מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מצליחה לרזותדניאלה07/10/2010
שלום,
אני בת 27, שוקלת 63 ק"ג, 1.58 מ'.
לאורך כ3 שנים "שמרתי" על תזונה לקויה ודלה מאוד בקלוריות.
לפני כ8-9 חודשים הפסקתי לעשן והתחלתי לעלות במשקל.
על אף שכ 3 חודשים אני שומרת על תפריט מאוזן של 1200 קלריות ביום,
ועושה פעילות גופנית 3 פעמים בשבוע (אירובי וחדר כושר) אני לא מצליחה לרזות.
בבדיקות דם שעשיתי נמצא כי הכולסטרול של בגבול העליון- האם זה יכול להיות קשור למשהו?
האם יש בדיקה רפואית שכדאי שאעשה כדי לבדוק האם משהו לא תקין ומפריע לירידה במשקל?
האם יכול להיות שהתפריט המאוזן הרגיל שניתן על ידי רוב הדיאטנים לא מתאים לי ואני צריכה משהו אחר?
אני מאוד מתוסכלת!
אפשר להמליץ לי על איש מקצוע מומחה בתחום שאולי יהיו לו תשובות?
אני גרה בצפון באזור חיפה.
תודה מראש,
דניאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
אהרון רזון07/10/20101. הגבירי את הפעילות הגופנית
2. כולסטרול גבוה לא אמור להפריע להרזיה. הרזיה משפיעה לטובה על הכולטרול (מורידה אותו במידה מסויימת)
3. יש לבדוק את תפקוד בלוטת התריס וכמו כן קצב מטבולי RMR (בק"ח יסבירו ויפנו אותך למקום בו עושים את הבדיקה).
4. במקרים מסויימים מחליפים תפריט.
5. אני מנוע מלהמליץ על דיאטן אבל תמצאי בשפע באתר הנהוכחי. הקישי על "דיאטנים" ברשימה שתמצאי בצד ימין למטה של המסך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיץ חמוציותשולה07/10/2010
כמה מותר לשתות כוסות ליום . האפ פירות יבשים של חמוציות זה גם באיר וכמה מותר? כמה כוסות בירה שחורה מותר בחום? תודה רבה עבור ההתיחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משה\אלה
אהרון רזון07/10/20101. עדיף פרי קפוא או יבש (בעדיפות שניה) ללא תוספת סוכר וחומרי שימור שקונים בחנות טבע. המיץ מכיל גם חומרים נוספים והערך התזונתי ירוד. למטרה טיפולית מומלץ לאכול 100 גר פרי יבש או 300-400 גר פרי קפוא. למטרה מניעתית שליש - חצי מהכמויות הנ"ל.
2. בירה שחורה עד שתי כוסות. שימי לב לקלוריות (כ-100 קק"ל לכוס)
למה שלא תשארי אלה? זה שם יותר מתאים לנקיבה. בחלק מן התשובות, מין השואל הוא רלוונטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת אינדקס גליקמינירית07/10/2010
מתוך טבלת אינדקס גליקמי של מזונות שונים
לחם מחיטה מלאה, אורז לבן, תפוחי אדמה – 70-79%
לחם לבן, אורז מלא, סלק, בננות, צימוקים – 60-69%
איך זה שלחם מחיטה מלאה נמצא באותה קבוצה כמו של אורז לבן, ולחם לבן ?
זה פשוט לא הגיוני כל כך... הסיבים בלחם המלא אמורים לגרום לתגובה שונה מזו של פחמימה פשוטה, הלא כן ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת אינדקס גליקמי - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי07/10/2010נכון. יש טעות בטבלה. החליפו מקום בין לחם חיטה מלאה ללחם לבן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוריותגלי06/10/2010
שלום, אני בת 14 וחצי ומשקלי 75 קילו. מה המחסת קלוריות שלי? כמה קלוריות אני צריכה לאכול ביום בשביל שאני אצליח וארזה מהדיאטה? תודה רבה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1500 + פעילות גופנית יומית
אהרון רזון06/10/2010מומלץ לפנות דרך ק"ח לדיאטנית שתבנה לך ותוכנית הרזיה כוללת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בת 30 ועד כה הייתי רזה -לאחרונהסמדר06/10/2010
ללא שינוי בתזונה התחלתי פתאום להשמין ואני מאד מוטרדת!
אמא שלי כבר שנים לא מצליחה לרדת במשקל -למרות שאוכלת מעט מאד-וכעת אני מתחילה?מה ניתן עשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסתרות דרכי הגוף!
