פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שליטה בידיים
    אלנה
    03/03/2010

שלום רב!
    הילד המקסים שלי כבר בן7.5 חודשים, זוחל על 6 ובשבוע שעבר למד גם להתישב, עכשיו הוא מנסה לאחוז ברהיטים ומתרומם לעמידה. יש לי שאלה בקשר לתנועות/שליטה בידיים. הוא יודע לאחוז ולנער כל מה שמעניין אותו, לסובב, להעביר מיד ליד ולהכניס לפה כמובן, אך מעבר לזה לא נראית שום התקדמות בנשוא - לא מעניין אותו אם אני מנסה להארות לו את ה"כוסות" שנכנסות אחת בתוך השניה וגם לא להכניס כל מיני דברים לקופסא למשל (להוציא אין לו בעיה).
    עם המוצקים כל מה שמעניין אותו זה לגעת ולאחוז והכפית היא רק אבזר מציק בשבילו.
    באופן כללי הוא ילד שכמעט לא יושב במקום אחד וגם עובר מצעצוע אחד לאחר "במהירות האור".
    האם זה תקין ביחס לגילו? האם אני יכולה לגרות אותו איכשהו להפעיל את הידיים יותר? יש אולי משחקים שתוכלו להמליץ עליהם?

בתודה מראש
    אלנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שליטה בידיים

הוספת תגובה

• שליטה בידיים

שירי קאשי
    06/03/2010

הי אלנה,
    נתחיל מכך שהיכולות המוטוריות שאת מתארת לגבי הידיים, מתאימות לגילו. לאחר שתינוק לומד לשבת (דבר שקרה לאחרונה), רק אז בעצם הידיים הופכות לפנויות וחופשיות יותר ולכן המיומנויות הללו קורות לרוב רק לאחר שלב זה. בכל מקרה המשחקים הם מתאימים. זה בסדר שבשלב זה הוא רק מוציא ואת מדגימה לו כיצד את מכניסה. עם הזמן הוא ינסה לחקות אותך וילמד גם את זה. כל משחקי ההשחלה למיניהם שבהם חלקים גדולים (כמו טבעות או כוסות אך לא מפתחות שדורשים מיומנות הרבה יותר גדולה) מתאימים לשלב, חיות קופצות, משטחי פעילות שונים, כלי בית וכיד הדמיון הטובה עליך. כל מה שקשור לעבודת הידיים זה טוב. בנוסף גם צעצועים שנעים על מנת לעודד תנועה שלו. לצורך העניין זה גם יכול להיות כדור פשוט.
    המעבר המהיר בין הצעצועים יכול גם להיות שייך לאופי אך גם להרגלים שנובעים מהצפה חושית. נסי ליצור לו סביבה נקיה מצעצועים ולתת לו כל פעם צעצוע אחד או שניים על מנת שילמד להתמדק ולחקור יותר זמן חפץ אחד.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מציצת אצבע
    נטע
    03/03/2010

שלום
    בתי בת ה-3 חודשים החלה למצוץ אצבע, בתחילה הרגלנו אותה למוצץ שלקחה אותו ללא בעיות אך ברגע שגילתה את האצבע גילתה אושר גדול, במהלך הלילה אנחנו נותנים לה מוצץ אך כנראה שבאיזשהוא שלב היא מוצאיה את המוצץ ומוצצת את אצבעה. בעלי הציע נשים לה גרב על היד על מנת שלא תמצוץ אצבע (אנחנו די לחוצים מזה בגלל הגמילה), האם זהו פתרון ? או שפשוט לתת לה למצוץ אצבע.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מציצת אצבע

הוספת תגובה

• תגובה לנטע

דבי גרוס דולב
    03/03/2010

הי נטע
    את מוזמנת לראות את הדיון שמטה באותו נושא ואת תגובתי לעניין.
    בקצרה, אני נגד מניעת התינוק מלמצוץ את האצבע. אם כבר מצא דרך להרגעה עצמית איך שהוא רוצה ומתי שהוא רוצה אז אין סיבה להניעו מזה.
    אני חייבת להגיד שהצעתו של בעלך היא אחת המוזרות ששמעתי ובטח מתסכלת וקשה. אני ממש ממש נגד זה.
    לי יש שני ילדים גדולים שמצצו אצבע ונגמלו מזה יפה. נכון שיש כאלה שקשה לגמול אותם מזה אבל זה עדיין לא מצדיק לדעתי גרימת תסכול ומניעת הרגעה עצמית של התינוק.
    בברכה
    דבי גרוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מדויק...

חנה
    03/03/2010

לי יש את אותה הבעיה בדיוק עם בתי בת החודשיים וחצי!!! ההבדל הוא אולי בכך שהיא אוהבת גם את המוצץ וגם את האצבע. כאשר המוצץ נופל- נכנסת האצבע. ברגע שזה קורה אני מוציאה לה את האצבע ומחזירה את המוצץ! אני מכירה מספיק ילדים שצמחו להם שיניים עקומות בגלל זה. לאחותי היה ממש מקור.... ועלה לה אח"כ 10,000 ש"ח לשים גשר...
    זה נשמע מאוד משכנע שלא צריך לתסכל את התינוק, ושאם זה מה שמרגיע אותו אז לתת לו כמה שהוא רוצה, אבל התוצאה לא מצדיקה את זה. הרגלים אפשר לשנות, ואני מאמינה שאם נשקיע כל הזמן בלהוציא את האצבע ולהחזיר את המוצץ- ישנה אפשרות שהילד יתרגל לזה ויגמל... בלילה כשישנים אין הרבה מה לעשות... אבל מה באמת לגביי כפפות לתקופה מסוימת? יש סיכוי שזה יעכב התפתחות כי היא לא תוכל למשש דברים? יש איזשהו משהו למרוח על האצבע על-מנת שלא תרצה להכניס אותה? או שזה רק בגיל מבוגר יותר? באיזה גיל??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לחנה

דבי גרוס דולב
    03/03/2010

הי חנה
    זה עניין של השקפת עולם. אני כן מאמינה שישי לאפשרלתינוק למצוץ אצבע, גם במחיר האפשרי העתידי. ובעניין זה, אם הילד נגמל ממציצת אצבע לפני נשירת שיני החלב,יש סיכוי גבוה שלא יסבול מבעיות שיניים, התוצאות לא תמיד מרחיקות לכת כמו אלה שציינת. . הרבה מאוד ילדים שאני מכירה עם בעיות בחניכיים דווקא לא מצצו אצבע...
    עיטוף הידיים או מריחת חומר עליהן הוא מעשה אכזרי ומעט אנוכי שחושב רק על ההורים ולא על התינוק.
    אבל כמו שאמרתי, איש באמונתו..
    בברכה
    דבי גרוס
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצער מאוד

נ
    04/03/2010

אני חייבת להגיד שזה מצער מאוד . איך הורים חושבים לשים ליד משהו לא נעים בידים בכדי שלא ישים יד בפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 11 חודשים
    רונן
    02/03/2010

שלום רב לכולם,
    יש לי תינוק בן 11 חודשים ,ובזמן האחרון כשאנו מרדימים אותו בערב (20:00) הוא מתעורר אחרי שעתיים בערך בוכה ,רוצה חום ואהבה ונרדם שוב.
    השאלה היא : למה זה קורה ??
    למה הוא מתעורר בוכה אחרי שעתיים??
    תודה מראש,
    רונן.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 11 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לרונן

דבי גרוס דולב
    04/03/2010

הי רונן
    פעמים רבות יש שינויים בהרגלי השינה של תינוקות. בעצמך אמרת,יתכן ומדובר ברצון לקרבה או בסיבות רבות אחרות אותן לא נוכל לדעת בבטחון,בכל מקרה זה נורמלי ומוכר.
    בברכה
    דבי גרוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינת יום אצל בן חצי שנה
    קרן
    02/03/2010

שלום רב!
    אני מאוד מוטרדת... ילדי בן 6 חודשים נמצא אצל מטפלת כמעט חודשיים , בכל הזמן הזה שהוא אצלה הוא בקושי ישן במהלך היום , כאשר מגיע סוף השבוע או יום בו אני נשארת איתו בבית או לחילופין הסבתא הוא ישן לפחות 3 פעמים ביום (חוץ משנת הלילה) בין 45 דקות לשעה וחצי אציין גם שהוא לא ישן לילה רצוף הוא מתעורר ב23:00 לאכול ו ב05:30 לעשות קקי ונקדם עד 06:30 בבוקר
    איני מבינה מדוע במהלך כל השבוע אצל המטפלת הוא בקושי ישן, רבע שעה חצי שעה ופעם בכמה ימים שעה , אין לו שיגרת שינה אצלה...הדבר מדאיג אותי כי בסך הכל עושה רושם שהיא מפעילה אותו ומטפלת בו כראוי(או שאני טועה...) הלול שלו נמצא אצלה ואין סיבה שלא יהיה לו שם נח, בדקתי את כל הדברים ואני לא מוצאת סיבה והדבר כבר יותר ממדאיג הוא מגיע איתי הביתה אחה"צ נודניק ועייף וככה לא ניתן להמשיך, אשמח לדעה מקצועית בעניין וכמובן המלצה
    תודה רבה קרן

לקביעת תור
    סגירה
    שינת יום אצל בן חצי שנה

הוספת תגובה

• אשמח למענה

קרן
    03/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה

שירי קאשי
    06/03/2010

הי קרן,
    בהחלט קשה לדעת מרחוק (גם לי וגם לך) כיצד מתנהל יומו וכיצד הוא הולך לישון אצל המטפלת. חשוב לתחקר אותה לגבי הפעילות והאופן שבו היא משכיבה אותו ולנסות לעזור לה לדמות את התהליך למה שקורה בבית. אם ההרדמה בבית כוללת הרדמה על הידיים, יתכן שקשה לו להרדם אצל משהו אחר וכמובן יכולות להיות סיבות רבות אחרות שמקשות עליו. לגבי הטיפול הכללי של המטפלת תמיד (גם כשהכל טוב) צריך לפתוח עיניים ולהשתמש בהרבה אינטואיציה טובה לגבי אושרו של הילד אצלה. אם אינכם מגיעים לתוצאות אפשר לנסות להשכיבו לישון לאחר שרוקדים איתו, לאחר עיסוי וכדומה. מגע ותנועה עוזרים לשחרר מתח מהגוף ועוזרים בשינה עמוקה ואיכותית יותר. אפשרות נוספת היא הרדמות בטיול בעגלה. ישנם תינוקות רבים שהאויר בחוץ תורם להרדמות עמוקה יותר. מעבר לכך זה רק עניין של ברור, ניסוי ותהייה עד שתגיעו לתוצאות.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוטה שמושכת שיער לילדים
    אמא
    02/03/2010

ערב טוב,

בתי הקטנה והיחידה-שנה וארבעה חודשים, מושכת שיער לילדים בגינה, לבן זוגי ואף לי- כאשר היא כועסת או סתם ללא סיבה.

אשמח לדעת כיצד נלמדת התנהגות זו וחשוב לי לציין כי היא אינה בגן. אני ממש מוטרדת מהעניין , אני מראה לה שאני מאוד כועסת שהיא עושה זאת ונראה כי היא ממש מבינה שזו התנהגות לא טובה, אך עדיין עושה זאת,לא נעים לי להגיד אבל אחיינית שלי שזוכה למשיכות תכופות כבר ממש מפחדת ממנה-לא נעים.

מצפה לתשובה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פעוטה שמושכת שיער לילדים

הוספת תגובה

• משיכה בשיער

שירי קאשי
    06/03/2010

שלום אמא,
    אינני יכולה ליעץ לך מעבר למה שכבר עשית. בהחלט נכון להראות תגובה נחרצת וברורה ולהגיד שכך לא עושים. מעבר לכך אם הבעיה היא חמורה אני ממליצה לפנות לאיש מקצוע מהתחום ההתנהגותי.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמידה על הרגליים
    שירה
    02/03/2010

שלום. האם מותר להעמיד על הרגליים (עם תמיכה) תינוק בן תשעה חודשים שעדיין לא יודע לעמוד בכוחות עצמו? יש הטוענים כי זה יוצר לחץ על עמוד השדרה ועל כפות הרגליים. האם נכון? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עמידה על הרגליים

הוספת תגובה

• תגובה לטלי

דבי גרוס דולב
    02/03/2010

הי טלי
    אכן, לא מומלץ להעמיד תינוק לפני שלמד לעשות זאת בעצמו משום שגופו אינו מוכן לזה, במיוחד עמוד השדרה וגם בשל הסיכוי שהעמדת יתר תלך ותגדל ותשפיע בצורה של זקיפת יתר בגב.
    כל דבר בעיתו.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

שירה
    04/03/2010

שאלתי את השאלה במקביל בפורום אורתופדיה ילדים כאן באתר וקיבלתי תשובה כי אין בעיה להעמיד תינוקות על הרגליים. אני קצת מבולבלת. כיצד אתם מסבירים הבדלים בגישות? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לטלי

דבי גרוס דולב
    04/03/2010

הי טלי
    מקור ההבדל היא בגישות הטיפול.לפי הגישה שאני עובדת אין להעמיד תינוקות לפני שעומדים בעצמם ולפי גישה אחרת זה אפשרי. המקורות של השיטה שלנו הם פלדנקרייז שמדבר על תנועתיות נכונה והחשיבות שבמעבר דרךכל שלבי ההתפתחות בלי לדלג וגם בלי "לקפוץ" קדימה.נשאר לך רק להחליט למה את מתחברת...
    בברכה
    דבי גרוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 7.5 חודשים לא מתהפכת
    דנה
    02/03/2010

הבת שלי בת 7.5 חודשים. היא אוהבת להיות על הבטן ומגיע לצעצועים שהיא רוצה אבל מתהפכת מהבטן לגב רק כשהיא מנסה להגיע לצעצוע מסוים אבל לא בצורה מתוכננת. היא לא מתהפכת מהגב לבטן אבל כן מסוגלת להגיע למצב שהיא שוכבת על הצד.חוץ מזה היא ילדה מאושרת ומקשקשת כל היום
    אני מרגישה חסרת אחריות שלא לקחתי אותה עד עכשיו לפיזיוטרפיה. אני מתכוונת לעשות את זה דחוף. השאלה היא אם זה לא מאוחר מדי ולא עשינו לה איזה נזק

תודה
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    בת 7.5 חודשים לא מתהפכת

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

אורנה עטאר
    02/03/2010

דנה שלום,
    אף פעם לא מאוחר לטפל, היא אינה בעיכוב משמעותי מאחר ומתהפכת לצד אחד ובערך חצי לצד השני. אני אתן לך כמה תרגילים לתרגול בבית איתה בכדי שתממש התהפכויות לשני הצדדים ובצורה מאורגנת ומתוכננת יותר.
    במידה ואת רואה שתוך שבועיים את לא מגיעה לתוצאות בעצמך תשקלי לראות מדריכה להתפתחות תינוקות שתאבחן את הסיבה לכך שהיא לא מתהפכת ותתן לך עוד מגוון תרגילים.

התרגילים: (סליחה שבלשון זכר)
    בטן-גב:
    להשכיב אותו על הבטן, רוכנים מעליו ומכניסים יד אחת מתחת בית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד. לאט לאט להכניס את הזרוע פנימה עד שהוא יניח ראש ולהמשיך את ההתהפכות ולהפגיש יד עם רגל נגדיים. חשוב לעשות את זה באיטיות ולראות שהראש לא נופל. אפשר לשהות קצת על הצד ולתת לו להשלים את הגלגול. לעשות זאת לשני הכיוונים.
    גב-בטן:
    להשכיב אותו על הגב, לעגל את הרגליים לכיוון בית החזה. להפגיש בין כפות הרגליים ולשפשף אחת בשנייה. ניתן להגביה קצת את האגן ע"י הישענות האגן על השוק שלך. לחכות לראות שהוא מחזיק את כפות הרגליים שלו. אח"כ לחזור אל הגב (בלי הרמת אגן) ולאחוז רגליים וידיים (כולם) ביחד ולהניע אותו מצד לצד, עד לצד המזרון. אפשר לעשות "טוק טוק טוק" בצד אחד ולחכות לראות אם הוא משלים את הגלגול. לעשות לשני הצדדים. אפשר לשים לו גירוי בצד שיהיה מעוניין להמשיך אליו.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת 3 וחצי חודשים
    לינוי
    02/03/2010

שלום שמי לינוי יש לי ילדה בת 3 וחצי חודשים שמה רז
    כאשר רז נולדה היא היתה לא רגועה היא תמיד היתה בוכה וצורחת לא משנה מה הינו עושים עם זה על הידים אם זה על הבטן בשכיבה על הגב בכל מצב היא היתה בוכה אבל כאשר היתי סמה אותה במיטה על כרית שלנו היא היתה נרגעת והולכת לישון היא לא אהבה את האמבטיה של העגלה ולא רצתה סלקל היא רצתה רק טיולון רק כך יכולתי לצאת איתה לסידורים וכו והיא היתה רגוע ומחייך ועד היום אני שמה אותה רק על הטיולון הטיולון במצה שכיבה אבל לא במצה שכיבה לגמרי הוא חצי שכיבה הוא בין שכיבה לישביה באמצע ושאלתי היא כזאת
    האם אני עושה לה נזק בזה שאני משכיבה אותה לישון עם כרית ושאני שמה אותה בטיולון בגיל כזה??
    נ.ב
    כיום היא מוכנה להיות על הגב וממש טיפה על הבטן עם זה היא עושה לי קצט בלגן
    רק בלילה היא רוצה כרית עם אני לא שמה לה כרית היא לא הולכת לישון עם יש לה כרית היא ישנה 6 שעות רצוף וביום שאני יוצאת זה רק טיולון ניסיתי שוב סל קל וכו והיא עדין לא רגועה למרות שהיתעקשתי זה היה סיוט!

לקביעת תור
    סגירה
    בתי בת 3 וחצי חודשים

הוספת תגובה

• המשך

לינוי
    02/03/2010

זה תמונה של הטיולון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

לינוי
    02/03/2010

זה תמונה של הטיולון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ללינוי

אורנה עטאר
    02/03/2010

לינוי שלום,
    בגילה רצוי שהיא תשכב על משטח שאיננו נטוי. גם שכיבה על כרית וגם שכיבה בסלקל או בטיולון היא שכיבה בהטייה ואלו מעודדים מתח שרירי מיותר ויכולים לשבש התפתחות מוטורית תקינה.
    אני שהעזרים האלו מקלים עליכם ועליה אך יש צורך לבדוק בצורה מעמיקה יותר למה היא נרגעת עם כרית ובטיולון ולהציע לכם דרכים חלופות שלא נעזרות במשטחים מוטים. את גם מספרת שיש לה קושי לשכב על הבטן ובנוסף לשהייה במשטח מוטה אני כן הייתי שוקלת שמדריכה להתפתחות תינוקות תראה אותה ותתן לכם הדרכה להרגעה בדרכים אחרות ולשפר את השכיבה על הבטן בגילה.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיווי משקל
    דניאל
    02/03/2010

שלום,
    בת אחותי, בת 8 חודשים, נופלת לצד שמאל בכל פעם שאני שם אותה במצב ישיבה. האם יש סיבה לדאגה? אינני יודע אם יש קשר אבל היא גם אינה מתהפכת עדיין.

בתודה מראש
    דניאל לוי

לקביעת תור
    סגירה
    שיווי משקל

הוספת תגובה

• שיווי משקל

שירי קאשי
    02/03/2010

הי דניאל,
    הנפילה נובעת מכך שהיא עדיין אינה מוכנה לישיבה. לא מומלץ להושיב אותה טרם למדה לעשות זאת לבד. לגבי ההתהפכויות, שלב זה אמור היה להסתיים עד גיל חצי שנה וכאן מדובר בעיכוב שכדאי מאוד לטפל בו. קושי זה בהחלט יכול להשפיע גם על התפתחות השלבים הבאים כמו זחילה וישיבה ולהביא לעיכובים נוספים. אני מאוד ממליצה על ביקור בית לאבחון והתאמת תרגילים.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל 4 חודשים
    נלה
    01/03/2010

שלום,
    יש לי 2 שאלות:
    1. לבתי מלאו 4 חודשים. כאשר מחזיקים אותה על הידיים (בעיקר כשאני יושבת על כורסא/כסא) היא מנסה "להתיישב" ומתכופפת קדימה. למה? האם לאפשר לה ?
    2. באיזה גיל מתחילים להתהפך? היא התהפכה מס פעמים מהטן לגב אבל לי שה נראה כמו איבוד שיווי המשקל ולא ממש התהפכות...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גיל 4 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לנלה

דבי גרוס דולב
    01/03/2010

הי נלה
    1. התרוממות דרך שרירי הבטן אינה מומלצת מפני שהיא מלמדת דרך משובשת להתישבות ומפני שהיא מפעילה לחץ ומתח מיותרים על הבטן. הדבר קורה כשהתינוק נמצא בזווית שמאפשרת את זה,
    לכן המלצתי היא להמנע מזוויות כאלה.
    2. התהפכויות מתחילות בין 4-6 חודשים.סביר להניח שהתהפכויות מוקדמות מהבטן לגב אינן מתוכננות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנמיה מחוסר ברזל - תזונה נכונה
    לילך ריחן
    28/02/2010

בני בן שנה ותשעה חודשים, בבדיקת הדם האחרונה התברר כי רמת ההמוגלובין נמוכה וצריך תוסף ברזל. (קיבל ברזל עד גיל שנה ו-3 , בבדיקת הדם בסביבות גיל שנה הומלץ להמשיך בברזל).בפעוטון בו נמצא אין תפריט בשרי אלא על בסיס סויה ודגים, שם נמצא עד שעה 16:00.
    את הבשר הוא מקבל בבית בערך כ-3-4 פעמים בשבוע (קציצות בקר, עוף/חזה עוף) אך לא בכמויות גדולות -אינו מסיים בדר"כ מנה סבירה.
    אבקש לקבל המלצות לתפריט של אחה"צ-ערב באמצע השבוע וסופ"ש עם פריטים עשירים בברזל.

תודה.

הוספת תגובה

• תגובה ללילך

דבי גרוס דולב
    28/02/2010

הי לילך
    פורום זה אינו עוסק בענייני תזונה,נסי בפורום תזונת תינוקות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות 9 חודשים
    עדיד
    28/02/2010

שלום,

יש לי תאומים בני 11 חודשים כמעט - 9 חודשים כרונולוגי (נולדו בשבוע 31).
    אני מטבעי אמא לחוצה בכל הנוגע להתפתחות ואני חושבת שהיותם פגים מוסיף רק מוסיף לי עוד יותר...
    תאום אחד זןחל על שש , מטפס מדרגות נעמד בעזרת חפצים אוהב מאד לעשות פרצופים מצחיקים (בשביל לשעשע אנשים) אבל עדיין לא מתיישב ולא מוחא כפיים אן עושה ביי-ביי.האם תקין ואיך אפשר ללמד אותו להתיישב?
    תאום שני גם זוחל על שש,מטפס,נעמד ויושב לבד.אין לא עדיין אחיזת פינצטה איך מעודדים אותו להשתמש באצבעות באופן הנ"ל?

מה הם אמורים לעשות בגילם המתוקן?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות 9 חודשים

הוספת תגובה

• אשמח לתגובה

עדיד
    02/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לעדיד

דבי גרוס דולב
    02/03/2010

הי עדיד
    בין זוג תאומים יש פעמים רבות פערים והבדלים בהתפתחות.
    כדי ללמד את התינוק להיתישב יש להושיב אותו בישיבה משוכלת ,להחזיק בו מאחור בשיכול ולעודד אותו לרדת ל6, תרגיל זה מלמד לצאת מישיבה לזחילה ופה נעשית הלמידה גם איך להתישב.
    את התאום השני עודדי לאחיזת פינצטה ע"י הרמה ואיסוף של חתיכות נייר קטנות ,משחקי השחלות וכו. זה בסדר שאין עדיין מחוות של מחיאות כפיים וכדומה, גם זה יגיע.
    בברכה
    דבי גרוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי אשמח להמשך תשובה מה23.2
    אביטל
    28/02/2010

בנושא "ישיבה וכסא אוכל"

לקביעת תור
    סגירה
    הי אשמח להמשך תשובה מה23.2

הוספת תגובה

• הי אביטל

דבי גרוס דולב
    28/02/2010

עניתי לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכון
    צורית
    28/02/2010

היי
    רציתי לשאול באיזה גיל מומלץ לתת לתינוק להשתמש בהליכון?
    האם רק אחרי שהחל לעמוד או שניתן גם לפני כן כדי לעודד עמידה והליכה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הליכון

הוספת תגובה

• תגובה לצורית

אורנה עטאר
    28/02/2010

צורית שלום,
    הליכון אינו מעודד הליכה אלא מעודד הליכה לא עצמאית המסתמכת על חפץ ולא על מערכת שיווי המשקל של התינוק ולכן אינו מומלץ בכל גיל.
    בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי לעבור מאמבטיה לטיולון?
    צורית
    28/02/2010

היי
    ביתי כמעט בת 6 חודשים,
    היא עדיין לא יושבת עצמאית, אך אם אנו מניחים אותה
    במצב ישיבה, היא יושבת... ולעיתים מנסה באמבטיה למשל- להתיישב...
    שאלתי היא מתי להעבירה לטיולון? האם רק ברגע שתדע לשבת עצמאית
    ואם לפני כן- באיזה שלב?
    שאלה נוספת- באיזה גיל בד"כ תינוקות יושבים?
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• תגובה לצורית

אורנה עטאר
    28/02/2010

צורית שלום,
    כל עוד בתך נכנסת לאמבטיה במצב שכיבה (ורצוי על הבטן) את מוזמנת להשתמש באמבטיה.

רצוי לא להושיב תינוק לפני שהוא התיישב בעצמו.

תינוקות בדר"כ מתיישבים בין 6-9 חודשים.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה