פורום דיאטה, תזונה נכונה, אכילה רגשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאחר הריון
    אלה
    25/09/2007

שלום
    אני בת 27 נמוכה ושקלתי 44 לפני ההריון.לפני 3 שבועות ילדתי ואני שוקלת 50. מה שמטריד אותי שכל יום אני לא מתאפקת ואוכלת עוגה או 2 בקלאוות וכו שאנשים הביאו לי ואני מפחדת שאעלה עוד במקום לרדת. רציתי לדעת כמה קלוריות יש בבקלאווה עוגה וכו ואיך לרדת במשקל אחרי ההריון.אני גם חוטפת פירות יבשים ואגוזים כשאני מניקה בלילה- כלומר יש לי פתאום "הרגלים רעים".אודה לכם על העצות כי זה באמת מדאיג אותי בנוסף- מתי ניתן לעשות הליכות וספורט אחרי הלידה ללא בעיות של הרחם וכו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לאחר הריון

הוספת תגובה

• לאחר לידה

מוניקה קרן
    25/09/2007

שלום אלה,

קודם כל אני רוצה לאמר, שאם את 3 שבועות לאחר לידה ושוקלת רק 6 ק"ג יותר ממשקלך הרגיל, אז מצבך מצוין.

אני ממליצה לך לנסות וליצור סדר יום בכלל וסדר באכילה בפרט. כדאי לאכול 3 ארוחות עיקריות ועוד 3 ארוחות ביניים קטנות יותר. אם רעבה כשאת קמה להניק בלילה, תכנני מה את הולכת לאכול. 2-3 תמרים מיובשים, חטיף דגנים, יוגורט או מעדן זה מצוין.

אל תשכחי לשתות הרבה מים.

לגבי הפעילות הגופנית: אל תתחילי לפני שאת מתיעצת עם רופא הנשים שלך. בד"כ אחרי לידה רגילה, ללא סיבוכים מקובל להמתין 6-8 שבועות לפני התחלת פעילות הדרגתית.

בברכה
    מוניקה קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיזוק הגוף לפני טיפולים כמוטרפיים
    אנדריי
    25/09/2007

שלום רב וחג שמח!
    לאמא שלי גילו סרטן ריאות לפני כחודש ועוד מעט היא תתחיל טיפולים כמוטרפיים. האם קיימת תזונה מיוחדת שכוללת ויטמינים וכדומה בכדי לחזק את המערכת החיסונית שלה לקראת הטיפולים האלה?

תודה מראש,
    אנדריי.

הוספת תגובה

• חיזוק הגוף

מוניקה קרן
    25/09/2007

שלום אנדריי,

אמך צריכה לפנות לטיפול פרטני אצל דיאטנית (בקופ"ח- היא זכאית) וצריך להתאים לה תפריט אישי. כששיש מחת סרטן לא ניתן להמליץ על תוספים באופן גורף, כי עלול להגרם נזק.

דיאטנית צריכה לקבל ממנה תמונה מפורטת לגבי המצב הבריאותי, התזונה, המשקל וכד' ובהתאם לכך להמליץ.

בברכה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם\קרקר מחיטה מלאה???
    הילה
    25/09/2007

מה עדיף יותר הן מבחינה קלורית והן בכלל לאכול קרקר מחיטה מלאה שמבחינת קלורית ליחיד זה 43 .או פרוסת לחם מחיטה מלאה?

תודה
    הילה

לקביעת תור
    סגירה
    לחם\קרקר מחיטה מלאה???

הוספת תגובה

• הכול תלוי במשקל

ד''ר רוני חרמון
    25/09/2007

באותו משקל לחם עדיף כי חלק גדול ממשקלו הוא נוזלים בעוד קרקר יבש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בולימיה יכולה להיות גם אצל בנים?
    ....
    24/09/2007

הוספת תגובה

• בולמיה מחלה נפשית אצל כולם

ד''ר רוני חרמון
    25/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש מקום לחשש
    ליאל
    24/09/2007

שלום
    לאחרונה אני אוכלת ממש הרבה פופקורן שאני מכינה בבית ללא שמן אך נורא מפחיד אותי אם הוא משמין, אני אוכלת בסביבות 3-4 קעריות מלאות וזה מחיף לי לדוגמא ארוחת צהריים בערך ,שמעתי שפופקורן מאוד בריא שהוא מכיל אבץ סיבים תזונתיים ועוד כמה ואם כך אז למה לא? מבחינה קלורית 4 קעריות גדולות של פופקורן [כל קערית ממלא שקית אוכל מלאה לצורך העניין] מחליפות 100 גרם קורנפלקס רגיל?
    אם הייתי רגילה ללכת כל יום 40 דקות והפסקתי כמה קלוריות אני צריכה להוריד מהצריכה שלי
    כמה קלוריות יש בתפוח גדול יותר מהרגיל?
    איך אני יכולה לדעת מה הנזק הקלורי שנגרם לי כתוצאה מאכילת סלט עם שמן במסעדה ?האם זה משמעותי שמן בסלט?

