פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• מושב ברייטקס לניובורן
    שני
    18/05/2023

היי קובי,
    האם אפשרי לקנות את הברייטקס בולוורד קליק טייט מגיל 0?
    ואם כן איזה מתאם אני צריכה לקנות כדי להתאים את הגודל?
    ועוד שאלה - אני מתכננת לקנות במוצצים בני ברק, האם ההתקנה של המוכרים מהחנות מספיק טובה או עליי לפנות למתקין חיצוני כדי לוודא שהכסא הותקן טוב?
    המון המון תודה!
    שני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מושב ברייטקס לניובורן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכיסאות מוגדרים מגיל לידה

קובי סופר
    18/05/2023

שלום שני,

הכיסאות מוגדרים מגיל לידה. אין צורך בתוספות.
    אני חושב שהשכיבה של הברייטקס לא דומה לזווית סלקל ולכן לדעתי הם פחות נוחים. אפשר לשפר עם ספוג מגיבה מתחת לכיסא.
    יש מקטנים פנימיים אוניברסליים שיהיו יותר יעילים ממה שמגיע מהכיסא אבל, אני ממליץ לרכוש רק לאחר שתראו איך התינוק יושב בכיסא ולרכוש במקרה הצורך. אין טעם לרכוש מראש.

לגבי התקנה. אני לא מכיר את סניפי מוצצים ולכן לא יכול לענות.
    אפשר לבקש לראות אם למתקין יש תעודת מתקין מורשה של בטרם. אם כן אז אין ממה לחשוש. אם לא אז זה לשיקול דעתכם.
    בכל אופן אפשר לפנות לבטרם ולהזמין מתקין מורשה.
    יש גם את אבי שפיר (יש לו דף בפייסבוק) מתקין מורשה של כמה ארגונים. בשני המקרים זה בתשלום.
    אופציה שלישית זה להתקין בטוילנד כפר סבא ללא עלות על ידי מתקין מורשה אבל צריך לחכות המון זמן. אם למתקין של מוצצים אין אישור של בטרם ותרצו בכל זאת מתקין מורשה אז לדעתי עדיף לרכוש את הכיסא בטוילנד ולהיעזר בהתקנה שלהם וכך גם לחסוך את ההמתנה. הם מתקינים בראש ובראשונה לאלו שרכשו מהם ולכן אלו שלא צריכים להמתין המון זמן.
    ככה גם תחסכו תשלום למתקינים מורשים בתשלום.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות או בוסטר
    יעל
    17/05/2023

קובי שלום,

צריכים להעביר את הילד הקטן מסלקל לכסא בטיחות. לגדול יש גרקו סייז פור מי. הוא מעל גיל 3 אך לא הגיע עדין ל15 קילו כך שמתלבטים האם לקנות עוד כסא בטיחות לתינוק ולהשאיר את הגדול בכסא שלו (אם כן, נשמח להמלצה, מדובר ברכב קטן כך שמעדיפים כסא לא רחב במיוחד).
    או להעביר את הגדול לבוסטר או כסא אחר, ואם כן, לאיזה אתה ממליץ?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    כסא בטיחות או בוסטר

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

יעל
    17/05/2023

ברכב של סבא וסבתא יש לגדול קוסקו סנרה, רוצים לרכוש בוסטר לגדול ושהכסא יעבור לקטן, האם יש בוסטר שמתאים מתחת ל15 קילו ולא דורש חיבור קבוע לאיזופיקס? (הכסא בטיחות מחובר שם באופן קבוע)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש בוסטרים עם רצועות

קובי סופר
    17/05/2023

שלום יעל,

יש בוסטרים עם רצועות. זה מה שאני ממליץ לרכוש וגם לו הילד הגדול היה מעל 15 ק"ג עדיין, זו הייתה ההמלצה שלי!
    בוסטר רצועות יותר בטיחותי מבוסטר רגיל.
    הדגם הכי מומלץ הוא ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט אבל הוא סופר יקר. בהתחשב בעובדה שזה אמור לשרת ל8 עד 10 שנים אני ממליץ להשקיע בו. ההתקנה קלה, הוא מקבל דירוגי בטיחות מהטובים ביותר אי פעם למוצר מהסוג הזה וכמו שרשמתי ההשקעה היא לטווח ארוך מאוד.
    בכמעט חצי ממחירו יש את גרקו נאוטילוס סנאגלוק וטיפה פחות יש את טרנזישיין סנאגלוג. הנאוטילוס מעולה ויתן מעבר חלק מהכיסא לבוסטר שכן הוא טיפה דומה לכיסא.
    מדובר ברמת בטיחות גבוהה ובמחיר סביר ואם תופסים במבצע אז בכלל שווה את ההשקעה לדעתי.

לתקציב נמוך יש את אוונפלו מאסטרו או צ'ייס. שניהם מעולים הצ'ייס יותר מתקדם וחדיש ולכן לדעתי עדיף. החיסרון שלהם הוא עניין המשקלים. הם מתאמים עד משקלים יותר נמוכים עם רצועות הבוסטר, לדעתי ככל שמושכים כך עדיף זה הוכח בטיחותית, לילדים יותר בטיחותי עם חגורות הבוסטר מאשר חגורת הרכב! לכן אני פחות ממליץ עליהם ולדעתי שווה להשקיע לפחות בגרקואים לסבא וסבתא.

וכמובן, הכיסאות הקיימים יעברו לקטן.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הבוסטר

יעל
    22/05/2023

תודה על המענה.
    האם יש בוסטר שלא מחייב חיבור קבוע לאיזופיקס שמתאים למשקל הזה וניתן לחבר עם חגורה בקלות ובבטיחות כמובן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוסטר גב לא מחייב חיבור

קובי סופר
    22/05/2023

שלום יעל,

בוסטר גב לא מחייב חיבור אבל כמו שרשמתי, לא רק שלא מתאים לתנאים שלכם כרגע, זה פחות בטיחותי מבוסטר רצועות.
    בוסטר רצועות חייב להיות מותקן ברכב ולכן חייב איזופיקס או חגורת בטיחות. אז חוגרים את הילד עם רתמות הבוסטר.
    כל הבוסטרים של גרקו עם מערכת סגנאגלוק או ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט קלים להתקנה עם חגורה. אין צורך באיזופיקס. הם יקרים יחסית אבל ברמת הבטיחות הגבוהה ביותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון לגיל חמישה חודשים
    יסמין
    17/05/2023

היי אני מחפשת טיולון שמסתובב לכיוון ההורה .מתאים לעיר. קל ואם אפשרות שכיבה 180. יש דבר כזה מתחת ל1509 שח ??

לקביעת תור
    סגירה
    טיולון לגיל חמישה חודשים

הוספת תגובה

• רק סייבקס איזי טוויסט

קובי סופר
    17/05/2023

שלום יסמין,

רק סייבקס איזי טוויסט עונה לדרישה.
    יש איזי טוויסט S שהוא עדיף אבל חורג מהתקציב.
    בשני המקרים לא מקבלים את המוצר הכי טובה אך זו הפשרה שצריך לעשות מכיוון שאין טיולונים דו כיוונים בשוק.
    זה או לרכוש עגלה עם אמבטיה כי ברוב המקרים לא ניתן לרכוש ללא. הבעיה שלתקציב אין אופציות ממש טובות.
    או לרכוש עגלות יד 2 אז יפתחו אופציות יותר איכותיות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת סילבר קרוס וינג 2
    נדב
    16/05/2023

קובי שלום
    היום ראיתי עגלה מדגם סילבר קרוס וינג 2.
    מבדיקה ראשונית שלי לעגלה עושה רושם שהעגלה מאד איכותית, יציבה, קלה קומפקטית ועוד (החיסרון היחידי שמצאתי הוא שגודל הסל למטה קטן יחסית).
    מאידך, אני קורא בפורום שאתה לא ממליץ על הדגם הזה.
    אשמח אם תוכל לנמק את המלצתך.
    כמו אשמח מאד אם תוכל להתייחס לשאלות הבאות:
    1. האם בדגם הזה קיימת אפשרות להושיב את התינוק בזוית 90 מעלות (ישיבה רגילה ) ? .
    2. האם האפשרות הנ"ל קיימת בטיולונים אחרים ?.
    3. לגבי שימוש מגיל לידה - האם אכן מהווה תחליף לאמבטיה ? שמעתי כבר על כמה אנשים שמוותרים על אמבטיה והולכים על טיולונים מגיל אפס. האם מומלץ ?.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    עגלת סילבר קרוס וינג 2

הוספת תגובה

• אני לא ממליץ לרכוש טיולון מגיל לידה

קובי סופר
    17/05/2023

שלום נדב,

ראשית, אני לא ממליץ לרכוש טיולון מגיל לידה.
    אני ממליץ שהתינוק יהיה מול ההורה עד גיל שנה +. יש מחקרים בנושא וגם שלא (שרק מחזקים את אלו שכן) שמראים בבירור, תינוק שהיה מול ההורים עד גיל שנה + היה משכיל יותר, רגוע יותר, הקשר עם ההורה היה חזק יותר ועוד.
    לכן רק מהסיבה הזו אני מראש פוסל כל עגלה או טיולון חד כיווני לתינוק שנולד וגם, עד גיל שנה +.
    אני ממליץ תמיד שהתינוק יהיה מול ההורה לפחות עד גיל שנה.
    אפשר לרכוש עגלה ללא אמבטיה עם טיולון די כיווני, אין הרבה כאלו בשוק אבל סגנון העגלה הזה הוא היחידי שלדעתי מתאים לתינוקות עד גיל שנה.
    לאמבטיה יש יתרונות של שכיבה יותר טובה, סגורה יותר טובה ולכן אטומה לרוח, אבק, זיהום אוויר ורעש.
    אבל, אפשר לרכוש עגלה ללא. אני אישית לא הייתי מוותר על אמבטיה.

לגבי הווינג 2. ראשית הוא יותר יקר מה-1 וההבדלים בינו ל-1 זניחים. הוסיפו קפיצים אחוריים שזה עיקר ההבדל אבל, הוא כבד יותר, מעט יותר גדול ובעיקר יותר יקר. אני לא רואה סיבה לשלם יותר על משהו שלא נותן יותר וגם יש לו חסרונות. גם מבחינת אמינות ה-1 הותיק יותר הוכיח עצמו כחזק ואמין יותר, לפעמים הפשטות עדיפה על התחכום שזה מה שניסו לעשות ב-2.
    לגבי ישיבה 90 מעלות, בטיולון עם שינוי מצבים עם שרוך קשה להגיע לזווית הזו כי יש צורך במתיחה חזקה של השרוך, בעיקר שיש תינוק בפנים זה קשה. בכל מקרה אף עגלה לא מגיע לזווית של 90 מעלות, יש כאלו שקרוב. דרישות התקן מצריכות שתהיה הטייה קלה לאחור. יש כאלו שזה סביר ויש כאלו שזה בהגזמה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוסטר עם רצועות לגיל שנתיים
    שלום
    15/05/2023

שלום,

האם קיים בוסטר רצועות שמתאים מגיל שנתיים ושלושה חודשים (משקל 10 קג)? התקציב הוא נמוך (בסביבות ה500), שכן מדובר בכסא לרכב משני, אבל לא רוצה להתפשר על הבטיחות ונוחות התקנה.

הוספת תגובה

• יש את אוונפלו

קובי סופר
    16/05/2023

שלום שלום,

יש את אוונפלו מאסטרו או צ'ייס. הם בתקציב, מתאמים לגיל ולמשקל. ברמת בטיחות טובה. יש עדיפים עליו אבל מחירם כפול ומשולש. אני ממליץ תמיד להשקיע בכל הקשור בבטיחות, גם בנסיעות קצרות אנו לא יודעים מה יקרה.
    המומלץ ביותר הוא ברייקטס גרואו ווית' יו קליקטייט.
    יש את גרקו טרנזשיין או נאוטילוס סנאגלוג אשר יותר זולים מהברייטקס. עדיפים בטיחותית על האוונפלו אבל הברייטקס עדיף עליהם.
    בכל הדגמים שציינתי טווח השימוש והמשקלים גבוה יותר מהאוונפלו שזה עוד יתרון חשוב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות לסבא וסבתא
    הדר
    15/05/2023

היי,

מחפשים כסא בטיחות לתינוק בן 8 חודשים לרכב של סבא וסבתא (ישמש פעמיים בשבוע לנסיעות קצרות).
    בעבר המלצת על הקוסקו סנרה. האם יש כסא חדש מומלץ יותר? הדגש הוא על בטיחות ומחיר נוח. על הנוחות אפשר להתפשר כי מדובר בנסיעות קצרות מאוד.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כסא בטיחות לסבא וסבתא

הוספת תגובה

• מוסיפה

הדר
    15/05/2023

מוסיפה שחשוב התקנה קלה (לשני הכיוונים). יש לסבא וסבתא אחרים את האוונפלו טריומף, וההתקנה שלו נגד כיוון הנסיעה לא נוחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תוספת קטנה :)

הדר
    15/05/2023

לאותם סבא וסבתא יש כסא בטיחות בן 6 שנים של go baby.
    לא מצאתי עליו שום מידע באינטרנט וגם לא מצאתי על הכסא עצמו את התוקף שלו. האם אתה מכיר את הכסא?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסנרה בטיחותי אבל קשה להתקנה

קובי סופר
    16/05/2023

שלום הדר,

הסנרה בטיחותי אבל קשה להתקנה. גם דגמי אוונפלו הזולים בטיחותיים אבל קשים להתקנה. אלו עדיין הדגמים המומלצים לתקציב נמוך. באשר להתקנה זה או ללמוד או פחות להתעסק.

הדור החדש של הכיסאות עם התקנה קלה יחיסית קים בדגמי גרקו שיש להם סנאגלוק או ברייטקס קליקטייט. בשני המקרים לא מדובר בדגמים זולים אלא להפך, יקרים מאוד.

לגבי גו בייבי, זה כיסא מדבקה סיני. גם כחדש אני מראש פוסל דגמים כאלו מכיוון שלא עברו מבחן השוואתי ואין מידע לגבי רמת בטיחותם. בכל מקרה התוקף המומלץ לכיסא כזה או 5 שנים מיום הרכישה אלא אם כן רשום תוקף על המוצר. צריך לבדוק.
    בכל מקרה הייתי ממליץ להחליפו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא לבן שנתיים ו8
    ניצן
    13/05/2023

שלום, יש לנו כסא גרקו 4ever trueshield וצריכים כסא נוסף שכו מצטרפת תינוק. האם תמליץ לקנות כסא משולב בוסטר לגדול או לקנות חדש מגיל לידה לתינוקת?
    דגמים מומלצים? כרגע מתלבטים בין סלים םיט לנאוטילוס סנאגלוק אך לא בהכרח. תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    כסא לבן שנתיים ו8

הוספת תגובה

• הייתי ממליץ לרכוש בוסטר רצועות לגדול

קובי סופר
    14/05/2023

שלום ניצן,

אני הייתי ממליץ לרכושבוסטר רצועות לגדול. הדגם הכי מומלץ כיום הוא: ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט (דגש על הקליקטייט!). ואת הבלוורד להעביר לתינוק.
    מדובר בבוסטר עם רצועות שמתאים לגיל של הגדול. הוא נחשב לבוסטר הרצועות הכי בטיחותי בשוק. מגיל 3 ומשקל 15 ק"ג (אני ממליץ לדחות זאת ככל האפשר אפילו עד משקל 29 ק"ג), הכיסא הופך לבוסטר כך שהוא ימשיך עם הילד עד השלב בו לא צריך כלום.
    הוא לא זול ויקר משמעותית מדגמי הגרקו שציינת אבל מקבל דירוגים עדיפים על פני שניהם.
    אם הולכים על גרקו הנאוטילוס עדיף על הסלים פיט גם בטיחותית וגם לדעתי פרקטית כי מדובר בבוסטר רצועות. הסלים הוא כיסא בטיחות שהופך לבוסטר. מבחינת נוחות ופרקטיות בעתיד לגיל שנתיים פלוס עדיף ללכת על הבוסטר ולא על הכיסא. אותו כנ"ל לגבי הברייטקס, גם הוא בוסטר רצועות ולא כיסא.
    לתינוקות אפשר להעביר את הכיסא או לרכוש לה סלקל ואז את הכיסא.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דגמים נוספים

ניצן
    15/05/2023

תודה רבה על התשובה המפורטת!
    וחוץ מהגרקו והברייטקס שהמלצת יש המלצות על חברות נוספות? הברייטקס אכן יקר משמעותית כפי שציינת :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש עוד אופציות

קובי סופר
    16/05/2023

שלום ניצן,

יש עוד אופציות אבל לדעתי שווה להשיקע בברייטקס ואם הוא ממש יקר לכם אז בגרקו.
    שאר האפשרויות פחות בטיחותיות.
    יש את גרקו טרנזישיין סנאגלוק שלא תמיד זמין בארץ וגם אם כן הוא באזור המחיר של הנאוטילוס ולדעתי הנאוטילוס עדיף.
    יש את צ'יקו מיי פיט שגם יקר וגם רחב ובטיחותית פחות טוב מהגרקו.
    מכאן זה לרדת במחיר וברמת הבטיחות לדגמים של אוונפלו. הם עדיין ברמה גבוהה אבל מתאמים עד משקלים יותר נמוכים ולכן אני פחות ממליץ.

