מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעוטותלירון22/09/2010
איזה גיל זה כבר פעוטות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללירון
דבי גרוס דולב23/09/2010הי לירון
אני לא ממש יודעת את גבול ההגדרות אבל נדמה לי שפעוטות זה מגיל שנתיים.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דבי, חג שמח
לירון24/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות דיבור ואח חדשענבל22/09/2010
שלום, ביתי בת שנתיים וארבע, ולפני ארבעה חודשים ילדתי את אחיה. היו כל מיני גילויים טיבעיים של קינאה שהיו מופנים אלי ולבן זוגי ולא לתינוק, בגדול היא ממש מקבלת את זה יפה, אחות גדולה למופת:) מחבקת מנשקת רוצה לעזור עם הבקבוק, ואנחנו זורמים איתה.
השאלה שלי קשורה דווקא להתפתחות הדיבור שלה, יש לה אוצר מילים רחב, והיא מחברת משפטים מאוד יפה ("זה הבית שלי", "הולכים לגן" ועוד ועוד...), עם זאת נראה כי לעיתים היא לא מדברת בצורה ברורה (כמובן - יחסית לבת שנתיים), וכשהיא רוצה היא מדברת יפה מאוד, בגן אומרים לי שהיא יודעת מה היא רוצה, יודעת לבקש ומבינים אותה.
השאלה שלי היא האם יכול להיות שהיא בוחרת לדבר לא ברור? האם זה סוג של רגרסיה בעקבות הגעת אחיה הקטן?
בימים האחרונים היא התחילה להגיד שהיא תינוקת (פעם פעמיים ויום), אני לא נלחצת מזה אבל יכול להיות שזה קשור?
תודה מראש, וחג שמח
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לענבל
דבי גרוס דולב23/09/2010הי ענבל
שאלותייך קשורות לתחום ההתנהגותי וחלקן לשפתי. פורום זה אינו עוסק בתחומים אלה, כדאי להפנות לאנשי מקצוע מתאימים.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכות מהגב לבטןמור21/09/2010
שלום
בני בן חודשיים ושבוע ובימים האחרונים אני שמה לב שבשכיבה על הגב הוא מנסה להסתובב על הצד ודוחף עם הרגליים. לדעתי מנסה להתהפך על הבטן ללא הצלחה.
איך אפשר לעזור לו להתהפך?
בתודה
מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי
מור23/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה מדלגים עלי?
מור24/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה למור
דבי גרוס דולב25/09/2010הי מור
לא דילגנו, לפעמים לוקח לנו קצת זמן..
בנך מקדים בנסיונות ההתהפכות לכן אין צורך לעזור ולתרגל אבל אם בכל זאת רוצה לעזור את יכולה להביא את הברך שלו לרצפה הנגדית ולהחזיקה ש עד להתהפכות, את יכולה גם לעזור בתמיכה עם יד על הטוסיק שלו והכוונה להתהפכות.
בברכנ
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגתם עליי - שואלת שוב על קשר עיןטלי21/09/2010
בני בן 11 חודשים אינו מכניס כלום לפיו. לא צעצועים ולא אוכל אצבעות. לאחרונה הוא התחיל להכניס את אצבעותיו לפה במצבים מסויימים בלבד.
ניסיתי כל מיני שיטות של גיורי, חיקוי, הדגמות.. כלום לא עוזר.
במוטוריקה גסה אין בעיה:הוא מתהפך, זוחל על שש, יושב, עומד ומטפס במדרגות.
לדעתי יש לו בעיה בכלל עם פעולות פשוטות עם הידיים. כל פעם שאני מנסה לעשות משהו עם הידיים שלו הוא נועל אותם (מיישר אותם) מאגרף את כף היד ולא מאפשר.
לדוגמא בקבוק הוא יחזיק רק אם אני מניחה את ידיו על הבקבוק, כשאני נותנת לו מוצץ ליד שיכניס לפה, הוא מנסה פעם אחת, אם לא מצליח הוא מתעצבן ומתחיל לבכות. הוא מחזיק צעצועים לשתי שניות בלבד וזורק, מושך צעצועים אבל לא מוסר או מקרב לאיזור הפנים.
קבעתי תור להתפתחות הילד , אך איך ניתן לעזור לו בינתיים?
והוא בקרוב אמור להיכנס לגן, האם לדעתך יכול שיפור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אתם מדלגים כי אין לכם תשובה????
טלי23/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לטלי
דבי גרוס דולב23/09/2010הי טלי
וסליחה על הדילוג.
הסיבה לכל הקשיים בשימוש בידיים, כולל הכנסת הידיים לפה, יכולה להיות מתח יתר שמקשה על פעולות ושימוש בידיים, מתיחת הידיים ואגרוף הכפות יכולים להעיד על כך.
אם אכן בזה מדובר יש לתת לתינוק הרבה מגע עמוק בזרועות ותנועתיות במפרקי הכתפיים. יחד עם זאת חשוב לאבחן זאת ולראות מאיפה מגיע המתח, האם מהידיים, בית החזה או הגב ובעקבות האבחון ללמוד תרגילים. הדבר בהחלט יכול להשתפר עם תרגול נכון.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לדלג ??מיכל21/09/2010
האם זה נורמלי שתינוקת - 10 ח' - נהנית כאשר נוגעים לה ב...פות...כאשר מנקים לה שם עם מגבון ? אני קצת מודאגת שמישהו (גבר) אולי לימד אותה את זה (...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליעל
דבי גרוס דולב22/09/2010הי יעל
לא ידע לי על הנאה מינית בגיל זה אבל כדאי לשאול אנשי מקצוע מתאימים.
האם את חיה בסביבה בה יש סיכוי שגברים יהיו מעורבים בחשד כזה? זה כבר באמת מטריד.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבה על הבטןמגי אלי21/09/2010
היי,
אני מרבה להשכיב את בתי בת השלושה חודשים על הבטן בעת עירנות. מיום ליום חל שיפור ניכר ביכולת שלה להחזיק את הראש. מה שקורה הרבה זה שהיא מכניסה אגרופים לפה וכך היא נרגעת כשהיא מתעייפת מהפעולה. אני יודעת שלא מוציאים להם את הידיים מהפה כי זה מהווה שלב מאוד חשוב בהתפתחות. כיצד אני גורמת לה להמשיך בפעילות? היא לא מוכנה להוציא את הידיים מהפה והיא אפילו מסוגלת להירדם ככה. עד שאני רואה שהיא נורא עייפה אני הופכת אותה והיא נרדמת לזמן קצר של 20 דקות.
חיפשתי בפורום תרגילים אך ללא הצלחה ממוקדת בנושא שציינתי.
האם ניתן לעזו לי בהמלצות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למגי
דבי גרוס דולב22/09/2010הי מגי
אין תרגילים לעידוד שכיבה על הבטן לא ידיים בפה..
מה שחשוב הוא שהתינוקת אוהבת לשכב על הבטן ושיש שיפור בתחום זה מיום ליום. הכנסת ידיים לפה היא אכן תהליך טבעי וחשוב ולכן אין למנוע זאת מהתינוק גם אם זה קורה בעת שכיבה על הבטן. בהמשך ילך ויגדל העניין שלה בסביבה ותרד הכנסת הידיים לפה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מאוד... תינוק מושך ראש אחורהאתי21/09/2010
אודה להתייחסות מהירה מאחר ואני מודאגת מאוד... בני בן 6 חודשים ומזה מספר ימים מושך את הראש אחורה או לצדדים. כשהוא עושה זאת, בד"כ זה נראה כמו הימתחות לאחור או לצד מס' פעמים ברצף. היינו אצל רופאת ילדים והיא טענה שהכל נראה תקין (כשהיינו אצלה הוא לא עשה זאת). אני חושבת שבימים האחרונים יש לו כאבי צמיחת שיניים. האם התופעה מוכרת? מהן הסיבות האפשריות לתופעה והאם נדרש המשך בדיקה / טיפול? בתודה מראש וחג שמח...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאתי
דבי גרוס דולב22/09/2010הי אתי
קשה להגיד בלי לראות. זריקת ראש לאחור יכולה להיות התנהגותית, הרגל חדש, נטייה להקשתת עמוד השדרה או, כמו שאמרה רופאת הילדים, ללא סיבה.
אין קשר בד"כ לצמיחת שיניים.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סליחה על השאלהמיכל21/09/2010
האם זה נורמלי שתינוקת - 10 ח' - נהנית כאשר נוגעים לה ב...פות...כאשר מנקים לה שם עם מגבון ? אני קצת מודאגת שמישהו (גבר) אולי לימד אותה את זה (...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליעל
דבי גרוס דולב22/09/2010הי יעל
עניתי לך בשורה הקודמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליעת חפצים- שירה21/09/2010
באיזה גיל אין אפשרות שפעוט יבלע "חפצים"?
האם פעוט מסוגל לבלוע אבנים? למשל אבנים קטנות או חלקות בחצר?
הודה לתשובה
חג ~ שמח ~* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשירה
דבי גרוס דולב21/09/2010הי שירה
אין גיל מוגדר בו נגמרת סכנת בליעת חפצים אבל הדבר קורה סביב גיל שנתיים וקצת. אבנים יכול פעוט לבלוע .
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי תינוק מתחיל לשבת?dror21/09/2010
שלום,
מאיזה גיל מותר להושיב תינוקות והאם בגיל 4 חודשים מותר להחזיק אותם בתנוחת ישיבה בידיים או שזה לא טוב לגב שלהם?
תודה,
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדרור
דבי גרוס דולב21/09/2010הי דרור
מומלץ לא להושיב תינוק עד שהוא לומד להתיישב בעצמו. כל תנוחת הושבה בה אין השענות מוחלטת של התינוק על ההורה וכאשר מופעל לחץ על עמוד השדרה, אינם מומלצים.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבהבי ד
dror21/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרהיש דברים כאלה21/09/2010
בתי הבכורה בת שנה ו7 חודשים בימים האחרונים בכל הזדמנות שהיא בלי טיטול (מקלחת / החלפת טיטול ) היא מכניסה את האצבעות שלה לאיבר המין שלה - האם זה טבעי בגיל שלה או שאולי משהו מציק לה שם? אשמח לקבל תשובה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להכל לטובה
דבי גרוס דולב21/09/2010הי הכל לטובה
התעסקות באברי המין בגיל זה ובגילאים מתקדמים יותר היא תופעה נורמלית ומוכרת. מה שחשוב הוא ללמד את הילדה שאת המעשים האלה יש לעשות בצנעה ולא ברבים.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות לבת 3 חודשיםkeren.y.20/09/2010
שלום רב, ביתי בת שלושה חודשים בעוד יומיים ושמתי לב שלפעמים כשאני מניחה אותה במיטתה היא מזיזה את ידיה ורגליה ברעד...עד היום חשבתי שזה מהתלהבות מהמובייל שכן היא מסתכל עליו ועושה זאת. הבעת פניה הינם של רצון לאמר משהו כך עיניה מספרות...
היום בעיקבות ביקור של חברה שראתה אותה והיתה קצת בשוק התחלתי לחשוש האם נורמלי ?
חייבת לציין כי הילדה מתפתחת כראוי, היא מושיטה ידיים לחפצים כבר כמעט כ-3 שבועות מחייכת באופן רצוני כשפונים אליהו מגיל 3 שבועות, מטה את גופה לצד ללא עזרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לקרן
אורנה עטאר20/09/2010קרן שלום,
רעד זה הוא חלק מרפלקס והינו תקין. אמור להיעלם סביב 4 חודשים.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה לא זקופהשרית20/09/2010
שלום,
בני בן שנה החל ללכת ועבר את כל שלבי ההתפתחות לפי הסדר ובלי בעיות מיוחדות. אבל...כשיושב גבו לא זקוף. ביחוד כאשר משחק בצעצוע קטן שמחזיק קרוב אליו ואז ממש הגב קמור. ניסיתי להושיב על משהו מוגבה ולשים צעצועים מגבוה כך שיזדקף אך אינו מוכן לשתף פעולה. מה עוד אפשר לעשות וכמה העובדה שאינו זקוף בישיבה משמעותית ומה ההשלכות? תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשרית
אורנה עטאר20/09/2010שרית שלום,
ישיבה לא זקופה יכולה להיות בגלל חוסר איזון בין השרירים הזוקפים לכופפים. הסיבות לכך יכולות להיות רבות. האם תמיד הוא ישב כך?
בכדי לאזן זאת יש לגרום לזקיפה של הגב ואני אתן לך כמה תרגילים לכך, אך במידה ותראי שאת לא מגיעה לתוצאות לבדך אנא שיקלי לראות מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי לעבור אבחון וטיפול פרטני.
1. להושיב אותו על כדור פיזיו ולהטות את הכדור קדימה (אמור לגרום לו לזקיפה) ואחורה (לכפיפה).
ניתן לשלב צלילים או בועות סבון בכדי שישאר על הכדור.
2. לתת מגע רופף לאורך עמוד השדרה והזוקפים, מגע מעורר, ניתן עם נוצה, או עם האצבעות בכדי לעורר זקיפה.
3. לתלות משחקים ברחבי הבית בכדי שכשיושב יצטרך להזדקף למשחק (כמו שאת עושה).
4. נשיאה על הכתפיים והחזקה באזור הרגליים - וללכת קדימה ואחורה (דומה לתנועה על הכדור).
תעדכני איך הולך.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 7 חודשים שאינו מתהפךיפעת20/09/2010
שלום,
בני מחר בן 7 חודשים ואינו מתהפך לשום כיוון. אם זאת הוא זוחל אחורנית כבר חודש וחצי, מתנועע קדימה ואחורה על שש (וגם מיישר רגל אחר לכיוון ישיבה) ומסתובב במקום כשהוא על הבטן. האם אני צריכה לדאוג מנושא ההתהפכות? הבנתי שזה שלב שאי אפשר לדלג עליו....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליפעת
דבי גרוס דולב20/09/2010הי יפעת
לא לדאוג אבל כן לטפל. דילוג על שלבים בהתפתחות מצביע פעמים רבות על קושי תנועתי שחשוב לאבחן ולטפל. מגבלה תנועתית עלולה לעיתים להשפיע על שלבים מאוחרים בהתפתחות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להעביר את הילד לחדר משלו?תיקי גלזר19/09/2010
שלום רב
בני בן שנה וישן בחדרנו במיטתו האם להעבירו לחדר משלו עכשו או אפשר לחכות עוד מספר חודשים.
אציין שמעיר אותנו מספר פעמים בלילה למרות שנירדם לבד עם מוצץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לתיקי
דבי גרוס דולב20/09/2010הי תיקי
אין תשובה חד משמעית לשאלה זו והיא תלויה בתפיסת העולם של המשפחה. יש משפחות שמעבירות את התינוק לחדר משלו הרבה קודם ויש הדולגים שלינה משותפתעד גיל מאוחר. עליכם לעשות מה שנכון ונוח לכם ומה שמתחבר לתפיסת עולמכם.
אני, באופן אישי, משאירה את ילדי בחדרי עד גיל שנה וחודשיים בערך.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)