מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםנתנאל (בת)04/10/2010
אני בכיתה ט' (עוד חצי שנה 15), גובהי מטר 70 (אולי קצת יותר) ומשקלי הוא 75 קילו.
תפריט:
בוקר-קורנפלקס
ארוחת 10 (בבית-הספר)- סנדוויץ' או שניים אם גבינה צהובה, או חומוס, או שוקולד.
ארוחת צהריים- פסטה, עוף וכו'.
ארוחת ערב-פיצה, אורז אם משהו, וכו'.
הבעיה שאני עושה פעמיים בשבוע בייביסיטר ויש שם שוקולדים ומלא פיתויים, ואני לא עומדת בזה ואוכלת.
אני שואלת את עצמי אם אני יעשה דיאטה כמו שאר הבנות זה לא בסדר, כי אני בגיל ההתבגרות ואני צריכה 'אוכל' כדי להתפתח וכאלה.
מה עליי לעשות?
יש לי הליכון בבית ואני לא יודעת כמה זמן וכמה פעמים בשבוע אני צריכה להשתמש בו כדי להרזות.
אודה לך מאוד אם תעזרי לי בכל העניין של הדיאטה. אני כבר המון זמן רוצה להרזות. (בעיקר בעניין התפריט) תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התזונה שלך לא טובה
אהרון רזון05/10/2010דווקא בגלל שאת בגיל ההתבגרות, לצורך התפתחות בריאה חשוב להקפיד על תזונה נכונה
תוך שינויים בהרגלי האכילה כולל ויתורים על מאכלים מסויימים, בכל גיל אפשר לרזות, אם צריך, ואת כן צריכה. ויפה שעה אחת קודם.
בוקר: עדיפה שיבולת שועל עם חלב 1% במקום קורנפלקס, לפחות מידי פעם. גם ירק כמנה ראשונה.
ארוחת 10: סנדוויץ מלחם מלא. גבינה 5% (צהובה או לבנה). לוותר על שוקולד.
הוסיפי פלפל אדום.
ארוחת צהריים: סלט ירקות גדול עם שמן זית ולימון כמנה ראשונה, עוף ללא עור ושומן\דג טרי
ללא רוטב או טיגון. ירקות מבושלים במקום פסטה.
ארוחת ביניים: פרי + יוגורט סבעי.
ארוחת ערב: בלי פיצה. האורז מלא. גם סלט ירקות וביצה\קוטגי 3%.
את צריכה לבוא שבעה לבייביסיטינג ולהתגבר על הפתויים. רצוי להציע להורים של הילד
להחליף את השוקולדים והממתקים האחרים בפירות, וקרקרים בריאים, זה בריא גם לילד.
את צריכה לבצע פעילות גופנית לפחות שעה כל יום. הליכה מהירה עם קטעי ריצה על ההליכון מומלצת. אפשר לעשות את זה גם בחוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקותמשה04/10/2010
שלום,
נשלחתי ע"י הדיאטנית שלי לבצע בדיקות.
להלן הממצאים:
glucose b 79
hba1c 5.5
urea b 27
creatinine b 0.9
uric acid b 6
cholesterol 202
triglycerides 53
hdl cholesterol 54.4
non-hdl cholesterol 147
ldl cholesterol calculat 136.7
אני נוטל חצי כדור פרדניזון ליום 2.5 מ"ג ליום עקב ניתוח היפופיזה שעברתי לפני 4 חודשים ( פרולקטינומה)
האם לאור התוצאות, יש מקום לדאגה?
בברכה,
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
אהרון רזון04/10/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_בדיקות_רפואיות_בדיקות_דם' id=link]בדיקות רפואיות, בדיקות דם[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
משה04/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חילוף חומרים איטיMatan04/10/2010
שלום!
