פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• התלבטות בין מספר עגלות
    טלי
    16/02/2023

שלום קובי,
    אני מתלבטת כרגע בין שלוש עגלות (אבל פתוחה לשמוע עוד) - אינגלזינה אפטיקה, סיאלו xl וגואי אריי (aerie).
    אנחנו גרים בבית פרטי ולא מתניידים הרבה ברכב (לא גרים בעיר). לכן פחות חשוב לי משקל קל ונוחות קיפול ויותר נוחות שימוש, גובה נוח, סל גדול וכיוצ״ב - כל מה שיגרום לנו ולתינוק ליותר נוחות.
    תוכל להמליץ מה מניסיונך יכול לעבוד לנו טוב?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות בין מספר עגלות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מכל ה-3 לדעתי האפטיקה הכי מוצלחת

קובי סופר
    17/02/2023

שלום טלי,

מכל ה-3 לדעתי הסיילו הכי מוצלחת לדעתי.
    יחד עם זאת, ההמלצה שלי תמיד לא להסתמך רק על ההמלצות שלי )
    וגם לא של הסביבה. בסוף זה אינדיבידואלי, הדרישות שציינת הן דוגמא מעולה מכיוון שהן די שונות.
    לדוגמא, אני חושב שעניין של עגלה כבדה לא רלוונטי כלכך ולכן ממליץ על האפטיקה שהיא משמעותית יותר כבדה מהסיילו.
    מצד שני לדעתי היא הכי נוחה לניוד, הכי נוחה ומרווחת לתינוק והכי איכותית מה-3.
    אני לרוב ההורים פחות אמליץ עליה בגלל עניין המשקל והקיפול שהוא טיפה גדול.
    באופן כללי עגלות כמו אפטיקה הן החביבות עליי כי אין בהן פשרות. בנו הכל סביב יכולות ניוד ונוחות לתינוק כמעט מבלי להתפשר וזה מגיע עם מינוס גדול של משקל, קיפול טיפה גדול והיא פחות פרקטית.

אז כפי שרשמתי, למרות שאני ממליץ עליה, אני קודם ממליץ לגשת לחנות, להתנסות עם כל אחת מהעגלות בניוד יחד עם משקל של 12 ק"ג בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרגה גבוה, לנסות לקפל יחד עם הטיולון (פעם שהוא פונה אליכם ופעם לכיוון הנסיעה). אם זה רלוונטי אז לנסות להרים יחד עם הטיולון במצב מקופל כדי להבין את המשקל. למרות שלא מתניידים ברכב עדיף גם לבדוק שהיא נכנסת בקלות יחד עם הטיולון.
    ממליץ לעשות זאת כמובן עם כל השלושה דגמים שציינת.
    כך תוכלו לקבל החלטה של מה נכון לכם.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשרות נוספת

טלי
    17/02/2023

תודה על התשובה המפורטת. אחרי שהסתכלתי בעוד תשובות בפורום אני שוקלת גם את הabc סלסה, ממה שראיתי נראה שאין הרבה מקומות שמוכרים אותה אבל מבחינת המפרט היא בהחלט אפשרות שעונה על הצרכים שלנו. תוכל אולי להשוות בין האפטיקה לסלסה?
    בנוסף לגבי הסלסה האם הדגם האחרון שנמכר בארץ הוא משנת 2019?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלסה זו אופציה מעולה

קובי סופר
    17/02/2023

שלום טלי,

סלסה זו אופציה מעולה.
    גילוי נאות: אני המשווק של המותג.
    לצערי היא כישלון מכירתי בשנים האחרונות כמו גם אפטיקה.
    בישראל מעדיפים מוצר קל, קומפקטי, פרקטי, מעוצב וכו'.
    בסוף שוכחים שרוכשים עגלת תינוק וחושבים שקונים עגלת הורה.
    בעקבות המצב כרגע הפסקנו לשווק ואכן מה שנשאר זה דגמים של 2020 שיוצר בסוף 2019.
    אין מבחר צבעים אז זה לשיקולכם.
    בתור עגלה לדעתי עגלה מדהימה, משנת 2018 זו העגלה הכי נמכרת בגרמניה בפער על המתחרות.
    היא גבוהה, יש יכולת ניוד מדהימה ומערכת קפיצים ייחודית. האמבטיה והטיולון סופר מרווחים. גגונים מעולים. הקיפול גדול, יחסית נוח אבל לביצוע. כמו אפטיקה היא כבדה.
    היתרון הגדול זה גם במחיר שהיא מאוד זולה.
    הסלסה לדעתי יותר נוחה לניוד מהאפטיקה, גם בבלימת הזעזועים זו רמה אחרת, הידית יותר נוחה בגובה. האמבטיה יותר קלה אבל באפטיקה ניתן לכוון את המצבים.
    בטיולון לדעתי הגגון של הסלסה יותר גדול וגם יותר מוצלח ועמיד. הסל של הסלסה טיפה יותר גדול.
    האפטיקה יותר נוחה לקיפול וגם יותר קומפקטית לאחר הקיפול. יש יותר צבעים.

אנו שוקלים להביא דגם חדש שלהם שנקרא סמבה, יותר קל וקומפקטי מהסלסה. הבעיה שזה יהיה זמין רק באפריל/מאי.
    אפשר גם יהיה להזמין סלסה 2023 אם זה רלוונטי מבחינת תאריכים אבל המחיר יהיה שונה. ממליץ קודם לראות ולהתנסות כפי שרשמתי בהודעה הראשונה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על עגלה קלה וקומפקטית שתתאים לתינוק לא קומפקטי
    שחר
    15/02/2023

היי קובי
    קודם כל תודה על הפורום הנפלא שאתה מנהל!
    אנחנו בשלב חיפוש עגלות וביקרנו כבר בשלוש חנויות ובאף אחת מהן לא הרגשנו שאנחנו מקבלים מידע שעוזר לנו לקבל החלטה ובכל מקום נאמרו לנו דברים שונים ויצאנו די מתוסכלים..

אנחנו מחפשים עגלה שתהיה יחסית קומפקטית וקלה כי אנחנו גרים בקומה שניה ללא מעלית ובלי חניה קרובה, אך מצד שני בעלי ואני גבוהים (1.77 ו-1.88) ואני מניחה שהתינוק שלנו לא יהיה מאוד קומפקטי בעצמו :)

האם יש לך המלצות ל-2-3 עגלות ששווה לנו לבדוק? כמובן שבתקווה לעגלות
    שלא ישברו את הכיס אבל אם הן שוות את זה אנחנו מוכנים לשלם

המון תודה!!!

הוספת תגובה

• לצערי החנויות כיום לא מקצועיות

קובי סופר
    16/02/2023

שלום שחר,

לצערי החנויות כיום לא מקצועיות.
    אני קורא להן מסעדות ולמוכרים מלצרים.
    הם שואלים את הלקוח מה הוא רוצה ומגישים לו מה שהוא רוצה.
    בעבר, לפחות שאני ניהלתי חנות, היינו מקשיבים לצרכי הלקוח ומתאימים לו את המוצר בהתאם לדרישות והתקציב.
    גם כשביקשו מוצר ספיציפי התעקשנו ושאלנו מה הצרכים כדי להבין אם זה מוצר נכון או לא.
    כיום מה שמעניין את אנשי המכירות (מלצרים) זה לנפנף את הלקוח מהחנות ולחזור לשחק בנייד.
    אני הפסקתי לעבוד בשנה האחרונה עם המון חנויות רק בגלל שלא נתנו מידע מקצועי אודות המוצרים שלנו.

בנוסף, חשוב להבין שחנויות בעלי אינטרס למכור מה שטוב לכיס שלהם ולא מה שבהכרח טוב ללקוח. לדוגמא יש להם 100 עגלות מדגם X והלקוח רוצה לראות דגם Y או שדגם X כלל לא מתאים לדרישות הלקוח, הם בכל זאת יתעקשו למכור דגם X כי יש להם מלאי לנקות.

ולעניינינו:
    בייבי בוס שלנו (שלא מוצגת בהרבה חנויות) מושלמת לדרישות שלכם.
    דגם הטייגר עדיף כי הוא יותר גבוה. הוא יותר כבד אבל רק בחצי ק"ג לעומת הבובקט.
    האמבטיה והטיולון הם באותו הגודל ובשני המקרים עד 22 ק"ג והטיולון הוא אחד הארוכים ביותר שיש בשוק.
    המשקל הקל של העגלות שלנו מגיע בזכות שלדה מאלומיניום תעופתי, חומר גלם יקר שגם מקזז כ-30% ממשקל המוצר וגם יותר חזק. הקיפול קל וביד אחת, גודל מאוד קומפקטי (לא כמו טיולון בסגנון היויו כי זו עגלה גדולה).
    יכול הניוד שלה היא מהטובות ביותר שיש, אין אף עגלה במשקלים האלו שמגיע ליכולת הניוד של הטייגר. לקוחות מספרים לי שהם טיילו איתה בשלגים בקנדה, רק עגלות ששוקלות 13 ק"ג וצפונה עם גלגלי ענק בדרך כלל יכולות להתנייד בשלג.
    הידית מתארכת כך שגם הורה גבוה יסתדר איתה בלי בעיה.
    הפלוס הנוסף זה המחיר, היא זולה מכל עגלות המותג השונות. אנחנו היחידים שנותנים 5 שנות אחריות מלאות ובין הבודדים שכל הבדים 100% יורדים לכביסה.

לדעתי בגלל הדרישות שציינתם חשוב שיהיה משקל קל ולכן ההמלצות שלי מכוונות גם למשקל קל:
    נונה טריב, עונה מעולה לדרישות המשקל, הקיפול נוח והניוד שלה מעולה. היא יקרה מאוד מכיוון שנמכרת רק ברשת אחת, אין תחרות ולכן הרשת דורשת מחיר גובה. לדעתי הטייגר עדיפה עליה בכל היבט אבל, אני לא כאן כדי למכור את העגלות שלנו, כפי שציינתי מראש, חשוב להתאים את המוצר לדרישות וגם הנונה תואמת.
    לאחר מכן ההמלצה שלי לגשת לחנויות, להתנסות לבד עם העגלות: לנייד אותן עם משקל של 12 ק"ג, לעלות ולרדת מדרגה גבוהה, לנסות לקפל עם הטיולון פעם שהוא פונה אליכם ופעם לכיוון הנסיעה. לבדוק ברכב.
    כך תקבלו החלטה של מה נכון לכם.

העגלה השלישית שיכולה להתאים בהיבט המשקל והרוחב הפנימי, היא יותר רחבה מהטייגר אבל יותר קצרה.
    אינגלזינה אלקטה. לדעתי הכי פחות מוצלחת מה-3 אבל, היא הכי קלה, הכי רחבה, הגלגלים שלה גדולים ולכן יש לה יכולת ניוד טובה. החיסרון הענק שלה בהתאם לדרישות שלכם הוא הידית הקבועה. מעבר לענייני גובה זה גם גורם למושב כשהוא במצב שוכב לחצות משמעותית את קו ידית האחיזה, הורה גבוה יכול להיתקל בו עם הברכיים. בנוסף יהיה קשה מאוד לעלות ולרדת מדרגה גבוהה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלות נוספות

שחר
    18/02/2023

היי קובי,
    תודה רבה רבה על התשובה המפורטת והכנה!
    מסכימה עם כל מה שאמרת מבחינת התודעת שירות בחנויות, מודה שציפיתי לחווית שירות אחרת לגמרי כשמדובר בעגלות שעולות כל כך הרבה כסף..
    האמת היא שלא הציגו בפנינו את אף אחת משלושת האופציות שהצגת וכמובן שאערוך עליהן מחקר ואלך להסתכל
    אם אפשר אשמח להוסיף כמה שאלות בהתאם לתשובתך
    1. ציינת את הנונה טריב, האם תוכל להרחיב מה לדעתך היתרונות של הבייבי בוס טייגר לעומתה מלבד המחיר?
    2. באיזה חנויות ניתן לרכוש את הבייביבוס טייגר? האם היא נשכבת ל180 מעלות? האם ניתן לחבר עליה את כל סוגי הסלקלים והאם יש צורך במתאמים? האם יש גגון מסנן קרינה?
    3. בחנויות ציינו בפנינו בעיקר את הבוגבו בי6 והסייבקס מיוס כעגלות שיכולות להתאים לנו. המחיר מאוד מאוד גבוה ולכן נוטים שלא, אבל האם אתה חושב שמבחינת התכונות של העגלות הן באמת מתאימות לצרכים שלנו? מה לדעתך היתרונות והחסרונות שלהן לעומת העגלות שהצגת?
    המון המון המון תודה!
    שחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצערי כפי שרשמתי החנויות רוצות שהלקוח יצא מה כפי שנכנס

קובי סופר
    18/02/2023

שלום שחר,

לצערי כפי שרשמתי החנויות רוצות שהלקוח יצא מה כפי שנכנס.

1. לדעתי מלבד המחיר היתרונות של הבייבי בוס הם יכולת ניוד עדיפה כי הגלגלים יותר גדולים והמשקל של הטייגר מעט יותר קל.
    בנוסף, המושב יצוק מפלסטיק (גם בבי המושב יצוק). בטריב המושב עשוי מרשת כמו במיוס.
    לדעתי מושב פלסטיק מספק תמיכת גב עדיפה ובנוסף בחורף פחות בעייתי. גם בעניין כביסה ושינוי גובה הרצועות.
    כמוכן רשת עלולה להיקרע עם הזמן וזהו חלק שאינו מכוסה באחריות.
    2. לגבי חנויות תלוי אזור המגורים, כפי שציינתי הטייגר נמצאת במעט חנויות. אם תציינו אזור אוכל להפנות לחנויות הכי קרובות. השכיבה כמעט מלאה (כ-177 מעלות). אין 180 בטיולונים. ניתן לחבר מגוון סלקלים, צריך לרכוש מתאמים בנפרד. על הנונה מתחברים מגוון גדול יותר של סלקלים.
    הגגון מסנן UV וגם לא חדיר לנוזלים.
    3. בין בי לסייבקס לדעתי הבי עדיפה. גם בגלל גב יצוק מפלסטיק וגם בגלל יכולת ניוד עדיפה. בנוסף המיוס היא היחידה מכל ה-4 המוזכרות כאן שאין לה ידית מתארכת.
    המחיר גבוה כי משלמים על המותג.
    אני לא חושב שבחנויות הקשיבו לצרכים שלכם ופשוט כיוונו למוצרים הכי מבוקשים כי בכל זאת, אלו 2 מותגים ששופכים הון עתק על יח"צ, פרסום, מובילי דעה ועוד.
    לכן בחנויות יודעים שהלוקחות באים כששמות המותגים האלו בראשם כמותגים טובים ומובילים.
    לדעתי הטייגר נותנת הרבה מעבר למה שמקבלים בבי.
    היו לי לא מעט לקוחות שהיו עם בי ועברו לטייגר או כאלו שיש לחבריהם בי או מיוס ולהם טייגר והם שומעים מהחברים שהם מתבאסים שלא ידעו שיש כזו אופציה בשוק או ישר הלכו למותג שמכירים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חנויות שמוכרות בייביבוס טייגר

שחר
    18/02/2023

היי קובי,
    שוב תודה
    אנחנו גרים בחיפה, האם יש חנויות בחיפה או בסביבה שמוכרות את הבייביבוס טייגר?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טייגר בחיפה

קובי סופר
    19/02/2023

שלום שחר,

ניתן לראות את דגם טייגר בחיפה בחנויות:

סופר בייבי
    לה בבה
    לבייבי סטאר עשינו דגם דומה שנקרא קוסמוס DLX

טכנית, עם כל החנויות אנו עובדים שם בלית ברירה מכיוון שאין אופציות אחרות. כולן יעדיפו להראות לכם בוגבו, סייבקס או ספורטליין. אני ממליץ גם לברר לפני הגעה שהעגלה פתוחה ומוצגת בתצוגה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

שחר
    19/02/2023

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת תאומים / אחים
    ספיר
    13/02/2023

ב"ה
    שלום קובי, על איזו עגלה אתה ממליץ לשני אחים בהפרש של שנה ו-3 חודשים אחד מהשני?
    ואם יש לנו אמבטיה של בייביגוגר אפשר עגלת תאומים של ביבייגוגר שהאמבטיה מתחברת אליה והצג השני נשאר טיולון?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    עגלת תאומים / אחים

הוספת תגובה

• אמבטיות של יחיד לא מתחברות לעגלות תאומים

קובי סופר
    14/02/2023

שלום ספיר,

אמבטיות של יחיד לא מתחברות לעגלות תאומים.
    המימדים והגדלים שונים ולכן לא ניתן לחבר.

לגבי המלצות, תלוי בתקציב.
    יש עגלות תאומים אחד ליד השני, מהסוג הזה יש מגוון ענק מ-1000 עד 8000 ש"ח.
    יש עגלות רכבת שיעודיות לאחים שהן זולות. לא נפוצות כלכך והן די פשוטות לילדים כי המושבים די קטנים ואחד מהם גם לא שוכב.

מבחינת אחד ליד השני.
    המומלצות לדעתי הן:
    בייבי מונסטרס איזי טווין 3 או 4. ה-3 יותר זולה ולכן לדעתי עדיפה כי זו הוצאה לזמן יחסית קצר. אם אין שיקולי מחיר אז ה-4 עדיפה.
    במחיר זול יותר יש את ניו

בשלושת המקרים מדובר בעגלות ברוחב 65 ס"מ שעוברות בכל מעבר בקלות. ניתן לצרף אמבטיה בתוספת תשלום.
    לדעתי לא חובה.
    כולן באזורים של 2500 ש"ח והאיזי טווין 4 3500 ש"ח. לפני אמבטיה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון לידה בת שנה ו10
    נעמה
    13/02/2023

שלום קובי,
    מחפשת טיולון לבת שלי עקב לידת אח ש'גנב' לה את העגלה. השימוש שלו כרגע הוא בעיקר כדי להסיע אותה למעון (מרחק של 15 דקות של הליכה בדרך קצת עקלקלה), כשהתינוק הקטן על מנשא (ובהמשך מאמינה שהטיולון כבר ישמש את הקטנצ'יק)
    הסתכלתי באינטרנט על סוגים שונים, והמבחר די מבלבל... ובניגוד לעגלה (שעליה עשינו ממש דוקטורט), כאן לא ברור לי אילו פונקציות יהיו משמעותיות. רק יודעת שמהלידה של האח הקטן ועד היום (חודשיים) אנחנו משתמשים בטיולון שמסרו לנו (לא ברור לי איזו חברה הוא, רק שכתוב עליו mini) והוא לא נח לי בכלל... הדברים שקשים לי בו זה הניוד שלו (מרגישה שאני ממש מתאמצת כדי להסיע אותו), שיש לו שתי ידיות ולא ידית אחת (וככה למעשה צריך 2 ידיים כדי להסיע בצורה אפקטיבית). לכן מחפשת טיולון אחר שבעיקר עונה על הקריטריונים האלו (קל משקל, ניוד נוח). וכמובן שיתקפל יחסית באופן קומפקטי (כי יש לנו בנסיעות עוד עגלה+אמבטיה להכניס לרכב...)
    בנוסף, לא אוהבת כאלו שהמנגנון של זווית הישיבה של הטיולון נעשה באמצעות שרוך (ככה זה בעגלה שלנו ופחות מתחברת... מצד שני אם זה משפיע באופן משמעותי על משקל הטיולון, יכולה לוותר על זה).
    ראיתי שטווחי המחירים רחבים, השאלה היא גם עד כמה למחיר יש משמעות לאיכות (או שהוא יותר נגזרת של מותג). הייתי רוצה שזו תהיה השקעה לטווח רחוק, לכמה ילדים לפחות, ואם המוצר איכותי וישמר, הייתי מוכנה להשקיע גם יותר מאלף שקל. אבל אם לא, אז 1000-800 שח כן מהווים גבול עליון מבחינתי.
    אשמח לעזרתך,
    נעמה

לקביעת תור
    סגירה
    טיולון לידה בת שנה ו10

הוספת תגובה

• להפרשי מחיר יש קשר לאיכות

קובי סופר
    14/02/2023

שלום נעמה,

להפרשי מחיר יש קשר לאיכות אם כי, לפעמים גם יש הפרשי מחיר סתם כי משלמים גם על מותג מוכר (למרות שלרוב, מוצרים של מותגים נעשים ברמת איכות גבוהה).
    בכל מקרה, היתרון הגדול ברכשית טיולון בהשוואה לעגלה זה שילד איתנו, אפשר לגשת לחנות יחד איתו, להושיב אותו בדגמים שונים, להתנייד בחנות ומחוצה לה יחד עם הילד. זה יתן מדד לגבי נוחות הניוד וגם לגבי נוחות הילד.
    כמובן לשנות מצבים ולקפל.

מבחינת המלצות, הטיולונים מתחלקים לשניים.
    כאלו עם 2 ידיות או ידית אחת. עד לפני פחות מעשור היו רק 2 ידיות עד שהגיעה היויו והפכה את הכל.
    עכשיו נדיר למצוא טיולון 2 ידיות.
    החיסרון הגדול של 2 ידיות זה בהחלט הניוד. חייבים 2 ידיים, חייבים יותר מאמץ וגם הקיפול יותר גדול.
    מצד שני ברוב המקרים (לא בדגם שיש לכם), המושב יותר גדול וארוך שזה יתרון לדעתי. זה גורם אבל גם לקיפול גדול.

מבחינת ידית אחת, יש מלא מלא סוגים.
    הדגם שלדעתי עונה באופן הכי טוב לכל הדרישות שרשמת והאכזבות מהקיים הוא, ספורטליין וייפר.
    הוא בעל ידית אחת ומאלו בעלי ידית אחת הוא בין הנוחים שיש לניוד. שינוי מצבעים עם לחצן. הוא גם יחסית ארוך ביחס למקבילים ואפילו כבונוס יש לו גגון ענק. הוא גם במסגרת התקציב.

אם סובל דיחוי עד פסח, בפסח יש מבצעים ענקיים על רוב מוצרי התינוקות ובעיקר על טיולונים, די סביר שגם עליו יהיו הנחות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מערכות נגד שכיחת תינוק ברכב
    לוטי ב
    13/02/2023

שלום,
    שמעתי שיש מערכות למנוע שכיחת ילד ברכב. מה האפשרויות (שבאמת עובדות)?
    תודה!

הוספת תגובה

• כל הדגמים בשוק די יעילים

קובי סופר
    13/02/2023

שלום לוטי,

ממה שבדקתי ואני מכיר כל הדגמים בשוק די יעילים.

אני יכול להמליץ על TIPPY, זו מערכת שנמכרת בכל העולם. קראתי עליה עשרות ביקורות חיוביות כך שלדעתי זה ההליכה על הבטוח לדעתי.
    לגבי כל השאר, כולם עברו תקינה ובדיקות, כשבדקתי פיזית חלק מהם כולם היו יעילים ועבדו בתוך חנות. אני מעריך שהם יעבדו היטב גם מחוץ לחנות אבל, יש תנאי חום וכו' בארץ.
    אז קשה לי לומר ולכן נוטה להמליץ על הטיפי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טויוטה יאריס עם 3 ילדים
    דורית
    12/02/2023

שלום קובי,
    יש לנו 2 ילדים בני 5 ו 3.5 וכרגע נוהגים ברכב טויוטה יאריס שמותקנים בו מאחור ברייטקס 4 לייף וברייטקס מרתון.
    מצפים כעת לילדה שלישית. האם אפשרי להכניס 3 מושבים מאחור עבור 3 הילדים בהנחה שניתן להחליף חלק מהכיסאות?
    ואם כן - אלו כסאות לדעתך ייכנסו?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    טויוטה יאריס עם 3 ילדים

הוספת תגובה

• אני לא מכיר מידות רכבים

קובי סופר
    13/02/2023

שלום דורית,

אני לא מכיר מידות רכבים.
    אני כבר שנים לא מתקין כיסאות כך שקשה לי לעזור.
    אני רק יודע שהיאריס מאוד קטנה וזה כנראה אומר לרכוש 3 כיסאות חדשים, אולי עוד איכשהו אפשר שהמרתון ישאר. הברייקטס 4 לייף פשוט ענק ויהווה בעיה לדעתי.
    ההמלצה שלי זה לנסות לגשת לחנות טוילנד בכפר סבא, שם הם מתמחים בבטיחות והתקנת 3 מושבים.
    אם זה בעייתי יש את אבי שפיר שהוא מתקין שמתנייד בכל הארץ, אפשר ליצור איתו קשר דרך הרשתות החברתיות.
    בשני המקרים ימליצו לכם על האופציה הטובה ביותר הן מבחינת בטיחות, מקום ותקציב.

לדעתי אבל זה אפשרי לחבר 3 מושבים. הכל שאלה של תקציב. לדעתי אפשר יהיה להשאיר את המרתון לתינוק ולרכוש בוסטר רצועות או ללא שהם צרים יותר. בטיחותית עדיף עם רצועות לשניהם אבל מדובר במחירים יותר יקרים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי, תודה רבה!

דורית
    13/02/2023

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• vamos המלצה על עגלת
    דניאל
    12/02/2023

מה אתה אומר על עגלת vamos שחברת מוצצים התחילה לייבא לפני חודשיים? ראית את העגלה? היא מומלצת?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    vamos המלצה על עגלת

הוספת תגובה

• לדעתי עגלה פחות מומלצת

קובי סופר
    13/02/2023

שלום דניאל,

בשוק יש עגלה בשם רנה של חברת ביבה, זו עגלה מאוד דומה.
    ככל הנראה מגיעה מאותו המפעל. לכן לדעתי עגלה פחות מומלצת.
    כשבדקתי את הרנה ראיתי שהעגלה עשויה מחומרים זולים ולכן המחיר בהתאם. הניוד בינוני, התפעול סביר. אמבטיה וטיולון מאוד בסיסיים.
    מבחינת הואמוס:
    א. לא בדקתי פיזית (רק את הרנה ויש עוד עגלה דומה בשוק שבדקתי נקראת מי גו).
    ב. בגלל שזה ברשת אחת הם יכולים לתמחר כפי שנראה להם, אין תחרות.
    ג. שירות, צריך לקחת בחשבון שמוצצים מעולם לא היו יבואנים, רק כעת הם החלו, יבוא עגלות זה לא צחוק, זה מוצר שדורש שירות, אחריות וכו' וכרגע הרוכשים הראשונים הם יהיו המדד. יכול להיות שהשירות והאחריות יהיו מעולים ויכול להיות גם הפוך. כרגע אין לדעת. אני רק יכול להאמין שהמטרה תהיה כן לתת את המקסימום כי זה מהלך חשוב וכלכלי להם ולכן לא ירצו שיהרס להם בגלל שירות.

אם זהו תקציב אז זו עגלה סבירה שנותנת בדיוק את התמורה למחירה.
    אם אפשר טיפה למתוח אז יש את ספורטליין בדגמים הזולים שהיא לדעתי הרבה יותר מוצלחת. בעוד כמה עשרות שקלים יש גם את הבייבי בוס שלנו שהיא כבר בכמה רמות מעל לדעתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בין סל קלים
    נעמה
    12/02/2023

היי. שלום
    צריכה לרכוש עכשיו סל קל לתינוק גדול שצריך להיוולד בעזרת השם החודש
    יש המון אופציות בחוץ ולי הכי הכי חשוב שזה יהיה הכי בטיחותי שיש לתינוק
    ראיתי גם שיש סל קל נשכב והבנתי שהוא יותר טוב כי אפשר להשכיב את הילד ולהקל עליו כי אסור מעל 45 דקות לשבת בזוית של הסל קל. אבל בכללי מאוד מבולבלת מהאופציות. אשמח להמלצה - מה הסל קל הכי בטיחותי ונוח לתינוק שמומלץ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות בין סל קלים

הוספת תגובה

• סלקל נשכב זה תרגיל שיווקי

קובי סופר
    13/02/2023

שלום נעמה,

אני לא ממליץ על סלקלים נשכבים.
    סלקל נשכב זה תרגיל שיווקי! מדוע?
    מכיוון שבזמן נסיעה הסלקל חייב להיות בזווית יושבת!
    במצב שוכב התינוק בסכנת חיים שפשוט יעוף מהסלקל בברקס חזק.
    השכיבה נועדה למתי שרוצים לסחוב ידנית או לשים על העגלה.
    אז באמת יש לזה יתרון אבל, למה לרכוש עגלת אמבטיה אם הכוונה לטייל בסלקל פחות נוח?
    כמוכן, סלקל שוכב הוא סלקל הרבה יותר כבד מסלקל רגיל, תוסיפי משקל של תינוק שככל שהם גדלים המשקל נעשה הרבה יותר כבד, זה כמעט בלתי אפשר להרמה.
    ולסיום, מדובר גם בסלקלים יקרים שהשימוש שלהם הוא לחצי שנה עד שנה. אז לדעתי גם חבל על הכסף.

לגבי המלצה, הכל תלוי בשאלה אחת, האם רוצים שהסלקל קל יתחבר לעגלה כלשהי?
    אם לא אז ההמלצה שלי היא על צ'יקו קייפיט, הוא די זול ביחס למתחירים כי הוא מגיע כולל בסיס (ברוב הסלקלים הבסיס נרכש בנפרד אז מדובר בסיפור יקר). הוא מקבל מעל לעשור את דירוגי הבטיחות הטובים ביותר בארה"ב, הוא נוח לתפעול, שימוש, בטיחותי, מחיר מעולה אז לדעתי אין בכלל שאלה.
    יש לו רק חיסרון ענק אחד, הוא לא מתחבר לאף עגלה (פרט לצ'יקו שהן פחות מוצלחות).
    אם רוצים לחבר לעגלה אז יש את סייבקס אטון 5 שיש לו את הדירוגים הכ גבוהים אבל הוא מאוד יקר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך סל קלים

נעמה
    13/02/2023

אוקיי תודה. לגבי סייבקס אטון 5.האם צריך בסיס או ללא בסיס? האמת שחסר במלאי בכל מקום כבר כמה זמן. יש עוד משהו ברמתו מומלץ שמתחבר גם לעגלות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבסיס לא חובה אבל לא הייתי מוותר עליו

קובי סופר
    14/02/2023

שלום נעמה,

הבסיס לא חובה אבל לא הייתי מוותר עליו.
    מצד אחד, במבחני ריסוק הוא לא תורם לבטיחות. אפילו יש דגמים שירד להם הדירוג.
    מצד שני, ללא בסיס זה אומר לחגור את הסלקל ולפרק כל פעם מחדש.
    א. זה תהליך של חצי דקה/דקה בהרכבה ואותו הדבר בפירוק.
    ב. בימי גשם או חמסין, לא נעים, מעצבן ומעיק.
    ג. הסיכוי לטעויות אנוש בהתקנה הוא גבוה במיוחד ובימים כמו סעיף ב האחוזים עולים (לחץ, מהירות, אי נוחות וכו').

לכן אני אישית ממליץ לרכוש עם בסיס. זה אגב, למה אני כלכך אוהב את הצ'יקו וחבל שהוא לא מתחבר לעגלות.

לגבי סייבקס, הוא סופר יקר ולכן אין לו ביקוש גבוה ולכן גם לא מגיע סדיר לארץ. גם כשמגיע זה בכמויות קטנות מאוד.

הדגם הבא אחריו שמומלץ והוא גם זול משמעותית זה ג'ואי אייג'ם 3. קיבל דירוגים די דומים לסייבקס.
    הוא פחות נפוץ כרגע בחנויות. אפשר ללכת על ה-2 שאין הבדלים גדולים בבטיחות בינהם. כמובן שאם יש 3 ה-3 עדיף.

יש גם סלקל חדש של סילבר קרוס, לצערי נמכר רק בחנות אחת אז הוא גם יקר בשל קל, בנוסף אני לא יודע אם הוא מתחבר לעגלות (מעריך שכן כי הוא מתחבר לסילבר קרוס שגם סייבקס מתחבר עליה). הוא קיבל דירוג טיפה יותר גבוה מג'ואי אבל אני נוטה להמליץ על ג'ואי גם בגלל המחיר וגם בגלל הזמינות בהרבה חנויות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת תינוק ללא רעלים
    גלי
    09/02/2023

היי קובי, אני מחפשת עגלת תינוק ללא רעלים והבנתי שהכי טובות בתחום זה באמבלרייד (שהיא עם גלגלי אוויר לכן ירדתי מזה, למרות שהייתי שמחה לעגלה שאפשר להיות איתה גם בשטח) ונונה. אני רוצה להבין האם עגלת נונה מתקפלת יכולה להיכנס לבגאז' של יונדאי איי 10, ועד כמה צפוף זה. והאם יש חובה באמבטיה מגיל לידה? המון תודה וספשבוע מוצלח, גלי.

לקביעת תור
    סגירה
    עגלת תינוק ללא רעלים

הוספת תגובה

• עד כמה שידוע לי כיום כל העגלות בתקינה החדשה ללא רעלים

קובי סופר
    09/02/2023

שלום גלי,

עד כמה שידוע לי כיום כל העגלות בתקינה החדשה ללא רעלים.
    בכל בדיקת עגלה במכון התקנים (וגם מוצרים אחרים לתינוקות), הבדים, מתכות, פלסטיק, רפידות (בעיקר דמוי עור) עוברים בדיקות רעילות, כימיקלים, פטלטים.
    לכן כל עוד יש אישור מכון התקנים הישראלי אז לא הייתי חושש.
    זו בדיקה שעושים רק בישראל כלומר, בדיקת חובה. באירופה אין חובה לבדיקה זו.
    הרבה מאוד עגלות ומוצרים נופלים בבדיקה הזו, בעיקר בחלקי הגומי ודמוי עור.
    אז בשורה התחתונה, אם מכון התקנים אישר את המוצר, אז אפשר להיות רגועים שגם הבדים נבדקו.

לגבי העגלות, לדעתי הנונה תיכנס אבל הכי בטוח זה לבדוק פיזית.
    לגבי אמבטיה, אין חובה, רק לוודא אבל שיש אישור לעגלה לשימוש מגיל לידה ללא אמבטיה, בדרך כלל בעגלות עם אמבטיה הטיולונים מאושרים מגיל חצי שנה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא בטיחות צר לילד שלישי
    נטע
    09/02/2023

היי קובי
    אנחנו עם מאזדה 3 ויש לנו שלושה ילדים. כרגע מכניסים מאחורה בוסטר רצועות גרקו, אוונפלו סונוס וסלקל דונה. הקטנה כבר עברה את גיל שנה ואנחנו רוצים להחליף לה לכיסא, צריכים את הצר ביותר האפשרי.
    חשבנו לקנות עוד אוונפלו סונוס (מדדנו והוא נכנס) אך אם יש אפשרויות בטיחותיות יותר באותו סדר גודל של מחיר בערך, נשמח לשמוע.

לקביעת תור
    סגירה
    כיסא בטיחות צר לילד שלישי

הוספת תגובה

• הסונוס אופציה טובה

קובי סופר
    09/02/2023

שלום נטע,

הסונס אופציה טובה. הוא בטיחותי וצר.
    בדרך כלל דגמים צרים לא מקבלים דירוגים גבוהים.
    האופציות הנוספות לא יותר בטיחותיות אבל לדעתי יותר נוחות לתינוקות.
    הן גם יותר יקרות.
    גרקו סלים פיט
    דיונו שנמכר רק בבייבי סטאר

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבחירת עגלה
    דור
    07/02/2023

היי קובי,
    כתבתי פה לפני כן ועכשיו אנחנו לאחר הסבב הראשון ומתקשים להגיע להחלטה.
    מזכירה - גרים במושב עם דרכי עפר וכדומה, כ20 מדרגות לא נוחות אל הבית שלנו, שנינו נמוכים ואני זו שרוב הזמן אעלה ואוריד. תקציב עד 3500
    נונה נפסלה בגלל מחיר.
    מאמאס אנד פאפאס נפסלה כי קשה למצוא בארץ.

לגבי ספורט ליין- הסיילו pl יפה יותר מאחיותיה וקצת יותר קטנה שזה נוח לנו מבחינת גובה ויש לה כפתורי זכרון שזה מעולה אבל הגלגלים שלה פשוטים יותר מהפרו וכאן נכנסת ההתלבטות לגבי התאמתה למושב וכמובן - היא כבדה.
    סיילו פרו היא מאוד גבוהה וזה מוזר להיות הורה נמוך לידה, היא פחות יפה בעינינו ואין לה כפתורי זכרון שזה מקשה מאוד אבל הגלגלים שלה מצויינים ובנויים כמו צמיגים וכנראה תתאים למושב. בנוסף, היא אפילו כבדה יותר מהאחותה הpl.

הביקורות על ספורטליין מדהימות ונשים מספרות שגם הpl מסתדרת יופי עם דרכים במושב, יש לנו דילמה איך ניתן לפתור את בעיית המשקל ואם ניתן לעלות איתה במדרגות במצב פתוח בלי לקפל.

אחרונה מהאופציות שהיו לנו - האינגליזינה אלקטרה - יחסית חדשה אבל של מותג ותיק, אהבנו מאוד את היציבות, שאפשר להעמיד אותה כשהיא מקופלת, האמבטיה נראית מצוינת ורצינית היא קלה והייתה מאוד נוחה לנו בהליכה בחנות ודווקא עניין הידית שאינה מתארכת הרגיש לנו מתאים כי היא זורמת בגובה שלנו (שוב, נמוכים) נשמח לדעת למה אתה לא אוהב את העובדה הזו, האם יש משהו שאנחנו מפספסים לגבי הידית?
    החסרון מבחינתנו הם הגלגלים שהם בינוניים ולא גדולים ובדומה לסיילו pl אינם כמו צמיג שיכול להתמודד יופי עם העפר והחצץ במושב.
    האם ייתכן שבכל זאת תהיה נוחה?

בסופו של דבר ובהתאם לצרכים שלנו מי מהן תתאים יותר והאם יש עגלה שאנחנו מפספסים לדעתך?

לגבי העגלה שלכם לא מצאנו אותה בשום מקום, אנחנו באזור השרון, מחפשים בעיקר בנתניה, נשמח לדעת איפה ניתן לראות ואיזה דגם אתה משוכנע שיתאים בדיוק לנו?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבחירת עגלה

הוספת תגובה

• לא ממליץ על הפרו עבורכם

קובי סופר
    08/02/2023

שלום דור,

נתחיל מזה שאני לא ממליץ על הפרו עבורכם.
    כל עוד הייתם בקומת קרקע, הייתה מעלית, אז אני מאמין שעניין משקל העגלות זה משהו לא קריטי, בעיקר סתם מפחיד הורים מכיוון שעגלה לא סוחבים אלא מגלגלים.
    משקל בא לידי ביטוי רק בהרמה קצרה לרכב, כל זה נכון עד שנכנס עניין של סחיבה במדרגות, עגלות כמו הפרו הן סיוט לדעתי למי שיצרטך לעלות איתן מדרגות.

לגבי הPL אפשר ללכת על הXL שהיא זהה טכנית, פחות יפה אבל כחצי ק"ג פחות.
    לגבי הניוד של שתיהן, ייתכן והן יצלחו דרכי אפר אבל זה יצריך יותר מאמץ מכם, הן יקבלו בלאי יותר מהיר של הגלגלים.
    בכל מקרה, אסור לעלות מדרגות עם עגלה פתוחה, זה לא אומר שהורים לא עושים זאת אבל צריך לקחת בחשבון כמה דברים:
    1. זה מוביל לבלאי סופר מהיר
    2. כל עגלה בסופו של דבר תישבר, זה רק עניין של זמן. בחלק זה יקר מהר יותר וחלק לאט יותר. זה גם לא עניין של סוג ודגם אלא שילוב של מבנה העגלה והמדרגות.
    3. הסכנה המרכזית זה שעגלה יכולה לברוח מהידיים. בנוסף קרו לא מעט מקרים בעולם שאנשים ירדו מדרגות ופתאום הידית התנתקה מהלחץ או נשברה ואז העגלה התגלגלה במדרגות עם התינוקות בפנים!

העגלות מאוד נוחות לניוד בחנות, ההמלצה שלי תמיד לשים משקל של 12 ק"ג ואז לנייד בחנות! לעלות ולרדת מדרגה, ללכת מחוץ לחנות, עם יש דרך טיפה משובשת זה מעולה.
    אתם תרגישו הבדלים כלכך משמעותיים מאשר ללכת עם עגלה ריקה בחנות! ומה שרשמתי זה מה שתרגישו ביומיום ולא מה שתרגישו בניוד עגלה ריקה בחנות.
    אני מאוד אוהב את האמבטיה אבל החלק החשוב בה הוא הטיולון.
    1. הגגון שלו מיושן ולא נוח להזזה
    2. כאשר המושב פונה לכיוון הנסיעה ורוצים להשכיבו, גב המושב חוצה את קו ידית האחיזה ומגיע עד רגלי ההורה. זה לא מאפשר לתלות תיק וגם לא נוח ללכת במצב כזה.
    3. בגלל חוסר בידית מתארכת מאד קשה לעלות ולרדת מדרגה גבוהה, דבר שעושים כמה פעמיים ביום. שימו משקל של 12 ק"ג ותנסו כדי להבין את כוונתי.
    לדעתי כמו הPL היא תהיה סבירה בעפר כי הגלגלים לא גדולים אבל היא קלה וזה מחפר על גודל הגלגלים.

לגבי העגלות שלנו. תבדקו את הטייגר שלנו! היא מושלמת לדרישות לדעתי.
    היא מציעה את כל מה שהפרו מציעה ואפילו משענת גב יותר טובה כי אצלנו כל הגב יצוק מפלסטיק ולא חלקי. ריפוד נשלף כולו לכביסה ולא חלק, 5 שנות אחריות ולא שנה, הגלגלים שלנו אפילו יותר איכותיים וכל זה על משקל של פחות מ-9 ק"ג!
    לצערי כרגע אנחנו מוכרים במגזרים חרדיים (בני ברק וירושלים בעיקר) שם יש ביקוש מטורף לעגלות שלנו וכרגע פחות מתמקדים בחנויות ורשתות רגילות.
    הכי קרוב לנתניה זה או מקס בייבי בפתח תקווה (20-30 דק' נסיעה כי זה לא בתוך פתח תקווה). שם ניתן לראות את כל הדגמים שלנו. יש להם גם ספורטליין וגם אינגלזינה ודרך משובשת מחוץ לחנות, ככה אפשר לבדוק יכולת ניוד עם משקל על העגלות של כל שלושת העגלות (אם הם יסכימו שתוציאו).
    או שאפשר לראות בבייבי סטאר דגם שנקרא קוסמוס DLX זה דגם שאנו מייצרים להם, דומה לטייגר אבל יותר פשוט בגלגלים.
    יש להם סניף בנתניה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בין מזרנים לתינוק
    אבנר
    07/02/2023

שלום, מה דעתך על מסרן ספלנדיד של עמינח למיטת תינוק בן כמה חודשים?
    איך הוא בהשוואה לאימגן של עמינח
    כאשר מה שהכי חשוב זה בטיחות.
    תודה

הוספת תגובה

• אימג'ן עדיף לדעתי

קובי סופר
    08/02/2023

שלום אבנר,

הספלנדיד הוא מזרן תלת שכבתי. צד קשיח, שכבת ספוג באמצע (כמו במזרן דו צדדי) ועד שכבת לטקס מעליו. הלקטס נותן רכות ונעימות מגיל שנה ומעלה.
    מה שכן, לא מדובר במזרן נושם!
    אם אין שיקול תקציבי אני תמיד ממליץ על המזרן נושם.
    לכן אני חושב שמזרן אימג'ן עדיף לדעתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. המחיר שלהם זהה.

אבנר
    08/02/2023

משהו לא מסתדר לי עם ליבת האמגן . מרגיש לי שבקושי יש שם "מזרן" .. לכן ההתלבטות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה מזרן נושם

קובי סופר
    08/02/2023

שלום אבנר,

זה מזרן נושם. פחות מזרן כדי שיהיה מעבר של אוויר.
    במזרן נומו לדוגמא אין שום דבר מעבר לרשת ומסגרת פלסטיק.

בסוף זה שיקול שלכם.
    אני תמיד אמליץ על נושם בעיקר בגלל הערך המוסף הבטיחותי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות בוסטרים
    אלינור
    06/02/2023

היי קובי,

יש לי 2 כסאות ברכב. הגדול, עוד מעט בן 8 יושב על ציקו מיי פיט והקטנה, עוד מעט בת 3 יושבת על ציקו נקספיט, עדיין כנגד כיוון הנסיעה.
    התהייה שלי היא אם להעביר את הגדול לבוסטר גופיט פלוס של ציקו. בעצם אני שואלת מה חוות דעתך על המוצר והאם נכון לעבור לבוסטר כזה או למשוך עם הבוסטר גב המיי פיט?
    מתי להפוך את הקטנה (היא קטנה במיממדים והמשקל, 90 ס"מ שוקלת סביב 14 קילו).
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות בוסטרים

הוספת תגובה

• כל עוד אפשר למשוך זה מעולה

קובי סופר
    07/02/2023

שלום אלינור,

כרגע הילדים במצב הכי בטיחותי שיכול להיות.
    כל עוד אפשר למשוך זה מעולה.
    טכנית בשני המקרים אפשר כבר להפוך את הנקסט וגם, לעבור לגופיט.
    זה נטו עניין של הנוחות שלכם והילדים.
    אגב, ברגע שתחליטו שהגדול לא צריך את הרצועות, לא חייבים לרכוש בוסטר, אפשר לנתק למייפיט את הרצועות ולהמשיך איתו כבוסטר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזרן למיטת תינוק
    אלונה
    06/02/2023

היי, התחלנו לבדוק מזרנים, קראתי פה על הסדרה של המזרן הנושם הספגטי ואף ראיתי באחת הרשתות. ברשת גדולה אחרת אמרו לי שההמלצה היא למזרן עם צד קשיח עד געל שנה ולכן המזרן הספגטי אינו מתאים. אלא מזרן נושם אחר.
    יש נניח איכותיים של עמינח וכו...
    מתלבטים..

לקביעת תור
    סגירה
    מזרן למיטת תינוק

הוספת תגובה

• לצערי ברשתות יש בעיה

קובי סופר
    06/02/2023

שלום אלונה,

לצערי ברשתות יש בעיה. זה או אנשי מכירות לא מקצועיים בשכר מינימום או, אינטרס של הרשת למכור מוצר שטוב לכיס שלהם מאשר לתינוק שלכם.
    מזרן נושם לדעתי הוא המזרן המומלץ ביותר.
    זה לא שמזרן דו צדדי זה מזרן רע וגרוע, זו גם אופציה מעולה וגם יותר זולה.
    רמת הבטיחות די זהה בין שני הסוגים.
    הסיבות שאני ממליץ על מזרן נושם (ספגטי או רשת כמו נומו) הן:
    1. המזרנים יותר רכים, לדעתי זה יותר נוח לתינוקות.
    2. יותר קלים לניקוי וכביסה, מתייבשים תוך כמה דק'.
    3. במקרה של פליטה, הנוזל מחלחל מטה, במזרן קשיח התינוק יכול לשאוב חזרה ולהחנק.
    4. במקרה של שינה על הגב עם השמיכה עולה מעל לראש, מגן ראש נופל על אף התינוק וכו'. נכנס אוויר מלמטה.
    5. גורם לכך שלא יהיה עודף חום, גם גורם למקרי מוות בעריסה.

לאור היתרונות האלו אני ממליץ על מזרנים נושמים. זה לא חובה, כפי שרשמתי מזרן דו צדדי הוא מזרן יעיל מאוד.

בשוק קיימים מספר סוגים. המומלצים ואלו לדעתי שיש להם תו תקן (תמיד ממליץ לבדוק מול מכון התקנים) הם:
    נומו.
    אימג'ן 360 של עמינח ושילב.
    בייבי טק מולטיפלואו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שאלה נוספת

אלונה
    06/02/2023

תודה. מבין השלושה שציינת, מה יותר קשיח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשיחות לא רלוונטית במזרן נושם

קובי סופר
    07/02/2023

שלום אלונה,

הקשיחות לא רלוונטית למזרן נושם!

בסוף שנות ה-80 תחילת שנות ה-90 שהחלו לעומק את עניין מקרי המוות בעריסה, החוקרים הגיעו למסקנה שברוב המוחלט של המקרים, זה קרה כאשר התינוקות ישנו על הבטן.
    מכאן הגיעו למסקנה שראש התינוק שקע בספוג, ראש התינוק כבד מהגוף ולתינוק אין יכולת להחזיקו זמן רב, בעיקר בשנה הראשונה. לכן הגיעו למסקנה שצריך להשכיב על הגב.
    עוד המלצה הייתה שישנו על מצע קשיח או מזרן דק מאוד שהראש לא ישקע, זאת במידה והתינוק יתהפך לבד בלילה.
    אז בתחילת שנות ה-90 החלו לייצר מזרנים עם צד קשה עד שנה וצד רך מגיל שנה.
    במשך כ-15 שנים כך היה, היו המון מקרים שבהם לתינוקות לא היה נוח והורים הפכו לפני גיל שנה.
    באו יצרנים, השתפרו טכנולוגיות וייצרו מזרן נושם ללא ספוג.
    במזרן כזה לא צריך צד קשיח מכיוון שגם אם תינוק יהיה על הבטן, תמיד יש זרימת אוויר ולכן אין סיכון של חנק. חשובל לציין שזה לא אומר שאפשר להשכיב על הבטן כשיש מזרן נושם.
    לכן אני תמיד מציין, אחד היתרונות הכי גדולים במזרן נושם הוא שרוכשים לתינוק מזרן יותר רך. לדעתי זה יותר נוח לתינוקות.

מבין ה-3 הנומו הוא הכי קשיח.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא אוכל לתינוקות מתלבטים
    אהרון
    06/02/2023

שלום קובי
    אנו זקוקים לכסא אוכל לבת שלנו (בת 7 חודשים)
    בהתחלה חשבנו להסתפק באחד של איקאה הזול אבל לאחר מכן החלטנו שחשוב לנו שהחוויה של הבת תהיה נעימה יותר ולכן להשקיע יותר.
    חשבנו על כמה אפשרויות לפי הסדר המועדף עלינו:
    1. Cam papananan
    2 בייבי בוס
    3 בייבי סייף סיאסטה
    4 בייבי מישל האני
    לגבי הcam מאוד התרשמנו ממה שראינו ובמיוחד שזה תוצרת איטליה ועומד בתקנים אירופאים מחמירים.
    לגבי הבייבי בוס - נשמח לשמוע פרטים נוספים על הכסא ועל האחריות.
    אנו יודעים שהבייבי בוס - (שאם אני זוכר נכון מיוצר בסין) יש אתכם שאתם מבקרים את הייצור
    אך לגביי הבייבי מישל או בייבי סייף הם מיוצרים בסין על ידי איזו חברה? מה הבקרת איכות של הכסאות הנ"ל?
    האם מישהו מבקר את הייצור שלהם?
    מי מהם עדיף
    אנו מאוד חוששים מהייצור הסיני במיוחד אחרי מה שקרה עם mom שזה מוצר מדבקה.
    נשמח לדעתך לפי ההעדפה הבאה
    1. בטיחות
    2. ווליו פור מאני
    3. נוחות
    תודה מראש

הוספת תגובה

• אין מה לחשוש מייצור סיני

קובי סופר
    06/02/2023

שלום אהרון,

אין מה לחשוש מייצור סיני. בסוף הכל תלוי ביבואן כמה הוא השקיע במוצר, בקרת איכות וכו'.
    בעניין מאמ אני לא רוצה להרחיב מחשש לתביעת לשון הרע, רק אומר שזה מקרה חריג.

לגבי קאם, אכן זה מותג איטלקי, חלק ממוצריהם מייצרים בסין וחלק באיטליה. חשוב לומר, גם במוצרים תוצרת איטליה, יש מוצרים שמיוצרים בסין.
    החוק אומר, אם המוצר מיוצר חלקית שזה אומר, הלבשת בד ואריזת המוצר באיטליה, הוא זכאי לתואר תוצרת איטליה (או כל ארץ אירופאית בה זה נארז).
    אני לא מכיר את המקרה הנ"ל אבל החברות האיטלקיות רוכבות על הפרצה הזו.
    בכל מקרה זו חברה מדהימה ומאוד ותיקה. ההתמחות שלהם היא כיסאות אוכל, מאז ומתמיד עשו כיסאות מעולים. מניח שגם כאן הכיסא מעולה.

בייבי בוס, אין הרבה מה להוסיף, לדעתי כיסא פרימיום במחיר צנוע. יש לנו בקרת איכות ויש אפילו תקן אירופאי מלבד הישראלי.
    יש לנו 5 שנות אחריות. לדעתי היתרונות הגדולים שלנו על כל השאר זה הבדים שיותר נעימים וקלים לניקוי.
    המגש המתקפל שזה יותר נוח מאשר לפרק ולהרכיב.

בייבי סייף ובייבי מישל אלו כיסאות יותר פשוטים ולכן גם טיפה יותר זולים.

הייתי מתמקד בקאם או הבייבי בוס שלנו. ממליץ לגשת לחנות, להתנסות במוצרים, לשנות מצבים שכיבה/ישיבה/גבוה, לקפל. אם אפשר עם התינוק ולהושיב כמה דקות זה יכול לתת מדד טוב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

אהרון
    12/02/2023

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה