מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי הקלוריותאהרון04/11/2010
שלום לכולם. אני אהרון בעל BMI 26 בן 19 . אני מרגיש לא נוח עם משקלי ועם המראה שלי ואני רוצה להרזות 7-8 ק"ג באופן הכי מהיר שאפשרי בצורה שלא תגרום נזק ובצורה הכי תקינה אם זה בתזונה שגרתית ואם זה ספורט (ריצות, אימוני כח וכו..). רציתי לשאול מהי הנוסחא להצלחה? כמה לאכול וכמה להתאמן? כמה לשרוף לעומת כמה להכניס? אני יודה לכם מאוד אם תתיחסו לשאלותיי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל?
אהרון רזון04/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל
אהרון04/11/2010אני שוקל 78 והגובה שלי 175
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי נוסחא להצלחה, אלא כמה המלצות
אהרון רזון04/11/2010אני לא מעודד ספירת קלוריות, לכן לא אתייחס לסוגיה.
להרזיה מהירה יש להמנע לחלוטין מקמח, מוצרי דגנים כלשהם, סוכר (כולל דבש, סילאן וכו"), תפו"א, בטטה, זרעים, בוטנים ואגוזים למיניהם (כולל שקדים), קטניות יבשות ,חמאה,,מרגרינה, טחינה.
יש לאכול 4-5 פעמים בשבוע דג טרי צלוי או מבושל ללא רוטב, 2-3 פעמים בשבוע עוף טרי צלוי או מבושל ללא עור ושומן ביצה קשה (כמעט) כל יום, גבינה 3%, יוגורט 1.5%.
ירקות טריים חופשי (גזר בהגבלה), יש להוסיף לסלט כפית או שתיים שמן זית.
2 פירות ביום כארוחות ביניים.
שעתיים כל יום פעילות אירובית בעצימות בינונית (דופק 130-140), רצוי לגוון ולפצל (כל פעם שעה).
הערה: עניתי באופן ענייני לשאלתך, על אף שאינני בעד הרזיה מהירה מדי . העיקר ההתמדה והשמירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענק אתה
אהרון04/11/2010אתה ענק אהרון תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאנונימי03/11/2010
שלום,
אני בן 13 ו10 חודשים, ולפי כל הבדיקות פה אני עומד בתקף התקין (משהו כמו מטר שישים ושלוש, שוקל 51 קילוגרם).
אבל עדיין אני מרגיש נפוח, אני מסתכל על הבטן שלי במראה והיא עדיין נראית לי גדולה מידי..
מה לדעתך כדאי לעשות בשביל להוריד את הכרס הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הרזיה נקודתית
אהרון רזון04/11/2010רק הרזיה כללית תוריד שומן גם מהבטן, אבל זה לא מומלץ בגלל שאתה כבר רזה.
התעמלות אפקטיבית לבטן תחזק את השרירים ותמתן את התבלטותה, אך לא תמיס את שומנה.
לפעמים בגיל ההתבגרות חלים שינויים בפרופורציות של הגוף, אולי יהיה לך מזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו פזיולוג?מטי03/11/2010
בכתבה על תזונה נכונה ועל השמנה כתוב שמן הראוי לפנות לפזיולוג שיעשה בדיקות מעבדה כדי לגלות אם הירידה במשקל אינה באה על חשבון ניצול מסת השריר במקום מאגר השומן. היכן מוצאים פיזיולוג? האם אפשר לבקש מרופא המשפחה הפנייה לפונקציה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהו פזיולוג? - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי03/11/2010שלום מטי,
בדיקות מסוג זה אינם בדיקות דם. אני מבצע את הבדיקות בקליניקה בהרצלייה. אתה יכול להכנס לאתר ולהתרשם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת משקליובל03/11/2010
מהו המתכן להורדת משקל? במשך שנים רבות שמעתי על כך שמי שאוכל 1500 קלוריות ליום ומוציא כל יום 2000 - ירזה. הואיל וניסיתי את ה"שיטה" הזאת אני מפקפק בנכונותה.
ההגיון שלי אומר שאדם רזה שאוכל מעט , הוא לא מאבד עוד משקל, ולכן התיאוריה של הכנסת קלוריות בניכוי שריפתן איננה ברת תוקף.