יש לי בעיית חילוף חומרים איטיית ביותר
נתחיל מזה שאני בן 18 ושוקל 110 קילו
עכשיו יש לי "יציאות" (נקרא לזה ככה) פעם ב3 ואפילו 4 ימים
אני לא מתאפק או משהו כזה, זה פשוט לא בא
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מתן
ד''ר רוני חרמון04/10/2010זו בעיה רפואית ותזונתית אתה חייב להבדק ע"י רופא כירורג ולקבל הנחיות לגבי התזונה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם קל או לחמנייה קלהיפית03/10/2010
שלום כדי להוריד ממשקלי 10 ק:ג עודף כמה פרוסות לחם קל או לחמנייה קלה מותר לאכול ביום מה אתם ממליצים לי כי בבוקר מאוד משביעה אותי הלחמנייה הקלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יפית
ד''ר רוני חרמון04/10/2010לא חשוב כמה לחם קל או לחמניה קלה חשוב כמות הקלוריות הכללית ליום ביחס לכמות הקלוריות שאת זקוקה בכדי לשרוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחםירון03/10/2010
שלום רב,
האם עדיף לאכול לחם קל מחיטה מלאה על פני לחם לא קל מחיטה מלאה?
הבנתי שלחם קל פחות משביע ולכן אוכלים ממנו יותר, אז מה עדיף בסופו של דבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ירון עיניין של העדפה
ד''ר רוני חרמון04/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירה בדיאטהרינת03/10/2010
האם נס קפה עם חלב עוצרת את הירידה במשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי רינת החלב בעייתי
ד''ר רוני חרמון04/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה החלב בעייתי?
רינת05/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלב בעייתי
רינת05/10/2010מזתואמרת שהחלב בעייתי ? האם בגלל שזה עוצר את הירידה?
אם אתה אומר שהחלב בעייתי אז גם מעדנים קוטג' גבינות עשויים מחלב אז גם הם בעייתים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות ואוכלדפי03/10/2010
אבי ביקש שאברר הוא שמע שיש תרופות שמתנגשות למשל עם מיץ אשכוליות ואנשים שנוטלים תרופות מסוימות צריכים להמנע מצריכת המיץ
רציתי לשאול - א: האם בשימוש באינסולין לנטוס מותר
ב' האם אינסולין לנטוס מתנגש עם משהו דומה או אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי דפי
ד''ר רוני חרמון04/10/2010חומר שמזריקים בדרך כלל לא מתנגש עם חומר שמתקבל דרך הפה במקרה שלך פרי מסוכן לסכרתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיץ חמוציותשולה03/10/2010
קראתי על סגולות המיץ לשלפוחית התן ועוד מחלות.האם יש כל מיץ שנמכר במרכולים מומלץ.אני אוכלת פרי יבש חמוציות מופחתות סוכר,האם בריא?כמה כוסות ופרי יבש ליום מותר? שאלה נוספת קראתי שלבירה לבגנ יש יתרונות.טני שותה בירה שחורה,האם בריאה או מזיקה?תודה מראש עבור ההתיחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אלה
ד''ר רוני חרמון04/10/2010גם חומציות וגם בירה שחורה בריאים בתנאי שלא מגזימים בכמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- -לא הבנתם כנראה - תפריט לאורך היוםקובי03/10/2010
אני חושב שאתה צריך לקרוא עוד פעם את השאלה.
השאלה מה קורה כאשר זה בא על חשבון פחמימות....
השאלה:
שלום,
אני בחור צעיר ורזה. רציתי לדעת האם יש בעיה בהשלמת התזונה ותחושת הרעב שלי ע"י מאכלים עתירי חלבונים ופחותים בפחמימות, לדוגמא- פעמים רבות בארוחת בוקר או ערב אני אוכל רק פיתה אחת ואני לא שבע מזה, וכדי להשלים את תחושת השובע והתזונה אני אוכל מילקי או מילקשייק מקרטון, מטעמי נוחות (אין לי כח להתחיל לקחת עוד פיתה, למרוח... אני פשוט מוציא מהמקרר את הנ"ל ואוכל).
האם אתם רואים בעיה במה שאני מתאר?
אם כן, אשמח להצעות ושיפורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי קובי יש לך בעיה ואתה צריך לטפלבה
ד''ר רוני חרמון04/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנת יתראניטה03/10/2010
בת 20 שוקלת 100 גובה 1.69
כמה אני צריכה לשקול?
ואם אני מתחילה דיאטה של ארוחות קטנות כל 3 שע תוך כמה זמן אני יכולה להוריד 30 קילו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אניטה
ד''ר רוני חרמון03/10/2010יש לך לרדת 40 קילו לא להתיאש בכדי להצליח את צריכה להתחייב לשנה של טיפול רצוי לקבל יעוץ וטיפול מקצועי ולעשות את זה נכון לאחר מכן צריך ללמוד איך לשמור על ההישג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטווח משקל תקין 53- 71 . תלוי במבנה
אהרון רזון03/10/2010חשובה תדירות הארוחות אבל עדיין לא מבטיחה הרזיה. הגורם הקובע הוא ההרכב והכמות בכל ארוחה, וכמובן ההיקף והעצימות של הפעילות הגופנית.
קשה לנבא את קצב ההרזיה מאחר והוא תלוי בהרבה גורמים, בין היתר המוזכרים למעלה וקצב חילוף החומרים (הוא שונה בין האנשים גם אם יש להם אותם הנתונים הפיזיים).
הכי מומלץ להגיע ליעדך תוך 12 חודשים לפחות, על ידי שילוב בין דיאטה בריאה ופעילות גופנית אפקטיבית של לפחות שעה ביום (בהתחשב בעודף המשקל המוגדר כהשמנה חולנית,,יש להתקדם בהדרגה, אחרי חוות דעת רפואית, ורצוי, לפחות בהתחלה תחת הדרכה של מאמן כושר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכת שומן מומלצתג03/10/2010
שלום רב
רציתי לדעת כמה גרם שומן צריך לצרוך בתפריט היומי ? כמה אחוז זה אמור להוות מכלל התפריט היומי?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכמות תלויה בהקף התפריט היומי
אהרון רזון03/10/201020-30% מההקף הקלורי של התפריט הכולל. גם אם זה טיפה יותר, לא נורא בתנאי שהתוספת היא חומצת שומן חד בלתי רוויה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרעי פשתןאתי02/10/2010
אני שומרת על תפריט מאוזן ובריא---ומקפידה על מספר הקלוריות.
מצאתי ש 1-2 כפות זרעי פשתן ממש מסייע לי במערכת העיכול..
כמה קלוריות יש בכף? לא טחון אני מפזרת ביוגורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פשתן
אהרון רזון03/10/2010זרעים לא טחונים: 50 -60 קק"ל\כף. מומלץ לטחון אותם לפני אכילתם כי אחרת העיכול חלקי בלבד ונספגת רק כמות קטנה מן הערכים התזונתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמרות?
אתי03/10/2010למרות שהפשתן הטחון לא "עושה" את אותה העבודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לאורך היוםקובי02/10/2010
שלום,
אני בחור צעיר ורזה. רציתי לדעת האם יש בעיה בהשלמת התזונה ותחושת הרעב שלי ע"י מאכלים עתירי חלבונים ופחותים בפחמימות, לדוגמא- פעמים רבות בארוחת בוקר או ערב אני אוכל רק פיתה אחת ואני לא שבע מזה, וכדי להשלים את תחושת השובע והתזונה אני אוכל מילקי או מילקשייק מקרטון, מטעמי נוחות (אין לי כח להתחיל לקחת עוד פיתה, למרוח... אני פשוט מוציא מהמקרר את הנ"ל ואוכל).
האם אתם רואים בעיה במה שאני מתאר?
אם כן, אשמח להצעות ושיפורים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון
אהרון רזון03/10/2010אין בעיה לשלב חלבון בכל ארוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה******סליחה אבל הבנת כנראה את השאלה
קובי03/10/2010אני חושב שאתה צריך לקרוא עוד פעם את השאלה.
השאלה מה קורה כאשר זה בא על חשבון פחמימות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה******סליחה אבל הבנת כנראה את השאלה
קובי03/10/2010אני חושב שאתה צריך לקרוא עוד פעם את השאלה.
השאלה מה קורה כאשר זה בא על חשבון פחמימות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנת יתרחוהלה02/10/2010
איך לרדת במשקל אני הולכת 3או4 פעמים בשביע 1שעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוהלה את צריכה תוכנית שלמה
ד''ר רוני חרמון04/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנת יתרחוהלה02/10/2010
איך לרדת במשקל אני הולכת 3או4 פעמים בשביע 1שעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל
ליטל סמואל-לוי02/10/2010השאלה שלך מאוד כללית ולכן אני יכולה לענות לך בכלליות: את צריכה לאכול פחות ממה שאת שורפת.
אם את נותנת את נתוני המשקל, הגיל והגובה וגם פחות או יותר מה את אוכלת ומהי סוג, עצמה וזמן הפעילות השבועית שלך, אפשר לנסות לחשב על סמך נוסחאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)