אהרון רזון06/10/2010במהלך החיים חלים שינויים הורמונליים ופיזיולוגיים אחרים שמשפיעים על הקצב המטבולי, בד"כ מורידים אותו, דבר שגורם להשמנה.
יכולות להיות גם סיבות אחרות: תוספת בלתי מורגשת לערך הקלורי של התפריט היומי ו\או הפחתה בפעילות גופנית שגרתית או ספורטיבית, טיפול תרופתי כולל גלולות למניעת הריון ועוד.
דבר ראשון שאת צריכה לעשות הוא בדיקות דם מקיפות כולל תפקוד בלוטת התריס.
בכל מקרה את צריכה יעוץ והדרכה מקצועית לתזונה נכונה מותאמת לנתונים, ולא פחות חשוב להתחיל פעילות גופנית או להוסיף אם את כבר מבצעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה מאוזנתמירי06/10/2010
שלום , לפני שנתיים עשיתי דיאטה ירדתי 15 קילו התפריט בהמשך וירדתי במשקל במשך השנה אחרונה שמנתי כי היו לי מעידות וכ"ו
אני רוצה להתחיל את הדיטה שוב אך חוששת שיש בה מחסור בקלוריות ובגללה עליתי מהר מידי או שלא
התפריט היה
בוקר- 2 פרוסות קל + כף ןחצי קוטז או 60 גר בולגרית ביניים- פרי
צהריים - ירקות מבושלים (שני קערות) וחזה עוף על האש או טבעול לייט אחד
בימים שהיתי מחוץ למשרד היתי אוכלת 2 סנוויצים + ביצה או טונה או טבעול לייט
ביניים תפוח - 2 פרוסות לחם לייט עם כפית ריבה וכף קוטז
ערב סלט ענק עם כף מיונז ו2 פרוסות לחם קל עם קוטז
עם היתי אוכלת בצהריים את הפרוסות אז בערב היתי מוותרת
וכוס חלב לקפה במשך הים
מה דעתך?
אני ד' פנטית והיתי אוכלת קבוהה לא מפריע לי מהחשש שה אני אגוון אני אני לא ארד
חשוב לי את דעתכם המקצועית אני צריכה להוריד את חמישה קילו היותרים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתן את דעתי אחרי קבלת נתונים
אהרון רזון06/10/2010גיל, גובה, משקל, פעילות גופנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירב\מימי
אהרון רזון06/10/2010כבר קיבלת תשובות בעבר וכלום לא השתנה. אני מזכיר לך שאת זקוקה לטיפול משולב נפשי -תזונתי עם דגש בנפשי. זה לא ניתן להעשות במסגרת פורום זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריטיפית05/10/2010
שלום אני בת 40 גובה 161 משקל 67 מעוניינת לרדת במשקל השאלה הראשונה שלי כמה המשקל האידיאלי שלי לפי הגובה המבנה שלי הוא בינוני והשאלה השנייה אם התפריט שהרכבתי לעצמי הוא בסדר ואם הוא מרזה וכמה בשבוע אפשר לרדת עם 3 שעות ספורט במכון פעמיים שיעורים אירובים ופעם הליכון עם שילוב ריצה
התפריט :בוקר נס קפה עם רבע כוס חלב בלי סוכר לחמנייה קלה עם גבינת בולגרית 5% וירקות ביניים : פרי ועוד פעם נס קפה
צהריים:עוף אפוי סלט ירקות או קופסת טונה או דג אפוי תפוח אדמה אפוי או כוס אורז רגיל (המלא לא אוהבת) או צלחת אוכל ביתי
ביניים: פרי או חטיף אינרגי
ערב: לחמנייה קלה או 4 פרוסות לחם מלא( 2 פרוסות לא משביעה אותי)חומוס או פסטרמה
ביניים : פרי
התחלתי בתפריט הזה לפני יומיים אני מתחילה בעבודה בשעה 7 וחצי ואוכלת ב 9 וחצי בבוקר ניסית פעם לאכול לפני התחלת העבודה כי הרגשתי שאני רעבה אבל בשעת ארוחת הבוקר רציתי לאכול עוד פעם ואכלתי מאכל לא בריא מה אפשר לאכול לפני ארוחת הבוקר ומה אפשר לשפר בתפריט
ותודה וסליחה על השאלות הארוכות שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפורים
אהרון רזון06/10/2010- משקל אידיאלי: 54. יותר משמעותי מהמשקל הוא אחוז השומן שצריך להיות מתחת 25%, אידיאלי 19%
-מומלץ לבצע פ"ג אירובית (כמעט) כל יום. כמו כן חשובה פעילות אנאירובית לשימור מסת השרירים.
בוקר: לחמניה קלה מקמח מלא
ביניים: לוותר על נס קפה
צהריים: עוף ללא עור ושומן, עדיף דג טרי על טונה. לוותר על האורז לטובת ירקות מבושלים \מאודים כי את אוכלת מספיק לחם בארוחות אחרות.
ביניים: פרי עדיף על חטיף.
ערב: גם סלט. מנת מוצר חלבי רזה. לוותר על פסטרמה (מוצר מעובד מלא כימיקלים).
- את לא צריכה לאכול לפני העבודה אם אוכלת את ארוחת הבוקר ב 9 וחצי. לכל היותר פרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםנתנאל05/10/2010
אני בת 14 וחצי, האם אני יכולה לכתוב לכם פה סוגי מאכלים ותאמרו לי אם זה משמין או לא? אני רוצה לאכול בריא ולהרזות. זה מאוד חשוב לי! תודה רבה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאכלים משמינים -הכול יחסי
אהרון רזון06/10/2010תלוי בכמות. ישנם מאכלים עתירי קלוריות אבל גם בעלי ערך תזונתי חשוב שחייבים לאכול בכמות מתאימה. בהודעה הקודמת קיבלת כמה הערות. אם יש לך שאלות נוספות לגבי דברים אחרים שאת אוהבת לאכול, אתן את דעתי.
לא מספיק לאכול בריא ונכון, את צריכה גם לעשות הרבה פעילות גופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני עושה דיאטה ואוכלת כ-7 אגוזי מלךקלרי05/10/2010
אני שוקלת-75 קילו גובה 157 בת-46 אוכלת מרקים,שתי פירות שני יוגורט 0 אחוז,ירקות טריים, שני כוסות נס קפה עם כפית סוכר,שני פרוסות לחם שיפון וקומץ אגוזי מלך כ-7 חצאים ליעום,כמו כן אני עושה יוגה,ושאר ימות השבוע החיכה של שעה,האם זה מתכון טוב לדיאטה? לפעמים אני מוסיפה ביצה קשה,ובצהריים חזה עוף מוקפץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם תתמידי תרזי.
אהרון רזון06/10/2010כמה הערות והצעות שיפור:
- יוגורט 1.5%.
- כל ארוחה עיקרית תתחיל בסלט מגוון עם מעט שמן זית \אבוקדו .
- קפה ללא סוכר ולא סמוך לארוחה. נסי לצמצם.
- מרקים טבעיים בלבד, תוצרת בית.
- את האגוזים יש להכניס לסלט במקום השמן\ אבוקדו.
- יש להוסיף עוד מנת חלב (מוצר) לתפריט היומי.
-צהריים: עדיפה פרגית ללא עור ושומן, בקר טרי רזה (פעם בשבוע), דג טרי איכותי (2-3 פעמים). אין לטגן, גם לא להקפיץ. ירקות מבושלים\מאודים כתוספת (לא חובה)
- לשתות רק מים וסודה.
- הליכה מהירה או פעילות אירובית אחרת גם בימי יוגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לצרוך פירות על בטן ריקה?אביב05/10/2010
שלום מומחים יקרים, קראתי בהרבה מקומות שפירות צריך לצרוך על בטן ריקה
כדי שלא יתססו ויירקו בקיבה.
הדבר נראה לי קצת מוזר, לציין שזה דבר שרשום בהרבה מקומות שאם אוכלים פירות אחרי
ארוחה זה מעכב את הפירוק שלהם בקיבה והסוכרים שבהם מתחילים לתסוס בקיבה
או שהפירות נרקבים בקיבה בינתיים וזה עלול לעשות בעיות עיכול או משהו בסגנון
הדבר נראה לי קצת מוזר כי ממה שאני יודע לא הרבה חיידקים יכולים לשרוד בסביבה
החומצית של הקיבה ולכן לא יכול להתסיס את הסוכר אך אמרתי שבכל זאת אני אשאל אתכם
כדי לוודא, אנירוצה לציין שהשאיפה שלי היא לאכול ארוחות בעלות עומס גליקמי נמוך,
בכל מקרה לפירותממה שאני יודע יש עומס גליקמי די נמוך אבל הייתי בשמחה אוכל
אותם בסלט עם אגוזים או משהו בסגנון, או עושה מהם שייק בבלנדר עם קצת אגוזים.
רציתי לדעת שבכך שאני עושה את זה הפירות לא יירקב לי בקיבה או משהו כזה,
ובכלל מה אתם המומחים כאן חושבים על העניין הזה,
בתודה מראש, רונן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתה צודק
אהרון רזון05/10/2010מה שתארת היא הגישה של חלק מהנטורופתים שאיננה מקובלת אצל רוב אנשי המקצוע.
אין דבר כזה: ",מזון נרקב בקיבה" אלא במצבי חולי חמורים מסויימים.
מה שכן, אצל מקצת האנשים אכילת פירות יחד עם ארוחה חלבונית גורמת לגזים, ובמקרה הזה כדאי לאוכלם בנפרד שעתיים אחרי הארוחה.או 20-30 דקות לפניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטן שאשמח אם תבהיר
אביב06/10/2010הבנתי, אשמח לדעת,
מה הסיבה שדווקא חלבונים גורמים לגזים כאשר הם נצרכים עם פירות?
ובכל מקרה, אכילה של פירות עם אגוזים אינה מהווה בעיה כלל?
גם באגוזים ממה שאני קורא יש כמות מסוימת של חלבון.
תודה מראש, רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאמור, זה לא קורה אצל כולם
אהרון רזון06/10/2010ישנם תהליכים ביוכימיים מסויימים שמושפעים על ידי הסביבה ותפקוד מערכת העיכול.
לא כאן המקום לפרט או להסביר תהליכים אלה, וזה גם מעבר למטרת הפורום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
אביב06/10/2010אני רוצה גם להבהיר שהשאיפה שלי היא לאכול ארוחות בעלות עומס גליקמי נמוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל תקין אחוזי שומן גבוהים!נילי05/10/2010
שלום
אני בת 27 במשקל 62 גובה 162 ו-41% שומן. הבדיקה נערכה באופן לא מקצועי בעת הרשמה לחדר כושר (ע"י מכשיר של פולסים) אך לפני כשנתיים ערכתי סדרת בדיקות במכשיר זהה לזה שקיים בוינגייט (נראה כמו ביצה) וגם אז הנתונים היו לא סימפטיים במשקל 52 היו 31% שומן. מבחינה חיצונית אני לא בחורה גדולה ולא אוכל המון אבל הגוף כולו רפוי וחלש.
נראה כי המצב מדרדר ואני לא יודעת מה אני אמורה לעשות. האם קיים סיכון? האם צריך לראות רופא או פשוט לעשות ספורט?
אציין כי אני סובלת מקשיי עיכול ועייפות מוגברת.
אשמח לקבלת כל מידע בנושא זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני סובלת מאותה הבעיה
זוהר05/10/2010אני לא יודעת מה הם אחוזי השומן שלי, אבל גם הגוף שלי רפוי מאוד.
אני חושבת שהפיתרון הוא פעילות גופנית - אירובית לשריפת השומנים ואנאירובית להגדלת מסת שריר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקבל תשובה גם מצוות הרופאים??
נילי05/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין מחכה לתשובת רופא
נילי05/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות
נילי05/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכול אפשרי
אהרון רזון05/10/2010משקל תקין לא מבטיח אחוז שומן תקין, והאחרון הוא הנתון המשמעותי. מומלץ להוריד את אחוז השומן מתחת ל25% על ידי פעילות גופנית אירובית של לפחות שעה ביום (כמובן בלי לקזז באוכל). יש לעשות את זה בהדרגה. הדבר עשוי לעזור גם נגד עייפות, אך כן מומלץ לגשת לרופא לצורך ברור.
בנוסף לפ"ג אירובית, חשוב לבצע אימוני כוח אפקטיביים (מומלץ תחת הדרכה) לשימור וחיזוק השרירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמיניםדנה04/10/2010
שלום,
במידה וחסר לי ויטמין או מינרל מסויים בגוף (לדוגמא סידן / ברזל) - במידה ואני אוכל אוכל שמכיל כמות נאותה של אותו ויטמין/מינרל, האם הגוף יספוג מהאוכל כמה שיותר מאותו ויטמין כדי להשלים את החוסר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר ספיגה והטמעת וויטמינים,מינרלים
אהרון רזון05/10/2010כושר הספיגה מושפע על ידי מכלול גורמים: גנטיקה, גיל, מצב בריאות, הרכב תזונה, שילוב בין וויטמינים\מינרלים שונים.
אין נתונים מחקריים המצביעים על הגברת הספיגה במקרה של חוסר. יתירה מכך, ההיפך הוא הנכון: ייתכן שהחוסר נוצר בגלל כושר ספיגה ירוד מסיבה כלשהי, או כמובן מתזונה לקויה.
הערה: עודף ווימינים ומינרלים מסויימים מסכן את הבריאות. זה קורה בעיקר מנטילה מיותרת או לא מושכלת של תוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה נכונה יותרמיני04/10/2010
שלום, רציתי להתייעץ בבקשה
החלטתי להפסיק לחגוג עם הממתקים והשטויות ולהתחיל יותר לשמור,אם לא לרדת במשקל,לפחות לא לעלות עוד....
יש לי כמה שאלות בנושא
-האם 3 ארוחות טובות ביום צריכות להיעשות כל יום באותה שעה?
-בין לבין האם מותר פירות?_שתיה רק מים_
-האם ישנה שעה מסויימת שלאחריה אסור לאכול?
האם ללא פעילות גופנית יהיה ניתן למרות זאת לרדת\לשמור על המשקל הנוכחי?
יש לי 6 קילו מיותרים שחושבת להוריד
מאחלת לכולם בהצלחה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
אהרון רזון05/10/20101. רצוי שיהיה סדר יום קבוע, אך לא חובה. חשוב מה וכמה אוכלים , ופחות מתי.
2. מותר ומומלץ פירות : 2-4 ליום, תלוי בהרכב התפריט. אפשר לשתות גם סודה.
3. אין שעה מסויימת, אך אם הארוחה כבדה,מומלץ 2-3 שעות לפני השינה, אחרת איכות השינה עלולה להפגע.
4. גם ללא פ"ג אפשר לרדת אבל בקצב איטי יותר ועם הגבלה דרסטית יותר של הערך הקלורי של התפריט. לעומת זאת, קשה עד בלתי אפשרי לשמור לאורך זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיני05/10/2010עזרת לי מאד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאזן קלורי שלילי-איך?הדר04/10/2010
שלום וברכה,
בת 23,גובהי 1.56 ומשקלי 52 ברצוני לרדת כ-6 קילו.(כמה שיותר מהר)
לפי בדיקתי במחשבון גם לאחר הירידה בהמשקל הייעודי יהיה בטווח הנורמל.
שאלתי היא כזו:איך אני מגיעה למאזן שלילי (קלורי)על מנת לרדת?
ראשית כל,אני רוצה לציין שאני עושה פעילות ארובית כ- 30 דק ביום
הליכה מהירה 7 קמ"ש 30 דק ביום
לפי החישוב אני מורידה ביום רק על ספורט כ-300 קלוריות.
אני כרגע עובדת בעבודה על בסיס ישיבה,אז אני מנצלת את רוב הפעילויות שלי בערב(לא רלוונטי?)
התחלתי דיאטה לפני כשבועיים ואני סופרת לאוכל כ- 700 קלוריות וכמובן לא אוכלת מתוקים,שתיה מתוקה וכו..)
האם אני אמשיך בדרכי זו?או שאני מגזימה או שאפילו לרדת בספירה
?
אשמח לתגובה,
הדרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית טובה, דיאטה גרועה.
אהרון רזון05/10/2010700 קק"ל יובילו לא להרזיה נכונה ועמידה אלא לפגיעה בבריאות ואבוד שרירים.
בהתחשב בנתונים ובעיקר בהעדר עודף משקל, לא תוכלי (וגם לא מומלץ) לרדת יותר מחצי קילוו לשבוע, וגם זה במקרה הטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחזרה אליך-
הדר05/10/2010אז הדיאטה לא טובה.האם בבקשה תוכל לעזור לי להבין איך מתבצע הגירעון השלילי?
ובכלל,איך אני אמורה לדעת כמה לאכול(לספור) קלוריות מידי יום ביומו??
זה ממש חשוב לי ואשמח אם תענה לי על שאלותיי.
תודה מראש, הדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרעון קלורי
אהרון רזון05/10/2010אם את רוצה לנקוט בשיטת ספירת הקלוריות, עליך לעבור אבחון RMR (שריפת קלוריות במנוחה). לצורך זה, בק"ח יפנו אותך לאחת ממרפאות הספורט (כרוך בתשלום). בהתאם לRMR בתוספת ההוצאה הקלורית של הפעולות היומיות השגרתיות והפ"ג יש לבנות תפריט
יומי שיכיל 500-600 קק"ל פחות מההוצאה הקלורית הכוללת. בכל מקרה התפריט לא צריך להיות פחות מ1200 קק"ל
אם זה נראה לך מסובך, מומלץ לפנות לדיאטנ\נית לצורך בניית תפריט בהתחשב בנאמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה אחרי 6 בערב.אריה04/10/2010
אמרו לי שלאכול אחרי 6 בערב זה אחד הסיבות להשמנה. האם זה נכון שצריך לאכול לפני 6 בערב? ארוחת ערב?
תודה
אריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה אחד המיתוסים המטופשים ביותר.
אהרון רזון05/10/2010אכול מתי שנוח לך ולא מפריע לשינה. העיקר כמות ואיכות האוכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)