מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך לאבד את האקסטרה 5 קילו?בועז29/08/2010
היי, קוריאם לי בועז אני בן 23 תמיד חייתי חיים ספורטיבים בצבא היתי קרבי ואף פעם לא היתה לי בעיית כושר או עודף משקל מה שכן אני ממש על הגבול של BMI. אני מתאמן חזק יחסית, לפחות 4 שעות בשבוע של ריצה אימוני כוח כל יום (כפיפות בטן,מתח, מרפקים). אני אפילו אוהב את זה, אבל איכשהו אני לא מצליח לרדת משמעותית. מה עליי לאכול? ממה להימנע? שתייה כמו קולה נסטי? מה הכי חשוב
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי בועז
ד''ר רוני חרמון29/08/2010אם אתה במסגרת BMI תקין שמור על המשקל אם אתה רוצה לרדת נכון ובריא קבל יעוץ מקצועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותג28/08/2010
שלום רב!
האם תמרים צהובים או לחים עושים עצירות?
ומה לגבי סברס ורימון , האם זה נכון שהם עושים עצירות בגלל הגרעינים שבהם?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכון לגבי סברס ורימון.
אהרון רזון28/08/2010אם יש לך נטיה, כדאי לצמצם או לוותר.
תמרים עוזרים נגד עצירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ומה לגבי תמריםצהובים
ג29/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר עניתי לך
אהרון רזון30/08/2010תמרים (מכל סוג) אמורים לעזור נגד עצירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חילוף חומריםיונהגו28/08/2010
איך בודקים את קצב חילוף החומרים בגוף. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בודקים במרפאות ספורט ומכון ווינגייט
אהרון רזון28/08/2010בקופת חולים יפנו אותך. הבדיקה בתשלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזיה בגיל 40 - הצילו!מיואשת28/08/2010
אני בת 40, מטר 70, שוקלת 95 ק"ג
תמיד הייתי רזה, בסביבות 60 ק"ג, עסקתי בספורט ולא הייתה לי בעיה לרדת קילו שניים כשרציתי
אני כבר מתאמנת בחדר כושר 4 חודשים, אוכלת נכון,עושה כל מה שצריך לרדת במשקל, אבל לא רואה שינוי משמעותי כמו שבעבר
הצרתי מעט בהיקפים, אני מרגישה בבגדים, אבל משקל נשאר ללא שינוי
אני יודעת שהגיל, הלידות וכל השינויים שבאים עם הגיל משנים את הגוף וקצב ירידתו,אז שאלותי הן : למה בדיוק זה קורה? האם יש משהו אחר שאני צריכה לעשות או לא לעשות בגילי?
מה גורם לקצב האיטי של הירידה במשקל? למה אני לא רואה תוצאות מהפעילות גופנית? (כמו צלוליטיס ברגליים ובידיים שאני לא מצליחה להפטר ממנו כמו פעם)
מיואשת, רוצה כבר לחזור לעצמי.......עזרה דחוף!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זאת שאלת מיליון הדולר
ליטל סמואל-לוי28/08/2010תמיד היו ,ישנן ויהיו גישות שונות בתחום התזונה והגוף, מאחר וזה אינו מדע מדוייק. חוץ מזה כל אחד
צריך להתפרנס ממחקר, כתיבת ספר, כתבה, הרצאה וכו".
כל שני וחמישי מתפרסם מחקר שמגיע למסקנה שונה ואפילו מנוגדת לזאת של המחקר הקודם שנערך במכון לא פחות יוקרתי.
מה שהוכיחה את עצמה לאורך ימים היא תזונה מאוזנת ומגוונת הכוללת גם מוצרי חלב , ובשר אם אלה באיכות טובה ודלי שומן. אצל צמחונים, ובטח אצל טבעונים עלולים להווצר חוסרים שונים ובמקרים מסויימים מצבי חולי בלתי הפיכים.
אין הוכחה מדעית חד משמעית שאורגני תורם לבריאות, ריסוס סביר אינו מפחית באופן משמעותי את הערך התזונתי של הירקות והפירות. מה שמפחית יותר זה העיבוד המתועש וצורות שונות של שימור. חשוב לאכול ירקות ופירות כמה שיותר טריים ודגנים ומוצריהם מלאים . (לא מלוטשים)
לא פחות חשובה מהתזונה היא פעילות גופנית כאורח חיים לכל החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאף אחד לא ענה לשאלתי....
מיואשת29/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאהרון רזוןיונהגו28/08/2010
שלום. אני בת 57 שוקלת 74 ק"ג גובהי 1.70. במהלך 10 השנים האחרונות העליתי 10 ק"ג למשקלי. אני נוטלת ציפרלקס כבר 10 שנים והורמונים. הבעיה העיקרית זה איך עוצרים? ודבר שני איך יורדים?
אני מתעמלת (עיצוב) 3 פעמים בשבוע, הולכת לפחות 4 פעמים בשבוע 45 דקות. אוכלת 4 ארוחות ביום:
בוקר - 2 פריכיות + 2 כפיות חומוס מלפפון+גזר.
בצהרים - מנת בשר + ירקות מאודים וסלט ירקות
אחר הצהרים - שתי פריכיות עם 2 כפיות טחינה+2 כפיות דבש
ערב כריך לחם רגיל + פרוסת גבינה צהובה 9%+ 2 כפות גבינה לבנה 5%.
בין לבין עד 2 תפוחי עץ, יופליי 0%, ולפעמים 2 קוביות שוקולד 70%
ובכל זאת אני לא מצליחה לרדת. יש לכם רעיון מה עוד אפשר לעשות?
מאוד מודה לתשובה
כבר קיבלתי תשובה מד"ר חרמון ןהןא הציע לי לגשת למומחה דבר שאין באפשרותי. האם אתה יכול לי כמה טיפים, אני חייבת להוריד בסביבות 5 ק"ג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה, הטיפול התרופתי גורם להשמנה
אהרון רזון28/08/2010אחת מתופעות הלוואי האפשריות של התרופות נוגדות דיכאון וחרדה (SSRI) היא השמנה. גם הטיפול ההורמונלי עלול לסבך את המצב. עודף המשקל שלך סביר יחסית למגבלות וגם התפריט אינו נורא. אנסה להציע לך כמה שיפורים:
בוקר - וותרי על פריכיות והחומוס והוסיפי עוד ירקות+פרוסת לחם מקמח מלא מרוחה בקוטגי 3%.
צהריים- הבשר ללא עור ושומן. מדי פעם דג איכותי טרי צלוי. הסלט (גדול) כמנה ראשונה.
אחר צהריים- בלי טחינה ודבש. אפשר לוותר גם על פריכיות. לאכול גביע יוגורט טבעי עם חתיכות פרי טרי בתוכו.
ערב- הלחם מקמח מלא (רק פרוסה), בלי צהובה אלא להוסיף לבנה, רצוי 3%. גם סלט ירקות.
בין לבין- לוותר על שוקולד, לגוון את הפירות .
ללכת לפחות שעה ולהגביר את העצימות (מהירות). הליכה כל יום תתרום יותר להרזיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונהשרי28/08/2010
שלום!
אני בת 34. אני ומשפחתי שומרים על אורך חיים בריאים, שכוללים ספורט ותזונה נכונה.
הבעיה שאנחנו הולכים לעיבוד בין סוגי תזונה,ולא מצליחים למצוא מה באמת בריא לגוף,כי כל כתבה
אומרת משהו שונה מהקודם.למשאל יש האומרים שחלב פרא לא בריא לאדם.יש האומרים שעדיף תזונה צמחונית יותר על פני בשרית.
מה באמת טוב לגוף? איזה סוג תזונה בריאה יותר?
והאם הרך הויטמינים נשמר בירקות שהם לאחר תהליך של ריסוס , (לא אורגניות,)או שעדיף לצרוך רק
אורגני?
אודה על תשובתכם! תודה מראש!
שרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זאת שאלת מיליון הדולר
אהרון רזון28/08/2010תמיד היו ,ישנן ויהיו גישות שונות בתחום התזונה והגוף, מאחר וזה אינו מדע מדוייק. חוץ מזה כל אחד
צריך להתפרנס ממחקר, כתיבת ספר, כתבה, הרצאה וכו".
כל שני וחמישי מתפרסם מחקר שמגיע למסקנה שונה ואפילו מנוגדת לזאת של המחקר הקודם שנערך במכון לא פחות יוקרתי.
מה שהוכיחה את עצמה לאורך ימים היא תזונה מאוזנת ומגוונת הכוללת גם מוצרי חלב , ובשר אם אלה באיכות טובה ודלי שומן. אצל צמחונים, ובטח אצל טבעונים עלולים להווצר חוסרים שונים ובמקרים מסויימים מצבי חולי בלתי הפיכים.
אין הוכחה מדעית חד משמעית שאורגני תורם לבריאות, ריסוס סביר אינו מפחית באופן משמעותי את הערך התזונתי של הירקות והפירות. מה שמפחית יותר זה העיבוד המתועש וצורות שונות של שימור. חשוב לאכול ירקות ופירות כמה שיותר טריים.
לא פחות חשובה מהתזונה היא פעילות גופנית כאורח חיים לכל החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריותים28/08/2010
כמה קלוריות יש בפטרייה בינונית וגדולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תגובה?
הראל28/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיבולת שועל
הראל28/08/2010ויש לי עוד שאלה
אתה יכול להמליץ על דרך מסויימת להכנת שיבולת שועל-קוואקר בצורה הדיאטטית ביותר? מנה סבירה שמשביעה ולא מכילה הרבה קלוריות ודיי מתוקה(ממתיקים מלכותיים גם מתקבלים)
וכמה קלוריות יש במנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבולת שועל
ליטל סמואל-לוי28/08/20102 כפות שבולת שועל גדושות + חצי כוס חלב 1% + חצי כוס מים + ממתיק. כ-100 קק"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרזית
הראל29/08/2010ממתיק זה גם סוכרזית? 3 טבליות זה מספיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי לורן
ליטל סמואל-לוי28/08/2010כמות קלוריות זניחה. פחות מ-10 קק"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאיזה דיאטנית לפנות?בן28/08/2010
שלום אני בן 28 שוקל 87, התחלתי לעשות בחדר כושר על מנת להוריד 10 ק"ג וחיטוב בגוף.
רציתי ללמוד שמירת תזונה נכונה, נאמרו שמכון כושר יש דיאטנית שעלותו 120 ש"ח לפגישה אחד ובקופת חולים מציעים פגישה עם דיאטנית שעלותו 20 ש"ח בלבד.
השאלה היא: התעייצות של דיאטנית ממכון כושר ומקו"פ הם שווים במחינת מקצועית?
תודה רבה לעונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכל מקצוע יש טובים יותר וטובים פחות
אהרון רזון28/08/2010ויש גם שגורמים נזק יותר מתועלת. קשה להמליץ דרך הפורום. אין תמיד יחס ישר בין מחיר למקצועיות
ויעילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת המשקלים28/08/2010
על מנת לשמור על המשקל שלי כמה קלוריות מומלץ לי לאכול ביום?
גובה- 1.46
משקל- 40
גיל- 17* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1400
אהרון רזון28/08/2010אם חילוף החומרים שלך ממוצע. אפשר להוסיף יחסית להיקף הפעילות הגופנית, אם את מבצעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהjojo28/08/2010
מה זה אימון אירובי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל פעילות גופנית
אהרון רזון28/08/2010המעלה את הדופק במידה משמעותית. דוגמאות: ריצה וכל ספורט קשור בריצה, הליכה נמרצת, רכיבה על אופניים, שחיה וכו".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בבטןורד28/08/2010
שלום, קודם כל רציתי להודות לכם על הפורום, הוא עוזר לי מאוד!
עכשיו לשאלתי - אני יודעת שמאכלים מסוימים מנפחים את הבטן, אני חושבת שזה קשור למים שיש באוכל או לסיבים. מהם המאכלים שאינם גורמים לנפיחות.?
אשמח אם תענו לי מפני שזה חשוב לי מאוד לדעת בהקדם.. ושוב - תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קשור במים, כן קשור בסיבים.
אהרון רזון28/08/2010אכילה מוגזמת של סיבים, אי סבילות ללקטוז, ירקות מסויימים (כרוב, כרובית, ברוקולי, קולרבי, צנון), קטניות הם בין הגורמים האפשריים ליצירת גזים במערכת העיכול. יחד עם זאת כל מאכל אחר יכול לגרום לנפיחות וגזים באכילת יתר או מצבי חולי מסויימים.
מומלצת בדיקה רפואית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 שאלותאיילת28/08/2010
א. מה עדיף- לספור קלוריות או להתחיל לאכול כשרעבים ולהפסיק לאכול כששבעים?
ב. חשוב לאכול אוכל חם לפחות פעם ביום נכון? אז איזה אוכל חם אתם ממליצים?
ג. האם יותר מדי פעילות גופנית יכולה להזיק לגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר h tbh
ד''ר רוני חרמון28/08/2010חובה לספור קלוריות או לעשות דיאטה בשיטה אחרת ויש הרבה
אוכל חם לא חובה
פעילות גופנית לא מבוקרת יכולה להזיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהמירי27/08/2010
אני בת 36 שאלות
1 מה עושים? צריכה פחות 1200 קלוריות? אני לא יכולה לעשות ספורט יותר מ4 פעמיים בשבוע
2. הגוף שלי התרגל לכמות אוכל קטנה ואז לא יורדים?
האם הדיאטה סאות ביץ טובה לשבועיים בלבד? ואחר כך איך מחזרים פחממות לא להשמין?
סליחה על מתקפת שאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מימי
ד''ר רוני חרמון28/08/2010ספירת הקלוריות צריכה להתאים לך ולפעילות שלך זה לא נתון קבוע
אכילה מועטה של קלוריות לאורך זמן מזיקה
סאוט ביץ טובה להרבה זמן אבל צריך לדעת לחזור ממנה תפני למי שמומחה בהפרדת אבות מזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזיהמירי27/08/2010
תבדקו לי בבקשה את התפריט
בוקר- שני פרוסות לחם קל+שני כפות קוטז
תפוח /אפרסק
צהריים- ירקות מבושלים - עם רסק עגבניות - וחזה עוף או סלט בלי רוטב וביצה קשה או סלט עם טונה
ביננים לחם קל וכפית ריבה וכפית קוטז
פרי
ערב -סלט ושני פרוסות לחם קל וקוטז
קופסאת מסטיקים ללא סוכר מיפ מלא ו5 כוסות נס קפה ללא סוכר
מה דעתך? אני ארד עם תפריט כזה? אני אחת שעושה ספורט
תודה? שוקלת 65 ומטר 74 בת 36* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מימי
ליטל סמואל-לוי28/08/2010סביר להניח כי תרדי עם תפריט כזה. אך לדעתי הוא דל מידי וגם לא מספיק מגוון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוביוטיקהניר27/08/2010
שלום, מתי הכי מומלץ לקחת פרוביוטיקה? לפני האוכל, אחרי האוכל או עם האוכל?
ובמשך כמה זמן צריך לקחת את הפרוביוטיקה כדי להרגיש שינוי מערכתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוביוטיקה
ליטל סמואל-לוי28/08/2010מומלץ לפני האוכל. צריך לקחת כמה שבועות כדי שישפיע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני האוכל???
ענת28/08/2010בפרוביוטיקה של אלטמן מופיע לקחת חצי שעה לאחר האוכל....
בפרוביוטיקה של חברה אחרת שנטלתי הופיע לפני האוכל....
שאלה בהקשר- האם זה נכון שכדאי מידי פעם להחליף את סוג הפרוביוטיקה אותה אני נוטלת כדי לא להרגיל את הגוף שלי לחיידקים מסויימים ולגוון לו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)