מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בזמן בין ארוחותאליי27/05/2007
כמה זמן מינימום צריך לשמור בין ארוחה בוקר לצהריים וצהריים לערב?
וכמה זמן מומלץ לאכול פעם אחרונה לפני השינה? הכוונה לארוחת הערב שכוללת לחם קל עם גבינה וביצה לדוגמא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן בין ארוחות
מוניקה קרן28/05/2007שלום,
מומלץ לאכול במשך היום 3 ארוחות עיקריות ועוד 2 או 3 ארוחת ביניים קטנות. מומלץ שיעברו כ-3 שעות בין הארוחות, כולל ארוחות הביניים. את ארוחת הערב מומלץ לאכול כ- 3-4 שעות לפני השינה. ניתן לאכול עוד ארוחת ביניים קטנה (פרי/ יוגורט וכד') אפילו כשעה לפני השינה.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על ברנפלקסאליי27/05/2007
כמה זה 30 גרם של ברנפלקס?? כוס חצי כוס? ושוב הכוונה לכוס פלסטיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו כמו כוס פלסטיק
מוניקה קרן28/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על הגרנולה (סוג הכוס)אליי27/05/2007
כוס פלסטיק הכוונה כלומר אם ל 30 גרם גרנולה יש 100 קלוריות כמה קלוריות יהיה בכוס פלסטיק רגילה מלאה עם גרנולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות בכוס
ד''ר רוני חרמון29/05/2007צריך למלא את הכוס בחומר ולשקול אותו וכך לעשות את חשבון הקלוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםsharon27/05/2007
היי שמי שרון אני בת 26 ושוקלת 77 גובהי הוא 169 ס"מ, ילדתי לפני חמישה חוד' ומשקלי לפני ההריון היה 67 ק"ג למרות כל המאמצים אני לא מצליחה לרזות!!!
אנא עזרי לי ותכווני אותי מה עליי לעשות בכדי לרזות.
אני אוכלת ארוחת בוקר דגנים כ-50 גרם עם כוס חלב \ 2 פרוסות לחם קל עם גבינה 5% ומלפפון בערב אני אוכלת כוס אורז לבן עם חזה עוף וירקות ובין לבין אני אוכלת או פרי או יוגורט 1.5% ושותה בין 7ל10 כוסות מים ביום.
למה אני לא מרזה???
מה עלי לעשות כדי להוריד 10 ק"ג עד יולי(אני גרה באילת וחייבת לנצל את הקיץ)אנא עזרו לי בתודה מראש שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
מוניקה קרן28/05/2007שלום,
חסר לי מידע כמו למשל: כמה עלית בסה"כ בהריון? כמה ירדת עד כה, אם בכלל? האם את בריאה באופן כללי?
כדאי לעשות בדיקה של בלוטת המגן, לוודא שהא פועלת באופן תקין.
מבחינת התזונה אני ממליצה לשתות הרבה יותר מים, לפחות 12 כוסות.
מדוע אינך אוכלת ארוחת צהריים?
אני ממליצה לאכול 3 ארוחות עיקריות ובמשך היום עוד פרי ויוגורט 0%.
בהצלחה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נואשת!!!מישל בראון27/05/2007
לדיאטנים שלום!!
ברצוני לשתף אתכם בבעיה שלי שאין לי מושג כיצד להתחיל לפתור אותה למרות המודעות לה...
אני בחורה בשנות ה-20 גובה 1.75 משקל 97 קילו כאשר לפני שנה בערך שקלתי 52 קילו לא יותר ולא פחות היה לי גוף משגע ובשנה הזאת העלתי 44 קילו שפשוט "הרסו"את חיי הן מבחינה תעסוקתית ,חברתית ורומנטית שלא לאמר שהביטחון העצמי שואף לאפס .המודעות שהיתה לי פעם כלא היתה על כן אני שואלת איך ניתן לחזור לדיאטה (שאחרי יום את נשברת )מה אתם ממליצים בתור התחלה(שהיא בעצם הכי קשה ,בכל התהליך)ואיך ניתן להשיל כמה שיותר בפחות זמן(דבר המעודד ונותן מוטיבציה להמשיך)?אשמח אם תענו לי כיוון שהנני מיואשת ומתוסכלת מאוד ממצבי הנוכחי דבר הפוגם בשגרת חיי...
אני לא רוצה להיות קטנונית אבל אל תיעצו לי לפנות לגורמים מיקצועיים זה לא יפתור את בעייתי כיוון ששזה הכל תלויי בי וברצון שלי..פשוט אני רוצה הכוונה להתחלה שקשה לי מאוד ומונעת ממני מלהוריד את העומס הזה שצברתי על גופי..ומספר טיפים שיתנו לי כיוון איך אני מתחילה את כל התהליך הזה אשר לא מדובר בחמש קילו אלא 44 קילו להשיל מגופי ...
תודה מראש ומקווה שאקבל מענה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נואשת
מוניקה קרן28/05/2007שלום רב,
קודם כל ברצוני להגיד שאני מאוד מבינה את הרגשות שתיארת והפגיעה בחיי היומיום שלך ובביטחון העצמי שלך. לא קל בכלל.
דווקא בגלל שמדובר ב-44 ק"ג את זקוקה למסגרת. המסגרת וההכוונה המיקצועיים, תפקידם לעזור לך להתחיל, לתמוך בך ברגעי המשבר ולעודד אותך להמשיך בתהליך ולשמר את השינויים שתעשי. זה נכון, הכל תלוי בך. אף אחד לא יוכל לעשות את העבודה הקשה במקומך, אך מטפל טוב יוכל להקל על הקושי.
איני יכולה לתת לך טיפים להתחלה, כי בתור מי ששמרה על משקלה זמן רב, את יודעת מה צריך לעשות, הבעיה שלך היא ההתמדה, איך לא להשבר אחרי יום "דיאטה". לכן אני ממליצה לא לחפש פתרונות מהירים של ירידה מהירה, כי אולי דווקא תפריט מתון יתן תוצאה טובה יותר.
אני ממליצה לך בהחלט לפנות לטיפול מקצועי, רצוי מאוד שילוב של טיפול תזונתי וקוגנטיבי התנהגותי, כי השינוי שעברת הוא קיצוני והוא דורש התייחסות מתאימה.
בהצלחה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לותר
קמנמן לילך29/05/2007שלום מישל
אני קוראת את אשר את כותבת ומבינה מאוד לליבך
שנים הייתי שמנה ניסיתי הכל קבוצת תמיכה,זה הדבר האחרון שחשבתי עליו.
בסוף אחרי כל כך הרבה נסיונות שכללו כל מיני קיצורי דרך כביכול,נכנעתי ונירשמתי לקבוצת תמיכה.
גיליתי שם עולם ומלואו גיליתי שאני זו שהתעקשה שנים להצליח לבד מצליחה יותר טוב ביחד עם אנשים שמבינים אותי סוף סוף,ש לתהליך הזה לא מספיק כוח רצון צריך רצון טוב ,רצון טוב הוא משאב שנשאר לאורך זמן בקבוצה תכירי אנשים שמצליחים ,הצלחה זה דבר מדבק .
הקבוצה וכן המסגרת הם הכוח שמאחורי ההצלחה שלי
מזמינה אותך להצטרף
להיות שמן זה לא גורל זו בחירה
מאחלת לך בהצלחה בכל אשר תבחרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יכול לגרום לעצירה במשקל??מרים27/05/2007
אני רוצה שתרשמו לי את מירב הגורמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מה שעוצר ירידה
ד''ר רוני חרמון29/05/2007אם עושים דיאטה נכונה ולאורך זמן משנים את ההרגלים הגרועים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי,רוני27/05/2007
רציתי לשאול מהם הסימנים לאנורקסיה,
כתוצאה ממה היא נגרמת ומהם תופעות הלוואי ..
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנורקסיה
ד''ר רוני חרמון29/05/2007אנורקסיה היא מחלה פסיכיאטרית הזקוקה לטיפול של רופא פסיכיאטר.
הסימנים הראשונים הינם חוסר אכילה אי שביעות רצון מהגוף רזון ולפעמים גם הקאות אחרי האוכל אם אוכלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל שמסרב לזוז..גל27/05/2007
הי,
שמי ליהי ואני בת 18וחצי...
יש לי שאלה, מדוע אם אני שומרת ומקפידה על אכילה נכונה ומאוזנת(שכוללת הרבה ירקות וסיבים תזונתיים),משתדלת לבצע פעילות ספורטיבית בימות השבוע..שותה רק מים וכו'.. ואינני משילה קילוגרמים?
למה גופי "תקוע " , מדוע הוא מסרב לרדת?אני רוצה להשיל כ4 ק"ג מגופי...
יש הסבר לכך? (אני במשך שנה נלחמת ולא מצילחה לזוז בגרם!) אולי יש בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל שמסרב לזוז
מוניקה קרן27/05/2007שלום ליהי,
יכולות להיות מספר סיבות לחוסר ירידה במשקל. לפי הנתונים שמסרת, יכול להיות שאת פשוט אוכל יותר קלוריות ממה שהגוף שלך שורף ביום.
אם הנושא מאוד מטריד אותך, וזה נישמע שאכן כך, את צריכה לפנות ליעוץ מקצועי, תזונתי ורפואי ולברר את הסוגיה לעומק.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרוב ועגבניות המשך מ27.5שרית27/05/2007
מה הבעיה עם רסק עגבניות האם יש הגבלה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכיל הרבה נתרן וגם סוכר
מוניקה קרן28/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרוב ועגבניותנאמן27/05/2007
האם יש הגבלה בכמות של אכילת כרוב מבושל ברוטב עגבניות, האם מותר לאכול כל יום ? כמו כן האם יש הגבלה באכילת עגבניות 2-3 עגבניות ליום לנערה בת 16 ללא בעיות רפואיות ?הרבה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה ובתנאי שזה לא רסק עגבניות
ד''ר רוני חרמון27/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהאני27/05/2007
אני בת 16 ואני עושה דיאטה שבשעה 6 וחצי מפסיקים לאכול. רציתי לדעת מה אני צריכה לאכול כל יום עד השעה הזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את צריכה לאכול מגוון לפי המשקל שלך
ד''ר רוני חרמון27/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתחננת שתעזרו לי!אני27/05/2007
אני בת 16, גובה: 165, משקל: 61. אני כל החיים שלי נלחמת במשקל שלי אני כל פעם מעלה קצת, מורידה קצת, אני משתגעת כבר. אין לי כסף לדיאטטנית ואני לא מצליחה לרדת בלי תפריט. אני רוצה לרדת 10 ק"ג מקסימום! לא אכפת לי לרדת פחות אבל המינימום שלי הוא להגיע למשקל 59. בקיצור אני ממש ממש מתחננת שאתם הדיאטטנים תכתבו לי פה תפריט שאני יצליח להגיע למטרה שלי, אני יודעת שאתם תכתבו שאתם לא יכולים לכתוב לי תפריט כי צריך לבדוק אותי קודם וכל זה אבל אני באמת מתחננת שזה דבר היחידית שאני יצליח איתו כי פעם עשיתי ככה אבל איבדתי את התפריט. רק שאני יהיה במשטר של תפריט אני אצליח ויהיה לי יותר קל. אני באמת מתחננת לתפריט שיתאים לי. כי גם ככה הוא לא יכול להזיק זה רק יתרום. אני חייבת גם לציין שאני עושה על המכשיר אליפטיקל 3 פעמים בשבוע לפחות. זה אמור להיות כל יום אבל אני בלחץ של בגרויות. בבקשה בבקשה תפריט מתחננת!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 16
ד''ר רוני חרמון27/05/2007משקלך בסדר כמובן שלא אחראי לתת לך תפריט דרך האינטרנט אבל כעיקרון תבני לך תפריט מגוון לפי הנוסחה של משקל כפול 24 כפול 0.9 תוכלי פחות קלוריות מהתוצאה שתקבלי ותעשי 3 פעמים הליכה של שעה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על חלבאליי27/05/2007
חלב זה פחמימה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב זה הכול פחמימה חלבון ושומן
ד''ר רוני חרמון27/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על גרנולהאליי27/05/2007
אם ל 30 גרם גרנולה יש 100 קלוריות אז כמה יש לכוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי בנפח הכוס
ד''ר רוני חרמון27/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על מלחאליי27/05/2007
מלח זה משמין ?? מה עם מלח אין לזה קלוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלח לאנשים בריאים לא מזיק ולא משמין
ד''ר רוני חרמון27/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)