מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מים עם נענענטלי23/02/2011
האם שתיית 30 כוסות מיים עם נענע גורם להשמנה או להאטה בהרזיה?? אנא ענו לי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים עם נענע - תגובה
ד''ר רוני חרמון24/02/2011להיפך זה מזרז את הירידה כמובן ללא סוכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב .אבקש ייעוץשחי23/02/2011
בן 39 גובה 181 משקל 90 קילו.אתחיל לספר שרזיתי לפני חמש שנים ממשקל 125 קילו ירדתי ל72 לא הצלחתי לשמור על 72 ועליתי ל95 . מאז לפני חמש שנים הורדתי גלידות,עוגות שמרים,לחם לבן , פיתות,בורקסים ודברי מאפה הכול הורדתי. כרגע על תפריט קבוע שכולל. בוקר 2 פרוסות לחם חיטה מלאה קל במריחה של גבינה לבנה 5 אחוז עשר פרי צהריים מבושל ומגוון לפעמים עוף בתנור עים ירק מבושל או מרק ירקות עים קצת אטריות מחיטה מלאה או אורז מלא או כוסמת אחהצ פרי ערב 2 פרוסות לחם חיטה מלאה קל במריחה גבינה וירק בנוסף שותה מלא מים משהו כמו 3 ליטר ביום קפה ותה חמש שש כוסות עים 2 סוכרזית ומבחינת מתוקים ומאכלים אסורים אני מתפתה לאכול ג'חנון ביום שבת 2 יחידות קטנות ללא מרגרינה והדבר השני זה סוכריות גומי נחשים של הילדים הקטנים בערך 250 גרם בשבוע מחולק. אני שוקל 92 ורוצה לדעת כיצד להוריד כי אני חושב שאני בעודף משקל כי הגובה שלי 181אז אני צריך לשקול בסביבות 80עד 86 כיצד אני מוריד את 5,6 קילו האלו אין לי בטן שטוחה וזה מפריע לי הקילו המיותרים. רציתי לציין שאני עושה פעילות גופנית חמש פעמים בשבוע אשר כוללת אופניים חצי שעה 20 דקות משקולות ושחייה 20 דקות מה לעשות ולשנות אנא עזרתכם תודה מראש שחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב .אבקש ייעוץ - תגובה
ד''ר רוני חרמון24/02/2011עצתי היא שתיכנס לתוכנית מתוכננת ובריאה לתקופה של לפחות שלושה חודשים כמו אצל חרמון מן למשל ובכך תרזה ותשאר בריא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חמאהחן22/02/2011
שלום רציתי לשאול האם מותר בדיאטה לאכול קופסת חמאה קטנה ליום (כמו שיש במלונות ממש קטנה|) עם הסלט ואם עדיין אפשר לרדת עם זה קילו לשבוע אבל מלבד זה אני אוכלת מנה מותרת שבועית.(450 קל')
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמאה - תגובה
ד''ר רוני חרמון24/02/2011רצוי שלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה !מישהי22/02/2011
שלום :) אני בת 15...גובהי 160 ומשקלי 56 ק"ג.. ורצוי לציין שירדתי 6 קילו. (ממשקל 62)
עשיתי דיאטה קיצונית (700 קלוריות או פחות ביום) במשך חצי שנה . לאחר חצי שנה התחלתי "לפקשש " ולאכול ,עדיין היו פעמים של הרעבות של מספר שעות , אבל היו תקופות שהייתי אוכלת,זאת הייתה תקופה לא מאוזנת בכלל ,היו ימים שהייתי אוכלת מלא,והיו ימים שהייתי "מפצה" על הימים שבהם הייתי אוכלת הרבה..
אז החלטתי לקבוע עם דיאטנית..
והיא הייתה בשוק מזה שאכלתי כל כך מעט ביום!
היא נתנה לי תפריט ,כדי לשמור על המשקל כמו שהוא,ולאכול בצורה מאוזנת...אבל
מאז שהייתי אצל הדיאטנית אני מרגישה שהתחילה לי ההפרעת אכילה 'אכילה כפייתית' ...
אני פשוט אוכלת מלא!,אני חושבת שזה כי היא אמרה שהייתי אוכלת מעט,ואני מנסה לפצות על זה..
