מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מינון XELODA לסרטן הקיבההדס28/08/2007
לאבי בן ה-72 נמצא סרטו קיבה שבעקבותיו הוסרה 3/4 מהקיבה בניתוח ונמצאו מספר רב (23 מ-24) בלוטות נגועות.
הטיפול שהומלץ לו הוא XELODA
המינון: 4 כדורים של 500 מ"ג ליום (2 בבוקר ו-2 בערב) למשך 14 יום
ו-7 ימים הפסקה
האם אין זה מינון נמוך? שטח גופו 1.79 מטר בריבוע
תודה
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קסלודה בסרטו קיבה
ד''ר יוסף ברנר29/08/2007המינון של קסלודה בסרטן קיבה ובסוגי סרטן אחרים הוא 2500 מ"ג עח מ"ר שטח גוף. ולכן המנה צריכה להיות קרוב ל 4 גר' ליום. זאת בתנאי שהקסלודה ניתנת כתרופה בודדת . כאשר הקסלודה ניתנת בשילוב עם סוגי כימותרפיה אחרים המינון הוא חצי מזה או אף פחות.
בכל מקרה תמיד רצוי להתחיל במינון נמוך מהמקובל ולעלות בהדרגה מאחר והתגובה של כל חולה לכימותרפיה היא שונה ולפעמים יכולה להיות קיצונית כבר במינונים נמוכים.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהאורית27/08/2007
שלום רב,
אבי בן 73 חש בגוש בשד ימין (ללא סימנים מוקדמים) הלך לרופא בביה"ח נאמר לו "שזה שום דבר ונוציא זאת בצורה יפה" כהגדרת הרופא בביה"ח.
למחרת אבי הלך לכירורג בוצע U/S ממוגרפיה לחשד כגוש מסרטן ( בממוגרפיה נרשם כי צד שמאל נקי מגושים וכן גם נבדק אזור בית השחי גם כן נמצא נקי. צד ימין הודגם גוש) בנוסף נלקחה ביופסיה שתוצאותייה טרם קיבלנו.
שאלתי היא האם יש סבירות שזה אכן סרטן או גוש שפיר מה לדעתך קיים שם ידוע לי שהכי טוב שנמתין לתוצאת הביופסיה אך אנו בלחץ שמה זה אכן ממאיר.
לתשובתך המהירה אודה.
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בשד בגבר
פרופ' א. קוטן27/08/2007רצוי להעזר בסבלנות ולהמתין לתוצאות הבדיקה ההיסטופתולוגית ואז להחליט מה יהיו הצעדים הבאים. גוש בשד בגבר עלול להיות ממאיר (יש עם זאת לציין, כי סרטן שד בגברים הינו נדיר: על כל 100 מקרי סרטן שד באשה יש מקרה אחד בלבד בגברים), אך ישנם גם גושים שפירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צ'יסטה בעצםאנט27/08/2007
שלום לבתי התגלה צ'יסטה בזרוע בעקבות שבר ביד (אשר חזר מאז שוב),
כרגע קיבלתי מס' המלצות ולא כ"כ ברור לי מהי האופציה הנכונה ביותר:
- ניתוח שיכלול השתלת עצם מהאגן (אין סיכון בכך שיפגע איזור נוסף פרט ליד?)
- השתלת מח עצם שלה (זמן ההחלמה יהיה ממושך יותר?)
- השתלת פלטינות (האם מידי שנה תאלץ להאריך את הפלטינות?)
מהי האופציה שתאימה ביותר לילדה בת 8?
יש סיכון בכך שהיד תפסיק להתארך בעקבות ניתוח שכזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בעצם
ד''ר יוסף ברנר29/08/2007נא להפנות את השאלה לפורום של אורטופדיה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הודג'קיןאפרת25/08/2007
שלום רב, אני בת 30 ולפני כעשרה חודשים התגלתה אצלי מחלת ההודג'קין בשלב 2A . עברתי טיפולים כימוטרפיים והיום אני בעיצומן של ההקרנות - עברתי 5 ויש לי עוד 12. סיימתי טיפולים כימוטרפיים לפני כחמישה שבועות ואחרי כשבועיים החל לי שוב הגרד בגוף - לאט לאט הוא מתפשט יותר ויותר בכל הגוף, לא ממוקד. אין לי שום תופעות אחרות למעט הגרד וכן הזעות לילה שלא פסקו כלל גם במהלך הכימו. האם יש אפשרות כי הגרד נובע מצמיחתו המחודשת של השיער בגוף שכן כל הבדיקות שעברתי הראו כי הגוש נעלם. מה לעשות? האונקולוג שלי בחו"ל לכן אני פונה אליך לעזרה.
יש אפשרות שהמחלה לא נעלמה ו/ או התפשטה למקום אחר מבלי ששמו לב???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הודג'קין
פרופ` אברהם קוטן26/08/2007אם אכן את סובלת מהזעת לילה מאז שהחלה מחלתך, הרי ששלב המחלה מלכתחילה איננו 2A אלא 2B. קשה לענות על שאלתך מבלי לבדוק אותך ומבלי לעבור על כל הבדיקות שנערכו לאחרונה. היות ולדבריך את מקבלת הקרנות והיות והקרנות מתבצעות בארץ באחת משש יחידות הקרינה במרכזי האונקולוגיה הגדולים בארץ (רמב"ם, איכילוב, בילינסון, שיבא, הדסה עין כרם וסורוקה), לבטח תוכלי להיוועץ ולהיבדק ע"י רופאי יחידת הקרינה במרכז בו את מקבלת את ההקרנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת הודג'קין
אפרת26/08/2007תודה על תגובתך המהירה. אכן אתה צודק לגבי שלב המחלה, אני התבלבלתי. אם תוכל רק לומר לי האם חששותיי הגיוניים לפני שאני שואלת ביחידת ההקרנה אודה לך מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת הודג'קין
פרופ' קוטן26/08/2007שלום
אני סבור שרצוי מאד שתדווחי לרופאים ביחידת הקרינה על הופעת הגרד והזעות הלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד + טיפול במנוגוןדפנה24/08/2007
שלום,
בת 30, אחרי סרטן שד (התגלה בסוף שנת 2003, עם BRCA תורשתי). עברתי טיפולי כימותרפיה, הקרנות ושנה של הרצפטין.
לאחר תקופה ארוכה של טיפול בזולדקס וטמוקסיפן "קיבלתי אישור" מהאנוקולוגית שלי להיכנס להריון.
לאחר 5 מחזורים לא סדירים בצעתי בדיקת פרופיל הורמונאלי ביום השלישי של המחזור בה נמצאו ערכי FSH=2.2 ו- LH=1.7.
רופא הנשים המליץ על התחלת הזרקת מנוגון MENOGN לעידוד בלוטת יותרת המח.
שאלתי - האם קיים עבורי סיכון בלקיחת מנוגון? כלומר, האם ישנו סיכון מוגבר עבורי לחלות בסרטן שד ו/או שחלה?
תודה על העזרה והמשך יום טוב,
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים הורמוניים וסרטן שד
פרופ` אברהם קוטן24/08/2007אין תשובה חד משמעית לשאלתך, כנראה שאין סיכון מוגבר. חשוב, עם זאת, לבצע הערכה יסודית של מצבך טרם כניסה להריון (ע"י בדיקה גופנית, ממו-סונו-גרפיה, MRI שדיים, CT בית חזה, בטן ואגן, מיפוי עצמות וסמני סרטן בדם).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
פרופ` אברהם קוטן24/08/2007הערה קצרה - האמור לעיל הוא בקשר לסרטן שד; לגבי סרטן שחלה - אין עליה בסיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ודגק'ין ותורשהנועם24/08/2007
שלום רב, לפני כשנתיים אובחנה אצלי מחלת הודג'קין, בעקבות הגילוי ולפני תחילת הטיפולים, הקפאתי זרע, שמעתי שקיימת אפשרות שהזרע שהוקפא למשמרת בתקופת המחלה, עשוי לשאת את מחוללי המחלה.
כאמור כיום הפוריות שלי נפגעה לאחר שטופלתי בשני קורסים של אסקלייטד ביקופ וארבעה קורסים של abvd , בעקבות התעוררות הבעיה בפריון אני מטופל כבר כ 8 חודשים באוביטרל
אשמח לתשובה לשאלתי הראשונה וגם לברר מה האפשרויות של לאושש את ייצור תאי הזרע - הן מתחום הרפואה הקונבנציונאלית והן מתחום הרפואה המשלימה
בתודה מראש, נועם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תורשה והודג'קין
פרופ` אברהם קוטן24/08/2007למעט מקרים נדירים של הופעת מספר מקרים של מחלת הודג'קין במשפחה, מחלה זו איננה תורשתית ואין למעשה חשש שהזרע שהוקפא עלול לשאת את מחוללי המחלה.
אינני מכיר טיפולים שמעודדים ייצור זרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוריות וכימו
ד''ר יוסף ברנר24/08/2007לעיתים יש התאוששות עצמית של תאי הזרע מספר המתחוללת באופן איטי מספר חודשים לאחר תום הטיפולים הכימותרפיים.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהיעל23/08/2007
שלום דוקטור,
יש לי תחושה של כאב חזק / מחנק / כמו משהו תקוע לי בגרון כבר 5 חודשים , זה מאוד מפריע לי לתיפקוד יום יומי .
עשיתי בדיקות הבאות:
בדיקת א.א.ג - הכל תקין
בדיקת גסטרו- בקע קצר בסערפת
בדיקת CT - הכל תקין
בדיקת אולטרסאונד - הכל תקין
רנטגן - הכל תקין
בדיקות דם - הכל תקין
משטח גרון - תקין
מה זה יכול להיות ואיזה בדיקות לעשות עוד כדי לדעת איך לפתור את הביעה ?
זה מאוד מפחיד אותי כי כל הבדיקות שעשיתי הם תקינות חוץ מבקע סערפתי .
תודה מראש על התשובה .
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו בגרון
ד''ר יוסף ברנר24/08/2007לעיתים מצבים של מתח יכולים לתת תחושה של מעין גוף זר בגרון.
מאחר וכל הבדיקות תקינות, נסי לקחת תרופות להפחתת מתח לפי הוראות רופא המשפחה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול במעיחסוי22/08/2007
איזו בדיקה - PET CT, CT, קולונוסקופיה, MRI - "צובעת" הכי טוב גידולים במעי הגס?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה
פרופ` אברהם קוטן22/08/2007לא ברור המונח "צובעת". אם הכוונה לגילוי או אבחון, הרי שבדיקת הבחירה היא הקולונוסקופיה.
הבדיקות האחרות - CT, MRI, PET-CT אינן מיועדות לגילוי ראשוני של סרטן המעי הגס; אלו הן בדיקות עזר שמתבצעות, על פי הוריות ספציפיות, לאבחון התפשטות (כל אחת מהן בעלת רגישות ואופייניות לבירור ספציפי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסברוך21/08/2007
שלום,
נמצא אצלי גידולר פפילרי בביופסיה בשתי האונות של בלוטת התריס. בלוטות הלימפה מסביב נראות תקינות באולטרסאונד. אני סובל מגב תפוס באופן נורא והתפסויות שרירי הצואר. אולטרסאונד של הבטן וצילומי רנטגן של עמוד השדרה והריאות תקינים. איזה בדיקה עלי לערוך כדי לבדוק המצאותן של גרורות?
בברכה ותודה,
ברוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורות מגידול פפילרי של הטירואיד
ד''ר יוסף ברנר22/08/2007גרורות מגידול ראשוני של הטירואיד הן נדירות מאד. 1-2% מהחולים הם עם גרורות בזמן האבחנה ועוד כ 10%-20% יפתחו גרורות אך זאת לאחר שהמחלה חוזרת באזור הטירואיד או בבלוטות בצוואר. רק חלק מהגרורות הן בעצמות.
לסיכום-הסיכוי שכאבי הגב שלך קשורים לגרורות הוא קטן ביותר.
בדיקות לגילוי גרורות בעצמות: מיפוי עצמות, סי טי של עמוד שדרה או MRI של עמוד שדרה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן בלוטת התריס
פרופ` אברהם קוטן22/08/2007בנוסף - סרטן בלוטת התריס מהטיפוס ההיסטופתולוגי הפפילרי מאופיין במהלך איטי ובפרוגנוזה טובה. אפילו במקרים של מחלה גרורתית סיכויי ההישרדות טובים והחולים חיים שנים ארוכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
שמחה12/05/2009אבל אפשר למות מזה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום בית החזה- המשךעינב20/08/2007
סליחה, שכחתי לשלוח ניתוח תוצאות צילום החזה- "אמפיזמה ריאתית עם שינויים פריברונכיאליים אינטרסטיציאליים דו צדדיים. בשדה העליון מימין הודגמו שינויים אינטרסטיציאליים פיברוטים כנראה כתוצאה מטיפול CHEMO+ZADIATION
הצללה סמיכה בלתי הומוגנית במרכז של בסיס משמאל-דלקתית? אחרת?
שערים מוגברים גס, בעיקר מימין
סינוסים חסומים
צל הלב מורחב מעט שמאלה"
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצללה בבסיס הריאה השמאלית
פרופ` אברהם קוטן20/08/2007הממצא בבסיס הריאה השמאלית מחייב המשך בירור, למשל ע"י ביצוע בדיקת CT של בית החזה. באשר לממצאים האחרים - הם כנראה תוצאה של עישון רב (אמפיזמה ושינויים פריברונכיאליים אינטרסטיציאליים דו צדדיים) ושל משלב הקרינה והכימותרפיה (השינויים בריאה הימנית העליונה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום בית חזה- האם יש מקום לחשש?עינב20/08/2007
אמי חלתה בסרטן הגרון לפני כשנתיים, עברה טיפולים כימוטרפיים והקרנות וכיום נמצאת במעקב.
היא עישנה המון במהלך השנים.
בבדיקת ה-C.T. האחרון שעשתה עלה חשש שסובלת מדלקת ראות ונשלחה לעשות צילום חזה. אודה לכם אם "תתרגמו" לי את תוצאות הצילום. היא נשלחה לעשות בדיקת דם חוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כתבת את פענוח הבדיקה.
BODAL29/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידולאירנה20/08/2007
אני מאוד מודאגת לאחרונה עשו לאימי צילום c/t לאחר שהרופא המליצה לה להתאשפז כי בבדיקות דם ראו שיש לה שקיעת דם גרועה וגם אנמיה רצינית בבית חולים אימי הייתה מאושפזת כמה ימים עשו לה צילום וראו שיש לה גידול הרופא אמר לי שזה גידול גדול בריאה הימנית, ולאחר ביופסיה יגלו אם זה סרטני ולא מנתחים רק מטפלים.
ברצוני לשאול אם היא תעשה טיפולים כימותרפים יש סיכוי להחלמה,והאם יש טיפולים במקום, כי אמי לא חזקה מספיק היא גם מאוד חלשה, ואוכלת מעט מאוד וגם רזתה מאוד. אשמח לקבל מי אחד הרופאים תשובה. בתודה מראש! אירנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול של הריאה
ד''ר יוסף ברנר20/08/20071. צריך לחכות לתשובה של הביופסיה מאחר ויש מספר סוגים של גידולים בריאה והטיפול בכל סוג הוא שונה.
2. צריך גם לעשות בדיקות לראות האם הגידול התפשט לאברים אחרים.
3. עם כל המיידע שיתקבל ניתן יהיה להעריך את הסיכויים לריפוי או להארכת החיים ומה הוא הטיפול הטוב ביותר במצבה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ?דפנה19/08/2007
האם הערכים האלו מעידים על ביוץ?
nmol/L 13.5 PROGESTERONE* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK20/08/2007לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גינקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאים טרום סרטנייםאיילה19/08/2007
לד"ר יוסף ברנר שלום
מודה לך על תשובתך הקודמת מתאריך 17/8 ואשמח אם תוכל לפרט לי את אבחנת הרופא בזמן בדיקת הקולפוסקופיה - ממצאים: קולפוסקופיה מלאה. ללא כלי דם פתולוגיים. יש צביעה בשעה 12 של 2 מפרצים רחבים של we גס. בוצע פאפ ונלקחו דגימות.
אבחנה: cervical intraepithelial neoplasia1 cin1
האם אני במצב שונה ממצב קודם? האם יש התפתחויות חדשות? אודה על תשובתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CIN 1
פרופ` אברהם קוטן20/08/2007על פי הפרטים שהעברת - בבדיקה הקולפוסטטית נצפו האזורים בהם בוצעה כריתה נרחבת של רקמת צוואר (WIDE EXCISION = WE). בבדיקה הציטולוגית - ממצאים המתאימים ל- CIN 1. לדעתי, בקבוצת הגיל שלך (48 שנה) עדיף לבצע ניתוח כריתה. מציע שתלבני הנושא עם גינקולוג או עדיף - עם גניקו-אונקולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת ביפסיה
איילה04/09/2007
לד"ר יוסף ברנר
בדיקה מיקרוסקופית
cervical biopsy (12 o'clock
transtormation zone mucosa shows sq uamous metapiasia with hpv associated change (koilocytosis
אשמח לקבל תשובתך לפיענוח ביופסיה
הרבה תודה אילתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגילוטון אחרי סרטן שדדפנה17/08/2007
שלום רב,
אני 4 שנים אחרי סרטן שד, עם BRCA 1, בת 32.
מנסה להרות כבר חצי שנה. ערכי פרוגרסטרון נמוכים. הרופאה דלי המליצה לי על לקיחת פרוגילוטון.
האם אין כל סכנה לעידוד חזרה של המחלה בשד או בשחלות?
המלצה נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון וסרטן השד
ד''ר יוסף ברנר17/08/2007פרוגסטרון אינו גורם להיווצרות של סרטן השד בניגוד להורמון השני-אסטרוגן. לכן אין מניעה להשתמש בפרוגסטרון.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון וסרטן שד
פרופ` אברהם קוטן18/08/2007אספקט נוסף עליו יש לתת את הדעת: האם ההריון עצמו מוסיף לסיכון לחלות בסרטן השד או השחלה ?
לגבי סרטן שחלה - התשובה שלילית. לגבי סרטן שד - קיים ויכוח, אך קרוב לוודאי שאין עליה בסיכון. עם זאת, חשוב לפני הכניסה להריון לבצע בדיקת שד קפדנית, ובנוסף, בדיקות דימות שד - ממוגרפיה, סונוגרפיה ו-MRI של השדיים, שכן במהלך ההריון השדיים גדושים וקשה לאבחן בהם גושים בבדיקה היידנית ובדימות. בנוסף, קיימת מגבלה בביצוע בדיקות דימות רנטגניות (ממוגרפיה) במהלך ההריון בגלל החשיפה לקרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)