מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הליכהרויטל סולטן14/10/2010
שלום רב,
בתי בת קצת יותר משנה וחודשיים ועדיין לא התחילה ללכת , היא עומדת ומצליחה
ללכת עם עזרה מסביב לשולחן , או אם היא מחזיקה משהו , אבל עדיין לא הולכת
בכוחות עצמה, זה קצת מדאיג אותי כי אני מכירה תינוקות יותר קטנים ממנה שכבר החלו ללכת לבד , האם יש משהו לא בסדר , או האם יש משהו שאנו יכולים לעשות בכדי לעזור לה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה - תגובה
אורנה עטאר14/10/2010רויטל שלום,
אנו רוצים לראות הליכה עד גיל שנה וחצי ולכן בתך אינה בעיכוב.
לכל שלב התפתחותי יש טווח של מימוש וחלק הולכים יותר מוקדם ואחרים יותר מאוחר.
אני ממליצה לחוות המון חוויות של תנועה במרחב ושמירה על שיווי משקל בעמידה - כל אלו יובילו להשתכללות מערכת שיווי המשקל שלה ויכינו אותה להליכה.
בהצלחה.
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזקת ראשחגית14/10/2010
שלום,
אליה בן 3.5 חודשים ועדיין אינו מסוגל להחזיק את הראש יציב במאונך.
יש לציין כי על הבטן הוא מחזיק את הראש בסדר..
נסיתי לבצע את הבדיקה כאשר הוא על המזרן - להרים אותו בעדינות עם הידיים אך הראש "הולך" אחורה.
האם המצב תקין ?
אילו תרגילים אפשר לעשות על מנת לשפר את המצב ?
תודה,
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזקת ראש - תגובה
אורנה עטאר14/10/2010חגית שלום,
מומלץ לא לעשות את הבדיקה הזו בבית ולפחות לא לעשות את זה הרבה פעמים ולהשאיר את זה לרופאים כבדיקה להחזקת הראש.
אנשי מקצוע לומדים איך להסתכל על החזקת הראש בבדיקה זאת ומה שאת רואה לא בהכרח מעיד שהוא לא מחזיק את הראש טוב.
במידה והוא שוהה על הבטן ומרים ראש, שרירי הצוואר עובדים וזה מצויין. שרירים אלו גם משמשים אותו בהחזקה אנכית ולכן תראו שיפור גם בזה.
המשיכי להניח על הבטן ובביקור הבא בטיפת חלב את יכולה לבקש מהאחות להביע את דעתה.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזקת ראש
חגית15/10/2010תודה רבה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישנה על השמיכהמירי13/10/2010
בתי בת שנה ושלושה שבועות, נרדמת במיטתה אך רק על השמיכה. כבר חודש שלם ישנה על השמיכה (גם שנת צהריים). אם מוציאים לה אותה לא מצליחה להירדם. בלילות ישנה רצוף 10 שעות (ושוב, רק על השמיכה שמונחת על מיטתה). האם יש נזק בשינה על משטח רך (שמכת פוך)?
תודה, מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישנה על השמיכה - תגובה
דבי גרוס דולב14/10/2010הי מירי
אין בזה שום בעיה. גם בני, באותו הגיל, וישן רק על השמיכה. הרגלים...
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מוצצים ופטמותסיון13/10/2010
שלום,
רכשתי בקבוקים ומוצצים לרך הנולד מאותה חברה שעל שניהם מצויין שמיועדים
לגיל 0-2.
האם מומלץ בגיל חודשיים להחליף מוצצים ופטמות ליותר גדולים (כרגע התינוק בן 3 וחצי ח' ועוד לא החלפתי) או שמומלץ להישאר עם הגודל הקטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מוצצים ופטמות - תגובה
אורנה עטאר14/10/2010שלום,
פורום זה לא עוסק בנושא זה אך מניסיון אני יודעת שלפחות לגבי מוצצים רצוי להישאר עם הקטן ביותר.
נסי לשאול בפורום תזונת תינוקות לגבי ההבקבוקים.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חמישה חודשיםגילי13/10/2010
יש לי בן בן ארבע וחצי חודשים אני מתרגלת איתו כבר כמה שבועות תרגילים להתהפך והוא לא מתהפך אני מאווד דואגת!!!הוא הרבה מן הזמן על הידיים ושהוא על הבטן הוא בוכה אחרי כמה דקות אני נכנעתלו מה אני אמורה לעשות ואם יש לי סיבה לדאוג??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמישה חודשים - תגובה
ליאת קופיט13/10/2010לאה שלום,
אנו רוצים לראות התהפכות מלאה לשני הצדדים (בטן לגב/גב לבטן) עד גיל 6 חודשים ובכדי שהתהפכות תתבצע בצורה תקינה התינוק צריך לדעת לשכב בנינוחות על הבטן, גב וצידי גופו, את מתארת שבנך המון על הידיים ולא אוהב את השכיבה על הבטן, אני ממליצה לך לנסות ולתרגל איתו תרגילי שכיבה על הבטן (ניתן למצוא באתר), שכיבה על צידי הגוף וכמובן גם על הגב.
(ואם בכל זאת על היידים, אז נסי לערסל אותו, כך, שרירי גבו מתארכים ושרירי בטנו מרפים).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלקס מורוkeren.y.13/10/2010
שלום רב,
ביתי בת 4 חודשים בעוד עשרה ימים ואני רואה שלפעמים (לעיתים מספר פעמים ביום) בזמן שהיא ישנה מופעל אצלה רפלקס מורו. זה מתבטא בפשיטת הידיים החוצה במעין בהלה כזו.
האם זה בסדר שרפלקס זה עוד קיים בגילה ? מתי אמור לעבור ?
אציין כי היא תינוקת עירנית מאוד, מתפתחת כהלכה - מושיטה ידיים לצעצועים מגיל חודשיים וקצת, מושיטה ידיים לצעצועים כשהיא על ביטנה, מקשקשת הברות ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלקס מורו - תגובה
דבי גרוס דולב13/10/2010הי קרן
רפלקס מורו אמור להשתחרר מגוף התינוק בסביבות גיל 3 חודשים. מכיוון שהתפתחותה הכללית של ביתך טובה ותקינה נראה לי שאין מקום לדאגה.המשיכי לעכוב אחר זה ולרות האם הדבר חולף בשבועות הקרובים. חזרי לספר אם לא.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה מראשמיכל13/10/2010
שלום - האם נכון שבגיל 11 ח עדיין כדאי לתת לתינוק 15 דקות בהם נע בשכיבה ע הגב הוא ללא חיתול
מה הרעיון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה מראש - תגובה
דבי גרוס דולב13/10/2010הי יעל
אני מעולם לא שמעתי על זה אבל אני מניחה שזה לא הכרחי אבל גם לא מזיק. לשיקולך.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק לא לועסדני13/10/2010
שלום,
תינוק שלנו עוד מעט בן שנה וחדשיים. אוכל רק אוכל מרוסק בבלנדר וסימילק.
ניסינו לתת לא ירקות מעוכים והוא עשה כאילו הוא מקיא. ממש מפחיד. לא הצלחנו לתת לו לאכול את זה. הוא לא לועס. צריך לציין שעדיין אין לו בכלל שיניים.
האם זה עדיין תקין בגיל הזה? האם להמשיך לנסות לתת לו אוכל לא מרוסק כדי שילמד ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק לא לועס - תגובה
דבי גרוס דולב13/10/2010הי דני
יתכו שבשל העובדה שלבנכם אין עדיין שיניים הוא עדיין מתקשה בלעיסה. קשה לי לומר זאת בוודאות. מדובר אמנם בקושי לא שכיח אבל לא מדאיג. אני ממליצה להתיעץ עם רופא הילדים.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילהנדית13/10/2010
שלום לכולם,
בתי בת 10 חודשיים זוחלת זחילת גחון שני צעדיים ומפסיקה עכשיו התחילה לזחול גם אחורה ואם היא רוצה להגיע לדברים היא מתגלגלת\מתהפכת עד שהיא מגיעה לדבר שהיא רוצה.
היא מרימה את הראש מגיל 4 חודשיים בעקבות שהיא היתה המון על הבטן מגיל קטן,
כאשר היא מרימה את הראש היא מרימה גם גם את החלק של הכתפיים
איך אני יכולה לעודד את הזחילה שלה ע"מ שהיא לא תתעייף אחרי 2 -3 צעדים ?
ואיך אני יכולה לעודד אותה לזחול זחילה על 4 ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה - תגובה
דבי גרוס דולב13/10/2010הי נדית
האמת היא שבגילה של ביתך אנו כבר מצפים לראות זחילת 6 או לפחות זחילה רציפה.
בשל העובדה שביתך עדיין לא זוחלת וגם מתעייפת מהר מזחילת הגחון יתכן שיש קושי מסוים שמקשה עליה מימוש הזחילה כראוי. לאור זה כדאי אולי לבדוק מה מעכב ומקשה על ביתך ולפי אבחון זה ללמוד את התרגילים המתאימים.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזחילה
נדית14/10/2010היי דבי
על איזי תרגילים מדובר?
ומה לגבי הזחילה אחורנית האם זה בסדר שהיא זוחלת אחורה בצורה רצופה ולא כמו קדימה שהיא מתעייפת?
והיכן את נמצאת ? ואם אפשר לקבוע תור?
תודה
נדית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזחילה - תגובה
דבי גרוס דולב14/10/2010הי נדית
קשה להמליץ על תרגילים בלי לדעת מה מקור הקושי.
דחיפה לאחור מהווה לפעמים סימן מקדים לזחילה שבדרך.
אני מטפלת בבית התינוק ומגיעה כמעט לכל מקום בארץ.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמיניםדלית13/10/2010
שלום
בתי בת 5 שבועות. אנחנו מתגוררים בארה"ב.
כידוע לי בארץ נותנים לתינוקות לאחר לידה ויטמין A+D
לא נאמר לי פה כלום לגבי מתן ויטמינים. האם עלי לתת לבתי ויטמינים אלו ואם כן באיזה מינון?
תודה
דלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים - תגובה
דבי גרוס דולב13/10/2010הי דלית
פורום זה אינו עוסק בנושאים אלה. נסי בפורום של רפואת תינוקות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שקשורה לתינוקת בת שנתייםרונית אשטמקר13/10/2010
השאלה שלי קשורה לנעליים אהבתי מאוד את הנעליים איך אני רוצה לשמור אותם בשבילה לשנה הבאה איזה מידה בערך אני צריכה לקנות
היום היא לובשת מידה 4-5 וזה עדיין גדול עליה
תודה הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה שקשורה לתינוקת בת שנתיים - תגובה
דבי גרוס דולב13/10/2010הי הילה
שאלה זו לא ממש שייכת לפורום זה. נסי להתיעץ עם המוכרת בחנות הנעליים.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 8.5 חודשים אינו מתיישבאביב12/10/2010
בני בן 8.5 חודשים התחיל לזחול על 6 לא מזמן, עד אז זחל גחון
נעמד בעזרת חפצים, מתיישב בעגלה אך לא יודע לעבור למצב ישיבה מזחילה
עד מתי אי ישיבה נחשבת דבר תקין?
וכיצד אוכל לעודד אותו לשבת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה בנושא ישיבה
אביב12/10/2010משום שמבחינת יציבה הוא יודע להתיישב (בעגלה עובר ממצב שכיבה על הגב למצב לישיבה)
האם מותר להושיב אותו על הרצפה לצורך משחק באופן יזום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה בנושא ישיבה - תגובה
ליאת קופיט13/10/2010בגיל 8 חודשים שהתינוק יושב בצורה יציבה ניתן להושיב אותו באופן יזום בכדי לשחק אך מאוד לא מומלץ, הישיבה היא פאסיבית, הוא לא לומד את התנועה הנכונה כיצד לבצע זאת לבד וכמובן שגם יהיה לו קשה מאוד לחזור לעמידת 6 או לשכיבה ממצב של ישיבה יזומה.
בהצלחה,
ליאת קופיט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 8.5 חודשים אינו מתיישב - תגובה
ליאת קופיט13/10/2010הי אביב,
ישיבה עצמאית של תינוק מתבצעת בין 8-10 חודשים, לפי התיאור שלך בנך מתיישב בעזרת שרירי הבטן (מושך עצמו קדימה בעגלה),
המצב בו הוא אמור להגיע לישיבה נכונה ואיכותית, היא דרך הצד. כאשר הוא על 6 , משכי מעט את האגן שלו הצידה, כך שהישבן "יפול" הצידה ורגליו יהיו מסוכלות. תנסו לעבוד איתו כמה שיותר(כמובן לבצע את התרגיל לשני הצדדים כדי לשמור על סמטריה של הגוף) ומשם הוא יכיר את התנועה לישיבה עצמאית מעמידת 6.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכותשושי12/10/2010
בתי בת ארבעה וחצי חודשים מתהפכת מהבטן לגב באמצעות העלאת פלג גוף תחתון מרימה ישבן גבוה עי דחיפת הרגלים ואז מסובבת את הגב עד להתהפכות. היא פחות נעזרת בידיים על אף שהיא שוכבת בצורה יפה על האמות.
יש לציין שהיא שוכבת בעיקר רק על הבטן. לא מסכימה לשכב על הצד בכלל.
עדיין לא מתהפכת מהגב לבטן ואינה מרימה את רגליה לצדדים כאשר היא שוכבת על הגב. האם נורמלי?
שאלה נוספת - מתי תינוקות מתחילים לצחוק בקול רם. אני מנסה לדובב כולל דגדוגים אך ללא הצלחה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכות - תגובה
דבי גרוס דולב13/10/2010הי שושי
את יכולה לעזור מעט לביתך לשכלל ולשפר את ההתהפכות מהבטן לגב ע"י התרגיל הבא:
בשכיבה על הבטן להגביל את מרפקי התינוקת לרוחב הכתפיים והלתחיל לעשות העברות משקל קטנות ממרפק למרפק. העברות המשקל הולכות וגדלות עד להיפוך מלא.
זה תקין שביתך עדיין לא מתהפכת מהגב לבטן, הדבר יכול להתרחש עד גיל חצי שנה.
צחוק בקול רם יכול להגיע גם בשלבים מאוחרים יותר והוא תלוי גם בטמפרמנט של התינוק. המשיכי להצחיק אותה והדבר בור יבוא.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב ראיה לתינוק בן 3 חודשיםחנה11/10/2010
תינוק בן 3 חודשים מפותח טוב [מרים יפה ראש,מתהפך מהבטן לגב,מגרגר]
אך לא עוקב לצדדים רק מול וממוקד רק למס' שניות וגם זה הקושי רב,
אם הוא על הבטן ואצלצל עם משחק מצידו הוא לא מחפש מאיפה הצליל,אך אם מדברים אליו בקו ישיר הוא משיב יפה,
בדיקת שמיעה בתל השומר לאחר לידה היה תקין,
רופא ילדים אכן ראה שהוא לא ממקד מבט אך אמר שזה חוסר בשלות,כנל בטיפת חלב ורופא עיניים.
אנו מאד מודאגים ורוצים לדעת מה זה יכול להיות?
ולמי כדי לפנות ליעוץ?
אנא ענו לנו בדחיפות, אנו נקרעים מדאגה.
בתודה מראש,חנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב ראיה לתינוק בן 3 חודשים - תגובה
אורנה עטאר14/10/2010חנה שלום,
במידה ואנשי מקצוע אמרו שאין מה לדאוג ומדובר בחוסר בשלות אז מה שניתן לעשות זה לחכות.
האם הוא נולד בזמן?
רצוי לשלול שאין איזו החזקה שרירית שלא מאפשרת לו להניע את הראש לצדדים.
אם את מציגה לו צעצוע או פנים ומניעה אותו לאט (!) מצד לצד האם הוא עוקב?
תנסי את זה ותעדכני אותי ואראה איך אוכל לסייע.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 9 וחצי חוד' לא זוחלטירנה10/10/2010
בני בן תשעה חוד + מתישב בכוחות עצמו, חוזר חזרה מישיבה לשכיבה על הבטן ומיד מתגלגל חזרה לגב, מתהפך הגב לבטן והבטן לגב, מסתובב על ציר על הבטן וגם על הגב, דוחף את עצמו אחורה כשהוא שוכב על הגב, אך עדיין לא זוחל. לא מוכן לשכב על הבטן יותר ממספר שניות, אני מושיטה לו גירויים שונים עושה את כל מה שהדריכו אותי בטיפת חלב אבל הוא מסרב לזחול או בכלל לשכב קצת יותר על הבטן והרים את חלק הגוף הקדמי על הידיים.
האחות בטיפת חלב 'מאשימה ' אותי בכך שאיפשרתי לו לשבת מפני שעכשיו אין סיכוי שירצה בכלל לזחול. הרי נוח לו וכל הצעצועים מסביבו.
מה עושים עכשיו? אני מבינה שזו בעיה. הבנתי שעלי לקחת אותו באיזשהו שלב לפיזיוטרפיה על מנת לזחול. מה עושים במקרה כזה?
תודה טירנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 9 וחצי חוד' לא זוחל - תגובה
אורנה עטאר11/10/2010שלום רב,
אכן רצוי שישכב על הבטן בכדי שיממש את שלב הזחילה. בפורום זה תוכלי למצוא תרגילים לשיפור שכיבה על הבטן אותם תוכלי לתרגל עם בנך.
אני ממליצה לנסות ולהשכיב אותו על הבטן על כדור פיזיו - ולתת תנועה של הקפצות, לאחוז באזור האגן. לרוב יחד עם תנועה תינוקות שוכבים יותר על הבטן.
בנוסף - אני ממליצה להעלים את כל הצעצועים שמסביבו ולשים צעצוע אחד שהוא אוהב קצת רחוק ממנו בכדי לעודד התקדמות.
כל פעם שהוא מתיישב את יכולה להחזיר אותו אל הבטן ולקחת לו את הצעצוע ומעט להרחיקו.
בכדי לעודד עלייה על 6 - כשהוא שוכב על הבטן ומיישר ידיים על הבטן (כמו שכתבת) - הרמי את האגן שלו כלפי מעלה ועודדי אותו לתנועה של רוקינג על 6.
בנוסף הראי לו בועות סבון על הגחון - כל פעם בועה ליד אחת בכדי שיעביר משקל על הבטן.
במידה ותראי שאת לא מגיעה לתוצאות לבד בשבועות הקרובים - אנא שיקלי אכן לראות איש מקצוע. אני ממליצה על מדריכות להתפתחות תינוקות.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- בן 9 חוד' לא זוחל
טירנה11/10/2010אורנה תודה, אני אעבוד עם דניאל. כעת ניזכרתי שכאשר היה בן כ-3 חוד' הגעתי למכון שלכם בדיסנצ'יק עם סטודנטית שלכם ודניאל שימש כ'דוגמן'. ישמתי את מה שהמלצתם לגבי הפוף הגדול והתנוחה העוברית לדרך האחיזה שכבר באותו יום שלחתי את בעלי להשיג לי פוף ענק ממילגה.
עד היום אנחנו משתמשים בפוף הוא מדהים.
אנסה להשיג כדור פיזיו ואעבוד איתו על פי המלצותייך.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)