אני אוכלת בנסתר מההורים לפעמים ,שלא יראו שאני אוכלת כלכך הרבה..(אני אוכלת לפעמים שתי מנות בצהריים,או קורנפלקס אחר הצהריים,אבל בכמות דייי גדולה)
אני לא יודעת מה לעשות :S
אני רוצה לשלוט בעצמי,אבל יש צד אחד שאומר לי "תקחי מעט אורז "(לדוגמא)
וצד שני "את צריכה לפצות על זה שאכלת כלכך מעט,תקחי הרבה אורז!! "
ואז אני אוכלת מלאאאא!! או שאוכלת קצת ואז מנשנשת מלא!!
אני לא רוצה להעלות את כל מה שירדתי :\
סליחה על החפירה!!!! ותודה מראש!
(ד"א יש לי פגישה עם הדיאטנית בעוד מספר ימים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה ! - תגובה
אהרון רזון24/02/2011אמנם, אלה תסמיני הפרעת אכילה. בנוסף לדיאטנית מומלץ לפנות לפסיכולוג\ית מתמחה בהפרעות אכילה, ויפה שעה אחת קודם.
לו היית מראש נעזרת בדיאטנית, זה לא היה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
מישהי24/02/2011תודה על התשובה :)
אפנה לפסיכולוגית מומחית להפרעות אכילה..
אני לא הייתי מודעת לסכנות שבזה,הייתי בסך הכל בכיתה ח' :[* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמפו אגיספורורד22/02/2011
שלום ,
רציתי לשאול אם אפשר להישתמש בשמפו אגיספור באופן יומי ולא רק בתור תרופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמפו אגיספור - תגובה
ד''ר רוני חרמון24/02/2011לא רצוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרפסיםהגר22/02/2011
ביתי, בת 14, וסובלת מתמיד מגרפסים. מזה זמן מה התופעה קיבלה מימדים "מפחידים" מבחינת העוצמה והמשך של כל גרפס כזה. מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרפסים - תגובה
ד''ר רוני חרמון24/02/2011הדבר נובע מאכילה ובליעת אוויר בו זמנית צריך לאמן אותה לאכול לאט כל פעם כמות קטנה בפה ללעוס הרבה ורק לאחר בליעה ופה ריק להכניס מנה נוספת וכן אסור לדבר בזמן האוכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחהאנונימית22/02/2011
שלום
אני בת 20, אני מתעמלת במכון כושר כבר 5 שנים, כל יום שעתיים.
אני מקפידה על תזונה בריאה ומאוזנת- לא אוכלת ארוחות גדולות, לא אוכלת בכלל מאפים/בצק/מזון מהיר/חטיפים/שוקולד וכל מזון תעשייתים. מקפידה על תזונה טרייה וביתית, הרבה ירקות וסיבים תזונתיים. אמנם החולשה שלי היא עוגיות, ואני אוכלת עוגייה אחת כל שלושה ימים בממוצע. לוקחת כל יום אומגה 3 וויטמין C.
מקפידה מאוד על תזונה ואורח חיים בריא.
למרות כל זאת, יש לי אי נעימות בבטן. לדוגמא- הבוקר אכלתי שתי פרוסות לחם שחור עם שכבה דקה של דבש וכוס תה עם דבש.
אחר כך סלט עם פריכיות ויוגורט.
בצהריים אכלתי אפונה עם שתי כפות קטנות של ספגטי. מעט מאוד פחמימות...
ועם זאת- הבטן שלי נפוחה, לא נעים לי כלל. אני משערת שזה מגזים...
אשמח לקבל המלצה לטיפול נגד גזים, ועזרה כלשהי.
בברכה
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל 60, גובה 1.64
אנונימית22/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטן נפוחה - תגובה
ד''ר רוני חרמון24/02/2011יש כדורי גודי גזים לקחת 2 בכול ארוחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 5 חוד אחרי לידה ולא מרזהמורן22/02/2011
כבר כתבתי שאני 5 חודשים אחרי לידה 160ס"מ ושוקלת כרגע 64 אחרי הלידה שקלתי 85 קילו ולפני ההריון שקלתי 51 קילו מה לאכול כתבתם לי להוריד סוכר מתוק טחינה ולחם שהייתי אוכלת.
