מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות תינוק בן 3 חודשיםמיכל07/04/2010
שלום,
יש לי תינוק בן 3 וחצי חודשים ורציתי לדעת מספר דברים:
- כמה שעות שינה וערות תינוק בגיל זה צריך? לדעתי הוא ישן די הרבה - בדרך כלל הוא קם לאכול ב5 וחצי וחוזר לישון עד 9 וחצי 10, אוכל, ישן לשעה, משחק, ישן עוד קצת, אוכל, משחק, ישן שעה שעתיים, משחק, אוכל שוב ישן ככה עד 11-11 וחצי בלילה וקם שוב ב5 וחצי בערך...
-יש דרך לעזור לו (ולנו) לישון בשעה יותר מוקדמת? (בדרך כלל הוא לא מסיים את כמות האוכל שלו עד 11 כי הוא מתחיל לאכול רק ב10 בבוקר... הוא אוכל סימילאק)
- כל כמה זמן צריכה להיות לו יציאה? כרגע יש לו פעם ביומיים, זה תקין?
-באיזה שמן כדאי להשתמש כדי להוריד לו את הקשקשים מהקרקפת?
-הוא מרים את הראש מאוד יפה אבל אחרי 5-10 דקות הוא מתעצבן ואני הופכת אותו לגב. כמה זמן הוא אמור להצליח להרים את הראש ולהיות על הבטן?
- בכלל, מה תינוק בגילו צריך לעשות? במה כדאי לשחק איתו? על מה לשים לב? וכדומה..
-היכן אני יכולה למצוא מעין מדריך שיראה לי באופן מסודר מה צריך להתרחש כל חודש מבחינה התפתחותית ומה אני יכולה לעשות כדי לקדם אותו?
סליחה על הצפת השאלות.. זה ילד ראשון ויש לי המון שאלות ולבטים ואני שמחה שגיליתי את הפורופ ושיש איפה לשאול :)
תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיכל
אורנה עטאר09/04/2010מיכל שלום,
אני אענה לפי הנקודות שרשמת (אחריהן):
- כמה שעות שינה וערות תינוק בגיל זה צריך? לדעתי הוא ישן די הרבה - בדרך כלל הוא קם לאכול ב5 וחצי וחוזר לישון עד 9 וחצי 10, אוכל, ישן לשעה, משחק, ישן עוד קצת, אוכל, משחק, ישן שעה שעתיים, משחק, אוכל שוב ישן ככה עד 11-11 וחצי בלילה וקם שוב ב5 וחצי בערך...
אמורות להיות בערך 3 שינות במהלך היום ושינת לילה ונראה לי שזה המקרה אצלכם.
-יש דרך לעזור לו (ולנו) לישון בשעה יותר מוקדמת? (בדרך כלל הוא לא מסיים את כמות האוכל שלו עד 11 כי הוא מתחיל לאכול רק ב10 בבוקר... הוא אוכל סימילאק)
אני לא מומחית בנושא זה. את מוזמנת לנסות להזיז לו את שעות השינה ע"י כך שתעירי אותו בבוקר. אבל מניסיון הדברים האלו עוד ישתנו מספר רב של פעמים.
- כל כמה זמן צריכה להיות לו יציאה? כרגע יש לו פעם ביומיים, זה תקין?
-באיזה שמן כדאי להשתמש כדי להוריד לו את הקשקשים מהקרקפת?
אלו שאלות שפורום זה אינו עוסק בהם. הפורום עוסק בהתפתחות סנסומוטורית של תינוקות ולכן את מוזמנת להפנות את השאלות לפורום תמיכה כללי יותר בהורים.
-הוא מרים את הראש מאוד יפה אבל אחרי 5-10 דקות הוא מתעצבן ואני הופכת אותו לגב. כמה זמן הוא אמור להצליח להרים את הראש ולהיות על הבטן?
בגילו אני מצפה להרמת ראש יפה ולכמה דקות טובות. חשוב לבדוק כי כל פעם הוא מרים את הראש ושוהה בנוחות על הבטן יותר ויותר זמן. את מוזמנת לחפש בפורום תרגילים של שיפור שכיבה על הבטן בכדי שהוא פחות ופחות יתעצבן.
- בכלל, מה תינוק בגילו צריך לעשות? במה כדאי לשחק איתו? על מה לשים לב? וכדומה..
בגילו תינוק צריך לשהות על הבטן בנוחות, להרים ראש, לעקוב ולמקד מבט, לחייך, בקרוב לאחוז חפצים, לשכב על הגב ועל הצדדים, לקבל תנועה במרחב. צריך לשים לב שהרפלקסים המולדים הולכים ונעלמים.
-היכן אני יכולה למצוא מעין מדריך שיראה לי באופן מסודר מה צריך להתרחש כל חודש מבחינה התפתחותית ומה אני יכולה לעשות כדי לקדם אותו?
את מוזמנת תמיד לשאול בפורום או לחפש מידע באינטרנט תחת מילות החיפוש "שלבי התפתחות של תינוקות".
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו תודה
שרה15/04/2010הי, ביתי בת 3 וחצי חודשים , כל השאלות ששאלת התרוצצו אצלי בראש בימים האחרונים והנה נכנסתי לפורום כדי לרום הודעה והפלא ופלא שאלת במקומי פשוט הכול...
תודה על השאלות ותודה על המענה...
מכל מלמדי השכלתי :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3 חודשים ועדיין לא מרים את הראשהילה07/04/2010
שלום
בני בן השלושה חודשים ב - 12.4.2010 ועדיין לא מרים את הראש, כאשר אני מניחה אותו על הבטן הוא מתחיל לבכות ואחר כך לצרוח הוא פשוט לא מוכן להיות בתנוחה הזאת ואני כאמא מפריעה לי לשמוע אותו בוכה למרות שאני יודעת שזה לטובתו בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להילה
דבי גרוס דולב07/04/2010הי הילה
הקושי של בנך הוא לא רק בהרמת הראש אלא עוד קודם,בשכיבה על הבטן.
הפתרון הוא אכן לא לתת לתינוק לבכות מתוך
קושי אלא לאבחן את הקושי וללמוד תרגילים לתרגול ביתי שיעזרו לו לשכב על הבטן, להרים את הראש ,לבנות את הבסיס להמשך ההתפתחות המוטורית שלו ולמנוע קשיים עתידיים.
התנגדותו של תינוק לשכב על הבטן נובעת כמעט תמיד מקושי פזיולוגי שדורש התיחסות ולא מסתם חוסר רצון, לכן חשוב לאבחן את הקושי.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרחות ובכי לפני שינהע07/04/2010
קודם כל אני רוצה להודות לכולם על העזרה והתמיכה, אני באופן אישי נעזרת בכם מאוד אז תודה רבה.
בני בן 6 חד' עד לפני מס' ימים היה נרדם ללא בעיה, או שאני פשוט מניחה אותו במיטה או בידיים ממש ל 2 דקות. בימים האחרונים הוא ממש בוכה וצורח בהיסטריה לפני השינה גם ביום וגם בערב (ישן לילה שלם מגיל 3 חד'). אני רואה שהוא מאוד עייף אבל כמו שאמרתי בוכה בכי ממש קורע לב, לא בכי של כאב ולא נראה שמציק לו משהו מה הסיבה לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעטרה
דבי גרוס דולב07/04/2010הי עטרה
שינויים התנהגותיים קיימים ומתרחשים כל הזמן אצל תינוקות. יתכן שמדובר בחרדת נטישה או במודעות לזה שהוא יכול "להחזיק" אותך לידו עוד קצת, יתכן שהסיבה היא אחרת, לא נוכל לדעת בבטחון.
דרך ההתמודדות תלויה בגישה ההורית שלכם. יש את האפשרות לתת לתינוק לבכות במיטתו וישנה האפשרות להרים ולחבק כשיש צורך ולהחזיר מייד למיטה, וכך שוב לשוב עד שיתרגל. אני בעד החיבוק וההכלה של הקושי.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה - דחוףסיוון07/04/2010
שלום לכולכן
בני בן שנה וחצי בתהליך גמילה.
זה בא ממנו לאחר שראה את חבריו עושים פיפי ללא טיטול, מאותו רגע הוא לא מוכן טיטול.
העניין הוא שלגבי קקי הוא מתאפק.
בהתחלה שלושה ימים לא עשה קקי, ועכשיו עושה מדי פעם במכנסיים
מה עושים ?
אני לא רוצה שייגרמו לו בעיות בעתיד
גם ניסתי להחזיר אותו לטיטול אך אינו מוכן
אשמח לעזרה
סיוון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנתיים וחצי - סליחה
סיוון07/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לסיוון
דבי גרוס דולב07/04/2010הי סיוון
כדאי להפנות שאלה זו לפורום שעוסק בתחום ההתנהגותי שכן זהו לא תחום עיסוקינו.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חצי שנהשירה07/04/2010
שלום ביתי בת חצי שנה אני במעקב איתה בטיפת חלב יותר מהרגיל בגלל שהאחות טענה מאז שהייתה בת חודשיים שהרמת ראש לא היתה מספיק טובה כל ביקור היא טוענת שיש שיפור אך עדין צריך עבודה והיא לא צריכה פיזיוטרפיה רק עבודה בבית היום היא בת חצי שנה הייתי בטיפת חלב היא מתהפכת מהבטם לגב לשיני הכוונים , רק לאחרונה היא התחילה לשיני הכיוונים מהבטן לגב ,לבדמהגב לבטן עדין לא מתהפכת צעצועים היא מושיטה ידיים לקחת, שוב האחות טוענת שהיא לא צריכה פיזיוטרפיה אלה עבודה בבית יש רק משהו שמאוד מדאיג אותי האחות הראתה לי מה לעשות ולתרגל שהיא תתחיל להתהפך מהגב לבטן בתרגיל שהיא הראתה לי היא התהפכה ויד אחת נשארה מתחת לחזה והיא לא שיחררה את היד עד להתהפכות חוזרת לגב שתירגלתי איתה בבית לשיני הכיוונים אני רואה שיד שמאל היא לא משחררת עובדת עם יד ימין ושההתהפכות לכיוון השני היא משחררת את יד ימין כלומר שמתי לב שיש ימין יותר חזקה משמאל אך היא מעבירה גם צעצועים מיד ליד כלומר היא מתפקדת עם שנהם אך יד ימין יותר דומיננטית זה נורמלי? כי גם לנו המבוגרים יש יד יותר דומיננטית או שאני צריכה לגשת לופא אורטופד לאיבחון? בנוגע לצלילים שהיא מוצאיה מפיה היא יש יותר הברות של אה אה ומעט בה זה תקין לגיל כזה? יש לציין שהיא תינוקת חיכנית מגיבה לשמה ,לקולות צוחקת מחייכת המון עוקבת אחרי מנסה להרים את ראשה שהיא על הגב רק שהיא מחפשת אותי זה נראה התפתחות תקינה אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לסיגל
דבי גרוס דולב07/04/2010הי סיגל
באופן כללי, אנו רוצים לראות התהפכויות עד לגיל חצי שנה. יתכן וביתך כבר ממש בדרך להתהפכות לשני הצדדים אבליתכן ויש קושי שמעכב את ההתהפכות מהגב לבטן.
הקושי לחלץ את היד יכול להיות קשור לחולשה מסוימת או לסיבה אחרת, לא אוכל לדעת זאת ללא היכרות. זה תקין שיש יד אחת יותר דומיננטית אבל חשוב לעבוד על שתי הידיים בעידוד עם צעצוע.
לצערי לא אוכל להגיד לך בבטחון אם יש בעיה התפתחותית או לא בלי לראות את ביתך. אם תחליטי על אבחון אני ממליצה בחום על זה של מדריכה להתפתחות תינוקות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית שינהדנה06/04/2010
בני בן שנתיים נרדם במיטת נוער, כאשר בתחילת ההירדמות אני נמצאת בקצה המיטה ללא קשר עין, ופורשת קצת לפני שהוא נרדם, הוא נרדם עם בקבוק.
ובלילה מתעורר פעמיים בלילות קשים אפילו 3
הרוב אבל פעמיים, לבקבוק עם מים וסירופ אגבה.
אני רוצה לגמול אותו מהתעורריות וברור לי שיש לו תלות בבקבוק, איך אני גומלת אותו מלהתעורר בלילה ולהירדם עם הבקבוק
אשמח לשיטות
ויקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לויקי
דבי גרוס דולב06/04/2010הי ויקי
פורום זה אינו עוסק בבעיות שינה, נסי פורום שינת תינוקות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיקוב בהתפתחות תינוקות בכול השלביםדר אדית דניאל06/04/2010
שלום למנהלות הפורום
שמי דר אדית דניאל ואני מנהלת את פורום ההומאופתיה
ראיתי לנכון שחשוב לידע אותכן כמנהלות הפורום כמו גם את האמהות שפונות בבקשה לעזרה
שישי פתרונות מלאים לכול בעיות ההתפתחות בתינוקות בהומאופתיה כולל במקרים קשים על גבול הפיגור ומקרים קשים על גבול באוטיזם.
מקווה שאינפורמציה זאת תלקח בחשבון ותמצא עוזרת
בברכה דר דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה זו גובלת בחוסר אחריות
אמאלה06/04/2010בתור אחת שעובדת עם ילדים עם אוטיזם, ושותפה להתמודדות היום יומית והאמיצה של המשפחות, אין אני פוסלת השפעה מיטיבה של הומיאופתיה, אך קיים מרחק גדול בין "שיפור" להכרזה על "פתרון". הצהרה מעין זו בעיניי בעייתית ולא אתית.
אלית בריל
מנתחת התנהגות מוסמכת
BCABA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדר דניאל
דבי גרוס דולב06/04/2010הי דר דניאל
מנסיוני המקצועי, בעיות שקשורות להתפתחות מוטורית, מקורן במערכת השלד,השרירים ועמוד השדרה. הטיפול במערכות אלה חייב להיעשות דרךתנועה,הארכת שרירים,,הנעת הגוף , הרפייה, חיזוק שרירים ותרגול דרך הגוף. דרכים אחרות יכולות לתמוך אבל לא להוות תחליף.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית התפתחותעופר06/04/2010
הבת של כבת שנה זוחלת בלבד ,עדיין אינ ה
עולה על 6 ,מברברת בלבד (ללא מילים ראשונות ברורות )
אבל חברותית מאוד .אנחנו בטיפול פיזיוטרפיה ומכיוון שאמרו
לנו שהרגליים שלה גמישות בצורה חריגה כדאי לנו לפנות לנוירולוג
להמשך בדיקה .מה יכולה להיות הסיבה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
שירי קאשי06/04/2010הי עופר,
הסיבה יכולה להיות גנטית ומולדת. כפי שכבר חוויתם, זה מתבטא בעיכובים התפתחותיים מהסיבה שכל התפתחות תנועתית היא יותר קשה עבורה לעומת תינוקות ללא הבעיה. בסופו של דבר לומדים לחיות עם זה והיא תשלים את כל שלבי ההתפתחות. חשוב לחזק את השרירים כיוון שהיא נדרשת ליותר מאמץ על מנת להגיע לאותה תוצאה. המשיכו בטיפול והכל יהיה בסדר.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סגירת מרפסטלי06/04/2010
שלום ,
תינוקי בן 7 חודשים והיום בטיפת חלב אמרו שהמרפס שלו , שאמור להיסגר בגיל שנה , כבר כמעט נסגר .מה זה אומר? האם יש מקום לדאגה? האם יש לעשות משהו כדי לעכב את הסגירה ? תודה טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפס
שירי קאשי06/04/2010הי טלי,
רוב הסיכויים שלא תהיה לכך כל משמעות. בכל מקרה המעכב אחר נושא זה הוא בתחום הרפואה ולכן לא אוכל לחוות דעה לגבי מה לעשות. בשלב זה המשיכו לפי הוראת הרופא המטפל שהיא ככל הנראה רק המשך מעכב.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמיעת תינוקותרוני06/04/2010
שלום בנות יקרות,
אינני יודעת אם זה הפורום הנכון אבל אני חייבת לנסות.
אחותי ילדה לפני 3 שבועות.
היא לא גרה בארץ.
אתמול קרה לה משהו מצער ומאז היא במצוקה מאחרו והיא לא יודעת האם שמיעתה של ביתה נפגעה בשל כך.
היא הכינה חביתה, ולא הספיקה (כנראה בגלל הנקה או משהו אחר) לגשת לכבות את האש והחביתה נשרפה וגרמה להפעלה של ההזעקת עשן בבית.
האזעקה היתה כל כך חזקה בדציבלים איומים והקטנטונת נראתה בשוק.
היא לא בכתה ועל פניו עושה רושם שהיא מתנהגת כרגיל
אך אחותי חוששת לשמיעה שלה עכשיו.
האם רעש כל כך חזק (זה נמשך משהו כמו 3 דקות) יכול באמת לפגוע בשמיעת תינוקת כל כך קטנה? נדמה לי שקראתי שיש להם עדיין מי שפיר באוזניים כדי להגן עליהם מדברים כאלה - האם זה נכון?
את עזרתכן בבקשה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמיעה
שירי קאשי06/04/2010הי רוני,
אינני מומחית לשמיעה כך שאינני יכולה לומר בודאות מה ההשפעה של רעש שכזה. רוב הסיכויים הם שלא תהיה לכך משמעות בעתיד, אך כמובן כדאי להתיעץ עם רופא הילדים המטפל.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שלא הולך לבדמיכלי05/04/2010
שלום!
בני היקר בן שנה וארבע וקצת. הוא הולך על רהיטים מזה זמן רב, עומד ללא תמיכה ומזה כשבועיים גם עושה מספר קטן של צעדים בעצמו (הכי הרבה היו 7 צעדים). הוא הולך בשמחה כאשר נותנים לו יד אחת.
חשוב לי לציין שעבר את כל שלבי ההתפתחות התקינים (שכב על השטן, התהפך, זחל גחון, זחלשש וכו').
האם זה תקין שעדיין לא הולך לבד? ואולי חשוב יותר- כיצד ניתן לעודד אותו להתקדם לכיוון הליה עצמאית?
אשמח לכל טיפ או עזרה,
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה
שירי קאשי06/04/2010הי מיכלי,
על פי הספר הליכה עצמאית יכולה להתפתח עד גיל שנה וחצי. למרות זאת לרוב כאשר התינוק עדיין לא הולך בכוחות עצמו עד שנה ושלושה או ארבע חודשים, מדובר בקושי מוטורי שמקשה עליו. זה יכול להיות משהו פשוט כמו שיווי משקל שעדיין לא התפתח מספיק, וזו יכולה להיות גם בעיה כוללת יותר כמו טונוס שרירים וכדומה. טווח הקשיים הוא גדול מאוד ולכן קשה מרחוק לכוון אותך לאילו פרמטרים צריך לחזק אצל בנך באופן ספציפי.
באופן כללי על מנת לאפשר לתהליך לקרות, כדאי להוליכו רק עם תמיכה מעטה כאשר אוחזים בידו קרוב לגוף ובגובה המתניים. זאת על מנת לא ליצור הליכה בתנוחה שהוא מרים ידיים ונתלה, אלא שהוא עומד ישר ולומד כיצד לייצב את עצמו בכדי שיוכל ללכת גם ללא תמיכה. מאותה סיבה גם הליכה עם הליכונים למיניהם אינה מומלצת. בנוסף אפשר לתת לו לעבור מרחקים קצרים בין רהיטים ובהדרגה להגדיל את המרחק כך שלבסוף יאלץ לעזוב ולעשות צעד עצמאי.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה 7.5 חודשיםשלי05/04/2010
שלום,
בני בן 7.5 חודשים, כשהיה בן 6 חודשים התחיל לזחול אך הוא זוחל עד היום מעט מאוד, קנינו לו המון צעצועים מעודדי זחילה (אך לא מראים לו את כולם בבת אחת אלא כל פעם צעצוע אחר) אך שום צעצוע לא מעניין אותו, אם אנו מראים לו דברים לא שגרתיים (כמו סיכת ראש שלי, שלט של טלויזייה, פלאפון) הוא יזחל אליהם מהר מאוד, אך גם ממצא אותם מהר מאוד ואז הוא כבר לא יזחל אליהם,
האם יש משהו שאפשר לעשות על מנת לגרום לו לזחול אל הצעצועים שלו?? הוא נמצא המון על הבטן אך כמעט ולא זוחל למרות שהוא יודע שכדי להגיע למשהו הוא צריך ויכול לזחול, אם הוא רוצה צעצוע מסויים הוא יעדיף להסתכל עליו ולא לזחול אליו,
האם זה נובע מעצלנות??? מדוע הוא לא ממשיך לזחול??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה
שירי קאשי06/04/2010הי שרית,
קשה לי מרחוק לקבוע מה הסיבה שהוא לא זוחל. חלק מזה יכול להיות גם אופי וחלק גם קושי שאותו קשה לראות מרחוק. בכל מקרה תמצאו את אותם דברים שכן מניעים אותו קדימה. אתם יכולים לנסות גם בועות סבון (רוב התינוקות נמשכים אליהן). תבדקו האם אתם נשברים ונותנים לו את הצעצוע שהוא רוצה. אם כן נסו להניח את הצעצוע על הרצפה טווח זחילה קצר ולא ליצור איתו קשר עין. להיות עסוקים במשהו אחר כך שיבין שהוא חייב להתאמץ ולהשיג את הצעצוע בכוחות עצמו. גם אתם וגם הוא יודעים שהוא יכול לזחול מרחק כזה וצריך ליצור סיטואציות בהן הוא אכן יממש יכולת זו.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכהלירון05/04/2010
שלום רב,
רציתי לשאול האם מניסיונכן יש קשר בין התפתחות מוטורית לקוגניטיבית (אני לא מדברת כאן על חריגות למיניהן). אני מבינה שהתשובה הפוליטיקלי קורקט היא בוודאי שלא חייב להיות, אבל כשאני מסתכלת על הילדים שאני מכירה, באופן די עקבי מי שהתחיל ללכת יותר מוקדם הוא גם יותר פיקח שכלית...
אשמח לשמוע את דעתכן האישית על זה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללירון
דבי גרוס דולב05/04/2010הי לירון
אני בכלל לא ראיתי קשר בין התפתחות מוטורית להתפתחות קוגניטיבית .ראיתי תינוקות רבים שהתחילו ללכת בגיל מוקדם ולא דיברו עד גיל מאוחר וראיתי תינוקות רבים שהתפתחותם המוטורית הייתה איטית אבל הבינו ועשו מחוות בגיל צעיר.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעימותori05/04/2010
שלום,
האם ניתן לתת לתינוקת בת 5 חודשים טעימות של ביצים, דגים ובשר (כמובן מבושלים וטחונים) או שבנתיים רק טעימות של ירקות ופירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעימות
שירי קאשי06/04/2010הי אורי,
על פי ההנחיות החדשות של משרד הבריאות ניתן לתת מגוון מאכלים בגיל זה. התחום אינו שייך לתחום התמחותי ולכן אני ממליצה להתיעץ עם רופא הילדים,אחות טיפת חלב או תזונאית המתעסקת עם תינוקות.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיונית מטרסו04/04/2010
כמה אמור לגדול ראש של תינוק בשנה הראשונה של חייו??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שירי קאשי06/04/2010הי יונית,
פרמטר זה נמדד על פי היקף הראש. זה שונה מתינוק לתינוק ועוקבים אחר זה במעכב שגרתי של טיפת חלב. זה מחוץ לתחום התמחותי ולכן לא אוכל לתת מידע מדוייק בנושא.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)