מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרום הלחםמורן19/03/2011
שלום, רציתי לדעת מה הם הערכים התזונתיים של החלק הקשה של הלחם.
אני רוצה להכין מתכון דל שומן, להוציא את החלק הרך ולמלא את כיכר הלחם בגבינות דלות וירקות למיניהן..
השאלה היא האם אני למעשה נפטרת מהחלק המשמין באמת שבלחם? האם בחלק הקשה יש מעט יותר קלוריות ושומן?
אשמח לתושבה,
תודה
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרום הלחם - תגובה
אהרון רזון19/03/2011אין הבדל תזונתי בין הקליפה לבין התוכן, מלבד אחוז המים המופחת בקליפה (קרום).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ברזלאני19/03/2011
שלום לכם
גיליתי בימים האחרונים שיש לי אנמיה קלה כתוצאה מחוסר ברזל
ויש לי חוסר ברזל , וקצת עייפות כתוצאה מזה
אני גם מתאמנת אימוני אירובי עצימים .
אני גם בתהליך ירידה במשקל כרגע
רציתי לדעת האם יש אפשרות לקבל תפריט לדוגמא של מה שאני צריכה לאכול כדי להשלים את החוסרים הללו , וכמו כן לרדת במשקל.
אני יודעת כמובן שהתפריט לא בא להחליף ייעוץ תזונתי
אבל עד שיקבע לי תור , אשמח לעצה שלכם
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ברזל - תגובה
אהרון רזון19/03/2011אנמיה קלה הינה תופעה שכיחה בתהליך הרזיה תוך פעילות אירובית נרחבת ועצימה.
הרכבת תפריטים אינה אחת ממטרות הפורום, אבל כהמלצה כללית עליך לאכול תזונה שמכילה בשר בקר 2-3 פעמים בשבוע, דג סלמון בגריל פעם בשבוע וכבד לפחות פעם בשבוע. מומלצת גם אכילת ביצים והודו. יש לאכול את המאכלים הנ"ל בלווי הרבה ירקות טריים ומבושלים במקום פחמימות מרוכזות (לחם, פסטה, אורז, תפו"א וכו").* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה מיומייםדפנה19/03/2011
שלום!
שאלה קצת מוזרה לי :)
אני בדיאטה לאחר לידה (כבר חצי שנה) וירדתי 20 קילו בערך, מזה חצי שנה לא אכלתי עוגה או משהו מתוק ומאחר ושבוע הבא יש לי יומהולדת החלטתי להכריז על יומיים בהם ארשה לעצמי להתפנק ולהתפרע ולאכול ככל העולה על רוחי.
שאלתי היא- האם אני אעלה ממש משקל מכך או שרק הירידה תעצר?
אם אני אעלה- כמה בערך זה יכול להיות?
סליחה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תעשי את זה!
אהרון רזון19/03/2011אחרי ירידה כל כך משמעותית עם דיאטה מוקפדת, כל תוספת לא מבוקרת להיקף הקלורי של התזונה היומית תגרום להשמנה, וזה בלי לדבר על היציאה מן המסגרת והקושי לחזור אליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! עוד שאלה קטנה
דפנה19/03/2011ואם אני רק אתפנק בחתיכת עוגה ואוכל המבורגר וזו תהיה התזונה שלי באותו היום?
אני עושה דיאטת לחם מאוד מוקפדת כבר חצי שנה, אני מאוד חזקה ולא מעדתי פעם אחת כי זה באמת חשוב לי וכל חיי סובבים סביב זה(למעט הבת והבעל כמובן... קצת יוצר חשובים :))
מה אתה אומר? יש משהו שאני אחרוג וזה יהיה בסדר ולא משמעותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נורא
אהרון רזון19/03/2011אם זה עושה טוב לנשמה ובהתחשב במשמעת העצמית שהוכחת עד כה, כול עוד אינו בגדר השתוללות ופריקת עול, אפשר לתת לעצמך את מתנת יום הולדת שציינת. גם אם תעלי חצי קילו, ייתכן שזה יירד מהר עם החזרה למסגרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקלנאוה17/03/2011
רציתי לדעת האם 2 פרוסות לחם משיפון מלא בערב ו-3 כפות פחממה כמו כוסמת בצהריים עם ירקות ומנת בשר ו-3 מנות פרי אמורות לגרום לעלייה במשקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל - תגובה
ד''ר רוני חרמון18/03/2011אין נתוניפ כעיקרון צריך לאכול פחות קלוריות מכמות הקלוריות שהגוף שלך צריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי נאוה
אני18/03/2011שמי איילת
ואני מדריכת כושר
אמנם לא דיאטנית , אבל אני יכולה להגיד לך שאם זה כל מה שאת אוכלת ביום אין מצב שתעלי במשקל , אבל גם בטח לא תרדי במשקל כי את מכניסה את הגוף שלך לסטרס ,
ובמידה וכן תהיה ירידה במשקל היא תהיה אך ורק עקב פירוק שריר - כדי להפוך אותו לפחמימה / אנרגיה , שוב בגלל שאת לא אוכלת מספיק קלוריות .
כרגע את אוכלת פחות מ 500 קלוריות ליום , אם תמשיכי כך תגרמי לעצמך נזקים חמורים .
עצתי לך : תלכי לדיאטנית מוסמכת שתבנה לך תפריט נכון ובריא לגילך ומשקלך .
ועם מספיק קלוריות (מעל 1000 ) ופעילות גופנית , בעיקר אירובי
אין סיבה שלא תרדי במשקל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה מבוססת חלבונים? מבולבל.דויד17/03/2011
שלום רב, אני בן 22, 87, 1.84.
לפני חודש השתחררתי מהצבא והתחלתי להתאמן בחדכ, אני מתאמן בקביעות פעם ביומיים, אימונים די אינטנסיביים (50 ד' אירובי, שעה וקצת אימון התנגדות).
אני מעוניין בבד בבד, כמו רוב המתאמנים אני משער, גם להוריד בשומן וגם לעלות במסת שריר.
אני יודע שתזונה משפיעה המון על תוצאות, וקראתי שחשוב מאוד לצרוך חלבון(בצורה מפוזרת בכמה ארוחות), לפיכך בניתי תפריט שמכיל 125 גר' ביום רגיל, ו-150 גר' ביום שאני מתאמן, (סהכ אני צורך בין 1800-2000 קל' ביום - מאזן שלילי ע"מ להרזות)
העניין הוא, שככל שהתעמקתי יותר בנושא, ראיתי הרבה שטוענים שעודף חלבון עלול לגרום להשמנה ולנזק לכליות, ולכן אני ממש מבולבל.
בקיצור השאלות הן:
-האם אני מגזים בצריכת החלבון? כמה כדאי לי לצרוך?
-האם יכול להיות שלא אראה שינוי במשקל עצמו? (כי המחוגה במשקל דווקא לכיון למעלה - למרות שבכללי אני שומר על מאזן קלורי שלילי :/)
-האם אפשר בכלל גם להוריד באחוזי שומן וגם לעלות במסת שריר?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה מבוססת חלבונים? מבולבל. - תגובה
אהרון רזון17/03/2011- למתאמנים מומלץ 1.25-1.40 גר חלבון לכל קילו גוף . (לבודי בילדרס מקצועים, אפילו עד 2 גר.) לא צריך לאכול יותר מ110-120 גר חלבון ליום במנות של עד 25 גר.
-אם המאזן האנרגטי שלילי, חייבת לבוא ירידה. תופעה שכיחה היא צבירת נוזלים אצל מתאמנים חדשים במשך החדשיים ראשונים של אימוני התנגדות. כנראה שזה ההסבר לעליה במשקל (בתנאי שחישוב המאזן נכון).
- אין מצב לעליה במסת השריר תוך הרזיה. אי אפשר להוסיף שריר בלי להוסיף שומן ואי אפשר לרזות בלי לאבד שריר. המסקנה היא שעד שתגיע למשקל הרצוי הדגש צריך להיות בפעילות אירובית. אימוני התנגדות אפקטיביים יקטינו את איבוד מסת השריר.
בכדי לראות תוצאות מוחשיות מומלץ כל יום שעה - שעה וחצי אירובי בעצימות בינונית-גבוהה ופעם ביומיים אימוני כוח על כל קבוצות השרירים. רצוי להפריד בין אירובי לכוח, כלומר לא לבצע בסמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה...
דויד17/03/2011אם אני מבצע סמוך את האירובי והאנאירובי אחד לשני... הרבה יותר קל לי מנטלית לעשות קודם את האירובי ואז את הכוח, אני גם מרגיש שהגוף הרבה יותר "חם" ככה. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה... - תגובה
אהרון רזון17/03/2011כפי שציינתי, הכי יעיל זה לבצע במועדים שונים, בגלל שפעילות אחת ממתנת את האפקט של האחרת. כוח בונה שריר ואירובי ממיס שומן אבל מפרק גם שריר.
אם מבצעים בסמוך, מומלצת קודם הפעילות שתורמת להשגת המטרה הראשית. אם היא הרזיה, אז קודם האירובי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו כן, מה זה צבירת נוזלים?
דויד17/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו כן, מה זה צבירת נוזלים? - תגובה
אהרון רזון17/03/2011תכולת המים של הגוף עולה, לכן גם המשקל אבל זאת השמנה מדומה בגלל שאין תוספת שומן. יש לקוות שתוך חודש, הגוף ישחרר את המים שצבר מהתחלת האימונים ותראה ירידה במשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם שיפוןמופ17/03/2011
שלום
אני אוכלת בדרך כלל 2 פרוסות לחם של שיפון בבוקר ועוד מנת פחמימות שזה כוס קינואה בצהריים, בכללי אלו הפחמימות שלי (למרות שבכל דבר יש כמות מסוימת של פחמימות)
לאחרונה הבנתי שזה לא הכי מספיק לי אז עברתי ל3 פרוסות ביום או 4 במידה ואני מרגישה שאני צריכה..
אני יודעת שלחם שיפון הוא משמין , השאלה היא אם זה לא יפריע לתהליך ההרזיה?
אני לא אגיד את שם הלחם כדי לא לפרסם, אבל בלחם הזה יש ב3 פרוסות משהו כמו 199 קלוריות, והפרוסות הן נורא קטנות..
כדאי אולי לעבור לשיפון קל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם שיפון - תגובה
אהרון רזון17/03/2011תלוי בהרכב ובהיקף הקלורי של התזונה היומית המומלצת.
באופן כללי, 3-4 פרוסות ביום זה סביר אם זה מהווה את עיקר הפחמימות המרוכזות (עמילנים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז
מופ17/03/2011אז 4 פרוסות לחם שהן אכן רוב הפחמימות היומיות שלי כולל מנת קינואה בצהריים זה בסדר למרות שזהו לחם שיפון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם הוא הלחם האהוב עליך,
אהרון רזון17/03/2011אין בעיה עם זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב קלוריlir16/03/2011
אם במוצר יש 530 קלוריות ל100 גרם כמה יש בחטיף אחד?.......יש אפשרות לחישוב בכלל או שחסרים לי נתונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לדעת את משקל החטיף
אהרון רזון17/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירות יבשיםאני16/03/2011
היי
2 שאלות
תמרים, תאנים ושזיפים מיובשים משמינים? אם אני אוכלת כל יום 3 שזיפים ו1 - 2 תאנים ביום כמובן בכמות הקלוריות המומלצת זה יכול להפריע לירידה במשקל?
ועוד שאלה :)
אם אני רוצה משהו מתוק כל יום והמתוק שלי זה שורה של שוקולד, וגם בכמות הקלוריות המומלצת זה יכול להפריע לירידה במשקל?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירות יבשים - תגובה
אהרון רזון16/03/20111. הכמות שאת אוכלת סבירה ולא אמורה להפריע להרזיה. חשוב הוא המאזן הקלורי היומי של כלל התזונה.
2. שורת שוקולד (רצוי איכותי) = בערך 130 קק"ל. אם זה לא עובר את ההיקף הקלורי היומי המומלץ, זה לא צריך להפריע. מאחר ואת אוכלת כל יום פירות יבשים, שגם הם נחשבים לממתקים, טוב יהיה אם תסתפקי בשוקולד פעם ביומיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם חיטהנ.מכ16/03/2011
למומחים שלום
החלפתי את הלחם חיטה מלאה בלחם שחוןר פרוס עקב העצירות שנגרמה לי מהלחם חיטה מלאה . ברצוני לדעת האם אני יוכל לאכול את כמות הפרוסות לחם השחור פרוס באותו כמות שאכלת את החיטה מלאה . סיימת את הביקורים אצל הדיאטנית בגלל זה אני מתייעץ איתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם חיטה - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי16/03/2011כן, אתה יכול להחליף פרוסה מול פרוסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהליאל15/03/2011
שלום שמי ליאל ויש לי בעיה בתזונה נכונה. אינני מרגישה תחושת שובע כאשר אני אוכלת, ואני תמיד רוצה לאכול עוד ועוד. מה שקורה הוא שאני לא מפסיקה לאכול ולאחר מכן הולכת להקיא כיוון שאינני יכולה לשאת את כובד המשקל בגופי לאחר האכילה...
מה יש לעשות בנידון? כיצד מגיעים לתחושת שובע? לא סיפרתי זאת להורי, אינני רוצה שידעו אך בכל מקרה אני אמדו רוצה להפסיק עם זה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי16/03/2011ליאל שלום,
מה שאת מספרת דורש יעוץ מקצועי לא אינטרנטי. לא יודע בת כמה את אבל אם את ילדה, חשוב מאוד שתספרי להורים ויקחו אותך לדיאטנית עם נסיון בבעיה שאת מספרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאנה15/03/2011
שלום אני בחורה בת 23.מגיל 14 רקדתי באופן אינטנסיבי עד גיל 20 ובשנים האחרונות אני ממשיכה לרקוד אך לא באופן סדיר.
אני מקבלת הרבה הערות על כך שאני רזה מידי אך לפי חישובי משקלי תקין 1.58 46 ק"ג.
יכול להיות שהשנים בהם רקדתי גרמו למסת השריר שלי לעלות ולכן אני שוקלת יותר?
האם יש הסבר אחר אולי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי16/03/2011אנה שלום,
ה-BMI שלך 18.4. הגבול התחתון הינו 18.5. כך שלא פלא שאומרים לך שאת רזה כי את בגבול התחתון של הנורמה. ברור שאם את ספורטאית לאורך שנים רבות ויש לך הרבה מסת שריר ומעט שומן, יתכן שהדבר עוד יותר בולט לעין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה למסלולאנה14/03/2011
אני בת 23 והצלחתי לרזות 40 קילו ע"י דיאטה קיצונית מאוד (כ-700 קלוריות ליום.)
אם אני יעלה את הצריכה היומית לכמות קלוריות בריאה אני יעלה במשקל? מה ניתן לעשות על מנת לשמור על המשקל שהשגתי ( בדם יזע ודמעות) אך לאכול נורמאלי?
אשמח לתשובה ללא נזיפות ואיומים אפוקליפטיים:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה למסלול - תגובה
ד''ר רוני חרמון15/03/2011700 קלוריות ליום זה קיצוני מאוד ולכן אם תעלי את כמות האוכל תעלי במשקל בכדי למנוע זאת את חייבת לעשות הכל בהדרגה כל שבועיים תעלי 100-200 קלוריות ותוסיפי שעה הליכה פעמיים בשבוע עד שתגיעי לכמות הקלוריות היומית שישמרו על משקלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחהסילבר14/03/2011
היי, אני בת 17, 167 ושוקלת 73 קילו. אני עושה ספורט, אני מודה שלא מספיק...
אבל בעיקרון בעיניין התזונה כבר אני מרגישה שניסיתי כל דרך אפשרית לרזות, אם זה שומרי מישקל, המנה המותרת, דיאטניות ודיאטנים, שיטת הפחממות וגם פשוט לאכול רזה. אבל כלום לא הולך לי ומה עוד שכשאני אוכלת אני ממש מתקשה לחשוב על דיאטה, במיוחד כשאני רעבה. אני שתדלת לפצל את הארוחות ולאכול כמה שיותר ארוחות קטנות עדי לא לצבור רעב... אני באמת מרגישה שאני יודעת הכל בתחום הזה אבל אני לא מצליחה ליסם.
אני לא יודעת מה לעשות... זה גם ממש משפיע לי על המצב רוח, כבר איבדתי כמעט לגמרי את האמון העצמי שאני יכולה לעשות את זה... כל דבר אחר שאני מחליטה לעשות אני עושה... אבל בכל זאת אני אופטימית ותכף קיץ אז אני חייבת להצליח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצליחה - תגובה
ד''ר רוני חרמון15/03/2011הדרך שלך אינה נכונה והחוסן הנפשי שלך מתערער. את צריכה קודם כל לרצות מאוד לרזות עד כדי כך שזה הדבר החשוב ביותר בחייך כרגע וכל החיים צריכים להסתובב סביב התוכנית שאת מציבה לעצמך צורת הדיאטה לא חשובה מה שחשוב הוא כמה משך הטיפול והאם הוא בוצע ברצף ללא כל חריגות ככול שמשך הטיפול ארוך ההצלחה גדולה יותר אני מדבר על חודשים. לאחר מכך ישנה תקופת השמירה שעליה נדבר בפעם אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר רוני חרמון!
שילה15/03/2011התשובה שנתת נוגדת את ההיגיון הבריא ותפגע בבריאותה הנפשית של הבחורה!
אתה באמת חושב שהרזיה צריכה להפוך לדבר החשוב בחייה?
זה לא נשמע לך כמו סוג של אובססיה?
"את צריכה קודם כל לרצות מאוד לרזות עד כדי כך שזה הדבר החשוב ביותר בחייך"??
"כל החיים צריכים להסתובב סביב התוכנית שאת מציבה לעצמך "??
אתה עומד מאחורי מה שאתה כותב?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשילה
סילבר20/03/2011היי שילה :)
גם ככה יש לי סוג של אובססיה לכל העיניין... אבל תודה שהגבת! יש לך אולי רעיון בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוץ מזה היא בת 17!
שילה15/03/2011נראה לך הגיוני להגיד לנערה בת 17 שהרזיה צריכה להיות הדבר החשוב ביותר בחייה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה נכונה
ליאל15/03/2011שלום שמי ליאל ויש לי בעיה בתזונה נכונה. אינני מרגישה תחושת שובע כאשר אני אוכלת, ואני תמיד רוצה לאכול עוד ועוד. מה שקורה הוא שאני לא מפסיקה לאכול ולאחר מכן הולכת להקיא כיוון שאינני יכולה לשאת את כובד המשקל בגופי לאחר האכילה...
מה יש לעשות בנידון? כיצד מגיעים לתחושת שובע? לא סיפרתי זאת להורי, אינני רוצה שידעו אך בכל מקרה אני אמדו רוצה להפסיק עם זה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומני - שינוי בהרגלי אכילה???בר14/03/2011
שלום, בן 45,בריא בד"כ, משקל 92,גובה 174 ס"מ, ידוע על טריגליצרידים גבוהים מס' שנים-צורך בזאפיבראט (תקין)
ידוע על כבד שומני מס' שנים ותפקודי כבד יחסית גבוהים
(בדיקה אחרונה ALT-76, AST-59),
לפני שנה וחצי כריתת כיס מרה, לאחרונה מתאמן בחדר כושר.
לא אוכל ג'אנק ולא צורך שומנים-אוכל בריא וביתי, אבל אוהב לחם 2 קפה ביום לא שותה אלכוהול, צהריים ארוחות חמות בעבודה הכוללות מרק, המון ירקות חיים ומבושלים, מנה בשרית.
מה יכולות להיות הסיבות לכבד שומני ותפקודי הכבד הגבוהים?
ומה ניתן לעשות מלבד בדיקות ומעקב שאני עושה, מבחינת אורח חיים, תזונה או המלצה אחרת?
קבלתי תשובה בפורום מרופא כבד על שינוי בהרגלי אכילה
מה דעתך? האם צריכת פחממות היא הסיבה?
תודה בר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני - שינוי בהרגלי אכילה??? - תגובה
ד''ר רוני חרמון14/03/2011יש לך משקל יתר של כ- 20 קילו קודם כל תפתר מהם ואחר כך תתחיל לאכול מבוקר ובריא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה ועייפותדקלה14/03/2011
בוקר טוב
אני בת 30, 9.5 חודשים לאחר לידה, נמצאת בבית עם בתי המקסימה.
אני מרגישה עייפות וחוסר אנרגיה כמעט תמיד... לדעתי, קשור לאכילה לא נכונה.
אשמח לקבל טיפים והסברים מה לאכול וממה עדיף להימנע בכדי לחזור לכוחותיי.
כמו כן, אשמח מאוד להוריד קצת במשקל... 1.65, 62 ק"ג.
תודה ויום נפלא!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שאני עדיין מניקה....
דקלה14/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)