נטורופאת אמר לי שספירת קלוריות היא גישה מוטעית לחלוטין. השאלה היא טיב המזונות ( פחמימות מורכבות או לא, שומן מן החי או מהצומח). לטענתו אדם שכמעט ולא מכניס מזון לגופו, "מאלץ" את הגוף לצמצם את שריפת השומנים שצבורים באיזורים שונים, ולכן לא ירזה.
אז מה באמת המפתח לאנשים שסובלים כרונית ממשקל עודף, לירידה במשקל? האם אפשר לקבל הפנייה למאמר שסוקר גישות בנושא זה, אפילו בשפה האנגלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת משקל - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי03/11/2010יובל שלום,
האמת היא באמצע הדרך בין שני הדברים שאמרת. כמובן שהבסיס הוא כמה נכנס מול כמה יוצא, יחד עם זאת סוגי המזונות משפיעים על טיב הירידה. אבל כפי שאתה יודע במצבים קיצונים שלאנשים לא היה אוכל, שמנים לא היו שם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תירסאורנה03/11/2010
שלום,
חברה שלי הלכה לדיאטנית והיא אמרה לה שאכילת תירס-לא מתוק מקופסא אלא קפוא שמבושל רק במים ומלח,משמין מכיוון שהוא מתפרק בגוף לסוכרים. אני אוכלת הרבה תירס וברצוני לדעת האם נכון הדבר?תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תירס - לא מומלץ לאכול משומר או קפוא
אהרון רזון03/11/2010תמיד עדיף תירס חלבי טרי. קלח אחד שווה בערך לשתי פרוסות לחם. המשומר מכיל כל מיני תוספות לא בריאות וגם יותר קלוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוףמור03/11/2010
האם אכילת עוף מבושל במרבית ימי השבוע תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, בלי עור, שומן ורוטב.
אהרון רזון03/11/2010אבל גם הודו, כי ערכו התזונתי עדיף. מומלץ פעמיים -שלוש בשבוע דג טרי צלוי או מבושל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקיד הדיאטניתגילי03/11/2010
שלום,
האם חלק מתפקידיה של הדיאטנית הוא לאבחן חוסרים בגוף ותזונה לקויה דרך בדיקות דם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם היא מספיק מקצועית.
אהרון רזון03/11/2010בבדיקות דם אפשר לאבחן רק חסרים\עודפים שלא בהכרח תלויים בתזונה. תזונה לקויה, על ידי תשאול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי שאלה חשובה...אודיה03/11/2010
שלום יש לי שאלה ואני מקווה שתוכלו לענות לי עליה...
בזמן האחרון כל פעם שאני אוכלת תפוז או קלמנטינה כעבור רבע חצי שעה מתחיל לי מין כאב בטן מוזר כזה תחושת אי נוחות מעצבנת..
והבעיה היא שאני ממש אוהבת פרות הדר במיוחד תפוז..
כבר הגעתי למצב שאני יודעת שאני אוכלת עכשיו תפוז ועוד מעט יתחילו כאבי הבטן...
אני כותבת אחרי לילה שלא ישנתי בו כי אתמול בלילה אכלתי תפוז רק ששתיתי אדוויל זה קצת עזר...
בכל מקרה רציתי לדעת אם יש לכך הסבר..
אני רק אציין שאני בת 24 בגובה 163 ושוקלת 57 כמו כן בעבר לא סבלתי מ"הפרעות אלה"...
אשמח לתשובה,תודה אודיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי שאלה חשובה... - תגובה
ד''ר רוני חרמון03/11/2010יש לך בעיה של חומציות יתכן ויש בעיה במעי או בקיבה רצוי להבדק יש מקום לקחת נוגדי חומצה בינתיים ולהמנע מלאכול דברים חמוצים עד לגמר הבירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיץ גזר אחריי אימון(:02/11/2010
היי רציתי לדעת האם שתיית מיץ גזר סחוט אחרי אימון (כוס) יעיל בתור הפחמימה המהירה שכדאי לאכול אחריי האימון במיידי? מדובר על אחרי אימון אירובי-ריצה חצי שעה במהירות 10.5 אין מטרה לשמירה על המשקל או ירידה ואגב,כמה פחמ' כוס מיץ גזר כזה מכיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיץ גזר אחריי אימון - תגובה
ד''ר רוני חרמון03/11/2010כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 5 שנים שמירה על המשקלאני02/11/2010
האם זה נכון שאם ירדתי במשקל לפני כשנה ושנה אני שומרת,
אז אם שומרים על הקיים 5 שנים הגוף "מתרגל" למשקל החדש ויהיה לי ולגופי קל יותר בשמירה? או שזו סתם אימרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 5 שנים שמירה על המשקל - תגובה
ד''ר רוני חרמון03/11/2010כן זה נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו שכן, או שלא
אהרון רזון03/11/2010סטטיסטיקה עגומה מראה שרק 3% שומרים על המשקל מעל 5 שנים.
הגנטיקה לא משתנה וגם מספר תאי השומן שהיו לפני ההרזיה לא משתנה, והתאים האלה שואפים להתמלא מחדש. גם אחרי 5 שנים אסור לשחרר את הרסן וגם אחרי 20 שנה צריך לעמוד על המשמר. ראי מה קורה לספורטאים מקצועים אחרי שמפסיקים את פעילותם, ואפשר לפגוש גם כמה מלכות יופי לשעבר שהפכו לבומבות.
המסקנה שגם אחרי הרבה שנים של רזון צריך המון משמעת עצמית, ריסון, וויתורים ומעל הכול, פעילות גופנית במינון גבוה כחלק חובה מסדר היום.
אם הגוף והנפש היו "מתרגלים", רוב הדיאטנים והעוסקים בתעשית ההרזיה היו צריכים לעבור הסבה מקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב,אז משמר כל החיים
אני04/11/2010קצת מתיש ומעייף,מצד שני נחמד,ויפה
אבל העיסוק של מה וכמה לאכול ממש מעסיק כל היום וכל רגע....
אני מצליחה לשמור אבל מצד שני--לא קל!! ואפילו אני מחמירה עם עצמי בגלל הפחד לעלות במשקל...
יש לנו גנים שמנים במשפחה...אחי ירד 50 קילו ועלה 60...ממש מפחיד
יש טיפים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי אין טיפים מעבר למה שכתבתי.
אהרון רזון05/11/2010אני רק מציין שלצורך שמירה הדגש צריך להיות על פ"ג. האפשרות השניה (צמצום מוגזם ומתסכל בתזונה) תוביל לשבירה ולשיא שומן חדש כמו אצל אחיך.
אני אישית לא מכיר אף אחד ששמר לאורך שנים ללא פ"ג יומית בהיקף מתאים.
זה כולל את עצמי ששומר על ירידה של 40 ק"ג מעל 11 שנים בזכות 2 - 3 שעות יומיות של פעילות גופנית אירובית (הרוב שחיה) ופעילות בונה שריר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות יומיומית?
אני05/11/2010האם מדובר על פעילות גופנית יומיומית?אני הולכת כל יום 40 דקות.....הליכה מהירה[כמעט ריצה]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה טוב מאוד, לא בטוח שמספיק.
אהרון רזון05/11/2010אני לא מכיר את הנתונים שלך, אבל ב40 דקות לא שורפים כל כך הרבה.
אם תרחיבי את הפעילות הגופנית (מומלץ, אך לא חובה, לגוון), תגדילי את הסיכוי
לשמירה ותוכלי גם לאכול יותר כדי להקטין את סיכון השבירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגובה+משקל ומה מומלץ להוסיף
אני05/11/2010שוקלת 58 גובה 1.60.....בת 36.
סה"כ ירדתי 25 קילו לפני שנתיים התחלתי לפני שנה "סגרתי" ירידה של 25 ומאז שומרת בדביקות,ואדיקות.
מומלץ להוסיף זמן או לשנות אימונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשה לשמור אחרי ירידה של 25 ק"ג
אהרון רזון05/11/2010את צריכה לדעת שאחרי ירידה כה משמעותית, הקצב המטבולי ירד, כלומר את שורפת פחות קלוריות מקודם גם במנוחה וגם בפעילות.
