מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נוזל מיימת בחלל הבטןלמששתפי הפורו22/09/2007
בבדיקת CT חזה ובטן נרשם בדברי הסיכום כדלקמן:-
"מקרה ידוע של שאת השד גרורתית לעצמות.
הגרורות בעצמות הם אוסטיאובלסיטיות וללא שינוי מהותי בהשוואה לבדיקות קודמות.
מיימת חדשה בבטן וחשד לפיזור צפקי של גידול."
בפירוט לגבי המיימת נכתב"נוזל מיימת מסביב לכבד ומסביב לטחול וכמו כן באגן. המיימת חדשה. האומנטום מעט מעובה ומגורגר-ממצא חדש"
כל שאר האברים כבד,מרה,טחול לבלב בלוטות כלי דם וכו'תקיניםוכן הראות.
וכעת לשאלה:-
האם בטוח שהנוזל מכיל תאים סרטניים? איך אפשר לבדוק?
מה זה אומר מבחינת התפתחות המחלה ?מה המשמעות של תאים ממאירים בחלל הבטן? האם קיים חשש למעבר מהיר לאחד מהאברים הפנימיים שבתוך המעטפת?
אני מעל לחמש שנים מטופלת בטיפול הורמונלי שהוחלף מדי פעם ולפני כחודש הוחלף שוב עקב עליית מרקרים.
האם טיפול הורמונלי יכול למגר הנוזלים?(פמרה)או שרק כימוטרפיה וגם זה לא בהכרח.
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקדמות המחלה
ד''ר יוסף ברנר23/09/2007משמעות התשובה שקיבלת היא שהמחלה שלך שעד עתה הייתה מוגבלת לעצמות, נמצאת כעת בבטן. כדי להיות בטוחים ב 100% שמדובר בגרורות, ניתן להוציא נוזל מהבטן ולשלוח אותו לבדיקה או לקחת ביופסיה מהגרורות בבטן שרואים ב CT. אולם, הממצאים ב CT הם אופייניים ובנוסף לכך יש במקביל עליה של המרקרים, כך שמדובר בסיכוי גבוה מאד שאכן זוהי מחלה גרורתית. לכן הייתי מקבל את האבחנה הזאת ולא פונה לבדיקות נוספות קודם לכן.
הטיפול ההורמונלי בפמרה הוא מצוין ויכול להיות יעיל ביותר. צריך לחכות לפחות 3 חודשים כדי לראות האם טיפול זה יעיל או לא, ולטפל בהמשך בהתאם לתוצאות אלה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המפורטת
למששתפי הפורו23/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העיקר, לא להסתפק ב"הדברת המחלה"!יוסי רודוי21/09/2007
לא משנה באיזה סוג טיפול בוחרים, העיקר הוא להבין שאין להסתפק בגוף אלא לראות את המכלול של גוף - נפש - רוח. אני זכיתי בתבונה הזו כשחטפתי סרטן, ורק בגלל שהלכתי את כל הדרך פנימה לתוך עצמי זכיתי שהסרטן היה מתנת חיי.
התאור של התהליך ההופך את בשורת המוות למתנת חיים מסופר בספר שכתבתי "לדרוך על הצל"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדרוך על הצל
פרופ` אברהם קוטן21/09/2007אשמח אם תתרום כ-10 עותקים לטובת ספרית המחלקה האונקולוגית ברמב"ם, על מנת שנוכל להשאיל לחולים המעונינים לקרוא את ספרך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמר חתימה טובהד''ר יוסף ברנר21/09/2007
לכל משתתפי הפורום, גמר חתימה טובה והרבה בריאות
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנה ללא כותרות...
פרופ` אברהם קוטן21/09/2007לכולם,
שנה טובה, גמר חתימה טובה. נקווה לשנת בריאות, אושר ושלום, ללא כותרות... סתם שנה שגרתית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד הרס לי את השגרהנטלי20/09/2007
שלום, לפני חודשיים אובחנתי עם סרטן שד ולפני כשבוע נודע לי שאני נמצאת בשלב 4 עם גרורות בעצמות. לא מחכים לתור לMRI כדי לדעת מה הגודל ( כל השד שלי קשה כמו אבן ויש לי שד גדול חוששים לגידול בגודל סמ ) ורוצים להתחיל טיפול מיד שתגיע התשובה של הFISH. אף רופא לא הסביר שהסרטן שיש לי הוא אלים במיוחד אבל אני , בת 35 ואם ל 3 ילדים קטנים מרגישה כאילו עולמי חרב ורק המחלה הזאת נשארה בחיים. אני רצה מרופא לרופא ובסוף לא יודעת יותר או למי לפנות. צריכה לבכות בקופת חולים כדי שיזרזו את האישורים.... החדירו לי PORT A CATH אתמול ואני חוששת מהטיפולים. אמרו יכול להיות הרספטין יכול להיות אדריאמיסין רוצים שאשתתף בניסו לתרופה DESAUNOMAB לגרורות בעצמות ואני לא יכולה לחשוב על שום דבר.
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שד מתקדם
ד''ר יוסף ברנר21/09/2007לנטלי
אכן, לפי תאוריך, הדברים שקורים לך אינם פשוטים בכלל. מדובר לפי מה שאני מבין בגידול התופס כמעט את כל שטח השד ואשר כבר שלח גרורות לעצמות.
אולם, למרות התמונה הקשה, אין במחלה שלך גורמים המסכנים בשלב זה את חייך. אין פגיעה באברים חיוניים ועם מחלה מקומית בשד וגרורות בעצמות ניתן לחיות שנים רבות.
1. תגובה לטיפולים: יש חולות בסרטן שד המגיבות לטיפולים שהן מקבלות בצורה מופלאה. לדוגמא, לפני כ 3 שנים בדקתי אישה עם סרטן שד מתקדם מקומית, בדומה לך, ועם גרורות בריאה, במעטפת הריאה, נוזל פלאורלי מסביב לריאה וגרורות בכבד. חולה זו הגיבה לטיפול בכדורי הורמונים בלבד (סרבה לקבל כימותרפיה) כאשר הגידול בשד נסוג ונעלם לחלוטין, כך גם הגרורות בכל המקומות האחרים. זה המצב גם כיום, כאשר החולה מקבלת כדור טמוקסיפן אחד ליום בסך הכל.
כמו אשה זו יש נשים רבות אחרות עם תגובה פנטסטית לטיפול, הן אם מדובר בטיפול הורמונלי, טיפול בכימותרפיה או שילוב עם תרופות ביולוגיות.
כולנו מקווים שאת תהיי בקבוצת החולות עם תגובה מופלאה לטיפולים.
2.סרטן שד יכול להיות מחלה כרונית: מאחר ומחלתך אינה באברים המסכנים את חייך, יש תקווה שגם אם לא תהיה העלמות מלאה של כל המחלה, ניתן יהיה לעצור את התקדמותה למשך שנים רבות ולהפוך אותה למחלה כרונית. באם הגידול שלך רגיש להורמונים ניתן לעשות זאת באמצעים שהם ללא תופעות לוואי מרובות, ובאם לא, ניתן לעשות זאת בטיפולים שהם אינם קלים אך ניתן לסבול אותם ביחוד אם יש "תמורה לאגרה".
3. טיפולים חדשים: המחקר בסרטן ובעיקר בסרטן השד מתקדם בשנים האחרונות בקצב מהיר,ויש תקוה שבעתיד הקרוב תצאנה לשוק תרופות טובות יותר, יעילות יותר וברעילות מינימלית.
אז למרות המצב הקשה, אני חושב שיש פתח לתקווה ואפשרות שתמשיכי לגדל את שלושת ילדיך באהבה ומסירות.
גמר חתימה טובה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן שד - יש תקווה
פרופ` אברהם קוטן21/09/2007אין לי אלא להצטרף לתגובתו של עמיתי ד"ר ברנר ולברך אותו על חוות הדעת המצויינת והממצה - המחלה אמנם בשלב מתקדם, אך הודות לטיפולים המודרניים יש תקווה והמחלה עשויה להגיב ולהשתפר. אני תומך בהצטרפות לטיפול במסגרת ניסוי קליני מבוקר, לאחר הסבר מלא וחתימתך על טופס הסכמה מודעת. בכל אחת מהמחלקות האונקולוגיות בכל בתי החולים בארץ בהם יש מחלקה או יחידה אונקולוגית קיים צוות מקצועי ומעודכן בחידושי הטיפול בסרטן השד, ולאן שלא תפני תקבלי את מיטב הטיפול והדאגה.
בברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה, הרבה בריאות והצלחה בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המילים המעודדות
נטלי23/09/2007אני קוראת וזולגות לי דמעות מהעניים. היום הייתי אצל הרופאה שלי דר. שולמית ריזל ואפשרויות לטיפול שלי הן :
1: הרספטין ונבלבן פעם בשבוע או
2: להשתתף במחקר ולקבל תרופות ביולוגיות בלבד : לפטיניב עם או ללא תרופה אנטי ניאו וסקולרית
ןאת האפשרות השנייה לא כל כך הבנתי
בכל אופן תודה על העידוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלהירושלמית19/09/2007
שלום פרופ'
אני בת 30 ללא ילדים.
לפני כשנה וחודשיים גילו לי ציסטה בשחלה הימנית.
בתוצאות האולטרסאונד גודל הציסטה הוא 23 ממ על 27 ממ לא צלולה.
בבדיקות הדם שנעשו לי לאחרונה הסמן ca-19-9 הוא 726 והסמן ca-125 הוא 42.
הסמן הראשון נע במשך כשנה נע בין 329 ל 1179.
שאלתי הן:
1. מה הסיכון בציסטה כל כך קטנה?
2. האם כדאי להמשיך במעקב או לבקש להוציא אותה?
3. מה הסיכוי שהציסטה תהווה לי בעיה להיכנס להריון?
4. האם יש טכנולוגיה אחרת להוצאת הציסטה חוץ מלפרסקופיה או ניתוח?
5. מה הסיכויים שמדובר בסרטן השחלה?
6. כמה נפוץ סרטן השחלות בנשים בגיל שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בשחלה
פרופ` אברהם קוטן19/09/2007לגבי שאלות 1-4 מציע להתייעץ עם גינקולוג
אני חושב שהסמן CA 19-9 הגבוה מחייב בירור נוסף (CT, קולונוסקופיה, גסטרוסקופיה, אולי PET)
סרטן שחלות אינו שכיח בקבוצת הגיל שלך, אך קיימים מקרים גם בקבוצת גיל זו, במיוחד בנשים עם סרטן שחלות משפחתי או על רקע גנטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש נמוששרונה19/09/2007
שלום רב,
בעקבות גילוי עצמי של גוש נמוש היטב מתחת לבית השחי בשד שמאל, ניגשתי לרופא ששלח
אותי לממוגרפיה ואולטרה סאונד, שתי הבדיקות העידו על היות הגוש בעל גבולות ברורים
הגדרה שכנראה מעידה על היתו שפיר, האם עלי לבקש למרות זאת בדיקת ביופסיה
בשל היות הגוש ממש נמוש מבעד לעור וגודלו בסביבות 2 הס"מ לאורכו ו 1 ס"מ לרוחבו.
בברכה ובתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בשד
ד''ר יוסף ברנר19/09/2007קשה לענות לשאלה זו בהתכתבות. גם למישוש יש חשיבות בקביעה האם מדובר בגוש שפיר או עדין קיים חשש שהוא אינו שפיר. לכן צריך לפנות לכירורג שד או אונקולוג ביחד עם הממוגרפיה ולעבור בדיקה שנית כדי להחליט האם יש מקום לביופסיה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחיתשרון19/09/2007
שלום רב,
האם ניתן להגיע להחלמה מלאה מסרטן שלפוחית השתן קרצינומה שלא חדר
לשריר אך בחלקו לו גרייד(פאפילארי) ובחלקו(פוקאלי-היי גרייד)
האם נצפות מיתות מסרטן זה שאובחן לפני חדירה לשריר.
האם תוכלו לתת כיוון לרופא מצויין.
אשמח מאוד אם אקבל תשובות לשאלותיי.
האדם בו מדובר הוא אבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בשלפוחית השתן
ד''ר יוסף ברנר19/09/2007גידולים שטחיים של שלפוחית השתן הם בעלי פוטנציאל גבוה לריפוי. הבעיה העיקרית היא שחלק מהן לאחר טיפולים מקומיים חוזר ולעיתים בדרגת ממאירות גבוהה עם פוטנציאל לחדירה עמוקה יותר בדופן השלפוחית. הגידול הוא גם מולטיפוקלי, כלאמר נוצרים גידולים חדשים מעבר לאלה שכבר הוצאו או טופלו בדרכים אחרות.
מלבד הטיפולים בכירורגיה ובהחדרה לשלפוחית של חומרים שונים, יש צורך במעקב קפדני כדי שלא יווצר מצב בו גידול הצליח לחדור לעומק או שהפך יותר ממאיר בלי תגובה טיפולית מתאימה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת הזקיףרות18/09/2007
באיזו צורה נעשת ביופסיה של בלוטת הזקיף לפני הניתוח העיקרי?
אני מבינה שבדיקה כזאת מבצעים כדי למנוע כריתה מיותרת של בלוטת הלימפה ועד כמה התשובה היא מדויקת כדי באמת להיסתמך עליה ולא לבצע ביופסיה בזמן הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת זקיף
ד''ר יוסף ברנר18/09/2007כריתה של בלוטות הלימפה בבית השחי מטרתה לקבל מידע האם יש או אין בלוטות נגועות בבית השחי דבר הקשור בסיכויי המחלה להתפשט וקובע את סוג הטיפול המומלץ לאחר הניתוח. כריתת בלוטות קשורה בסיכון של התפתחות של בצקת ביד היכולה לגרום ליד מאד נפוחה ואיכות חיים מאד גרועה לאותה אשה.
לכן כדי להימנע מניתוח של הבלוטות כאשר ניתן לעשות זאת, פיתחו את שיטת בלוטת הזקיף בה מזריקים חומר ניגוד לכלי הלימפה בבית השחי בצד של השד הנגוע. חומר הניגוד צובע את הבלוטה הראשונה מבין שרשרת הבלוטות בבית השחי, ובלוטה זו מוצאת לשם ביופסיה. אם הביופסיה שלילית (אין תאי סרטן בבלוטה) לא מנתחים את שאר הבלוטות וחוסכים לחולה את הסיכון של לימפאדמה של היד. באם הבלוטה חיובית, מנתחים את שאר הבלוטות כדי לקבל מידע כמה בלוטות נגועות.
במחקר שפורסם בחודש זה בחוברת לנצט אונקולוגי נמצא כי בדיקה זו מדויקת כמעט ב 90%. במחקר שפורסם נבדקו 2800 נשים אשר סימנו אצלם את בלוטת הזקיף, עשו ביופסיה של הבלוטה אך לאחר מכן, בלי קשר לתוצאת הביופסיה, המשיכו לכריתה של כל שאר הבלוטות בבית השחי. בצורה זו מצאו כי אצל כ 10% מהנשים אצלם בלוטת הזקיף הייתה ללא תאי סרטן, נמצאו בכל זאת תאי סרטן בבלוטות אחרות. ההסבר לכך שיש מצב הנקרא skip nodes בו שכבת בלוטות הקרובה לגידול נקיה אך בכל זאת יש תאי גידול בבלוטות יותר עמוקות.
רמת דיוק של כ 90% היא משביעת רצון וזאת הסיבה שכיום מסתמכים על בדיקת בלוטת הזקיף וחוסכים את כריתת הבלוטות מחלק מהחולות המנותחות.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשת הבהרה...
רות19/09/2007ד"ר ברנר, תודה על ההסבר הממצא, אך אני למדה מזה שלמרות ביופסיה שלילית של הזקיף (כדי בכל זאת לא ליפול לאותם 10% .)- המנתח יכרות בלוטות בזמן הניתוח לצורך ביופסיה סופית.
או שלא היבנתי דבר מה?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטת הזקיף 1
ד''ר יוסף ברנר19/09/2007באם בלוטת הזקיף שלילית בניתוח, כלומר אין בה תאי גידול, המנתח לא יוציא את שאר הבלוטות. משמעות הדבר שיש סיכוי של 10% שיש בלוטות חיוביות אשר לא יטפלו בהן בשלב הנוכחי. חלק מהחולות מקבלות כימותרפיה או הורמונים למרות שהבלוטות שליליות, הן עקב גודל הגוש או פקטורים אחרים המתארים סיכון גבוה, ולכן, אם תקבל טיפול כזה, זה יטפל בבלוטות גם אם יש בהן תאי גידול.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
רות19/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אווסטיןחגית17/09/2007
מהם הקריטריונים בהם מאושרת תרופת אווסטין לטיפול כימוטרפי, או לחילופין: באיזה תנאים משרד הבריאות לא מממן תרופה זו?
תודה, חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבסטין בסרטן מעי גס
פרופ` אברהם קוטן17/09/2007אבסטין מאושרת בסל התרופות בצירוף לכימותרפיה כטיפול קו ראשון בסרטן מעי גס גרורתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהיעל15/09/2007
שלום ,
איך מגלים סרטן בגרון ? מה הסימטומים ?
יש לי תחושה של כאב חזק / מחנק / כמו משהו תקוע לי בגרון כבר חצי שנה , זה מאוד מפריע לי
עשיתי בדיקות הבאות:
בדיקת א.א.ג - הכל תקין
בדיקת גסטרו- בקע קצר בסערפת
בדיקת CT - הכל תקין
בדיקת אולטרסאונד - הכל תקין
רנטגן - הכל תקין
בדיקות דם - הכל תקין
משטח גרון - תקין
מה זה יכול להיות ואיזה בדיקות לעשות עוד כדי לדעת איך לפתור את הביעה ?
זה מאוד מפחיד אותי כי כל הבדיקות שעשיתי הם תקינות חוץ מבקע סערפתי .
תודה מראש על התשובה .
דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשת גוף זר בגרון
פרופ` אברהם קוטן15/09/2007עליך לפנות שוב לרופא א.א.ג. ולהיבדק שנית. במידה והתלונות נמשכות, יש לחזור על חלק מבדיקות העזר שציינת. לעתים התלונות שציינת נובעות ממתח נפשי, אך אבחנה זו העשית רק במידה והבדיקות שצינת תקינות לחלוטין וקיים רקע של מתח נפשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה
גולדי22/09/2007תבקשי צילום ריאות,היתה לי אותה בעייה סבלתי במשך יותר משנה ובסוף התגלה אצלי סרטן ריאות, מאחלת לך שהתוצאה אצלך תהיה שונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא שלירונן צרור13/09/2007
אמא שלי מאושפזת מיום חמישי האחרון בבית חולים רמבם מחלקת פנימית א,היא סובלת מכאבים עזים בגבה וזאת עקב "קליטות פתולוגיות מרובות...." היא אינה מסוגלת לזוז מהמיטה. אבקש לדעת מהו סוג הטיפול שהיא אמורה לקבל ומדוע לא מעבירים אותה למחלקת אונקולוגיה .האם הקרנות
יקלו על סיבלה הרב. יש לי הרגשה כי היא אינה זוכה ליחס והטיפול המגיעים לה על גידול שלושה בנים ששירתו את מדינת ישראל נאמנה.
תודה
רונן צרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה האבחנה
פרופ' קוטן14/09/2007בפנייתך אין שום פרטים רפואיים למעט המידע על קליטות בשלד ועל כאבים. כאבים וקליטות במיפוי עצמות אינם מעידים בהכרח על מחלת סרטן. קליטות במיפוי עצמות יכולות להיגרם ע"י ספקטרום נרחב של מחלות, בין היתר - מחלות ממאירות. רק לאחר שרופאי המחלקה הפנימית יוכיחו ע"י בדיקות שונות, ובמיוחד ע"י ביופסיה, שמדובר במחלה ממארת - תהיה הצדקה להעביר את אמך למחלקה האונקולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בשלד על רקע ממאירות
פרופ' א. קוטן14/09/2007מהתכתבות נוספת שהועברה אלי בדואר אלקטרוני אני מבין, שהחולה ידועה כסובלת מסרטן (לא נכתב איזה סרטן). אחד הטיפולים הניתנים במצב שכזה הוא הקרנות להקלת הכאב. הנוהג המקובל הוא, שרופאי מחלקה פנימית א', אצלם מאושפזת החולה, יפנו לתורן האונקולוג (יש שני רופאים תורנים במערך האונקולוגי, הנמצאים בביה"ח, 24 שעות ביממה, כל השנה), ויזמינו אותו על מנת שיבדוק את החולה ויחליט על הטיפול ועל העברה למחלקה האונקולוגית.
פרופ' א קוטן
במקביל, העברתי הודעה בדואר אלקטרוני לאחות הראשית של המערך האונקולוגי ומחר אתקשר לתורנים שלנו
א קוטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנושא בטיפול
פרופ' א. קוטן14/09/2007כפי שהבטחתי אמש, בשעות הלילה המאוחרות, נושא האמא של מר צרור, אשר הובא לדיון פתוח על ידי בנה במסגרת הפורום, נבדק על ידי, אישית, הבוקר. בגלל צנעת הפרט, אינני חושב שהפורום הוא הבמה הנאותה לחשיפת מקרים אינדיבידואליים. על כן רק אציין, שעל פי מידע ממקור ראשון שקבלתי הבוקר, הנושא של החולה זוכה למיטב הטיפול העדכני .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא שלי
רונן צרור19/09/2007בהמשך לתגובת ד"ר קוטן,ראשית אני מודה על התגובה המהירה ואציין כי לאחר בדיקת ביופסיה התברר כי אמא שלי חולה במחלת סרטן עם תאים גדולים והמחלה בשלב מתקדם,היא החלה בהקנות באזור הגב ועקב מצבה הודיעו לנו שהיא לא תקבל טיפולים כימותרפים ,התברר לי כי יש תרופה חדשה ללא תופעות לוואי ,אך מקבלים אותה? מי יעזור לנו לקבל אות התרופה הזאת ?אני רוצה לציין כי איבדנו אח בתאונה ונפשנו חלשה מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה טובהד''ר יוסף ברנר12/09/2007
שנה טובה, חג שמח והרבה בריאות לכל משתתפי הפורום
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנה טובה
פרופ` אברהם קוטן13/09/2007שנה טובה, שנת בריאות, אושר ושלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה טובה
תה תה13/09/2007שנת בריאות ,שמחה ורוגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה טובה
תה תה13/09/2007שנת בריאות, שמחת חיים ושלווה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אווסטין וטראסבההילל11/09/2007
שלום רב,
אימי (בת 58, מעשנת) אובחנה בשבוע שעבר כחולה בסרטן הלבלב עם גרורות לכבד.
היתה בייעוץ וקיבלנו מידע על טיפול הטרסבה ובאווסטין, הייתי שמח לקבל מידע נוסף או הפניות נוספות על הטיפול בסרטן הזה וטיפול בתרופות הללו.
תודה ושנה טובה,
הילל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות ביולוגיות בסרטן הלבלב
ד''ר יוסף ברנר11/09/2007תרופות ביולוגיות כמו אבסטין (המונעת היווצרות של כלי דם חדשים בגידול) וטרסיבה (המונעת העברת אותות בתא הסרטני שיאפשרו לו להתחלק בלי הרף) נמצאו בעלות יעילות מסוימת במספר סוגי סרטן.
לצערנו יעילותן בסרטן הלבלב היא שולית, אם בכלל. לפי המחקרים תרופות אלה אינן מועילות כלל או במקרה הטוב ביותר מוסיפות 2-3 שבועות לחיים של החולים.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרף לדעתו של ד"ר ברנר
פרופ` אברהם קוטן13/09/2007לצערנו, השפעתם של התכשירים הביולוגיים בסרטן הלבלב עלובה ועלותם אסטרונומית (בצדק, הם לא כלולים בסל הבריאות לסרטן הלבלב). לטיפולי הכימותרפיה הסטנדרטיים המבוססים על התרופה גמציטבין השפעה מסוימת בחלק מהחולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע נמחקה שאלתי לפרופ' קוטן?חגית09/09/2007
היא לא מספיק חשובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה טעות
חגית09/09/2007טעות, עכשיו אני רואה שהיא נמצאת, לא ראיתי אותה קודם, פיספסתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמת הפניה
רות10/09/2007חגית,
רמת הגישה , רמת הידעות, רמת היחס לבן אדם, רמת ההתנהגות - הכל רואים בפניתך לפרופ' קוטן.
עשית זאת בקיצור וקולע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזופרניקס \סרטן בלוע הפהשלום ישראל09/09/2007
לפני 5 שנים עברתי סרטן בלוע הפה.קבלתי סדרה של שבוע כימו ואח"כ כ 30-35הקרנות לראש וצוואר. המחלה עברה חזרתי לתפקוד רגיל .לפני כחודש בבדיקות התגלה כי הפעם בצד ימין חזרה אותה מחלה.אני עברתי קורס של שבוע כימו וממתין לסדרת הקרנות.שאלותיי הן:1.מה הסבירות שמחלה זו חוזרת לאחר 5 שנים.2.ממה נוצרת המחלה ואם יש מצב שסביבת עבודה מאובקת ולא מאווררת משפיעה .3.מהם סיכויי הריפויי מהמחלה.4. האם ישנם מומחים בארץ או בחו"ל שאפשר להתייעץ איתם בנןגע למחלה זו ולטיפול בה תודה על עזרתכם ישראל שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן לוע האף
פרופ` אברהם קוטן09/09/2007סרטן הנזופרינקס הוא בעברית סרטן לוע האף (ולא סרטן לוע הפה). המחלה שכיחה יחסית בארץ, שכן היא אנדמית בצפון אפריקה, ועל כן אנו מגלים אותה בשיעור גבוה יותר מאשר בעולם המערבי, היות ובארץ ישנה אוכלוסייה די גדולה של יוצאי צפון אפריקה (יש עדויות לאתיולוגיה גנטית או וירלית). בעיקרון, מטלפים במחלה זו ע"י משלב של קרינה וכימותרפיה. שיעורי ההצלחה הם כ-70%. מרבית ההישנויות מתרחשות כ-2-3 שנים לאחר סיום הטיפול, אך עלולות להופיע הישנויות מאוחרות יותר, כמו במקרה של הפונה. או לחליפין, לא מדובר בהישנות אלא אולי נוצר סרטן חדש ברירית לוע האף. כאמור, המחלה לא נגרמת ע"י אבק וחוסר איוורור, אבל היא שכיחה יותר בקרב מעשנים.
היות והמחלה יחסית שכיחה בארץ, קיימת כל המומחיות וקיים כל הידע כיצד לטפל בה, וכן יש בנמצא מאיצים קוויים משוכללים וידע כיצד לתכנן את ההקרנות; יש בארץ את כל תכשירי הכימותרפיה והתכשירים הביולוגיים העדכניים, ואין לדעתי שום יתרון בייעוצים בחו"ל. כל אחד ממרכזי האונקולוגיה בארץ, בהם קיימת יחידת קרינה (רמב"ם, איכילוב, שיבא, בילינסון, הדסה י-ם, סורוקה) הינו בעל ניסיון בטיפול במחלה זו.
כאשר המחלה נשנית, הסיכויים להבריא כמובן פחות טובים, אך עדיין ניתן לרפא, ע"י טיפול תרופתי וקרינתי חוזר, חלק בלתי מבוטל מהחולים.
מרכזים באירופה בעלי ניסיון בטיפול במחלה - INSTITUT GOUSTAVE ROUSSI בפריז, בי"ח ממוריאל סלואן קטרינג בניו יורק, מרכז הסרטן בהונג קונג (המחה מאד שכיחה בדרום סין) ועוד.
אבל כאמור - מיותר להרחיק נדוד - יש את כל הניסיון והידע בארץ !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)