מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום האם מותר לשתות סודה במקום מיםסודה21/08/2007
שלום האם מותר לשתות סודה במקום מים?
סודה טעימה לי ומים לא כל כך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברור שכן
ד''ר רוני חרמון22/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוקולד למריחה..הילה21/08/2007
שלום,
ברצוני לדעת כמה קלוריות יש בכף שוקולד למריחה וכמה גרמים זה יוצא?
תודה רבה
אייל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוקולד למריחה
מוניקה קרן21/08/2007שלום אייל,
בכף שוקולד למריחה יש 10-15 גרם, תלוי כמה היא גדושה, זה אומר 55-85 קלוריות.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך..
הילה21/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עירבוב של פחמימות עם חלבוניםms :)21/08/2007
האם זה בסדר שארוחת הצהריים שלי תיהיה מורכבת מאורז מלא, חזה עוף מטוגן על מחשבת טפלון יבשה וסלט...או שעדיף לאכול סלט ואורז בצהריים ובערב חזה עוף (או חלבונים כמו טונה) עם סלט?
תודה :]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיף לשלב פחמימות וחלבונים
מוניקה קרן21/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוק לדעה מקצועיתדניאל מדר20/08/2007
היום עשיתי אימון הפוגות בן חצי שעה בערך..
התחלתי ב-5 דקות חימום (הליכה נמרצת, ריצה קלה) לאחר מכן 2 דקות ספרינט ומיד אחר כך 2 דקות פעילות באינטנסיביות נמוכה.. כמו בחימום.
לאחר מכן התחלתי מחזוריות של ריצה בת חצי דקה ומנוחה בת חצי דקה במשך 4 פעמים.
לקראת הסוף עשיתי ספרינטים של 10 שניות עם מנוחה של פעילות באינטנסיביות נמוכה של דקה בין הספרינטים.
לבסוף 5 דקות קול דאון.
עד לכאן האימון שלי להיום..
מה שאכלתי לאחר מכן.. כמובן שהתקלחתי קודם, אבל תוך כדי ההליכה למקלחת אכלתי חופן ענבים.. ולאחר 20 דקות אכלתי 5 יחידות פתית שיפון עם כמעט חבילה שלמה של טונה במים + 2 חלבוני ביצה עם ירקות חתוכים (2 מלפפונים, עגבניה אחת וגזר).
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמע בסדר
ד''ר רוני חרמון21/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכל או כלום.ליאן20/08/2007
אני נערה בת 15 גובהי 1.56 המשקל שלי הוא 58.6
אני לא אוכלת הרבה ואני גם לא מסוגלת לאכול הרבה בבת אחת, אך מצד שני אני כל היום מנשנשת ואם אני מתחילה לנשנש אני לא מפסיקה, ניסיתי לרסן את עצמי בקטע של נישנושים ניסיתי לאכול מסודר להפסיק לאכול דברים קטנים.
אבל אני לא מצליחה בכלל לעשות דיאטה אפילו לא להפחית קצת.
אבל מה שמוזר לצום זה מאוד קל ממשש, זה הרבה יותר קל לי מאשר לאכול אני מרגישה קלילה ולא רעבה ב-כ-ל-ל. ואני מעדיפה לצום כמה ימים מאשר לעבור את העיינוי של הדיאטה הארוכה והפיתויים של לפתוח את המקרר. בצום לא מתקרבים למטבח ואני בטוחה שאני לא אצליח לעבור דיאטה.
אני אהיה מרוצה במשקל 49-48. אני רוצה לדעת כמה קילוגרמים אני יכולה להפחית בשבוע צום, ובשבוע שאחרי אני לאט לאט יעלה את כמות המזון כמו שאני עושה ביום כיפור 9 באב וכו'.
אני יודעת שזה מזיק לכן אני רוצה רק לשבוע ולא אכפת לי אם אח"כ זה יעלה חזרה אני רק חייבת לנסות.
אז,כמה קילוגרם אני יכולה להפחית בשבוע צום ללא פעילות גופנית בכלל?
וכמה אני יכולה להפחית ב10 ימים ללא פעילות גופנית?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צום
ד''ר רוני חרמון21/08/2007תתפלאי לדעת שצום עוצר את הירידה במשקל בכדי לרדת מהר במשקל צריך לאכול במינימום 600 - 800 קלוריות ליום
בנוסף לתוצאה הגרועה של ירידה במשקל בצום את מסכנת את בריאותך
בכול מקרה את חייבת לשתות 20 כוסות מים ליום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לדיאטת השמנהדוד20/08/2007
שלום רב.
לפני שבועיים התחלתי דיאטת השמנה(אני בוגבה 168 ושוקל 57 ואני רוצה להעלות 5 קילו)עכשיו יש לי בעיה אחת,אני עושה כושר פעם ביומיים וגם בימים שאני לא עושה כושר אני משחק כדורגל או כדורסל אז אני בעצם כל הזמן עושה ספורט וזה בעצם די סותר את הדיאטת השמנה שלי.. אז מה לעשות להפסיק לעשות ספורט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקלך סביר וטוב
ד''ר רוני חרמון21/08/2007בכדי לעלות במשקל אל תפסיק לעשות ספורט אבל אתה חייב לאכול יותר תערבב הרבה חלבונים (בשר דגים ביצים) עם פסטה תפוחי אדמה ואורז ותקנח בפרי לא לאכול מתוקים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אפשר לעשות דיאטה בלי ירקות?רונית20/08/2007
אני לא אוהבת לאכול פרות וירקות ולכן מאד קשה לי לעשות דיאטה. אם תוכלו לעזור לי איזה תחליפים יכולים לעזור לי? כי לפעמים אני מרגישה צורך לנשנש ואין לי מה וגם במנה כתוספת אני אוכלת פחממות וזה משמין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין תחליף לירקות
ד''ר רוני חרמון20/08/2007ירקות זה בריאות ואת חייבת להתרגל לאכול ירקות טריים ואם לא ירקות בתנור ובגריל או מוקפצים או מרק ירקות וכו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהנערה ע'20/08/2007
אני בת 19 .גובה שלי 1.52. משקלי 51 ונחושה לעשות דיאטה .יש לי כוח רצון.
שאלה1: כמה עליי להשיל ממשקליעל מנת שלא יהיה לי עודף משקל?
שאלה2:איזה דיאטה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר רוני חרמון20/08/2007את צריכה לרדת בין 5 ל10 ק"ג ותבחרי כל דיאטה שנוחה לך כולל דיאטת חרמון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציםעדן20/08/2007
שלום,
בוקר טוב
רציתי לשאול עם ביצים זה בריא?
הם משפיעים על העור?
ועם הם משפיעים אל אקנה?
בעיקרון מה המינוסים והפלוסים וכמה יש לצרוך ביצים
בברהה,עדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצים
מוניקה קרן20/08/2007שלום עדן,
ביצים מהווים מקור מצוין לחלבון. חלמון הביצה (הצהוב) עשיר במינרלים וויטמינים חשובים.
חסרונה של הביצה הוא בכמות הכולסטרל הגבוהה שבה, בחלמון.
לא נמצא קשר ישיר וממשי בין אכית מזונות מסוימים ואקנה.
ממליצה לצרוך 3-4 ביצים בשבוע.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולסטרול בביצה
ליאורה23/08/2007ד.נ.
האם הכולסטרול המצוי בביצה גורם לכך שאכילתה גם מעלה את רמת הכולסטרול (הכללי? הטוב? הרע?) בדם של מי שאוכל אותה? תודה.
אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכולסטרול בביצה
מוניקה קרן23/08/2007שלום אלדד,
הכולסטרול המצוי בביצה יכול לעלות את סך הכולסטרול (גם את הטוב וגם את הרע).
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למוניקה קרןר19/08/2007
שלום,יש לי בעיה "קטנה"- אני לא יכולה להפסיק לאכול דברים מתוקים.
אחרי כל ארוחה אני חייבת לקחת משהו מתוק, זה מתחיל בפרי ומסתיים בעוגות ושוקולדים. אני מבטיחה לעצמי לקחת קוביית שוקולד אחת ובסוף אני מסיימת חצי חבילה, כמה פרוסות עוגה וכמה עוגיות...
מה לעשות?
יש לזה פיתרון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
מוניקה קרן20/08/2007שלום,
את צריכה לברר לעצמך מדוע את "חייבת" משהו מתוק בסיום הארוחה. האם את עדיין רעבה? האם זה עניין של הרגל?
אם את רעבה, כדאי לשקול לאכול עוד מהמנה העיקרית. רוב הסיכויים שמדובר באפשרות השנייה.
אז תקחי קוביית שוקולד, הניחי בפה ותני לה להתמוסס. תהני מכל שנייה. אפשר לקחת קובייה נוספת באותה דרך. ו...זהו.
את השאר את כבר אוכלת מתוך שעמום, מתוך כעס, מתוך הרבה סיבות רגשיות שאינן קשורות לשוקולד בכלל.
תרגלי הרבה פעמים עד שתצליחי.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות פחמימותשני19/08/2007
כמה גר' פחמימות צריכה לצרוך נערה בת 14 ששוקלת 44 ק"ג כדי לעלות קצת במשקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בסביבות ה- 230 גרם פחמימות
מוניקה קרן20/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בורגול מול אורזתומר19/08/2007
שלום,
מה מבי השניים אורז לבן ובורגול ( נניח ש"נקיים" ללא רוטב או תוספת ) בריא יותר?
איזה ערך תזונתי יש בהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בורגול מול אורז
מוניקה קרן20/08/2007שלום תומר,
שניהם דגנים עם ערכים תזונתיים דומים. כ- 80 קלוריות לחצי כוס אחרי הבישול. אם צורכים בגירסה המלאה, למשל אורז מלא, מרוויחים גם סיבים תזונתיים ועוד קצת ויטמינים.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט קבועליאל17/08/2007
אני בחורה צעירה למעלה מ3 שנים שאני אוכלת כמעט את אותו תפריט ,המון ירקות מכל הסוגים ופירות בעיקר תפוחים שזיפים קלמנטינה תפוז ומעט מהאחרים בנוסף אני אוכלת רק לחם מחיטה מלאה ,גבינה ויוגורט על בסיס קבוע ,ברנפלקס וכל מיני דגנים מלאים ועשירים בויטמינים ומינרלים אני אוכלת גם פופקורן ללא שמן ןמלח ,פריכיות ולעיתים יותר רחוקות אני אוכלת ביצים פסטרמה גלידה וכל מיני דיברי מתיקה ,האם יש מה לשפר בתפריט שלי ושחכתי לציין שאני גם אוכלת אורז מלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט קבוע
מוניקה קרן19/08/2007שלום ליאל,
התפריט נראה בריא ודי מגוון. מה שחסר בו על פניו הם דגים, מיני שומנים כמו שמן זית, אבוקדו, טחינה, אגוזים וגם בשר, עוף, הודו, בקר וכד'.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחםאלינה17/08/2007
קניתי היום לחם טופו(30 קל' לפרוסה). מבחינת הערך הקלורי הוא עדיף על לחם קל שהשתמשתי בו קודם לכן(34 קל' לפרוסה), אך מבחינת התזונה, איזה בניהם הוא עדיף?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לגוון בין הסוגים
מוניקה קרן19/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב.. תודהאלי16/08/2007
רציתי לדעת אם אוכלים במשך כל יום 500 קלוריות אפשר לראות אחרי שבוע הורדה של 3 קילו? ואפילו יותר? או זה יותר מדיי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 500 קלוריות
ד''ר רוני חרמון17/08/2007אכילה של פחות מ- 600 קלוריות ביום יכולה לגרום לעצירה מוחלטת של הירידה במשקל עקב מצב חירום של הגוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)