מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
כוונות טובות
אפרים שני04/11/2011אני מניח שלאהרון רוזן כוונות טובות לעזור למי שמבקשים עזרה בנושאי דיאטה, תזונה נכונה והרזיה. אינני רוצה להמשיך את הדיון ורק אציין שבעקבות המחקר בבי"ח הדסה יזמה הכנסת הקמת וועדת חקירה שלאחר בדיקה מקיפה הודיע משרד הבריאות כי לא נמצא קשר בין צריכת המוצר לבין בעיות בתפקוד הכבד.
גם לגבי המאמר ב Journal of Hepatology October 2007, Pages 514-520 נאמר ש "ממצא זה מחייב סקר פרוספקטיבי רחב יותר לאישוש האבחנה והקשר"
ובאותו Journal הופיעו מאמרים מאוחרים יותר שלא נמצא קשר מוכח!
והאם ה"עובדה" שמישהי הגישה תביעה היא הוכחה?
אהרון רוזן, תודה על התייחסותך למה שכתבתי, וכל הכבוד על השרות הטוב לפורום.
אציין שכל מה שכתבתי הוא על דעתי בלבד. אינני מייצג את הרבלייף והיא איננה קשורה בצורה כלשהיא למה שכתבתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרי הרבלייףטניה12/03/2011
אני מעוניינת לדעת האם מוצרי הרבלייף הינם בריאים כמו שהם מפרסמים, והאם הם מומלצים על ידי הרופאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצרי הרבלייף - תגובה
ד''ר רוני חרמון13/03/2011הם לא מומלצים ע"י הרפואה שימוש לטווח קצר בסדר לטווח ארוך היו בעיות עם המוצר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליץ על פתרון הרבלייף
אפרים שני03/11/2011ראיתי את תגובתו של ד"ר חרמון:
"הם לא מומלצים ע"י הרפואה שימוש לטווח קצר בסדר לטווח ארוך היו בעיות עם המוצר
ד''ר רוני חרמון
רופא מנתח מחלות אף,אוזן וגרון, אקופונקטורה והרזיה.חרמון מן הדיאטה המנצחת"
וכדאי לשים לב: 1. הוא מדבר במונחים כלליים בלי כל עובדות וללא בסיס עובדתי. 2. הוא בעצמו מוכר "דיאטה מנצחת" ולכן לא הייתי מתייחס ברצינות לתגובתו. 3. אני אוכל כבר למעלה משבע (7) שנים את מוצרי הרבלייף עם תוצאות מדהימות. 4. אין שום בעייה במוצרים והם מאושרים ע"י 78 משרדי בריאות בכל העולם. 5. המוצרים קיימים כבר 31 שנים בשוק. 6. למעלה מ 50 מליון אוכלים את מוצרי הרבלייף. 7. המוצרים הם טבעיים, לא תרופות. 8. החברה היא היום מספר 1 בעולם בבקרת משקל. 8. מונפקת בבורסה בניו-יורק וכל הנתונים שקופים
ממליץ לבדוק באתר הרשמי מה שטוב לברצלונה וליונל מסי ולמכבי חיפה - טוב גם לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביקשת בסיס עובדתי? קיבלת!
אהרון רזון03/11/2011פורסם בYNET
=========
שנתיים אחרי מתברר: מוצרי 'הרבלייף' גרמו פגיעה בכבד
ישראלים שנטלו תוספי תזונה של החברה פיתחו כשל תפקודי בכבד. בנוסף, במחקר שנערך בארץ נמצא קשר סיבתי בין מוצרי הרבלייף לבעיות בכבד. כך מדווח הבוקר "ידיעות אחרונות". החוקרים: "יתכן כי המקרים הללו הם רק קצה הקרחון כי החקירה כללה בעיקר מטופלים שאושפזו".
שרית רוזנבלום ודן אבן פורסם: 18.11.07, 14:13
===============================
תובעת את הרבלייף: מוצרי החברה גרמו נזק לכבד
2.5 מיליון שקל תובעת מפיצה לשעבר של מוצרי חברת 'הרבלייף' בטענה שמוצרי החברה גרמו לה נזקים כבדים בכבד. בעבר כבר נמצא קשר בין שימוש במוצרי הרבלייף לפגיעה בכבד
מיטל יסעור בית-אור פורסם: 12.03.09, 00:14
==============================* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד ממצאים
אהרון רזון03/11/2011נזק לכבד בעקבות שימוש בתכשירי HERBALIFE
גליון חודש אוקטובר של הירחון למחלות כבד מביא מחקר, שנערך בארץ ע"י חוקרים מהדסה עין כרם וממשרד הבריאות, ולפיו עלולות להיות תופעות לוואי לשימוש בתכשיר הרבהלייף HERBALIFE, כפי שנמצא מחקירת 12 מקרים של דלקת כבד חדה שהופיעו בהקשר לצריכת תוסף מזון זה.
גיל ממוצע של החולים היה 49.5 שנים.
אחד עשר מהמקרים נתגלו בנשים.
ביופסיות הכבד העלו ממצאים של דלקת כבד חריפה עם הסננת תאים אאוזינופיליים בשערי הכבד.
באחד המקרים חלה הידרדרות שהצריכה השתלת כבד.
בשלושה מהחולים בהם חלה החלמה, הופיעו שינויים דומים פעם נוספת עם החזרה לשימוש של תכשירי ההרבלייף..
החוקרים מסכמים את מחקרם בציינם שנמצא קשר בין שימוש בהרבלייף לדלקת כבד.
ממצא זה מחייב סקר פרוספקטיבי רחב יותר לאישוש האבחנה והקשר.
עד לאישוש או ביטול הממצאים יש לנקוט משנה זהירות בשימוש בתכשירי הרבהלייף ובמיוחד באנשים עם מחלת כבד קודמת.
Journal of Hepatology October 2007, Pages 514-520* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים(:12/03/2011
היי
מה ההבדל בין קולה זירו לדיאט קולה?
עד היום לא הבנתי מבחינת מרכיבים (לא בטעם צמו) מה ההבדל בין השניים
אשמח לדעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלים - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי12/03/2011ההבדל רק בשם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרה או עצהענת12/03/2011
שלום רב!
אני בבעייה בזמן האחרון (שנמשכת כבר כחודש-חודשיים)- אני חסרת תיאבון ולעתים אפילו אין לי תחושת רעב. כשיש לי תיאבון או רעב אני אוכלת, אבל הרבה פעמים אני מרגישה שאני פשוט מכריחה את עצמי לאכול.
זה התחיל בתקופת המבחנים האוניברסיטאית ונמשך לצערי גם למהלך הסמסטר עצמו.
עליתי כבר 2 קילו ואני חוששת מעליה נוספת במשל (הייתי פעם הרבה יותר ממה שאני היום- ומפה מגיע החשש).
אני מגיעה למצבים שאני מדלגת על ארוחות. אני יודעת שזה לא נכון לעשות, אבל איך אפשר לאכול כשלא רעבים/כשאין זמן? (15 דקות בין שעורים שבהם צריך לרוץ מאולם לאולם זה לא זמן לאכול).
אני מחפשת עצה- איך אני יכולה להוריד את המשקל העודף הזה (כן, מבחניתי הוא עודף). חשוב לציין שאני עושה פילאטיס פעם בשבוע, אבל זמן לפעילות אירובית אין לי כל כך מרוב הלחץ לכן אני משתמשת תמיד במדרגות באוניברסיטה (גם אם זה אומר לעלות מקומה 1- לקומה 6).
חשוב לי לציין כי אני לא צורכת מוצרי חלב כלל (רגישות ללקטוז) ואני לא אוכלת לרוב בערב (ומשתדלת להפסיק לאכול באופן כללי בסביבות 6-8 בערב). אני גם לא צורכת דברי מתיקה כלל (פרט לחלבה, פירוט בהמשך)- עברתי מעין גמילה ממתוק כך שיש הרבה מאוד דברים שאני כבר לא יכולה לאכול כי הם מתוקים לי. אפילו את כוס התה שלי אני לא ממתיקה כלל.
כמו כן, שמתי לב שלאחרונה התחילה לי חולשה לאכילת טחינה גולמית (כן, כן, עם הכפית מהקופסא), חלבה, ופיצוחים שונים (אגוזי מלך, שקדים, קשיו- כולם לא מומלחים ולא קלויים. כלומר, טבעיים לחלוטין). אני מודעת לזה לכן אני משתדלת לשלוט בעצמי ולהפסיק עם המנהג הנוראי הזה.
דבר נוסף שחשוב לי לציין הוא כי אני סובלת ממערכת עיכול דיי חלשה. הדבר מתבטא לצערי בעיקר ביציאות. אני מתחילה לכן את הבוקר שלי עם 1/2 ליטר מים חמימים עם מיץ לימון סחוט טרי, ומקפידה לשתות הרבה מים במהלך היום (או תה לא ממותק. לא שותה משקאות ממותקים או מוגזים באופן כללי).
אני אוכלת רק מוצרים מקמח מלא ומדגנים מלאים, לא אוכלת מטוגן כלל ומתה על ירקות ולכן יש לי אותם בכמויות בכל ארוחה (פירות לא כל כך.... אם כבר אז תפוח אבל זה פעם ב..)
פרטים על עצמי:
בת 23, גובה- 154, משקל- (היה 41.8) 43-44.
אשמח לעזרה... ואם יהייה צורך שארשום יחסית מה אני אוכלת- אין עם זה בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת עזרה או עצה - תגובה
ד''ר רוני חרמון13/03/2011אני רואה חוסר הבנה מוחלט בהרכבי המזון יעודם ותפקידם לא יכול להיות שאין לך תאבון ואת עולה במשקל יכול להיות שאת אוכלת את הדברים הלא נכונים. את חייבת לעשות סדר באופן האכילה שלך לסדר את האוכל לפי ארוחות אפילו של 10 דקות כל פעם ולאכול את המוצרים הנכונים לפי ערכם הקלורי הגליקמי והערך הבריאותי שלם ולא לפי הטעםץ בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדר' חרמון
ענת13/03/2011אני אספר קצת על עצמי כדי שתדע שחלק ממה שרשמת אינו נכון- לא לגביי.
אני אוכלת בשעות קבועות ומסודרות. לא מנשנשת כלל! (אלא אם זה מספר פלחי מלפפון, משהו כמו 3-4).
אני אוכלת מזון שטעים לי, אבל אני לא אוכלת מזון שאינו בריא. כפי שרשמתי, אני מתה על ירקות ולכן אני יכולה לאכול ארוחה שלמה המבוססת על ירקות בלבד.
אני מכירה את מושג הערך הגליקמי, אבל לא מכירה את כל הערכים המומלצים. אני יודעת להגיד שבטטה עדיפה על תפוח אדמה, אבל לא מעבר.
אני מאוד מודעת לעולם התזונה ומקפידה לקרוא את התשובות שנינתנות כאן באופן יומיומי. אני מאוד מקפידה על הכל, ואפילו על תזונה שניתנה לי על ידי נטורופת שפניתי אליו. ואם צריך להיות בתקופה של כסאח (שאני יודעת שזה לא בריא, אבל אני לא מדברת על דיאטת כסאח, אלא להקפיד הרבה יותר על מה אני אוכלת)- אני עושה את זה, למרות שלעתים יש בזה מן הקושי.
אני ממש מקפידה בימים האחרונים לאכול הרבה יותר מסודר ומוקפד, ואפילו לפני שאני מכניסה סתם משהו לפה אני שואלת את עצמי 20 פעם אם אני באמת רעבה או שאני סתם אוכלת את זה.
כל עניין השקדים/אגוזים/קשיו/טחינה/חלבה התחיל בתקופת המבחנים האוניברסיטאית שהייתה מאוד מאוד לחוצה, לכן אני מניחה שיש פה פן נפשי שגרם לי לזה... ואני מקבלת את זה. וזו הסיבה שהים אני ממש משתדלת להקפיד.
הסיבה שפניתי היא כדי לדעת האם יש משהו מיוחד שאני יכולה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה ק"ג בשבוע אפשר לרדת בתפריט הזה?שני12/03/2011
נתונים:
גובה-170
משקל- 62
מעוניינת רדת 2-3 קילו.
אני חיילת בבסיס סגור, אין אפשרות לארוחת בוקר נורמלית.
בוקר- תה\נס קפה עם 2 3 עוגיות
צהריים- מנת בשר+ מנת פחמימה+ סלט ( עוף ואורז לדוגמה)
ביניים- פרי\ חטיף אנרגיה
ערב- 2 פרוסות לחם+4 כפות גבינה+ירקות+ מעדן(פרילי)\ביצה\חביתה( תלוי מה יש בבסיס)
לילה- פרי\חטיף אנרגיה\ נמס בכוס
כמה קלוריות מכיל התפריט?
וכמה אפשר לרדת בשבוע עם התפריט הזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה ק"ג בשבוע אפשר לרדת בתפריט הזה? - תגובה
ד''ר רוני חרמון12/03/2011תספרי קלוריות לבד אם לא תעברי 1300 תשמרי על משקלך אם תפחיתי את מספר הקלוריות תרדי במשקל בהתאם להורדת הקלוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא ענה על השאלה שלי...
שני12/03/2011אני אוריד עם התפריט הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא ענה על השאלה שלי... - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי12/03/2011שני שלום,
התפריט שלך מכיל כ-1000 קלוריות. קצת דראסטי. רצוי שתרדי חצי קג' בשבוע. יתכן שתרדי כ-1 קג'. אני מציע להוסיף עוד קצת מזון ופעילות גופנית.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנה מותרתיובל11/03/2011
לאדם שעושה דיאטה יש מנה מותרת פעם בשבוע.זה נכון??
עד כמה קלוריות המנה הזאת יכולה להכיל??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנה מותרת - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי12/03/2011יובל שלום,
אני באמת ממליץ למטופלים שלי על מנה מותרת, כך לא מרגישים שלאכול בריא משמעותו לאכול באיסור תמידי. בדרך כלל אני לא מדבר על ערך קלורי של אותה מנה אחרת היא כבר לא תהיה מנה מותרת. אם תתעקש על השאלה הייתי אומר בין 200 ל-400 קלוריות.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת מרק(:11/03/2011
כידוע זה לא כ"כ מומלץ כחלק מתזונה נכונה,השאלה שלי למה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקת מרק - תגובה
אהרון רזון11/03/2011מלבד השם,אין הרבה מן המשותף בין אבקת מרק לבין מרק.
אבקת המרק היא תערובת של מלח, סוכר וכימיקלים כגון: חומרי טעם, חומרי צבע, חומרי שימור ועוד. האבקה לא רק שנטולת ערך תזונתי אלא החומרים שמרכיבים אותה עלולים להזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילו
שירי11/03/2011תחליפים טובים יש לטעם שמוסיפה אבקת המרק לתבשילי מרק למשל?
ניסיתי כמה ואף אחד מהם לא נתן טעם טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוזר מאוד בבקשה מענה!!מרים11/03/2011
שלום, לאחרונה חזרתי לאכול מסודר לאחר תקופה של דיאטות כאסח קיצוניות.
בשבועות הראשונים לא עליתי במשקל והופתעתי כי אכלתי הרבה יותר ממה שהייתי רגילה...
השבוע הוספתי לתפריט בערך כ100 קלוריות ליום ,התפריט הכולל כרגע הוא בערך 1300 ועליתי בערך חצי קילו...יש לציין שחזרתי לרקוד פעם בשבוע ואני עושה ספורט.
האם עליי להמשיך לאכול את התוספת או לצמצם את התפריט??
העלייה קשורה אולי למסת שריר? טונוס השריר?
יש לציין שמשקלי תקין: 45-46 ק"ג גובה :1.57...
אשמח לעצה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוזר מאוד בבקשה מענה!! - תגובה
ד''ר רוני חרמון11/03/2011בדיאטה דלת קלוריות הגוף לומד מהר מאוד להסתדר עם המצב ולכן כל שינוי והעלאת כמות הקלוריות גם במעט יכול להגרם עליה במשקל בדרך כלל בשלב הראשון השינוי במשקל לא מורגש הרבה אבל בהמשך באה העליה במשל בבת אחד. בכדי להתמודד עם התופעה באופן אפקטיבי צריך לעשות הכל לאט להעלות את כמות הקלוריות לאט ולהשאר על מדרגה מסויימת מספיק זמן ובמקביל להעלות את הפעילות הגופנית.
אני מיעץ לך להוריד את התוספת הקלורית ולעשות הכול בהדרגה או להשאר במצבך ולהכפיל בשלב ראשון את הפעילות הגופנית רצוי הליכה של 5-6 ק"מ בשעה 2-3 בשבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותשני11/03/2011
אני מתחילה דיאטה בתקווה להרזות..יש זמן המתנה לדיאטנית אומנם לא הרבה זמן אבל עדיין עד אז אני חייבת לישמור..עכשיו כמה שאלות
1.מרק ירקות..כמה קלוריות לקערה??
התיבול והטעם:מרק עוף..מיץ לימון..פילפל..מלח
והירקות הם בעיקר:כרוב..ירק..בצל..גמבה..גזר..
2.אני מעשנת הרבה..ושותה לא מעט(בלשון המעטה)כוסות קפה!!
כמה קלוריות יש בקפה כולל חלב רגיל או דל?סוכר או סוכרזית??
3.פירות היכן אני יכולה למצוא טבלת קלוריות וגם לירקות??
4.כוס מיצ אשכוליות..לא גדולה..ולא זה עם החתיכות ..הרגיל..כמה קלוריות לכוס??
5.אילו מאכלים "ידידותיים " ויאפשרו לגוף יציאות טובות והרי שזה ישפיע על תהליך ההרזיה??כלומר אילו מאכלים הגוף "לא צריך" ופולט אותו החוצה??כי הרי לחם למשקל רגיל הוא אוגר במרכאות ואילו סיבים תזונתיים..חיטה מלאה וכו הוא פולט
אשמח למענה
וכן אני יודעת שזה מעייף ומייגע עיניין הקלוריות אבל בבקשה עיזרו לי אני בעלת עודף משקל ומוכרחה להצליח הפעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות - תגובה
ד''ר רוני חרמון11/03/2011הרבה שאלות קודם כל החשוב מכל הוא ספירת הקלוריות של כל מה שניכנס לפה והתאמתו למצבך.
רשימת קלוריות לפי כמות את יכולה למצוא באינטרנת בהרבה אתרים ובאתר שלי חרמון מן תחת משקלים וקלוריות של המזונות
מרק עוף בעייתי בשל השומן של העוף עצמו לכן רצוי מרק ירקות תבלינים יבשים לא נספרים.
הבעיה בקפה היא החלב והא מונע ירידה במשקל
מיץ אשכוליות פחות טוב מאשכולית טריה
יציאות טובות לא משפיעות על ההרזיה הן מסוכנות אם נגרמות בכוונה ע"י משלשלים גם עצירות לא טוב ולכן צריך לשמור על איזון ביציאות ע"י שתיית כמויות מים גדולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה על קיבה ריקהפנינה11/03/2011
קראתי באיזה שהוא מאמר שעד השעה 12 בצהריים הגוף עושה "ניקוי" של הגוף ולכן כדאי להכניס לגוף עד השעה הזו בעיקר פירות ומיצים טבעיים כדי לייעל את הפעולה. האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה על קיבה ריקה - תגובה
ד''ר רוני חרמון11/03/2011בספר רזה לתמיד דובר על כך אולם מבחינה מדעית ורפואית אין בכך אחיזה יותר מכך פירות עם חומציות רבה יכולים לגרום נזק לקיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל תקין?ורוניקה10/03/2011
אני בחורה בת 22.
גטבהי 1.57-8 ואני שוקלת 45...האם משקלי תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל תקין? - תגובה
ד''ר רוני חרמון11/03/2011קצת רזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרררהה בבקשה !!!קטי10/03/2011
כבר הרבה זמן שאני רוצצה להוריד במשקל ל-55 קילו (גובה:1.76 מ' ומשקל נוחכי 58)
ואני לא ידעת מה לעשות :(
אני כבר נועשת כל פעם שאני מנסה להיכנס לדיאטה אני נכשלת כבר ביום הראשון וזה מממש מעצבן אותי ולוקח לי הרבה מאוד זמן לרדת במשקל
אני כל פעם מנסה תפריט חדש אבל שומדבר לא הולך
זה כאילו שהקיבה שלי מתרחבת יותר ויותר ויותר עד שאני טוחנת סתם אוכל :\
אני רוצה להרזות ל-55 אבל זה כל כך קשה
אולי אתם יכולים לתת לי טיפים לעזרה על איך לאכול נכון לפי ארוחות או ששמעתי שיש חומר שמצליח לכווץ את הקיבה ??? זה עובבד ??
אני גם עוסקת בספוט 1-2 פעמים בשבוע (חדר כושר בערך שעה וחצי)
ואני בת 15
תודדה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משימה קשה ומסוכנת.
אהרון רזון10/03/2011את במשקל טוב מאוד לגיל וגובה שלך., ורצונך הוא כניסה לתת-משקל. שבעיקר בגיל שלך מהווה סכנה בריאותית, בין היתר הפסקת המחזור ופגיעה בפוריות. אין אמצעים בריאים עליהם אני יכול להמליץ שיביאו אותך לתת-משקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, שאין שמש אני סובלבעיה10/03/2011
אם אין חשיפה ישירה של הגוף לקרני השמש הסימפטומים הם:
גוף מתקשה, שרירים כואבים, עייפות , סחרחורות, עצירות עוויתות וכאבים.
חשיפה לשמש פותרת את כל התופעות כאילו לא היו:
הגוף משתחרר , הכאב נעלם, השרירים הופכים לרכים וישנה הקלה והרגשה טובה.
לאחר יומיים מהחשיפה כל התופעות הרעות הללו חוזרות.
למה זה? במה מדובר ?
אם יש יום קייצי עם הרבה אור אבל אין חשיפה של הגוף ממש לקרניים , זה לא יעלים את התופעות. זה נראה שיש איזהשהו חומר שנכנס לעבודה בחשיפה לשמש,שמשפיע בחיוב כזה. ובעל יכולת ריפוי.
מה הוא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, שאין שמש אני סובל - תגובה
ד''ר רוני חרמון11/03/2011החומר היחיד המושפע הוא ויטמין D במטבוליזם של הסידן אבל לדעתי אתה צריך להבדק גופנית ונפשית אצל רופאים מומחים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב- בריא???נ10/03/2011
שלום,
1. ניסיתי להבין האם חלב בריא או לא. האם תוכלו להמליץ לי מהיכן ניתן לקרוא על נושא זה- אני מחפשת מקורות אמינים. לא מספיק לי משפט כמו "מחקרים בדקו..."
אני מחפשת נתונים פיזיולוגיים או ביולוגיים שהם אובייקטיבים. או נתונים על מחקרים אמינים (הכוללים את הנתונים הסטטיסטיים של המחקר)
2. מה דעתכם בנושא זה? חלב בריא או מזיק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב- בריא??? - תגובה
ד''ר רוני חרמון11/03/2011האדם הינו היונק היחיד שממשיך לשתות חלב . אחוז המפתחים חוסר סיבולת לחלב בגיל המבוגר הוא גבוהה.
חלב למבוגר לא הכרחי למרות שהרכבו חשוב אבל יש תחליפים במזונות אחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלב זה ממש לא בריא
אנה14/03/2011ספרים מומלצים: ספריו של ד"ר אריה אבני, "עזוב את העטינים שלי" ו"שוטי החלב". יש שם את כל הנתונים שאת מחפשת.
בנוסף, אני מצטטת לך מכתבה של הנטורופטית לולי גת פיניש שהתפרסמה במאקו:
בניגוד למה שמועצת החלב מסבירה, חלב פרה לא יהפוך אותך לבריאה יותר. מחקרים מראים שהוא מביא לבעיות עיכול, דילול עצם, טרשת עורקים ואפילו סרטן הערמונית. אחרי הכל, הטבע התאים את החלב בדיוק לגוף העגל - לא לגוף שלנו.
תסתכלי מסביב. אף חיה בטבע לא צורכת חלב לאחר סיום ההנקה, ובוודאי לא חלב של חיה אחרת! אנחנו היחידים שמתעקשים. הטבע הוא מופלא בחוכמתו ולכן החלב של הפרה מתאים באופן מושלם לעגל ורק לעגל - למערכת העיכול שלו, לקצב גדילתו ולהתפתחותו. גם חלב האם מותאם באופן מושלם לתינוק ולצרכיו.
חלב ומוצריו, לא רק שאינם מגנים על העצמות מפני ירידת מסת עצם, אלא שביכולתם לגרום נזק לעצמות. האדם הממוצע צורך כמויות גדולות של חלבון מהחי, כמו שיש בחלב, לכן הוא מפריש יותר סידן בשתן - סידן הנלקח מהעצמות. אם מצב זה נמשך זמן רב מקבלים מאזן סידן שלילי כרוני היכול להאיץ את דילול העצם. חלב ומוצריו עשירים בזרחן, וככל שהיחס בין הזרחן לסידן גבוה יותר כך מאזן הסידן הופך להיות שלילי, בקיצור כמות גדולה של סידן לא נקבל שם.
במקום זאת, ניתן לקבל סידן מטחינה גולמית, סרדינים, שקדים, אגוזים, גרעינים לא קלויים, כרוב, ברוקולי, סויה ומוצריה ועוד.
החלב קשור לעוד הרבה בעיות גופניות: במינונים גבוהים IGF, חומר הנמצא בחלב, מעלה פי ארבע את הסיכון לחלות בסרטן הערמונית אצל גברים. שומן החלב מהווה מקור לחומצות שומן רוויות ("השומן הרע") שמאיצות את התפתחות טרשת העורקים. חלב גם גורם להצטברות לחות בגוף, הפרשה מרובה של אינסולין, ריבוי הורמונים ואנטיביוטיקה הניתנים לפרה על בסיס יומי (את זה ידעתם?) והרשימה עוד ארוכה.
כל המידע הזה כמובן מגובה במחקרים. אני מזמינה אתכם לקרוא יותר בספרים ובאינטרנט. אני ממליצה במיוחד לקרוא את ספריו של ד"ר אריה אבני, "עזוב את העטינים שלי" ו"שוטי החלב". ככל הנראה הם לא נמכרו בחנויות עקב לחץ של חברות החלב, ולכן התפרסמו באינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומוס מחומוסיותניר10/03/2011
אני התחלתי דיאטה בייעוץ עם דיאטנית נגד כולסטרול (תורשתי) ובמטרה להוריד כמה ק"ג. כרגע אני שוקל 95 וגובהי 1.75. רציתי לשאול האם צלחת של חומוס מחומוסיות ללא תוספות היא משהו שאני יכול לשלב בתפריט היומי פעם בשבועיים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומוס מחומוסיות - תגובה
ד''ר רוני חרמון11/03/2011אם זה מסתדר עם כמות הקלוריות היומית שלך אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכל חברי הפורוםאיתי09/03/2011
שלום,
קראתי חלק מההודעות והתגובות וראיתי חוסר הבנה בתזונה מצד הרופאים והן מצד הכותבים.
אני מציע לכולכם לרכוש את הספר "המסע אל שיא הכושר" \ "the zone" שנכתב ע"י ד"ר בארי סירס ביוכימאי וגאון בתחום התזונה ולפי דעתי הטוב ביותר.
הוא עבד ומייעץ לספורטאים והמאמנים הטובים בעולם, הוא שיפר מצבם של חולי איידס, חולי סרטן, מחלות כרוניות למינהן ועוד, רק ע"י תזונה לרמה שהדהימה רופאים ומומחים שלא הבינו כיצד הדבר קרה או יתכן.
הדיאטה שלו נוגדת את דיאטות רבות כגון האגודה לסוכרת העולמית, האגודה לסרטן העולמית, דיאטות עתירות שומנים / פחמימות / חלבונים ועוד, בכל הניסויים שערך הדיאטה שלו נצחה את כולם והוכחה כטובה ביותר.
הוא נותן נוסחה כיצד לחשב כמות מזון (חלבונים פחמימות ושומנים) לפי בן אדם ונתוניו ולא לפי ערך קלורי (טעות נפוצה), הוא מתייחס למשמעות של אידקס קליקמי, ויטמינים, מינרלים ואנטי מחמצנים, הוא מסביר על כל דבר והשפעתו ולא זורק הוראות שיטחיות ללא הסבר.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכל חברי הפורום - תגובה
ד''ר רוני חרמון10/03/2011עם כל הכבוד לברי סירס זו דעתו והיא שונה מדעת מומחים רבים אחרים לכן יש לקחת הכל בפרופורציה והאמת הינה אי שם באמצע יש להיזהר בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)