הברייטקס הוא ברמה אחת מעל כולם ולכן אני חושב ששווה להשקיע כי משך השימוש הוא ארוך מאוד. אולי יהיו מבצעים לשבועות, אפשרות לרכוש באילת, כרטיסי מועדון ששילב מקבלים ואז אפשר להוזיל משמעותית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות עגלה ראשונה
    אור
    12/05/2023

לאחר כמה סבבים, החלטנו לצמצם בין 2 אפשרויות
    ספורט ליין פולד וביבי גו'גר סיטי תור 2
    אנחנו מחפשים משהו קל (גרים קומה 3 בלי מעלית)
    נוחה לקיפול, ומשהו יחסית גבוה כי אנחנו 1.74-1.76
    האם בכלל אפשר להשוות בין השנים?
    אני בעד אמבטיה, מרגיש לי יותר בטחון, בעלי חושב שזה מיותר
    כי זה רק לתקופה קצרה

אשמח לחוות דעתך

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות עגלה ראשונה

הוספת תגובה

• לדעתי 2 האופציות לא מוצלחות

קובי סופר
    12/05/2023

שלום אור,

לדעתי 2 האופציות לא מוצלחות. אבל אם לבחור אחת מהן, לדעתי הפולד יותר מוצלחת. גם באמבטיה היותר מרווחת, גם בניוד וגם כי יש לה ידית מתארכת. ציינת את עניין הגובה אז כבר יש לך חיסרון עצום בסיטי תור.
    בקיפול ופתיחה שתיהן טיפה מסורבלות. בניוד שתיהן לא מצטיינות אבל הפולד עוד תהיה טובה למי שצריך ניוד עירוני ולא מעבר.

אני גם בעד אמבטיה, לדעתי זה יותר נוח לתינוקות, אף טיולון לא יכול לשכב כמו אמבטיה. האמבטיה יותר מגנה עליהם מפני זיהום אוויר, רוח, אבק וכו'.

אני ממליץ לבדוק את הבייבי בוס בובקט שלנו. היא יותר קלה במשקל מהפולד או התור בכמעט 2 ק"ג. יש ידית מתארכת, יכולת הניוד שלה מעולה גם לדרך משובשת. הקיפול הרבה יותר קל ונוח לדעתי וכך גם הפתיחה. הן לא נפוצות בהרבה חנויות עקב ביקוש גבוה במגזר החרדי, שם המיקוד שלנו ולכן ניתן לראותה בעיקר בחנויות במגזר החרדי.

אני תמיד ממליץ להתנסות לבד עם העגלות, לו הייתם עושים זאת לדעתי לא הייתם מתלבטים בין העגלות שציינת.
    לשים משקל של 12 ק"ג בתוך כל עגלה ולנייד את העגלה בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגה גבוהה.
    לאחר מכן להתנסות בקיפול העגלות יחד עם מושב הטיולון, פעם שהוא פונה אליכם ופעם לכיוון הנסיעה. לאחר מכן להרים כך את העגלות במצב מקופל להרגיש את המשקלים.
    לאחר מכן לבדוק ברכב.
    כך תוכלו באמת להרגיש, לדעת, להבין איך יראה השימוש בעגלות ביומיום.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות לילד בן שנתיים וחצי
    הדס
    11/05/2023

שלום

כיום יש לנו כסא בטיחות ברייטקס בולוורד. הילד בן שנתיים וחצי ואני עתידה ללדת בקרוב מאוד. בזמנו שקניתי את הכסא בדקתי והוא היה בטיחותי מאוד.
    ההתלבטות- האם לקנות לתינוק החדש עוד כסא ברייטקס בולוורד או שמא עדיף להחליף לילד בן השנתיים וחצי כסא (אולי לגלאים אלו יש כסאות טובים יותר?)

אוסיף שחשוב לי להשקיע בכסא בטיחותי והשיקול הכלכלי פחות רלוונטי ולכן השאלה היא האם אכן הברייטקס בולוורד הוא הכי מומלץ גם לגילאי שנתיים וחצי (שוקל 12.5 קילו בערך) או שמא יש מומלץ יותר למשקלים אלו ואז אעביר את הכסא הקיים לילוד החדש.

תודה רבה מראש

הוספת תגובה

• ברייטקס עדיין נחשב לשיא הבטיחות

קובי סופר
    12/05/2023

שלום הדס,

ברייטקס עדיין נחשב לשיא הבטיחות.
    אני הייתי ממליץ לרכוש לבן השנתיים וחצי ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט (דגש על הקליקטייט!). ואת הבלוורד להעביר לתינוק.
    מדובר בבוסטר עם רצועות שמתאים לגיל. הוא נחשב לבוסטר הרצועות הכי בטיחותי בשוק. מגיל 3 ומשקל 15 ק"ג (אני ממליץ לדחות זאת ככל האפשר אפילו עד משקל 29 ק"ג), הכיסא הופך לבוסטר כך שהוא ימשיך עם הילד עד השלב בו לא צריך כלום.
    בנוסף הוא צר יותר מכיסא רגיל ולכן תופס פחות מקום ברכב.
    הוא לא זול אבל בדיוק כפי שרשמת, לדעתי בטיחות קודמת לכל.

בברכה,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת טיולון לגיל 10 חודשים
    מיכאלה
    09/05/2023

שלום,
    יש ברשותנו עגלת ABC Salsa ואנחנו מחפשים כעת טיולון שייתן מענה. איזה מבין הבאים הכי מומלץ?(נוחות לתינוק, יציבות ועמידות בראש ובראשונה).
    1) פג סלפי
    2) אינלגזינה סקץ'
    3) ספורטליין וייפר

תקציב סביב 700 ש"ח.

תודה רבה

הוספת תגובה

• כל ה-3 טובים

קובי סופר
    09/05/2023

שלום מיכאלה,

כל ה-3 טובים. הייתי ממליץ לנסות למשוך עם הסלסה עד גיל שנה לפחות. יש יתרון לכך שהתינוק מולכם בגילאים האלו.

הפג לדעתי חורג מהתקציב אבל הוא הקל מה-3, הכי נוח לקיפול ואיכותי. נוחות הניוד טובה.

הסקטץ נותן תמורה טובה למחיר, הוא קל, מקפלת קטן, נוחות הניוד סבירה.

הוייפר מציע את הגגון הכי גדול. נוחות הניוד טובה אבל הוא הכבד מה-3 בגלל שינוי המצבים. בויפר זה עם לחצן, לדעתי מנגנון יותר נוח ואמין אבל מוסיף משקל. מעבר למשקל הקיפול שלו גם הגדול מה-3.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על טרמפיסט
    אסף
    09/05/2023

היי, יש לנו תינוק ניו בורן וילד בן שנתיים, לצורך התניידות אנו שוקלים לקנות טרמפיסט.
    השאלה שלי:
    1. האם הטרמפיסט הוא הפתרון הכי נכון להתניידות תינוק+ילד?
    2. אנו מעוניינים בטמפיסט ישיבה, האם הוא יותר נוח לילד? האם מקשה על התניידות ההורה?
    3. מתלבטים בין טמפיסט ישיבה צידי (לצד העגלה) לבין טרמפיסט מאחורי העגלה. איזה יותר נוח להתניידות ההורה?

תודה רבה על ההתייחסות

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה על טרמפיסט

הוספת תגובה

• בגדול כל הטרמפטיסים מקשים על ההורה

קובי סופר
    09/05/2023

שלום אסף,

בגדול כל הטרמפטיסים מקשים על ההורה.
    זה גם תלוי בסוג העגלה. אם יש ידית מתארכת אז לדעתי טרמפיסט אחורי פחות יהווה הפרעה בגלל הידית.
    אם אין אז זה מרחיק את ההורה מהעגלה אז שווה לשקול את הצדדי.
    היתרון של אחורי הוא קלות החיבור והניתוק.
    טרמפיסט לדעתי זה הפתרון הכי טוב שאפשר לצורך שלכם או, עגלת תאומים.
    בגדול לגיל שנתיים טרמפיסט ישיבה כן יכול להיות יותר נוח, השאלה מה אורך הטיולים. בטיול קצר זה לא משנה כי פחות מתעייפים. בטיולון ארוך אז ברור שיהיה יותר נוח לשבת.

טרמפטיסט צד מסורבל מאוד לחיבור, מפריע בכל כניסה ויציאה מדלתוח/מעליות צרות. לכן זה מוצר שכשל בגלל חוסר פרקטיות. יחד עם זאת, אם אין ידית מתארכת בעגלה כפי שרשמתי, בניוד שתלכו טרמפיסט צד יהיה יותר נוח.
    בסך הכללי לטרמפסיט אחורי יש הרבה יותר יתרונות ולכן אני נוטה להמליץ על כזה גם אם אין ידית מתארכת.

לדעתי הטרמפיסטים של חברת לסקאל הם הטובים ביותר שיש, קצת יקרים אבל איכותיים ופרקטיים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על עגלה אבודים
    טלי
    08/05/2023

שלום,
    אנחנו הלכנו לאיבוד עם כל הדגמים של העגלות, ילד ראשון ולצערי אין לנו כלכך מושג. חשוב לנו מאוד שיהיה נוח קל,וקל לטיפעול לאדם אחד.
    ראינו יויו 2- המחיר מאוד נוח ונראה טוב
    בוגאבו בי 6- גם מחיר די נוח
    אבל הורידו אותנו מהעגלות האלו.
    בנתי שהעגלה של ABC DESIGN היא טובה ואמינה, רק לא מצאנו מקום שניתן לקנות.
    נישמח מאוד לעזרה ודגם

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה על עגלה אבודים

הוספת תגובה

• ראשית לעשות רשימה

קובי סופר
    09/05/2023

שלום טלי,

אני ממליץ ראשית לעשות רשימה של מה חשוב לכם שיהיה בעגלה. תקציב ולפי זה אוכל לכוון.
    היויו לדוגמא היא ההפך הגמור מאייביסי.
    היויו תוכננה להיות עגלת הורה לדעתי. אחת העגלות הכי פרקטיות שיש מבחינת משקל, נוחות קיפול, גודל קיפול היא מעולה אבל, אני תמיד מזכיר, אתם רוכשים עגלת תינוק!
    ולדעתי בחלק הזה היא רחוקה מלהיות מעולה!
    האמבטיה קטנה וצפופה, הטיולון מאושר לשימוש רק מגיל חצי שנה ולכן חייבים למשוך עם האמבטיה הקטנה עד גיל חצי שנה. אני לא חושב שיהיה נוח לתינוקות בה מגיל 4 חודשים, בטח בחודשי חורף או אם התינוקות באחזון גבוה.
    הטיולון שלה חד כיווני, לפי מחקרים יש יתרון ענק לעגלות בהן התינוק מול ההורה עד גיל שנה+
    לאור זה אני מראש פוסל מלהמליץ על עגלות עם מושב חדי כיווני!

בוגבו בי כבר שונה. האמבטיה אמנם דומה ליויו אבל הטיולון דו כיווני ומאושר מגיל לידה כך שאפשר לעבור אליו גם בגיל 4 חודשים אם צריך.
    היא עגלה עירונית, אם יש לכם צורך בניוד בדרך קשה לדעתי יש אלטרנטיבות עדיפות.
    הקיפול והפתיחה עם טיולון טיפה מסורבלים.

הסלסה כרגע נמכרת רק במקס בייבי. לדעתי עגלה מושלמת בכל הקשור לנוחות התינוק והניוד. היא סופר מרווחת, נוחות הניוד שלה מדהימה גם בדרך משובשת מאוד.
    מצד שני היא כבדה, גדולה, מגושמת ומסורבלת.
    לכן כאן זה תלוי בהורים: אם יש רכב גדול, אם גרים בקומת קרקע או יש מעלית מרווחת העניין של המסורבל יהיה פחות רלוונטי.
    לכן כפי שרשמתי צריך לעשות סוג של רשימה של דרישות, יכולות פיזיות, אזור מגורים, אופי הטיולים וכו'.

אני תמיד ממליץ לבדוק את העגלות שלנו של בייבי בוס, לדעתי הן השילוב המשולם בין נוחות ההורה לנוחות התינוק.
    הן מרווחות, מציעות יכולת ניוד כמעט בכל שטח, קיפול קל וקטן וגם קומפקטי, יש 5 שנות אחריות והמחיר סביר!
    לצערי העגלות שלנו נפוצות רק במגזר החרדי שם הן מהעגלות הכי נמכרות ולכן פחות זמינות בשאר החניות ולא ברשתות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

טלי
    11/05/2023

הכי חשוב לנו זה נוחות עגלה תהיה קלה ולא כבדה.
    עגלה שלא תופסת הרבה מקום ולא קופצת מכל אבן.
    היו והבוגבו לצערי יורדים,הם פשוט לא יקרות לכן שמחתי.
    יש גם את הסיטי מיני שהבנתי שטובה מאוד והמחיר טוב,והבוגבו פוקס.
    פשוט הסיטי מיני הבדים שלה נוראים!בד בריזנט.
    אשמח גם לכיסא בטיחות טוב שישמש לאורך זמן ונוח.

תודה רבה!

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא ממליץ על הסיטי מיני

קובי סופר
    12/05/2023

שלום טלי,

אני לא ממליץ על הסיטי מיני. בלי קשר לבדים בסיטי מיני המושב חד כיווני, כפי שרשמתי בהודעה הקודמת, אני לא ממליץ על עגלות עם מושב חד כיווני. ולכן כל השאר כבר לא רלוונטי לדעתי.
    לגבי הפוקס, הניוד שלה מעולה, האמבטיה והטיולון ענקיים. היא יחסית קלה אבל צריך לקחת 2 דברים בחשבון שלדעתי הם חיסרון גדול:
    1. הקיפול יחד עם הטיולון מסורבל ולכן הרוב מעדיפים לפרק טרם הקיפול. לכן יוצא שהקיפול שלה הוא מאוד מסורבל וכך גם הפתיחה. בימים לוהטים או גשומים זה יכול קצת לתסכל.
    2. המושב שלה לא נשכב למצב שטוח. יש לו שכיבה עוברית, אני פחות אוהב מושבים עם שכיבה כזו מכיוון שלא יהיה ניתן להשכיב על הבטן בטיולון, זו זווית פחות נוחה לשינה לדעתי, שכיבה כזו מתאימה רק מגיל חצי שנה. מניסיון שלי לאורך השנים, מעולם לא שמעתי תלונה על מושב בעל שכיבה שטוחה בעוד שנתקלתי בלא מעט שלא אהבו את סוג השכיבה שיש בפוקס. לכן אני פחות ממליץ על עגלות שהמושב שלהן שוכב כמו בפוקס, כיום רוב העגלות, רוב החברות והמותגים עברו למושבים בעלי שכיבה שטוחה, גם חברות שבעבר היו עושות את השכיבה העוברית כמו בפוקס עברו למושבים עם שכיבה מלאה, לדעתי זה לבד אומר הרבה.

כפי שרשמתי, אני ממליץ לבדוק את עגלות בייבי בוס שלנו, הקיפול דומה לסיטי מיני, קל וביד אחת ובגמר הקיפול הבד מכונס כלפי פנים (זה נקרא קיפול נקי, זה שומר על הבד סטרילי ונקי, בדיוק ההפך מהקיפול של בייבי ג'וגר שם הבד נשאר כלפי חוץ), בנוסף הקיפול מאוד קטן. גם המשקל קל מאוד, הניוד בדגם הטייגר הוא מהנוחים והקלים ביותר שיש ולכן אני חושב שהן מתאימות מעולה לרוב ההורים בישראל.
    זה נכון שאני קשור אליהן ואני פיתחתי אותן ולכן חשוב לי שתתנסו עם העגלות, לשים משקל של 12 ק"ג בתוכן, לנייד אותן בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרגה גבוה, לנסות לקפל עם הטיולון פעם שהוא פונה אליכם ופעם לכיוון הנסיעה. להרים במצב מקופל עם הטיולון! לנסות לבדוק ברכב. כך אני ממליץ לעשות עם כל עגלה שנראית לכם. רק כך אפשר לקבל החלטה מושכלת של מה נכון ונוח לכם. לכן אני תמיד רושם, לא להתסמך על ההמלצות שלי או כל אחד אחר, בטח שלא אנשי מכירות בחנויות. להתנסות לבד עם העגלות כפי שרשמתי זו הדרך להבין מה קונים. לנייד עגלה ללא משקל בחנות ירגיש אותו דבר כמעט בכל עגלה. יתנו לכם לקפל עגלות רק כשלדה ללא הטיולון, לרוב זה יותר קל וכך גם בהרמה וכך מוכרים עגלות כבדות להורים, לא נותנים להם להרים את העגלה עם המושב או לא נותנים להם להתנסות בקיפול כפי שיהיה באמת ביומיום.
    את העגלות פיתחתי על בסיס כל השאלות, דרישות, תלונות, בקשות ועוד שנתקלתי לאורך השנים הרבות שלי בתחום וכאן בפורום. לכן אני חושב שהן מושלמות לרוב ההורים.

בנוסף לבייבי בוס יש את ספורטליין באותו טווח מחיר, החיסרון של הספורטליין זה המשקל הכבד שלהן.
    בוגבו בי שלמרות שירדת ממנה לדעתי די עונה לדרישות עם התכנון הוא להתנייד בעיר.
    אם מוכנים ללכת על משהו טיפה יותר גדול בקיפול יש את פג פרגו בוק, הן טיפה מיושנות אך לדעתי מעולות ועקב ביקוש נמוך גם לפעמים נמכרות בזול.

לגבי כיסא בטיחות, אני ממליץ על כל דגמי ברייטקס קליקטייט או צ'יקו נקסטפטיט. בשני המקרים מדובר בדגמים הכי בטיחותיים שיש כיום אבל, אם רוכשים מלידה אני נוטה להמליץ על הצ'יקו נקסטפיט כי לדעתי זווית השכיבה שלו יותר טובה וקרובה לזו של סלקל. לתינוקות עד חצי שנה לדעתי הוא יהיה יותר נוח. אני ממליץ גם מניסיון אישי שכן ילדי היו בו מגיל לידה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא בטיחות מומלץ
    יעל
    08/05/2023

שלום,
    הבת שלנו בת 8 חודשים ואנחנו מרגישים שכבר צפוף לה בסלקל. רצינו לשאול האם יש כיסא בטיחות מומלץ אבל בטווח מחירים זול יותר ? הבולווארד והמרתון יקרים בשבילנו..

לקביעת תור
    סגירה
    כיסא בטיחות מומלץ

הוספת תגובה

• לצערי אם יורדים במחיר יורדים ברמת הבטיחות

קובי סופר
    09/05/2023

שלום יעל,

לצערי אם יורדים במחיר יורדים ברמת הבטיחות.
    הבלווארד, המרתון וצ'יקו נקסטפיט זיפ הם המובילים מבחינה בטיחותית. צריך לקחת בחשבון שמדובר בכיסאות שירשתו בין 5 ל 7 שנים!
    אני חושב שאם מחלקים את פר השימוש בעלות העלות זניחה.
    אפשר גם לנסות למצוא במבצע, סייל וכו' יש אחת ל...

אם רוצים לרדת במחיר יש את:

Graco Sequence 65

Graco Sequel 65

Graco Extend2Fit

אני לא יודע אם ה-2 הראשונים זמינים לרכישה בארץ אבל השלישי כן. הם מקבלים דירוגים גבוהים ונמכרים במחירים נמוכים יותר בדרך כלל.

לסיום יש את קוסקו סנרה שהוא סופר זול וברמת בטיחות גבוהה. אני ממליץ עליו בדרך כלל כמושב שני ולא ראשי, לדעתי הוא פחות נוח לנסיעות ארוכות. אבל הוא נותן את התמורה הבטיחותית הכי גבוהה ביחס לעלות זולה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה דגם של ברייטקס בולווארד לקנות? מבולבלים
    רעות
    07/05/2023

שלום
    מבחינת מושב בטיחות, מה עדיף ברייטקס בולווארד קליק טייט או ברייטקס בולווארד ct cool flow? או שבכלל דגם אחר של ברייטקס בולוואד כלשהו?
    גיל שנה וחודשיים משקל 10ק"ג
    הקליק טייט בולוואד עולה 1400
    הct flow כאלפיים
    השאלה מה ההבדל והאם הוא משמעותי או זניח
    חשוב לנו מאוד שיהיה בטיחותי
    תודה רבה ושבוע טוב

הוספת תגובה

• כל הבולווארד זהים בטיחותית

קובי סופר
    07/05/2023

שלום רעות,

כל הבולווארד זהים בטיחותית. כולם אמורים להיות עם מערכת הקליקטייט ולכן בטיחותית אין הבדל בין הדגמים למרות פער המחיר.
    הפער נובע מסוגי הבד השונים. לדעתי מיותר לשלם כמעט מחיר כפול על סוג הבד.
    ממליץ לרכוש את הגרסא הזולה ביותר, אפשר גם לרכוש מרתון קליקטייט אשר עוד יותר זול ובטיחותית די זהה לבלולווארד אבל, אני חושב שהפער לא גדול ולבולווארד הגנות יותר טובות ולכן נוטה להמליץ עליו יותר. אגב מבחני הריסוק לא מראים שיש יתרון להגנות אבל עדיין אני נוטה לבולווארד כי המבחנים במהירות נמוכה ביחס למציאות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא בטיחות בטיחותי עם אפשרות שינוי זווית שכיבה
    דקלה
    06/05/2023

