מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדות של בת 12סיגל09/12/2009
ביתי בת ה12 מתלוננת על כאבי בטן כל הזמן. מרגע שהיא הולכת לביה"ס היא מתחילה להתקשר אלינו בטוענה שכואבת לה הבטן ושניקח אותה דחוףףףףף!!! הביתה.
כמובן ששללנו אצל רופא בעיות פיזיות.
הדבר החל בעקבות הצקה של ילדים, אבל כעת הדבר סודר והיא אומרת שכבר לא מציקים לה.
החרדה שלה עכשיו היא שתכאב לה הבטן (מה שכמובן באמת קורה) ולא יהיה מי שיעזור לה.
התיעצנו עם פסיכולוגית קוגניטיבי שמתמחה בבעיות של ילדים ובני נוער.
היא המליצה להיות קשוחים עם הילדה ולא לוותר לה. לקחת אותה לביה"ס ולמרות
הטלפונים והבכיות לא לקחת אותה הביתה כל פעם.
כמובן ערבנו את יועצת ביה"ס כדי שיהיה לילדה למי לפנות.
הבעיה שלא נראה שזה עוזר. יותר מזה - הילדה כבר לא סומכת עלינו.
היא אמנם מבקשת ומתחננת ובוכה לנו בטלפון כל 10 דקות. היא יוצאת מהשיעור ומסתובבת בביה"ס כי היועצת לא תמיד נמצאת. היא לא רוצה ללכת לביה"ס כי היא אומרת שלא נבוא לקחת אותה כשהיא תצטרך.
מה לעשות?
האם נהוג לתת תרופות נגד חרדות בגיל הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות של בת 12
סמדר ריינר09/12/2009שלום סיגל,
לעיתים נהוג לתת תרופות נגד חרדות, אבל אפשר גם לטפל בכך באמצעות טיפול קוגניטיבי התנהגותי בשילוב ביופידבק. אותה פסיכולוגית נתנה לכם ייעוץ קצר אבל טיפול יכוטל הליראות אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרדנית בת שנה ושלושה חודשיםחלי09/12/2009
שלום, בתי המתוקה בת שנה ושלושה חודשים, עצמאית וחיונית, מקסימה, נבונה ובעיקר נמרצת. איכשהו אני מצליחה להתמודד כמעט עם הכל די בגבורה- מהתנהגות קשה בנסיעות (לשבת? חצי שעה?) ועד 5 הנקות בלילה. אך דבר אחד מוציא אותי מדעתי- החלפה והלבשה! שלשום לקח לי חצי שעה לשים לה טיטול! איך שאני מסדרת את הטיטול היא מסתובבת ובורחת, לא עוזר שיש שפע צעצועים, לא עוזר להציע לה גירוי חדש בכל החלפה (וגם די נגמרו לי הרעיונות) וגם אבא שעושה מופע אחרי האמבטיה כבר לא מחזיק אותה שוכבת שתי דקות לצורך החתלה והלבשה. אני מחליפה לה על מזרון ברצפה די מזמן, ועכשיו עם הצעדים הראשונים היא ממש לא מוכנה להישאר לשכב. זה אולי נשמע מצחיק אבל לא פעם זה מביא אותי לסף דמעות, כי אני פשוט לא מצליחה! וזה גוזל ממני זמן ואנרגיות, וזו בסה"כ פעולה פשוטה! אשמח לעצה אופרטיבית (כבר ענו לי "הציבי גבולות"- זה לא מעשי). תודה, חלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנגדות להחלפת חיתול ובגדים
ד''ר שירי שדה שרביט09/12/2009חלי שלום,
ההתנהגות של בתך היא אופיינית לגילה ורווחת בקרב רבים מהילדים בגיל זה. הפעוט מגלה את העולם ושולט הרבה יותר בתנועותיו מאשר בעבר, ולצערו מי שמחליף לו את החיתול או את הבגדים מונע ממנו להסתובב... כמו כן, ילדים בגיל זה מצליחים לבטא יותר טוב מבעבר את רצונותיהם, ובטוחני שהחלפת חיתול או בגד היא לא באג'נדה שלהם.
יחד עם זאת, מה עושים? היות והחלפת חיתול היא פעולה הכרחית, יש פשוט לבצע אותה גם אם הילדה אינה משתפת פעולה. בשום מקרה החלפת חיתול לא אמורה לארוך חצי שעה. כמובן שתמיד כדאי שיהיה מאגר גירויים מעניין שיעסיק אותה ויסב את תשומת לבה לדבר אחר מלבד ההחלפה, אולם ההחלפה צריכה להתרחש גם אם הילדה אינה מרוצה מכך.
לגבי פעילויות אחרות שאינה רוצה, יש לבדוק באיזו מידה הן הכרחיות, על מנת לצמצם את מוקדי החיכוך. למשל, אפשר להלביש לה בלילה במקום פיז'מה -בגד אחר, ואז בבוקר לפחות עימות אחד ייחסך מכן.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבים בין תאומיםליזי09/12/2009
שלום, יש לי תאומות בנות 11 חודשים ובתקופה האחרונה האינטראקציה ביניהן היא של חטיפת צעצועים והן התחילו לריב על כל דבר שנמצא אצל השנייה.
השאלה שלי היא איך להתמודד עם זה, אני לא רוצה להפריד ביניהן אבל בסוף אני לוקחת אחת ומניחה אותה במרחק מסויים ומגישה לה צעצועים אחרים.
אודה על עזרה בעניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקות רבים
ד''ר שירי שדה שרביט09/12/2009ליזי שלום,
בנותייך הן צעירות מאוד ולפיכך אינן מסוגלות לתפוס את ההשפעה של מעשיהן זו על זו; הן תוכלנה לשחק יחד עוד הרבה זמן, ולמעשה כל החיים אנחנו עובדים על יכולתנו להתחלק עם הזולת במה שיש לנו.
כרגע הפתרון שמצאת נראה לי מתאים ביותר, כשתמיד את גם צריכה להתייחס במלים למעשיהן ולומר להן דברים בסגנון: "לא חוטפים, משחקים ביחד, המשחק הוא של כולנו..." וכדומה.
ילדים בגיל הזה פשוט לוקחים מה שמוצא חן בעיניהם באותו הרגע, ולא מבינים כי העובדה שאובייקט מסוים הוא ברשותם, גורם לכך שהוא לא יהיה אצל אדם אחר.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמריבות בין תינוקות
ליאת גרוס21/12/2009שלום ליזי
כאם לתאומות המכירנ את התחום אני רוצה להוסיף כי מריבות בין תאומים זה סימן לבניית נפרדות וזה דבר בריא והכרחי. זו דרך להגדיר שלכל אחת יש צרכים משלה והן בונות את השהות שלהן בנפרד מהשנייה. כמובן שיותר מידי מריבות זה כבר נורה אדומהאבל אם אין מריבות בכלל זו נורה אדומה זוהרת... זה מאד חשוב. זכרי שמריבות בין אחים בכלל ובין תאומים בפרט זה נורמלי, ומסייע להתמודדות בחיים...
תהני מהן
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמיון או אמת2טלי09/12/2009
שלום!
לפני כמה ימים שאלתי את השאלה הבאה:
"ביתי בת 4 בגן עיריה. ילדה חיננית מאוד חכמה מלאת דמיון. אוהבת לשחק בבובות.
היום במהלך משחק היא כעסה על הבובה ואמרה שהבובה תלך למחסן.
נורא נבהלתי וחשבתי אולי זאת צורת ענישה אצלה בגן.
יש לציין שכשאלתי לגבי עונש בגן היא אמרה שיש להם פסק זמן במטבח שצמוד לחדר ובאמת כך גם הגננת אמרה לי.
שאלתי לגבי המחסן והיא אמרה שהיא לא הייתה שם ושילדים אסור להיכנס לשם. יש לציין שהמחסן שלהם מחוץ לגן צמוד לחצר, מין מבנה מפלסטיק נעול במנעול.
האם יתכן כי הענישו אותם כך בגן. אני ממש היסטרית. איך כדאי לשאול אותה בצורה נכונה אם אכן קרה.
הילדה שמחה הולכת בשמחה לגן ולא מראה שום סימני חרדה ופחד.
כמו כן היא תמיד מרבה לשחק עם בובות לשים אותם בעונש בפינה ובמטבח אך אף פעם עד עכשיו מחסן לא היה בתמונה.
בבקשה אשמח לשמוע את דעתכם! "
קיבלתי את תשובתכם תודה רבה!
אך יש לי שאלה נוספת.
שאלתי 3 הורים נוספים והם שאלו את הילדים וילדים לא יודעים כלום על מחסן עונש וכדומה כך שזה באמת מרגיע.
האם ילדה במהלך משחק יכולה להמציא דבר כזה בעצמה על סמך ידע שלה שאכן קיים מחסן. לנו יש מחסן מחוץ לבית בחניה. או שמחייב שהיא שמעה את זה איפשהו.
אחרי שפעם אחת שאלתי אותה הרבה פעמים על מחסן באחת התשובות היא אנתה לי כך:
שאלתי: "האם מי שמרביץ הולך למחסן והיא הנהנה עם הראש שכן". זאת הפעם היחידה שהיא אמרה את זה. פעמים הוספות ששאלתי היא אמרה שלא ובאמת נראה שהיא לא מבינה על מה אני מדברת.
האם תשובה חיובית נבעה מזה שכוונתי אותה לתשובה ספציפית.
לגבי עונש במטבח היא תמיד עקבית ואומרת שכן אכן יש שם פסק זמן.
תודה רבה על עזרתכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה
טלי09/12/2009האם היית ממליצה על העברת גן בגלל החששות שלי. למרות כפי שאמרת אין ביסוס מוצק לכלום ובהתחשב שהיא הולכת שמחה לגן.
האם במקרה וחס וחלילה היה קורה משהו בסגנון היו מתבטאים סימני מצוקה כלשם?
יש לציין שפעם בגן הקודם היא פחדה מרעש בחוץ וסירבה לצאת לחצר במשך תקופה ארוכה ובכתה עוד מהערב. היא אותתה לי משהו שמפחיד אותה.
האם לסמוך על הילדה שלי וזהו ולעזוב את החששות שלי בצד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמיון או אמת 2
סמדר ריינר09/12/2009שלום טלי,
אכן ילדים יכולים להמציא הרבה דברים בשביל זה קיים דמיון. נראה לי שאת מתקשה להירגע, ואני לא בטוחה שהתשובות האלו מרגיעות אותך. אני גם חושבת שלא בטוח שזה טוב שאת שואלת את הילדה על כך כל כך הרבה, זה יכול לתת לה הרגשה של חקירה ולהגביר את החרדה שלה, שהיא בעצם חרדה שלך. אם הנטייה לחרדה מוכרת לך, אולי יהיה נכון לטפל בחרדה שלך על מנת שלא תשפיע על הילדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוזר למורהשני08/12/2009
המורה של הילדה שלי, שלומדת בכתה א, מינתה ילד מצטין מהכיתה להיות העוזר שלה. הוא עוזר לתלמידים אחרים, ויש לו גם סמכויות של מורה, למשל להעיר לילדים מפריעים, או לכבות את האור כשיש רעש בכתה והמורה איננה. זה מפריע לי: מעניקים סמכויות לילד אחר, שכאילו מוצב מעל לאחרים, מסמנים לכולם שהם פחות טובים ממנו (ויש בכיתה תלמידים מצוינים נוספים). מה דעתכם? אני סתם היסטרי? לא נראה שלילדה זה נורא מפריע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוזר למורה
סמדר ריינר09/12/2009שלום שני,
כדאי קודם כל לשאות את המורה מה המטרה שלה. יכול להיות שזה לא בגלל שהוא מצטיין אלא דווקא כדי למנוע ממנו להפריע?
בכל אופן אם מישהו סובל מזה זה יכול להיות הילד עצמו, כי המורה מסמנת אותו כשונה מהילדים והוא יכול להיות מושא לקנאה.
אני מסכימה שזה משהו ששווה בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שני09/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה דחופהאבי08/12/2009
שלום אני אב לילד בן 10 ואני פשוט מיואש. כבר מגיל 6 לילדי יש בעיית התנהגות, מקלל, מרביץ, מתחצף.. מכיתה א' המורה , המנהלת ופסיכולוג בית הספר היו מודעים למצבו אך כל שעשינו לשוא, הוחלט ע"י בית הספר להשאיר אותו כיתה עקב פיגור רציני בחומר הנלמד. בכיתה ב' החלטתי להעביר אותו בית ספר עפ"י בקשתו בתקווה כי התנהגותו תשתנה, במהלך השנים לאחר בדיקות רפואיות ושיחות עם יועצי בית הספר גם בעקבות הפרעות בכיתה ואי יכולת לשבת וללמוד בכיתה/ בבית הוחלט לתת לו רטלין. לאחר זמן מה ראינו שינו ניכר בהתנהגותו אך לא לטובה, הוא החל להיות מדוכא, לא שיתף פעולה, חסר כוח ומוטיבציה ולכן הפסקתי לתת לו את הכדורים על דעת עצמי ובלי התייעצות רופא. חשוב לציין כי בכיתה ג' היה יחסית רגוע (אנו מעריכים כי המורה תרמה רבות לשיפור מצבו)
אך עדין לא למד והלך מכות מידי פעם עם תלמידים. ובתקופה האחרונה שוב העניין חוזר על עצמו, הילד לא רגוע, כל יום המורה מתקשרת אלי ומדווחת כי חנק ילד/ קילל/ התחצף/ הלך מכות, פעמים רבות קוראים לי באמצע היום לקחת אותו מבית הספר, פעמים רבים הושעה אך דבר לא עוזר.חשוב לציין כי המורה התחלפה ומתחילת השנה הנוכחית הוחלפו לו 2 מורות אז אני מעריך כי שינוי המסגרת קשור להתנהגותו הקיצונית. אני מאוד משתדל לדבר איתו ולהיפתח אליו שיספר לי מה עובר עליו, מה מעצבן אותו אך דבר לא עוזר. התחלתי שוב לתת לו רטלין בהמלצת הנירולוג אך זה עשה אותו יותר עצבני ומלווה בהתפרצויות זעם ומצבי רוח קיצוניים אני כבר ממש מיואש ואני יודע שהוא סובל ומנסה להשתנות אך ממש קשה לו. אני מרגיש שיש לו עצבים בגוף שחייב להוציא אותם אך לא משתלט עליהם. מצבו ממש החמיר. אשמח אם תוכלו לעזור לי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה
סמדר ריינר09/12/2009שלום אבי,
נשמע חשוב ודחוף שתפנו לטיפול. לגבי הריטלין - יש סוגים שונים של ריטלין ויש גם תחליפים וחבל שלא פניתם לרופא כדי להתייעץ. בכל אופן אני לא בטוחה שהריטלין יספיק עכשיו, כיוון שהילד הספיק לבלות 4 שנים במסגרת שהוא סובל ממנה והיא סובלת ממנו עם הרגשת כישלון מתמשכת. החלפת בית ספר זה לא פיתרון, כי ברור לכולם, כולל לך שהבעיה קשורה לילד ולא למסגרת.
כל דקה נוספת שעוברת ואינכם פונים לטיפול מסודר והדרכת הורים היא נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סף תסכול נמוךאמא לתאומים08/12/2009
שלום.אני אמא לילד בן 3 ו-3 חודשים ,אח לתאום. השנה הוא נכנס לגן עירוני,בשנים קודמות היה במשפחתון מצומצם. הילד מאוד נבון,אך מאוד קשה לו עם גבולות,והתמודדות עם כעסים. לאחרונה כאשר הוא כועס הוא צועק,מרביץ,מבלגן וכו'. בעיקר בגן.כיצד עלינו להתמודד? ולאיזה איש מקצוע לפנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות וסמכות
נעמה סבג שמש10/12/2009שלום לך,
נושא של גבולות וסמכות הורית מאד מוכר כלוקה בחסר בלא מעט בתים.
את יכולה לקרוא עליו חומר, ללמוד את הנושא וליישם או לפנות להדרכת הורים כדי לקבל הנחיות כיצד ללמוד במצבים אילו ואיך להקנות לבנך כישורים חברתיים נאותים.
את מוזמנת לקרוא מאמרים בנושא באתר זה או באתר שלי.
עם סבלנות והתמדה הבעיה תיפתר.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדים שאינם שולטים בצרכים.אתי08/12/2009
שלום רב! אני גננת בגן עירוני שבו לומדים ילדים בני 3-4 . בגן לומדים שני ילדים בני שלוש וארבעה חודשים אשר אינם שולטים בצרכיהם . מבירור שערכתי עם הוריהם התברר שהבעייה קיימת גם בבית. אנו הצוות החינוכי בגן (גננת +סייעת) מנסים מזה שלושה חודשים לעזור להם להגמל בכל דרך אפשרית אך ללא הואיל הוריהם טוענים שגם הם נוהגים כך בבית. באיזה דרך ניתן לפתור את הבעייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדים שאינםשולטים בצרכים
סמדר ריינר09/12/2009שלום אתי,
זה בודאי לא מתפקידות של הגן לגמול את הילד. בנוסף גמילה צריכה להיעשות בלי לחץ, כי אז היא רק מתעכבת. נראה לי שהדבר העדיף הוא לברר עם ההורים טרם הכניסה לגן אם הילד גמול. אם ההורים לא מצליחים יש להפנותם לקבל הדרכה, אך בשום אופן לא נראה לי נכון שהגן ייקח אחריות על הגמילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפיסת מציאותדורון08/12/2009
ילדתינו בת 6 - 3 חודשים בביה"ס. היא מכה ילדים כשאין מבוגרים בסביבה וטוענת שהיא עושה כך כי היא לא תקבל עונש.....וכשיש מבוגר היא מתאפקת....
מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורון שלום
נעמה סבג שמש10/12/2009השאלה לא מספיק ברורה לי.
היא תקבל עונש בכל מקרה על המעשה, לא?
ומדוע היא מכה? זה חדש או שזו התנהגות ארוכת טווח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת צודקת
דורון11/12/2009זה בדיוק מה שהיא אומרת שאם אין מבוגר בסביבה אז היא יכולה לעשות מה שהיא רוצה ! למרות שהיא יודעת.....שהיא תוענש...ההרתעה לא עובדת עליה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורון היי
נעמה סבג שמש13/12/2009דורון שלום,
הילדה צריכה להבין שתפסיד דברים משמעותיים עקב מעשיה,
ולכל התנהגות יש מחיר.
היו עקביים ותיווכחו שתהיה לכך השפעה עליה.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 4 דוחף ומרביץ בלי סיבהמרינה08/12/2009
שלום ,
הבן שלי בן 4 ילד נבון, אינטלגנטי .מתחילת השנה הוא נכנס לגן חדש של 35 ילדים .עד עכשיו הוא היה במשפחתון עם מספר ילדים מצומצם (5ילדים). דובר שתי שפות:רוסית ועברית . הבעיה היא שהוא מרביץ לילדים בגן ולפעמים מגיע למאוד אגריסיבי. הוא עומד על שלו כאשר יושבים במקומו, לוקחים לו צעצוע שהוא "תפס" קודם וכו'. הוא ילד חברותי אך לפעמים נראה שהוא דוחף ללא סיבה. אני תמיד אומרת לו שאסור להרביץ.האגרסיביות שלו מופנת נגד ילדים ומבוגרים.הרבה פעמים אני רואה שילדים אחרים מציקים לו. יש לציין שאנחנו מזמינים הביתה חברים מהגן והוא משחק איתם מאוד יפה.השאלה שלי היא:למה הוא מתנהג בצורה הזו ואיך עלי לנהוג.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות אגרסיבית
נעמה סבג שמש10/12/2009מרינה שלום,
התפקי שלך כאימו היא להנחות אותו כיצד להתנהג. בעיקר בדרך הדוגמא האישית. שחקי איתו, נצחי אותו, תפסי את מקומו ותראי את תגובותיו. תנחי אותו בשעת מעשה כיצד לנהוג.
בנוסף, אני ממליצה על משחקי תפקידים והתחזות לדמויות אחרות על מנת ללמוד ממנו על התנהגותו.
נסי.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהאור08/12/2009
שלום רב,
בני בן ה-10 הינו ילד שמטופל באנדוקריונלוגיה , יחסית לגילו הוא נמוך ובתקופה הקרובה הוחלט כי יחל לקבל זריקות של הורמון גדילה למרות שאין לו בעיה של הורמון גדילה, הבעיה איתו שהוא לא מוכן לאכול מהבוקר ועד הצהרים , הוא זורק את כל הסנדויצים שניתנים לו לבית הספר והוא משקר טוען כי אוכל אותם, אני מנסה לתת בו אמון כי אכן הוא אוכל אך בכל פעם שאני לוחצת קצת הוא מתוודע כי הוא זורק אותם ולא אוכל ומשתמש בסיבה החוזרת על עצמה כי הוא משקר כיון שהוא מפחד ממני , שיחה שעברו מספר פעמים ופשוט נוח לו להשתמש בסיבה זו , קשה לי להאמין כי הילד לא רעב עד הצהרים ואני לא מוצאת שום סיבה לכך שהוא לא אוכל , לפעמים הוא מוותר גם על ארוחת צהרים כמו שאומרים "הילד חי על אויר"
הוא מודע לבעייתו בגובה ולחשיבות של אכילה נכונה
אני פשוט לא יודעת מה לעשות , אני מודאגת ואובדת עיצות. אנא עזרו לי איך לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנגדות הילד לאכול
ד''ר שירי שדה שרביט09/12/2009אור שלום,
קשה לדעת באמצעות הפרטים שמסרת מה מביא את ילדך להימנע מאכילה, וכשאיננו יודעים את הסיבה להתנהגות מסוימת, התגובות שלנו הן פחות יעילות.
עולה לי השערה אחת, שכדאי שתחשבי עליה ואתם ההורים תבדקו אותה עם עצמכם: ייתכן שהנושא של הגובה והגדילה מעסיק אתכם מאוד עד כדי שהילד הפך כבר רגיש לכל דבר שקשור בנושא. את אומרת שעל אף שאין לו בעיות גדילה בחרתם לתת לו זריקות של הורמון גדילה. ייתכן שכעת כל דבר שעשוי להיות קשור לגדילה (כמו אוכל מן הסתם) הופך למוקד של קונפליקט.
כדאי לשוחח עם הילד קצרות על החשיבות באוכל, אולם לאחר מכן להניח לו לנפשו. כל עוד הוא אינו נמנע מאוכל באופן קיצוני ולא מפתח הפרעת אכילה, תנסו למצוא "טריקים" שיעודדו אותו לאכול (הכנת המזונות שהוא אוהב, הקפדה על ארוחת ערב משפחתית ובמידת הצורך גם ארוחת בוקר, שיתופו בתהליך ההכנה וכדומה).
אם הבעיה נמשכת, כדאי לפנות להתייעצות, על מנת שההימנעות מהאוכל לא תוחרף לכדי הפרעת אכילה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורים נפרדיםליאת08/12/2009
שלום,
יש לי 2 ילדים שנתיים וחצי שנה, לפני כחודשיים עזבתי את הבית שבו הייתי גרה עם בעלי (יחידת דיור אצל חמתי) ועברתי להורי עם הילדים, בעלי רואה את הילדים פעמים בשבוע וכל שבת שנייה והם ישנים אצלו כשהם שם, בעלי עושה דברים ולא משתף אותי בכל מה שקשור אליהם, הוא מאחר לאסוף את הילדה מהגן וכו....
הקשר בינינו לא טוב הוא לא מדבר איתי כי הוא כועס עליי .... בקיצור לא פשוט...
השאלה שלי היא מה לדעתך טוב ונכון לילדים הקטנים שלי האם כדאי שישארו לישון אצלו או עדיף שהם יחזרו אליי בערב ויישנו במקום אחד, איתי?
אני יודעת שבפעמים האחרונות שהם היו אצלו הן ישנו אצל אמא שלו...
תודה רבה,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורים פרודים
נעמה סבג שמש08/12/2009שלום ליאת,
אם בעלך אינו מתעקש על כך, עדיף שישנו בביתם, במיטתם.
לילד בגיל שנה מעבר כזה בדר"כ לא פשוט.
בדקי מה החוויה אותה חווים הילדים. אם הדבר מקשה עליהם, ובמילא אינם ישנים איתו אלא אצל עימו, אולי כדאי שישובו לביתם בתום היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורים פרודים
ליאת08/12/2009תודה על התשובה,
לצערי בעלי מתעקש, האם אני יכולה לחייב אותו לטובת הילדים.
איך אני יכולה לבדוק את החוויה שהם חווים?
תודה ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורים פרודים
נעמה סבג שמש09/12/2009מדוע הם לא ישנים אצלו אלא אצל הסבתא?
האם הם רגועים שם?
בדרך כלל זה לא קל לילדים, אבל אני רוצה להאמין שאם היה רואה שהם בוכים וקשה להם, היה נמנע מכך.
האם הם חוזרים רגועים?
האם הם הולכים לשם בשמחה?
האם מדובר במשחק כוחות מצידו?
בדקי גם עם הגננת, איך הילדים מגיעים באותו בקר לגן.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום-היכן ניתן למצוא מטפל/ת לשיפורעוזי08/12/2009
שלום-היכן ניתן למצוא מטפל/ת לשיפור מיומנויות חברתיות לילדה בת11?
אני מחפש מטפל/ת לשיפור מיומנויות חברתיות לילדה בת11 עם הפרעות קשב וריכוז מאזור חדרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורום ללא התייחסות= ביזיון !!!!!!!
עוזי09/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולים באיזור חדרה
ד''ר שירי שדה שרביט09/12/2009עוזי שלום,
הפורום אינו עובד מעצמו, לעתים יש שאלה שדורשת בירור ולפיכך לא תמיד ניתן מענה מיידי לכל הפניות. היכולת להמתין בסבלנות היא גם סוג של מיומנות חברתית.
אתם יכולים לפנות למרפאה הציבורית לטיפול בילדים ונוער בחדרה, ולבדוק עמם. הם נמצאים ברחוב ירושלים 26, טלפון 04-6337099. כמו כן, ברבים מהשירותים הפסיכולוגיים העירוניים מוצעים טיפולים לילדים עם הפרעת קשב וריכוז, וכדאי לברר עם פסיכולוגית ביה"ס.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קאוצ'ינג לילד מנודה חברתיתפ07/12/2009
הבן שלי בן 10 סובל מנידוי חברתי. לכאורה יש לו כל מה שצריך בכדי להיות "מקובל". הוא חכם, נראה טוב, שחקן כדורסל טוב ומוסיקלי מאוד, אבל משהוא לא עובד טוב. הוא חסר בטחון עצמי לחלוטין, והילדים בכיתה "מטפסים" עליו, צוחקים עליו, ולא משתפים אותו בכלום. לצערי הבן שלי כבר "השלים" עם גורלו, ובהפסקות הוא יוצא מהכיתה ומסתובב בבית הספר לבד, העיקר לא להתקל בילדי הכיתה. אני חושבת שהוא צריך איזה שהוא "פוש", חיזוק לבטחון העצמי שלו, הצבת מטרות וכו' ע"י מאמן שמתמחה בילדים. אשמח לשמוע המלצות באיזור מודיעין והמרכז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקניית כישורים רגשיים וחברתיים
נעמה סבג שמש08/12/2009שלום לך,
עיסוקי הוא במתן הדרכה להורים, ולא באופן ישיר לילדים.
אוכל להנחות אתכם כיצד לנהוג ואיך לעזור לילד בשינוי ההתנהלות, ולעזור לכם ללמדו כישורים חברתיים.
כדאי ורצוי גם לברר מה יכול להיות מקור הבעיה ולבדוק איך הייתם מעורבים עד היום.
אני נמצאת בטל שחר בסמוך למודיעין.
אם זה מספק אתכם אתם מוזמנים לפנות.
אם לא- כתבו שוב בפורום ובכותרת רשמו: מחפש.... כך שיוכלו להפנות אתכם במידה ויידעו למי.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה ברחה מהביתאמא מיואשת07/12/2009
הבת שלי בת ה 14.5 ישנה אצל החברה שלה כבר 3 לילות ללא אישורינו.. היא לא מוכנה לחזור הביתה למרות שביקשנו- בעלי ואני, בדרך קשוחה ובדרך נעימה. היא אומרת שטוב לה שם והיא לא רוצה לחזור להורים שטוענים שהם הורים ולא חברים. נראה שהיא זוכרת כעסים ולא צחוקים, הערות ולא חיבוקים, ואנחנו באמת לא הורים כאלה נוראים. אני פשוט מיואשת ולא יודעת מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדה ברחה מהבית
סמדר ריינר08/12/2009שלום "אמא מיואשת",
הורים אכן לא אמורים להיות חברים. אני לא חושבת שצריך להיות מיואשים, הרי הורי החברה לא יחזיקו אותה לנצח, בסופו של דבר היא תצטרך לחזור. אלא אם כן מההכרות שלכם עם ביתכם אתם חוששים שהיא בסיכון, למשל עלולה פשוט לברוח לרחוב, להתחבר לטיפוסים שליליים והשתמש בסמים. אם זה לא המצב, אפשר לדבר עם הורי החברה ולתאם איתם את החזרתה, הן בסך הכל ילדות ולא יכולות לעשות מה שבא להן עד כדי כך. עם חזרתה צריך לשוחח, ולשמוע באמת מה מציק לה. זה לא אומר שאתם צריכים להיענות לכל בקשותיה אבל ההקשבה היא חושבה וגם אפשר לשקול איך יתנהלו היחסים מעכשיו ואם ראוי לשנות משהו. בכל אופן בריחה זו לא דרך להשיג דברים אלא דיבור בלבד גם אם אתם לא תמיד מסכימים איתה. היא עדיין לא בת 18 והיא תצטרך לחיות עם ההחלטות שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבת ברחה
אמא מיואשת08/12/2009תודה על התשובה.
השאלה היא איך להגיב כשתחזור?
רק לדבר או גם להעניש, או סנקציות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבת ברחה
סמדר ריינר08/12/2009שלום אמא מיואשת,
אני באופן עקרוני לא בעד עונשים. אני חושבת שגם לא כדאי להחליט מראש על גישה לפני שמדברים. בסוף השיחה הצדדים אמורים לצאת עם הבנה איך מעתה ואילך היהיו היחסים בבית , זה לא חייב לההסתיים בשיחה אחת. הדגש הוא על דיאלוג והקשה מצד אחד, וגבולות ברורים מצד שני.
לגבי סנקציות - ברור שאם היא בורחת ולא עושה מה שסביר ומותר לעשות היא לא תוכל לקבל לכך מימון -הייתי מגבילה את המשאבים העומדים לרשותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)