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש מקום לחשש

הוספת תגובה

• ותשובתי לליאל

ד''ר רוני חרמון
    25/09/2007

לא בריא לאכול כל כך הרבה פופקורו ליום זה יכול לגרום לעצירות קשה ואף לחסימת מעיים
    40 דק' הליכה זה כלום קלוריות ולכן אין הרבה חשיבות לאוכל שאת צריכה להוריד אולי 100-150 קל' בקושי
    בתפוח גדול יש 40-60 קל'
    אין נזק בלאכול סלט בתוספת קצת שמן להיפך זה בריא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומנים
    ר
    24/09/2007

שלום, יש לי שתי שאלות חשובות.
    האם זה נכון שאי אפשר "להיפטר" או "לשרוף" שוממנים? ואם כן אז איך?
    כמה קלוריות יש בעוף פולקה בלי עור?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שומנים

הוספת תגובה

• א שלום

ד''ר רוני חרמון
    25/09/2007

הורדת משקל היא כתוצאה מ"שריפת" שומן או שריר או שניהם
    בפולקה בלי עור יש כ- 150 קל'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה שחייבת עליה תשובה
    שרית
    24/09/2007

אם לא אכלתי כלום במשך היום ועשיתי ספורט אז איזה קלוריות אני שורפת על האוכל שלא אכלתי?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה שחייבת עליה תשובה

הוספת תגובה

• שרית יקרה!

רלי
    24/09/2007

בס"ד
    שרית אנני מכירה אותך ואת גופך אבל ברור שבצום והתעמלות את מזיקה לגוף ויותר מזה אין לגוף מה לשרוף לכן אנני חושבת שתרוויחי ירידה בשמעותית בשומן וגם אם תראי ירידה זו ירידה במסת השריר ותעלי את זה מהר
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספורט

מוניקה קרן
    25/09/2007

שלום שרית,

בגוף יש מאגרים של שומן (מאגרים גדולים) ושל פחמימות (מאגרים קטנים יותר). ולכן אם את בצום למשך יום ואת מבצעת פעילות, כל פעילות יומיומית, לא רק ספורט, הגוף משתמש במאגים שיש לו.

בברכה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשר לעלות ביום קילו או 2
    שרית
    24/09/2007

מהרבה מזון שצורכים באותו יוןם

הוספת תגובה

• יש מצב כזה

ד''ר רוני חרמון
    25/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגוף בוגד בי
    שרה
    23/09/2007

לפני כ-6 שנים פרצה אצלי אנורקסיה. מאז אני עולה ויורדת עולה ויורדת במשקל. כיום אני במשקל 52 גובה 1.68. ואני מאוד אוהבת את הגוף שלי אך אני צורכת כמות מעטה של קלוריות וכדי לשבור את הרעב אני אוכלת המון המון המון מלפפונים וכרוב. (אני מגיעה ל- 7 קילו מלפפונים ביום). התפריט שלי הוא:
    בוקר-
    ביצה + גביע קוטג1/2%
    נס בלי סוכר

צהריים-
    3 כפות אורז מלא
    שניצל חזה הודו צלוי ולא מטוגן
    עגבניה

ערב-
    גביע קוטג 1/2%
    עגבניה

ובארוחות עצמם ובין הארוחות אני לא מפסיקה לטחון מלפפונים.וזה כדי למלאת את הבטן במשהוא לא משמין. לפעמים אני מוסיפה כך חומוס ו2 כפות \גבינה 1/2%.

ההורים שלי מתחננים שאני אוכל יותר מזון ויותר פחמימות. אף פעם לא היה לי נטייה להשמין אך אני מרגישה שמאז האנורקסיה הגוף שלי לא כמו שהיה פעם- כלומר בגלל שהעשיתי דיאטת כסאח אז הגוף מעלה יותר במשקל. מחזור אין לי כבר שנה (וזה אפילו לא מדאיג אותי).
    שאלותי:
    האם אני טועה בכך שאשמין אם אוכל יותר , האם הגוף מעלה יותר לאחר אנורקסיה?
    האם אני אוכלת מספיק?- כמה קלוריות אני צורכת?- אני מבצעת 5 פעמים ביום ספורט על מכשיר האליפטיקל הביתי כ- 45 דק' כל פעם.
    כמה קלוריות ילדה בגילי (24) עם מימדי גוף כשלי צריכה לאכול ביום?
    האם יש בדיקה שתוכל לומר לי כמה קלוריות אני יכולה לצרוך ביום בלי להשמין ? בהנחה שאני לא מבצעת פעילות ארובית.?

לקביעת תור
    סגירה
    הגוף בוגד בי

הוספת תגובה

• שלום כרמית

ד''ר רוני חרמון
    25/09/2007

הגוף לא בוגד באף אחד ולא בך
    את חייבת לאסוף את עצמך ולקבל יעוץ דיאטטי מוסמך ויעוץ על פעילות גופנית מקצועי
    את חייבת לחזור לתזונה נכונה ומאוזנת מצד אחד ומצד שני להעלות את מסת השריר שלך בכדי שתוכלי לשמור על משקלך ביתר קלות.
    זה לא עיניין לנסיונות את בעיקר בעיקבות עברך חייבת יעוץ מקצועי צמוד לכול אורך הדרך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה
    קוראל
    23/09/2007

שלום
    שמי קוראל ואני בת 14, אני שוקלת 68 קילו, וגובהי 1.65
    אני מעוניינת לרדת במשקל, אומנם ניסיתי מספר פעמים רזיתי כמה קילוגרמים והעלתי אותם בחזרה, נרשמתי לחדר כושר לחודש אחד והפסקתי, הבעיה העיקרית היא שמלעשה אני לא מצליחה להחזיק מעמד בדיאטה וכעבור שבוע נשברת..
    אשמח לקבל כמה טיפים איך למנוע את זה איזו פעילות ספורטיבית מועדפת, כמה קילוגרמים עליי להשיל ממשקלי,והאם אוכל לקבל תפריט מה עליי לאכול?..

בתודה מראש
    קוראל

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה

הוספת תגובה

• ותשובתי

ד''ר רוני חרמון
    24/09/2007

את צריכה לרדת אולי 5 ק"ג את יכולה לעשות זאות בדיאטה מאוזנת ובקצב איטי רצוי ביעוץ רפואי מתאים
    כמות הקלוריות היומית שאת זקוקה במקרה ואת לא עושה פעילות גופנית היא
    משקל כפול 24 כפול 0.9
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל נמוך מאד
    חן
    23/09/2007

מבדיקות דם שעשיתי התגלה ברזל נמוך (31.7)
    אני אוכלת בשר אדום (אין לי כולסטרול גבוה) והתזונה שלי מאוזנת.
    לוקחת תוסף ברזל ומולטי ויטמין כבר שנה אך הערך נשאר נמוך.
    מה לעשות? הערכים ממש נמוכים לא?

לקביעת תור
    סגירה
    ברזל נמוך מאד

הוספת תגובה

• ברזל נמוך

מוניקה קרן
    23/09/2007

שלום חן,

לבצע בירור, דרך רופא המשפחה, למה הברזל נמוך. ברור שהבעיה אינה מיעוט בצריכה, לכן צריכים למצוא מה משתבש.

בברכה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה הגיוני
    שרון
    23/09/2007

שלא ירדתי כלל במשקל אחרי הצום?
    הרי צמתי 24 שעות, איך זה יכול להיות שלא ירדתי במשקל אפילו קצת??

לקביעת תור
    סגירה
    האם זה הגיוני

הוספת תגובה

• האם הגיוני

מוניקה קרן
    23/09/2007

שלום שרון,

אתחיל מהשורה התחתנה: כן, זה הגיוני.

אסביר: צום נתפס כרעיון טוב לירידה במשקל, אך זה ממש לא כך. אם נבדוק את האכילה במהלך היומיים שעוטפים את צום נגלה שביום שישי בעצם, אוכלים די כרגיל, פשוט ארוחת הערב מוקדמת יותר מבד"כ. יש אנשים שמגדילים לעשות ואף אוכלים ארוחה מפסקת גדולה במיוחד, כי הרי הולכים לצום... ביום שבת הצום יצא אחרי השעה שש. בין אם אכלת ארוחה מתחלת בסוף הצום או שחיכית קצת, עדיין נשארו עוד די הרבה שעות לאכול ולשתות, כך שסביר שהצלחת לאכול לפחות 2/3 מהצריכה האנרגטית הרגילה שלך, אם לא יותר, ועוד די במרוכז. כך שההפסד הקלורי הוא די נמוך ולא מספיק משמעותי לירידה במשקל.

בברכה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה בבקשה!!!!
    מלאק
    22/09/2007

שלום לכולם
    אני בחורה בת 19 ,הגובה שלי:169,ובמשקל של 64
    לפני כחצי שנה שקלתי 47
    אני עליתי במשקל וזאת הבעיה שלי
    אני בדיכאון ולא יכולה לעמוד בפני המראה ולהסתכל על עצמי למרות שבסביבתי אומרים שאני לא רזה ולא שמנה
    אבל זה מפריע לי
    אני עכשיו בדיאטה
    כל היום צום משעה 10 בלילה עד למחרת לשעה 7 ואחרי כך אוכלת צלחת קטנה של סלט
    אני רוצה להגיע למשקל 53
    אפילו פחות
    בכל יום לפחות אני רצה כשעתיים
    מים ? מקפידה פחות ויותר
    אבל בעייתי שהמשקל שלי הורג אותי
    ולא יכולה לצאת מהדיכאון שלי
    בימים האלה אני חושבת ללכת על תה טיבטי אומרים שמרזה
    לא יודעת
    רוצה עזרה
    כמה קלוריות מאבדים בצום
    ואיך אפשר לרדת במשקל
    ממממ מחכה לכם ואני באמת מדוכאת עד השמיים
    לא יכולה לחיות עם משקל כזההההההההה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה בבקשה!!!!

הוספת תגובה

• עזרה

מוניקה קרן
    23/09/2007

שלום,

לא ציינת מדוע עלית במשקל, ונראה לי חשוב לדעת.

בכל מקרה, כעת את במשקל תקין, בעוד שאם תרדי ל- 53 ק"ג כבר תתקרבי לתת משקל, ולכן כמובן שאיני ממליצה על כך.

נישמע גם שהבעיה שלך היא בדימוי הגוף שלך ובקישור שאת עושה בין משקל גופך לערכך העצמי. אני ממליצה לך לפנות לטיפול פסיכולוגי, אפשר טיפול קוגנטיבי התנהגותי או פסיכודרמה, שיתנו לך מקום להכיל ולהתמודד עם תחושותייך ומחשבתך.
    במקביל מומלץ טיפול תזונתי, שיעשה סדר באכילה ובתפריט.

בברכה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה מקצועית
    ליאל
    21/09/2007

שלום?שמי ליאל ואני בת 18 וחצי.
    ידוע לי שצריכת סידן נמוכה ממה שצריך לגוף יכולה להוות בעיה,אך אצלי השאלה הפוכה. אני מאוד אוהבת מוצרי חלב ויכולה לפעמים לאכול גם 2 ארוחות חלביות ביום (מתוך 3). פעם,באתר עזר לפיענוח בדיקת דם קראתי שרמת סוכר גבוהה מהגבול העליון יכולה להצביע על גידול סרטני בגוף. עכשיו השאלה שלי היא-האם עודף סידן גורם לסרטן והאם אני צריכה לצמצם את צריכת מוצרי החלב או שאין שום קשר בין הופעת סרטן לצריכה רבה של סידן?
    תודה רבה מראש. מחכה לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה מקצועית

הוספת תגובה

• אין בעייה לאכול הרבה גבינות

ד''ר רוני חרמון
    21/09/2007

אכילת גבינות לא בהכרח מעלה את כמות הסידן ובכול מקרה זה לא קשור לסרטן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה, מקווה שזה המקום.
    אנה
    21/09/2007

אני לא בטוחה אם זה המקום הנכון לרשום על מה שעברתי,
    אבל בהחלט מקווה שכן.
    אני בת 15,
    ובחודשיים-שלושה האחרונים ירדתי 17 קילו.
    ממשקל 70 ק"ג ירדתי עכשיו ל-53,
    גובה - 166 ס"מ.
    הבעיה שהתחלתי להוריד במשקל באופן בריא של דיאטה מבוקרת שמתבססת על הפרדה של חלבונים ופחמימות ,
    וכן הורדתי את 5 הקילוגרמים הראשונים.
    אבל כשהתחיל החופש הגדול התחלתי לפספס ארוחות,
    ובסופו של דבר הגעתי לסוג של אנורקסיה,
    ואני די בטוחה שלא עברתי את ה-300 קלוריות ליום,
    ההורים שלי רופאים כך שהם שמו לב לבעיה וניסו לגרום לי לאכול בריא,
    אבל פשוט התחמקתי ודברים בסגנון,
    הגעתי לכך שכל מה שחשבתי עליו היה איךם אני נראית ועל גודל הבטן שלי,
    שמתי לב גם שמצב הרוח שלי ירד באופן משמעותי,
    פעם הייתי צוחקת ועליזה כל הזמן ואח"כ פשוט הייתי דכאונית והסתובבתי עם מחשבה אחת בראש בלבד.
    היו לי סחרחורות והייתי עייפה כל הזמן, אז אני מניחה שאפילו אנמיה הייתה לי,
    גם הווסת התחילה לי שבועיים לפני הזמן, ומאז עבר כבר קצת יותר מחודש והיא עוד לא פה שוב.
    מאז תחילת שנת הלימודים הבנתי שמה שעשיתי היה מוטעה לגמרי!
    בהתחלה אכלתי חלבונים וסלטים בלבד, ובשבועיים האחרונים שילבתי גם פחמימות.
    עכשיו אני שוב אוכלת פחמימות וחלבונים בפנרד,
    ומגיעה לצריכה של כ-1000 קלוריות ביום,
    ע"י אכילה של מזון בריא בלבד.
    אני גם עוסקת יותר בספורט, 3 פעמים שבוע חדר כושר [אפילו שהשבוע יצא לי להגיע לשם רק פעמיים, יצאתי לריצה קצרה]. אני גם עושה כל יום לפחות 125 כפיפות בטן ותרגילים נוספים לשרירי הבטן [חצי בצהריים וחצי בערב].
    אני מבינה שאני צריכה לאכול יותר, בעיקר כי אני מתבגרת,
    אבל מצד שני, אני לא יכולה פתאום לאכול הרבה ישר אחרי אנורקסיה, לא?
    אז אני מנסה לחזור לתפריט נורמאלי לאט לאט...
    אז השאלות שלי הן:
    1. האם יש מצב שכבר פגעתי איכשהו בפוריות שלי?
    2. מהי כמות הקלוריות שאני צריכה לצרוך ביום כדי לשמור על המשקל הנוכחי?
    3. החזה שלי נהיה קטן יותר , מ-85D ירדתי ל-80D, אבל אני כמעט בטוחה שכבר ירדתי למידה C מאז שקניתי את החזיה האחרונה, האם יש דרך להגדיל את החזה שלי ע"י אכילה של מזון מסויים או פעילות מסויימת? =(
    4. מה אני יכולה לעשות כדי לגרום לעצמי לחשוב על המראה החיצוני פחות?

לפני כמה ימים אמא שלי אמרה לי שהיא מפחדת שהיא לא תצליח להתמודד איתי יותר ובאופן רציני חושבת לקחת אותי לפסיכולוג, ושאם לא אתחיל לאכול פחמימות גם הלימודים שלי ידרדרו, זה נכון?. אני חושבת שזו אחת מהסיבות ש'תפסתי את עצמי בידיים', בעיקר בשבוע האחרון.

בבקשה תעזרו לי, עכשיו כשסיכמתי את כל זה , אני מבינה כמה טיפשה הייתי
    ושזה באמת היה מסוכן. מקווה שלא גרמתי לעצמי נזק בלתי-הפיך.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה, מקווה שזה המקום.

הוספת תגובה

• בעיה

מוניקה קרן
    23/09/2007

שלום אנה,

אנורקסיה היא מחלה הדורשת טיפול משולב של רופא, פסיכולוג, דיאטנית, ולעיתים של אנשי מקצוע נוספים. עפ,י תיאורך, למרות נורמליזציה מסוימת (לא מלאה) של הכילה, עדיין המחלה נשמעת ממכתבך. אני ממליצה לך לפנות לטיפול מתאים בהקדם.

בברכה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבר היום קבוע תור לרופאת משפחה(=

אנה
    23/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה