מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחמימות וחלבוניםנטלי26/05/2007
אני עושה דיאטה ומישהוא שאל אותי האם אני מפרידה בין פחמימות לחלבונים מה זאת אומרת ואיך באמת ניתן להפריד בכדי לרדת במישקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחממות וחלבונים
ד''ר רוני חרמון27/05/2007חלבונים זה בשר ודגים פחממות זה פירות לחם אורז פסטה תפוח אדמה לא לאכול אותם ביחד באותה ארוחה לאכול כל אחד מהם עם סלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על חטיףאליי26/05/2007
לשמירה על המשקל או אפילו להורדה איטית בין הארוחות לפני אימון במכון האם אתם ממליצם על החטיף אנרגיה לייט שיצא לאנרג'י 55 קלוריות?!?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ממליץ על חטיפים בכלל
ד''ר רוני חרמון27/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות חשובות!! לדר חרמוןאליי26/05/2007
כוס גרנולה דלת שומן וללא סוכר ביום לארוחת בוקר זה לא יותר מדיי??
ומה זה 30 גרם ברנפקלס הזה של ה65 קלוריות למנה זה כוס? חצי כוס? גרנולה אני יודע שזה קצת פחות מחצי כוס אבל ברנפלקס?
ועוד שאלה תמיד אומרים שעדיף חלבונים מאשר פחמימות אבל יש הבדל בין לדוגמא קופסא של גבינה לבנה שזה 250 קלוריות לבין 3 וחצי פרוסות של לחם שזה גם בערך 250 קלוריות?? הרי זה אותם קלוריות אז למה עדיף לאכול את הגבינה??! כי הרי תמיד אומרים שללכת לפי הקלוריות ...
או שכמו שתי מקופלות שוות בערכם הקלורי לקופסאת גבינה לבנה? אז מה ההבדל כי קופסא של גבינה לבנה זה לא משהו שימנה ממך לרדת במשקל אבל המקופלות כן.
אם תוכל להתיחס לשאלותי .. תודה אליי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערך קלורי של פחממות
ד''ר רוני חרמון27/05/2007נכון שכול גרם פחממה שווה 5 קלוריות אבל ככול שהפחממה יותר מורכבת הפירוק שלה צורך קלוריות והערך האפקטיבי שלה יותר קטן כך 100 קלוריות של אורז משמין פחות מזה של לחם או תפוח אדמה והרבה פחות משוקולד.
גבינה מעורבבת חלבון ופחממה וקצת שומן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהלימור26/05/2007
אני בת 33 לא אוכלת בשר. לכן רצתי לדעת מה ניתן כתחליף לבשר? ובאיזה כמות ? ואים אפשר לקבל תפריט של 1200 קלוריות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף בשר
ד''ר רוני חרמון27/05/2007תחליף בשר הוא כול חלבון מהצומח צריך לזכור שיש ויטמינים שנמצאים רק בבשר ולכן יש להוסיף אותם לאוכל. לגבי תפריט ניתן בקלות לחשב 1200 קלוריות ליום מכול ספר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדיאטניםגלי26/05/2007
שלום, אני ילדה בת 13 אני בגובה 1.47 ואני שוקלת 43 לדעתי זה יותר מדי, הבטן שלי כל הזמן נפוחה ואני לא אוכלת יותר מדי. יחסית לבנות בכיתה שלי אני ממוצעת, יש אולי רק 4 שקצת יותר מלאות ממני. יש לי עצמות רחבות וכבדות ואימא שלי וסבתא שלי שמנמנות ואני יודעת שגם אני יהיה פעם כזאתי בגלל העצמות.
אתם אולי יכולים בבקשה לתת לי עצות איך לשמור על המשקל ואולי גם לרדת קצת.
וגם לגם עצות כדי שהבטן שלי תיהיה פחות נפוחה ועגלגלה ושהיא תיהיה ישרה.
וגם אם אתם יכולים עצות כדי שאני יהיה קצת יותר גבוהה.
תודה רבה גלי רחמין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 13
ד''ר רוני חרמון27/05/2007את נראית לי בסדר גמור את חייב להעזר בסבלנות עם ההיתבגרות המינית שלך הגוף שלך ישנה את צורתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר חרמוןבת 1425/05/2007
בחלונית מידע שכתובה עלייך מעל הפורום אז כתוב ככה "מנהל את רשת "חרמון מן" שפיתח שיטת הרזיה שהוכיחה את עצמה במשך למעלה מעשרים שנה: יורדים 20 ק"ג ב-3 חודשים בפיקוח רפואי מלא."
אז תוכל לפרט את הדיאטה הזוו בבקשה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרמון מן
ד''ר רוני חרמון27/05/2007אסור לי לכתוב על הדיאטה שלי כאן בפורום אתה מוזמן להכנס לאתר שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבולת לב ריאהמרים24/05/2007
מה זה סיבולת לב ריאה?
והאם מחשבה שורפת קלוריות ? (יענו שחושבים)
וכמה שורפים קלורית בזמן מחשבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבולת לב ראה
ד''ר רוני חרמון24/05/2007כל פעולה שהגוף עושה כרוכה בשרפת קלוריות סבולת לב ראה הינה בטוי להפעלה של המערכת השרירית בגופנו שמשתמשת בחמצן המסופק עי הלב והראות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה תינוקותאמא24/05/2007
בתי בת השנה שוקלת 10.5 ק"ג גובהה - 74 בטיפת חלב מגדירים אותה כשמנמונת , היא אוכלת הכל. במהלך השבוע כשהיא בגן יש לה סדר ארוחות קבוע , בסופי שבוע היא אוכלת את הארוחות הקבועות שלה ובין לבין כשהיא רואה אותנו אוכלים היא גם אוכלת. שאלתי היא האם בגיל כזה יש צורך לשים מעצורים לילד שרוצה לאכול גם כשהוא לא רעב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנת תינוקות
מוניקה קרן24/05/2007שלום,
חשוב לעצב את הרגלי האכילה של הילדה בגיל צעיר. בסופי שבוע מומלץ לנסות לאכול ארוחות משפחתיות, בהן כל בני הבית אוכלים יחד. כך היא תרגיש שהיא שותפה עם כולם בזמן האכילה ולא תיווצר אכילה כפולה.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר חרמוןלינוי24/05/2007
אני בת 13 רציתי לדעת האם שיטת הנקודות היא שיטה טובה לדיאטה?
אני משתמשת בה ובשבוע ירדתי קילו,האם זה טוב או שהייתי אמורה לרדת יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות
ד''ר רוני חרמון24/05/2007למעשה זוהי דיאטה הסופרת קלוריות קילו בשבוע לנערה בת שלש עשרה זה מצוין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תה טיבטידר23/05/2007
מזה בעצם תה טיבטי? הוא באמת עוזר להרזיה?
ומה הסיכונים של זה [אם יש]?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תה טיבטי
ד''ר רוני חרמון24/05/2007בעיקרון זהו תה משלשל בעיקר גודם לאיבוד נוזלים ולכן גורם בדרך זו ליריד לא אמיתית במשקל יש הטוענים שיש לו השפעה מסוימת לדכוי תאבון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איי קפה דיאטאליי22/05/2007
רציתי לדעת על אייס קפה דיאט אם זה בסדר לשתות אותי מדיי יום כאשר רוצים לשמור על המשקל .. אני לא נוגע בממתקים או עוגות במשך היום רק בזה... של רשת ארומה או קפה ג'ו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איס קפה
ד''ר רוני חרמון23/05/2007כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודיםנטלי22/05/2007
שלום אני סטודנטית בת 23 שוקלת 68 וגובהי 1.60 אני עושה דיאטה כמעט חודשיים והצלחתי לרדת במישקל מכיוון שהייתה לנו שביתה כל הזמן הזה אז אכלתי מסודר ועשיתי ספורט ועכשיו כשאחזור לספסל הלימודים אני לא יודעת איך אצליח לשמור מכיוון שאין לי ארוחת צהריים שאני אוכל מסודר מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה
ד''ר רוני חרמון22/05/2007נרשמים לתוכנית מסודרת אם אין לך אפשרות לבצע דיאטה לבד במהלך הלימודים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודים
נטלי22/05/2007מה זאת אומרת תכנית מסודרת? וזה לא שאני לא יכולה אני יכולה אבל הזמן והתנאים זה קצת מקשה אני מסיימת ללמוד בחמש בערב אני יכולה לקחת לבוקר למשל סנוויץ עם לחם קל או מעדן דיאטטי אבל עד שאני מגיעה הביתה זה 6 בערב מה אני אוכל לאכול צהריים בכדי לא לאכול שטויות במכללה ירדתי נורא יפה במישקל ואני רוצה להמשיך וגם לשמור ויותר מדאיג אותי זו הארוחת הצהריים בכדי שלא אבוא הביתה ואני אוכל מאוחר תעזור לי בבקשה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר חרמון בבקשה תענה לי על השאלה
נטלי23/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר חרמון מאוד חשוב תודהאליי21/05/2007
ירדתי 15 קילו ואני כבר לא רוצה לרדת במשקל אני רוצה לשמור הדיאטה שלי הייתה דיאטת חלבונים לא נגעתי בפחמימות וסוכרים הייתי אוכל גבינות, דגים, עוף אוהרבה ירקות ארוחות מסודרות אבל ללא פחמימות ובלי פרות. רזיתי ואני רוצה לשמור ואני רוצה עכשיו להתחיל לאכול פחמימות ולסדר לעצמי חיים נורמלים שכוללים הכל משהו שאני יוכל לחיות איתו ובכל זאת להישאר במשקל שאני עכשיו (גובה 163.5 ומשקל 59) רציתי לשאול אם התפריט הזה טוב:
בוקר: כוס גרנולה דל שומן וללא סוכר עם דנונה דיאט
צהריים: 100 גרם סלמון אפוי בתנור\ שיפוד פרגית + 2 פרוסות לחם קל+סלט או ירקות אפויים
ערב: 2 פרוסות לחם קל+ביצה\טונה במים+2 כפות גבינה+סלט
ובין הארוחות 2 פרות במשך היום
מספר הקלוריות יוצא בערך 800-900 קלוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירה
ד''ר רוני חרמון22/05/2007מצוין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה מאוד עד מאוד !חני21/05/2007
היי, יש לי שאלה-
האם הגזים שבקולה משפיעים על הקלוריות שלה, או שאין שום השפעה כמו בסודה?
בקיצור- גזיים (של משקאות תוססים) זה משמין ?
אשמח לקבל תשובה בקרוב- חני .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקאות מוגזים
ד''ר רוני חרמון22/05/2007אין שום השפעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר חרמוןיסמין21/05/2007
אני שוקלת 86 גובה 1.70 בת 15 ירדתי כבר 6 קילו ונתקעתי ויש עוד 3 חודשים עד מלשנה החדשה ואני רוצה לחזור שונה איך אני מורידה 20 קילו ב3 חודשים האלה?
אני כבר אוכלת 1200 קלוריות ועושה הליכה מהירה של 70 דקות . אני רוצה לרדת יותר מהר מה עוד אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה
ד''ר רוני חרמון22/05/2007לרדת ל1000 קלוריות ליום ולהיות סבלנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)