מה אפשר לאכול וכמה לאכול? אני כבר מיואשת שאני לא מצליחה לרדת במשקל אני בקושי אוכלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 5 חוד אחרי לידה ולא מרזה - תגובה
ד''ר רוני חרמון24/02/2011תפני ליעוץ מקצועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטליה22/02/2011
אני שואלת בקשר לאבא שלי. הוא בן 44 והתזונה שלו היא גרועה ביותר. הוא התרגל לאכול בבוקר קרקרים בצהרים בד"כ ממתקים כמו חטיפי שוקולד אם הוא כבר אוכל צהריים אז במנות מאוד קטנות כמו ילד בן 6. הקיבה שלו הצטמקה בטוח כי אם הוא אוכל יותר מדי בצהריים אז זה מעיק עליו מאוד. פירות בקושי אוכל כמו גם ירקות וגם בערב בקושי אוכלובד"ב אחרי זה גם ממתקים אוכל מה עלול לקרות לו עם ימשיך כך? (הוא גם ירד במשקל בזמן האחרון).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר רוני חרמון24/02/2011נא לפנות לטיפול דיאטנית בקופ"ח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזר משמיןמיטל22/02/2011
היי, אני רוכבת כל בוקר חצי שעה על אופנים ובצהרים חצי שעה גם רוכבת על אופנים, אני אוכלת בבוקר תפוח/תפוז, ושותה 3 כוסות נס קפה, אוכלת עוגיה מתוקה,מנת קורנפלס ו-30 גזר חתוך עם לימון.ושותה מיים חמים עם נענע.
בצהרים אני אוכלת, 2 פרוסות לחם עם גבינה /מרק,
כבר 3 חודשים שאני אוכלת את האוכל הנ"ל ושמנתי בצורה נוראית עליתי 4 קילו.
מדוע? האם זה יכול להיות מהגזר?
אשמח מאוד באם תעזרי לי ותעני לי, אני שוקלת 60 קילו גובה 1.60 תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזר משמין - תגובה
ד''ר רוני חרמון22/02/2011הגזר מלא בסוכר ולכן מבחינת ירק הוא צריך להיות מוגבל בכמות כמו כן עודף גזר לא בריא במיוחד צריך לצרוך גזר בכמות סבירה ביחס לשאר הירקות. כמו כן יש לך בעיה עם הדגנים והעוגיות המתוקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגזר משמין
מיטל22/02/2011שאלתי היא האם יכול להיות שהשמנתי מהגזר כי אני לא אוכלת המון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובין חיטה ועצירותניסים22/02/2011
חבר המליץ לי לקנות בסופר סובין חיטה ולהוסיף אותו לקראנצ'ים שאני אוכל
הוא אמר לי שזה עוזר לבעוית עצירות . רציתי לשמוע את דעתכם בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובין חיטה ועצירות - תגובה
ד''ר רוני חרמון22/02/2011בסובין יש סיבים וזה אכן עוזר ליציאות אבל זה לא משלשל אם זאת השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה ומקצועאורלי21/02/2011
האם קיים קשר בין מקצוע כמו לדוגמה טבחות להשמנה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה ומקצוע - תגובה
ד''ר רוני חרמון22/02/2011השמנה נובעת מריבוי אוכל ואין קשר למקצוע יש טבחים מפורסמים רזים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טונה מעושנת אסורה בדיאטה?ד״ר חדוה בן משה21/02/2011
שלום, אני כרגע בדיאטה, והיום אכלתי קופסת טונה מעושנת בעישון טבעי, רציתי לשאול אם זה אסור בדיאטה כי פעם שמעתי שמשהו מעושן הוא משמין? ... תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טונה מעושנת - תגובה
ד''ר רוני חרמון22/02/2011אין קשר לעישון הבשר או הדג ולהשמנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה לאחר לידהליעד21/02/2011
שלום רב,
ילדתי לפני חמישה חודשים, משקלי לפני הלידה היה 46 ולאחר הלידה (להחזיק חזק) 89.
נכון לכרגע מרגע הלידה אני במירוץ אחרי ההרזיה.
עכשיו אני שוקלת 64 (גובה 1.61) וזאת לאחר הפחתה משמעותית במזון וקלוריות וכל שבועיים אני מתחילה מחדש דיאטת לחם.
האם יש לך איזשהו רעיון כיצד אוכל לרדת בחזרה בצורה בריאה ונכונה?
תודות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה לאחר לידה - תגובה
ד''ר רוני חרמון22/02/2011תפני לחרמון מן הדיאטה המנצחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידן בחלבשלמה21/02/2011
האם הרתחת/הקצפת חלב פוגעת בסידן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
אהרון רזון21/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)