מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- כיסא בטיחות מומלץאפרת30/03/2023
היי קובי
בע"ה אלד עוד מעט תינוקת ראשונה. רציתי לדעת על איזה כיסא בטיחות אתה ממליץ? תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני ממליץ על צ'יקו נקסטפיט זיפ
קובי סופר30/03/2023שלום אפרת,
אני ממליץ על צ'יקו נקסטפיט זיפ, בטיחותית הוא מקבל את הדירוגים הכי גבוהים שיש. גם ברייטקס מקבלים דירוגים דומים אבל לצ'יקו יש זווית שכיבה עדיפה לדעתי. זה יתרון עצום לתינוק בן יומו עד גיל חצי שנה, זאת מכיוון שהם לא מסוגלים להחזיק את הראש שלהם בישיבה ממושכת, ככל שהמושב יותר שוכב כך זה פחות בעייתי ולכן אני נוטה לכיוון הצ'יקו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת אחים- מה כדאישחר רום28/03/2023
היי קובי,
יש לי ילדה בת 1.8 שבקרוב הולכת להפוך לאחות גדולה ומאוד קשורה לעגלה שלה (ספורט ליין xl). אני רוצה לקנות עגלת אחים יד שנייה. מצאתי עגלת ג'ואי האם היא מומלצת? או שיש עגלה אחרת שאפשר למצוא במחירי יד שנייה שפויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני לא מכיר את מחירי יד 2
קובי סופר28/03/2023שלום שחר,
אני לא מכיר את מחירי יד 2 ולכן קשה לי לכוון.
ההמלצה שלי היא או בייבי מונסטרס שהם טיפה יקרות כחדשות אז קשה לומר מה מחיר יד 2 שלהן.
או עגלות ניו שהן במחיר סביר כחדשות ולכן כיד 2 המחיר יכול להיות סביר.
לגבי ג'ואי השאלה איזה דגם ראיתם הרכבת או אחד ליד השני?
בכל אופן בשני המקרים לא מקבלים מוצר טוב אלא מוצר עם הרבה פשרות אך כך זה בעגלות תאומים או אחים אבל בג'ואי זה עוד יותר בא לידי ביטוי.
אפשר גם לרכוש מנשא לתינוק והגדולה תישאר בעגלה שלה. במקביל גם לרכוש טיולון כאשר הולכים יחד עם עוד מישהו אז אפשר שהגדולה בטיולון והתינוק בסיילו.
בהמשך שהתינוק יגדל ויעבור לטיולון של הסיילו אז אפשר לרכוש טרמפיסט לגדולה וכך לנייד את שניהם ולהמשיך עם הסיילו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבודים בבחירת עגלות לראשונהאלי27/03/2023
אנחנו כבר איבדנו את עצמנו מרוב בחירה,
הכל נראה נפלא ואיכותי אבל לא יודעים מה לבחור..
הלכנו לבדוק SILVER-CROSS SURF3 וזה היה נראה נפלא אבל גדול. בנוסף זה לא נראה כזה מוכר ברחובות או למכירה כמו שאר העגלות(בוגבו וכד' שנמצא בכל מקום)
מצד שני כל העגלות הקטנות יותר עם גלגלים ממש קטנים וחשוב לנו שלא יהיה כ"כ קטן..
הלכנו לחנות והתסכלנו על כל המותגים שיש ובאמת לא ידענו מה לבחור..
לידה מתקרבת וכרגע יש לנו רק את הסלקל דונה כי אנחנו חייבים את זה כי גרים בירושלים ואין חניה אז חייב להיות דינמי וקל.
עזרההההה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הייתי ממליץ להחליף את הדונה
קובי סופר27/03/2023שלום אלי,
בתור התחלה הייתי ממליץ להחליף את הדונה.
נכון, זה סופר נוח להורה אבל בסופו של יום זה מוצר בטיחותי.
בשוק יש סלקלים עם דירוגי בטיחות עדיפים.
בנוסף, שהייה ארוכה בסלקל של התינוק אינה בריאה ואף עלולה לסכן את בריאותו.
לגבי עגלות, הסרף רחוקה מלענות לדרישות.
בוגבו נמצאת בכל מקום בגלל יחסי ציבור טובים אבל בסופו של יום גם המוצר טוב רק שלדעתי לא מצדיק את המחיר הגבוה.
לגבי המלצה, אפשר לבדוק את בייבי בוס בובקט שלנו, לדעתי מושלמת לירושלים וזו גם הסיבה שהיא אחת העגלות הכי נמכרות בירושלים.
ראשית היא קלה רק 8.2 ק"ג לשלדה וטיולון. הקיפול קל ביד אחת ואפשר יחד עם הטיולון. היא די קטנה לאחר הקיפול.
היא נוחה לניוד בזכות משקלה הקל וגלגלים איכותיים. בנוסף היא צרה כך שתעבור בקלות במקומות צפופים.
יש 5 שנות אחריות ומבחר מטורף של צבעים.
אני כמובן "משוחד" כמשווק שלה אבל לדעתי אם תעשו מבחן שלה מול בוגבו שעולה כמעט 2000 ש"ח יותר תבינו לבד כי זה מה שאני שומע מלקוחות, "התבלבלתם במחיר המוצר שלכם צריך להיות 2000 ש"ח יותר"
אם בכל זאת בוגבו אז הבי 6 תענה די טוב לדרישות, כמו הבובקט היא צרה, שוקלת 10 וחצי ק"ג שזה סביר. הקיפול יחסית נוח אך דורש 2 ידיים. הפתיחה לאחר קיפול מסורבלת ודורשת תרגול רק שלא ניתן לעשות זאת עם תינוק על היוד כפי שניתן בבובקט.
אפשר גם לבדוק את מאמאס אנד פאפאס סטארדה, אינגלזינה אלקטה וסייבקס מיוס למי שאוהב עיצוב ומותגים.
ההמלצה שלי לשים משקל של 12 ק"ג בכל עגלה ולנייד בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגה גבוה, לנסות לקפל עם הטיולון פעם שפונה אליכם ופעם לכיוון הנסיעה. לנסות להרים אם מתאפשר יחד עם הטיולון, לבדוק ברכב וכך תראו מה נכון ונוח לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון סילבר קרוס קליקדניאל צור26/03/2023
היי מחפשת טיולון שמתאים גם לעליה למטוס עם שכיבה מלאה לבן 5 חודשים. חשבתי על הסילבר קרוס מה דעתך??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הווינג שלהם יותר מוצלח
קובי סופר27/03/2023שלום דניאל,
הווינג שלהם יותר מוצלח.
יותר קל, יותר קומפקטי ויותר נוח לניוד. היתרון היחיד של הקליק זה הגב המכני
בכל אופן לקחת בחשבון שעדיף עגלה דו כיוונית עד גיל שנה + כי יש לכך יתרונות עצומים בהתפתחות התינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת תינוק משולבת טיולון Eezy S Twist +2עופרי25/03/2023
אשמח להמלצה על הטיולון הזה של סייבקס. מחפשת טיולון לבן 4 חודשים.
צריכה להיות קלה לעלות ולרדת מדרגות ולהתנייד באוטובוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני פחות ממליץ
קובי סופר27/03/2023שלום עופרי,
הוא יחסית בסדר כי יש לו גלגלים גדולים. בגדול אסור לרדת מדרגות עם אף עגלה כי בסוף היא תקרוס.
היות ויש לו גלגלים גדולים מהממוצע ביחס לטיולונים לדעתי השרידות שלו תהיה יותר גבוהה.
מצד שני יהיה מאוד קשה לעלות ולרדת מכיוון שאין ידית מתארכת לכן מומלץ להוציא את התינוק לקפל ואז להרים.
בגדול לאף טיולון אין ידית מתארכת ואין הרבה עם מושב דו כיווני כך שזו אופציה שהיא הרע במיעוטו.
האופציה היותר טובה לדעתי היא לרכוש עגלה טובה עם אמבטיה כמו הבייבי בוס בובקט שלנו ובהמשך אם תרגישו שיש צורך, לרכוש טיולון בסיסי.
הבובקט עדיפה בכל פרמטר על האיזי טוויסט רק שהקיפול שלה יותר גדול כי מדובר בעגלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קניית טיולון ג'ואי פרסל או סילבר קרוס וינג 2מרב24/03/2023
שלום קובי. אשמח להמלצה לטיולון. מתלבטת בין הגואי פרסל לבין סילבר קרוס וינג 2. חשוב לי שיהיה קל, נוח לעלות ולרדת באוטובוס , מתאים מגיל 0 . במידה ויש לך המלצה נוספת אשמח לשמוע. תודה
הג'ואי כבד יחסית
קובי סופר25/03/2023שלום מרב,
הג'ואי כבד יחסית מכיוון שיש לו משענת גב מכנית, לדעתי יותר נוח לשנות מצבים וזה מנגנון יותר אמין אך הוא מוסיף משקל.
הווניג 2 לדעתי דגם לא מוצלח, הווינג 1 שגם זול ממנו עדיף בהרבה והוא גם יותר קל וגם יותר קומפקטי.
לדעתי עדיף ללכת עליו.
לא הייתי ממליץ על אף אחד מהם מגיל לידה מכיוון שהם חד כיווניים. לטיולון דו כיווני יש יתרונות עצומים לתינוק בכל הקשור להתפתחות קוגנטיבית, נפשית וקשר עם ההורים.
אני ממליץ לרכוש טיולונים אלו מגיל שנה לפחות ואם אפשר בשנה וחצי עדיף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכישת לול לתינוקחיים24/03/2023
גיגלתי ומצאתי שמשרד הכלכלה הוציא לפני כמה שנים אזהרה כנגד הלול שיש לי בבית (סופר בייבי) מהילד הקודם (6 שנים).
לאור זאת אני רוצה לקנות לול חדש.
ראיתי שיש לבייבי טאק לול עם תו תקן.
מזרון - ראיתי שיש להם basic ומזרון לול נושם.
מה עדיף?
בשניהם מדובר בספוג כחול ללא מעכבי בעירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המזרנים ללא מעכבים
קובי סופר25/03/2023שלום חיים,
המזרנים ללא מעכבים מכיוון שהם עומדים בתקן החדש שאוסר זאת.
לגבי מזרן, לדעתי הנושם עדיף כי יותר נעים לשהות עליו בקיץ, הניילון לא נושם וגורם להזעה. אותו כנ"ל בחורף, הניילון קר והבד נעים.
אין הבדל בטיחותי או אורטופדי זה נטו הציפוי שלדעתי יותר נעים בנושם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין אוייסטר 3 לאיביסי סלסה 4מילי24/03/2023
הי,
בעקבות ניסיון בחנות, אויסטר הציגה ניוד הקל ביותר גם מול עגלות קלות יותר כמו סייבקסף, בוגבו או ספורטליין. גם הקיפול נוח ומאפשר עמידת עגלה במצב מקופל על הגלגלים. מעונינת בעגלה גבוהה יחסית ואין הגבלת מקום ברכב. השאלה אם יש אופציה זולה יותר ברמת תפקוד דומה כמו איביסי סלסה או משהו אחר? אולי יש גם חסרונות של אויסטר שלא שמתי לב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסלסה בהחלט נותנת פתרון זול
קובי סופר25/03/2023שלום מילי,
הסלסה בהחלט נותנת פתרון זול לעגלה עם יכולת ניוד משובחת.
בנוסף יש לה מערכת קפיצים ייחודית. החיסרון שאין צבעים כי כרגע הפסקנו לשווק את הדגם עקב מכירות נמוכות.
לצערי בישראל העדפה היא למוצר קל, פרקטי וקומפקטי והסלסה (וגם האויסטר) לא כזו.
מצד שני יש ערך מוסף בדמות יכולת ניוד, אמבטיה וטיולון מרווחים ומרופדים ועוד.
לגבי האויסטר יש לה יכולת ניוד מעולה אך יש 2 חסרונות:
1. המחיר יקר מכיוון שהיא משווקת על ידי רשת חנויות אחת ואין תחרות.
2. גם היא וגם הסלסה כבדות מאוד. זה משהו שצריך לקחת בחשבון כי זה יבוא לידי ביטוי בכל הרמה לרכב. בנוסף אם גרים בקומות ללא מעלית זה משהו שיכול להוות חיסרון גדול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לגבי בבקאר פארקור
מילי26/03/2023ראיתי ברשת שיש את בבקאר פארקור, שהיא יחסית צרה וקלה יותר מאויסטר. אך לא ראיתי חוות דעת כלשהי.
אשמח לדעתך,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר על בייביבוס יגואר
מילי26/03/2023הי, ראיתי עכשיו גם סרטון על יגואר, אשמח לקבל קצת פרטים. האם יכולת ניוד נפגעת בגלל הגודל וגלגלים קטנים או שנשארת סבירה לסביבה עירונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בבה קאר פארקור
קובי סופר27/03/2023שלום מילי,
בבה קאר פארקור פחות נוחה לניוד מהאויסטר כי אין לה ידית מתארכת. גם מבנה השלדה שלה פוגם במעט ביכולת הניוד.
מצד שני היא מאוד מרווחת ומפנקת לתינוק.
לגבי יגואר, היא תהיה פחות נוחה לניוד מהאויסטר כי גם לה אין ידית מתארכת. עדיין לסביבה עירונית יש לה יכולת ניוד מעולה והיא יכולה להתנייד גם בדרך משובשת די בנווחות.
זאת בזכות גלגלים איכותיים ומערכת קפיצים איכותית לכל גלגל.
בנוסף המשקל היחסית קל שלה בהשוואה לאויסטר עוזרים לניוד להיות יותר קל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה כיסא בטיחות לקנות?לוטם24/03/2023
היי, רציתי להתייעץ לגבי כיסא בטיחות מגיל לידה
מה שחשוב לי זה הבטיחות בלבד..כן מעדיפה שיהיה כיסא 360.
לפי הבנתי I spin 360 של ג'ואי קיבל את הציון הגבוה ביותר בקטגוריה ואשמח לשמוע את דעתך בנושא ואם יש המלצה נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני לא ממליץ לרכוש גימיק
קובי סופר24/03/2023שלום לוטם,
אני לא ממליץ לרכוש גימיק. בסופו של יום אנחנו רוכשים בראש ובראשונה מושב בטיחות בדגש על בטיחות!
לדעתי הדבר הראשון והכי חשוב הוא בטיחות.
זה נכון שיש כיסאות 360 שמקבלים דירוגים גבוהים אבל יש כאלו שמקבלים דירוגים עוד יותר גבוהים והם אינם מסתובבים.
לו הייתי צריך לרכוש כיסא כיום לילדי
זה היה ברייטקס קליטייט או בולווארד או מרתון.
או
צ'יקו נקסטפיט לו הייתי צריך לרכוש מגיל לידה.
הדגמים האלו קיבלו את הדירוגים הכי גבוהים בארה"ב כאשר לדעתי הבדיקות שנערכות על ידי הקונסיומר ריפורטרס הם המחימורת ביותר. בנוסף המושבים מתאמים עד משקל גבוה יותר עם רצועות לעומת התקינה האירופאית.
בנוסף, מבחני ריסוק נערכים בתנאי מעבדה במהירויות נמוכות, בסוף יש את מבחן המציאות. במעקבים שלי אחרי מקרים בארץ ובעולם ראיתי איך המושבים שרשמתי הוציאו תינוקות ללא שריטה גם לאחר תאונות קשות ביותר בהם המבוגרים שנסעו ספגו נזקים משמעותיים.
אם בכל זאת רוצים ללכת על הגימיק של המסתובב אז בהחלט ג'ואי כיום הוא המוביל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין עגלותקארין ג`ניסון23/03/2023
היי.
אני לפני לידה רביעית ומתלבטת מאד בין הבוגבו בי 6 לבין הסילבר קרוס דגם dune? ?יש לי מעלית יחסית קטנה ועוד ילד בן שנתיים ומחפשת משהו קל יחסית אך איכותי מבחינת נסיעה .שמעתי גם על הנונה . אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי הבי עדיפה
קובי סופר24/03/2023שלום קארין,
לדעתי הבי עדיפה.
מבחינת משקל, שתיהן לא מהקלות אך גם לא כבדות. הן במשקל הממוצע של עגלה שזה בין 10 ל 11 ק"ג לשלדה עם טיולון.
בשתיהן יש אמבטיה לא מוצלחת לדעתי. אמבטיה בד עם מעטפת רכה, גם לא מגינה במיוחד וגם רופפת. בנוסף האמבטיות מאוד קטנות.
מצד שני, הטיולונים מעולים בשני המקרים. מבחינת שילדה, לדעתי זו של הבי עדיפה, היא גם יותר צרה שזה יתרון לכם, יכולת הניוד עדיפה ולכן בינהן אני חושב שהבי עדיפה.
הנונה יותר קלה משתיהן במעט בגלל מושב שעשוי מרשת, יותר נוחה לניוד מהבי אבל הטיולון שלה לדעתי פחות מוצלח. היות והחלק שישמש רוב הזמן הוא הטיולון אני חושב שהבי עדיפה עליה. הנונה מגיעה עם מושב עשוי מרשת לעומת גב יצוק מפלסטיק בבי.
לדעתי הפלסטיק נותן תמיכה עדיפה וגם הוא יותר חזק ואמין.
אני גם ממליץ לבדוק את עגלה בייבי בוס בובקט שלנו.
ראשית, תחסכו לא מעט כסף כי היא זולה משמעותית מכל ה-3.
שנית, אל תתנו למחיר הזול להטעות אתכם כי תקבלו מוצר עדיף על פני כל ה-3.
האמבטיה יותר גדולה ומרווחת ויצוקה מפלסטיק ולכן יותר מגינה ואטומה מעולה לזיהום אוויר של רכבים.
הטיולון יצוק מפלסטיק. השלדה צרה ויכולת הניוד מעולה כמו בנונה ולדעתי גם עדיפה על הנונה בגלל יתרון משמעותי אחד, היא קלה מאוד רק 8.2 ק"ג לשלדה וטיולון זה כמעט 2 ק"ג פחות מהנונה וכמעט 3 פחות מסילבר קרוס והבי!
יש 5 שנות אחריות, מבחר צבעים מטורף והגגונים מצלים יותר משאר הדגמים שצוינו. כל הבדים 100% ניתנים להסרה לכביסה.
המשקל הקל לא מגיע עקב קיצוץ דברים בעגלה (כמו בנונה לדוגמא מושב מרשת) אלא בזכות שלדה יותר איכותית. השלדה עשויה מאלומיניום תעופתי שהוא גם יותר קל וגם יותר חזק לכן מקבלים כאן את התמורה הכי טובה לכסף לדעתי.
נכון, זו עגלה שאני משווק אז אני משוחד ולכן, אני ממליץ לגשת לחנויות, לשים משקל של 12 ק"ג בכל עגלה שאתם שוקלים לרכוש, לטייל עם העגלות בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרגה גבוהה, לנסות לקפל יחד עם הטיולון פעם שהוא פונה אליכם ופעם לכיוון הנסיעה, להרים במצב מקופל אם מתאפשר, לבדוק ברכב. כך תקבלו החלטה מושכלת של מה עדיף לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטים בין שתי עגלותאמיר23/03/2023
ראינו את האינגליזינה אפטיקה והספורטליין פרו 2022 ואנחנו מתלבטים בין שתיהן.
שתיהן מאוד נוחות לנו מבחינת גובה הידית ומרגישות יציבות (מתכננים ללכת איתן הרבה), הקיפול בשתיהן מרגיש נוח,
שתיהן כבדות באותה מידה בערך.
וממה שמדדנו ראינו שהאמבטיה היא כמעט באותו הגודל, למרות שמשום מה האפטיקה נראת מרווחת יותר
הפרו קצת יותר גבוהה מבחינת גובה האמבטיה ונראת פחות מסורבלת, אבל באינגליזינה יש מצבים שונים לאמבטיה, שאנחנו תוהים אם הם יתרון משמעותי (האם זה יעיל מאוד בשימוש היומיומי?)
נשמח לשמוע עוד על ההבדלים ביניהן או יתרונות מול חסרונות כדי להחליט.
תודה רבה על העזרה והנתינה, הפורום הזה מדהים ומלא במידע שימושי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפים שניסינו גם את הדגמים האחרים
אמיר23/03/2023מוסיפים שניסינו גם את הדגמים האחרים של ספורטליין - xl ,pl אבל הם לא נוחים לנו מבחינת גובה הידית, כיוון שהם קצת יותר נמוכים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האפטיקה לדעתי עדיפה במעט
קובי סופר23/03/2023שלום אמיר,
האפטיקה לדעתי עדיפה במעט.
אמבטיה זו אמבטיה לדעתי, הכיוונון ברוב המוחלט של המקרים זה גימיק, רוב ההורים לא משתמשים למרות שיש לכך יתרונות. היתרון הגדול זה לתינוק עם ריפלוקס אך אין יותר מידי מקרים ובנוסף יש לכך פתרונות בדמות כרית כך שהכיוונון בסוף הוא גימיק לדעתי.
לכן המיקוד צריך להיות בשלדה והטיולון:
הספורטליין מציעה גלגלים יותר טובים לדעתי.
האפטיקה מציעה מושב יותר טוב לדעתי ולכן אני נוטה יותר להמליץ עליה. לאפטיקה 4 מצבים לעומת 3 בספורטליין.
מושב יצוק מפלסטיק לעומת חלקי בספורטליין. זווית הישיבה באפטיקה יותר זקופה.
כן לקחת בחשבון שגגון הטיולון באפטיקה מיושן ולא נוח.
אני ממליץ להתנסות שוב בחנות, לשים משקל של 12 ק"ג בכל עגלה ואז להתנסות בניוד. ללא משקל כל העגלות ירגישו די זהות.
לעלות ולרדת מדרגה גבוהה.
להתנסות בקיפול עם מושב הטיולון פעם שהוא פונה אליכם ופעם לכיוון הנסיעה. להתנסות בתפעול כמו פירוק והרכבה של החלקים השונים על השלדה, לשנות מצבים בטיולון, לשחק עם הגגונים וכו'.
לאחר כל אלו תקבלו מדד של איך יראה השימוש במוצר ביומיום וכך תוכלו לקבל החלטה של מה נכון ונוח לכם יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברייטקס קליקטייט וציקו נקסטפיט מקסאור22/03/2023
היי קובי,
ראיתי את ההמלצות שלך על שני הכסאות בטיחות הנ"ל.
ראיתי את שניהם בחנות, הצ'יקו נראית מעט יותר מאסיבית. תוהה אם זה יכול להוות בעיה ברכב מיני.
פרט לכך אשמח לשמוע את דעתך על השיקולים של למה לבחור אחת מהן על פני השניה.
תודה רבה,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכל תלוי בכמות הילדים מאחור
קובי סופר23/03/2023שלום אור,
טיפה יותר גדולת זה לא נורא כשיש תינוק אחד.
הכל תלוי בכמות הילדים מאחור. אם נצטרך להכניס 2 מושבים זה עדיין יהיה בסדר אבל נתחיל להרגיש את חוסר הנוחות ואם נצטרך 3, אז באמת נרגיש את החיסרון של המאסיביות.
הצ'יקו לדעתי עדיף עד גיל חצי שנה, יש לו שכיבה יותר טובה ולדעתי זה יתרון עצום למי שרוכש מושב מגיל לידה ומדלג על הסלקל.
אם הרכישה היא לתינוק יותר גדול, אז אני נוטה לברייטקס כי ההתקנה שלו יותר קלה עם חגורה וזה יתרון עצום על פני הצ'יקו לדעתי. כמוכן טיפה יותר צר שכפי שציינתי אם מתוכננים עוד ילדים זה יהווה יתרון בהמשך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון מומלץ לתינוקתיפעת אל21/03/2023
היי, על איזה טיולון היית ממליץ?
חשוב לי שיהיה כמה שיותר קל- לא יותר מ-7-8 קילו
שיתקפל בקלות ולגודל קטן מה שיותר
שיהיה גגון גדול נגד שמש
ושיהיה נוח לתינוק ומרווח ורצוי שיהיה מתאים ליותר מ-15 ק"ג של הילד.
הילדה בת חצי שנה אבל מוותרים על האופציה של פנים לאחור של הטיולון כי זה לרוב מאד מייקר נראה לי, אלא אם יש לך המלצה מתאימה.
תקציב: 1300-1400 שח גג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיולון דו כיווני בהחלט יקר יותר
קובי סופר21/03/2023שלום יפעת,
טיולון דו כיווני בהחלט יקר יותר. גם אין יותר מידי אופציות כך שמעבר למחיר צריך להתפשר על עוד דברים.
מהחד כיווניים הספורטליין וייפר עונה טוב לדרישות והרבה מתחת לתקציב.
אפשר גם לבדוק את סייבקס איזי S פלוס שבתקציב, יותר נוח לניוד לדעתי.
סילבר קרוס ווינג מתחת לתקציב, היתרון שלו זה משקל הרבה יותר קל אבל אם אין לכם בעיה ללכת על 7-8 ק"ג אז השניים הראשונים לדעתי עדיפים לדרישות.
ממליץ לחכות לפסח אז יש מבצעים על טיולונים ואולי הדגמים שרשמתי יכנסו למבצעים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלת תינוק משולבת טיולון Eezy S Twist +2
יפעת22/03/2023מה דעתך על עגלת תינוק משולבת טיולון Eezy S Twist +2 ? יש בה טיולון דו כיווני
כמו שרשמתי צריך להתפשר
קובי סופר23/03/2023שלום יפעת,
כמו שרשמתי צריך להתפשר על עוד דברים ביחס לטיולון רגיל.
הסייבקס יותר כבד מטיולון ממוצע, בנוסף פחות נוח לניוד, יותר מסורבל לקיפול וגם טיפה יותר גדול. כמובן גם טיפה יותר יקר.
מצד שני, מקבלים ערך מוסף גדול שהוא המושב הדו כיווני.
אני ממליץ לגשת לחנות, להושיב את התינוק בטיולון, להתנייד יחד עם התינוק בחנות ואם אפשר בחוץ. לנסות לקפל לבד ואז לראות אם המוצר נכון לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמבטיה מתקפלת קריטריוןעדי21/03/2023
ראיתי טבלת השוואה בין עגלות, באחד הקריטריונים היה - אבמטיה מתקפלת לאחסון בגמר השימוש. מה הכוונה? איך בדיוק היא מתקפלת?
רוב אמבטיות מתקפלות
קובי סופר21/03/2023שלום עדי,
רוב אמבטיות מתקפלות.
ברוב אמבטיות אם תרימו את המזרן תראו 2 ברזלים, כאשר מושכים את הברזלים למרכז האמבטיה מתקפלת. זה יתרון בגמר השימוש באמבטיה כי אז היא מתקפלת לגדול של רבה מגודלה במצב פתוח, נוח יותר באחסנה.
רוב האמבטיות בשוק הן כאלו.
מצד שני, בעגולת בייבי בוס שלנו לדוגמא האמבטיה לא מתקפלת לאחסון מכיוון שהיא יצוקה מפלסטיק.
באמבטיות מקפלות כל האמבטיה עשויה מבד והחלק היחידי שקשיח זה המשטח.
מצד אחד כפי שציינתי יש חיסרון באחסנה בגמר השימוש.
מצד שני, האני מאמין שלי הוא שזו אמבטיה יותר טובה לתינוק.
הקשיחות יוצרת אטימות לרוח, אבק והכי חשוב זיהום אוויר של הרכבים. הקשיחות מגינה על התינוקות במקרה מהאמבטיה סופגת מכה. באמבטיה קשיחה התינוק לא ישן על הברזלים מחת למזרן. הברזלים גם מצויים מצידי המזרן.
כמובן שגם אורח החיים של אמבטיה קשיחה ארוך יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל אייה בייבי טורנדו 2 לעומת ספורטליין סיילועדי21/03/2023
שלום,
באתר הבית של החברות כתוב:
טורנדו 2- שלד 7.5 עריסה 4 טיולון 3.5 (ק"ג)
כלומר- 11 בזמן טיולון 11.5 בעריסה
ספורטליין סיילו - שלד 6.6 עריסה 5 טיולון 3.8
כלומר - 10.4 בטיולון 11.6 בעריסה.
משקלים כמעט זהים.
בפועל - כשמרימים/מסיעים את שני העגלות, ספורטליין סיילו קלה בהרבה. איך זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנתונים שמפרסמים לא תמיד נכונים
קובי סופר21/03/2023שלום עדי,
הנתונים שמפרסמים לא תמיד נכונים.
ראשית, משקל שלדה ואמבטיה לא רלוונטי כי לא מרימים אף פעם יחד.
שנית, ההמלצה שלי תמיד לבדוק לבד. אפשר להביא משקל נייד של מזוודות, לחבר טיולון, לקפל שלדה וטיולון ולבדוק משקל כולל. זה המדד הכי נכון. כמובן שגם בהרמה לבד של שלדה וטיולון זה מדד של איך זה ירגיש לכם בחיי היומיום.
מעבר לנתוני המשקל היבשים יש גם את גורם המבנה,
הסיילו מתקפלת בצורה יותר חכמה וקופמקטית ולכן ויתר נוחה לנשיאה והרמה כך שגם לו הייתה יותר כבדה, היה מרגיש לכם יותר נוח עם הסיילו.
בנסיעה אין עניין של משקל, הכל תלוי במבנה השלדה, סוג וגודל הגלגלים, ידית וכו'. יש עגלות ששוקלות 15 ק"ג שיהיו יותר נוחות לניוד מעגלות ששוקלות חצי או פחות.
ההמלצה שלי תמיד, לנייד את העגלות עם משקל בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרגה גבוה, לקפל לבד עם הטיולון פעם שהוא פונה אליכם ופעם לכיוון הנסיעה (בטורנדו לא ניתן לקפל יחד עם הטיולון שהוא פונה אליכם). להרים, לבדוק ברכב ואז לקבל החלטה מושכלת.
מבין השניים הסיילו לדעתי יותר מתקדמת, הטורנדו מאוד מיושנת. בתור היבואן של אייביסי דיזיין שמייצרים מוצר דומה לטורנדו ולדעתי הרבה יותר מוצלח, אנו לא משווקים יותר את המוצר בדיוק מהסיבות שהרגשת. הוא מיושן ולא תואם את התחרות של היום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)