מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קלוריות ליוםשני04/09/2007
בת 32,פעילה 2-3 בשבוע,מניקה,שוקלת 59 וצריכה לרדת 10 ק"ג גובה 158 וצורכת כ 1600 קלוריות
לפי כל הטבלאות זה מה שאני אמורה לצרוך...כלומר כדי לרדת קילו בשבוע עליי לאכול 600 קלוריות ליום? איך אפשר...
וכשי לרדת חצי קילו בשבוע כמה עליי לצרוך ליום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוריות ליום
מוניקה קרן04/09/2007שלום טלי,
את צודקת, לא ניתן לאכול 600 קלוריות ליום. אם מניקה הנקה מלאה, אני ממליצה לך לאכול לפחות 1400 קלוריות ליום.
קצב ירידה במשקל הוא אישי. תלוי כמובן, במשקל, בגיל,במין וברמת הפעילות של כל אדם. אבל גם כשפרמטרים אלו דומים, אדם אחד יכול לרדת עם אותה קצובה קלורית 200 גרם לשבוע ואחר 1 ק"ג.
לא נתת נתונים לגבי כמה זמן את אחרי לידה וכמה שקלת לפני ההריון, אך באופן כללי אני יכולה להמליץ לאכול לפחות 1400 קלוריות ליום, ללא קשר לקצב הירידה.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים נוספים
שני04/09/20073 חודשים אחרי לידה
שוקלת בדר"כ בין 50-53
בקצב של 1400 ליום תהייה בכלל ירידה?
כעת אני ממש תקועה וזה מתסכל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים נוספים
מוניקה קרן04/09/2007שלום טלי,
אם בד"כ את שוקלת 50-53 ק"ג, מה שנותר לך לרדת הם 6-9 ק"ג. 3 חודשים אחרי לידה זה מאוד טרי. את צריכה להיות סבלנית. זכרי גם שבזמן הנקה, בשלב מוקדם זה, הגוף עדיין צרך את מאגרי השומן שלו.
אמורה להיות ירידה עם 1400 קלוריות, אך גם אם תהיה איטית מאוד, אינך יכולה לקצץ עוד.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לפעילות גופנית...עדי03/09/2007
אני עושה הליכות מספר פעמים בשבוע... והשאלה שלי היא מה עדיף? הליכה יומית של כ-שעה או 2 הליכות ביום שכל אחת מהן נמשכת חצי שעה?
כלומר, מה ממולץ יותר? הליכה אחת ארוכה או 2 קצרות?
=תודה מראש= 3>* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללא ספק הליכה רצופה של שעה
ד''ר רוני חרמון04/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה יכול להסביר לי בבקשה מדוע?
עדי06/09/2007תודה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה ללכת שעה
ד''ר רוני חרמון07/09/2007פעילות גופנית לצורך שריפת כלוריות מירבית וירידה במשקל צריכה להתבצע בשריפה מחומצנת כלומר בפעילות אירובית בה נשרף חמצן ולכן הפעילות חייבת להיות בדופק של לא יותר מ- 130 דופק לדקה בכדי שהספקת החמצן לשרירים תהיה מושלמת ומספיקה.זה מסביר למה הליכה בקצב של לא יותר מחמישה ק"מ לשעה.
למה ללכת שעה כי בעשרים דקות הגוף רק מתחיל להתחמם לאחר 40 דקות הגוף חם מספיק ופעולת הקירור מתחילה זו הפעילות שגורמת לנו להזיע ולשרוף קלוריות ולכן החלק החשוב ביותר בהליכה הוא העשרים דקות האחרונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחוופה!נערה אנונימית03/09/2007
אני בת 13 אני 150 בערך ואני שוקלת 37.. יש לי מאוחרי המותניים חגורת שומן כזאת שלא משנה כפה כפיפות בטן אני יעשה היא לא תרד( גם כיפות בטין על הצד) רציתי לשאול אך אני יוכל להוריד אותה , ואם אני ילך לחדר כושר אז זה יעזור לי? או שהיא לא תרד אף פעם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגורת מותניים
ד''ר רוני חרמון04/09/2007עם תום תקופת ההתבגרות וסיום של השינויים ההורמונלים הנלווים לתקופה זאות הגוף מקבל את עיצובו המתאים ולכן עם הרבה סבלנות תמתיני והכול יסתדר לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר לקבל תשובה בבקשה?...יעל03/09/2007
כתבתי הודעה בקשר לקלוריות ולפתריט שלי.
מדוע הודעות שהגיעו אחריי מקבלות מענה ואני לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשאלי שוב כנראה שאלתך לא נקלטה
ד''ר רוני חרמון04/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בקשר לקלוריות...יעל03/09/2007
שלום.
רציתי לדעת כמה קלוריות יש ברגל+ירך (מחוברים. ז"א כרע שלם), צלויים בתנור לאחר שמורידים מהם את העור.
וכמה קלוריות יש בכל חלק בנפרד (ירך לאחר הורדת העור ורדל לאחר הורדת העור).
ועוד שאלה :
בזמן שירותי הצבאי הייתה לי הפעת אכילה בנמשכה בערך שנה וחצי.
במשך 7-9 שבהם ההפרעה הייתה קיצונית ביותר (3 הליכות ביום, מדרגות, כפיפות בטן...+ אכילה של עד 300 קלוריות ביום), ירדתי 27 קילו.
כרגע גובהי 1.60 ומשקלי נע בין47-49.
רציתי לדעת אם כרגע אני פועלת בצורה בריאה :
ספורט - עושה 2-3 הליכות של שעה בשבוע ומשתדלת תמיד להגיע לכל מקום רגלית (אם תחבורה ציבורית לא נדרשת).
בוקר - סנדוויץ' מ2 לחם שיפון קל + 2 פרוסות פסטרמה דלת שומן/גבינה צפתית 5%/כף גבינה לבנה 3%-5%/פרוסת גבינה צהובה 9% + כף קטשופ/כף אלף האיים לייט/כף מיוקל וחרדל + ירקות חתוכים (עגבניות שרי + מלפפונים חמוצים או רגילים + חסה + כמה זיתים).
ביניים - גזר + פרי פינוק דיאטטי (אנרג'י/גלידה לייט...).
צהריים - סלט גדול (מלפפון + עגבנייה + בצל סגול + פלפל + 2 מלפפונים חמוצים קטנים + מעט מלח) + מאמא עוף לייט/2 טבעול לייט/2-3 קציצות עוף/קופסת טונה במים/חזה עוף + תפו"א/בטטה/4 כפות אורז/פתיתים/קינואה/כוסמת/קופסה אישית של תירס קל...
ביניים - גזר + פרי + פינוק דיאטטי (כמו הביניים הקודמים).
ערב - שעועית ירוקה + חביתה מ2 חלבונים + פרטיות + בצל (בספריי שמן) + לחם קל עם אחד הממרחים מארוחת הבוקר.
לפני השינה - כוס חלב + 30 גרם דגנים ללא סוכר (פייבר1).
אני שותה הרבה מים/תה עם ממתיק/משקאות מתרכיזי דיאט ובסופי שבוע דיאט קולה.
בארוחות משפחתיות אני מחליפה את הביניים (בין צהריים לערב) בפרוסת עוגה דקה-בינונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב
יעל03/09/2007שכחתי להוסיף שאני שומרת על משקלי כבר בערך שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהותשובתי מגיעה
ד''ר רוני חרמון04/09/2007בקשר לקלוריות ברבע עוף ללא העור יש בין 150-250 קל' תלוי במשקל
לגבי משקלך את בסדר גמור מבחינת המשקל ולא צריכה כל שינוי גם התפריט שלך והפעילות הגופנית בסדר גמור תמשיכי כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
יעל04/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיסמין02/09/2007
ירדתי משהו כמו 15 קילו אבל נשאר לי גלגל הצלה קטן בבטן.
האם כפיפות בטן כמה פעמים בשבוע יורידו אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית בשילוב עם תזונה נכונה
ד''ר רוני חרמון03/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למוניקה שלום !!!מזל02/09/2007
היי טוב אז ככה אני בת 15 וחצי ואני שוקלת 68 גובה 1.58
אני צריכה להוריד בשל בעיות רפואוית (דבר קטן אבל הכל תקין אצלי)
10 קילו . כמה לפי המשקל והגובה נירא לך שאני צריכה להכניס קלוריות ביום ( כי אני מתאמנת בהליכה 20 דקות ראשונות ושעה אחר כך ריצה וכפיפות בטן 15 דקות ביום ) . ואילו מזונות ומאכלים כדי לי לא לאכול בכדי לרזות ? ( אני לא אוכלת לחם , ולא ספגטי ווכל מה שקשור לחיטה ולחם ) ואילו מזונות אני צריכה להרבה לאכול בכדי להצליח בדיאטה ?
והאם אכילת בשר זה משמין ? (קציצות )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל
מוניקה קרן03/09/2007שלום מזל,
כדי לרדת במשקל, אני ממליצה לאכול 1500-1600 קלוריות ביום, לפי הנתונים שמסרת.
אני ממליצה לך לגוון באכילה, כולל לחם, פסטה ומוצרי חיטה. אלו פחמימות שתורמות רכיבים חיוניים לגוף וגם עוזרות בתחושת השובע. איני ממליצה לוותר עליהן.
אני ממליצה כן לוותר על חטיפים, ממתקים ושתייה ממותקת. להמעיט באכילת מזון מטוגן. למשל אפשר לאכול בשר, עוף דגים, אך להמעיט בקציצות או שניצל מטוגן.
חשוב לאכול הרבה ירקות, לשתות הרבה מים. מומלץ לצרוך מוצרי חלב עד 5%.
מצוין שאת מבצעת פעילות גופנית. זה חשוב מאוד.
בהצלחה בהמשך
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ארוחת בוקרxlrg02/09/2007
שלום,
אני בת 24 משקלי תקין ביחס לגובה, אך לא יזיק לי להוריד בין 4 ל5 קילו.
כרגע אינני פעילה גופנית אז לפחות מבחינת צריכת מזון חשוב לי לשמור על פרופורציות (אם לא לרדת, אז לפחות לא להשמין).
אודה לכן אם תוכלו לייעץ לי מה מבין המזונות הבאים עדיף כארוחת בוקר שתסייע לי בכך (מה דל יותר בקלוריות ושומנים):
1) מעדן דנונה אקטיביה פירות יבשים 1.5% 153 קלוריות לגביע.
2) גבינה לבנה 5% 125 גרם.
3) דנונה אקטיביה טבעי 3% (או יופלה white 3% גרם 200 ) עם רבע כוס גרנולה.
4) סנדוויץ' מ2 פרוסות לחם קל (מקמח מלא) עם ממרח (גבינה 5% \מזולה לייט\טונה).
אמנם חשוב לי לצמצם את צריכת פחמימות, אבל נדמה לי שמבין האפשרויות הסנדויץ' משביע אותי יותר מהשאר.
אשמח לקבל את חוות דעתכן כדיאטיקניות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרויות 1,2,4 מצויינות
ד''ר רוני חרמון03/09/2007אין בעייה בסנדוויץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה..הילה01/09/2007
אומרים מיתוס- עם יורדים קילו חצי קילו בחודש זה מוריד את מסת השריר בגוף האם זה באמת קורה??..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיתוס
מוניקה קרן01/09/2007שלום אייל,
איני בטוחה שהבנתי את השאלה. למה את המתכוון ביורדים קילוגרם בחודש? באופן מכוון, בדיאטה להרזיה? באופן ספונטני?
תנסה לפרט יותר.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאויש צודקת התכוונתי קילו בשבוע
הילה02/09/2007הכוונה שלי עם יורדים קילו בשבוע אז יורדים במסת שריר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסת שריר
מוניקה קרן03/09/2007שלום אייל,
כאשר יש ירידה במשקל, תמיד יש איבוד של שריר, נוסף לפירוק מאגרי השומן. השאיפה היא להוריד את איבוד מסת השריר למינימום. כאשר קצב הירידה הוא מהיר, אחוז איבוד מסת השריר הוא גבוה יותר. בירידה ממוצעת של כ-1/2 ק"ג לשבוע, תוך שילוב פעילות גופנית ניתן להגיע לפירוק שריר מינימלי.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוניקה שלוםשלי31/08/2007
האם זה נכון שדיאטה צריך להתחיל ב1200 קלוריות ובהמשך להוריד בקלוריות בתפריט ? כדי להמשיך בקצב ירידה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוריות
מוניקה קרן01/09/2007שלום שלי,
כדי להוריד במשקל, צריך לאכול פחות קלוריות ממה שהגוף זקוק לו וממה שרגיל לקבל. אדם שאוכל באופן רגיל 2500 קלוריות, יכול לאכול 1800-2000 קלוריות והוא ירד יפה במשקל. מי שרגיל לאכול 1500-1800 קלוריות ביום, צריך להפחית לבערך 1200 קלוריות.
כמות הקלוריות תלויה בצריכה היומית, בגיל, במשקל, ובמין.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנזימי עיכולעידו31/08/2007
שלום! רציתי לדעת מה זה בדיוק אנזימי עיכול והאם זה יעיל לגזים, לנפיחות וחומציות שעולה למעלה? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנזימי עיכול
מוניקה קרן01/09/2007שלום תומר,
אנזימי עיכול הם האנזימים שעוזרים בעיכול המזונות במערכת העיכול. הם נמצאים באופן טבעי במעי בד"כ, חלקם גם בפה, בקיבה וכו'.
כאשר יש חסר באנזימים המזון אינו מתעכל טוב ועלולות להיווצר תופעות של גזים, כאבי בטן וכו'.
ניתן לצרוך אנזימי עיכול בקפסולות וליטול אותם לפני האכילה. במידה וחוסר באנזימים הם הסיבה לבעיות שציינת, אזי יחול שיפור בהרגשה.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למוניקהשלי31/08/2007
מוניקה שלום
אני שוקלת 58.5 וגובה 162 ( בת 20) אני מעוניינת להגיע למשקל 50 בעזרת דיאטה של 1200 קלוריות ו5 פעמים בשבוע הליכה מהירה . השאלה שלי היא
האם אני יצליח להגיע למשקל 50 תוך חודשיים ?
והאם המשקל יעצור במשך החודשיים האלו ואני יצתרך להוריד בתפריט או להגביר את הפעילות הגופנית ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרזיה תוך חודשיים
מוניקה קרן31/08/2007שלום ציפי,
קצב הרזייה בריא וסביר הוא 1/2 ק"ג בשבוע, אולי עד 1 ק"ג. משקלך הוא נמוך ולכן יהיה קשה לשמור על קצב ירידה גבוה. אני בספק שפרק זמן של חודשיים הוא מספיק.
הרזיה היא תהליך שבמהלכו כאמור יש שינוי בקצב הירידה. יכולה להתרחש האטה או עצירה. לא ניתן לדעת מתי זה יקרה, יכול לקרות אחרי 3-5 ק"ג ויכול לא לקרות.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה......31/08/2007
שלםו..
אני בת 18 ושוקלת 65 (1.66)
רציתי לדעת כמה קלוריות בערך אני אשרוף בחצי שעה של הליכה?!
ו... כמה קלוריות אני אשרוף ב- 20 דקות של ריצה?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
מוניקה קרן31/08/2007שלום,
בחצי שעה של הליכה מהירה תשרפי כ- 175 קלוריות
ב- 20 דקות ריצה בקצב בינוני משהו כמו 280 קלוריות
ב- 20 דקות ריצה בקצב איטי כ- 200 קלוריות
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירה על משקלאלינה31/08/2007
אני בת 16,שוקלת 57 ק"ג על 168 ס"מ גובה.לאחר ירידה של כ9 ק"ג. בתקופה האחרונה ה"תוכנית" שלי לירידה במשקל כוללת תפריט מסודר של 1000 קלוריות ביום ופעילות גופנית 6 פעמים בשבוע שכללה כשעה על אופני כושר (עד שהמד מראה על שריפה של 250 קל') וכמה תרגילים כל פעם לקבוצות שרירים שונות. אני מעוניינת להפסיק לרדת במשקל או למזער עד מאוד אתקצב הירידה אך לשמור בקפידה עד מאוד על המשקל הנוכחי-הרי עבדתי קשה כדי להגיע אליו. כיצד עלי לעשות זאת נכון?! תפריט של 1000 קלוריות מספק אותי, ועל מנת להפסיק את קצב הירידה במשקל בשבוע שעבר התאמנתי רק 5 פעמים והשבוע יצא שאתאמן רק 4. אני לא מעוניינת להפסיק לגמרי בפעילות הגופנית, אך ההורדה במס' האימונים בשבוע גורמת לי להרגיש פחות "ספורטיבית". אשמח לעצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למישהי שרוצה להפסיק לרדת במשקל- עצה
ירדן31/08/2007כדי להפסיק לרדת במשקל עלייך לאזן את כמות הקלוריות שאת מכניסה ביום לבין הכמות שאת שורפת. את לא חייבת להוריד את כמות הספורט, את יכולה לעבור למכונות שעובדות על השרירים יותר מאשר שורפות קלוריות. אני לא מתכוונת שתיראי כמו שרירן מה-WWE אבל רק מתכוונת לכך שתאזני גם בין תזונה נכונה, פעילויות אירוביות (שיותר בעניין שריפת קלוריות) לבין פעולות שעובדות על השרירים. לשם השגת איזון זה עלייך לפנות לדיאטנית. מקווה שעזרתי. זה גם מה שאני עשיתי.. חח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמירה על המשקל
מוניקה קרן31/08/2007שלום אלינה,
ברכות על הירידה במשקל ועל הפעילות הגופנית שאת מבצעת.
איני ממליצה לך להפסיק את הפעילות ואף לא להפחית את התדירות שלה. תמשיכי עם 5-6 פעמים בשבוע זה מבורך, תורם לבריאות טובה ומאוד מסייע בשמירת המשקל.
כדי להפסיק לרדת עלייך פשוט לאכול יותר. תתחילי מלהגדיל את התפריט שלך ל-1400 קלוריות ליום ובהדרגה תוסיפי 100 קלוריות כל כמה ימים, עד שהמשקל מתאזן, לא עולה ולא יורד.
(בשמירה על המשקל יש טווח של 1 ק"ג בערך שהוא סביר, כלומר עלייך לנוע בין 56-58 ק"ג).
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנאי קבלהיסמין29/08/2007
שלום,
אני מעוניינת בלימודי מדעי התזונה אבל ישנה בעיה קטנה..אין לי ראש מתמטי..
עשיתי 3 יחידות מתמטיקה עם ציון טוב מאוד אבל היה לי קשה..
האם גם מי שלא טוב כל כך במקצועות הריאליים יכול ללמוד מקצועות כמו תזונה שכן דורשים מתמטיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנאי קבלה
מוניקה קרן30/08/2007שלום אביב,
לימודי התזונה כוללים הרבה מקצועות כמו מתמטיקה, כימיה, ביולוגיה, פיזיקה וכו'. זה דורש גישה "ריאלית", יחד עם זאת אני מכירה סטודנטיות ודיאטניות שבאו עם בגרות הומנית והצליחו יפה. אני ממליצה לבדוק את תכנית הלימודים של המוסדות כדי להבין את תחומי והיקף החוגים ושקול בהתאם.
בהצלחה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)