פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• טיק טוק פלוס של MOM או אינפנטי רויאל
    סיון
    20/03/2023

שלום.
    אשמח לעצה מה עדיף?
    חשוב לנו שתהיה יציבה ותתקפל כמה דק שיכול להיות..
    וכן נעדיף עגלה שמגיעה לשכיבה מלאה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הטיקטוק זה דגם הרבה יותר מתקדם

קובי סופר
    21/03/2023

שלום סיוון,

הטיקטוק זה דגם הרבה יותר מתקדם. אגב יש גם טיקטוק 2 שעכשיו יצא ונעשו בו עוד שיפורים.
    על הרואיל אני ממליץ רק אם יש תקציב נמוך כי הוא סביר לכל היותר.
    הטיקטוק בדרך כלל עולה כפליים אבל גם התמורה כזו, קיפול יותר נוח, גב מכני ולא שרוכים, יכולת ניוד עדיפה, מושב יותר מרווח ועוד.
    שניהם מתקפלים קטן וגם השכיבה מעולה בשניהם.
    אם התקציב מאפשר אז לדעתי אין שאלה, טיקטוק עדיף ואם מתאפשר אז ה-2 עוד יותר.

ממליץ לחכות כמה ימים למבצעי פסח, אני בטוח שהמחירים ירדו כמעט בכל דגמי הטיולונים.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטים בין cybex mios 3 לבין nuna triv next
    עומרי
    19/03/2023

שלום רב
    אופציה ראשונה : סייבקס מיוס 3 וסלקל ATON B2
    אופציה שנייה : נונא TRIV NEXT וסלקל PIPA URBAN .
    מבחינת עלות שני הסטים מגיעים בערך ל 5500 .
    יצא לנו לראות את הסייבקס אבל נראת קטנה וצפופה. (ילד ראשון לכן אני לא יודע אם זה נכון או לא)
    אשמח לשמוע חוות דעת מניסיון על אחד הדגמים

הוספת תגובה

• לדעתי מבין ה-2 הנונה מוצלחת יותר

קובי סופר
    20/03/2023

שלום עומרי,

לדעתי מבין ה-2 הנונה מוצלחת יותר.
    מבחינת אמבטיה בשתיהן וכמעט בכל עגלה האמבטיות זהות.

ההבדלים העיקריים בין העגלות השונות הם בשלדים ובמושבים.
    בשני הדגמים המושב גם טיפה דומה, עשוי מרשת, אני פחות אוהב אבל זה גורם לעגלה להיות יותר קלה.
    בשלדה של הנונה יש גלגלים יותר איכותיים וגדולים + ידית מתארכת, זה יגרום לניוד שלה להיות יותר נוח ולכן אני ממליץ עליה יותר.
    לדעתי בשני המקרים העגלות מתומחרות בהגזמה.
    הנונה בשל העובדה שהיא נמכרת ברשת אחת וללא תחרות.
    הסייבקס עקב הביקוש הגובה.
    לדעתי במחירים האלו הבובגבו בי על אף האמבטיה הפחות טובה עדיפה על שתיהן בעיקר בגלל המושב שיצוק מפלסטיק ולא מרשת. היא יותר כבדה בשל כך.

אם רוצים לחסוך המון כסף ולקבל מוצר יותר טוב מכל ה-3 המוזכרות, אפשר לבדוק את עגלות בייבי בוס טייגר או בובקט שלנו.
    הן גם יותר קלות במשקל מכל ה-3, יותר נוחות לניוד כי הגלגלים יותר איכותיים (כמו בנונה) + משקל קל יותר וידית מתארכת.
    המושב יצוק מפלסטיק. האמבטיה די גדולה, גגונים ענקיים, 5 שנות אחריות ועוד.
    יש להן פחות יחסי ציבור אבל בדיוק בשל כך הן עולות הרבה פחות ונותנות יותר (לדעתי כמובן ואני תמיד ממליץ לבדוק ולהחליט לבד).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות עבור ילד בן 4
    מיכל מוסאי
    18/03/2023

היי,
    בקרוב עומד להיוולד לנו ילד ואנחנו רוצים להעביר את הילדים כל אחד לכסא של אחיו מעליו :) הגדול בן 4 יושב על גרקו טרנזישן והקטן בן 2 יושב על צ'יקו נטספיט.
    אנחנו רוצים לרכוש כסא לילה הגדול..שיתאים מגיל 4+
    חשוב מאוד שיהיה צר ובטיחותי (רוצים להכניס את שלושתם מאחורה בסיאטל ארונה)
    תודה רבה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    כסא בטיחות עבור ילד בן 4

הוספת תגובה

• אפשר לרכוש עוד טרנזישין לאמצעי

קובי סופר
    19/03/2023

שלום מיכל,

לגבי הכנסה של 3 מושבים לרכב, בזה אני פחות יכול לעזור, אני לא מכיר את מידות הרכבים. ההמלצה שלי כמובן לבדוק פיזית טרם הרכישה.

לדעתי אפשר לרכוש עוד טרנזישיין לאמצעי והנקסטפיט יעבור לתינוק.
    ייתכן וכך יכנסו 3 מושבים. צריך כמובן לבדוק פיזית.
    אופציה נוספת היא לרכוש בוסטר ללא רצועות לגדול, זו אופציה יותר זולה אך פחות בטיחותית. ע"פ החוק אם הוא מעל 15 ק"ג אפשר להעביר לבוסטר ללא רצועות. בטיחותית בוסטר עם רצועות כמו הטרנזישיין יהיה יותר בטיחותי.

אפשר לגשת לחנות טוילנד בכפר סבא או לחפש את אבי שפיר יועץ מושבי בטיחות בפייסבוק, הם מתקינים על בסיס יומי עשרות כיסאות, ידעו להמליץ מה יתאים לכם לארונה בהתאם לגילאים וגודל הרכב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת על כסא בטיחות משולב בוסטר 360º בתקן I-Size מבית BabySafe
    ליאן
    18/03/2023

משיטוט בפורום ראיתי שאתה לא ממליץ על כיסאות בטיחות של החברה הזאת, אבל ראיתי שפה יש תקן בטיחות, אז רציתי לקרוא את דעתך בנושא.

תודה

הוספת תגובה

• אני פחות ממליץ

קובי סופר
    19/03/2023

שלום ליאן,

אני פחות ממליץ.
    מדובר במוצר סיני שיש לו תקינה ומעבר לזה אין מידע אודות רמת בטיחות המוצר. להמון כיסאות בטיחות יש מבדקים חיצוניים של גופים חיצוניים שנותנים מידע אודות רמת בטיחות המוצר.
    כאשר למוצר כזה אין את המידע אני אישית מראש פוסל ולא ממליץ, כנ"ל אם הייתי צריך לרכוש לילדי, במוצר כזה לא הייתי מושיב אותם. גם אם על פניו זה נראה מוצר מעולה איני יכול להמליץ.
    תקן זה משהו שיחסית קל לקבל, לעבור מבחן חיצוני הרבה יותר מחמיר זה סיפור אחר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ושאלה נוספת

ליאן
    19/03/2023

מתלבטים בין כסאות של איוונפלו וגרקו (תקציב עד אזור ה1000 ש"ח ויש עכשיו מבצעים).
    יש דגמים מומלצים? (חשוב שכמובן יהיה בטיחותיו נוח לילדה, אבל גם שיהיה קל לחבר ולהעביר מרכב לרכב).
    כמו כן עד איזה גיל/גובה/משקל אתה ממליץ שילדים יהיו עם הפנים נגד כיוון הנסיעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ממליץ לחכות טיפה עד פסח

קובי סופר
    20/03/2023

שלום ליאן,

אני ממליץ לחכות טיפה עד פסח. אז יהיו מבצעים רבים על מושבי בטיחות.
    ההמלצה שלי היא צ'יקו נקסטפיט ובמבצעים הוא יורד לאזור מחיר ה-1000.
    בין גרקו לאוונפלו לדעתי גרקו עדיפים, הכל כמובן תלוי בדגם.
    באזור ה-1000 ומטה יש את מיי סייז שהוא מעולה. טיפה מעל יש את הטריו שגם הופך לבוסטר ומקבל דירוגי בטיחות מעולים.
    שוב, לקראת פסח שזה אוטוטו נדע את מה המבצעים חלק מהרשתות כבר עושות מבצעים אבל לקראת פסח וחוה"מ זה ההנחות גדלות.

בבברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• WING 2 של סילבר קרוס
    יפעת אלון
    16/03/2023

היי, מה דעתך על טיולון ה WING 2 של סילבר קרוס?
    מחפשת טיולון קל, שמתקפל מה שיותר קטן, וגם נוח לשינה עם שכיבה מלאה. והאם הגלגלים מתאימים גם לנסיעה פחות עירונית, לשבילי עפר?
    ואם יש לך המלצה טובה יותר לדרישות אלה אשמח לשמוע. תקציב עד 1500 שח

לקביעת תור
    סגירה
    WING 2 של סילבר קרוס

הוספת תגובה

• לא מוצלח ווינג 1 עדיף

קובי סופר
    17/03/2023

שלום יפעת

ווינג 2 לא מוצלח. ווינג 1 עדיף.
    ניסו באמת לשפר את 1 אבל מרוב השיפורים המוצר יצא יותר מסורבל, כבד ויקר. גם מבחינת אמינות הווינג 1 מפגין כושר שרידות מופלא.
    רוב הטיולונים לא יתאימו לעפר, לדעתי גם לא ווינג 1.
    הם בנויים להיות עירוניים מאוד.
    לדעתי הכי מוצלח יהיה סייבקס איזי S פלוס 2. יש לו גלגלים גדולים והוא יוכל איכשהו להתמודד עם עפר. הוא יותר כבד וגדול בקיפול בשל כך. הוא גם יותר יקר אבל עדיין במסגרת התקציב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסאות ובוסטרים צרים ובטיחותיים
    רון
    16/03/2023

שלום קובי,

זוג+2 (4,6), השלישי בייצור, ומתוכננים ילדים נוספים בשנים הקרובות. שמים דגש גדול על בטיחות (כיום מחזיקים chicco nextfit ו-myfit).

השאלה המרכזית: האם יש כיסאות בטיחות ובוסטרים (עם רצועות) שהם גם *בטיחותיים מאוד*, אבל גם *צרים* ויכולים להיכנס שלושה בשורת מושבים אחת?

עקב התרחבות המשפחה, מחליפים את הרכב, ומתלבטים עד כמה 3 איזופיקסים ברכב זה שיקול משמעותי. פיז'ו 5008 וסיטרואן גרנד ספייסטורר היחידים שמציעים את האפשרות.
    ההנחה שלנו היא שיש כיסאות ובוסטרים ברמת בטיחות גבוהה שיכולים להיכנס בשורת מושבים אחת בעלת 3 איזופיקסים, אבל ההנחה הזאת מאוד מגבילה אותנו ל-2 רכבים פוטנציאליים בלבד.
    רוצים לוודא שההנחה נכונה ולא להתבדות אחרי קנייה של הרכב.

רב תודות!

הוספת תגובה

• יהיה צורך להתפשר ברמת הבטיחות כדי להכניס 3 מושבים בקלות

קובי סופר
    17/03/2023

שלום רון,

מבחינת דגמים צרים. יש את דיונו שנמכר רק בבייבי סטאר.
    הוא מאפשר כניסה של 3 דגמים כאלו למושב אחד.
    אותו כנ"ל לגבי גרקו סלים פיט.
    שניהם ברמת בטיחות טובה אבל לא ברמה של צ'יקו או ברייטקס.
    עדיין לדעתי יהיה צורך להתפשר ברמת הבטיחות כדי להכניס 3 מושבים בקלות.
    לצערי בשני המקרים ההתקנה עם חגורת בטיחות מאוד מסורבלת ולכן יהיה יתרון לאיזופיקס בכל 3 המושבים.
    או לחלופין, שמתקין מורשה יתקין לכם עם חגורה ואז צריך להקפיד לא לפרק ואם מפרקים שוב להתקין בעזרת מתקין מורשה.
    יש מתקינים בתשלום ואפשר ללא עלות בטוילנד אבל צריך להמתין המון זמן עד שיתפנו.
    לגבי דגמי רכב, אני לא מכיר את האפשרויות של 3 איזופיקסים אז מניח שהדגמים שרשמת הם באמת היחידים. אבל להיעזר במתקין גם עם זה יקרה 10 פעמים עדיין לדעתי יכול להיות יותר זול מאשר להתקבע עד דגמי רכב מסוימים.

אפשר גם למצוא נוסחא שבא אחד מהצ'יקו ישאר או אפילו שניהם ואז לרכוש בוסטר גב ללא רצועות לגדול.
    כאן פשרת הבטיחות תהיה יותר גדולה אז זה לשיקלוכם.

בכל מקרה אמליץ גם להתייעץ עם שגיא מטוילנד
    או אבי שפיר מבייבי סטאר, יש לו דף פייסבוק: אבי שפיר - מומחה בטיחות לילדים.
    הם מתקינים עשרות אם לא מאוד כיסאות כל שבוע, הם מכירים את רוב הרכבים, הכיסאות והמידות ולכן יכולים להיות יותר יעילים בקטע של הכנסה של 3 מושבים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצתי עם שגיא מטוילנד

רון
    21/03/2023

והוא הסביר שאין הכרח ל-3 איזופיקסים, מאחר ש-MyFit, שנחשב בטיחותי מאוד, מתאים מגיל שנתיים, ויכול להיות מותקן ע"י חגורת הרכב, ללא איזופיקס.
    לכן, 2 MyFit ואחד NextFit יכולים להיכנס בשורה אחת גם ללא 3 זוגות איזופיקסים, ולטענתו "אין שום בעיה" מבחינת המקום.

אז הדבר האחרון שנותר לי לשאול:
    מבחינה בטיחותית, האם אין הבדל בין חיבור בעזרת איזופיקסים לבין חיבור באמצעות חגורת הרכב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן אין הכרח

קובי סופר
    21/03/2023

שלום רון,

אכן אין הכרח
    אך כפי שרשמתי, אם תנתקו את המושבים על לעיתים קרובות, יותר מסורבל להתקין עם חגורה לעומת איזופיקס.
    אם לא מנתקים אז זה פחות קריטי באמת.

אין הבדל בטיחותי בין איזופיקס להתקנה עם חגורה, לדעתי אפילו יש יתרון קל לחגורה אבל, היתרון של האיזופיקס זו התקנה יותר קלה = פחות סיכון לטעות אנוש בהתקנה. גם הכיסא הבטוח בעולם לו יותקן לא נכון, אינו שווה כלום.
    לכן ללא איזופיקס אפשר להעזר במתקין מורשה כמו שגיא, להשתדל לא לפרק ואם מפרקים לגשת שוב לשגיא או לנסות ללמוד לבד להתקין בעזרת חגורה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצות לכיסא בטיחות וטיולון
    מורלי יהודה
    13/03/2023

שלום קובי,
    אשמח לעזרתך, ברצוננו לרכוש כיסא בטיחות שמה שחשוב לי הוא שיהיה בטיחותי, מיועד לאורך שנים, לנסיעות ארוכות. אשמח להמלצה ל2-3 דגמים מהיקר ביותר לזול ביותר.
    כמו כן ברצוננו להחליף את הטיולון (הוא מהבן השלישי) שעושה לנו בעיות ושאמח שוב ל3 המלצות, חשוב שתהיה שכיבה לא עם שרוך, שיתאים מגיל 9 חודשים, שיהיה סל אחסון בינוני עד גדול וקיפול קל ונוח, שיהיה עם מעקה קדמי סגור וכמובן בטיחותי. תודה על כל העזרה מורלי

הוספת תגובה

• כיסאות הבטיחות המומלצים הם ברייטקס וצ'יקו

קובי סופר
    14/03/2023

שלום מורלי,

כיסאות הבטיחות המומלצים הם ברייטקס וצ'יקו.
    בברייטקס זה כל דגמי הקליקטייט. לדעתי הבולווארד הוא המומלץ ביותר אך גם המרתון שזול ממנו מומלץ.
    לגבי צ'יקו, דגם נקסטפיט זיפ.

לגבי טיולון, יש את ספורטליין וייפר שעונה טוב לדרישות וג'ואי פרסל שגם עונה טוב לדרישות.
    אם יש לכם עגלה דו כיוונית, הייתי ממליץ למשוך איתה עד גיל שנה, יש לכך יתרונות לגבי התינוק.

בשני המקרים, הייתי ממליץ להמתין עם הרכישה עד פסח, אז יהיו המון מבצעים על כיסאות בטיחות, טיולונים ועוד, יתכן וגם הדגמים שרשמתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מורלי יהודה
    14/03/2023

תודה על העזרה וההמלצות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחני בטיחות וריסוק

נלי
    15/03/2023

שלום קובי,
    קודם כל תודה על כל התשובות המפורטות וההתייחסות.
    המליצו לנו רבות על הגרקו, אני רואה שהמלצת על הברייטקס
    ואכן שוקלתך.
    אשמח למצוא הכוונה לתוצאות ולציוני מבחני בטיחות וריסוק שנעשו לכסאות.

תודה רבה,
    נלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש מבחנים ויש תוצאות

קובי סופר
    16/03/2023

שלום מורלי,

בניגוד להמלצות על עגלות, כיסאות אוכל או הרבה מוצרי תינוקות.
    במושבי בטיחות ההמלצה שלי הרבה יותר "קלה".
    בעגלות לדוגמא אני צריך לדעת תנאים של הרוכש, אזור מגורים, צרכים, העדפות וכו' ככה אני יכול לנסות להמליץ על דגם או דגמים שהכי קרובים לענות לדרישות.

במושבי בטיחות ההמלצה שלי היא בטיחות, יש מבחנים ויש תוצאות. אני ממליץ על הדגמים שקיבלו את דירוגי הבטיחות הכי גבוהים משמע, כיסאות הבטיחות הכי בטיחותיים. כל השאר לא רלוונטי לדעתי כי מטרת העל של המוצר היא להגן על התינוק חס וחלילה במקרה של תאונה.

הדגמים שהמלצתי עליהם קיבלו את הדירוגים הכי גבוהים!
    דגמי גרקו גם מקבלים דירוגים מעולים אבל ברייטקס וצ'יקו מעליהם.

בחנויות ממליצים על גרקו בגלל שלגרקו יש פחות ביקוש ואז פחות תחרות ולכן לחנות יש יותר רווח.
    בברייטקס וצ'יקו אין להם רווחיות טובה ולכן החנויות מעדיפות לחשוב על הכיס שלהן לפני הכל זאת בניגוד אליי שהאינטרס שלי הוא בטיחות התינוקות.
    ושוב, זה לא שגרקו זה כזה רע, להפך, זה עדיין הטופ הבטיחותי ואפילו יש לגרקו דגמים שמדורגים כהכי בטיחותיים בכיסאות משולבי בוסטר. אז אם רוצים לרכוש כיסא שיתאים מעתה ובהמשך יוכל להיות בוסטר אז בהחלט גרקו יכול להיות אופציה אבל, אני לא ממליץ על דגמים משולבים:
    א. ברוב המקרים אף אחד לא באמת ממשיך עם המוצר גם כבוסטר, אלו כיסאות ענקיים ובוסטרים יותר קטנים.
    ב. בהרבה מקרים יש עוד תינוק ואז הכיסא עובר אליו ולגדול רוכשים בוסטר

בקיצור ההמלצה שלי נשארת כפי שהייתה.

בדגמים אמריקאים ניתן לראות את התוצאות באתר קונסיומר ריפורטס. זה אתר בתשלום. זהו גוף חיצוני בלתי תלוי כך שהמבחנים שלהם אמיתיים ואף מחמירים מכל מבחני הריסוק האחרים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדל בין דגם פולד לסיילו ספורטליין
    ספיר
    12/03/2023

שלום
    מתלבטת מה לרכוש בין הדגמים האלו.
    אשמח לדעת מה ההבדלים בין דגם פולד 2023 לבין סיילו XL 2023
    מרגיש לי שהסל שכיבה של הפולד צר משמעותית מדגם Xl אך לפי המפרט הרוחב זהה 41 סמ
    איך זה הגיוני?

הוספת תגובה

• האמבטיה של הפולד יותר קטנה

קובי סופר
    13/03/2023

שלום ספיר,

האמבטיה של הפולד יותר קטנה.
    לא זוכר את המידות המדויקות אך כשמדדתי פיזית (ואני גם ממליץ לעשות זאת עצמאית) היא הייתה יותר צרה.

לגבי העגלות, הטיולון של הפולד לדעתי יותר מוצלח, עם גב יצוק מפלסטיק, בדגמי 2023 אפילו מתכוונן לגובה, יש לו זווית ישיבה זקופה שאין בדמי הסיילו. הגלגלים יותר איכותיים אבל, לדעתי השלדה פחות מוצלחת.
    בגלל שהיא צרה העגלה פחות נוחה בניוד וגם טיפה פחות יציבה.
    הקיפול שלה לדעתי מסורבל, בייחוד עם הטיולון כשהוא פונה לכיוון ההורה. הפתיחה עוד יותר מסורבלת. גם בשלב האמבטיה בכל פעם צריך להרים את מתאם האמבטיה לאחר הפתיחה.
    אני חושב שמדובר בדגם לא מוצלח ולכן אני נוטה להמליץ על הXL.
    הפולד יותר קלה בכמעט 2 ק"ג במשקל, זה משמעותי.

אפשר גם לבדוק את הבייבי בוס שלנו טייגר או בובקט.
    מדוע אני ממליץ?
    כי בבייבי בוס לא צריך להתפשר ותהנו מכל העולמות.
    אמבטיה יותר מרווחת מהפולד. משקל יותר קל מהפולד בדגמי הטייגר והבובקט.
    צמיגים יותר איכותיים מהפולד. מושב יצוק מפלסטיק, מנגנון קיפול דומה לסיילו.
    בקיצור אם בפולד מתפשרים על קיפול פחות נוח או בסיילו מתפשרים על משקל יותר כבד וגלגלים פחות איכותיים, בבייבי בוס לא מתפשרים על כלום וגם מקבלים משקל יותר קל ו-5 שנות אחריות לעומת שנה.

כמובן, בגלל שאני "משוחד", אני תמיד ממליץ לעשות את הבדיקות באופן פיזי. לנייד את העגלות עם משקל עליהן, לעלות ולרדת מדרגה, לקפל ללא ועם הטיולון פעם שהוא פונה אליכם ופעם לכיוון הנסיעה, להרים במצב מקופל אם מתאפשר, לבדוק ברכב ואז לקבל החלטה של מה נכון לכם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת עגלה מגיל לידה
    מירי ברכפלד
    12/03/2023

היי,
    הייתה לי עגלה של בבה קאר שמאוד אהבתי אבל החיסרון היחיד שהייתה כבדה. העגלה נשברה ואני מחפשת עגלה חדשה. ראיתי עגלות של סייבקס, אויסטר, בייבי ג'וגר ברייטקס ויש אופציה לקנות בבה קאר חדשה.
    חשוב לי שבנוסף לאמבטיה יהיה טיולון שיוכל להיות גם עם הפנים להורה, גב קשיח עם ישיבה של כמעט 90 מעלות וגגון גדול. יש עגלה שעונה על הקריטריונים האלו? או שרק הבבה קאר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בחירת עגלה מגיל לידה

הוספת תגובה

• בבה קאר עגלות טובות אבל מיושנות

קובי סופר
    13/03/2023

שלום מירי,

בבה קאר עגלות טובות אבל מיושנות לדעתי. וזה לטוב ולרע.
    הטוב, כפי שציינת, אמבטיה ענקית ואפילו מתכווננת, טיולון עם 4 מצבים כולל ישיבה זקופה, בדים איכותיים כלומר, חשבו על התינוק.
    מצד שני, הן מאוד כבדות ולדעתי לא נוחות לניוד. בנוסף אין להן ידית מתארכת, זה חיסרון אם יש הפרשי גובה בין ההורים וגם מאוד מקשה על עליה וירידה ממדרכה גבוהה.

לדעתי בעגלות של סייבקס תתקשו למצוא את מה שהיה בבה קאר, מעבר למשקל קל בדגם הסייבקס מיוס, תקבלו את כל החסרונות של הבבה קאר ביכולת הניוד והידות הלא מתכווננת. אם תלכו על הפריאם תקבלו עגלה כבדה ואז אולי באמת עדיף לחזור לבבה קאר.
    באויסטר יש 2 דגמים, זירו שלא מומלץ כי המושב חד כיווני. וה-3 שמאוד כבד ואז שוב, אולי עדיף בבה קאר.
    בייבי ג'וגר חד כיווני והדגם הדו כיווני לא מוצלח לדעתי.
    ברייטקס מעולים אבל רק בכיסאות בטיחות, כל השאר לדעתי לא מוצלח ביחס לתחרות בשוק.

אני ממליץ לבדוק את עגלות בייבי בוס שלנו. דגם טייגר לדוגמא.
    היתרונות: קל מאוד ושוקל פחות מ-9 ק"ג. בבה קאר לדוגמא באזור ה-13.
    אמבטיה יחסית מרווחת, זה לא כמו בבה קאר אבל לא צפוף כמו עגלות באוזר המשקל של פחות מ-9.
    הטיולון מרווח כמו בבה קאר, יש לו שכיבה כמעט ישרה רק 3 מצבים ולא 4 כמו רוב העגלות כיום (לבבה קאר יש מצב ביניים נוסף). ישיבה של 90 מעלות, גב יצוק מפלסטיק ולכן לדעתי נוחות התינוק כאן בטופ.
    מעבר למשקל קל יש ידית מתארכת, גלגלים הכי איכותיים שיש ולכן השילוב של המשקל, גלגלים וידית מתארכת יוצרים יכולת ניוד מדהימה וקלילה. הקיפול סופר נוח והיא כמעט חצי מהגודל של הבבה קאר לאחר קיפול. גם במחיר היא יותר זולה ויש 5 שנות אחריות.

יש עגלות דומות בשוק אבל, או שהן יותר כבדות או שהטיולון יותר פשוט (מרשת, ללא גב מפלסטיק, גלגלים פשוטים וכו').
    בבייבי בוס אין התפשרות על נוחות התינוק או הניוד כדי לחסוך במשקל כפי שעושים ברוב העגלות. המשקל הקל מגיע בזכות שלדה ייחודית מאלומיניום תעופתי שהוא גם יותר קל וגם יותר חזק!

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מירי ברכפלד
    14/03/2023

תודה רבה על התשובה המפורטת, אלך לבדוק את הבייבי בוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השוואה בין אפטיקה לסיילו xl
    ליאת
    11/03/2023

שלום :)
    אשמח לדעת מה ההבדלים העיקריים בין שתי העגלות - אינגליזינה אפטיקה וספורטליין סיילו xl
    מחפשת עגלה שתהיה יציבה ועם אמבטיה גדולה

תודה רבה!

הוספת תגובה

• לאפטיקה אמבטיה יותר מרווחת

קובי סופר
    12/03/2023

שלום ליאת,

לאפטיקה אמבטיה יותר מרווחת ואפילו ניתן לשנות לה מצבים.
    מבחינת טיולון, גם כאן באפטיקה המושב יותר מרווח.
    מצד שני הקיפול יחד עם טיולון, בעיקר כשהוא פונה להורה יותר נוח בסיילו.
    מבחינת ניוד שתיהן מציאות יכולת ניוד טובה.
    מבחינת משקל, הסיילו יותר קלה.
    לדעתי הגגון בטיולון של האפטיקה לא הכי מוצלח.

ממליץ לשים משקל של 12 ק"ג בתוך כל אחת מהן, לנייד אותן בחנות ומחוצה לה. לנסות לעלות ולרדת מדרגה גבוה. לאחר מכן לנסות לתפעל חלקים שונים, להחליף בינהם וכו'.
    לנסות לקפל לבד יחד עם הטיולון פעם שהוא פונה אליכם ופעם לכיוון הנסיעה. לנסות להרים במצב מקופל יחד עם הטיולון אם מתאפשר. לנסות לבדוק ברכב.

כך תקבלו החלטה של מה נכון לכם יותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טילון שטוח לגמרי
    מישל
    10/03/2023

שלום,
    יש לי בת 5 חודשים ששונאת להיות על הבטן.
    ראיתי אנשים שמטיילים עם טילון עם מושב שטוח לחלוטין (180 מעלות) שמשכיבים את הילד על הבטן וכך הוא נהנה מהנוף ומחזק את חגורת הכתפיים.
    האם יש טיולון שיכול לענות על צורך זה?

רב תודות!

לקביעת תור
    סגירה
    טילון שטוח לגמרי

הוספת תגובה

• אין טיולון בעל שכיבה שטוחה לחלוטין

קובי סופר
    12/03/2023

שלום מישל,

אין טיולון בעל שכיבה שטוחה לחלוטין.
    בנוסף, עד גיל שנה מומלץ שיהיה טיולון דו כיווני. אין בשוק הרבה טיולונים דו כיווניים. רובם גם פחות מוצלחים או שהם חלק מעגלה ואז מאוד יקרים.

עוד דבר שחשוב להבין זה שטיולונים מאוד צרים, בהשכבה על הבטן התינוק צריך מרחב כדי לפרוס את הידיים לצדדים. ברוב הטיולונים זה יהיה להם לא נח לעשות כך.

הטיולון היחיד שעולה לי לראש עם שכיבה יחסית שטוחה ורחב זה ביבה טאי טאי. הוא חד כיווני אבל השכיבה שלו כמעט ישרה והוא מאוד רחב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון מומלץ לשימוש
    מזל הודיה יעיש
    08/03/2023

שלום וברכה ,
    מחפשת טיולון טוב ובמחיר סביר,
    לתינוק בן שנה פלוס.
    חשוב לי שיהיה לתינוק נוח, שהוא יוכל לישון בו אם ירצה, וכמובן שיהיה נוח לתפעול ולקיפול.
    תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    טיולון מומלץ לשימוש

הוספת תגובה

• לא רשמת תקציב

קובי סופר
    09/03/2023

שלום מזל,

לא רשמת תקציב.
    בגדול רוב הטיולונים די נוחים לקיפול.
    מבחינת תפעול יש כאלו ששינוי המצבעים עם שרוך, אז לדעתי הם פחות נוחים לתפעול אבל יותר קלים במשקל.
    אני חושב שספורטליין וייפר עונה בצורה הכי טובה לדרישות והמחיר שלו גם סביר.
    יש לו שכיבה מלאה, גגון ענק, שינוי מצבים עם לחצן, נוח לניוד, נוח לקיפול, הוא לא הכי קומקפטי אבל קטן ביחס לעגלה.
    הוא טיפה כבד אבל קל ביחס לעגלה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ג'ואי פרסל דעתך
    שרונה
    08/03/2023

קובי שלום ותודה לך על הפורום הנפלא.
    רציתי לשאול לדעתך על ג'ואי פרסל כטיולון.
    האם הוא מרווח?
    האם הוא חזק ויציב לנסיעות באוטובוס? ומה דעתך עליו בכלליות.

לקביעת תור
    סגירה
    ג'ואי פרסל דעתך

הוספת תגובה

• זה דגם חדש

קובי סופר
    08/03/2023

שלום שרונה,

זה דגם חדש. קשה לי לומר בשלב זה אם הוא טוב.
    מבדיקה ראשונית, לדעתי נראה טוב, נוח לתפעול, אהבתי ששינוי המצבעים עם לחצן ולא שרוך. הניוד שלו טוב, הגגון סביר, הוא מרווח לתינוק. לדעתי טיפה יקר אבל, אני מאמין שלקראת פסח יהיו עליו מבצעים, אז באמת יתן תמורה טובה למחיר.
    צריך לקחת בחשבון שהוא טיפה כבד בגלל מערכת המצבים, יש קלים ממנו אבל שינוי המצבים עם שרוך, לאוטובוסים המשקל מהווה חיסרון קל.
    בשורה התחתנה נראה טיולון טוב, שווה לרכוש במבצעים ולא במחיר גבוה, יש את ספורטליין וייפר שדומה לו וזול ממנו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש הבדל מבחינת בטיחות לילדה בת 6, 1.20, לישיבה בכסא בטיחות לעומת בוסטר גב?
    רוני
    06/03/2023

תודה רבה

הוספת תגובה

• יש יתרון קל לכיסא בטיחות

קובי סופר
    06/03/2023

שלום רוני,

יש יתרון קל לכיסא בטיחות או בוסטר עם רצועות.
    הרצועות תופסות את הילדה מ-5 נקודות בגוף לעומת 3 עם חגורת הרכב.
    ככל שהילדים גדלים יש לכך פחות חשיבות.
    בגיל 6 היתרון ממש קל לטובת רצועות הכיסא/בוסטר רצועות.
    טכנית אפשר גם וגם.

אם ילדי משכתי ככל שיכלנו (כמעט עד גיל 8 שנים) עם רצועות הבוסטר אז אם הילדה מאפשרת זה תמיד עדיף. אם לא אז אפשר לעבור לבוסטר גב ללא רצועות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לעגלה קלה ונוחה לתפעול
    תמר
    06/03/2023

היי,

הריון ראשון ואני יחידנית. מחפשת עגלה נוחה לתפעול (שניתן לקפל ביד אחת) עם אמבטיה מרווחת ושלדה שתיכנס לתא מטען קטן יחסית (יש לי קיה פיקנטו)

תודה מראש!

הוספת תגובה

• אני ממליץ לבדוק את העגלות שלנו של בייבי בוס

קובי סופר
    06/03/2023

שלום תמר,

אני ממליץ לבדוק את העגלות שלנו של בייבי בוס.
    יש לנו דגם יגואר, היתרונות שלו הם שיש לו את הקיפול הקל ביותר ביד אחת. בנוסף הוא אחד הקטנים בעולם לאחר הקיפול.
    האמבטיה יחסית מרווחת, יש דגמים עם אמבטיות יותר גדולות אבל אז מדובר בדגמים גם יותר גדולים.
    העגלה שוקלת 10 ק"ג לשלדה וטיולון שזה משקל די סביר.
    כמוכן יש את דגם בובקט, הוא שוקל 8.2 ק"ג וזה היתרון הגדול שלו.
    הקיפול ביד אחת, גם די בקלות. הגודל קומפקטי אבל היגואר קטן בכ-20 אחוז.
    הבובקט גם יותר זול.

מלבד הבייבי בוס, אפשר לבדוק גם את סייבקס מיוס, ספורטליין סיילו XL. לדעתי הבייבי בוס נותנים יתרונות עדיפים אבל אלו אופציות נוספות שלא בייבי בוס.

ההמלצה שלי תמיד, להחליט/להתקבע על 2-3 דגמים.
    לאחר מכן לשים משקל של 12 ק"ג בכל אחת מהן, לנייד אותן בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרגה גבוהה.
    להתנסות בתפעול והחלפת החלקים השונים.
    להתנסות בקיפול עם הטיולון פעם שהוא פונה אליכם ופעם שהוא פונה לכיוון הנסיעה.
    לנסות להרים במצב מקופל עם הטיולון (אם מתאפשר) כדי להרגיש את המשקל.
    לבדוק ברכב איך זה נכנס.
    כך תקבלי החלטה מושכלת של מה נכון לך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה