מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום ושבוע טובחן13/10/2007
רציתי לשאול שעם אני אוכלת 6 קלחי תירס ביום ו2 שוקו 0 אחוז שומן ולא יותר מזה אני יכולה להשמין ....משקלי 43 הגוהה 1.67 בת 18
בברכה חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע טוב
מוניקה קרן14/10/2007שלום חן,
קשה לדעת, עקב ההיסטוריה של המחלה שלך, חילוף החומרים עשוי להיות שונה. זה עניין של ניסוי וטעיה. יש לציין שתפריט כזה אינו מגוון דיו וחסר רכיבים תזונתיים שונים.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שישי-שבת....13/10/2007
בשישי-שבת יוצא לי להישבר...
וגם הארוחת שישי בערב ושבת בבוקר...
מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שישי שבת
מוניקה קרן14/10/2007שלום,
את שואלת פה שאלה מאוד כללית, ללא שום נתונים נוספים עלייך.
באופן עקרוני, אני ממליצה לאכול באופן מסודר גם בסוף השבוע. אם תתכנני כראוי את הארוחות הגדולות יותר ומה תאכלי במסגרתן יהיה לך קל יותר להיות בשליטה ולא להשבר.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמרים13/10/2007
התחלתי דיאטת אטקינס והצלחתי למשך שבוע להתמיד בה היום הפסקתי האם אני אשמין בגלל שהפסקתי . כשהפסקתי היום אכלתי פירות מה את אומרת מוניקה<
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
מוניקה קרן15/10/2007שלום מרים,
לא נראה לי שמאכילה חד פעמית של פירות תעלי במשקל.
יחד עם זאת, אם את מתקשה בשמירה על המשטר לאורך שבוע, אולי כדאי לך לבחור בשיטת אכילה פחות נוקשה או מתאימה לך יותר, כדי שתוכלי להתמיד בה לאורך זמן, לרדת במשקל ולמשר את התוצאות.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהירין13/10/2007
אני בת 25 שוקלת 55 יש לי לחץ דם 140/90 יכול להיות או מבעיה בכליה- אני כרגע באבחונים
או מגנטיקה.
מה עליי לעשות, מה לאכול, על מה לשמור ומה הכי מומלץ?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה
מוניקה קרן14/10/2007שלום ירין,
התזונה המומלצת למניעת יתר לחץ דם היא דלת מלח, עשירה בפירות ירקות ומוצרי חלב רזים. כמו כן מומלץ לשמור על משקל תקין ולבצע פעילות גופנית באופן שגרתי.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קלוריות יש בכף קוטג 2\1 אחוז?!אלינה12/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כ- 40 קלוריות תלוי בגודל הכף
ד''ר רוני חרמון13/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קלוריות אני צריכה לאכול ביום?הילה12/10/2007
שלום רב
אני בת 21, שוקלת 81 וגובהי 1.70,
כמה אני צריכה להוריד כדי להיות בגבול הנמוך של המשקל התקין?
כמה קלוריות אני צריכה לאכול ביום על מנת להגיע למשקל זה?
תוכל כמה זמן אם אני אתמיד בדיאטה אני אגיע למשקל זה?
בעקרון עכשיו אני עושה דיאטה לפי תפריט של 1.200 קלוריות האם זה בסדר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובתי
ד''ר רוני חרמון13/10/2007את צריכה לאכול 1500-1600 קלוריות בכדי לשמור על המשקל כך שאם את אוכלת 1200 קלוריות ליום את תרדי במשקל.
קצב הירידה יהיה כ- 1/2 קילו בשבוע ממוצע.
את צריכה לשקול כ- 60 קילו. לדעתי תוך 3-4 חודשים אם תשתי 20 כוסות מים ליום יש לך סיכוי לרזות עד היעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אני צריכה לשתות כל כך הרבה מים?
הילה13/10/2007ד"ר רוני חרמון, אני מרוצה מתשובתך, זה בדיוק מה שרציתי לשמוע, אני יודעת שדיאטת כאסח של 500 קלורויות ביום כמו שעשיתי תמיד ולא עבדה ייתה ממש גרועה...
אך לא ברור לי מה הקשר של תיית מים לירידה במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוניקה שלוםשלי12/10/2007
רציתי לדעת האם זה בריא לאכול כל יום טונה במים כארוחת ערב אחרי אימון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא מזיק רצוי גיוון
ד''ר רוני חרמון13/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוף :[קורל .12/10/2007
שלום ,
אני צריכה לשאול אותך שאלה:
אני רוצה להתחיל בדיאטה .
אני בת -13 גובה:149
משקל :66
האם התפריט הזה טוב ?^
בבוקר:יוגורט ,
בצהריים :סוג של גבינה נגיד קוט'ג
בערב:סלט .
הארוחה האחרונה כיאלו ערב בשעה 4 וחצי :כי אחרי אומרים שזה משמין
לחם אני לא אוכלת ושותה רק מים מחכה לתשובה הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטלי
ד''ר רוני חרמון13/10/2007לדעתי את עושה טעות. דיאטה זה דבר רציני ויכול לגרום נזק. את לא אוכלת מספיק מבחינת הכמות ומבחינת טיב האוכל את חייב לגוון את אבות המזון ולאכול הרבה יותר. גם אם אוכלים מעט לא יורדים במישקל.
את צריכה לרדת במשקל לפי הנתונים שהצגת אבל בשל גילך זה צריך להיות תהליך מבוקר .
אם את רוצה לרזות את חייבת יעוץ מקצועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיםמאיה12/10/2007
אני נוהגת לשתות כ-4-5 ליטר ביום. האם זה בריא? עד איזו כמות מותר
לשתות?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים
ד''ר רוני חרמון13/10/2007טוב לשתות הרבה מים אבל גם יותר מידי זה לא טוב. בדרך כלל במדינות חמות כמו שלנו אנחנו במאזן חסר של מים.
המדד צריך להיות שתן צלול ודחיפות למתן שתן כל שעתיים.
כל זה נכון לאנשים בריאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלינה11/10/2007
כיצד אפשר להבדיל בין מנדרינה לקלמנטינה?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לזה חשיבות תזונתית הן שוות
ד''ר רוני חרמון13/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש הבדל קלורי לכן שאלתי..
אלינה13/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקלמאיה11/10/2007
שלום אני בת 23 ושוקלת 65.5 וגובה 1.60 האם יש לי משקל עודף וכמה אני צריכה להוריד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל
מוניקה קרן11/10/2007שלום מאיה,
אינדקס מסת הגוף שלך הוא 25.6, מה שאומר שיש לך מעט משקל עודף (תוצאה מעל 25 נחשבת לעודף משקל).
טווח המשקל התקין לגובהך הוא 49-64 ק"ג. טווח מאוד רחב. נראה לי שירידה של 5-6 ק"ג תהיה סבירה ואח"כ תחליטי האם את רוצה לרדת עוד קצת.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוריותשלי11/10/2007
שלום רציתי לשאול כמה קלוריות יש ב:
1) 3 כפות מחית תפוח אדמה
2) טונה במים ( קופסא) וביצה
3) 4 כפות כוסמת
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוריות
מוניקה קרן11/10/20071) 3 כפות מחית תפוח אדמה = כ- 100 קלוריות
2) טונה במים ( קופסא) וביצה = 120 + 80 קלוריות
3) 4 כפות כוסמת = כ- 150 קלוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוניקה שלוםשלי11/10/2007
אני בת 20 גובה 162 משקל 58.5 מאוד רוצה לרזות 10 קילו אבל כרגע אני נוטלת תרופות שלא מאפשרות לי לבצע פעילות גופנית . השאלה שלי היא אם אני יאכל כל יום עד 1000 קלוריות אני יוריד במשקל ? והאם זה ישפיע בקצב הירידה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
מוניקה קרן11/10/2007שלום שלי,
אילו תרופות את נוטלת?
באופן עקרוני צריכת תפריט הכולל 1000 קלוריות יגרום לירידה במשקל. העדר פעילות גופנית עשוי להאט את קצב הירידה.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא בריא לשתות קולה דיאט האםמרים11/10/2007
בגלל הקפאין?
האם קפאין שבקולה דיאט מסוכן להגזים בצריכתו (רק בקולה דיאט לא בקפה)?
והאם זה נכון שקפאין מעלה את לחץ הדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולה
ד''ר רוני חרמון13/10/2007קולה דיאט לא בריא לשתות לא רק בשל הקופאין אלא גם בשל יתר המרכיבים של המשקה.
קופאין במידה אינו מזיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלהמרים11/10/2007
למה בדיאטת אטקינס מותר לאכול דווקא רק 20 גרם פחמימות ואח"כ לאחר שבועים אפשר להעלות את זה ל40 גרם פחמימות.?
עוד שאלה כמה פחמימות יש באפרסק לא גדול קטן!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטקינס
ד''ר רוני חרמון13/10/2007אטקינס זו דיאטה שמתבססת על אכילת חלבונים כמות הפחמימה הינה גבולית בהתאם לתוכנית הדיאטה היא משתנה.
באפרסק שמכיל כ-%80 אחוז מים כ- 15% פחמימה 5% מרכיבים נוספים . תחשבי לפי המשקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)