מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה נכונה אחרי אירוע מוחיויקי12/08/2007
שלום,
מה התזונה המומלצת לאשה בת 70 שעברה אירוע מוחי שמוגדר קל?
תודה
ויקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה רגילה ובריאה
ד''ר רוני חרמון13/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישובמרים12/08/2007
אמרת שמולקולה שומן שמתפרקת מאבדים 2 מולקולות מים. כמה זה כל מולקולה מים בליטרים<?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיליארים
ד''ר רוני חרמון13/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי את תשובתך מזה מיליארים
מרים13/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמולקולה זה חלקיק קטן בלתי נראה בעין
ד''ר רוני חרמון14/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז בקיצור
מרים14/08/2007למה צריך כל כך הרבה מים 4 ליטר זה המון למה כל כך הרבה לא מספיק 2 ליטר מים לשתות ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב בשבילי, עזרה.מיה'לה12/08/2007
שלום לכל האנשים בפורום זה.
אני עולה לכיתה ח', אני די נמוכה ואני שמנה (52 ק"ג)
אני ממש מבואסת שכולם יפות ורזות בשיכבה.
אני רוצה לעשות דיאטה של ירידה משמעותית במישקל, אבל אין לי שיטות לזה. אני לא רוצה לצום, אך אני רוצה תוצאות מידיות.
למישהו יש רעיון?
בדיכאון, צריכה עזרה דחוף!
תודה לכולם3>* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיה"לה
מיניב12/08/2007את לא מבינה שהגוף בשלבי גדילה את זקוקה להרבה אוכל בגלל שאת גובהת הבטן נכנסת פנימה אם תכסכי מאוכל הדור יפרע בגדילה לגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה יניב!
מיה'לה13/08/2007תודה רבה לך, אני מעריכה את מה שאמרת, אבל אני באמת צריכה להרזות.
כבר אמרו לי את כל הדברים שאני גדלה וזה.. אבל זה לא מספק, ואני רוצה דרך מהירה להגמל מכל הנישנושים בין הארוחות, ואני רוצה להיות רזה.
תודה רבה ליניב, אשמח להתייעץ ולשאול את מוניקה קרן.
אוהבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב
מוניקה קרן14/08/2007שלום מיה,
אני מבינה את המצוקה שלך. למרות שאני בטוחה שלא כולן רזות בשיכבה, אני מבינה שאת רוצה לרזות וגם מבחינה בריאותית מומלץ לסגל הרגלי אכילה נכונים ובריאים.
מה שמומלץ לעשות הוא:
1. לאכול ארוחות מסודרות, 3 ארוחות עיקריות ועוד 2-3 ארוחות ביניים קטנות יותר. לאכול כל 3 שעות בערך.
2. לאכול מגוון מכל רכיבי התזונה.
3. להמיר דגנים מקמח לבן לדגנים מלאים כמו לחם מקמח מלא, אורז מלא, קינואה וכד'.
4. לצרוך שפע של ירקות ועוד 2-3 מנות פרי ליום.
5. לצרוך קטניות כמו עדשים, אפונה, חומוס, שעועית.
6. להימנע או להפחית מאוד צריכת מזון מטוגן ומעובד. להעדיף טכניקות של בישול, צלייה, אפייה.
7. לצרוך מוצרי חלב עד 5% שומן.
8. לשתות מים והרבה. להימנע משתיית משקאות ממותקים, ממתקים וחטיפים.
9. לצרוך שומנים כמו שמן זית, זיתים, שמן קנולה, טחינה, אבוקדו. ולהפחית את צריכת השומנים הרווים והמוקשים.
10. לבצע פעילות גופנית באופן סדיר וקבוע, רצוי יום יום.
אל תמהרי. קצב איטי הוא המתכון הבטוח לירידה ושמירה על המשקל החדש. חוץ מזה את בתהליכי גדילה מואצים ואסור לך להפחית באופן משמעותי את צריכת המזון. לכן הכיוון צריך להיות אכילה מאוזנת ופעילות גופנית.
בהצלחה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוריותתהילה12/08/2007
בס"ד
כמה קלוריות יש בפרגיות עם רוטב צ'ילי פטריות ובצל?
בסלט שמכיל קופסאת טונה עם מים , עגבני'ה בצל מלפפון ופטריות ?
2 פרוסות לחם שחור עם דגנים?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוריות
מוניקה קרן13/08/2007שלום תהילה,
בפרגיות ברוטב יש כ-350 קלוריות (מאוד קשה לי להעריך, תלוי בכמות הבשר, הרכב וכמות הרוטב).
בסלט עם הטונה יש כ- 215 קלוריות.
ב- 2 פרוסות לחם שחור (דגנים?) יש 150 קלוריות.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבת ודיאטהרלי12/08/2007
בס"ד
אני באופן קבוע לא אוכלת בלילות עד 8.00 גג חוץ מיום שבת בגלל שאני בחורה חרדית אז... בעצם אין מקום בשבת לשמירה אני אוכלת 4ארוחות עם לחם במהלך השבת זה כולל את מוצ"ש שניים מלאות {ערב וצהרים שלמחורת} ואחר כך רק סנדויץ בשניים הנוספים הבעייה היא שאני אחרי שבת כזו נגמרת יש לי חולשה שילשולים וכאבי בטן שאלתי היא:
א. מדוע זה קורה והאם זה מסוכן? {במהלך השבוע הגוף לא רגיל לזה}
ב. האם אכילה יחסית מוגברת של סוף שבוע משפיעה על המשקל יש לציין שאני שומרת כל השבוע מאוד אין הנחות בכלל.
אודה לכם אם תענו זה חשוב לי
אגב אני בת 29 משקלי 53 והגובה 1.69* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבת ודיאטה
מוניקה קרן13/08/2007שלום רלי,
הגוף אוהב מצבים קבועים ומאוזנים ולא מצבים קיצוניים. על כן עדיף לנסות ולמתן את האכילה בשבת ובמקביל אפשר להגדיל את כמות הקלוריות שאת צורכת במהלך השבוע.
כדאי לפנות ולהבדק אצל רופא בקשר לכאבי הבטן והשילשולים. אם הכל בסדר, כנראה הסיבה להם היא הארוחות העתירות בשבת. הגוף לא יודע איך להתמודד עם הכמות הגדולה של המזון.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה זה לא הולך - שאלהממש ממש מנסה12/08/2007
שלום אני בת 23 לפני כשנה אולי קצת יותר הפסקתי לעשן כשהפסקתי לעשן הייתי 3 קילו מעל המשקל הקבוע שלי אבל זה לא היה משהוא שלא יכולתי להיתמודד איתו היום אני מאז שהפסקי לעשן עליתי 14 קילו ואני לא מצליחה להיפטר מהם מה אני עושה והאם לעישון יש קשר לעובדה שאני לא מצליחה לרדת ( ברצוני לציין כי לפני שהפסקתי לעשן לא הייתה לי שום בעיה להרזות ואפילו מהר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה זה לא הולך
מוניקה קרן13/08/2007שלום,
עישון מעלה את חילוף החומרים הבסיסי. כאשר מפסיקים לעשן, למעשה צריכים לאכול קצת פחות כדי לשמור על המשקל, כי חילוף החומרים ירד. בד"כ, בפועל, מי שמפסיק לעשן אוכל יותר, כיוון שהאוכל מהווה תחליף להפעלת הידיים והפה כמו בזמן עישון.
כדי לנטרל את 2 התופעות האלה, כדאי קודם כל להיות מודעים למצב.
שנית, פעילות גופנית מביאה לחילוף חומרים מוגבר יותר וגם עוזרת להוצאה קלורית נוספת, שתורמת לירידה במשקל.
תפריט דל קלוריות ופעילות גופנית שגרתית יביאו אותך ליעדך.
בהצלחה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרחרוני12/08/2007
יש לי הרגל מגונה לאכול מספר גדול של קוביות קרח ביום..
רציתי לשאול אם זה מנפח/ משמין/ מזיק ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרח
מוניקה קרן12/08/2007שלום רוני,
את בעצם שותה מים. הם חסרי ערך קלורי. תהני.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לחלבms :)11/08/2007
שמעתי שחלב הוא לא הכי בריא, ואף גורם ללחה ולבריחת סידן...
ברצוני לדעת מה היתרונות של שתיית חלב ומה הכמות המומלצת שלו ביום.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לחלב
מוניקה קרן12/08/2007שלום מרינה,
חלב ממש אינו גורם לבריחת סידן, להפך חלב ומוצרי חלב מורידים את הסיכון לאוסטיאופורוזיס. מוצרי חלב עשירים בחלבונים, בסידן, במגנזיום, בויטמיני B וחלק מהמוצרים מועשרים גם בחיידקים פרוביוטיים שמסייעים למערכת העיכול והחיסון.
בעניין הליחה, הדיעות חלוקות, אך טרם הוכח שמוצרי חלב מגבירים ליחה.
מומלץ לצרוך לפחות 3 מנות מוצרי חלב ליום.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
ms :)12/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
יפה13/08/2007גם אני מסכימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותהילה11/08/2007
שלום, אני בת 23 לפני מספר חודשים התחילה לי בעיה של עצירות קשה ויש מיקרים שאפילו שבועיים לא נכנסתי לשירותים. ניסתי משלשלים למינהם, תה טיבטי ועוד כמה דברים שמוכרים בבתי המרקחת וחנויות טבע. ואגב אני גם שותה הרבה.
השאלה שלי היא אם יש פתרון כלשהו אחר לבעיה והאם יש סיכוי שמתח נפשי הוא אחד הגורמים לה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
מוניקה קרן12/08/2007שלום הילה,
ממליצה לעבור ברור מקיף אצל הרופא המטפל שלך.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבונים ופחממותאלינה11/08/2007
מהי מנת חלבונים ומנת פחממות?!(ז"א איזה כמות של מאכלים..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבונים ופחמימות
מוניקה קרן12/08/2007שלום מיכל,
מנת פחמימות נחשבת לפרוסת לחם, המכילה כ- 80 קלוריות ו- 15 גרם פחמימות וכל מה ששווה לה בעיקר בתחום הדגנים.
בקרב החבלונים זה קצת יותר מורכב, אך אפשר להגדיר ביצה כמנת חלבון, מכילה 80 קלוריות ו- 6 גרם חלבון. המשתייכים העיקריים לקבוצה זו הם הבשרים ומוצרי החלב.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה בקשר לתזונהשני11/08/2007
שלום אני בת 17 והשאלה שלי היא כזאת..
הדברים שאני אוכלת ביום יום זה : ירקות,פירות,גבינה לבנה וצהובה,ספגטי,לחם,תירס,שועית,קורנפלקס, שוקולד,ריבה,פיסטוקים, ואני שותה רק מים תי או חלב.ובזה נגמרה רשמית הדברים שאני אוכלת... ואני לא אוכלת מסודר. רציתי לדעת אם את יכולה לבנות לי איזה שהוא בסיס של תפריט בריא עם האוכל שאני אוכלת.
תודה מראש, ויום טוב. (=* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נהוג לבנות תפריט מבלי לבדוק אותך
ד''ר רוני חרמון11/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים וחלבון...10/08/2007
שתי שאלות:
1. רציתי לשאול באיזה מאכלים יש חלבון...
2. כמה מים לשתות ביום (אשמח אם תגידו בכמות של ליטרים ושל כוסות מים...)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובתי
ד''ר רוני חרמון11/08/2007חלבון יש בהרבה מאכלים יש חלבון מהחי וחלבון מהצומח העיקריים הם:
בשר דגים ביצים סוייה חלב ומוצריו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרגיותאלינה10/08/2007
כמה קלוריות יש בפרגיות מוקפצות על מחבת טפלון ללא שמן כלל?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרגיות
ד''ר רוני חרמון10/08/2007תלוי כמה משקל יש לפרגיות זה בערך 150-200 קלוריות ל100 גר'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר חרמוןירון10/08/2007
בעבר אמרת שממתיקים מלאכותיים הינם מהמסוכנים ביותר לבריאות. מדוע? מבדיקות שנערכו במשרד הבריאות ואפילו ב- FDA האמריקאי מוצרים רבים כמו סוכרלייט של סוכרזית שבו אני משתמשת, השיגו תוצאות גבוהות ונקבעו כבטוחים לחלוטין לשימוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ותשובתי
ד''ר רוני חרמון10/08/2007יש הבדל בין מוצרים בריאים ואלה הבטוחים זה לא אותו דבר
לעצם העיניין כל אוכל שיש בו סוכר בכמות מסויימת ויותר היא אינה בריאה רצוי לאכול פחמימות יותר מורכבות ולא גלוקוז נקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה אתם לא עונים לשאלתימרים10/08/2007
לשתות 4 ליטר מים שזה שווה 20 כוסות מים זה המון למה כל כך הרבה מים צריך בדיאטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים
ד''ר רוני חרמון10/08/2007כל מולקולה של שומן שמתפרקת הגוף מאבד 2 מולקולות של מים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)