פורום סרטן (אונקולוגיה) - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• pancreatic cancer
    shosh
    29/09/2007

מה הסיכוי לחולה סרטן הלבלב עם גרורות לטחול ולריאה להיות מנותח ולהצליח לשרוד? מה הטיפול הכי נכון למצב הנ"ל אם לא ניתן לנתח?

חג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    pancreatic cancer

הוספת תגובה

• סרטן לבלב גרורתי

פרופ` אברהם קוטן
    29/09/2007

אין טעם בניתוח ולא מנתחים סרטן לבלב כאשר ישנן כבר גרורות בטחול ובריאות. הטיפול במקרה שכזה הוא כימותרפיה, שבעזרתה ניתן לקוות לתגובות חלקיות וזמניות בלבד, לצערי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש דחוף
    ליאל
    28/09/2007

אני אכתוב הכל לפרטי פרטים כדי שתוכל אולי לנסות להבין את הבעיה ,כרגע אני חיילת מה שאומר בחורה צעירה ,יש לי כבר למעלה מחודש מין גוש במפשעה בצבע כחול אדום ושממששים אותו מרגישים גוש פנימי כאילו יש לי בתוך הגוף חתיכת עץ ,יש לי בזמן האחרון כאבים לאורך יד ימין ואני לא רואה סיבה שבגללה היד צריכה לכאוב ,בנוסף לזה יש לי גוש מאחורי האוזן אך כשבדקתי את זה עם הרופא התברר לי שזה כתוצאה מהדלקת באוזן,עוד דבר נוסף ששמתי לב אליו ,ביומים האחרונים הופיע לי על הרגל סימן כחול צהוב כמו שמקבלים מכה ונהיה שטף דם כזה ,מה שמדאיג אותי פה זה שלא זכור לי שקבלתי מכה וגם לאיזור הזה יש בליטה כזו שמעולם לא חשתי קודם כשקבלתי מכה ,בבקשה תענה בברור כמה שאפשר ,שאני אבין מה הסיבות שיכולות לגרום לכל הדברים שפרטתי ,והסיבה שאני לא הולכת לרופא בקשר לבליטה במפעה היא כי אני ממש מתביישת,האם יש לי סיבה לדאגה ,כולי פחד כרגע ,אני לא נחה מהמחשבה שאולי זה מעיד על מחלה ,סימפטום או משהו כזה

לקביעת תור
    סגירה
    ממש דחוף

הוספת תגובה

• עליך לפנות לרופא

פרופ` אברהם קוטן
    29/09/2007

התיאור הפלסטי והמפורט שלך מחייב פניה לרופא בהקדם ! מרבית הסיכויים שלא מדובר בבעיה אונקולוגית, ויש מחלות אחרות (כגון מחלות זיהומיות) שעלולות לגרום לסימפטומים שאת מתארת. בקיצור: אין שום סבה להתבייש ועליך לפנות מיד לרופא !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    שלום
    28/09/2007

שלום,

האם יש סיבה שהפניה שלי מתאריך 24.09.07 21:03 לא נענתה?

תודה, אתי.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• סרטן ריאה עם גרורות לעצמות

פרופ` אברהם קוטן
    29/09/2007

אני מצטער שפנייתך לא נענתה עד כה. על פי תיאורך והפרטים שהעברת - אצל אביך אובחן סרטן ריאה מפושט, גרורתי. לצערי, זוהי מחלה חשוכת מרפא. ללא טיפול כימותרפי החולים שורדים בממוצע 4-6 חודשים. אם ניתן מיטב הטיפול הכימותרפי - ביולוגי (שכולו קיים כיום בכל המכונים האונקולוגיים בארץ וכלול בסל הבריאות) - כ-30% מהחולים עשויים לשרוד כשנה, ואחדים מהם, ממש מעטים, עשויים להגיע להישרדות של כשנתיים. פה ושם קורה נס וחולה שורד יותר מזה. כאשר המחלה מתגלה כשהיא כבר גרורתית, לגורם הזמן אין השפעה, והקדמת הטיפול בטווח של מספר שבועות איננה משנה את גורלו של החולה. הדרך היחידה להילחם בסרטן הריאה (מחלה שכיחה בקרב מעשנים) - לא לעשן.
    באשר לאפשרויות טיפול נוספות: הטיפול במכון האונקולוגי בקופ"ח לין הינו למיטב ידיעתי ברמה גבוהה, קיים שם כל הידע וקיימים כל האמצעים לתת את הטיפול העדכני ברמה המקובלת כיום בעולם המערבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

קרן
    29/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסימת עורקי הריאה
    ליאת
    27/09/2007

שלום, הדוד שלי עובר טיפולי כימותרפיה בריאות.קיבל טיפול אחד בארדה. בסי. טי האחרון גילו חסימות בעורקי הריאה. הומלץ לו טיפול בזריקות קלקסון.
    1. מה הסיבה לחסימות?האם זה מהארדה או מהטיפול הכימותרפי?
    2. מה המינון המומלץ לזריקות?
    3. מה תופעות הלוואי וכיצד אפשר להתמודד איתן?
    עם קבלת הזריקה לחץ הדם שלו עולה.
    4. האם יש סיכון בזריקות ?
    5. האם החסימה תעלם מתישהו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חסימת עורקי הריאה

הוספת תגובה

• "חסימה" בכלי דם

פרופ` אברהם קוטן
    27/09/2007

אני מניח שמדובר בקריש דם, אבל מהתיאור שלך קשה לקבוע בדיוק היכן הבעיה. ככלל, בעיות בקרישת דם הינן תופעה שכיחה במחלות ממאירות, במיוחד כשהן בשלב מתקדם. בסרטן ריאה קיימת תסמונת של דחיסת כלי הדם הורידיים הגדולים בחזה ("תסמונת הוריד הנבוב העליון") המלווה בנפיחות בפנים, קוצר נשימה וכיחלון. הארדיה והכימותרפיה לא גורמים למצב יתר הקרישיות. לגבי יתר שאלותיך אני מציע שתתייעץ עם האונקולוג המטפל באביך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלפוחית השתן
    שרון
    27/09/2007

שלום רב,
    בבדיקה פתלוגית נכתב פפילארי לו גרייד ופוקאלי היי גרייד.
    אני עובר כרגע טיפול bcg.
    הגידול היה שיטחי והשריר נקי מגידולים.
    שאלותיי הם
    1.האם ניתן להגיע להחלמה מלאה ואם כן מהם הסיכויים לכך (גבר בן 30 ללא בעיות אחרות).
    2.האם ומהם הסיכויים להישנות במקום אחר בגוף.
    3.האם ניתן להמליץ לי על רופא מסויים.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שלפוחית השתן

הוספת תגובה

• סרטן שטחי של שלפוחית השתן

פרופ` אברהם קוטן
    27/09/2007

1. ברוב רובם של המקרים המחלה מוגבלת לאפיטל השלפוחית ואיננה הופכת לחודרנית. יש צורך במעקב אורלוגי וניטור ציסטוסקופי סדיר ובהתאם לממצאי הציסטוסקופיה- שוקלים טיפולים מקומיים נוספים ע"י BCG.
    2. הסיכוי לגרורות אפסי
    3. עליך להיות במעקב ובטיפול ע"י אורולוג המתמחה באורו-אונקולוגיה. מומחים שכאלה יש כמעט בכל בתי החולים בארץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת..
    שירית
    26/09/2007

(בלוטת תריס פפילרי) הבניתי שהיא תיצטרך לעבור מעקב כל החיים. מה התדירות של המעקב ומדוע צריך להפסיק את הכדור של בלוטת התריס בשביל זה?
    הבנו גם שכאשר מפסיקים לקחת כדור זה הגוף נורא חלש וקשה מאוד לתפקד האם זה נכון לגבי כולם? והא זה נכון שקיימת זריקה בשם תירוג'ן שאינה בסל הבריאות ומונעת תופעות לוואי אלו שעולה 6500 ש"ח?

אני יודעת שאני שואלת המון שאלות אבל עוברת עליי תקופה קשה ולכן אני חוקרת כל דבר ועניין.
    כל חיי פחדתי ממחלה זו והנה היא מגיעה לאימי היקרה מכל.(היא רק בת 47)
    אז אנא ממך ענה לי ומבטיחה לא לחתור בשאלות נוספות.

שתיהיה לך ולמשפחתך שנה טובה ובריאה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה נוספת..

הוספת תגובה

• סרטן פפילרי של בלוטת התריס

פרופ` אברהם קוטן
    27/09/2007

1. כמו בכל מחלה ממארת - מומלץ מעקב כל החיים. במקרה של סרטן פפילרי של בלוטת התריס - הסיכויים טובים מאד ורוב החולים חיים שנים רבות לאחר האבחון, ללא הבדל של ממש מהאוכלוסיה שלא לקתה בגידול זה.
    2. מבצעים מידי פעם מיפוי ביוד רדיואקטיבי שלקראתו יש להפסיק נטילת אלטרוקסין או להשתמש ב-TSH המיוצר בהנדסה גנטית ועלותו גבוהה, כתחליף להפסקת נטילת האלטרוקסין. אכן, כשמפסיקים נטילת אלטרוקסין יש סימני תת פעילות של בלוטת התריס, הסבילות למצב זה שונה מאדם לאדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס
    שירית
    25/09/2007

שלום.
    אימי עברה לפני כשבועיים ניתוח להסרת גידול בבלוטת התריס עקב פפילרי.

בעוד כשבועיים יש לה מיפוי+יוד ולבנתיים היא משתמשת בקלציום ומרגישה חלשה מאוד היום למשל כאבה לה כל יד שמאל והיא בקושי יכלה להוזיזה האם אלה הן התופעות?
    ומה אפשר לעשות נגד זה?
    שאלה נוספת, האם סרטן זה הפפילרי נוטה להיתפשט ומהם סיכויי החלמתו והא הוא נוטה לחזור?

אנא תשובתך בהקדם.
    משפחה לחוצה.

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס

הוספת תגובה

• גידול פפילרי של בלוטת התריס

ד''ר יוסף ברנר
    26/09/2007

משום מה בפני פורום זה מועלות בשבועות האחרונים הרבה שאלות לגבי גידול פפילרי של בלוטת התריס שזה גידול לא שכיח במיוחד. את יכולה לעבור על ההודעות הקודמות ולקבל גם שם מידע.
    מדובר בגידול בעל מהלך איטי מאד ברוב המקרים. הטיפול הוא על ידי ניתוח ובאם יש צורך מוסיפים טיפולים ביוד רדיואקטיבי. מעל ל 90% מהחולים נרפאים מהמחלה. אצל חולים בודדים המחלה יכולה להשאר באזור הצוואר והבלוטות גם לאחר הטיפולים או במקרים נדירים, יכולות להופיע גרורות בעיקר בעצמות ובריאות. הופעת גרורות לרוב היא שנים רבות לאחר הניתוח הראשון.
    לסיכום, מדובר במחלה בעלת מהלך איטי ומרבית החולים נרפאים ממנה.
    לגבי החולשה והכאבים, זה קרוב לוודאי קשור לניתוח.
    ד"ר יוסף ברנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברונכוסקופיה - בבקשה תשובתכם
    איציק
    25/09/2007

אבי עשה בדיקה כאמור ובה נרשם : ENDOBRONCHIAL MASS-IRREGULAR

לדברי הרופא : "ככל הנראה גוש אך אין לדעת האם שפיר או לא...." , המשיך ואמר : " יש לקוות שמדובר בשפיר"

שאלתי, מה אומר המשפט הנ"ל בלועזית ?
    שאלה נוספת : מה הסיכוי לגידול שפיר מנקודת מבטכם

שכחתי לציין שעדיין אין תוצאות של הביופסיה

אנ א תשובתכם

בברכת חג שמח ובריאות טובה
    איציק

הוספת תגובה

• מאסה בתוך הסימפון

ד''ר יוסף ברנר
    26/09/2007

תרגום האבחנה הלועזית הוא: מאסה בלתי סדירה בתוך הסימפון.
    צריך לחכות בסבלנות לתוצאות הביופסיה מאחר וכאמור זו יכולה להיות מאסה שפירה או ממאירה וגם בין הממאירות יש כל מני סוגים.
    ד"ר יוסף ברנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן ריאות - טיפולים אפשריים
    אנדריי
    25/09/2007

שלום רב וחג שמח!
    לאמי התגלה סרטן ריאות לפני כשבועיים. ביופסיה נמצא "non-small cell carcinoma involving the entire core. most likely squamous cell type". היום עשינו בדיקת PET CT לשלול גרורות ותשובה נקבל רק שבוע הבא. היא בת 52, לא מעשנת (וגם בחיים לא עישנה). מדובר בגידול באונה עליונה מימין עם מעורבות מדיאסטינלית.
    איזה טיפול כימי מומלץ בשלב הזה? האם טיפול אגרסיבי יותר עדיף בהתחלה?
    האם אפשר להמליץ על דיאטה מסויימת או לקיחת ויטמינים לפני כימוטרפיה כדי לחזק את המערכת החיסונית לקראת הטיפולים? האם טיפולים בטרסיבה יכולים להיות יעילים בשלב הזה?
    תודה מראש,
    אנדריי

הוספת תגובה

• טיפול בסרטן ריאה

פרופ` אברהם קוטן
    25/09/2007

קשה לייעץ מבלי לראות החולה, לבדוק אותה, לבחון את הצילומים וכ"ה. עקרונית - כאשר יש מעורבות מדיאסטינלית הטיפול המומלץ הוא כימותרפיה עם או ללא טיפול קרינתי, בהתאם לפרטי המקרה - לשקול לאחר טיפול זה כריתה (במידה והממצא הופך להיות נתיח), ולאחר הניתוח, במידה ולא ניתן טיפול קרינתי לפני הניתוח - לשקול טיפול משלים קרינתי. באשר לטרסיבה - אפשר לשקול כקו שני, במידה ולמרות הטיפול הכימותרפי המחלה התקדמה, או כתחליף לכימותרפיה, במידה והחולה לא מתאימה לטיפולי כימותרפיה בגלל בעיות רפואיות אחרות. הטיפול הכימותרפי המומלץ מבוסס על משלב של התרופה ציס- או קרבו-פלטינום עם אחת מהתרופות הבאות - גמזר, נבלבין, טקסוטר, טקסול או אלימטה - לכל המשלבים הללו פרופיל יעילות דומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה מפורטת! גמזר...

אנדריי
    25/09/2007

תודה רבה על התשובה מהירה!
    הרופא בבי"ח רשם לנו מרשם רק לגמזר - האם זה אומר שהוא לא שוקל שילוב עם cis-platin?
    איך אתה ממליץ לחזק את המערכת החיסונית לקראת הכמוטרפיות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כימותרפיה בסרטן ריאה

פרופ' קוטן
    29/09/2007

אני מניח שהרופא סבור, כי מצבה הכללי של אמך לא מאפשר מתן טיפול הכרוך באחוז בלתי מבוטל של תופעות לוואי, ולכן במקום לתת משלב של פלטינום וגמזר - שאחוז התגובה אליו אמנם גבוה יותר מאשר לגמזר כתרופה בודדת, אבל שיעור הרעילות שלו גבוה בהרבה בהשוואה לגמזר כתרופה
    בלבדית, הוא העדיף על כן לתת רק גמזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבא חולה סרטן ריאות ועצמות
    אתי
    24/09/2007

שלום לך פרופסור קוטן

התקשרתי למשרד שלך בבקשה להיפגש עימך באופן פרטי להתייעצות
    אך המזכירה שלך סילביה אמרה שאתה לא מקבל באופן פרטי.

אודה לך אם תעזור לי.
    אבא שלי אובחן כחולה בסרטן הריאה עם גרורות בעצמות.
    ב 6.6.07 הוא עשה מיפוי עצם התוצאה היתה:קיימת קליטה פתולוגית בחוליה T7
    קליטה מוגברת בברך שמאל.
    אין ליראות קליטות פתולוגיות בשאר השלד.

ב 24.7.07 CT חזה :שני גושים ריאתיים ב RUL בגדלים 3.1 ו 3.7 ס"מ
    קשריות קטנות בריאה הימנית כולל אחת פרהילרית מימין.
    שינויים אמפיזמטים בולטים בריאות. קנה וסימפונות שמורים,כלי דם ריאתיים שמורים.

ב.07 28.8 CT PET : נגעים ליטים בגוף D8 (הנגע הגדול 13 מ"מ)
    קיימת פריצת טאיכל עליון של החוליה ותמט ב 20-30 % של החוליה.
    אין לראות דחיסת החוליה לתעלת השדרה.
    נגעים ליטים קטנים בגוף ימין של D4 רושם שמדובר בהמנגיומה.
    גושים ידועים בריאה ימנית.

הרופא המטפל ממרפאת לין יתן לו ממחר ארדה וגמזר, הוא אומר שאבא לא יעמוד בטיפול אגרסיבי יותר. האם אתה רואה לנכון שזה מספיק? האם אתה ממליץ על משהו נוסף?
    מאז שעשו לו ביופסיה דרך הגב (והיה לו גם נקז כי הם פגעו לו בריאה) המצב שלו התדרדר (הוא הולך על קביים,כאבים איומים בכל הגוף,לא אוכל).
    האם עצם העובדה שהם נגעו שם הם עוררו והגבירו את התפרצות המחלה? תסתכל על התאריכים.
    למה חיכו הרבה זמן עד שנתנו לו תרופה ועד שאישרו את התרופה? לא חבל על החודש ויותר שעבר?

אני ממש מרגישה חסרת אונים מול כל הפרוצדורה הזו, אני מפחדת שאולי אני לא לוחצת מספיק אצל הרופאים.
    הרופא בלין אומר שהתרופה תחזיק אותו בכמה חודשים, איך אפשר להאריך את זה לשנים? יש איזושהי דרך?

אני מודה לך מאד,
    אתי.

הוספת תגובה

• הוספה קטנה

אתי
    24/09/2007

חשוב לי להגיד שאבא שלי עד הביפיוסיה והנקז ששמו לו (אמצע אוגוסט) היה הולך כרגיל
    היה לו תיאבון, היה ניראה בריא לחלוטין. ואחרי זה הכל התדרדר משמעותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• papillary carcinoma low grade 1
    תה תה
    24/09/2007

האם במקרה של papillary carcinoma low grade 1 בתוך דוקט מורחב ללא חדירה לסטרומה גודל 1*1 ס"מ. ללא מעורבות בלוטות ,יכל להיות גידול במקום אחר? לא בשד?
    שנה אחרי הניתוח.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    papillary carcinoma low grade 1

הוספת תגובה

• סבירות נמוכה

פרופ' קוטן
    24/09/2007

אם שאלתך היא לגבי הסיכוי לגרורות - הסבירות לכך מאד נמוכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

תה תה
    24/09/2007

תודה לך פרופסור קוטן
    גמר חתימה טובה
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן בשד
    חסוי
    24/09/2007

שלום
    ברצוני לדעת איך אפשר לזהות בבית גוש סרטני בשד, האם הוא אמור להיות כואב כאשר נוגעים? מכיוון ששבועיים לפני מחזור החזה שלי מתמלא גושים והוא נורא כואב.
    האם גלולות דיאנה גורמות לסרטן בשד וברחם?
    ולאיזה רופא הולכים כאשר רוצים לבצע בדיקה של סרטן בשד?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן בשד

הוספת תגובה

• אבחון סרטן שד

פרופ' קוטן
    24/09/2007

1. גוש סרטני בשד לא בהכרח כואב.
    2. מאבחנים ע"י בדיקה יידנית ואמצעי דימות - ממוגרפיה, אולטרה סאונד, לעתים MRI ולבסוף ע"י ניקור לציטולוגיה או ביופסיה לבדיקה פתולוגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למי לגשת?

חסוי
    25/09/2007

תודה, בנוסף לאיזה רופא אני ניגשת כדי לבצע את הבדיקות הראשונות? והאם זה משנה שעושים בדיקה בתקופה שלפני המחזור כאשר החזה כואב ומלא גושים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למי הולכים

פרופ` אברהם קוטן
    25/09/2007

רצוי לפנות לכירורג העוסק במחלות שד. לדעתי הכתובת הטובה ביותר הן מרפאות שד במסגרת בתי החולים או קופות החולים, בהן מרוכזים כל בעלי המקצועות - כירורגים המתמחים בשד, אונקולוגים, רדיולוגים העוסרקים בממוגרפיה, צוות סיעודי, ציטולוגים, פתולוגים וכ"ה.
    עדיף לפנות לאחר המחזור. אם את מודאג - אפשר לפנות בכל עת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה
    ליאורה
    24/09/2007

ד.נ.
    האם קיימת בדיקה למצבן הרפואי של הריאות (בדומה לבדיקות המקובלות - בדיקות דם, שתן, דם סמוי וכו'), שרצוי לעשות החל מגיל מסוים כאמצעי למניעת סרטן ריאה? תודה וחג שמח. ליאורה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה

הוספת תגובה

• tאבחון מוקדם של סרטן ריאה

פרופ' קוטן
    24/09/2007

אין דרך בטוחה לאבחון מוקדם של סרטן ריאה. ביצוע צילום חסזה פעם בשנה לא הקטין התמותה מהמחלה, נעשה מחקר לגבי שימוש ב-CT וגם הוא לא הראה יעילות כבדיקת סקר (SCREENING)
    הדרך היחידה למנוע - להפסיק לעשן
    א קוטן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניעה

ליאורה
    25/09/2007

ד.נ.
    באיזו מידה ובאילו נסיבות הפחתת עישון, לרבות הפחתת עישון פסיבי, מפחיתה סיכון לסרטן ריאה? באיזה גיל, ולאחר כמה שנות עישון או חשיפה לעישון הזולת, מפחיתה הפסקתו את הסיכון הנ"ל באופן ניכר?
    שנית, יש אנשים החולים בסרטן ריאה מבלי שעישנו. כיצד ניתן למנוע סרטן כזה, שלא נגרם ע"י עישון?
    תודה, ליאורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפחתת הסיכון

משה
    09/10/2007

קראתי שנעשו מחקרים על הפחתת הסיכון בניגמלים מעישון שעישנו כבד במשך עשר שנים לפחות
    לאחר חמש שנים של גמילה הסיכון קטן ל50%
    לאחר 20 שנה של גמילה הסיכון הפך להיות דומה לסיכון של לא מעשנים
    בקיצור - צפוי לך רווח בכל שלב שבו תגמלי מעישון - אפילו לאחר שנות עישון רבות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גז ראדון

משה
    09/10/2007

ישנה סברה שגז הראדון הרדיואקטיבי הוא האחראי לחלק גדול מסרטן הריאה שלא קשור בעישון
    גז זה הוא תוצר של פירוק חומרים רדיאוקטיביים בקרקע ובאזורים מסוימים בארץ (כמדומני ערד) ריכוזו גבוה יחסית.
    זה גז הכבד מהאויר ולכן למי שגר בקומת קרקע או בקומת מרתף מומלץ לאוורר את החדר כמה שיותר.
    נדמה לי שאפשר להזמין בדיקה לנוכחותו של גז זה.
    מעבר לכך גם המנעות מאוויר מזוהם ושאיפת כימיקלים שונים לריאות (כדוגמת התרסיסים הבייתיים לניקוי והדברה) וודאי יכולה רק לסייע להפחתת הסיכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראדון

פרופ` אברהם קוטן
    09/10/2007

גז הראדון אחראי לשברירי אחוזים מבחינת שיעורי תחלואה האונקולוגית. אין שום צורך בהזמנת בדיקה לתכולתו, פשוט חבל על הכסף !!! - מספיק לפתוח את החלון והחדר יתאוורר וריכוז הגז, ככל שהיה, יהפוך לזניח !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניעה - שאלת המשך - תזכורת

ליאורה
    09/10/2007

פרופ. קוטן הנכבד,
    אכיר לך תודה אם תואיל בטובך לענות לשאלתי השנייה (זו ששלחתי ב-25.9). ליאורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פפילרי בגרון
    חנית
    23/09/2007

שלום, לאימי התגלה פפילרי בגרון ועברה ניתוח להסרת הגידול ובלוטת התריס. רציתי לדעת את דעתך בעננין האם קיים סיכון?

לאביה היה באותו הגיל את הסרטן הזה והוא נירפא ממנו, (באותו הגיל) אך אחרי 20 שנה חזר לו גידול ממאיר קשה יותר מאחורי האוזן והוא ניפטר.

הרופאים מאוד אופטימיים לגבי אימי כרגע. מהם סיכויי ההחלמה, והאם זה אומר שחזרה לסבי המחלה גם לאימי היא תחזור לאחר מספר שנים?

אנא תשובתך בהקדם.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פפילרי בגרון

הוספת תגובה

• גידול פפילרי של בלוטת התריט

ד''ר יוסף ברנר
    24/09/2007

סרטן פפילרי של בלוטת התריס ניתן לריפוי באחוזים גבוהים. רק 6%-10% מהחולים נפטרים כתוצאה מהמחלה וגם זאת, אצל רובם זה קורה שנים רבות לאחר האבחון. כך, שהסיכויים של אימך להבריא ממחלה זו גבוהים ביותר ואין סיבה מיוחדת שיקרה לה מה שקרה לאבא שלה אצלו כנראה המחלה נשנתה.
    ד"ר יוסף ברנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

חנית
    24/09/2007

תודה רבה לך על התשובה המהירה והמעודדת.

אבל לגבי המחלה הזו תמיד מזהירים שהיא יכולה לחזור ולהיתפשט. בכמה אחוזים מדובר?
    ואם כן מה אפשר לעשות שחלילה לא תחזור המחלה? יש לנו אמצעים או שאנו חסרי אונים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול ב-ריאה, שאלה דחופה
    אמיר
    23/09/2007

לאבי גילו גידול בריאה עם גרורות בכבד.

מה הסיכוי של גידול בריאה להיות שפיר ?
    ובמידה שחלילה הגידול ממאיר, מהם סיכויי ההצלחה בטיפולים הניתנים כיום ?

לקביעת תור
    סגירה
    גידול ב-ריאה, שאלה דחופה

הוספת תגובה

• ד"ר יוסף ברנר

ד''ר יוסף ברנר
    23/09/2007

כאשר יש גידול בריאה ובמקבל יש גרורות בכבד, הסיכוי שהגידול בריאה יהיה שפיר הוא אפסי.
    גידולים ממאירים של הריאה עם גרורות בכבד הם בעלי פרוגנוזה גרועה ביותר, וסיכויי ההשרדות הם נמוכים מאד.
    ד"ר יוסף ברנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה