מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- Glivecטובה06/08/2007
שלום רב,
יש ברשותי תרופה Glivec 400mg שהיתה שייכת לבתה של חברתי שנפטרה. מחיר התרופה 18,888 ש"ח ל-30 כדורים. נשארו 26 כדורים ואני מעונינת למכור במחיר זול באופן משמעותי.
נא ליצור קשר 052-3689422.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גליבק
פרופ' עפר מרימסקי06/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לעשות הקרנותגוגו06/08/2007
אני בת 60 לאחר ביצוע ממוגראפיה שגרתית יצא שיש לי טרום סרטני ועברתי שתי ניתוחים חלקיות בשד הימני ולאחר חודש מהניתוח עשיתי עוד ממוגראפיה באותו שד והתוצאה היתה תקינה ללא הסתיידיות וללא חשד.
השאלה היא : - האםאני צריכה לעשות הקרנות . ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקרנות
פרופ' עפר מרימסקי06/08/2007כן כטיפול מונע
זו ההמלצה כיום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כימותרפיה והקרנותשרון05/08/2007
חברה שלי מתחילה לעבור כימותרפיה. היא לא רוצה לדבר על זה יותר מדי ואני רוצה לדעת מה עובר עליה ואיך אפשר לעזור לה. כשחשבתי על זה הבנתי שבעצם אני לא יודעת מה קורה בכימותרפיה, מה ההבדל בין זה להקרנות, למה השיער נושר ויש בחילות וכו. תוכלו לתת מידע על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כימותרפיה והקרנ ות
ד''ר יוסף ברנר05/08/2007קרינה זו אחת הדרכים לטפל בגידולים סרטניים. ההקרנות מורכבות מיחידות בעלות אנרגיה גבוהה מאד המפציצות את הגוף באזור הגידול בלבד והורסות את הגידול. ההקרנות מיועדות בעיקר לגידולים הנמצאים באזור אחד בגוף. להקרנות תופעות לוואי רבות, אך העיקריות שבהן קשורות לאזור ההקרנה. לכן הקרנה לאזור החזה לא תגרום לנשירת שיער אלא לכויה בעור בבית החזה.
כימותרפיה פועלת בעזרת חומרים כימיים המונעים מתאים הנמצאים במצב התרבות מלהמשיך ולהתרבות. כידוע תאי סרטן מתרבים כל הזמן ולכן הם רגישים לכימותרפיה. לצערנו גם תאים נורמלים כמו תאים של מערכת הדם,תאי שיער ותאים של הריריות המצפות את המעיים, מתרבים כל הזמן וגם הם נפגעים מהכימותרפיה. לכן הכימותרפיה גורמת לפצעים בפה, נשירת שיער וירידה במספר כדוריות הדם השונות. הפגיעה בריריות המעיים היא הגורמת לבחילות בזמן הטיפולים.
לשמחתנו קיימות כיום תרופות רבות המנטרלות את תופעות הלוואי הקשות של הכימותרפיה בחלקן הגדול, ולכן הטיפולים כיום נסבלים הרבה יותר מאשר אותם טיפולים לפני 10 שנים.
מאחר והכימותרפיה נכנסת לדם ומגיעה לכל מקום בגוף עם זרם הדם, היא מתאימה יותר לגידולים אשר התפשטו דרך הדם והגיעו לאזורים שונים בגוף.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HPVמיכאל01/08/2007
האם ישנה דרך לדעת האם נדבקתי ב HPV ? האם יש סימנים על שק האשכים ?
גירודים אדמומיות ?
ומה ההשלכות של המחלה , על זכרים ? לפי מיטב הבנתי הנגיף יכול לגרום אצל נשים לסרטן הרחם ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HPV בגברים
ד''ר יוסף ברנר02/08/2007במחקר שנערך בישראל ופורסם לאחרונה - Eur J Gynaecol Oncol. 2007;28(3):207-10 נמצא כי 17.5% מהגברים שקיימו יחסים עם נשים נושאות HPV גם הם נשאים של הוירוס. לא ברור מה גורם הוירוס אצל גברים. אך אצל חלק מהם נמצאו ממצאים בעור באבר המין, שק האשכים ובאזור הרקטום. לא ידוע על שינוים סרטניים באזורים האלה אצל גברים כתוצאה מוירוס זה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינהדיאנה31/07/2007
אני עובדת במשרד מרכזי שבו מוצבים מרכזיות טלפונים
ובנוסף טלפון סלולרי שמנתב שיחות
ועוד מתקנים נוספים של בזק - כנראה מחוברים לטלפונים בכל המקום שבו אני עובדת - (מקושרים להמון משרדים באזור).
שאלתי -
האם יש סכנת קרינה - בכמות שעלולה לסרטן- למרות שהממצאים מגלים על כמות סבירה?
תודה.
די* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה סלולרית
ד''ר יוסף ברנר02/08/2007ככל שידוע כיום, הקרינה ממכשירים סלולריים או ממרכזיות טלפון אינה מסוכנת לבריאות. האם בעוד 10 שנים תהיינה עדויות אחרות, אינני יודע.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסון סרטן צוואר הרחםטל29/07/2007
לאחר אישור משרד הבריאות את החיסון לסרטן צוואר הרחם , רציתי לדעת:
1. האם יש תופעות לוואי לחיסון.
2. לאיזו תקופה החיסון תקף?
3. האם יש צורך במרשם רופא ע"מ לקבל את החיסון בבתי המרקחת?
4. האם יש הגבלת גיל לקבלת החיסון?
תודה מראש
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Gardasil
ד''ר יוסף ברנר29/07/2007החיסון כנגד סרטן צוואר הרחם אושר בארץ למתן לנערות ונשים בגיל 9-26. לא ניתן לדעת לגבי תקופת התקפות של החיסון למרות שחיסונים דומים תקפים ל 5 שנים בלבד ואז נשים צריכות יהיו לקבל זריקות דחף כל מספר שנים. החיסון איננו כלול עדין בסל הבריאות בארץ.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש לחיסון תופעות לוואי?
טל01/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע הוגבל גיל המחוסנות?
טל01/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי וגיל לחיסון
ד''ר יוסף ברנר02/08/2007לחיסון אין תופעות לוואי.
גיל החיסון הוגבל מאחר ועיקר ההדבקה הוא בשנות העשרים והשלושים של החיים.
למעשה ניתן לחסן כל אחת באם בדיקות מראות שאין נשאית של הוירוס.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
טל10/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן המעי הגסכרמית26/07/2007
האם הדבש שעליו מדברים כולם באמת עוזר למי שעובר טיפול כימותרפי? זה נשמע כאילו יש איזה חברה שמצליחה בזכות מסע יחסי ציבור מוצלח ביותר למכור מוצר פשוט במאות שקלים - ואנשים רצים לחנויות. מעניין אותי לדעת מה דעתך, כי דודתי מחלימה מסרטן והיא קיבלה המלצות חמות, אבל העלות קצת מרתיעה אותה (היא לא כל כך אמידה שהיא יכולה להרשות לעצמה לרכוש צנצנות קטנטנות של דבש במאות שקלים...)
תודה, ירדנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבש לייפמל
גדעון27/07/2007את צודקת שהמוצר קצת יקר אך כדאי לדעת שפיתוחו והמחקר שעשו פרופסור איתן פרידמן ופרופסור זיידן ארך 17 שנים!! ואני מכיר{אישתי לצערי]שתועלתו רבה מאוד ובזכותו קיבלנו טיפול כימוטרפי אחרי שהייתה צניחה חדה והשתמשנו בו.כמו כן אישתי הרגישה איתנות וחיוניות רבה.וחוץ מזה זה פיתוח ישראלי ועליו כולנו צריכים להתגאות!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן המעי הגסכרמית26/07/2007
האם הדבש שעליו מדברים כולם באמת עוזר למי שעובר טיפול כימותרפי? זה נשמע כאילו יש איזה חברה שמצליחה בזכות מסע יחסי ציבור מוצלח ביותר למכור מוצר פשוט במאות שקלים - ואנשים רצים לחנויות. מעניין אותי לדעת מה דעתך, כי דודתי מחלימה מסרטן והיא קיבלה המלצות חמות, אבל העלות קצת מרתיעה אותה (היא לא כל כך אמידה שהיא יכולה להרשות לעצמה לרכוש צנצנות קטנטנות של דבש במאות שקלים...)
תודה, ירדנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבש
ד''ר יוסף ברנר29/07/2007ראי תגובתי להודעה אחרת שלך
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן המעי הגסכרמית26/07/2007
תודה, ירדנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבש רפואי
ד''ר יוסף ברנר29/07/2007ראיתי את המחקר בנושא הדבש הרפואי ולא התפעלתי ממנו. מצד שני בפורום אחר אותו אני מנהל היו מספר תגובות נלהבות של חולים לטיפול בדבש.
הטיפול משפר את ספירות הדם הנפגעות מהטיפולים בכימותרפיה.
צריך לברר כמובן האם דודתך בכלל עומדת לקבל כימותרפיה.
אצל חלק מהחולים המקבלים כימותרפיה אין כלל ירידה משמעותית בספירות הדם.
על כן אני מציע לדודתך, באם היא עומדת לקבל כימותרפיה, לקבל מחזור או שנים של הטיפולים ולראות את השפעת הטיפול. רק אם הטיפול גורם לה לירידות בספירה, הייתי ממליץ לה להשתמש בדבש.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאיםדניאל25/07/2007
לאחי גילו סרטן בריאה עם גרורות, אולם החליטו לא להוריד את הגידול בריאה, אלא לערוך לו טיפולים כימותרפים.
מזה אומר על מצבו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ריאה
ד''ר יוסף ברנר26/07/2007הניתוח להסרת גידול בריאה נעשה אך ורק אם מדובר בגידול אחד קטן שאינו חודר למעטפת הריאה או לסימפונות ואינו חודר לבלוטות לימפה איזוריות. ניתן גם לנתח גידולים קצת יותר גדולים או כאלה שחדרו לבלוטות באזור שער הריאה אך לא לבלוטות מרוחקות או בלוטות שחצו את קו האמצע של המדיאסטינום (החלל בחזה בין שתי הריאות). במקרים כאלה נותנים כימותרפיה וקרינה לפני הניתוח כדי להקטין את הגידול ולהגביר את הסיכוים שניתן יהיה לכרות אותו בצורה טובה.
רק אחוז קטן מאד של גידולי ריאה הם ברי ניתוח. כאשר לא ניתן לנתח, הטיפול המוצע הוא בד"כ בכימותרפיה. קרוב לוודאי זהו המצב עם אחיך.
צריך לבדוק באיזה סוג סרטן ריאה מדובר, האם של תאים גדולים או של תאים קטנים והאם המחלה ממוקמת בחזה או שהתפשטה לאברים אחרים.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן בלוטת התריס אפשר שיתפתח לריאותטלי25/07/2007
בת 39 פפילרי קרצינומה של התירואיד עם גרורות צוואריות לשני הצדדים התגלה לפני 3 שנים.
טופלתי בשני ניתוחים (לפני 3 שנים ולפני שנה וחצי)ושני טיפולי יוד 350 מ"ק (לפני 3 שנים ולפני שנתיים) סה"כ. (בפעם השנייה ללא כל קליטה). בניתוח הראשון הוסרו גרורות שישבו קרוב לעצב השמאלי של מיתר הקול. בשבועות האחרונים מלווה אותי תחושה של קשיי נשימה. האם יתכן וקשור למחלה המקורית? האם יתכן וגרורות נשלחו לריאות ואלו התסמינים? אילו בדיקות עליי לבקש מרופא על מנת להפריך חששות מהמצאות מחלה בגופי?
לתשובתך אודה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורות בריאה מסרטן התירואיד
ד''ר יוסף ברנר25/07/2007גידולים פפילריים של התירואיד נרפאים באחוזים גבוהים מאד והסיכוי שיחזרו נמוך למדי. אך גידולים אלה יכולים לשלוח לעיתים גרורות לריאה.
אני מציע לך לבקש בדיקת CT של הריאות, בדיקה שאולי תוכל לתת את התשובה לגבי מצבך המדויק והסיבה לקוצר הנשימה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HPV מה הסיכויים לחלות ?מיכל23/07/2007
אני בת 33 ,התחלתי לצאת עם בחור שנדבק בוירוס הHPV אני מאוד חרדה ורציתי לדעת מה הסיכויים שלי להידבק האם יש דרכים למנוע את ההדבקות ?
האם החיסון בגיל שלי יכול לעזור?
אשמח לקבל את תשובתך בנושא
מודה מראש
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HPV
ד''ר יוסף ברנר25/07/2007הסיכויים להדבק ב HPV בגיל שלך הם די גבוהים וקשורים לקיום יחסי מין תכופים ועם מספר פרטנרים. החיסון מומלץ בעיקר לילדות בגיל העשרה. ניתן לעשות חיסון בתנאי שלא נדבקת בוירוס עד היום.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן מעי הגסחיים נצר23/07/2007
שלןם רב אני בן 67.5 וכתוצאה מבקשתי עברתי בדיקת קולונוסקופיה התגלו אצלי במעיים
שני גידולים סרטניים במעיים ולאחר ניטוח הועברתי למחלקת אונקולוגיה .וקיבלתי ע"פי תעודת
מחלה טיפול "folfox" לבקשתי לרופאה מה זה הטיפול הזה אמרה לי שבאחד משנה הגידולים
התגלה שני לימפות נפוחים ולשאלתי את חומרת המצב לא ידעה מה לענות לי כתותצאה ביקשתי
לידרג לי ת1-ל4 אמרה לי שזה דרגה יש לציין שבשנת 1978התגלה אצלי לימפומה בצוואר צד שמואל גם אז קיבלתי כימוטרפיה.ו-שנת 1998התגלה אצלי עוד סרטן שלפוחית השתן שאני עושה
ציסטוסקופיה מידי פעם מורידים אותם ע"י ניטוח וטיפופול ב-bcg וכל 3חודשים ציסטוסקופיה.
שאלותי הן: האם הרופאה נתנה לי פרטים נכונים לגבי המחלה במעיים ומה חומרת המחלה?
כי יש לי הרגשה שמחבה ממני דבר מה.
בתודה מראש
חיים נצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן המעי הגס
ד''ר יוסף ברנר25/07/2007מהמידע ששלחת עולה שאתה סובל מגידול של המעי הגס בשלב III. הגידול פרץ את דופן המעי והגיע לבלוטות הלימפה. מאחר ובשלב III יש סיכויים בין 40% ל 50% שהמחלה תחזור, נהוג לתת טיפול בכימותרפיה מונעת. הטיפול ב FOLFOX נחשב לטיפול המומלץ כיום ומפחית את הסיכויים שהמחלה תחזור ב 5%-10%.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי מאוחרות לטיפול ב-CAFגל מור22/07/2007
שלום,
לפני חמש וחצי שנים עברתי כריתת שד ושישה טיפולים ב-CAF.
לפני כתשעה חודשים התחלתי להרגיש נימול בידיים וברגליים.
הנימול קיים כל הזמן, גם במנוחה וגם בפעילות.
הבדיקות שעשיתי:
פעמיים בדיקת EMG - הכל תקין
MRI למוח - תקין
MRI עמוד שדרה צווארי - תקין
האם ייתכן שאלו תופעות לוואי מאוחרות של הטיפול ב-CAF ?
בתודה מראש,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ל CAF
ד''ר יוסף ברנר25/07/20073 התרופות המרכיבות את ה CAF=ציטוקסאן, אדריאמיצין ו 5 פלואורואורציל אינן גורמות לנזק בעצבים פריפריים כפי שמתואר לעיל, לא בתקופת הטיפול ולא לאחריו.
לא נראה לי שהסימפטומים מהם את סובלת קשורים לטיפול זה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ ברחםרוחה22/07/2007
שלום!
אמי בת 73 החלה לדם. מבדיקות שנעשו לה אובחן שיש לה פוליפ ברחם. היא נותחה והוציאו לה את הפוליפ. כעבור 7 ימים בדיוק התקשרו אליינו והזמינו אותנו למחלקה האונקולוגית למרות שאמרו לנו שהתשובות יגיעו בעוד שבועיים.
רציתי לשאול:
א. מה זה פוליפ?
ב. האם הולכים לספר לנו את הגרוע מכל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ ברחם
ד''ר יוסף ברנר25/07/2007פוליפ הוא כפף של דופן הרחם לכוון חלל הרחם. זוהי מעין בליטה של דופן הרחם לתוך החלל. הפוליפ יכול להיות שפיר לחלוטין או יכול להכיל תאי סרטן. רק לאחר בדיקה פתולוגית מדוקדקת הלוקחת כ 10 ימים, ניתן יהיה לקבוע מהות הפוליפ והטיפול המתאים.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)