מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמירה והפסקת ספורטאני13/09/2010
ירדתי במשקל 25 קילו לפני שנתיים וכבר שנה אני במשקל תקין.
במהלך השנה האחרונה שילבתי ספורט יומיומי 40 דקות[הליכה\אופניים\]-
אני שומרת היטב על משקלי ועד לפני שבועיים אכלתי מאוד מעט קלוריות ביום.
לפני שבועיים הובחנה אצלי הפרעת אכילה,התחלתי לאכול מעט יותר בייעוץ דיאטן קליני כי הרגשתי שאין לי חיים,מצב רוח,וכוח בגוף...המצב השתפר מבחינה גופנית אך מאז לפני שבועיים ועד היום יש לי בעיה:
א.אני אוכלת יותר קלוריות ביום
ב.הפסקתי פעילות גופנית לחלוטין בגלל כאבים בברך
אני נורא מפחדת לעלות במשקל למרות שאני מקפידה על התזונה,אבל מצד שני אין לי ברירה כי הכאבים לא מאפשרים לי לעשות ספורט-עד שאברר מה הבעיה.
מה עליי לעשות כדי להפחית כמה שיותר עלייה?
ירדתי המון,אני שומרת בקפדנות ונורא חבל לי להרוס הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוש הספורט
אהרון רזון13/09/2010אם שחיה היא אופציה עבורך, היא יכולה להיות פתרון טוב למניעת השמנה. שחיה נכונה בסיגנון המתאים לא אמורה לגרום לעומס על הברכיים, אבל לפני זה רצוי להתייעץ עם אורטופד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל בכל מקרה רצוי להנשיך בספורט?
אני13/09/2010ז"א שללא ספורט ישנה סבירות שאשמין?למרות שמירתי הקפדנית על התזונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשה מאוד לשמור לאורך זמן ללא פ"ג.
אהרון רזון14/09/2010סטטיסטיקה מראה שללא שינוי באורח החיים כולל פעילות גופנית כחלק מסדר היום, 97% חוזרים למשקל הקודם ואף מגיעים לשיא חדש.
את חייבת לדעת שאם אוכלים פחות ממה שהגוף צריך, הוא לומד לחסוך באנרגיה כלומר קצב חילוף החומרים יורד, וכדי לא להשמין צריך לאכול פחות ופחות. יש גבול לכמה אדם יכול להפחית באוכל ולהשאר בריא. פעילות גופנית על בסיס יומי תאלץ את הגוף לשמור על קצב חילוף החומרים, כולל במנוחה ובדרך זאת למנוע השמנה בלי צורך בהפחתה מתמדת של ההיקף הקלורי של התזונה.
מעבר לכך, יש לפעילות הגופנית יתרונות בריאותיים חשובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך שומרים על המשקל?אוריי13/09/2010
אני בת 17.5 1.53 בעבר שקלתי 52 וירדתי ל41-42 בזמן האחרון העלתי ל43-44 זה נורא חשוב לי ה2 קילו האלה אני משתדלת לאכול לפי תפריט אבל לפעמים יוצא שאני אוכלת סתם בוקר: דגנים ארוחת עשר: לחמניה עם חומוס אחרי שאני חוזרת מביה"ס אין לי תפריט קבוע ולפעמים אני אוכלת שטויות מה אני יכולה לאכול אחרי שאני חוזרת מביה"ס שאני ארגיש שבעה שלא יהיה יותר מידי משמין? יש לציין שאני משתדלת לעשות הליכות של שעה לפחות שלוש פעמיים בשבוע!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התזונה שלך לא טובה. .
אהרון רזון14/09/2010בבוקר גם ירקות. לא כל יום דגנים אלא פרוסת לחם מלא עם גבינה\קוטג' עד 5% או גביע יוגורט טבעי 1.5%.
בעשר הלחמניה מקמח מלא וגם פלפל אדום.
בצהריים : סלט גדול עם מעט שמן זית+ עוף ללא עור ושומן\ דג טרי צלוי + פרי (אפשר לדחות לארוחת ביניים)
בערב: סלט + קופסת סרדינים\גביע קוטג' 3%
לילה: פרי
השדלי לבצע פ"ג יותר פעמים בשבוע, רצוי כל יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוק לתפריטניר13/09/2010
שלום,
גובה: 1.78
משקל: 84 ק"ג
תוכלו בבקשה להמליץ לי על תפריט שבו אוכל להרזות?
ברצוני להגיע למשקל של 75 ק"ג (בהתאם לגיל ולגובה)
אני נחשב טיפוס "עצלן" ולכן איני מתעסק בספורט.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפריט צריך להיות מותאם באופן אישי
אהרון רזון13/09/2010לא נהוג להציע תפריטים בפורום. לצורך זה יש לפנות לדיאטן\נית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה ועיבוד הווסתsivan13/09/2010
בת 16 וחצי עשיתי דיאטה לפני כשנה וחצי הורדתי כ-12 קילו מגופי שקלתי 54 1.58 והגעתי ל42 אבל לא היה לי מחזור הלכתי לרופא נשים והוא נתן לי 3 חבילות של פריגילטון והגיע לי רק עם0 לקיחת הכדורים אבל בלי לקיחת הכדורים לא היה לי הוא עשה לי בדיקת אולטרסאונט על הבטן ויצא תקין והוא אמר שהבעיה היא המשקל ואני צריכה לעלות עליתי ועכשיו אני 49 1.60 ועדיין אין לי מחזור בכלל איני יודעת מה לעשות זה מלחיץ אותי וגורם לי להתעורר ב5 וחצי או 5 באמצע הילילה ולא לחזור לישון תוכל לרשום לי כמה אני צריכה עוד לעלות אני מוכנה כבר לעשות הכול כי כבר אני לא יכולה לחיות בלי מחזור אותו דבר קרה גם לאחותי היא גם עשתה דיאטה והיא 1.56 ועכשיו היא שוקלת 49 ויש לה מחזור כבר לא סדיר אבל יש לה ולי אין אני מאוד מדוכאת בגלל זה אני רוצה גם ליציין שאני אוכלת מהכול...ואין תגובה של מחזור וגם השינה שלי לא משהו בלחץ 5 שעות כל לילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לחזור למשקל ההתחלתי
אהרון רזון13/09/2010אופן ועומק ההרזיה שלך היתה טעות ולכל טעות יש מחיר. כנראה שרק חזרה למשקל הקודם תפתור את הבעיה. מה שנכון עבור אחותך אינו בהכרח תופס גם לגביך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
sivan14/09/2010בסדר תודה רבה שענית לי..רוב הרופאים ששאלי ענו לי : זה יבוא לוקח זמן ... ואתה אמרת אחרת בכל זאת אני מודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלי ספורטמירי12/09/2010
רוצה לרדת במשקל אחרי שעליתי בערך חמש קילו אוכל קבוע תפריטים של 1200 קלו (היו לי מעידות בסופי שבוע )(עוסקת בספורט קבוע ארבע פעמיים בשבוע )
כיום לא יכולה לעסוק בספורט זמני עקב ניתוח חודש וחצי אני היום רוצה להרזות אוכלת עדיו תפריט של 1200 יש סיכוי בכלל שאני אוריד?
התפריט שלי
בוקר שני פרוסות לחם קל +2 כפות קוטז ביניים תפוח
צהרייים ירקות מבושליים וחזה עוף
ביניים שני פרוסות לחם קל וכפית ריבה וכפית קוטז ותפוח
ערב סלט ענק וקופסא טונה במיים וכפית מיוקל
ויוגורט אחד וחצי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהעדר נתונים כלשהם, אי אפשר להתייחס
אהרון רזון14/09/2010באופון כללי: יכול להיות שלפני הוספת חמשה קילו היית רזה מדי, ועכשיו הגעת למשקל המתאים למבנה שלך, לכן לא בטוח שתוכלי לרזות ולשמור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתבגרת הזקוקה לעזרה .הדר12/09/2010
אני בת 15 ואני רוצה קצת להרזות ולהראות טוב . המשקל שלי הוא בנורמה ליחס לילדות בנות גילי (אני שוקלת 51.8) , אבל אני מאוד נמוכה , (1.44) מה שגורם לBMI שלי להיות גדול וקרוב לעודף משקל .
אני לא מרוצה משני חלקים מהגוף שלי - מהבטן שלי , שאני רוצה שהיא תהייה קצת יותר שטוחה , ומהחלק העליון של היד שלי (מלמטה היד שלי מאוד דקה , אבל עצם הזרוע עבה , ואני רוצה שהיא תהייה קצת יותר דקה )
אני מיואשת ולא יודעת מה לעשות , ורציתי לקבל עצה מכם לסוג של דיאטה ופעילות גופנית שאפשר לעשות בבית ... וכמה קילוגרמים כמובן להוריד .
בתודה רבה ... וגמר חתימה טובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי ? :(
הדר13/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמומלץ להוריד כמה קילו.
אהרון רזון14/09/2010אין לנו שום דרך לכוון את ההרזיה לחלקים מסויימים בגוף. הרזיה כללית תוריד במידה זו או אחרת שומן גם מהמקומות בהם מפריע לך.
את צריכה להפחית באופן דרסטי מתוקים וחטיפים, לא לאכול אוכל שמן או מטוגן, לשתות רק מים, לאכול חופשי ירקות טריים וגם 3 פירות, לחם ואורז מלאים אבל בהגבלה, גבינות עד 5%, יוגורט טבעי עד 3%, בשר רזה בלבד, 2-3 פעמים בשבוע דג טרי איכותי.
כל יום שעה הליכה מהירה עם קטעי ריצה וכפיפות בטן לחיזוק השרירים שיתנו לבטן מראה טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה .
לינויי14/09/2010שיהי לך המון בהצלחה ותעשי את זה בדרך בריאה ותשלבי אוכל בריא ומסודר כמו שאהרון רשם לך וכמובן אל צשכחי ספורט ,שזה הכי חשוב ,כי בעצם לא חשוב רק אכילה נכון או רק ספורט .שניהם זה שילוב מנצח שייתן לך ת'כוח להצליח ובגדול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסטיקירון12/09/2010
שלום רב,
האם מסטיק ללא סוכר טוב לשמירה/ירידה במשקל? האם הוא מעורר תאבון או מדכא תיאבון? כי שמעתי טענה שהוא מעורר תיאבון.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסטיק
אהרון רזון12/09/2010אצל חלק מעורר תאבון, אצל אחרים לא, אך בטח אינו מדכא תאבון לאורך זמן, אם בכלל. ההתעסקות התמידית בלעיסה ,עלולה לגרום נזק ללסת וגם להגביר את האובססיה לאוכל.
לא מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסטיק
שרה12/09/2010כאחות בבית חולים בילינסון במקצועי , אוכל להגיד לך שלעיסת מסטיק מגבירה את הפרשת חומצה בקיבה , "כאילו שאתה נמצא במצב של אכילה" , מבחינה זה טוב אך אחרת כל עוד והקיבה ריקה זה מעלה את הסיכון לכיב קיבה ....... בגלל זה אתה חש רעב בלעיסת מסטיק , כי זה מפעיל את הפרסטלטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר - כן א לא? מבולבל !רועי11/09/2010
היי,
קראתי ובדקתי ולא הצלחתי להחליט אם סוכר זה טוב או לא טוב. צריך אינסולין בדם או כמה שפחות אינסולין זה יותר טוב?
אומרים שפירות זה בריא וצריך לאכול הרבה מהם - אבל בפירות יש סוכר שגורם להשמנה, אז צריך לאכול הרבה פירות או כמה שפחות?
ועוד שאלה - בפחמימות גם יש סוכר? נגיד בלחם או פסטה..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה תשובות
ענת11/09/2010בקשר לפירות- נכון שזה בריא לאוכל פירות, אבל הם כן מכילים כמות עצומה של סוכר (עד כמה שאני יודעת- בעיקר פירות הקיץ). לכן ממליצים לא לאכול יותר מ 3 מנות פרי ביום (לענבים זה נחשב ש 10 ענבים בודדים הם מנת פרי).
בקשר לפחמימות- פחמימות הן למעשה רב-סוכרים. בגוף הפחמימות עוברות תהליך פירוק על ידי אנזימים המפרקים אותם ליחידות סוכריות בודדות (למשל, גלוקוז). זו אגב הסיבה שפחמימות טובות לחיידקי העששת- לא כי הם זקוקים לסוכר זמין ישר (זה רק מזרז את התהליך), אלא כי הם בפועל רב סוכרים וברוק שלנו יש כבר אנזימים המתחילים את הפירוק הכימי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות.. מה לגבי
רועי11/09/2010מה לגבי תחליפים לסוכר, כמו סוכרלוז ואחרים שאפשר לשים בתה במקום סוכר לבן או חום?
האם גם הם מעלים את רמת האינסולין בדם?
ובכלל - האם 0 אינסולין בדם הוא המצב האידיאלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליפי סוכר (ממתיקים מלאכותיים)
אהרון רזון11/09/2010אינם פחמימות אלא כימיקלים. אינם מעלים את רמת האינסולין ואין בהם קלוריות (אלה שאינם מעורבים עם סוכר). מומלץ להשתמש במתינות, לא יותר משווה ערך ל8 כפיות סוכר ליום.
אין מצב של רמת אינסולין 0.
יש ערך לבדיקת רמת אינסולין רק יחד עם רמת גלוקוז במדידה בו זמנית .
אם רמת הגלוקוז תקינה ורמת האינסולין נמוכה ,אז יש רגישות טובה לאינסולין וזה המצב התקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירקות טרייםמירי11/09/2010
נוסף לרגישות ללקטוז שמתי לב שאחרי אכילת סלט טרי או אכילת ירקות טריים הבטן שלי מתנפחת ומלאה בגזים ,(סליחה) סביר להניח שירקות טריים לא מתאכלים לי טוב בקיבה מה אני אעשה?רק ירקות מבושלים אני צריכה לאכול עכשיו?מה כן אפשר לאכול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירקות וגזים
אהרון רזון11/09/2010ישנם אנשים המדווחים על התופעה הזאת. זה פחות ייתכן שכל הירקות גורמים לגזים. את צריכה לנקוט בשיטת ניסוי וטעיה. הורידי כל פעם ירק מסויים ותראי אם יש שינוי. קודם כל וותרי על קטניות (אמנם לא נחשבות לירקות, אבל גורמות גזים אצל כולם). אחר כך הורידי כרובית, כרוב, ברוקולי, צנון, צנונית, קולרבי. זה אמור לשפר את המצב, ואם לא, המשיכי הלאה עם ירקות אחרים אחד, אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מירי12/09/2010הסלט שלי הכי פשוט ועשוי ממלפון עגבניה גזר ופלפל אני בכלל לא מתקרבת לירקות שציינת ,..
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכלי רק סוג אחד במשך יומיים
אהרון רזון12/09/2010ואחר כך החליפי עד שתנסי את כולם. תראי איזה ירק הוא הבעיתי. אם מסתבר שכולם גורמים לגזים
הקטיני את הכמות, אבל בשלב הזה אל תוותרי לגמרי על אכילתם. ישנם גם כדורים נוגדי גזים מבוססים על פחם, בקשי בבית המרקחת, אבל לפני זה רצוי לפנות לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה ,אני נואשת!חסויה11/09/2010
שלום רב,
אני סובלת מאנורקסיה מזה שלוש שנים ואני אחרי אשפוז.
עקב תזונה לקויה ומשחק במשקל גוף שלי יש לי תת פעילות של בלוטת התריס והמטבוליזים שלי נכנס למצב של חיסכון כלומר הוא חושש שארעיב אותו שוב פעם והחילוף חומרים שלי נורא נורא איטי.
הוספתי ממש מעט אוכל כיוון שהרגשתי קצת יותר חופשיה ולצערי עליתי המון כ-3 קילו אני נורא לחוצה מזה ונואשת ומצד אחד אני לא יכולה להפחית באוכל כי אחרת אני עלולה לעלות במשקל ולא לרדת!
מה אתם יכולים להציע לי לעשות על מנת לרדת את השלוש ארבע קילו האלה ?
בבקשה עזרו לי אני כל כך כל כך עצובה!
האם פעילות ספורט אינטנסיבית יום יומית תעזור לי לרדת חזרה? האם להמשיך לאכול לפי התפריט שלי שאגב הוא ממש מצומצם (1500) ואני בת 17 ומשקלי 63 וגובהי 1.76?
בבקשה תנו לי עצה ,עזרה בבקשה כל דבר שיעזור לי לרדת !
תודה רבה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה
ד``ר נסטור ליפובצקי11/09/2010דנה שלום,
למרות שהמייל שלך נוגע ללב, לא ניתן לעזור לך בצורה כזאת. עלייך להמשיך ולקבל עזרה באמצעות צוות רב מקצועי שמטפל באנורקסיה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבליניםסיון11/09/2010
רציתי לשאול האם יש קלוריות בתבלינים? במלח ופלפל למשל ברור לי שאין אבל תבלינים כמו: זעתר, פפריקה, אגוז מוסקט, אורגנו, יש קלוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוריות בתבלינים
אהרון רזון11/09/2010עקב הכמות המזערית של התבלינים באוכל (גרמים בודדים), ערכם הקלורי הינו זניח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת מבולבלת..*שירן 26*11/09/2010
שלום:
אני גובה 163 שוקלת 57 קג,
הייתי אצל דיאטנית. והיא אמרה שעליי לשקול 52-53 קג
רק שממש קשה לי להוריד את הקג האחרונים...
אני מתאמנת בחדכ לפחות 3 פעמים בשבוע..
המשקל נורא מפריע לי.. אני חייבת לשנות את זה..
רציתי לדעת כמה קלוריות עליי לאכול ביום.. ממה להמנע..
וכמה קג אוכל להוריד בחודש..
תודב רבה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת
ד``ר נסטור ליפובצקי11/09/2010שירן,
אפשר להבין אותך כי גם אני מבולבל ולא מבין למה עלייך לשקול 52-53. משקל 57 הוא בסדר גמור עבורך והפרמטר הבא לא צריך להיות קילוגרמים אלא אחוז שומן בגלוף. תמשיכי להתאמן, תאכלי מעט שומנים, סוכרים וגנק פוד. ותפסיקי להשקל, זה לא מה שיעזור כרגע להרגשה הטובה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרזיה
אהרון רזון11/09/2010לכל גוף יש פוטנציאל הרזיה מסויים ללא פגיעה בבריאות. המשקל שהדיאטנית המליצה הוא האידאלי, אבל לא בטוח שבדיאטה סבירה תוכלי להגיע אליו וגם לשמור עליו לאורך זמן.
בכל אופן, הדיאטנית מכירה אותך אישית, כולל מבנה הגוף, מגבלות , העדפות ואולי גם הפנתה אותך לאבחון BMR (היא תסביר לך מה זה, אם את לא יודעת). עליך לסמוך עליה וליישם את תכנית ההרזיה שהיא בנתה או תבנה עבורך. אם את לא סומכת עליה, החליפי אותה.
ייעוץ וטיפול אישי על ידי דיאטנית עדיף על ייעוץ ווירטואלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עזרה מהמומחיםשרה11/09/2010
שנה טובה ומתוקה לכל מנהלי הפורום הזה .
רציתי לקבל מידע ועצות בנושא הדיאטה
אני סטודנטית לרפואה , גיל : 23 , גובה 170 ומשקלי כרגע עומד על 69 ....
רציתי לדעת מהו המשקל האידיאלי שלי ??? אני שואפת להגיע למשקל 60-62
הבעיה הגדולה שאני שומרת רק באוכל כרגע , וזה כמובן מוריד את אחוזי השומן אך הורס את רקמת השריר , אני רוצה להתחיל בפעילות גופנית אך אני נתקעתי בסמסטר הכי קשה וגם בחינות כל הזמן
שאלתי : האם הליכה במשך שעה וחצי כל יום תסייע לי להוריד את הכמה קילו העודפים???
אני באמת הפחתי מהאוכל אבל אני לא רוצה להרוס את הגוף שלי
אבקש את עזרתכם במה עלי לעשות , כמה קלוריות לאכול ,
מודה לכם ושתהיה לכם שנה פוריה ומתוקה
:::: שרה ::::::* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנה טובה ומתוקה ,(כמעט) בלי מתוקים
אהרון רזון11/09/2010המשקל האידאלי תלוי במבנה הגוף , אם בינוני, 60 הוא המשקל האידאלי, אבל גם ב64 תהי חתיכה לא נורמלית (אולי את כבר).
עם הנתונים שלך לא צריכה להיות בעיה להגיע ליעד שקבעת. שעה וחצי של הליכה נמרצת יומית תסייע בהחלט בנוסף להפחתת כמות התזונה היומית ושיפור איכותה.
אם כי בגיל שלך זה פחות קריטי, בלימת איבוד מסת השרירם אפשר להשיג רק על ידי פעילות אנאירובית (כוח) אפקטיבית. יש לציין שהפעילות האירובית שורפת שומן, אך גם רקמת שריר. למעשה אין דרך לא ניתוחית להוריד רק שומן. בממוצע, בהרזיה יחס איבוד שומן-שריר הוא 7:3 לטובת השומן . עם פעילות אנאירובית אפקטיבית היחס משתפר משמעותית, אבל עדיין מאבדים רקמת שריר. בדיאטות הרעבה עצמית או דיאטות חלבונים קצוניות, מאבדים בד"כ יותר שריר משומן.
אם את בוחרת בשיטת ספירת קלוריות, מומלץ היקף של 1300-1400 מתוך הנחחה שתתמידי בפ"ג כאמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך מכל הלב , שנה טובה ומתוקה
שרה11/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קלוריותעדנה הפרה11/09/2010
אני צריכה לאכול כדי לרזות באופן שפוי ובריא ובאיזו פעילות גופנית לעסוק (וכמה?)?
נתוניי: בת 39, שוקלת 98 ק"ג, גובהי 1.60 ס"מ.
רוב חיי הייתי רק "מלאה קצת" אבל הפכתי לשמנה ממש במהלך 12 השנים האחרונות בעיקבות 3 הריונות.
אודה לתשובתכם המלומדה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרזיה
אהרון רזון11/09/2010מומלצת דיאטה מתונה בריאה ומאוזנת בהיקף של 1400 - 1500 קק"ל. רצוי לאכול ארוחות קטנות כל 3 שעות. בנוסף לתזונה נכונה דרושה פעילות גופנית אירובית יומית של לפחות שעה. בחרי את הפעילות בה את תוכלי להתמיד, למשל: הליכה נמרצת, שחיה, אופניים, אופני כושר או מכשירים אירובים אחרים בבית או בחדר כושר. רצוי מאוד לוסיף גם אימוני כוח תחת הדרכה מקצועית 2-3
פעמים בשבוע לבלימת איבוד מסת שרירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך! עוד שאלה בבקשה:
עדנה הפרה12/09/2010האם כמות הקלוריות הנ"ל כוללת ירקות, או שירקות לא עמילניים ניתן לאכול "חופשי"?
שוב תודה ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשיטת ספירת קלוריות הכול נספר.
אהרון רזון12/09/2010בשיטה האינטויטיבית אפשר ורצוי לאכול (כמעט) חופשי ירקות טריים, למעט ירקות שורש, מתוך הנחה שהם באים על חשבון מאכלים בעלי צפיפות קלורית גבוהה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל תקיןטלוווושש10/09/2010
שלום רציתי לדעת האם משקלי תקין :
גובה:168
משקל:52-53
האם זה בסדר?או נמוך מדי?האם אני צריכה לעלות במשקל? כי כל הזמן מעירים לי שאני רזה מדי אבל אני אוכלת כמו כולם ..מה אפשר לעשות כדי לפתור את הבעייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בגבול תחתון של טווח המשקל התקין
אהרון רזון11/09/2010אם המשקל הזה מלווה אותך באופן טבעי, הבדיקות בסדר ומרגישה טוב, את לא צריכה להשמין.
מומלץ לאכול בריא לשובע ולבצע פעילות גופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)