מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובה..משה27/08/2010
אני גובה 175 במשקל 75.. יש לי עודף משקל מכובד מאוד אני בן 19..
השאלה שליי אם הרזיה משפרת את הביצועים המיניים?? למשל אם אני ירזהה ב-6-7 חודשים הקרובים יותר מ-8 קילו זה ישפר?? או שבכלל אין קשר בגילי למשקל ולמין??
תודה מראש??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבור הנתונים שלך, לא ישפיע .
אהרון רזון27/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..שיר27/08/2010
היי, קוראים לי שיר, ואני בת 15.
הגובה שלי הוא 1.55 והמשקל 45.
רציתי לדעת כמה קלוריות אני צריכה לצרוך בכדי לשמור על המשקל ..
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנסי
חנין27/08/2010אם שאלתך היא לגבי צריכה יומית מומלצת אז את צריכה בסביבות 1296 ק"ק ......
התשובה תקבלי מהמומחים ...אני רק רשמתי לך עפ"י קריטריונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה1550 בלי פעילות גופנית
אהרון רזון27/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ממש חשובה ...חסויה27/08/2010
אני בת 16,והשאלה שלי היא ,כאשר אני אוכלת כל מיני דברים אז כמה צריכים להיות הערכים התזונתיים הבאים :
קלוריות
חלבונים
פחממות
שומנים
כוסלטרול
נתרן
סיבים תזונתיים
ומה יותר ממולץ,שומן רווי או שומן בלתי רווי , ומה צריכים להיות גם הערכים הממולצים של הדבר הממולץ ?[שומן רווי או בלתי רווי]
השאלה שלי מופנת לכך של מה צריכים להיות הערכים לכל ארוחה,כמה אני צריכה לצרוך בערך מכל דבר בכל ארוחה.
מודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלק מן הערכים תלוים במשקל וגובה
אהרון רזון27/08/2010כמו כן,פרטי את הפעילות הגופנית (סוג ,משך ותדירות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
חסויה27/08/2010גובה-1.65
משקל-68
פעילות גופנית-
אני עושה כל יום שעה וחצי על הסטפר(מן מדרגות כאלו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכים תזונתיים
אהרון רזון27/08/2010בהנחה שהמטרה שלך הרזיה (מומלץ להוריד 10 ק"ג) ובהתחשב בפעילות הגופנית, אלה הערכים:
קלוריות 1400 קל"ל בערך
חלבונים 85 גר
פחממות 180 גר
שומנים 37 גר (11 גר רווי, 13 חד בלתי רווי, 13 רב בלתי רווי)
כולסטרול עד 300 מ"ג
נתרן 1500 מ"ג
סיבים תזונתיים 30 גר
]
*****החלוקה יחסית עשירה בחלבון ומתאימה לשלב ההרזיה.
השאלה שלי מופנת לכך של מה צריכים להיות הערכים לכל ארוחה,כמה אני צריכה לצרוך בערך מכל דבר בכל ארוחה.
******אין המלצה מדוייקת, אבל חלבון לא צריך להיות יותר מ25 גר לארוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שכתבת לי זה סה"כ ליום אחד ?
חסויה27/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור שזה ליום.
אהרון רזון27/08/2010אבל אלה כמויות נטו של כל אחד מאבות המזון. אם בחרת בדרך "המדעית" תצטרכי לבדוק בטבלאות את ההרכב של כל מאכל, לשקול ולחשב. לפי השאלות שלך לא נראה לי שתוכלי לעשות את זה בעצמך אלא להעזר באיש מקצוע שיבנה לך את התפריט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לאהרון רזוןאיילת27/08/2010
רציתי לשאול, נגיד אני אוכלת ביום 2000 קלוריות, ואני שורפת 1000, אז יוצא שאכלתי רק 1000 קלוריות? כי בגיל שלי אני אמורה לאכול המון בשביל לגדול, אז אם אני שורפת המון קלוריות אני אמורה לאכול גם המון קלוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל,גובה, משקל, היקף פעילות גופנית?
אהרון רזון27/08/2010על סמך הנתונים הנ"ל אתן לך הערכה כמה את צריכה לאכול (קלורית).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשמל לתשובה בקשר לשאלותי
מירי27/08/2010אני בת 36
1.74 ושוקל 65* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברור לי
אהרון רזון28/08/2010"חסויה"," אני" או "מימי"? כאשר באותו שירשור מופיע יותר מכינוי אחד, קשה להבין ולהתייחס .
בכל אופן, הנתונים שלך טובים ואת לא צריכה לרזות אלא לאכול בריא ולעשות פעילות גופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיץ רימוניםאבי26/08/2010
כמה כוסות מיץ רימון מותר ליום ולמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אבי
ליטל סמואל-לוי26/08/2010מומלץ זה תלוי למי. מיץ רימונים הוא בריא מאוד אך גם עשיר בסוכרים לכן אינו מתאים לסוכרתיים לא מאוזנים למשל. לאדם בריא הייתי ממליצה מיץ מרימון אחד או כחצי כוס. רימון אחד = שתי מנות פרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה .לילה26/08/2010
שלום (:
אני בת 14 וחצי ,
הגובה שלי הוא 1.54
והמשקל שלי הוא 49 או 50 .
האם זה נורמלי, והאם עליי לרדת במשקל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשקל שלך תקין
אהרון רזון26/08/2010אם את לא מרגישה טוב במשקל הנוכחי אפשר להוריד לכל היותר 3-4 על ידי דיאטה בריאה ומאוזנת ופעילות גופנית. את עדיין צפויה לגבוה (לא בטוח) ולהתפתח, לכן קצב ההרזיה צריך להיות מתון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי מה שהרופא שלי אומר
לילה27/08/2010איני צפויה לגבוה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשובב
יעל27/08/2010היי אני בת 22 גובהי 1.67 ומשקלי 48-49 יש לי בעיה אני מכורה לגאנק ואוכלת כל יום כל היום אוכל של בחוץ (בורגר ראנץ.פיצות.פלאפל וכו') אוכלת המון חטיפיםםםםםם המיוחד בלילה שאני חוזרת מהעבודה אני כמעט ולא נוגעת בירקות....פירות אני לא אוהבת והאמת שאני שותה רק משקאות כמו קולה זירו או נסטי....
אני נורא חלשה ותמיד יש לי הרגשת עייפות וחולשה...מה עליי לעשות?!והם זה בסדר שאני ניזונה רק משטויות?ומשקלי תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסוכן להמשיך כך!
אהרון רזון27/08/2010את חייבת לקבל ייעוץ תזונתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהג'אנק
ליטל סמואל-לוי28/08/2010הי יעל, מוזר שאת אוכלת כל כך הרבה שטויות ועדיין משקל תקין ואפילו נמוך מהרצוי. זה מראה שחשוב גם כמה אוכלים ולא רק מה. בכל מקרה החסרון של אכילת מזון מהיר וחטיפים במקום ירקות, פירות ומזון מזין מעבר להשמנה בדרך כלל, הוא שחסרים לך מרכיבים תזונתיים חיוניים כמו ויטמינים ומינרלים. וזה גם יכול להסביר את העייפות שאת מרגישה ולגרום לבעיות גם בעתיד. כדאי לך לנסות לשפר את הרגלי האכילה שלך והתזונה כבר מעכשיו. תתחילי בהדרגה, כל פעם שינוי קטן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קלוריותשיר26/08/2010
יש בלחם שום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שיר
ליטל סמואל-לוי26/08/2010השום לא מוסיף כמעט קלוריות ללחם, אלא אם כן מוסיפים גם חמאה. כמובן שזה תלוי מהי הכמות. 100 גרם לחם = כ-240 קק"ל, כפית חמאה = 45 קק"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכלת רק גאנק
יעל27/08/2010היי אני בת 22 גובהי 1.67 ומשקלי 48-49 יש לי בעיה אני מכורה לגאנק ואוכלת כל יום כל היום אוכל של בחוץ (בורגר ראנץ.פיצות.פלאפל וכו') אוכלת המון חטיפיםםםםםם המיוחד בלילה שאני חוזרת מהעבודה אני כמעט ולא נוגעת בירקות....פירות אני לא אוהבת והאמת שאני שותה רק משקאות כמו קולה זירו או נסטי....
אני נורא חלשה ותמיד יש לי הרגשת עייפות וחולשה...מה עליי לעשות?!והם זה בסדר שאני ניזונה רק משטויות?ומשקלי תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהרון אומר שגם אם rmr נמוך מאדסמדר26/08/2010
אסור לרדת מ-1100 קלוריות.אז מה לעשות שבכמות הקלוריות הזו -עם שעה ספורט יומי-אני לא יורדת במשקל?להוריד קלוריות אסור אז מה כן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RMR נמוך?
אהרון רזון26/08/2010איך את יודעת אם לא מדדת? מה הנתונים שלך: גיל, גובה, משקל נוכחי, משקל קודם (אם את אחרי הרזיה)?
אם באמת חילוף החומרים איטי מאוד, צריך לברר למה, אבל קודם צריך למדוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציטוזן, מהו?roni26/08/2010
מישהו יכול להסביר לי על זה? והאם הוא עוזר באוםפן משמעותי בתהליך ההרזייה? ומה בעצם הוא עושה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא זה הפתרון להרזיה
אהרון רזון26/08/2010ציטוזן הוא סיב תזונתי שאמור להוריד את ספיגת השומן במעי.
נטילתו עשויה להוריד בסה"כ קילו- קילן וחצי, ירידה שאין לה משמעות רבה.
עם הפסקת הנטילה , לרוב ההורדה נמחקת.
ציטוזן עלול לגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול, כמו כאב בטן, גזים, שילשול או לחילופין עצירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, שאלה על תוספים העוזרים בהרזיהroni26/08/2010
שלום רציתי לדעת האם קיים תוסף העשוי מחומרים טבעיים אשר עוזר בתהליך ההרזייה?
ועוזר באופן משמעותי אם אפשר .
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן עוזרים, אבל להשמנת
אהרון רזון26/08/2010חשבונות הבנק של היצרנים והמשווקים שבונים על התמימות, חוסר ההבנה והיאוש של המשתמשים הפוטנציאליים
אין תוספי תזונה שעוזרים להרזיה באופן משמעותי וללא תופעות לוואי. לגבי כולם ההשפעה על משקל הגוף, אם היתה בכלל, חדלה עם הפסקת הנטילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם בדיקת rmr מאד נמוכה-מהסמדר26/08/2010
עושים מבחינת כמות קלורית ביום?לכמה קלוריות כבר אפשר לרדת כדי לרזות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשום אופן לא פחות מ-1100 קק"ל
אהרון רזון26/08/2010וגם כמות זו יכולה להיות בעיתית אם התפריט לא בנוי בצורה מושכלת. הכמות המינימלית ההכרחית
עולה עם מימדי הגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה נכון שסוכר,ברגע שנוגע בלשון-סמדר26/08/2010
אפילו שעוד לא נבלע.כבר משמין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, במידה מסויימת.
אהרון רזון26/08/2010בכל מקרה, נספג מהר מאוד ותורם יחסית הרבה קלוריות לגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה טיפשיתחגית26/08/2010
שלום רב
אני מנסה להוריד במשקל ע"י דיאטה מאוזנת.בעייתי שאני הרבה יותר עירנית (צרות של עשירים) ומתקשה להירדם בלילה על "בטן לא מאוד מלאה". האם התופעה מוכרת?עצות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר למנוע את התופעה
אהרון רזון26/08/2010על ידי ארוחת פחמימות קלה לפני השינה (לא קרוב מדי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה דעתכם על התפריט?חן25/08/2010
בוקר: קפה שחור עם סוכרזית, פרוסת לחם מקמח מלא, 4 כפות גבינה לבנה 5%, סלט ירקות (חצי- מלפפון, עגבניה ופלפל; בצל; כרוב ירוק; גרעיני פשתן) מתובל בכפית שמן זית, מיץ לימון ומלח.
בלימודים: 2 פרוסות לחם מקמח מלא עם כף חומוס, סלט ירקות (כמו בארוחת בוקר רק בלי פשתן ותיבול), פרי, יוגורט 1.5%.
בין השעות 4-6: סלט ירקות (כמו בארוחת בוקר), כוס פחמימה מבושלת, 2 חתיכות חזה עוף.
ערב: נס קפה עם רבע כוס חלב 1%, חצי כוס פיטנס, כוס חלב 1%.
משקל: 63 משקל יעד: 58
גובה: 1.70
רציתי לדעת האם התפריט בריא למשך ימי השבוע (לא כולל שישי ושבת בהם אני אוכלת יותר... ועוד בשר) והאם אוכל להרזות באמצעותו גם ללא ספורט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפריט בריא ומאוזן
אהרון רזון25/08/2010הייתי מסתפק רק בכוס קפה או מוותר.
פיטנס הוא מוצר מתועש, מדי פעם גווני בשיבולת שועל\סובין שיבולת שועל.
הפחמימה המבושלת צריכה להיות מלאה.
את כבר רזה. להרזיה נוספת לא בטוח שמספיקה רק התזונה בלי פעילות גופנית, רצוי כל יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוריותאני25/08/2010
בס"ד
שלום,
כמה קלוריות יש בחצי כפית מלח? ולמה אומרים שהוא לא טוב לדיאטות?
כשאני מתגנת חביתה עם מרגרינה, הקלוריות של הביצה עצמה לא משתנות נכון? ז"א זו רק המרגרינה שגורמת לחביתה להיות משמינה...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוריות
ד``ר נסטור ליפובצקי25/08/2010שלום,
אין קלוריות בכפית מלח, אבל לצרוך הרבה מלח לא בריא וגורם לאגירת נוזלים.
לכל דבר שאת אוכלת ערך קלורי משלו, וכפי שאת מסבירה, לביצה קלוריות משלה ולמרגרינה קלוריות משלה. נכון שככל שתוסיפי יותר מרגרינה החביתה תהיה יותר עשירה בקלוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)