מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהשני17/10/2007
הגובה שלע הוא 1.68 וכרגע אני שוקלת 63 אני בת 16 וקצת
מאוד לא טוב לי עם עצמי ואני עושה דיאטה מסודרת
בוקר צהריים וערב ו 2\3 ארוחות ביניים,
בין 1000,1200 קל' ליום
אני לא עושה ספורט בגלל בעיות בריאותיות
יש לי מבנה גוף בינוני,
רציתי לדעת כמה קילו אני צריכה לרדת כדי להיחשב לילדה "רזה"
לא אנורקסית אבל רזה ..
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בין 55-60 ק"ג
ד''ר רוני חרמון17/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחוז השומן
אהרון17/10/2007לא המשקל אלא אחוז שומן הגוף רלוונטי. לאישה נחשב נורמלי עד 25%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
שני17/10/2007איך בודקים אחוז שומן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדידת אחוז השומן
אהרון17/10/2007בכל מרפאת ספורט ימדדו לך את אחוז השומן תמורת תשלום, ויש מספר שיטות פחות או יותר מדוייקות.
את יכולה לעשות את זה ללא תשלום במכון (חדר) כושר על ידי מכשיר אלקטרוני פשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות...ליז16/10/2007
אז ככה
קודם כל יש לי שאלה לגבי מה לאכול בארוחת הבוקר.
אני אוכלת ברנפקלס עם מעט חלב..האם זה בסדר?
ושאלתי השנייה היא לגבי ארוחת צהריים..
יצא שניצל של חברה כלשהיא..שניצל עם ירקות
אני יכולה לאכול אותו בתור ארוחת צהריים ולהוסיף לו עוד דברים כך שאני יכולה להבטיח לעצמי ארוחה טובה ובריאה שמכילה פחמימות,שומנים וחלבונים?
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה בסדר רצוי לגוון ולשנות תפריט
ד''ר רוני חרמון17/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכל להמליץ לי ..
ליז17/10/2007מה לאכול בבוקר..ואני שותה נס קפה בקביעות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיפור התפריט
אהרון17/10/2007בוקר: לחם מלא עם גבינה עד 5% או ביצה. מומלץ לאכול סלט ירקות או ירקות בתפזורת. הקורפלקס או דברים דומים הינו מוצר מתועש המכיל סוכר וחומרים משמרים אפילו אם על האריזה כתוב אחרת. במקום זה אפשר לאכול שיבולת שועל, למשל.
צהרים: סלט גדול, בשר עוף או בקר, או דג, ירקות מבושלים, אורז מלא או תפוחי אדמה (לא מטוגנים), פרי אחד . אפשר גם ארוחה לא בשרית כמו פסטה (מקמח למלא ) עם גבינה ו\או ביצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפעם זה שונה..רחל מלול16/10/2007
היי,כמו שכבר אמרתי אני רחל מלול בת 17 כיתה י''ב
אוקיי אז ככה...יש לי חברה..שהיא בעצם החברה הכי טובה שלי היא בת גילי ולומדת בכיתה שלי..אנחנו חברות מאוד טובות היא נורא חשובה לי ..אבל דבר אחד מפריע לי זה שהיא לא אוכלת ויש לה הפעות אכילה חמורות!! היא באובססיה על הגוף שלה מכיתה ט'
והיא פשוט לא מכניסה כלום לגוף שלה היא לא אוכלת.
ההורים שלה גרושים אמא שלה מבוגרת ואין לאמא שלה שליטה עליה,אבא שלה בא לביקור פעם בשבוע וכך שחברה שלי שחר עושה מה שהיא רוצה ואין מישהו שיחזיק אותה..(אין משמעת בבית)
אני כבר לא יודעת מה לעשות שום דיבורים איתה לא עוזרים אני כבר מתחילה להתייאש
אפילו בית הספר כבר לא מגלה עניין בתופעה הזאת..
אין לי אל מי לפנות ואני לא יודעת מה לעשותת...אשמח אם תעזרו לי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפעם זה שונה
מוניקה קרן16/10/2007שלום רחל,
הגורם שאת צריכה ויכולה לפנות אליו הוא יועצת ביה"ס. זה מצוין שאת דואגת לחברתך והיא בת מזל שיש לה חברה כמוך, אך אינך אחראית על הפרעת האכילה שלה. היא זקוקה לטיפול מקצועי.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה לרזות רק 3 קילו, צריכה עזרה...מיואשת בת 1716/10/2007
שלום, אני בת 17, שוקלת 48 קל' וגובהי 1.52.
אני יודעת שאיני שמנה אבל אני מאוד רוצה להיות רזה ולהגיע למשקל של 45, לשמור עליו ואהיה מאושרת.
כבר הרבה זמן שאני רגילה לאכול מקסימום 1100 קל' כשאני משתדלת לאכול דברים בריאים אך אני לא אוהבת לאכול הרבה כך שיש לי הרבה מקום בתקציב הקל' לאכול דברים מתוקים, ובכל זה כמעט אין יום שאני עוברת את ה-1000 קל'.
אני עושה ספורט: פעמיים בשבוע ריקוד-שעתיים כל שיעור +רוקדת בבית בזמני הפנוי, הולכת כמעט כל יום יותר מרבע שעה (לא כמטרת ספורט) וכשיש בי"ס יש שיעורי ספורט פעמיים בשבוע 40 דקות כל שיעור בהם בד"כ רצים/קופצים בחבל/ מתיחות...
ירדתי במשקל בחופש וכבר הגעתי ל47 ועכשיו עליתי קילו ואני רוצה לרדת, מה אני צריכה לשנות בהרגלי בשביל זה?
הייתי הולכת לדיאטנית אך אמא שלי לא חושבת שאני שמנה אז אין לי כזאת הפשרות. אשמח לעזרה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה לרזות
מוניקה קרן16/10/2007שלום,
נישמע לי שאת בסדר גמור. אין לך עודף משקל, אך לא צריכה להיות בעיה אם ברצונך לרזות בקילו אחד או שניים.
מבחינת האכילה, אין מה לקצץ, גם כך את אוכלת מעט. גם פעילות גופנית את עושה, שזה מאוד חשוב. את יכולה להעריך את הצעידות שלך ובכך לתרום בעוד קצת להוצאה הקלורית היומית.
התאזרי בהרבה סבלנות.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת צריכה למדוד את אחוז השומן
אהרון17/10/2007מה שקובע זה אחוז השומן שצריך להיות מתחת ל 25, רצוי לכיוון 20.
את יכולה לאכול קצת יותר (תזונה נכונה) ולעשות פעילות אירובית לפחות 3 פעמים בשבוע, שעה בדופק 120-130. גם אימוני כוח חשובים לשמירת מסת השרירים. הליכה של 15 דקות שורפת קצת קלוריות אבל לא מכניסה אותך לאפקט אימון ולא משפרת את הכושר.
אם תאוכלי כמו עכשיו מבחינה קלורית (הייתי ממליץ- 1200 - 1300 ק"ק) ותעשי כל יום שעה אירובי בדופק המומלץ לא תהיה לך בעיה להוריד 3 ק"ג תוך זמן קצר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקאות אלכוהולייםנועה16/10/2007
שלום
רציתי לשאול איזה משקה אלכוהולי הכי כדאי (או לפחות עושה "נזק" מועט ביותר) הכי כדאוי לשתות (מס פעמים בשבוע) במסגרת דיאטת הרזייה.האם יין,קוקטייל או בירה,ואיזה סוג של כ"א מהם.האם,לדוגמא, יש הבדל משמעותי בין סוגי הבירות והאם בירה לייט מופחתת משמעותית בקלוריות לעומת רגילה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקאות אלכוהוליים
מוניקה קרן16/10/2007שלום נועה,
אז ככה:
שליש ליטר בירה מכיל כ- 140 קלוריות (תלוי באחוז האלכוהול), כוסית יין מכילה כ- 100 קלוריות (אך יש בה כמות פחותה, 140 מ"ל, אולי נגמרת יותר מהר). קוקטיילים נעים סביב ה- 150-170 קלוריות ומעלה, אז כדאי להזהר.
מה שמשפיע על כמות הקלוריות במשקה היא הכמות שלו כמובן, וגם כמות האלכוהול שבו. ככל אחוז האלכוהול גבוה יותר, יש יותר קלוריות, אך בדרך כלל ה"מנה" קטנה יותר.
בבירה לייט יש כשליש קלוריות פחות מבירה רגילה. כלומר כ- 100 קלוריות בשליש ליטר.
ניתן לשלב משקה או שניים בשבוע, כתחליף לארוחה או ארוחת ביניים במסגרת דיאטת הרזיה.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידןשרה15/10/2007
באילו מזונות (חוץ מגבינות) יש הרבה סידן?
האם סידן מירקות (למשל כרובית) נספג פחות טוב מאשר סידן מגבינה?
האם כדי שהסידן יספג טוב בגוף עלי לאכות איתו משהוא שומני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידן
ד''ר רוני חרמון16/10/2007סידן מצוי לרוב בהרבה מזונות כולל בשר, לאנשים בריאים אין מקום לתוספת סידן . במצבים מיוחדים מוסיפים סידן ביחד עם אנזימים וקואנזימים לספיגה טובה יותר. אין קשר בין סידן למשהו שומני את מתבלבלת עם ויטמין D
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלי
ליאורה17/10/2007ד.נ.
האם נכון שיש תוסף ויטמין D מסיס בשומן, אך יש גם תוסף (טבעי?) המסיס במים? אנא הבהרתך. תודה. אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקלטות סידן
אהרון18/10/2007הסידן מן החי נקלט טוב יותר. בירקות עלים ירוקים כהים יש הרבה סידן אבל קליטתו מופחתת בגלל נוכחות חומצה אוקסלית שקושרת אותו. גלולות סידן מועילות מאוד..... לכיסיהם של היצרנים והרוקחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולםקרן15/10/2007
שלום לכולם,
אני קרן, בת 23, משקל: 55 וגובהי: 1.63.
אני לא שמנה אך מבדיקת אחוזי שומן הסתבר שיש לי 21% שומן, כ- 11 ק"ג שומן בגופי.
נרשמתי למכון כושר ואני דואגת לאכול מסודר אבל אני לא בטוחה שאני אוכלת כמו שצריך.
אני רוצה לרדת כ- 5 ק"ג או עד שארגיש בנוח עם עצמי.
אשמח לקבל תפריט מאוזן + ספורט שבכוונתי לעשות לפחות 3 פעמים בשובע בשילוב של אירובי ואנאירובי.
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום קרן
ד''ר רוני חרמון16/10/2007מבחינת משקל את בסדר גמור את יכולה לרדת עוד 3-5 ק"ג לפי השקפתך אבל לדעתי אינך צריכה. לגבי תפריט זה לא יהיה נכון לטפל בך בהתכתבות ולכן שלגבי הדיאטה תפני לאיש מקצוע כפי שבנושא הכושר הגופני את פונה לאיש מקצוע . כעיקרון פעילות גופנית נכונה ואכילה של כמות הקלוריות שמתאימה למשקלך וגילך באופן מבוקר ומאוזן פלוס שתיה רבה של מים וסבלנות תתן את התוצאה הרצויה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחוז השומן שלך טוב מאוד.
אהרון17/10/2007הרבה נשים היו רוצות 21%! את לא צריכה להתעסק בדיאטה דלת קלוריות אלא לאכול בצורה מאוזנת ובהתאם לעקרונות התזונה הנכונה. פעילות גופנית נכונה מומלצת לכל אחד בלי קשר לשומן או רזון. פעילות אירובית נכונה לפחות 3 פעמים בשבוע במשך שעה משפרת את סיבולת לב-ריאה, הכושר הכללי, מורידה את הכולסטרול הרע ומעלה את הטוב, מורידה סוכר בדם ומרידה את אחוז השומן בגוף. אימון כוח שומר על מסת השרירים וגם מגדיל אותה. מומלץ 2-3 פעמים בשבוע בחדר כושר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרדת בדרך נכונה..רחל מלול15/10/2007
היי,אני רחל מלול בת 17 שוקלת 57גובה 1.62
ואני כמו רוב בנות גילי לא כל כך מרוצות מהמשקל שלהן..אני מכיתה ח' לא שקלתי את עצמי..בכיתה ח' הייתי שוקלת 42,הייתי מתאמנת מגיל 6 עד 14 ..3 פעם בשבוע.. וזה עזר לי לשמור על המשקל שלי ובאותה התקופה המשקל שלי לא עניין אותי כי הייתי ילדה רזה!
כיום אני כיתה י''ב יום אחד עליתי למשקל וראיתי שאני שוקלת 59 ,קיבלתי הלם מוחלט וכבר באותו יום התחלתי דיאטה.
בשבועיים הראשונים בקושי הייתי אוכלת,נידמה לי שהייתי מגיע ל 200 קל' ליום..
ולאט לאט הבנתי שאני רק פוגעת בעצמי ,אני עושה הליכה של שעה כל יום ואני כולת 2 ארוחות ביום אך אני בטוחה שאני עושה את זה בדרך לא טובה בכלל..אשמח אם תוכלי לעזור לי ולהגיד לי איך לעשות את זה בדרך טובה ובריאה..
אם תוכלי להפנות אותי לאתר טוב ששם אני אוכל להתבונן ולראות טפריטים נחמדים זה מאוד יעזור לי..תודה מראש,רחל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחל מלול
ד''ר רוני חרמון16/10/2007שלום רחל את אינך שמנה לפי הקריטריונים שהצגת. את חייבת להבין שאינך ילדה יותר ומשקלך מתאים לגובה ולגיל. אני ממליץ לעשות דיאטה בצורה מתוכננת ע"י יעוץ של אנשי מקצוע-רופאים ביכדי שתהליך השמירה על המשקל יהיה בריא ולאורך שנים. אם את רוצה ללמוד מאתרי האינטרנט די בלהקיש דיאטה או תזונה נכונה או DIET בכול מנוע חיפוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערב טובחן14/10/2007
מה זאת אומרת חילוף חומרים שונה?יש לנו במישפחה נטיה להשמנה יש מצב החילוף חומרים שלי נהפך ועכשיו גם עם אני יואכל הרבה אני ירזה או ישאר במקום כמו שיש בנות שאוכלות המון ולא משמינות??
אגב רציתי להודיע שאני כל היום על שוקו 0 אחוז ואני לא אוכלת יותר אני חזרתי למחלה
בבכה חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערב טוב
מוניקה קרן15/10/2007שלום חן,
לא, להיפך. יש סיכוי (לא בטוח) שאחרי שאת מרעיבה את הגוף שלך הרבה זמן, חילוף החומרים ניפגע ויש נטיה לאגור יותר, גם באכילה של פחות קלוריות.
עלייך לפנות לטיפול בהקדם האפשרי.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופניתרלי14/10/2007
בסד
במסגרת עבודתי עם ילדים אני פעילה מאוד רצה מרימה יוצרת ועוד...... הבעייה היא שאני לא מצליחה להכניס לסדר היום שלי פעילות גופנית כמו הליכה או התעמלות האם עלי לחשוש מעלייה במשקל האם הפעילות הפיזית בעבודה לא נחשבת כלל? כפי שציינתי בעבר אני כת 29 גומה 1.69 במשקל 53 אגב מה את אומרת על המשקל סביר??? אני נורא רוצה להגיע ל50 זה טווח היעד
תודה ענקית רלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית
מוניקה קרן15/10/2007שלום רלי,
פעילות במשך היום נחשבת בהחלט. תוספת של פעילות גופנית יזומה כמו הליכה או חיזוק שרירים, יכולים לשפר את הכושר הגופני הכללי או לשפר גמישות וכד'.
משקלך כעת, 53 ק"ג הוא בגבול התחתון של המשקל התקין. אם תרדי ל- 50 ק"ג תהיי בתת משקל.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזיהדנה14/10/2007
שבוע טוב,
אני בת 30 שוקלת 59 קילו , 1.57 ס"מ, אני עושה פעילות גופנית שכוללת 20 דק אירובי ושעה הליכה כל יום, מעבר לכך אני משתדלת לשמור על תזונה מסודרת, (בעבר לא היתי זקוקה כ"כ לשמירה על תפריט היתי אוכלת מסודר ועם שילוב פעילות גופנית היתי מגיעה לתוצאות) , אך לפני כשנתיים נעצרה הירידה ולאחרונה אף עליתי כמעט 6 קילו, אני לא מצליחה לרזות אפילו גרם, כנראה חילוף החומרים נהרס , בבדיקות הדם בלוטת התריס יצא תקין, הדיאטנית נתנה לי תפריט של 1200 קלוריות (לא תמיד אני מצליחה להקפיד ) אך אינני מצליחה להבין מדוע הגוף לא מגיב וגרוע מזה אני משמינה.שום דבר לא זז , איך ניתן לשקם את המצב הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרזיה
מוניקה קרן15/10/2007שלום דנה,
אני מבינה את הקושי שלך ואת ההרגשה של חוסר הוגנות. מדוע עלייך להשמר כל כך באכילה, בעוד אחרים יכולים לאכול יותר מבלי להשמין.
לצערי, ככה זה לפעמים. למרות הזהות הפחיזיולוגית בין בני האדם, הגוף שלנו מאוד מורכב וישנם מרכיבים שונים הגורמים להבדלים כמו נטייה להשמנה, תיאבון מוגבר יותר או פחות, טעימות משתנה, מבנה עצמות ושרירים ועוד ועוד.
משקלך תקין לגובה ובסה"כ הוא נמוך. לכן כל קלוריה נחשבת. לאחר שבדקת שאין בעיה רפואית, הורמונלית, ואם לא עשית הרבה דיאטות הרזיה בחייך, סביר להניח שעם התפריט שניתן לך והתמדה בפעילות גופנית, תבוא הירידה במשקל. היי סבלנית.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהרותם14/10/2007
שלום,
אני רותם גובה 1.60 משקל 59
לפני כחודשיים התחלתי דיאטה של כ-1000 קלוריות ביום + ריצה של חצי שעה כ5 פעמים בשבוע.
בהתחלה שקלתי 67 קילו, לאחר כחודש ירדתי 5 קילו.
אחרי הדיאטה הזו הרגשתי לאט לאט שאני נהיית פחות ופחות רעבה והתחלתי לקצץ בארוחות, עד שהגעתי למצב שהיום אני אוכלת ארוחה אחת ביום שמכילה :
סלט ירקות (עגבניה+מלפפון+פלפל), חצי קופסת קוטג' 5% ופרוסת לחם שיפון.
אני בנוסף אוכלת 2 פירות ביום.
אני מודעת לעניין שזה לא בריא, ירדתי כ-3 קילו בשבועיים, אבל אני פשוט הגעתי למצב בו אני לא רעבה, ולא מצליחה להכריח את עצמי לאכול כי אני במחשבה של "למה לאכול אם לא רעבים, זה סתם קלוריות".
חשוב לציין שאני עדיין רצה והולכת מהר, תלוי ביום, כל יום אני עושה פעילות.
הבנתי ממומחים שאם אוכלים פחות מ-600 קלוריות ביום הירידה נפסקת כי הגוף במצב חרום, מה אני יכולה לעשות כדי לאזן את התזונה אבל להמשיך לרדת במשקל? מה יהיה המשקל הבריא לגובה שלי? מה הקצב הבריא לרדת במשקל?
אני מפחדת שאני על סף של הפרעת אכילה, כי אני אמנם מרגישה יותר טוב עם הגוף שלי, אבל ככל שאני יורדת אני רק רוצה לרדת יותר, ובקצב מהיר ככל האפשר וזה פשוט לופ. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין את גילי
רותם14/10/2007גילי הוא 20
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרותם
ירדן15/10/2007היי יש אפשרות לקבל את התפריט היומי של ה1000 קלוריות..תודה מראש ירדן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזוהי הדיאטה ההתחלתית
רותם15/10/2007כיום אני אוכלת פחות מ-400 קלוריות ביום.
מה שציינתי בהודעהה קודמת.
לפני שהפסקתי להרגיש רעב אכלתי ארוחת בוקר של פרוסת לחם קל + כפית גבינה 5%
שני פירות ביום
ארוחת צהריים בד"כ ירקות מבושלים עם תוספת חלבונית כלשהי, בד"כ עוף
וארוחת ערב סלט עם קוטג'.
לפעמים בין הארוחות חטיף אנרגיה אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטה
מוניקה קרן15/10/2007שלום רותם,
את בהחלט בדרך הנכונה להפרעת אכילה. מבחינה גופנית, את יכולה להמשיך לרדת במשקל. אך לא חייבת. טווח המשקל התקין לגובה שלך הוא 48-64 ק"ג. מה שמטריד אותי הוא דימי הגוף שלך, הרצון שלך להמשיך לרדת ללא סוף (הרי לא תהיי מרוצה גם ב-50 ק"ג), וכמובן ההרעבה.
פני לטיפול בהקדם. את זקוקה בתור התחלה ליעוץ תזונתי וגם רפואי.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על קלוריות...דר13/10/2007
כמה קלוריות יש בביצה מבושלת?
וכמה יש בחביתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוריות
מוניקה קרן15/10/2007בביצה יש 80 קלוריות. בחביתה, צריך להוסיף את הערך של השמן. כפית שמן היא 45 קלוריות, כלומר בחביתה יש 125 קלוריות.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי =]דר13/10/2007
אני בת 16, גובה 1.71 שוקלת 56.
לפני שנה הייתי באותו גובה אבל שקלתי 50 ק"ג. מאז ממש העליתי למרות התמדיתי בהרבה ספורט כמו עכשיו.
אני מעוניינת לחזור למשקל הקודם שלי ורציתי לדעת אם זה נמוך מידי כי הרבה אנשים אומרים לי שלפני שנה נראיתי אנורקסית.
מה הטווח הנורמלי לגילי וגובהי? [ואני בעלת מבנה גוף צר]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
מוניקה קרן15/10/2007שלום,
טווח המשקל התקין לגיל ולגובה הוא 52.5-67 ק"ג. טווח מאוד רחב. כנראה שאת צריכה להיות סביב הגבול התחתון. משקל של 50 ק"ג הוא אכן נמוך מדי.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע טובחן13/10/2007
שבוע טוב, אני בת 22 שוקלת 85 גובהי 1.74 אני רוצה לרדת במשקל במהירות....
מה עלי לעשות יש צורל לציין אני סטודנטית ועובדת בעבודה משרדית...ואין לי כ"כ זמן לבצע פעילות גופנית....
מחכה לתשובה..
תודה מראש
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע טוב
מוניקה קרן14/10/2007שלום חן,
ממליצה לך לפנות ליעוץ תזונתי פרטני. שם דיאטנית תבנה אתך תפריט שיתאים לסדר יומך ויאפשר לך לרדת במשקל בצורה טובה ורביאה.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)