מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודת חן חשודהדנה25/08/2011
שלום רב!
כבר שנים שיש לי באזור עצם החזה נקודת חן. היא בולטת רק במעט מעל העור, די גדולה, אבל היא לא 100% סימטרית ויש לה שני צבעים (ולא יותר). בעזר חשדתי שאלה שתי נקודות קרובות. האם היא בהכרח חשודה כסרטנית? האם לברר אל רופא עור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן חשודה - תגובה
פרופ` אברהם קוטן25/08/2011עליך להיבדק ע"י רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובנוסף
דנה25/08/2011אם הנקודה הזאת קיימת כבר שנים רבות ולא ייחסתי לה חשיבות, האם זה אומר שזה עלול להיות מאוחר מדי לטפל בה? והאם נקודת חן סרטנית בהכרח ממאירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהותודה על התגובה המהירה!
דנה25/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובנוסף - תגובה
פרופ` אברהם קוטן25/08/2011אם היא קיימת שנים רבות קרוב לודאי שאיננה ממאירה (או סרטנית, ממאיר וסרטני זה היינו הך). בכל מקרה יש להיבדק ע"י רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בספירה לאחר טיפולענת25/08/2011
אמא שלי מקבלת טיפול בגמזר ובציספלטין אחת לשבועיים.
לאחר הטיפול השלישי ערכי ההמוגלובין הם 10.9.
האם אפשר להסביר לי יותר לגבי ערכי ההמוגלובין. מהו הטווח הנורמלי המאפשר המשך טיפול,ומה עושים במקרה שהספירה יורדת יותר מידי? האם מקבלים טיפול תומך של ברזל?
תודה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בספירה לאחר טיפול - תגובה
פרופ` אברהם קוטן25/08/2011הערך של 10.9 הוא אכן נמוך יחסית, אך לא מחייב התערבות כלשהי כגון מתן דם או תרופות. בד"כ הרקע איננו חוסר ברזל, אלא משני למחלה הממארת הבסיסית ולטיפול. אפשר לתת ויטמינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ריאהadenoc .ריקי לןוין25/08/2011
בנוזל הפלאורלי תאי אדנוקרצינומה. קיים ממצא מוקדי בלינגולה בקוטר של כ 15 ממ, חשוד כשאתי. במידה ויקלוט fdr יש מקום לביופסיה לצורך בדיקת רצפטורים למוטציות egfr . חולה ללא רקע של עישון.
אודה על הסבר מפורט וברור יותר. מודה מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ריאהadenoc . - תגובה
פרופ` אברהם קוטן25/08/2011כנראה המדובר בגידול ריאתי בלוטני (אדנוקרצינומה). התכשיר הפתולוגי נשלח למעבדה ספציפית בה מבצעים בדיקה למוטציות על הגן ל-EGFR - ואם קיימות מוטציות קיים סיכוי לתגובה לטיפול ביולוגי ע"י התרופות טרסבה או אירסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן ריאה
ריקי לןוין26/08/2011מודה מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארלותיניביוסי25/08/2011
שלום,
רציתי לדעת האם התרופה ארלותיני/טרסבה יעילה לטיופל בסרטן הלבלב שהתפשט לכבד וגם לסרטן ריאות, כאשר משולב עם התרופה gemzar.
בנוסף, קראתי שארלותיניב יעיל במיוחד כאשר קיימת מוטציה ספציפית בגן החלבון אליו התרופה מתייחסת. היכן ניתן לבצע את הבדיקה הזו? ומה כרוך בבדיקה? לקיחת דם? ביופסיה?
תודה,
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארלותיניב - תגובה
פרופ` אברהם קוטן25/08/2011לתרופה יעילות בסרטן ריאה מסוג בלוטני (אדנוקרצינומה), אם בדיקת התכשיר הפתולוגי מעידה על קיומן של מוטציות בגן ל-EGFR. יש לה גם יעילות מסוימת בסרטן הלבלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה מזיקיוליה23/08/2011
שלום רב ,
אני פדיקיוריסטית ובדרך כלל עושה פדיוקור כאשר ליידי(ליד העין השמאלית/בצד השמאל של הראש) מנורה עם נורה חסכונית (שמעתי שהנורות האלה מסרטנות). יום אחד עשיתי פדיקור במשך שעתיים וכאשר קמתי הרגשתי כאב עז באותו המקום בראש שלידו הנורה בדרך כלל עומדת ....האם העובדה שאני עובדת נורא קרוב לנורה כזו תוכל ליגרום לטווח ארוך יותר סרטן כלשהו בראש?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה מזיק - תגובה
פרופ` אברהם קוטן24/08/2011לא גורם סרטן !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לגוש סרטניקארין23/08/2011
ערב טוב,
אני לא יודעת אם הינם עוסקים בכך, אך אני בטוחה שתוכלו להכווין אותי!
קוראים לי קארין ואני בת 19 - חיילת.
אתמול בעת שהתקלחתי הרגשתי בגוש בגודל של גולה (כדור קטן) באזור הפות, תחת השפה החיצונית הימנית.
שלשום לא חשתי בגוש זה כשהתקלחתי, ולכן הופתעתי - חשבתי אולי זו עקיצה אך אני משערת שזה לא, עקב כך שזה תת עורי וזה יחסית גדול.
החלטתי לקרוא על כך באינטרנט והגעתי למאמרים על סרקומה.
מחר יש לי תור לגניקולוג בכדי שאהיה בטוחה במתרחש - אני נורא מפחדת!
אשמח אם תעזרו לי, אפילו מעט
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לגוש סרטני - תגובה
פרופ` אברהם קוטן24/08/2011תיבדקי ע"י גינקולוג - מירב הסיכויים שמדובר בתהליך דלקתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הבדיקה אכן מראה על תגובה דלקתיתrina23/08/2011
עשיתי ביופסיה בבלוטת לימפה מעובה 2ץ7 ס"מ
ממצא-
fragments of reactiv lymph node
comment: cd20, cd3, cna-42, ki67, ck-mnf-116
מה אומרים כל הסימנים באנגלית למרות שכתוב שיש ראקציה דלקתית.
האם אני יכולה להיות בטוחה שזו תשובה לדלקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הבדיקה אכן מראה על תגובה דלקתית - תגובה
פרופ` אברהם קוטן24/08/2011אין להם משמעות גידולית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע מוחי וכימוטרפיהשי22/08/2011
שלום,
האם אירוע מוחי קל משפיע על החלטה לקבלת כימוטרפיה בסרטן של מערכת העיכול ?
כלומר האם מותר לאדם כזה לעבור טיפול ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע מוחי וכימוטרפיה - תגובה
פרופ` אברהם קוטן24/08/2011בעיקרון - יכול לקבל, יש לקבל החלטות ע"י האונקולוג המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתאור22/08/2011
קראתי מאמר בזמנו שקיימת בדיקה שצופה אם אני יכולה להיות חולה בסרטן..
ללא קשר לגן BERCA1 OR 2
האם יש כזאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת - תגובה
פרופ` אברהם קוטן24/08/2011לא קיימת בדיקה ספציפית שכזאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות בזמן טיפולי ארדיה לסרטן גרוראור22/08/2011
שלום
אימי עם סרטן גרורתי לעצמות.
סובלת מזה זמן רב מעצירות.
האם ניתן לתת לה תוספים כגון: חיידקים טובים?
האם יתכן שארומזין גם יפחית את לחלוחית המעי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות בזמן טיפולי ארדיה לסרטן גרור - תגובה
פרופ` אברהם קוטן24/08/20111. אפשר
2. לא גורם ללחלוחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת תירואיד והריון עתידייעל22/08/2011
שלום רב,
עליי לעבור ניתוח של כריתה מלאה של בלוטת התריס עקב נגע סרטני (1.3 ס"מ) בה. אני יודעת שעלי לקחת לאחר הניתוח לכל אורך חיי הורמון שיחליף את תפקודה בגוף. בכל זאת, אני מודאגת, שכן מכיוון שאני בחורה בת 38, עדין ללא ילדים, ובכוונתי ללדת בעתיד, אני חוששת מההשלכות:
1. האם ההורמון מהווה תחליף מלא לתפקוד הבלוטה (בפרט בתפקודי רבייה)? שכן קראתי שבין היתר בלוטת התריס אחראית על הורמוני הרבייה. במילים אחרות: האם לא תהייה בעיה לאחר הכריתה, בייצור ביציות בגופי? האם עליי לעבור לפני הניתוח שאיבת ביציות או שזה מיותר?
2. האם לקיחת ההורמון תשפיע על השמנת הגוף?
אודה מאוד לתשובה,
בברכה,
יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן24/08/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_סוכרת_אנדוקרינולוגיה' id=link]סוכרת אנדוקרינולוגיה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקמיה בפעם השלישיתממ..21/08/2011
שלום..
חברתי חולה בלוקמיה זו הפעם השלישית ב4 שנים האחרונות.. בפעמיים הראשונות הבריאה אך לא לחלוטין כנראה..
רציתי לדעת מה סיכויי ההחלמה הרשמיים של לוקמיה בפעם השלישית, אני יודע שכל מקרה הוא לגופו אך אשמח לנתונים כלשהם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן21/08/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_לוקמיה_המטולוגיה_קרישת_דם_סרטן_הדם' id=link]לוקמיה, המטולוגיה, קרישת דם, סרטן הדם[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמוקסיפןרינה20/08/2011
שלום אני אחרי סרטן שד שבו טופלתי בכימוטרפיה ובהקרנות. ולפני שלושה חודשים התחלתי לקבל טמוקסיפן. אני סובלת מזה מספר חודשים מבעיות הליכה. ללא כאבים. כמו משקלות על הברכיים. האם יש איזה קשר לטמוקסיספן או לטיפול בכימותרפיה (טקסוטר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמוקסיפן - תגובה
ד''ר דניאלה כץ20/08/2011שלום רינה,
יכול להיות קשור לטקסוטר אם הבעיה הופיעה בסמוך לטיפול ומשתפרת עם הזמן
אם הבעיה חדשה ומחמירה יש צורך להיבדק בדחיפות ע"י האונקולוג המטפל ונוירואנקולוג לבדיקה נוירולוגית מקיפה
דר' כץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחול- לבלבמאורי18/08/2011
עברתי לפני כשנתיים ניתוח כרית טחול וזנב לבלב, עבור כשנה חזר הסרטן ויש לי גם בכבד ולבלב, עורב טיפול כימיותפיה ולא יודע עם יש התקדמות , היום שמע ידידה על תרופה חדישה נגד הסרטן לבלב, כל מה שאני רוצה לדעת אם קיים אפשרות שאני אקבל את טיפול זה? דברו על זה בתוכנית טלוויזיונית "בריאות 10"של פרופ' קרסו אני צריך לא ידעת לאן לפנות, אולי יש מי שיכל לעזור , כרגע אני מאושפז בבית- חולים תל השומר מחלקת אונקולוגיה ומקל טיפול כמיותפיה, כולי תקווה שיעזרו לי כדי לצאת מהמחלה קשה זאת. בתודה וכבוד רב. מאורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחול- לבלב - תגובה
פרופ` אברהם קוטן18/08/2011תפנה את השאלה לרופאים המטפלים בך בבי"ח שיבא - תל השומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת אונקולוג שד עם אורינטציה טבעיאורנים18/08/2011
עברתי לפני חמישה חדשים למפקטומי בשד ללא חדירה ללימפה. הומלץ לי על הקרנות וטומוקסיפן. אינני מעונינת בהקרנות ובתרופה זו (שעלולים מצידם להביא סרטן )ואני מטפלת כיום באופן טבעי _אצל אונקולוגית סינית וכן אצל רופא (דר' יפה) העובד עם הורמונים. קראתי שישנה בדיקת דם בחול הבודקת אפשרות קיום תאים סרטניים בדם וכן על בדיקות היפותרמיה במקום ממוגרפיה. אני מחפשת ביותר אונקולוג ישראלי - סרטן שד - כשהדגש הוא על ריפוי טבעי ת ו ד ו ת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אברהם קוטן18/08/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואה_משלימה_רפואה_אלטרנטיבית' id=link]רפואה משלימה, רפואה אלטרנטיבית[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)