מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן חצי שנה-התהפכותיפעת25/10/2010
שלום.בני בן החצי שנה התחיל להתהפך מהגב לבטן בגיל 4.5 חודשים.בגיל 5 חודשים התחיל להראות גם סימני התהפכות מהבטן לגב אך לא בהתלהבות יתרה.
העיניין הוא שעכשיו כשהוא כבר בן חצי שנה לא מעוניין יותר להתהפך.הוא שוכב יפה על הבטן מושיט ידיים יפה לחפצים,מסתובב סביבעצמו אבל לא רוצה להתהפך-מתהפף לפעמים אך רק מהגב לבטן.מה עושים???עלי לציין שהוא הרבה על הידיים מפני שמקאר הרבה כשנמצא על המזרון
תודה
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן חצי שנה-התהפכות - תגובה
דבי גרוס דולב25/10/2010הי יפעת
לעיתים קרובות חלה נסיגה או עצירה בהתפתחות של התינוק וזה מוכר ותקין. את יכולה לתרגל עם בנך תרגילי התהפכות מבטן לגב המופיעים בפורום זה ולוודא שהדבר קורה בשבועות הקרובים.
לא הבנתי את הסיבה לאי השכבה המספקת על המזרון.. אבל חשוב להקפיד גם על כך.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים בגיל שבועלימור25/10/2010
האם יכול להיות שלתינוקת יונקת בת שבוע יש גזים בעקבות כניסת אויר במהלך הנקה?
אם כן מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים בגיל שבוע - תגובה
דבי גרוס דולב25/10/2010הי לימור
בד"כ גזים מגיעים טיפה אחרי אבל אם את מרגישה אז כך אז יכול להיות שאצל בנך זה כבר התחיל.
כדי לעזור מעט לתינוק ניתן להרבות בתנוחת הערסול, לעסות את הבטן, לקפל רגליים לכיוון הבטן הלוך ושוב ולהחזיק את התינוק על אמת היד תוך כיפוף ברכיים לכיוון הבטן.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חפצים בפהנעמי24/10/2010
ברור לי שתינוקות חוקרים ומרגישים כל דבר דרך הפה.
באיזה גיל אפשרי לצפות מילד להפסיק להכניס כל דבר לפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חפצים בפה - תגובה
דבי גרוס דולב25/10/2010הי נעמי
מדובר בתהליך ארוך ואינדיבידואלי. ילד יכול להפסיק להכניס חפצים לפה בגיל שנה אבל גם בגיל שנתיים.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלונתמיכל24/10/2010
שלום
כיצד ניתן לחסוך מבת שנה את כאבי בקיעת השיניים ואת התופעות - שפעת, נזלת וחום הנלויים אליהם - אגב - בצמידות קורלטיבית.
אני מחפשת פתרון טבעי...גם.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלונת - תגובה
דבי גרוס דולב24/10/2010הי יעל
אני לא בטוחה שאפשר ממש למנוע את הקשיים שכרוכים בהוצאת שיניים. אני מאמינה שלכל דרך טיפול אלטרנטיבית יש את ההצעות שלה לבעיה זו אבל אני לא מכירה דרך אחת שממש עוזרת, אולי יש..
אפשר לשקול הומאופטיה, שימוש בשרשרת אבני ענבר, רפואה סינית ועוד,
צריך לשמוע המלצות ממקור ראשון או פשוט לנסות את מה שמתחברים אליו. נסי בפורומים של רפואה אלטרנטיבית ושיעבור בשלום.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיונות עמידהחגית24/10/2010
בני בן החמישה וחצי חודשים ממהר - זוחל כבר חודשיים, יושב כמעט לבד, וכבר זמן מה מנסה לעמוד כאשר נתקל במשהו שמאפשר לו לטפס עליו. ניכר שהוא מבסוט מאד מהעניין. לאור העובדה שתמיד אומרים 'לא להעמיד' (למה?) אני תוהה אם זה שהוא עושה זאת ספונטנית הופך את זה לבסדר או שלנסות למנוע ממנו לעשות זאת מפאת גילו הצעיר? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסיונות עמידה - תגובה
דבי גרוס דולב24/10/2010הי חגית
גם וגם..
מצד אחד בנך כבר עבר דרך כל שלבי ההתפתחות הקודמים ולכן אין מניעה מעמידה. ההמלצה לא להעמיד מיועדת לתינוקות שטרם הגיעו לזה בעצמם או שעדיין לא עשו שלבים מוקדמים יותר בהתפתחות ולכן לא כדאי להקדים שלבים.
מצד שני בנך מאוד מאוד צעיר וצריך לשהות זמן ממושך בכל שלב ושלב. אין אפשרות וצורך למנוע זאת מבעדו אבל חשוב לא לעודד זאת ובמקביל לעודד הרבה הרבה זחילה, לראות שיש התיישבות ולהינות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחפץ מעבראודרי24/10/2010
שלום,
בתי בת שנה והחלה ללכת לגן לפני חודשיים. יש לה דובי אליו היתה קשורה רק בזמן השינה. מאז הגן היא צמודה לדובי ואנו לא עוזבים את הבית בלעדיו,היא צריכה אותו סביבה כל הזמן ואם היא לא מוצאת אותו היא פורצת בבכי שרק הדובי יכול לעצור.
חשוב לי לציין שאני לא רואה בכך בעיה או משהו רע, אבל בגן חושבים שזה בעייתי וצריך לגמול אותה , מאחר והדובי מפריע להתנהלות שלה בהמלך היום בגן והיא לא תמיד משתפת פעולה ומשתתפת כמו שאר הילדים.
בנוסף, חשוב לי לומר שבתי היא תינוקת מאוד פתוחה לשינויים, חברותית ולא חרדתית כלל. מאז התחילה את הגן משהו בה השתנה ופתאום היא גם צמודה למוצץ הרבה יותר בקושי אוכלת, ויש לה התקפי צעקות חזקים. אני מאוד מודאגת.
האם עלי לגמול אותה ממנו ואם כן אז איך? האם בבת אחת או בהדרגה?
איך עלי להתנהג עם שינוי ההתנהגות שלה? האם זה משהו חולף?
אשמח לקבל את חוות דעתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחפץ מעבר - תגובה
דבי גרוס דולב24/10/2010הי אודרי
הפורום שלנו אינו עוסק בנושאים התנהגותיים, אני ממליצה לפנות לפורום מתאים כדי להתיעץ. אני רק יכולה להגיד שתשובה לנושא כזה תלויה גם בתפיסה של המשפחה ועלייך להחליט גם מה דעתך ונטייתך בעניין ולנהוג גם לפי זה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכות מהבן לגבניסו23/10/2010
שלום
בת שלי היום 3 חודשים וארבעה ימים
גליתי שהיא מתהפכת מהגב לבטן לבד
האם זה נורמלי
ותואם ההתפתחות של הגיל הזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכות מהבן לגב - תגובה
ליאת קופיט23/10/2010שלום ניסו,
ביתך מקדימה מעט את "סרגל ההתפתחות" וזה בסדר גמור. בדרך-כלל תינוק מתחיל להתהפך בגיל 4 חודשים ועד גיל 6 חוד' מתהפך מבטן לגב וגב לבטן בחופשיות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מציצה במהלך יניקהמירי23/10/2010
שלום רב,
בתי בת חודש ויונקת הנקה מלאה. כל הנקה אורכת זמן רב של יותר משעה ולעיתים אני חשה כי היא אינה אוכלת אלא מוצצת את הפיטמה. אציין כי עד כה נסיונותי להרגילה למוצץ לא צלחו. האם כדאי להוציא לה את הפיטמה כאשר היא מוצצת או אולי לאפשר לה ואז ההנקה מתארכת אף יותר.
בברכה,
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציצה במהלך יניקה - תגובה
ליאת קופיט23/10/2010מירי שלום,
בפורום זה איננו מתעסקים בנושא הנקה,
אני ממליצה לך בחום לפנות ליועצת הנקה אשר תתן לך הסבר מפורט ומדוייק לגבי שאלתך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילת גחוןעמוס23/10/2010
שלום,יש לי בת בת 9 חודשים ולפני חודש וחצי החלה בזחילת גחון.
עפ"י קריאת חומר מקצועי בענין זה הבנתי שזהו שלב חשוב בדרך להיתפתחות תקינה ולמעבר לזחילת6. הבת זוחלת כאשר היא נשענת על אמת שמאל ודוחפת עם רגל ימין כאשר יד ימין נמצאת ב-90 מעלות אבל אינה מחליפה ליד ימין ולרגל שמאל.
האם זה מה שנקרא זחילה תקינה של שלב זה או שהחלפה בין הידיים והרגליים זה מה שנדרש?
האם לא נוצר עומס על יד שמאל וחוסר סימטריה בין הצד השמאלי לימני?
ישנם מאמרים שקראתי בהם כותבים שאין להושיב תינוק רק אם הוא מביא את עצמו למצב זה למרות שרופא הילדים שלה בדק וראה שהילדה יושבת עם גב זקוף ואמר שאין בעיה להושיב אותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילת גחון - תגובה
ליאת קופיט23/10/2010עמוס שלום,
אני שמחה שבתך החלה לזחול זחילת גחון ושאתה מודע לשלבי ההתפתחות התקינים. זה מאוד חשוב.
זחילת גחון איכותית ותקינה היא זחילה אשר בה הירכיים, הבטן ובית החזה, באים במגע עם הרצפה. על הזחילה להיות סימטרית, ומגבילה בתנועותיה, צד ימין וצד שמאל של הגוף פועלים באופן שווה ומסונכרן ונושאים את משקל הגוף במידה שווה. ישנם תרגילים שונים אשר ניתן לבצע עם ביתך כדי להגיע לזחילה איכותית, אך איש מקצוע צריך לראותה ולהבין מדוע סיגלה לעצמה זחילה זו ולפי כך להמליץ על תרגילים נכונים.
לגבי הושבת התינוקת. בגיל 9 חוד' ניתן להושיב את בתך למשל, לזמן מתן הארוחה, כמובן שגבה יציב וזקוף והיא מסוגלת לשבת. אך למעשה כאשר אתה זה שמושיב אותה, בתך לא תלמד את התנועה הנכונה להגיע להתיישבות עצמאית. הישיבה היא פאסיבית. היא לא תצליח "לצאת" מהישיבה חזרה למצב זחילה, או להסתובב ולקחת חפץ מאחרי גבה, מה שיקרה זה שהיא פשוט תיפול הצידה, מכיוון שלא למדה את תנועת ההתיישבות לבדה.
אני ממליצה בחום לנסות לתת לה להגיע בכוחות עצמה לישיבה עצמאית.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 19 חודשיםענת22/10/2010
שלום,
בני עד עכשיו נהג לומר מילים רבות בלי ההברה האחרונה, פתאום השבוע שמתי לב לשינוי מהותי, הוא לא אומר כלום רק מהמהם. אני שואלת אותו נאמר מה הואר רוצה (מצביע על המקרר ורוצה מעדן, בדרך כלל יאמר "דה") ועכשיו הוא רק מצביע ואמר אההההה
, באופן כללי מאז שהוא בגן (שלושה שבועות) , הוא נהיה קצת כבוי. אבל כשאני שמה אותו בגן הוא שמח, אני קצת חוששת מהרגרסיה בשפה שלו. האם הוא סתם לא רוצה לדבר או שהוא שכח את המילים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 19 חודשים - תגובה
ליאת קופיט22/10/2010ענת שלום,
בדר"כ שמכניסים פעוט לגן חלים שינויים, אצל חלק מהפעוטות שינויים משמעותיים ואצל חלקם פחות, אך אצל כל פעוט זה מתבטא בצורה אחרת. בנך לא שכך את המילים ובטח לא בתקופה זו שבגן אוצר המילים גדל אף יותר, הם שומעים אחרים ולומדים לחכות אותם הן מבחינה מוטורית, התנהגותית ושפתית.אני מאמינה שבנך באיזה שהיא רגרסיה שמתבטאת אצלו דרך הדיבור. ממליצה לך לשתף בכך את צוות הגננות והמטפלות ולבדוק איתן האם בגן הוא אומר מילים וכיצד הוא מתנהג. תני לו עוד קצת זמן התאקלמות, אני מאמינה שהוא יחזור לעצמו ברגע שהוא ירגיש יותר בטחון ונינוחות בסביבתו החדשה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חצי שנה - התהפכות - דחוףדלית21/10/2010
בני בן חצי שנה, כבר מספר שבועות שהוא מרים את רגליו ושוכב על הצד, קרוב מאוד להתהפכות אבל חוזר לשכב על הגב. הוא התהפך השבוע לראשונה אבל רק פעם אחת.
האם אני צריכה לדאוג שהוא עדיין לא התהפך מספר פעמים? בנוסף, כאשר הוא שוכב על הבטן הוא נאחז יפה מאוד עם הראש והידיים אבל עדיין לא התהפך מהבטן לגב...
האם יש מקום לדאגה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן חצי שנה - התהפכות - דחוף - תגובה
דבי גרוס דולב21/10/2010הי דלית
אנו מצפים לראות התהפכויות עד גיל חצי שנה. התהפכות עד הצד היא חצי הדרך להתהפכות מגב לבטן. יתכן ובנך כבר ממש בדרך להתהפכויות אבל יתכן שיש קושי מסוים שמעכב בעדו. חכי עוד מספר ימים לראות אם יש התקדמות ובנתיים נסי לתרגל את התרגילים הרבים שהצענו בפורום זה לעידוד התהפכויות. אם לא תראי שינוי בקרוב, חזרי אלי ונחשוב יחד מה כדאי לעשות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתהפכות
דלית22/10/2010תודה רבה על ההיענות המהירה...אני ינסה את התרגילים ונראה מה קורה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית מוצקיםמירב21/10/2010
הי הבן שלי בן שנה וארבעה חודשים אוכל כל מה שאני מבשלת ומרוסק אך לא לוקח ביד ביסקויט,במבה כלום ממש כלום גם לא את האוכל רוצה רק שאני יאכיל אותו.אם האוכל לא מרוסק מספיק טחון או מוציא את זה מהפה נראה כאילו ממש לא יודע ללעוס.אני כבר לא יודעת מה לעשות כל הזמן שמה בצלחת דברים מקווה שייגש הוא לא מנסה אפילו ,אוהב רק מעדנים ואוכל מבושל שמרסקים לו בקבוק הוא אוכל העיקר שיהיה ממש טחון וצריך להאכיל אותו לא ייקח לבד מהצלחת.
מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית מוצקים - תגובה
אורנה עטאר25/10/2010מירב שלום,
אנא פני לפורום העוסק [a href='http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=269' id='link']בתזונת תינוקות[/a].
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוחף יד להקיאסיון21/10/2010
פעוט בן שנה וחודש שדוחף את כף היד לגרון ואם לא עוצרים אותו הוא מקיא.
אני מנסה להסב את תשומת ליבו כשהוא נוהג כך ונותנת לו משחק או משהו....
למה בכלל לדחוף את היד ולהקיא, האם מעיד על בעיה כלשהי?
זה לא קורה בתדירות גבוהה, אבל עדיין מציק לראות אותו בהתנהגות זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא משיבים????
סיון23/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוחף יד להקיא - תגובה
ליאת קופיט23/10/2010שלום סיון,
חסרים לי מעט פרטים לגבי המקרה, האם בנך נוהג לעשות זאת בזמן מסויים (ערב-לפני השינה, בוקר, בשעת האוכל וכד')? האם אוכל כבר מוצקים?
אשמח לקבל ממך פרטים מדוייקים יותר בכדי לענות לך תשובה מלאה.
אך ידוע שביטוי של פעוט בגיל זה אשר לא מדבר משפטים שלמים ואינו מצליח עדיין לבטא את עצמו כפי שהיה רוצה, הרבה פעמים מתבטא באופן התנהגותי כזה או אחר.
אני מאמינה שבנך שם לב לתגובות הסביבה כאשר מצב זה קורה, הוא מקבל תשומת לב מיידית ובדר"כ בטח גם תגובה שונה מהרגיל.
אם הדבר חוזר על עצמו אני ממליצה לך כמובן לגשת אליו במיידית, אך לנסות להשאר רגועה מאוד בתגובותייך מולו.
יש אפשרות שכאשר יבחין שהתגובה של הסביבה אליו ברגע ההקאה, היא רגועה וטבעית ללא לחץ או חרדה הוא יפסיק זאת לבדו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נושך אתעצמוילי21/10/2010
שלום בני בן שנה וקצתנמצא במעון אתמחול שמתי לב שהנקתי אניבהריון שבני נושך אותי חזק בפיטמה נורא כאב לי אף פעם לא נשך אותי כך או אחרים הגננת במעון אמרה לי שהוא נושך את עצמו לא אחרים וזה הפליא אותי כי לא ראיתי את זה זה אותנו לפעמים שהוא רוצה משה והאם להתייחס לזה אצייןשהוא הוציא שיניים בגיל 4 חודשיים ויש לו 8 שיניים כבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נושך אתעצמו - תגובה
אורנה עטאר25/10/2010שלום,
מכיוון שמדובר בנושא התנהגותי אנא פני לפורום מתאים.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה את הטלויזיה בשביל הכייףרונית אשטמקר21/10/2010
ביתי כל כך מתוקה ושקטה אבל מה שהיא הכי רוצה זה להרביץ לטלויזיה ולמחשב בכוח
היא בת שנה וחודשיים.וכל הזמן שאנחנו אומרים לה לא או שמזיזים אותה מהטלויזיה היא חוזרת בחזרה ושוב מכה
ניסינו לעניין אותה במשחקים ובדברים שונים ואפילו קנינו בשבילה עכבר ומקלדת שתשחק איתו ועם איך ברור שאין מצב שהיא תהיה שמחה היא רוצה את שלנו
ועדיין מכה ושום דבר לא מעניין אותה
מה אפשר לעשות וכציד אפשר להסביר לה לא לנגוע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה את הטלויזיה בשביל הכייף - תגובה
דבי גרוס דולב21/10/2010הי בתיה
סביר להניח שביתך נוהגת כך מפני שהיא אכן רוצה להתעסק עם "צעצועים של גדולים". צריך להיות החלטיים ורצינייים כשאומרים לא ואף להראות מידה קטנה של כעס, זה הגיל בו מתחילם ממש לחנך ולהגדיר מה מותר ומה אסור וגבולות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
רונית אשטמקר22/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)