מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- כיסא בטיחות/בוסטר רצועות לגיל שנתייםאלונה05/05/2023
שלום,
אשמח להמלצה לכיסא/בוסטר לילד שן שנתיים וחודשיים לרכב של סבא-סבתא (נוסע בו פעמיים בחודש), בתקציב של כי 500 ש"ח.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הייתי ממליץ על בוסטר רצועות
קובי סופר07/05/2023שלום אלונה,
הייתי ממליץ על בוסטר רצועות.
זה יותר פרקטי למשך זמן שימוש ארוך יותר ותופס פחות מקום.
לתקציב הדגם הכי מומלץ הוא אוונפלו צ'ייס או מאסטרו, שניהם באותה הרמה הצ'ייס חדש יותר לכן ממליץ עליו טיפה יותר.
אם אפשר למתוח את התקציב אז גרקו טרנזישיין או נאוטילוס שניהם בגרסאת הסנאגלוק יהיו אופציה הרבה יותר טובה גם בטיחותית, גם בנוחות וקלות ההתקנה וגם משך השימוש בהם יותר ארוך כי הם עד משקלים יותר גבוהים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
אלונה10/05/2023תודה רבה על המענה!
לצערי אני לא מוצאת את הדגם של גרקו טרנזישיין בגרסת הסנאגלוק והנאטילוס יקר פי שתיים כרגע.
אם כך, האם הגרקו טרנזישיין (איזופיקס) עדיין עדיף על הדגמים של אוונפלו? ראיתי שמבחינת משקלים באוונפלו ניתן להשתמש עד 18 ק"ג עם הרצועות אבל בהמשך ניתן להשתמש בחגורת בטיחות בעצם.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הטרנזישיין עדיף על אוונפלו
קובי סופר10/05/2023שלום אלונה,
הטרנזישיין עדיף על אוונפלו. גם בגרסאת האיזופיקס.
הוא זהה לסנאגלוק אבל, הרבה יותר קשה ומסורבל להתקין אותו עם חגורה. האיזופיקס יכול להחזיק עד משקל 29 ק"ג משקל הבוסטר והילד יחד. מעל, חייבים להתקין עם חגורה.
אז יש יתרון גדול לסנאגלוק.
אם נעזרים במתקין מורשה בשלב שצריך חגורה ולא מתכוונים לפרק/להרכיב אז עניין הסנאגלוק פחות רלוונטי אבל מנסיוני, צריך לפרק/להרכיב מידי פעם כמו בשטיפת רכב.
בכל מקרה הטרנזישיין עדיף על האוונפלו. גם בטיחותית הדירוגים יותר טובים וגם, הטרנזישיין עד 30 ק"ג עם הרצועות ולא עד 18, ככל שנמשוך יותר עם הרצועות זה יותר בטיחותי עובר הילדים ולכן עניין המשקל מהווה יתרון גדול לטרנזישיין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוסטרי רצועות מומלציםאוריה05/05/2023
אשמח לשמוע על בוסטרי רצועות מומלצים שנחגרים בקלות ברכב.
ראיתי שהמלצת על גרקו טרנזישיין, כיצד ניתן לחגור אותו ללא איזופיקס? או שזה מגיע יחד איתו..?
אשמח להמלצות אם יש בוסטר זול יותר. תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר גם עם איזופיקס וגם חגורה
קובי סופר05/05/2023שלום אוריה,
לגבי טרנזישיין אפשר גם עם איזופיקס וגם חגורה. אם רוכשים בגרסאת סנאגלוק ההקתנה עם חגורה הרבה יותר קלה אבל, זה דגם יותר יקר.
אם יורדים במחיר יורדים ברמת הבטיחות וגם בטווחי המשקלים לכן אם יש אפשרות הייתי ממליץ לא לרדת בתקציב.
אם מוכנים לשלם פי 2 או 3 יותר יש את ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט שמקבל את דירוגי הבטיחות הטובים ביותר וגם הוא סופר קל להתקנה עם חגורה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורטליין פרו או אינגליזינה אלקטהשרון02/05/2023
היי אני מתלבטת בעגלה של ספורטליין פרו או אינגליזינה אלקטה
מה יתרונות וחסרונות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לכל אחת יש יתרונות מול חסרונות
קובי סופר03/05/2023שלום שרון,
לכל אחת יש יתרונות מול חסרונות.
לדעתי לספורטליין יש גלגלים יותר טובים ואיכותיים, קפיצים יותר טובים, אלו יוצרים יכולת ניוד יותר טובה ולדעתי גם העגלה יותר חזקה ותמודד טוב יותר בדרך משובשת. בנוסף יש ידית מתארכת מה שגם משפר את יכולת הניוד, מקל בעליה וירידה ממדרגה גבוהה, יותר נוח אם יש הורה גבוה או הפרשי גובה בין ההורים.
מצד שני, הספורטליין סופר כבדה! אני ממליץ לקפל אותה יחד עם הטיולון ולנסות להרים. צריך לזכור שזו פעולה שעושים לא מעט, בעיקר בניוד עם הרכב. אם יש ניוד בתחבורה ציבורית, מדרגות לעלות למי שגר בבניין ללא מעלית, הייתי ממליץ לחשוב על זה טוב.
האלקטה שוקלת כמעט 6 ק"ג פחות זה הפרש מאוד משממעותי!
רוחב השלדה של האלקטה צר יותר זה יתרון במעברים צרים, למרות זאת האמבטיה והטיולון שלה מרווחים יותר, זה יותר נוח לתינוקות בעיקר באמבטיה. לדעתי הטיולון מרווח יותר מדי אבל אפשר להקטין עם מזרן עבה.
לדעתי אפשר גם להנות מכל היתרונות של הספורטליין ולהישאר באזור המשקל של האינגלזינה עם עגלות בייבי בוס שלנו בובקט וטייגר, הבובקט שוקלת כמו האלקטה והטייגר חצי ק"ג יותר.
שתיהן מציעות גלגלים איכותיים כמו בפרו, ידית מתארכת ועוד המון יתרונות. והכל במשקל קל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השוואה עגלה יציבה וחזקהרפאל02/05/2023
שלום וברכה
אשמח לדעת עדיפות לעגלה יציבה, גלגלים גדולים/חזקים שלא תתאים רק להתניידות בעיר, לא חייבת להיות הכי קלה אבל נוחה לקיפול ולהכנסה לרכב
1. מאמאס&פאפאס XT3
2. פג פרגו ולוצ׳ה
3. ג׳ולס האב
4. בבה קאר פרקור
לא בטוח שהדגמים האלו עוד קיימים בחנויות לתצוגה, חלקם ראיתי רק באינטרנט
יש אולי דגם שלא ציינתי ושווה לבדוק?
הגלגלים של פג פרגו vivace החדש עמידים בתנאי שטח אחרים כמו כורכר לדוגמה? כי ראיתי שהם קטנים יחסית לולוצ׳ה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הויוצ'ה עגלה עירונית
קובי סופר02/05/2023שלום רפאל,
הויוצ'ה עגלה עירונית ולא תתאים לדרישות לדעתי.
המאמאס אנד פאפאס והג'ולז הן עגלות עירוניות עם יכולת מסיימות בדרך משבושת. שתיהן הכי פרקטיות בכל הקשור למשקל, נוחות קיפול וגודל קיפול אבל, בדרך משובשת היכולות שלהן יורדות וככל שהדרך תהיה עוד יותר משובשת כך היכולת תמשיך לרדת.
צריך להבין מה יהיה השימוש והצורך שלכם, לרוב ההורים בישראל הן בהחלט יתנו מענה מעולה.
הייתי מצרף אליהן את הבייבי בוס טייגר שלנו, היא לדעתי יותר מוצלחת משתיהן ובניוד כי הגלגלים שלנו יותר איכותיים, הטיגר יותר קלה בכמעט 2 וחצי ק"ג שזה משמעותי גם בניוד וגם בפרקטיות. יש לה את הגגונים הכי גדולים מבין כל הדגמים המצוינים כאן (גם מול פג ובבה קאר).
בבה קאר פרקטור פחות נוחה לניוד לדעתי כי אין לה ידית מתארכת כמו לשאר העגלות שציינתי. הגלגלים בגודל בינוני כך שלדעתי היא יותר עגלה עירונית וכל דבר מעבר יהווה חיסרון.
היא גם הכבדה מה-4 ולכן לדעתי פחות מתאימה.
הולוצ'ה נוחה לניוד כי יש לה גם גלגלים גדולים וגם הם עשויים מחומר איכותי. בנוסף יש לה קפיצים טובים אבל, אין לה ידית מתארכת, לדעתי זה דווקא חיסרון משמעותי בחיי היומיום. כל עליה וירידה ממדרגה יהיו פחות נוחים ויהיה צורך במאמץ רב יותר. הקיפול שלה הכי פחות נוח מבין ה-3 וגם בגודל היא והבבה קאר טיפה יותר גדולות. המשקל שלה סביר היא טיפה יותר קלה מהג'ולז והמאמאס אבל זה בעיקר בגלל החוסר בידית המתארכת.
גם לפג וגם לבבה קאר יש אמבטיות ענקיות שזה יתרון בחורף כי משך השימוש יכול להיות יותר ארוך. בטיולונים גם הפג והבבה קאר טיפה יותר מרווחים מהבייבי בוס אבל משמעותית יותר מרווחים מהג'ולז וגם מול המאמאס.
כל הדגמים למעט הג'ולז שזמינה בשילב די קשה למצוא כי אין להם ביקוש גדול אבל הן מוצגות בלא מעט חנויות. הבייבי בוס מוצגת בעיקר בחנויות של המגזר החרדי שם היא אחת העגלות הכי נמכרות שיש עקב השילוב של חוזק, יכולת ניוד, פרקטיות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה פג פרגו ולוצ׳ה/ נונה מיקס נסט/ פרו ספורט לייןז׳קלין30/04/2023
שלום קובי וקודם כל תודה על העצות בפורום, מאוד מכוון ועוזר בכל האופציות הרחבות שקיימות
אנחנו מחפשים עגלה:
1. עם גלגלים איכותיים- שניתן יהיה ללכת איתה לדוגמה בחצץ ולא להיות מוגבלים (ראיתי עגלות שנתקעו בחצץ ולא היה ניתן להתנייד איתן כמעט בכלל)
2. חשוב לנו שהטיולון יתקפל יחד עם השלדה, מרגיש לי שזה מקל, אולי אני טועה
חוץ מזה לא מחפשים את העגלה הכי קלה, כמובן עדיפות לנוחות אבל גם לאיכות ואין בעיה שתהיה קצת מסיבית. גרים בקומת קרקע.
מתלבטים בין פג פרגו ולוצ׳ה/ נונה מיקס נסט/ פרו ספורט ליין
ראינו גם את אינגליזינה אלקטה - ראיתי בתשובות קודמות שיש יותר מומלצות ממנה. יש אולי דגם אחר שיותר מומלץ ושווה להסתכל? כי כן אהבנו מאוד את הסגנון
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאניגזלינה יש דגם שנקרא אפטיקה
קובי סופר01/05/2023שלום ז'קלין,
האלקטה היא מסוג העגלות שיתקעו בחצץ לדעתי אבל, לאינגלזינה יש דגם שנקרא אפטיקה והוא יענה היטב לדרישות.
מבין 3 הדגמים שרשמת הפג לדעתי היא האיכותיות ביותר.
הניוד שלה נוח והגלגלים איכותיים אבל אין לה ידית מתארכת שלדעתי זה חיסרון בניוד, בעיקר שצריך לעלות ולרדת מדרגה גבוהה. יש לה קפיצים טובים שמחפים על כך אבל עדיין, עגלה עם ידית טלסקופית תהיה יותר נוחה לניוד לדעתי.
בנוסף יש יתרונות כמו התאמה לגובה ההורה + חיבור טרמפיסט בעתיד. יותר נוח לילד ולהורה שיש ידית מתארכת.
לנונה ולספורטליין יש ידית מתארכת.
הנונה לדעתי פחות מומלצת מה-3. היא יקרה לדעתי בלי סיבה ומקבילה לג'ואי כרום שעולה שליש ממנה. נכון שהנונה יותר איכותית בגלגלים, בבדים ובעיצוב אבל שום דבר מעלה לא שווה את העלות היקרה לדעתי. הפג תהיה עדיפה כמעט בכל פרמטר למעט הידית.
הספורטליין מאוד כבדה והניוד שלה טוב ויענה לדרישות. היא הכי פרקטית לקיפול ויש ידית מתארכת. החיסרון הגדול לדעתי הוא המשקל, המשקל משפיע גם על נוחות הניוד אלא אם יש קפיצים מעולים שבספורטליין אין, הם טובים אך לא ברמות של חברות גרמניות כמו הרטן או אייביסי דיזיין.
אלו חברות עם עגלות סופר כבדות שלא מרגישים את משקלן בניוד.
אני ממליץ גם לבדוק את הבייבי בוס טייגר שלנו. היא שוקלת 4-5 ק"ג פחות מכל העגלות שצויינו ויש לה גלגלים איכותיים + ידית מתארכת. השילוב של כל ה-3 האלו גורם ליכולת ניוד מעולה וכמובן שהיא תהיה הכי נוחה ליומיום בקיפול, בגודל ובמשקל בהרמה לרכב וממנו.
אם בכל זאת רוצים ללכת על העגלות הגדולות לדעתי הפג והאינגלזינה אפטיקה הן המוצלחות ביותר מסוגן. גם אייביסי דיזיין סלסה אבל היא פחות זמינה לרכישה כרגע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לבוסטר לילד בן 3אוריה30/04/2023
שלום!
המלצת בעבר על בוסטרי הגב: גרקו אפיקס, סייבקס סולושן וצ'קו קידפיט. אשמח בבקשה להסבר מה ההבדל בין בוסטר גב לטוסטר רצועות, האם יש העדפה מכרעת לאחד משניהם?
ולגבי קשירה לרכב, איזה מהם ניתן לקשור באמצעות חגורת הרכב ואיזה ניתן לקשור רק באמצעות איזופיקס.
בנוסף אשמח לדעת האם איזופיקס זה דבר שרוכשים ואפשר להעביר מרכב אחד לשני..?תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בוסטר רצועות יותר בטיחותי
קובי סופר30/04/2023שלום אוריה,
החוק מאפשר מגיל 3 ומשקל 15 ק"ג (חייב ששני התנאים יתקיימו) לעבור לבוסטר גב ללא רצועות. זה שהחוק מאפשר זה לא אומר שזה דבר טוב! בוסטר גב פחות בטיחותי מכיסא בטיחות או בוסטר רצועות שזה כמו כיסא בטיחות.
לכן בוסטר רצועות יותר בטיחותי.
ההמלצה שלי למשוך עם הרצועות בין אם של הכיסא בטיחות הקיים או ברכישת בוסטר רצועות ככל שניתן.
כפי שרשמתי זה יותר בטיחותי לתינוקות!
בבוסטר גב יש כאלו עם איזופיקס ויש כאלו ללא, בכל מקרה לאיזופיקס אין תפקיד בטיחותי והוא לא משפר את הבטיחות.
איזופיקס יעיל רק עד משקל 29 ק"ג שזה משקל הילד והבוסטר יחד מעבר לזה הוא אינו יעיל. בבוסטר רצועות גם אם אנחנו מתחת ל-29 ק"ג מה שמגן על התינוק זו חגורת הבטיחות.
בבוסטר רצועות אלו 5 רצועות שמגינות על הילד + חגורה שתופסת את הבוסטר.
בבוסטר גב ללא רצועות ההעברה מרכב לרכב קלה פשוט מניידים וחוגרים את הילד עם החגורה.
איזופיקס בא מובנה עם המוצר לא רוכשים בנפרד.
בכל מקרה לגיל 3 אני ממליץ על בוסטר רצועות.
אני ממליץ על ברייטקס גרואו ווית' יו שמדורג בטיחותית כטוב ביותר. הוא סופר יקר אבל מדובר בבטיחות ואני לא ממליץ לחסוך. הוא נחגר עם חגורה ולא איזופיקס כפי שהסברתי זה יותר בטיחותי. ההתקנה קלה ביותר ולכן גם המעבר מרכב לרכב נעשה די בקלות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טייגר - מספר שאלותלימור25/04/2023
שלום
יש לי טייגר, ראיתי שכתבת כאן בפורום שהמושב בטיולון מתקפל ל90 מעלות. אצלנו לא כך. האם זו תקלה?
שנית, קניתי עם גגון לבן, בגלל הצבע זה מתלכלך בקלות, האם ניתן לכבס גגון של טיולון ואמבטיה? (יש חיה כזאת בכלל בעגלות?)
נשפך לנו על המזרן קפה, האם מותר להכניס למכונה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הטיולון מגיע לזווית ישיבה זקופה
קובי סופר25/04/2023שלום לימור,
הטיולון מגיע לזווית ישיבה זקופה של כ-90 מעולת.
אם אצלכם לא מגיע צריך לבדוק. יש 3 מצבים שכיבה, אמצע וישיבה. המצב היושב צריך להיות זקוף. תמיד יש הטייה קלה בעקבות דרישות תקינה אבל בטייגר היא קלה שבקלים.
לגבי הגגונים, הכל כולל הכל יורד לכביסה כולל גגון האמבטיה, אפשר ליצור איתי קשר דרך הוואצאפ באתר של בייבי בוס ואשלח סרטון איך לפרק את הגגון.
גם את המזרן ניתן לכבס.
לדעתי אבל עדיף לכבס רק את כיסוי המזרן כי הוא נשלף ולא את כל המזרן. מעל הספוג יש ציפוי נגד נוזלים ואותו אפשר לנגב.
את הכיסוי והגגון אני ממליץ לכבס בכביסה הכי עדינה שיש:
30 מעלות ללא סחיטה. אם יש תוכנית ייבוש במכונה לדאוג שלא תעבוד. ממליץ לא להתשמש במרכך כביסה כי יש בחלקם חומרים בעייתיים לבדי עגלות בייחוד לגגון עור.
שלישית לאחר הכביסה ליישב בהשכבה על חבל התלייה ולא בתלייה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ענקית
לימור25/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין שלדה ניקל לפלסטיק שחור מעבר למראה? מבחינתשני25/04/2023
איכות משקל וכו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השאלה לא נכונה
קובי סופר25/04/2023שלום שני,
השאלה לא נכונה או לא מובנת לי.
אין כזה דבר שלד פלסטיק או ניקל.
המתכת אותה מתכת בכל עגלה פשוט יש של מתכת, יש את אותה מתכת שעברה צביעה שחורה או ניקל. אין הבדל טכני או איכותי בין אף צבע.
ההבדל הוא נטו בעיצוב.
מה שכן, שריטות רואים יותר על צבע שחור אבל מצד שני, אפשר לצבוע אותו בניגוד לשלדי ניקל או כסוף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת בייבי בוס - סקירהעדי25/04/2023
שלום
ראיתי שאתה ממליץ כאן על העגלה
הסתכלתי גם בפייסבוק בטבלת השוואה בין עגלות אחרות, וואלה השתכנעתי! האמבטיה של ספורט ליין בעיניי יפה ממנה, אבל יופי זה לא הכל..
בכל זאת, מה פחות נח בה? מה החסרונות שלה? אין מושלם בעיניי.
ולמה כולם עפים על בוגבו? זה סתם יוקרה או שהיא באמת עגלה נוחה?
עוד שאלה קטנה, ראיתי בקריטריונים ששלדה אולד שחור ללא תוספת תשלום, למה זה עניין? זו שלדה חזקה יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כי אני פיתחתי אותה
קובי סופר25/04/2023שלום עדי,
אני ממליץ עליה כי אני פיתחתי אותה.
כל השאלות, הדרישות, הבקשות התלונות שאי פעם קיבלתי כאן או באופן אישי לגבי עגלות, כמעט הכל מוטמע בתוך הבייבי בוס.
אני גם רושם תמיד שאין מושלם! תמיד יש חיסרון מול יתרון!
עגלה מושלמת היא רק בהתאם למשתמש ולצרכים שלו.
נתקלתי בלא מעט מקרים שראיתי רוכשות עגלה אשר רוכשות עגלה יפה ואחרי שבועיים שלושה הם ביקשו להחליף או העגלה כבר פורסמה למכירה ברשתות.
אני תמיד רושם, יופי זה הדבר האחרון שצריך לחפש בעגלה!
אני תמיד שואל אמהות, אם היית צריכה לבחור למשך ה-3 שנים הבאות לבחור עם איזו נעל ללכת:
נעל עקב גבוה יפה או נעל ספורט נוחה במה היית בוחרת.
ב-99% מהתשובות התשובה היא נעל ספורט ולדעתי זה צריך להיות אותו כנ"ל גם בעגלת תינוק!
היתרונות של הבייבי בוס מעבר למחיר הזול ביחס למותגים הם:
משקל קל! אני תמיד רושם שמשקל קל מגיע עקב צמצום דברים במוצר כמו גלגלים יותר קטנים, אמבטיה וטיולון צרים, מושב חד כיווני/מרשת/עם שרוך וכו'.
בבייבי בוס לא התפשרנו על כל אלו אלא להפך, השקענו הרבה יותר כסף בחומרי הגלם והשלדה היא מאלומיניום תעופתי, הוא קל יותר וחזק יותר ולכן העגלות שלנו גם קלות מהמתחרות וגם חזקות יותר (לכן אין לנו בעיה לתת 5 שנות אחריות).
הגלגלים הם האיכותיים ביותר שיש ולכן השילוב של המשקל והגלגלים יוצרים יכולת ניוד ללא מאמץ. הקיפול מהנוחים ביותר שיש, הגודל קומפקטי, הגגונים גדולים, אחת העגלות הבודדות שכל הבדים 100% נשלפים לכביסה ועוד.
אז מה החסרונות?
לא מוכרת ולא מבוקשת ולכן מוצגת במעט חנויות. לשמחתי היא הפכה להיות אחת העגלות הכי נמכרות במגזר החרדי, שם ענייני יופי, מושפעות חברתית דרך הרשתות פחות עובדים. הם מחפשים באמת את הטוב ביותר שיחזיק לכמה ילדים והבייבי בוס בדיוק כזו.
אבל בשאר המגזרים העגלה שלנו לא מוכרת ולא מבוקשת ולדעתי זה חיסרון כי לא ניתן לראותה בהמון מקומות.
מראה, כפי שציינת יש כאלו שפחות מתחברים. לדעתי אבל יש לנו יתרון ענק שהוא שילובי הצבעים, יש מגון ענק ואפשר בהמשך להחליף גגונים. אם רואים אותה בשילוב הצבעים הנכון שאוהבים הדעה של הרוב משתנה.
לגבי עוד חסרונות זה כבר תלוי מול איזו עגלה נשווה אבל לדוגמא אם אשווה לבוגבו בי אז בוגבו זה מותג ידוע, שליפת האמבטיה בבבוגבו עם לחצני זיכרון, טיפה יותר נוח (אבל אין ספק שהאמבטיה של הבייבי בוס יותר נוחה ומרווחת לתינוק).
מתאמים לסלקל בייבי בוס מתחברים פחות סוגי סלקלים מאשר בחברות אחרות כמו בוגבו.
לגבי שלדה, שחור מול צבע אחר, זו לדעתי סתם דרך לגבות יותר כסף על המוצר. בבייבי בוס אנחנו לא גובים אקסטרא כי עלות הייצור זהה בכל צבע אז לדעתי אין סיבה לגבות יותר.
לגבי רוז גולד, כן יש תשלום נוסף ולכן הגיוני לקחת אקסטרא.
לסיכום אני חוזור וממליץ לא להסתמך עליי או על אף אחד אחר בטח שלא אנשי מכירות (האינטרס שלהם הוא הכיס שלהם ולא הנוחות שלכם!)
לגשת לחנות, לשים משקל של תינוק בכל עגלה רלוונטי (12 ק"ג), לנייד את העגלות בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרגה גבוהה (כאשר הידית פתוחה עד הסוף אם יש אפשרות).
כך תראו איזו עגלה יותר נוחה לניוד ביומיום. ללא המשקל בחנות כל העגלות ירגישו זהות וזו דרך מעולה למכור מוצר פחות טוב להורים.
לנסות לתפעל את העגלות, לפרק ולהרכיב את האמבטיה, לשנות מצבים בטיולון, לשחק עם הגגונים וכו'.
לקבל הדרכה איך לקפל ולנסות לקפל לבד ללא איש מכירות לידכם. לקפל עם הטיולון פעם שהוא פונה אליכם ופעם לכיוון הנסיעה. לנסות להרים יחד עם הטיולון (טריק ידוע של אנ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש ממש תודה על הכנות והפירוט!
עדי25/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוסטר רצועות אוונפלו צ'ייסיעל מרגלית24/04/2023
בהמשך לשאלה הקודמת ששאלתי על הבוסטר הזה, חיפשתי סרטונים שמסבירים איך קושרים אותו לרכב באמצעות חגורה ולא מצאתי. האם יש לך מידע בנושא? אני רוצה לדעת איך ניתן לקשור אותו לרכב באמצעות חגורה לפני שאני רוכשת אותו. תודה רבה על התשובה המפורטת!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה בדיוק החיסרון הגדול של המוצר
קובי סופר25/04/2023שלום יעל,
זה בדיוק החיסרון הגדול של המוצר. ההתקנה עם חגורה היא בעייתית בעיניי מ-2 סיבות:
1. כדי להתקין עם חגורה צריך תפס מתכת. בעבר הוא היה מסופק עם מוצרי אוונפלו וכיום מגיע ללא. צריך לרכוש את התפס אך הוא לא נמכר כפריט ולכן זה אתגר 1.
אפשר לפנות לאבי שפיר דרך דף הפייסבוק. הוא מתקין מושבים ויש לו את התפסים האלו.
2. לאחר שיש את התפס ההתקנה היא לא פשוטה! קשה לי להדריך במילים ואני ממליץ שמתקין מורשה יתקין לכם וילמד אתכם כי זה די מאתגר. יש סרטוני הדרכה אך גם מהם קשה ללמוד ולדעת אם התקנתם נכון.
2 הסיבות האלו הם בדיוק הגורם לכך שאני ממליץ על ברייטקס גרואו ווית' יור קליקטייט. נכון שהוא עולה פי 3 אבל מדובר במוצר שמשרת להמון שנים כך שהעלות ביחס לשימוש בזמן היא זניחה לדעתי. מעבר לעניין ההתקנה גם בטיחותית הוא עם דירוגים יותר גבוהים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- goody plus stroller chicco טיולוןמרב23/04/2023
אשמח לשמוע חוות דעת על הטיולון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיולון טוב
קובי סופר24/04/2023שלום מרב,
מדובר בטיולוון טוב. נוח לניוד, נוח לקיפול וקומפקטי. שינוי המצבים עם לחצן שזה יתרון גדול לדעתי.
מצד שני הוא כבד בשל כך. הגגון קטן והוא יחסית יקר.
יש בשוק את אינפנטי מון שדומה לו מבחינת יתרונות חסרונות. אני ממליץ ללכת על הזול מבינהם ובדרך כלל האינפנטי יותר זול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות עבור סבא וסבתאאסנת23/04/2023
היי קובי,
הוריי מעוניינים לרכוש כיסא בטיחות כדי להסיע את הבת שלי בעת הצורך, מדיי פעם. היא בת חודש.
לי יש ברכב צ'יקו נקסטפיט, כי וויתרנו על סלקל.
הם מעוניינים בכיסא שיוכל לשרת אותם לטווח גילאים רחב וכמובן שעמד בכל מבחני הבטיחות.
האם עדיף שירכשו צ'יקו נקסטפיט? או מנגד ברייטקס בולוורד/מרתון?
כל הדגמים שציינת מעולים
קובי סופר24/04/2023שלום אסנת,
כל הדגמים שציינת מעולים.
לצ'יקו יש יתרון לחצי שנה הראשונה כי השכיבה שלו יותר טובה מהברייטקסים.
לברייקטס יתרון בהתקנה יותר קלה עם חגורה. אם הם יפרקו וירכיבו יהיה להם יותר קל להתקין (כמובן שצריך לעבור הכשרה קצרה).
בין הבלווארד למרתון אין הבדלים גדולים. הבלווארד עם הגנות ראש טיפה יותר טובות אך ההבדל הבטיחותי לא משמעותי.
סה"כ כל אחד מה-3 יהיה מעולה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות על עגלהנעמה23/04/2023
קובי שלום,
דבר ראשון, תודה רבה על כל העצות, עוזר המון ומכוון!
יש לנו בייבי-ג'וגר שקנינו לילדה הבכורה, ויש בו הרבה דברים שאנחנו פחות אוהבים. התינוק הקטן שלנו (ילד שני) עובר אוטוטו מאמבטיה לטיולון, והדבר האחרון שאני רוצה הוא לחזור לטיולון של הבייבי-ג'וגר. לכן רוצים למכור אותה ולקנות אחת אחרת (המחשבה כרגע היא לקנות ביד 2, אבל לא בהכרח. מוכנים לשקול גם עגלות סביב ה 3,000. בסוף זו קנייה לטווח רחוק, ורוצים עוד ילדים בע"ה).
מה שאנחנו לא אוהבים בבייבי-ג'וגר הוא:
1. היא רחבה מאוד מאוד (קשה להעביר במקומות צרים, נתקעת כל הזמן בחפצים, כי יש פער בין הגלגלים הקדמיים שהרווח ביניהם יותר צר לגלגלים האחוריים שהרווח ביניהם רחב).
2. נעילת הגלגלים (אי אפשר לפתוח את הנעילה בצורה קלה עם סנדלים/כפכפים. חייבים נעל סגורה או להתכופף לפתוח עם היד)
3. מצב הטיולון- לא אוהבים שאין 90 מעלות. לא אוהבים את החגורה שלה. לא אוהבים שקשה לכוון את הזוית של הטיולון (זה עם שרוך). לא אוהבים שבמצב שכיבה קשה לתלות משהו על העגלה ושהיא קצת נתקעת ברגליים. בנוסף, הטיולון גם לא דו כיווני, אבל דווקא זה פחות מפריע לי... אבל בגדול, הטיולון הוא בעיקר הדבר שבגללו קשה לי איתה, ולכן רוצה להחליף...
מאידך-יש יתרונות-
1. כמו שכולם אומרים- הבייבי-ג'וגר הוא כמו טנק. עובר הכל. גרים בקיבוץ, בבית עם כמה מדרגות. משמעותי לנו שהנסיעה איתו בסך הכל קלה וחלקה עם יכולת ניוד טובה.
2. מצב שכיבה מלא של כמעט 180 מעלות בטיולון- משמעותי לנו מאוד מאוד.
מחפשים עגלה עם אותן היתרונות, ובלי החסרונות שציינתי לעיל. יש חיה כזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש את הבובקט שלנו
קובי סופר24/04/2023שלום נעמה,
יש את הבובקט שלנו.
היא פחות או יותר עונה לכל מה שרשמת.
המושב מגיע לישיבה זקופה. רוחב השלדה 52 ס"מ לעומת 60 בג'וגר. המושב דו כיווני, שינוי מצבים עם לחצן, משקל 8.2 ק"ג עם טיולון די דומה לג'וגר, גגון גדול, קיפול קל ביד אחת די דומה לג'וגר, 5 שנים אחריות כך שתוכל לשרת לעוד שנים רבות, הגלגלים יותר איכותיים מהג'וגר ולכן הנסיעה יותר טובה.
יש ידית מתארכת כך שכל מה שבעייתי בתלייה על הידית של הג'וגר לא בעייתי בבובקט. הברקס מתופעל בדריכה לנעילה ודריכה לשחרור ככה שאפשר לעבוד עם סנדלים/כפכפים.
היא בתקציב ואפילו מתחת אם מתפשרים על צבעים מסויימים שבמבצע.
לדעתי הבדים גם יותר איכותיים ונעמים מהג'וגר והכל יורד לכביסה.
יש אופציות נוספות אבל הן יקרות יותר ולדעתי אפילו פחות טובות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון לבת 10 חודשיםרותם סגל22/04/2023
שלום, אשמח לעזרתך לגבי טיולון קל עד 7 קילו, נוח לקיפול, שמגיע גם למצב שכיבה, בטיחותי ובתקציב עד 400 שח
לתינוקת בת 10 חודשים
אם יש עגלה אני ממליץ למשוך עוד טיפה
קובי סופר23/04/2023שלום רותם,
אם יש עגלה אני ממליץ למשוך עוד טיפה.
אם היא דו כיוונית יש יתרונות חשובים להתפתחות התינוק בכך שהוא מולכם.
לגבי המלצות, עד 400 אין הרבה אופציות טובות, אני ממליץ למתוח את התקציב.
באזור ה-400 לדעתי אינפנטי רואיל או בייבי סייף קומפקט פלוס נותנים את התמורה הכי טובה ביחס לעלות שלהם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיולון לסבתא וסבא
רותם סגל נתן25/04/2023יש לנו עגלה של מאמ אנד פאפ דגם סטרדה בבית
אני מחפשת טיולון שיהיה נוח לקיפול/קל לסבתא וסבא כאשר היא אצלם לטיולים קצרים ובגלל זה התקציב בסכום הזה,
ושוב הילדה היא בת 10 חודשים
במידה והתקציב יעלה ל 500 שח זה משנה ?
האם עדיף עגלה ? אבל יש הבדל משמעותי בתקציב ?
או שניתן למצוא עגלה טובה ואיכותית בסכום דומה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ככל שנעלה בתקציב נקבל מוצרים יותר טובים
קובי סופר25/04/2023שלום רותם,
ככל שנעלה בתקציב נקבל מוצרים יותר טובים.
באזורים של 800 ש"ח יש את ספורטליין וייפר או אינפנטי מון. בשני המקרים מנגנון שינוי המצבים יותר נוח, הם יותר נוחים לניוד ולכל אחד יתרון גדול לדוגמא הקיפול של המון מאוד קל והגגון של הוייפר ענקי.
אני לא חושב שצריך להגיע לסכומים של יויו ובוגבו אבל כן שווה להוסיף טיפה.
אם לא איכפת מהסוג ומוכנים ללכת על דגם מיושן עם 2 ידיות כמו של פעם (לדעתי הם יותר נוחים לתינוקות), אז אם בנמצא יש את צ'יקו לייטוואי או ג'ואי בריסטק, הם נמכרים בזול עקב ביקוש נמוך אבל הם מעולים לתינוקות. הם פחות נוחים לניוד והקיפול יותר גדול אבל זה לסבא/סבתא כך שאני חושב שהם גם יכולים להילקח בחשבון בייחוד שהם בתקציב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות שניעומרי22/04/2023
היי קובי
מחפשים כיסא בטיחות לרכב השני, התייאשנו להעביר כל פעם.
ראינו שיש מחירים טובים כרגע על הברייטיקס בולווארד קליק טייט.
האם ההתקנה יחסית קלה לכיסא הזה?
האם הכיסא מתחבר לרכב גם ללא חיבור איזופיקס? מה שאמור להפוך את ההתקנה לקלה עוד יותר…
אם יש אופציה זולה שאתה ממליץ יותר גם אשמח לשמוע, בהתחשב בעובדה שזה כיסא שני שהילד יסע בו פחות.
תודה רבה
תודה רבה 😊* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני אישית לא חושב שכיסא שני צריך להיות פחות טוב מהראשי
קובי סופר23/04/2023שלום עומרי,
אני אישית לא חושב שכיסא שני צריך להיות פחות טוב מהראשי.
גם נוסעים מעט, גם אם זה בעיר וכו', עדיין אנחנו לא יודעים אף פעם מה, מתי ואיפה יקרה משהו.
ברייטקס בולווארד קליקטייט הוא אחד המושבים הטובים בעולם כך שאם זו אופציה רלוונטית (מבחינת תקצבי) לא הייתי חושב פעמיים.
הוא סופר קל להתקנה ומקבל את דירוגי הבטיחות הטובים ביותר.
בדרך כלל התקנה עם איזופיקס קלה יותר ועם חגורה מאוד מסורבלת וקשה. כל הפטנט של הקליקטייט נועד בדיוק לזה, ההתקנה עם חגורה והיא אחת הקלות בעולם.
יש אופציות זולות טובות אבל זה לרדת ברמת הבטיחות. כפי שרשמתי, אם התקציב שלכם מאפשר אז הבולווארד מעולה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות.
עומרי30/04/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)