את שורפת 230-250 קק"ל ב40 ד" של הליכה מהירה. אם את מאוד פעילה במשך היום ,עבודתך איננה יושבנית, את לא מבלה הרבה שעות מול הטוויזיה והמחשב, מעדיפה ללכת ברגל מרחקים קצרים במקום נסיעה ברכב, עולה על מדרגות במקום במעלית - הפעילות הגופנית שלך עשויה להספיק. אחרת, את צריכה להכפיל אותה ואף מעבר לזה. אם שחיה היא אופציה עבורך, יהיה מאוד יעיל לשמירה לשחות לפחות 40 דקות ביום בנוסף להליכה. אם לא, גם הכפלת זמן ההליכה הינו פתרון טוב כמו גם רכיבה על אופניים או אופני כושר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה......
אני06/11/2010איישם זאת ואעדכן......תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת תזונה נכונהרואן01/11/2010
שלום לכם אני בת 18 תמיד מרגישה עייפות וכאב מתחת לגבות תמיד רוצה לישון ומרגישה מטושטשת גם כן מרגישה כאב בראש בשיער כלומר ... עשיתי בדיקת דם והתברר שיש לי מסכן דם (חוסר המוגלובין בדם) ובעוד כמה חודשים התברר שיש לי חור בלב מיד קשרתי את זה לזה ... האם יכול להיות שזה תוצאה מחור זה ??? מה המאכלים שיכולים לעזור לי ?? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת תזונה נכונה - תגובה
ד''ר רוני חרמון03/11/2010כן גם חור בלב וגם אנמיה יכולים להשפיע אבל את חייבת להיות במעקב וטיפול אוכל לא יעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמר ואגוז מלך(:01/11/2010
היי
רציתי לדעת האם אחריי אימון זה טוב וכדאי לאכול יחד עם ה-2 תמרים (פחמימה זמינה עם ערך גליקימי כדי להתחיל את התאוששות השריר ועזרה בבנייתו) גם אגוזי מלך?
או שהיות והם מכילים שומן זה עוצר ספיגה או משהו כזה?
ואותה שאלה לפניי אימון-האם הפרי שיש לצרוך לפניי אימון יכול להכיל שומן כלשהו במקרה הזה אגוזי מלך או שלפניי אימון רצוי להימנע לגמריי משומן?
מחכה לתשובה,תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענית בעצמך
אהרון רזון01/11/2010בדקות הראשונות אחרי האימון אוכלים פחמימה נטו בעלת אינדקס גליקמי גבוה. האגוז הוא בעיקר שומן המוריד את האינדקס הגליקמי. אותו דבר זמן קצר לפני האימון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיץ גזרדני.א01/11/2010
שלום
רציתי לדעת בבקשה כמה קלוריות מכיל כוס מיץ גזר ביתי, שעשוי מי בערך 3-4 גזרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיץ גזר - תגובה
ד''ר רוני חרמון01/11/2010זה בידיוק מספר הקלוריות שיש ב 3-4 גזרים רגילים רק שאין את כל הסיבים ולכן זה פחות בריא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת ברזל בתקופת ההנקהעדי01/11/2010
שלום רב,
בני בן 9.5 חודשים, אוכל מוצקים ויונק 3 פעמים ביום.
ההמוגלובין שלי כיום הוא סביב 13.
האם כדאי לי להמשיך לקחת תוסף ברזל?
האם זה תורם לתינוק?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת ברזל בתקופת ההנקה
אהרון רזון01/11/2010אם רמת הברזל אצלך סבירה ( לפי ההמוגלובין ייתכן שכן ,אך כדאי לבדוק), אין צורך בנטילת התוסף כי זה לא יגדיל את כמות הברזל בחלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בהרזיהעמית31/10/2010
שלום,
שמי עמית, בן 22, גובה 183 ס"מ, משקל 90 - 95 קילו,
אני מאוד לא מרוצה ממשקלי, עד לפני שנה וחצי שקלתי כ - 20 קילו פחות, מאז אני בעלייה מתמדת,
אני מרגיש שאין לי שליטה על כך ואני שונא את עצמי בגלל זה,
אני שוקל להשתמש בגלולות הרזיה ללא מרשם,
האם כדאי לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתרון לא בריא ולא יעיל
אהרון רזון01/11/2010בלי שינוי בהרגלי האכילה ובאורח החיים שום דבר לא יעזור, אחרת כבר לא היו שמנים בעולם. אל תהיה הקורבן הבא לאשליות שבמקרה הטוב יגרמו נזק רק לכיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)