היי קובי,
    אשמח לייעוץ.
    ילד שני, לילד הראשון קנינו גרקו טרו שילד פוראבר. לשני קנינו סלקל ועכשיו מחפשים כיסא בטיחות. ממש אין לי צורך בכיסא משולב בוסטר. מה שמאוד הפריע לי בגרקו זה שאי אפשר לאחר שהכיסא מחובר לשנות את זווית הישיבה וכל פעם שהוא נרדם ממש נופל לו בראש. הבנתי שיש כיסאות שיש ולעשות לשנות את התנוחה.
    אז חשוב לי בטיחות, שינוי זווית שכיבה, עדיף מחיר סביר כי 2000 לכיסא זה קצת יקר לנו מדי.. ואם הוא יוכל להיות גם יחסית צר אז מה טוב.
    בנוסף רציתי לדעת איך אני יודעת אם כיסא עבר מבחני ריסוק כמו גרקו. כיסא של אוונפלו לדוגמא מומלץ?
    אשמח לעזרה 🙏

הוספת תגובה

• בדגמים אמריקאים לא ניתן לשנות זווית

קובי סופר
    07/05/2023

שלום דקלה,

בדגמים אמריקאים לא ניתן לשנות זווית.
    שינוי הזווית מתאפשר רק בדגמים בתקינה אירופאית משמע, הדרישה שלך פוסלת את כל הדגמים האמריקאים. לדעתי הם עדיפים על האירופאים!
    צריך לקחת בחשבון שעניין הזווית אינו מגיע מסיבת נוחות לתינוק אלא זה עניין בטיחותי,
    הכיסאות בטיחותיים יותר בזווית מסוימת (בהתאם לגיל התינוק ומצב הכיסא אם או נגד כיוון הנסיעה).
    בכל מקרה שהם נגד הכיוון כלל לא ניתן לשנות זווית באף דגם.

מהאירופאים דגמי מקסי קוזי, ברייטקס רומר (האירופאי) הם המובילים.
    בנוסף לגרקו יצא דגם חדש בתקינה אמריקאית שנקרא Recline N Ride. בדגם זה ניתן לשנות זווית תוך כדי שהוא מותקן, הוא בתקינה אמריקאית ודומה מאוד לטרו שילד אבל בטיחותית, יש דגמים שקיבלו דירוגים עדיפים עליו גם הטרושילד בניהם.
    כמובן שאני ממליץ על האמריקאים למרות "החיסרון" שלא ניתן לשנות זווית. מבחינתי בטיחות קודמת לכל לפני נוחות התינוק ולפני נוחות ההורה. את עניין הראש הנופל לצדדים ניתן לפתור עם תומכי צוואר טובים.

הדגמים המומלצים ביותר בטיחותית לדעתי הם:
    ברייטקס בולווארד או מרתון קליקטייט או, צ'יקו נקסטפיט זיפ.
    בכולם מדובר בכיסא נטו לא כזה שהופך לבוסטר שזה לדעתי יותר בטיחותי, אגב לדעתי גם יותר נוח לתינוקות. כיסא משולב בוסטר מתאים מלידה עד גיל 12 ועקב כך לדעתי לא מתאים לאף שלב באמת בעניין של נוחות. לכן אני מראש פוסל דגמים משולבים. לדעתי הדגמים שרשמתי מעבר להיותם יותר בטיחותיים גם יותר נוחים לתינוקות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההסבר המפורט

דקלה
    14/05/2023

ממה שאתה אומר אני מבינה שבגרקו כן ניתן לשנות את הזווית לאחר החיבור?
    ואם כל זווית מתאימה לגיל מסויים איך יודעים מתי אמורים לשנות זוויות (הכוונה כאשר הכיסא עם כיוון הנסיעה)?
    מבין ברייטקס וצ'יקו איזה כיסא יותר עדיף לדעתך ומה ההבדל ביניהם?

שאלה נוספת. אני צריכה לקנות כיסא נוסף לאוטו משני. אני מחפשת משהו יותר זול כי זה בעיקר משמש אותנו לנסיעה לגן. מה אתה ממליץ מהבחינה הזו?

תודה רבה על הסבלנות והתשובות המפורטות אתה ממש עושה סדר בבלגן:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגרקו ניתן לשנות זווית אבל רק בדגם: Recline N Ride

קובי סופר
    14/05/2023

שלום דקלה,

בגרקו ניתן לשנות זווית אבל רק בדגם: Recline N Ride
    בשאר הדגמים לא ניתן.
    כמו שרשמתי, יש זווית מסויימת שהיא יותר בטיחותית לתינוק.
    שזה נגד הכיוון שצריך שהגב יכסה מעל הראש.
    שזה עם הכיוון בדרך כלל זו הזוית האמצעית שהטוסיק של התינוק בשיפוע. בשני המקרים לזווית יש השפעה על הבטיחות במקרה של תאונה או בלימה מאוד חזקה. הזווית גורמת לתינוקות פחות לזוז/לנוע.
    בחלק מהדגמים גם יש סמן לזווית הכי בטוח אם זה נגד הכיוון או עם.
    בכל מקרה אין צורך להתעסק עם עניין הזווית לאחר ההתקנה. כל המטרה שהתינוקות ישארו בזווית הזו.
    לכן אני חושב שכיסא שזז מהווה חיסרון ולא יתרון. זה יתרון של נוחות אבל חיסרון של בטיחות.
    לגבי ברייקטס/צ'יקו. לדעתי ברייטקס עדיף בגלל קלות ההתקנהץ אם צריך מלידה אז לצ'יקו יש יתרון בזווית שכיבתית יותר אז עד גיל חצי שנה אני נוטה להמליץ על צ'יקו. מעל על ברייטקס אבל כל אחד מהם יתן את רמת הבטיחות הגבוהה ביותר שיש כיום.

מהזולים קוסקו סנרה נקסט מקבל את דירוגי הבטיחות הטובים ביותר. אם הוא לא זמין אז אוונפלו סונס.
    אם מוכנים להשקיע יותר וגם לקבל נוחות עדיפה לתינוקות וכיסא שימשוך עד משקל גבוה יותר יש את גרקו סייז פור מי או מיי סייז.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה