מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 11 חודשאמא03/10/2010
שלום,
בני בן 11 חודש, זוחל, יושב ונעמד בעזרת חפצים.
עדיין לא התחיל ללכת עם תמיכת חפצים.
האם תקין וכיצד ניתן לעזור לו?
הבנתי שהליכון לא מומלץ, האם נכון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 11 חודש - תגובה
אורנה עטאר04/10/2010נשמע תקין לגילו.
אכן הליכון אינו מומלץ. כל דבר שמעכב הליכה עצמאית אינו ממולץ.
יש לו עוד זמן.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 9 חודשיםנטלי03/10/2010
שלום רב...בתי בת ה9 חודשים מאוד אוהבת לשחק בכל מני מכוניות כבר מגיל 8 חודשים.היא אוהבת להסיע אותן,לבדוק להן גלגלים וכו'.האם זה תקין? בתודה מראש.נטלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנטלי
דבי גרוס דולב03/10/2010הי נטלי
מה יכול להיות לא תקין בנטייה לשחק עם מכוניות?.. אני לא רואה שום בעיה עם זה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטיית ראש לשני הכיווניםיעל03/10/2010
בתי בת ה8 חודשים מחזיקה ראש בהטייה פעם לצד ימין ופעם לצד שמאל ומדי פעם גם ישר. היא ילדה מאוד פעילה, מתהפכת לשני הכיוונים כבר כשלושה חודשים, זוחלת גחון מהר מאוד ולאחרונה התחילה לעמוד גם על שש אך רק לכמה שניות ומנסה להתנדנד קדימה ואחורה. ההטיה ניראת כאשר היא על הבטן או יושבת. בדיקת ראיה שעשינו בגיל חצי שנה היתה תקינה. רוב היום היא נמצאת על הבטן, משחקת וזוחלת ברחבי הבית ללא בעיה.
מה הסיבה להטייה זו? איזה תרגילים ניתן לעשות במקרה כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליעל
אורנה עטאר03/10/2010יעל שלום,
אינני מבינה מה הכוונה בהטייה הזו. את מתארת שהיא מסתכלת לכל הכיוונים - אז איפה הבעיתיות? ממה שאת מתארת לא מדובר בהעדפת צד מסויים ולכן זה לא מובן לי.
אם את מתכוונת שהיא נוטה להסתכל יותר לצדדים ולא ישר - זה לא מוכר לי ואני ממליצה לתרגל איתה על כדור על הבטן - הושטת יד או רק מבט לעבר בועת סבון כאשר הכדור נע קדימה - להציג לה את הבועה גבוה ולהיפך ולהקפיד לעשות זאת רק בזויות ישרה למבטה.
מה קורה במצב בו את מראה לה חפץ לקוב אחריו 180 מעלות על הבן ועל הגב - האם היא עושה זאת?
מקווה שקצת סייעתי - לפעמים אין כמו מראה עיניים...
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיית ראש
יעל03/10/2010הכוונה היא שכשהיא מסתכלת קדימה, הראש שלה בצד אחד יותר קרוב אל הכתף מהצד השני כמו בהעדפת צד רק שהיא משנה את הצדדים כל פעם, פעם יותר קרוב לכתף ימין ופעם לכתף שמאל. אין לה בעיה לסובב את הראש לשני הכיוונים, יש לה תנועת ראש מלאה. היא עוקבת אחרי הצעצוע לכל הכיוונים, גם עם זה אין בעיה. אבל זה נורא מוזר שהיא לא תמיד מחזיקה את הראש ישן. היא מסתובבת לשני הכיוונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיית ראש - תגובה
אורנה עטאר04/10/2010יעל שלום,
ייתכן ושרירי הצוואר שלה אינם חזקים מספיק ולכן למעשה אינה יכולה להחזיק את הראש במרכז. אם זה אכן כך - את אמורה לראות זאת גם כאשר נושאים אותה - האם כך הדבר?
האם במעקב בטיפת חלב אמרו משהו על החזקת הראש?
תעני לי ואנסה לסייע.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיית ראש
יעל04/10/2010כן, ניראה שהשרירים שלה לא חזקים מספיק, ורואים הטיית ראש גם כשהיא על הידיים. בטיפת חלב לא שמו לב על כך עד עכשיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיית ראש - תגובה
אורנה עטאר06/10/2010אז לדעתי יש לראות איש מקצוע ולקבל טיפול כראוי.
אני ממליצה על מדריכה להתפתחות תינוקות.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה בת 9 חודשיםלילך03/10/2010
שלום, בתי בת 9 חודשים זוחלת גחון לאחור כבר חודש וחצי. היא לא זוחלת קדימה למרות שאני עוזרת לה עם כפות הרגליים מדי פעם. לאחרונה התחילה להרים את הטוסיק ולעמוד על הברכיים ולהתנועע, כל פעם יותר ויותר זמן, מה זה אומר? האם מנסה לשבת? לזחות קדימה? מה השלב הבא?
תודה מראש, לילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליך
דבי גרוס דולב03/10/2010הי לילך
התנועות שעושה ביתך אכן מרמזות על נסיונות לזחילת 6 ולהתיישבות. אין חוקיות למה שמגיע קודם, זחילה או התישבות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל לגיל 9 חודשיםלילך03/10/2010
בתי כבר בת 9 חודשים, מה ניתן לתת לה לאכול חוץ מפירות ומרק טחונים?
מדי פעם אני נותנת לה בסקוויט של מטרנה, או גמדים. האם אפשר כבר לתת ביצה קשה או חביתה? האם מוצרי חלב כמו דני שוקולד מומלצים? ומה יכול להחליף ארוחה שלמה של בקבוק 180?
אשמח לתשובה. תודה. לילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללילך
דבי גרוס דולב03/10/2010הי לילך
אנא נסי בפורום תזונת תינוקות, אנו לא עוסקות בנושאים אלה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבורמיטל03/10/2010
שלום רב,
ברצוני לברר לגבי הבת שלי, היא בת שנה וחודש ועדיין לא מוציאה אפילו לא הברה אחת מפיה חוץ מצעקות. לפני חודשיים בערך היא הייתה אומרת דה דה בלי סוף וכעת הפסיקה והחליפה זאת בצעקות במקום לדבר, יש לציין שהתפתחותה תקינה מאוד בשאר הדברים ורואים שהיא מבינה ואף מקשיבה למה שמדברים איתה אך לדבר היא לא מנסה בשום אופן האם יש צורך בבדיקות עם גורמים רפואים או לתת לה עוד זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור
מיטל03/10/2010שכחתי לציין שהיא לוקחת מוצץ (אני לא יודעת אם זה קשור)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה למיטל
דבי גרוס דולב03/10/2010הי מיטל
פורום זה אמנם אינו עוסק בנושאים אלה אבל מנסיוני האישי אני יודעת שאין צורך לדאוג לגבי דיבור ומלמול בגיל כה צעיר. אם את רוצה תשובה מפורטת יותר נסי להתייעץ עם קלינאית תקשורת.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנוחות...סיון02/10/2010
שלום
יש לי תינוק בן 3 ח' שנולד בשבוע 36 והשתחרר מבית חולים במשקל 2.300.
בגיל חודשיים היינו בפיזיוטרפיה (ביקורת) כיון שהוא הרים מעט את הראש אך היה בוכה וסרב לשכב על הבטן. כמו כן העדיף לסובב את הראש ולהתבונן רק לצד אחד.
העדפת צד כבר מתחילה להסתדר וכבר אפשר לומר שיש איזון.
הרביתי מאז להשכיב אותו על הבטן והוא פשוט מניח את הראש ונרדם ומאז לא מרים את הראש. מה עושים?
ושאלה נוספת, כשהוא ישן על הגב הוא זז הרבה, משנה את תנוחת הראש, מסובב את כל הגוף, נוחר, מחרחר... כשהוא ישן על הבטן הוא לא זז.
בתנוחה שהוא נרדם כך הוא מתעורר גם אם זה לכמה שעות.
הוא אפילו לא מסובב את הראש לצד השני.
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנ
דבי גרוס דולב02/10/2010הי נ
אי הרמת ראש יכולה להעיד על חגורת כתפיים חלשה או על טונוס שרירים מעט נמוך, כדי לדעת זאת בבטחון יש להכיר את התינוק ומתוך זה להחליט על תרגילים.
שינה על הבטן אכן אהובה על רוב התינוקות מכיוון שבתנוחה זו מרגיש התינוק מוגן ומכונס יותר וישן עמוק יותר. נותר לך רק להחליט האם את רוצה לאפשר לו זאת..
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחותסיון01/10/2010
שלום לכולם
בתי בת 9 חודשים- והיא רק זוחלת זחילת גחון....
היא לא מראה סימנים לזחילה על 6- לא מרימה את הטוסיק.... לא משהו....
אני שמה לה כרית קטה על הבטן על מנת לתרגל איתה להפעיל את הבירכיים אך לבינתיים כלום....
היא לא יושבת- וכשאני שמה אותה במצב ישיבה זה מחזיק פרק זמן מאד קצר עד שהיא חוזרת לזחילה....
מה דעתך???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לסיוון
דבי גרוס דולב02/10/2010הי סיוון
אנו מצפים לראות זחילת 6 עד גיל 10 חודשים ובעקבות זה התישבות. חכי עוד כחודש ואם לא תראי התקדמות עד אז, חזרי אלי, בנתיים חשוב לא להושיב את התינוקת.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילת שש לפני ישיבהעידית01/10/2010
הילד שלי בן 7 חודשים וזוחל במרץ על שש כבר כחודש. הוא עדיין לא התיישב בעצמו בשום צורה שהיא. מה שכן, בשבועיים האחרונים הוא התחיל לטפס על כריות וכל מה שגבוה ועומד/יושב על הברכיים לפרקי זמן יחסית ארוכים. אני חוששת שייווצר מצב שמהתנוחה הזו הוא יתיישב בצורת W. האם יש דרך "ללמד" אותו אחרת? האם עלול להזיק לברכיים? אודה לתגובה. שבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעידית
דבי גרוס דולב02/10/2010הי עידית
המצב האידאלי הוא אכן שתהיה התישבות לפני היעמדות ואחת הסיבות היא מניעת ישיבת W.
כדי לעודד התישבות נסי את התרגיל הבא:
להושיב את התינוק בישיבה משוכלת כשאת נמצאת מאחוריו וצחזיקה את רגליו בתנוחת שיכול, במקביל לעודד אותו לרדת חזרה לעמידת 6, לשחרר את הרגליים רק לאחר הירידה על 6. תרגיל זה מלמד ירידה לעמידת 6 מישיבה ומפה גם התישבות, יש לחזור על התרגיל ברצף מספר פעמים ביום, בהצלחה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה. פורום נהדר!!!
עידית02/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה לא סימטריתליאן30/09/2010
שלום, חג שמח ותודה על העזרה שאתן מעניקות בפורום!
ביתי בת חצי שנה ומזה כשבועיים שלושה זוחלת גחון, עדיין לא ממש במרץ אבל מתקדמת :-)
העניין הוא שהיא מושכת עצמה עם שתי הידיים ביחד (לא פעם יד אחת ופעם השנייה) ומשתמשת רק ברגל שמאל כדי לדחוף את עצמה ורגל ימין נשארת מתוחה וישרה. כשאני מנסה "לעזור" לה בכיפוף רגל ימין בזמן הזחילה היא נוטה להשתמש בזה כדי להתהפך משום מה.
מעבר לזה היא מתהפכת חופשי מהגב לבטן ומהבטן לגב וכבר מתחילה להתנדנד על הברכיים. עוד לא מתיישבת בעצמה אבל שומרת על יציבות מסויימת בישיבה.
האם עליי להילחץ/ לטפל בעניין הזחילה רק עם רגל אחת או שזה עניין טבעי שניתן להניח שיעבור מעצמו?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא מוטרדת
אורנה עטאר01/10/2010שלום רב,
אני ממליצה כן לעבוד על סימטריה בזחילה מאחר ורק התחילה לזחול ויש סיכויים גבוהים לשינוי דפוס הזחילה.
תרגילים שאני ממליצה עליהם:
1. הושטת יד לחפץ על הבטן - כל פעם הושטת יד אחרת, לראות שהיא ושה העברת משקל מיד ליד ומנתקת יד מהמזרון. ניתן לעשות את התרגיל הזה גם על כדור פיזיו. כדאי לעשות אותו עם בועות סבון - זה מרתק בעיניהם. על הכדור - יש לראות שהיא מכופפת את הרגל הנגדית בזמןן העברת משקל.
2. דחיפה עם כפות הרגליים - להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהוא ידחוף כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים. המוח יודע לתרגם זאת לדחיפה עם הרגליים על הבטן.
והמשיכי עם התרגיל שאת עושה עם כיפוף רגל ימין או אולי רק הצמדתה לקרקע ומעט טפיחות בכדי שתקפל אותה ולא תשאיר אותה ישרה.
במידה ותראי שאת לא מגיעה לתוצאות לבד בשבועיים הקרובים - תשקלי לראות מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי שתאבחן את הסיבה באופן מדוייק ותתן לך תרגילים בהתאם.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכותגל30/09/2010
בתי בת 4 חודשים בעוד שבוע, בגיל חודשיים התחילה להתהפך מהטן לגב אבל אחרי חודש פתאום הפסיקה לגמרי, כרגע מסוגלת להעביר אפילו חצי שעה רצוף על הבטן מרימה את הראש יפה אפילו מרימה ידיים מהרצפה ונוגעת בצעצוע אבל כאילו שכחה לגמרי להתהפך. כשהיתה מתהפכת לא נראה היה שנבהלה. השבוע התהפכה מהגב לבטן ומאז עושה את זה כל הזמן ברגע שניחים אותה על הגב, הבעיה היא שמהרגע שלמדה להתהפך מהגב לבטן לא מוכנה להירדם- ישנה מגיל חודשיים בכוחות עצמה עם המוצץ על הגב ומרגע שלמדה להתהפך צורחת בהיסטריה איך שמשכיבים אותה במיטה או בכל פעילות אחרת על הגב- אוניברסיטה, החתלה...
זה הגיע למצב שהיא ישנה במך יום שלם רק רבע שעה והתעוררה כאילו בבהלה מזה שהיא על הגב והתהפכה. על הבטן היא לא מצליחה להירדם ומתעצבנת.
יש לציין שמהיום שנולדה ישנה תמיד שינה אחת במהלך היום על הבטן (בד"כ כשהיתה נרדמת עם הבקבוק והייתי מניחה אותה במיטה ישנה ולא היתה צריכה להירדם בעצמה) כך שהיא יודעת מה זה לישון על הבטן וגם על הגב מההתחלה
האם יש משהו שניתן לעשות כדי לשנות את המצב של הבכי משהייה על הגב?
האם זה קורה שלמידה של התהפכות יכולה להביא לשינוי כזה בהתנהגות ומה אפשר לעשות כדי לעזור לה? יכול להיות קשור לזה שידעה להתהפך מהבטן לגב והפסיקה פתאום?
אני חייבת לציין שהיא ילדה חייכנית מאוד ורגועה, אינה בוכה בכלל, גם כשעייפה היתה מרדימה עצמה לבד וזה שינוי פתאומי לגמרי בהתנהגות
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגל
אורנה עטאר01/10/2010גל שלום,
שינויים כאלו יכולים לקרות.
התהפכויות רצוניות מתחילות סביב גיל 4 חודשים ולכן ייתכן וזו הסיבה שהפסיקה להתהפך לפני כן.
לגבי התהפכות בטן גב - הנה תרגיל: (בלשון זכר)
להשכיב אותו על הבטן, רוכנים מעליו ומכניסים יד אחת מתחת בית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד. לאט לאט להכניס את הזרוע פנימה עד שהוא יניח ראש ולהמשיך את ההתהפכות ולהפגיש יד עם רגל נגדיים. חשוב לעשות את זה באיטיות ולראות שהראש לא נופל. אפשר לשהות קצת על הצד ולתת לו להשלים את הגלגול. לעשות זאת לשני הכיוונים.
לגבי שינה על הבטן - ניתן להרגיל אותה לכך ע"י שילוב של טפיחות על הטוסיק (שגורמות לתנועה בכל הגוף עד הראש).
לגבי הבכי בשהות על הגב - קשה לי ליעץ לך בלי לראות אותה ולהבין מה הסיבה לקושי. נסי לשלב כל מיני סוגי מגע כמו טפיחות בבית החזה, מגע עמוק, לחיצות וכו'. נסי לשלב הרמת רגליים לכיוון בית החזה והייתי גם מציעה שהות על הגב בתוך פוף.
מקווה שקצת עזרתי. תעדכני איך הולך.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה הוא לא מתחיל לזחול?שרון דר29/09/2010
היי,
הבן שלי בן 10 חודשים. הוא עדיין לא זוחל.
מסתובב סביב ציר באופן חופשי ומרים את הטוסיק כבר הרבה זמן.
פשוט נראה שלא מנסה לזחול.
גירויים כגון צעצועים וכו'.. לא עושים את העבודה.
הוא מתהפך מהגב לבטן כשהוא ממש רוצה אבל נראה לי טיפה מתעצל :) קשה לו.
מהבטן לגב הוא מתהפך בצורה לא יציבה ודופק את הראש בדרך כלל.
לאחרונה גם מנסה להתיישב כשהוא בזוית בעגלה ואף מצליח.
הוא מנסה לשבת הרבה מאוד , גם עלינו וגם בעגלה.
אשמח לשמוע דעות / הצעות.
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשרון
דבי גרוס דולב30/09/2010הי שרון
את מתארת קושי של בנך לא רק בהתקדמות אלא גם בהתהפכות מגב לבטן ובהתהפכות מבטן לגב. נשמע שמדובר בקושי כללי שחשוב לאבחן. אין תינוקות עצלנים, יש תינוקות שקצת קשה להם ואת הקושי יש לאבחן וללמוד תרגול ביתי על פי אבחון זה. ישנו רף בו אנו בודקים מימוש שלבים בהתפתחות ואם יש קושי להגיע לרף זה צריך לבדוק וכדאי לעזור, דרך פורם באינטרנט קשה לעזור, צריך להכיר את התינוק על מנת לדעת מה מעכב אותו.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנה(גמישות יתר) שמסרב לזחוללימור29/09/2010
יש לי ילד בן שנה שמסרב לזחול למרות כל ההפיתויים הוא תמיד שוכב על הבטן או יושב ומסרב לזוז אשמח לקבל עצה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללימור
דבי גרוס דולב30/09/2010הי לימור
עצתי הטובה ביותר היא למהר ולפגוש מדריכה להתפתחות תינוקות או כל איש מקצוע עליו תחליטי שכן מדובר בעיכוב התפתחותי גדול מאוד שעלול להשפיע על יכולות מאוחרות יותר. במקביל אני ממליצה בחום להפסיק ולהושיב את בנך שכן הושבה לפני התישבות עצמאית עלולים לשבש את תהליך ההתישבות העצמאית ולגרום לדילוג על זחילה. מצטערת על חד המשמעותיות של תגובתי אבל חשוב לי להדגיש את חשיבות הטיפול בבנך.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמה על הידייםשרון29/09/2010
שלום, בני בו חודש וחצי וכל זמן שהוא ער הוא רוצה שאני ארים אותו על הידיים.
ניסיתי לשים אותו בעגלה או על מזרון והוא אינו מוכן לזה,מתחיל לבכות ולצרוח וברגע שאני מרימה אותו הוא נרגע. דבר זה אינו מאפשר לי לעשות דברים בבית. האם זה אופייני לגיל הזה? או שזה הרגל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשרון
דבי גרוס דולב30/09/2010הי שרון
לא מדובר בהרגל אלא בצורך. מדובר בתינוק מאוד צעיר שעד לא מכבר חווה הרבה חום, מגע וקירבה והוא עדיין זקוק לדברים אלה. נסי להשתמש במנשא בתנוחת ערסול, כך תוכלי גם לעשות את עבודות הבית וגם להעניק לתינוק מקום חם, בטוח ומגונן.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חינוך תינוק בן 7 חודשים. האם ניתן?עידית29/09/2010
יש לנו תינוק מקסים בן 7 חודשים אוטוטו. בחודשיים האחרונים יצא מצב שבילינו איתו המון זמן ביחד (בגלל החגים ובגלל שבעלי לא עבד בשעות היום). כיום, הוא ממש התרגל לכך שיש איתו מישהו צמוד אליו רוב שעות היום. כשאנו משאירים אותו על מזרון הפעילות לבד, אחרי דקות ספורות הוא כבר "דורש" תשומת לב אישית וצמודה. זה מתחיל בקיטורים קטנים ומגיע לבכי עצבני. ניסינו "להתעלם" אך הבכי והדרישות מתגברות. איך ניתן "לחנך" או להרגיל אותו להעסיק את עצמו יותר? לפני כחודש חזרתי לעבודה והוא נמצא עם אימי שנאלצת להיצמד אליו כמעט בכל רגע נתון. זה מעייףףףףף. נשמח לכלים להתמודדות.... אנא, אני מרגישה שכל יום שעובר בלי "טיפול" מתפספס... תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעידית
דבי גרוס דולב30/09/2010הי עידית
אין ממש דרך "לחנך" בגיל זה במיוחד לאור העובדה שמדובר בתופעה שמתאימה להרבה מאוד תינוקות וגם לגיל זה. הדרך הנכונה לנהוג היא להמשיך ולנסות בכל פעם להשאירו לשחק לבד, כשהוא בוכה אפשר לשבת לידו ולא להרימו מייד, אפשר לקרוא לו מרחוק בקול רם ולנסות להרגיע אותו דרך הקול וללא הרמה, אפשר להרים ולהרגיע ואז להחזיר למזרון וכן להניח את המזרון קרוב למקום בו נמצאת הדמות המטפלת בו, גם במטבח.
הרגלים כאלה משתנים עם הגיל.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבי תודה רבה, לפחות הרגעת אותי קצת.
עידית01/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)