פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• מתלבטת לגבי טיולון קל ויפה
    אפי
    21/04/2023

הי תינוקת בת חצי שנה. מעוניינת לקנות טיולון קל, קומפקטי יחסית, מעוצב יפה, מתקפל בקלות, עם סל אחסון גדול שיישאר איתנו עד גיל 3-4, ולכן מוכנים להשקיע. אם פונה לשני הכיוונים בכלל יתרון. אנחנו טסים המון ולכן חשוב שהיא תהיה פרקטית וקלת משקל.
    ראיתי את הסייבקס 360 החדש, סייבקס מילו, את בוגבו בטרפליי, פג סלפי, circle, סיטי מיני תור ואת הסיטי מיני תור לאקס. לא מצליחה להחליט. אשמח מאד להמלצה מקצועית שלך. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני ממליץ להתעסק פחות עם היפה

קובי סופר
    23/04/2023

שלום אפי,

בראש ובראשונה אני ממליץ להתעסק פחות עם היפה.
    ראיתי אלפי אמהות במהלך כל שנות העיסוק שלי בתחום שבחרו קודם ביפה. היום בדור הרשתות החברתיות עניין היופי צבר תאוצה מטורפת ואני רואה יותר ויותר אמהות שרוכשות עגלת אינסטגרם ושוכחות שהן צריכות לרכוש עגלת תינוק.
    נכון, יופי זה בונוס אבל לדעתי זה הדבר האחרון שצריך לחפש במוצר שמיועד קודם לתינוק, אחר כך לניוד ולסיום להורה.

גיל חצי שנה הוא גיל די מוקדם לטיולון ואכן, אני חושב צריך טיולון דו כיווני. החיסרון הגדול הוא שאין אפשרויות בחירה.
    זה או לרכוש עגלה עם אמבטיה, או טיולון שהוא חלק מעגלה (ברוב המקרים לא מתאפשר) ואז מדובר בסיפור יקר. המינוס ברכישה כזו היא שלא רוכשים בדיוק טיולון אלא כפי שרשמתי יותר עגלה, זה אומר שבשלב מסוים יתכן ותרכשו עוד טיולון.

הסייבקס לא חדש, רץ כמה שנים טובות עם שיפורים שנוספו לאורך הזמן. האיזי S טוויסטי לדעתי יענה טוב לדרישות. הוא לאו מושלם אבל נוח לניוד, הקיפול קטן אבל טיפה מסורבל.
    הוא דו כיווני כך שלדעתי זה המוצר הכי קרוב לענות לדרישות.

סייבקס מיילו זו עגלה עם אמבטיה, לדעתי בטווח המחיר שלה אם הולכים על עגלה יש אלטרנטיבות הרבה יותר טובות.
    כנ"ל לגבי בייבי ג'וגר סיטי תור דלוקס.
    \שאר האפשרויות הן חד כיווניות. אני ממליץ על טיולון דו כיווני עד גיל שנה ואפילו מעבר. מחקרים מראים שיש לכך יתרונות עצומים להתפתחות התינוק.

מעבר לדגמים שציינת כפי שרשמתי, אפשר לרכוש עגלות עם מושב דו כיווני כולל אמבטיה ואחר כך אולי למכור כיד 2 או לשמר לילדים הבאים.
    יש אפשרויות זולות כמו מאמאס אנד פאפאס סולה שהיא מיושנת אך תהיה מעולה עד גיל שנה + ואחר כך תרכשו טיולון.
    רכישת עגלה יד 2 כמו בוגבו בי.

בכל הקשור לנושא הטיסה, טיולונים כמו סלפי או בטרפליי יתנו מענה טוב אבל כפי שרשמתי, אני פחות ממליץ כעת ללכת לכיוון הזה. צריך לקחת בחשבון שאפשר להגיע עד למטוס עם כל עגלה ולקבל מיד בירידה כך שאני לא רואה בעגלה שעולה יחד איתכם יתרון כלכך גדול, בטח לא לפני גיל שנה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לבוסטר רצועות
    יעל
    19/04/2023

שלום!
    ראיתי שהמלצת פה על בוסטר רצועות אוונפלו צ'ייס. רציתי לדעת האם הוא קל להרכבה ופירוק וכמה הוא קל וצר ביחס לאחרים..(יכול להיות שנצטרך לחבר כמה כסאות מאחורה..)
    ראיתי את הכסא הזה ב400 שח. האם יש כסא עדיף בזול יותר?
    תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לבוסטר רצועות

הוספת תגובה

• הוא פחות נוח להתקנה

קובי סופר
    20/04/2023

שלום יעל,

הוא פחות נוח להתקנה עם חגורת בטיחות, עם האיזופיקס הוא יחסית נוח אך יש לקחת בחשבון, השימוש באיזופיקס הוא עד משקל 29 ק"ג משקל הילד והבוסטר, לאחר מכן צריך להתקין עם חגורה.

בטיחותית עד 400 ש"ח הוא הטוב ביותר בפער.
    מבחינת רוחב הוא לא הכי צר אבל גם לא ענק כמו כיסא בטיחות, לדעתי לא תהיה בעיה להכניס לידו עוד 2 מושבים בתנאי שהם לא גדולים מידי.

דגמים עדיפים יש רק במחירים הרבה יותר יקרים כמעט כפולים ואף משולשים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מומלץ כסא בטיחות משולב בוסטר 360º בתקן I-Size מבית BabySafe
    דוד
    19/04/2023

הוספת תגובה

• אני פחות ממליץ

קובי סופר
    20/04/2023

שלום דוד,

מדובר בכיסא סיני שאין לגביו נתונים השוואתים כמו בדגמים אמריקאים או אירופאים.
    רק בגלל הסיבה הזו אני פחות ממליץ.
    אין לדעת את רמת הבטיחות שלו מעבר לתקינה שלו שלא מעידה על כלום, ניתן לבחון מוצר עשרות פעמים וב-1 מתוך 10 או 100 בדיקות הוא יעבור.

כשיש נתונים השוואתיים אפשר לדעת את רמת בטיחות המוצר בין כוכב 1 ל- 5 או כל מיני דירוגים שונים.
    אני לא יכול להמליץ על מוצר שאין לגביו את המידע הזה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה לקיבוץ התלבטות
    סיון
    19/04/2023

היי קובי,
    עגלה לילד ראשון, ראינו את הפוקס 5 החדשה של בוגבו שמותאמת לתנאי קיבוץ, האם שווה את המחיר?
    על איזה עגלות אתה ממליץ שיהיו בטיחותיות, נוחות ומתקפלות בקלות?
    כמו כן, ראיתי שבחלק מהטיולונים בעגלות אין מגרעת לרגליים של הילד וזה אלמנט שחשוב לי.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עגלה לקיבוץ התלבטות

הוספת תגובה

• אני פחות ממליץ על הפוקס

קובי סופר
    19/04/2023

שלום סיוון,

מבחינת יכולת ניוד הפוקס מושלמת לצרכים שלכם וגם יש לה אמבטיה מרווחת שזה מעולה.
    החיסרון הגדול בעניי הוא הטיולון ולכן אני פחות ממליץ על הפוקס.
    1. אין למושב שכיבה שטוחה
    2. הקיפול יחד עם הטיולון יחסית מסורבל ולכן עדיף לפרק כך שבכל אופן עניין הקיפול מסורבל.

אפשר לבדוק את פג פרגו בוק, קצת מיושנת אבל תתאים מעולה לדרישות, פחות נוחה לניוד מהפוקס אבל הטיולון שלה עדיף לדעתי והקיפול הרבה יותר נוח וקומפקטי מהפוקס.
    אינגלזינה אפיטיקה דומה לבוק בהרבה דברים ולכן שווה בדיקה לדעתי.
    אייביסי דיזיין סלסה לצערי כרגע לא משווקת אבל ניתן למצוא יחידות אחרונות שלה במחיר ממש זול והתמורה תהיה מדהימה כי גם בניוד היא די דומה לפוקס ויש לה קפיצים עדיפים, לטיולון שכיבה מלאה וניתן לקפל יחד איתו די בנוחות.
    צריך להתפשר על הצבע אך כמו שציינתי המחיר בהתאם.

בכל הדגמים שציינתי יש מדרך מתכוונן. בפוקס אין בגלל מבנה הטיולון.

אני ממליץ לגשת לחנויות, לשים משקל של 12 ק"ג בכל עגלה, לנייד אותן, לנסות לקפל לבד ללא איש מכירות לצידכם את העגלות יחד עם הטיולון ואז לקבל החלטה של מה נכון לכם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

סיון
    19/04/2023

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טייגר או סלסה

סיון
    19/04/2023

היי קובי,
    האם היית ממליץ גם על הטייגר מבחינת תנאי שטח בקיבוץ, קיפול, טיולון נוח עם מדרך רגליים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכל אחת יתרונות/חסרונות שונים

קובי סופר
    20/04/2023

שלום סיוון,

לכל אחת יתרונות/חסרונות שונים.
    הסלסה מגיע עם גלגלים וקפיצים יותר גדולים = יתרון בדרך משובשת. היא גם יותר מרווחת לתינוק, בעיקר באמבטיה.
    מצד שני, היא הרבה יותר כבדה (כמעט 5 ק"ג יותר לשלדה וטיולון)! זה משמעותי. זה יורגש בכל הכנסה/הוצאה מהרכב ואם צריך להרים במדרגות זה יהיה עוד יותר מורגש.
    כמוכן, היא יותר גדולה בקיפול, מעבר לזה שזה תופס יותר מקום ברכב זה אומר שצריך להחזיק אותה יותר זמן בזמן ההכנסה לרכב.

הטייגר לדעתי העגלה המושלמת. היא פיתוח שלנו וכל המטרה מאחוריה הייתה לייצר מוצר שיודע להתנייד מעולה בכל דרך, שיהיה נוח לתינוק ועדיין הכי נוח ופרקטי להורה.
    אני תמיד רושם שכדי לעשות מוצר קל צריך לצמצם דברים וגם בטייגר צימצמנו אבל זה במינימום כי עדיין האמבטיה מרווחת רק 3 ס"מ פחות מהסלסה והטיולון כמעט באותו הגודל רק ס"מ פחות.
    הגלגלים מחומר איכותי ויש קפיצים גדולים לכל גלגל בנפרד וכל אלו + המשקל הקל יוצרים יכולת ניוד מעולה בכל דרך.
    המשקל הקל מגיע בזכות השקעה בחומרי גלם יותר איכותיים וזה בעיקר בשלדה שבנויה מאלומיניום תעופתי. זה מקזז כ-30% ממשקל המוצר וגם מדובר בשלדה יותר חזקה ולכן אנו גם נותנים לה 5 שנות אחריות.
    הקיפול הוא אחד הקלים בעולם ולאחר הקיפול היא כמעט חצי מהגודל של הסלסה. בניוד אפשר להתנייד בכל דרך, יש לנו לקוחות שגרים בקנדה ומתניידים בתנאי שלג.
    מדרך הרגליים נוח וגם הטיולון ארוך והוא בתקינה החדשה עד 22 ק"ג.
    אפשר להיכנס לדף האינסטגרם שלנו. יש קטגוריה "לקוחות ממליצים" שם אפשר לקרוא חוות דעת שמשתמשים שלחו לי במדיות השונות.

בסופו של יום אני המשווק גם המשווק של אייביסי דיזיין וגם של בייבי בוס. משני העגלות ההורים מרוצים אבל עם הטייגר הם נשארים לטווח שימוש ארוך יותר. מניסיוני בעגלות גדולות וכבדות (כל עגלה מעל 11 ק"ג), רוב ההורים בישראל (בחו"ל זה לא קורה) מתייאשים ועוברים בשלב מוקדם מידי לטיולון.
    בעגלות כמו טייגר המעבר בשלבים יותר מאוחרים ויש כאלו שנשארים ללא מעבר לטיולון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לסלקל בנוסף לכסא בטיחות
    אסף
    18/04/2023

שלום קובי,
    אשמח להמלצה על סלקל פשוט וזול אך גם מספיק טוב לגיל 0.
    כסא בטיחות כבר נרכש (בולוורד) , אך רוצה גם אופציה של סלקל לימים הראשונים (נראה לי שבימים הראשונים סלקל יותר נוח ברכב בגלל הזוית?) וגם בשביל אופציה יותר קלה לניוד במקרים מסוימים, כלומר הוא ישמש לעיתים די רחוקות.
    תודה

הוספת תגובה

• צריך לקחת בחשבון שזול = פחות בטיחותי

קובי סופר
    19/04/2023

שלום אסף,

צריך לקחת בחשבון שזול = פחות בטיחותי.
    כמוכן צריך לדעת תקציב. יש כאלו שזול בשבילהם זה 200 ש"ח ויש כאלו שזה 600-800 ש"ח.
    בנוסף, האם רוצים שזה יתחבר לעגלה? אם כן צריך לדעת את דגם העגלה.

אם מוכנים לוותר על חיבור לעגלה ומוכנים להשקיע באזור ה-800 ש"ח לדעתי צ'יקו קייפיט 30 הוא הסלקל עם התמורה למחיר הכי טובה בפער על המתחרים.
    בטיחותית הוא דורג במקום הראשון בקונסיומר ריפורטס עם דירוג בטיחותי מדהים. הוא כבר נמכר מעל ל-10 (עוד מעט 2 עשורים) ובמשך כל הזמן הזה תמיד מוביל בטיחותית.
    במחיר שלו מקבלים בסיס לרכב, בדרך כלל סלקלים טובים הם באוזרים של 600 ש"ח ובסיס עולה עוד כ-600 ש"ח. בצ'יקו הוא מגיע כלול במחיר כך שלדעתי התמורה לכסף מטורפת.
    הוא גם הכי נוח לתינוקות לדעתי וזה גם מניסיון אישי כי הילדים שלי היו בסלקל הזה.
    יש לו רק חיסרון גדול אחד, הוא לא מתחבר לאף עגלה.
    עוד חיסרון קטן, לא ניתן לחברו ללא בסיס. זה אומר שאם צריך לנסיעה במונית, רכב אחר, סבא/סבתא וכו', צריך להעביר את הבסיס. לנוסעים במוניות זה חיסרון עצום כי אז גם צריך להיסחב עם הבסיס לאורך הטיול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אסף
    19/04/2023

תודה על המענה.
    תקציב שהתכווונתי להשקיע נע סביב 500. אין לי בעיה להשקיע קצת יותר אבל בגלל שהשימוש בו יהיה מאוד מינורי אני לא בטוח שזה נכון.
    יש לי פריאם 4. יהיה נחמד אם יהיה אפשר לחבר את הסלקל אם כי לא מאוד משמעותי. להבנתי סלקלים של סייבקס מתחברים לעגלה ללא צורך בתוספת מתאמים נכון?. מה דעתך על aton b2? (ללא בסיס)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האטון מתחבר

קובי סופר
    19/04/2023

שלום אסף,

האטון מתחבר, לא צריך מתאמים בדגם 4, זה מתחבר על המתאמים של האמבטיה.
    בטיחותית הוא ברמה גבוהה גם ללא בסיס. החיסרון ברכישה ללא בסיס שצריך להתקין ולפרק כל פעם מחדש.
    1. זה יותר מסורבל ודורש זמן, בחורף גשום או בחמסין זה פחות נעים לעמוד מחוץ לרכב ולהתקין/לפרק. זה לוקח חצי דקה / דקה תלוי בניסיון לעומת פחות מ-10 שניות כשיש בסיס.
    2. זה יכול להוביל לטעויות אנוש בהתקנה ואז רמת הבטיחות של המוצר יורדת לרמה הכי נמוכה.
    חייבים לעבור הדרכה ולדעת איך להתקין באופן מושלם.
    זה לא משנה אם השימוש יהיה מינורי, אי אפשר לדעת מתי יקרה משהו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי, תודה רבה!

אסף
    19/04/2023

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון moona zippy
    אוסנת
    17/04/2023

היי אשמח לשמוע חוות דעת על הטיולון zippy של moona

לקביעת תור
    סגירה
    טיולון moona zippy

הוספת תגובה

• אני פחות ממליץ

קובי סופר
    18/04/2023

שלום אוסנת,

לדעתי מדובר בטיולון טוב אבל הוא מיובא על ידי רשת מוצצים. זה אומר שאין תחרות והרשת יכולה לתמחר כפי שנראה לה, בדרך כלל זה אומר לתמחר יקר ביחס למה שהיה צריך להיות לו הייתה תחרות.
    בסך הכל מדובר בטיולון טוב אך יש דומים לו בפחות ובנוסף, בטווח המחיר שלו לדעתי יש אלטרנטיבות טובות.
    בסוף אני ממליץ לבדוק פיזית את המוצר יחד עם התינוק ואז להחליט.

מבחינת יתרונות מדובר בטיולון קל והקיפול קומפקטי, יחסית נוח לקיפול.
    מבחינת חסרונות הגגון סביר (יש כאלו עם גגון יותר גדול אבל זה חיסרון של רוב הטיולונים בשוק), שינוי המצבים עם שרוך (זה אבל מה שעושה אותו ליותר קל). הוא חדש יחסית ולכן קשה לדעת איך יהיה במבחן הזמן.
    צריך לבדוק את זווית הישיבה שלו יחד עם התינוק לראות שזה נוח, הגב לא מגיע לזווית זקופה אבל זה משהו שקיים בהרבה טיולונים. כאשר משכיבים את המושב לא ניתן לתלות תיק על ידית הטיולון אבל זה גם, משהו שקיים בהרבה טיולונים.

בטווח מחירו אני ממליץ לבדוק את:
    ספורטליין וייפר או אינפנטי מון, בשניהם שינוי המצבים עם לחצן אבל הם יותר כבדים בשל כך. הם כבר כמה שנים בשוק כך שאפשר לדעת שמדובר במוצרים טובים ועמידים.
    מעט יותר יקר יש את סילבר קרוס ווינג או איזי ווקר XS שנמכר בשילב (גם בלעדי ובעייתי במחיר אבל לפעמים יש 20% הנחה אז הוא במחיר מעולה ביחס לתמורה). מדובר בטיולון זהה רק המותגים שונים. קיים המון שנים בשוק ולדעתי לטיולון עם גב שרוך הוא נותן את התמורה הכי טובה לכסף.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה קלה לבניין בלי מעלית
    נעה
    16/04/2023

אני לקראת לידה ראשונה ומחפשת עגלה מגיל לידה. אנחנו גרים בקומה ראשונה בלי מעלית ובלי אפשרות לאכסן את העגלה למטה ומאד חשובה לי עגלה קלה. בדקנו את היויו, בייבי ג'וגר סיטי תור 2 ואת הסייבקס מיוז ומשלושתן הבייבי ג'וגר נראתה לי הכי מוצלחת. מה דעתך? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    עגלה קלה לבניין בלי מעלית

הוספת תגובה

• צריך לקחת מספר דברים בחשבון

קובי סופר
    17/04/2023

שלום נעה,

לפני שרוכשים עגלה קלה צריך לקחת מספר דברים בחשבון:
    1. כדי להגיע למשקל קל היצרנים מקצצים בדברים. לעיתים זניחים ולעיתים חשובים.
    2. עגלות קלות פחות יציבות זה אומר שאתם צריכים להקפיד לא להעמיס על ידית העגלה משקל. הדרך הכי טובה לדעת זה לחשב את משקל השלדה והטיולון או אמבטיה, משקל התינוק וכך אפשר לדעת כמה להעמיס. באופן כללי אסור בכלל להעמיס או לתלות דבר על הידית. מכוני התקנים אוסרים על כך וכך גם היצרנים. יחד עם זאת בסוף כולם תולים ולכן חשוב להקפיד לעשות כפי שרשמתי.
    3. עגלות קלות יותר עדינות. באופן כללי אסור לעלות מדרגות עם אף עגלה כלומר, צריך לעלות במצב מקופל. מה שקורה בפועל, הרוב המוחלט בשלב כלשהו ולעיתים מראש פשוט עולים עם התינוק במדרגות כאשר העגלה פתוחה. הדבר מוביל לשחיקה עד מצב של שבר בעגלה ואפילו קריסה מוחלטת. ככל שהעגלות יותר קלות כך הן יותר פגיעות וחשופות לנזק.

לגבי העגלות:
    את היויו אני פוסל מראש. כדי להגיע למשקל קל המושב שלה חד כיווני, ללא מדרך רגליים (אפשר להוסיף), ללא מעקה, גגון קטן, שינוי מצבים עם שרוך, גלגלים קטנים, ידית לא מתכווננת וכו'. זו דוגמא מעולה לאיך אפשר לקצץ בהמון דברים כדי להגיע למשקל קל.
    אני פוסל מראש רק בשל העובדה שהמושב שלה חד כיווני. יש מחקרים שמראים שיש המון יתרונות לכך שתינוקות מול ההורה עד גיל שנה פלוס.
    אי לכך אני לא ממליץ על היויו כעגלה. אולי כטיולון בגיל שנה +.

לגבי ג'וגר סיטי תור 2. אני פוסל מאותה סיבה של היויו, המושב חד כיווני.

לגבי סייבקס, לדעתי הכי אידאלית מה-3 רק בשל העובדה שהמושב דו כיווני. היא הכבדה מה-3 בשל כך אך כמו שציינתי יש יתרונות רבים שאני לא הייתי מוותר עליהם בזכות המושב הדו כיווני.
    היא יחסית קלה כי המושב שלה עשוי מרשת. הידית שלה לא מתארכת, זה יקשה בעליה של מדגות או מדרכות גבוהות כאשר העגלה פתוחה עם תינוק בתוכה.

אני ממליץ גם לבדוק את הבייבי בוס בובקט שלנו.
    היא שוקלת 8.2 ק"ג לשלדה וטיולון זה כמעט 2 ק"ג פחות מהסייבקס וכ-2 ק"ג יותר מיויו או סיטי תור 2.
    מה שמקבלים ב-2 ק"ג יותר זה מושב דו כיווני, מושב יצוק מפלסטיק שלדעתי זה עדיף על מה שיש בסייבקס, ידית מתארכת, האמבטיה והטיולון יותר מרווחים מהיויו/סיטי תור, גגונים יותר גדולים, גלגלים יותר גדולים מכל שלושת העגלות + מחומר יותר איכותי.
    היתרון בעגלות שלנו שכל הניסיון שלי מוטמע בהן והדרך לעשות אותן קלות היא לא על ידי קיצוץ דברים בעגלה אלא להפך, החומר גלם של השלדה יותר איכותי, השלדה עשויה מאלומיניום תעופתי ולכן מקבלים שלדה יותר קלה וגם יותר חזקה! אנחנו היחידים שנותנים 5 שנות אחריות.
    המחיר יותר זול מסייבקס ובאזור המחיר של יויו עם אמבטיה.

לסיום דבר שאני ממליץ תמיד לכולם, לא להסתמך על ההמלצה שלי או של החנויות!
    לשים בכל עגלה משקל של 12 ק"ג לנייד את העגלות בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגה גבוהה, לנסות לקפל לבד עם המושב, אם זה מושב דו כיווני אז פעם שהוא פונה אליכם ופעם שהוא פונה לכיוון הנסיעה. אם מתאפשר להרים את העגלות במצב מקופל יחד עם הטיולון ולסיום לבדוק ברכב איך העגלה נכנסת במצב מקופל יחד עם הטיולון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינגליזינה אחקטה
    נטלי
    15/04/2023

היי ,
    ראיתי היום את העגלה הזו ורציתי לדעת אם כל הרשמים שרשמת לפני הניסוי איתה עדיין עומדים בעינם? מבחינת הידית שלא מתארכת...

לקביעת תור
    סגירה
    אינגליזינה אחקטה

הוספת תגובה

• הדגם לא השתנה

קובי סופר
    16/04/2023

שלום נטלי,

הדגם לא השתנה.
    כל החסרונות/יתרונות שציינתי נשארו כפי שהם.
    ממליץ להתנסות בה פיזית כדי להבין אם היא תתאים לצרכים שלכם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא של בייטקס בולווארד או אדווקט
    שחר
    15/04/2023

שלום רב,
    אני מאוד מתלבטת בין 2 סוגי כיסאות בטיחות לרכב של ברייטקס: בלווארד או אדווקט
    כאשר במבחני ריסוק בולווררד זכה בציון הרבה יותר גבוהה מאדווקט
    אך לפי ברייטקס אדווקט זכה בציון max מול בולווארד שקיבל רק plus

אודה לחוות דעתך
    תודה רבה

הוספת תגובה

• הם די זהים

קובי סופר
    15/04/2023

שלום שחר,

הם די זהים כאשר לאדבוקט יש הגנות צד נגד תאונות צד שאין בבולווארד. במבחני הריסוק לא עושים מבחני ריסוק מהצד.
    בנוסף הדירוג גם מבוסס על עלות תועלת אז כאשר הבולווארד מדורג די דומה אין סיבה לשלם יותר יקר על האדבוקט. בנוסף האדבוקט תופס יותר מקום ברכב, במידה ותרצו לחבר בעתיד כיסא נוסף זה כבר יסגור כמעט את כל שורת המושבים. תרצו לחבר 3 מושבים ותצטרכו להחליף רכב.
    אני חושב שהאדבוקט מיותר. היתרון שלו זה הגנות צד אבל, אם הכיסא יותקן במרכז או מאחורה הנהג, אז הסיכוי לפגיעת צד של התינוק קטן משמעותית. סטטיסטית הרוב המוחלט של תאונות הצד הן בצד של הנוסע הקדמי ומאחוריו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה 🌹

שחר
    15/04/2023

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתאם ספורט ליין xl
    מורן
    15/04/2023

היי רכשתי עגלת ספורט ליין דגם xl 2023
    יש לי בבבית סייבקס דגם אטון
    איזה מתאם עליי לקנות?

לקביעת תור
    סגירה
    מתאם ספורט ליין xl

הוספת תגובה

• המתאם אמור להגיע יחד עם העגלה

קובי סופר
    15/04/2023

שלום מורן,

בעגלות ספורט ליין המתאם לסלקל (שגם מתאים לסייבקס שיש לכם) מגיע יחד עם העגלה באריזה.
    אז תבדקו. אם לא אפשר לבדוק מול החנויות שמוכרות ספורטליין אם ניתן לרכוש בנפרד רק מתאם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזרני עריסה
    אפרת
    14/04/2023

היי קובי
    בע"ה אלד בקרוב ואני רוצה לרכוש את המזרן העריסה הכי בטיחותי.
    לא כך כך הצלחתי להבין מה הכי ביטחותי מזרן דו צדדי עם צד קשיח או מזרן נושם ואם יש מזרן דו צדדי שהוא גם נושם? אשמח מאוד שתגיד לי את סוגי מזרני העריסה הכי ביטחותים שכדאי לקנות.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מזרני עריסה

הוספת תגובה

• במזרני עריסה פחות קריטי קשיח/נושם

קובי סופר
    14/04/2023

שלום אפרת,

במזרני עריסה פחות קריטי קשיח/נושם. השימוש בעריסה הוא עד גיל 3 חודשים.
    המזרנים הקשיחים או הנושמים מטרתם למנוע חנק. חנק יכול להיגרם כאשר התינוק ישן על הבטן דבר שלא תעשו מן הסתם.
    מגיל 3 חודשים תינוקות מתחילים להתהפך לבד, אז יש חשיבות למזרן קשיח שמונע מהראש לשקוע בספוג המזרן או, מזרן נושם שיש בו מעבר אוויר אז אין סכנת חנק.
    היות והעריסה היא עד 3 חודשים אין חשש שתינוקות יתהפכו על הבטן אז אפשר לרכוש מזרן רגיל, כמוכן המזרנים הרגילים בעובי 4 ס"מ וכלן אין אפשרות שהראש ישקע גם אם התינוק על הבטן, זה בעצם כמו מזרן דו צדדי.
    מה שכן, אני ממליץ לרכוש מזרן עם ציפוי בד רשתי ולא ניילון. בנוסף לוודא שיש אישור מכון התקנים למוצר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצללת עגלה מקרני שמש
    קרן
    14/04/2023

שלום, בני סובל מרגישות חמורה לשמש וצריך הצללה מקסימלית בעגלה, הוא כמעט בן שנה ואנחנו משתמשים במושב הטיולון של העגלה. האם אתה מכירכיסוי כלשהוא כלשהוא שמסנן את קרני שמש אבל לא אטום, כך שהוא יכול לראות דרכו? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הצללת עגלה מקרני שמש

הוספת תגובה

• שמש זה בעייתי

קובי סופר
    14/04/2023

שלום קרן,

שמש זה בעייתי, בוודאי שבישראל.
    הפתרון הכי טוב הוא קרם הגנה.
    מבחינת גגונים, כל הפתרונות שראיתי עד היום היו יעילים חלקית אבל גם לא פרקטיים, צריך כל הזמן לפרק ולהרכיב.
    יש רשתות לעגלה שהן יחסית אטומות לשמש ואפשר לראות דרכן, זה הפתרון יחסית יעיל לדרישה כי קל להרכיב ולפרקן.
    הן לא שיא האטימות וההגנה.
    בנוסף יש בדי גגון ארוכים שקושרים מעל הגגון הרגיל, זה מגדיל את ההצללה ולא פוגע בשדה הראיה, הרבה זמן לא ראיתי את המוצר בחנויות אבל גם לא ממש חיפשתי, שווה לבדוק אותו כי בעבר זה היה המוצר הכי יעיל לשמש. החיסרון שהוא לא פרקטי וברוב המקרים היה צריך כל הזמן להרכיב ולפרק בכל כניסה/יציאה מהרכב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון איזי אס טוויסט 2
    מור
    13/04/2023

היי,
    אני מחפשת לקנות טיולון עם שכיבה מלאה מגיל לידה, ולכן כמובן שחשוב שהטיולון יהיה דו כיווני.
    אמבטיות בד"כ לא משמשות אותי הרבה זמן מפאת גודל הילד אך אני עדיין מתלבטת.
    מה דעתך על הטיולון שבנושא? של סייבקס.

בנוסף, ראיתי שיש אפשרות לרכוש "אמבטיה רכה" המתחברת לטיולון הנ"ל בסכום של 350 שח (צריך להוסיף גם מתאמים), האם אתה ממליץ עליה? או שלדעתך במידה ואני אחליט לרכוש גם את האמבטיה הרכה, אולי עדיף כבר לרכוש את הבליוס s? מה דעתך על עגלה זו? היום היא במבצע של 1990 כולל טיולון וסל קל aton b2.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    טיולון איזי אס טוויסט 2

הוספת תגובה

• הסייבקס יותר טיולון

קובי סופר
    14/04/2023

שלום מור,

הסייבקס יותר טיולון אם הכוונה לאיזי S פלוס טוויסט.
    הוא עונה היטב לדרישות בגלל שזה יותר טיולון מעגלה כלומר, יותר פרקטי, קל ונוח להורה וקומפקטי.
    מצד שני הוא מתפשר על נוחות התינוק כלומר, אם את מציינת שהתינוק גדול והאמבטיה נעשית קטנה במהירות, הטיולון צר ולכן לדעתי פחות נוח לתינוקות גדולים, בטח שבחורף עם מעיל.
    האמבטיה שלו תעשה את העבודה לחודשים הראשונים ולכן אפשר לשקול לקחת איתה כי היא תהיה יותר נוחה לתינוק בן יומו מאשר הטיולון.
    אפשר לבדוק את הבייבי בוס יגואר שלנו שדומה אבל היא נמכרת רק עם אמבטיה והרבה יותר יקרה (כ-1000 ש"ח יותר). אבל מקבלים עגלה עם אמבטיה רצינית, טיולון מרווח והארוך ביותר בשוק. יכולת ניוד עדיפה, הרבה יותר נוחה לקיפול ועוד.

הבליוס סגנון אחר לגמרי. עגלה גדולה, כבדה ומסורבלת. גם קשה לקיפול. לדעתי עגלה פחות מוצלחת והמצבע מעיד על המוצר, הוא פחות נמכר במחיר רגיל והדרך למכור היא המחיר.
    זו דעתי לפחות. ממליץ מאוד להתנסות עם כל העגלות לפני הרכישה. לשים משקל של תינוק בתוכן, לנייד בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרגה גבוה, לנסות לתפעל, לקפל, להרים במצב מקופל, לבדוק ברכב ואז לקבל החלטה של מה נכון לכם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

מור
    16/04/2023

יש לך המלצה על טיולון אחר? עם שכיבה מלאה החל מגיל לידה. רצוי וכדאי דו כיווני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האמת שאין הרבה אופציות

קובי סופר
    16/04/2023

שלום מור,

האמת שאין הרבה אופציות.
    כמעט כל הטיולונים הם חד כיווניים.
    האופציה היחידה היא לרכוש עגלה עם אמבטיה או, לרכוש רק את חלק הטיולון של עגלות אמבטיה, זו אופציה שלא תמיד אפשרית מכיוון שהרוב נמכר רק עם אמבטיה, אם זה אפשרי אז זה יוצא הרבה יותר יקר מטיולון רגיל.
    הסייבקס שרשמת היא האופציה הכי טובה לדעתי אם מוותרים על עגלת אמבטיה.

אם תרשמי לי תקציב אולי אוכל לכוון לעגלות עם אמבטיה שיתנו מענה טוב בהתאם לתקציב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי קובי מחפשים עגלה
    עדן
    13/04/2023

מה שלומך?
    מחפשים עגלה לילדה ראשונה.
    יש לנו בגאז' גדול, ומחפשים בעיקר עגלה שתהיה עם גלגלים גדולים וחזקים, בטיחותית ונוחה לתפעול.
    בתקציב של עד 6000- 5000 שקלים.
    מה הכי טובה בשוק היום? אציין שאנחנו גבוהים לכן מחפשים עגלה עם ידית גבוהה
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    היי קובי מחפשים עגלה

הוספת תגובה

• אין כזה דבר העגלה הכי טובה

קובי סופר
    14/04/2023

שלום עדן,

אין כזה דבר העגלה הכי טובה.
    כמוכן המחיר לא מעיד על מוצר טוב יותר.
    העגלה הכי טובה היא זו שתתאים לצרכים שלכם.
    בכל עגלה יש חיסרון לעומת יתרון ולהפך.
    לדוגמא, ככל שנעלה במשקלים ככה נקבל עגלות יותר מרווחות, עם גלגלים יותר גדולים ואיכותיים אבל אז גם נקבל עגלה כבדה, מסורבלת ולא נוחה להורה.
    מצד שני, ככל שנחפש עגלה נוחה להורה שהיא קלה, קומפקטית וכו', כך צמצמו דברים בעגלה כדי לחסוך משקל. אז נקבל מוצר נוח להורה אבל פחות נוח לתינוק.
    לכן זה תלוי בכם.
    יש הורים שלא איכפת להם משום דבר פרט לנוחות שלהם. יש הורים שלהפך, קודם התינוק ואחר כך אני.
    רוב ההורים בוחרים באמצע, עגלות שנוחות להורה אם פחות פשרות על התינוק.
    עוד נקודה שצריך לקחת בחשבון. בעגלות גבוהות בדרך כלל מדובר גם במשקלים גבוהים.
    ברוב העגלות האמבטיה תהיה גבוהה אבל הטיולון נמוך.
    ידית מתארכת יש בלא מעט עגלות גם בעגלות שהאמבטיה נמוכה אבל הידית מגיעה לגובה כמו של עגלה גבוהה.

לכן צריך להחליט מה סדר העדיפויות שלכם.

לאור הדרישה אפשר לבדוק את פג בוק (הדגם עם ידית טלסקופית), אינגלזינה אפטיקה, אייביסי דיזיין סלסה.
    כולן כבדות, גדולות ומסורבלות אבל עונות יחסית היטב לדרישות ומתחת לתקציב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון יויה או טאי טאי
    ירדן
    13/04/2023

הי
    מחפשים טיולון מתקפל בקלות וקל משקל.
    מה דעתך על החיקוי של היויו ששמו יויה?
    מה דעתך על הטאי טאי?

לקביעת תור
    סגירה
    טיולון יויה או טאי טאי

הוספת תגובה

• יויה לא נמכר בישראל

קובי סופר
    14/04/2023

שלום ירדן,

יויה לא נמכר בישראל. זה אומר להזמין אונליין מחו"ל. אני פחות ממליץ. המוצר ללא אישור תקן ישראלי.
    הטאיטאי זה סגנון שונה יותר עגלה מאשר טיולון, זה אומר יותר נוח ומרווח לתינוק, גגון יותר גדול, גלגלים יותר גדולים ולכן יותר נוח לניוד אבל מצד שני יותר כבד, יותר גדול בקיפול, יותר מסורבל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה