה העיקרית לגביה. לגבי חוסר יציבות אין מה לדאוג, העגלה יציבה מאוד. עוד תלונה היא לגבי הגגון שקצר מאוד ולא מכסה את הטיולון, בעיקר כשהוא במצב שכיבה.
הבוק מרופדת בצורה סבירה ואם רוצים ניתן להוסיף מזרן אשר יעשה את המושב לסופר נח. תוספת המזרן אינה יקרה. אם המחיר נראה לכם אז הבוק מומלצת יותר וכמו שציינתי בתוספת מזרן מדובר במושב סופר נח לתינוק.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)