מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בקשר להתפתחות.bubu28/03/2010
שלום רב.
אני מקווה שאני במקום הנכון עם השאלה.
הבן שלי,בן 4 חודשים ו3 שבועות.
לפני כחודש הוא התחיל לסבול מאטופיק דרמטיטיס ובגלל זה הוא לא מצליח לישון טוב, עקב גירודים בפנים.
ביגלל זה, אני עוטפת אותו בחיטול גדול,שמה לו ידיים על הבטן וקושרת.
השאלה שלי, אם אני פוגעת ככה בהיתפתחות שלו, כי ידוע לי שתינוקות גודלים בזמן השינה.
חייבת לציין שהוא יושן רק ככה, כי אחרת הוא רק מגרד את הפנים והראש ומתעורר.
תודה מראש על התשובה.
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לbubu
דבי גרוס דולב28/03/2010הי bubu
עיטוף התינוק בעת שינה לא יפריע לו לגדול אבל בהחלט יכול להפריע בחופש התנועה שלו.
בגיל צעיר יותר אין עם זה בעיה אבל בגילו של בנך יש כבר רצון לנוע, לשנות את מיקום הידיים בעת השינה ולהרגיש חופשיים. עלייך להביט על תינוקך כשהוא ישן ולזהות אם אין שם קושי או תסכול ולהחליט על פי זה אם להמשיך לעטוף. לבעיות הגירוד שווה לנסות למצוא פתרונות אחרים כמשחות למיניהן.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה בחום להשתמש בחמאת שיאה טהורה
יעל28/03/2010זה עושה פלאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחת פלא טבעית לחלוטין
אמאלה30/03/2010שלום,
גם לבן שלי יש אטופיק ומה לא עברנו איתו (דיקור סיני, משחות, סטרואידים)
עד שהמליצו לי על CLEAR CREAM: אני הזמנתי מהאינטרנט מבית מרקחת בנגב אבל אפשר גם לקנות בפתח תקווה
העביר הכל תוך יומיים!!!!!!!!!!! קצת יקרה אך שווה כל גרוש!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חמישה חודים וחציחני28/03/2010
בתי בת חמישה חודשים וחצי - אשמח אם תוכלי לעזור לי להבין אם יש בעיה
בזמן האחרון החלה יותר לחבב את השהייה על הבטן, יכולה להיות על הבטן זמן לא מועט בעיקר אם אני נמצאת לידה בזמן זה (לפעמים אוהבת שאני נוגעת בה תוך כדי), היא נשענת על המרפקים שלה, אבל הם לא ממוקמים מתחת לכתף, אלא יותר הצידה, היא גם עושה הרבה תנועות אווירון, אם כי יודעת "לנחות" בעיקר כאשר אני שמה לה צעצוע במרכז. היא מרימה את הראש די גבוה.
היא התחילה להסתובב סביב צירה, אבל לא משלימה סיבוב שלם. (אם היא על מזרן לא משלימה, שמתי לב שעל משטחים קשים יותר, כמו נגיד שולחן האוכל, היא כן הצליחה (-:)
היא לא מרימה עדיין את אחת הידיים מעל פני הקרקע כדי לנסות לתפוס צעצוע, אם אני מנסה לגרות אותה, זה לא עוזר. האם זה בעייתי?
לגבי התהפכות מהבטן לגב - עשתה את זה כמה פעמים, אבל שמתי לב שעושה זאת רק כשיש לה בין הידיים חולצה שלה/חיתול בד ככה היא מחזיקה בו בשתי הידיים, מצמידה אליו את הפנים, דוחפת עם אחת הרגליים או עם שתיהן, מניחה את הראש על הלחי ומגיעה את הצד ומשם לבטן, או נשארת על הצד וחוזרת לבטן, כל זה כשהחיתול/חולצה עדיין בין ידיה? האם זאת נשמעת התהפכות טובה? רצונית? מה הקטע הזה עם החיתול/חולצה? למה לא מצליחה לעשות את זה בלי זה? אה, וגם בדרך כלל עושה את זה רק כשהיא ערומה...
לגבי התהפכות מהגב לבטן - טרם התהפכה.
היא לא מצליחה להביא עצמה מהגב לצדדים ובכלל לא אוהבת לשהות על הצדדים. מסכימה לשהות על הצד רק אם יש לה משהו בין הידיים, וגם אז לא להרבה זמן. היא גם לא ממש מצליחה להביא את הרגליים לידיים, אם כי כן מרימה אותן מעט מעל פני הקרקע (יש לציין שהיא שמנמונת - כמעט 9 ק"ג בפעם האחרונה שנשקלה). אם שוהה על הצד (אני הבאתי אותה לשם) מצליחה לעיתים להשלים את ההתפכות אל הבטן, אבל לא מצליחה להגיע מהגב לצד. האם זה בעייתי בגילה או שיש לה עוד זמן?
סליחה על האורך , אודה להתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לחני
דבי גרוס דולב28/03/2010הי חני
באופן כללי אנו רוצים לראות התהפכויות עד גיל חצי שנה לערך. לפי תיאורך ולפי השגיה ההתפתחותיים של ביתך נשמע שיש לה קושי מסוים.
תנוחת האווירון ומיקום המרפקים אינם מאפשרים מקום נוח להתהפך ממנו מהגב לבטן. לכן כשהיא מחזיקה חפץ נעים בין ידיה הדבר מאפשר לה הבאת ידיים לקו האמצע ומכאן גם להתהפך.כשהחפץ לא קיים, יש חזרה לאווירון שאינו מאפשר התהפכות נינוחה.
אי השכיבה על הצד מקשה על התהפכות מהגב לבטן וגם כאן קו האמצע מפריע. שוב כשהיא מחזיקה חפץ, קל לה יותר.
כל הנ"ל יכולים להצביע על נוקשות מסוימת ו/או חוסר תנועתיות שמקשים על ביתך לנוע בחופשיות.
כדי להקל על ביתך בהתפתחותה המוטורית כדאי לשקול אבחון וללמוד תרגילים שיסיעו לה לממש את הההתפתחות שלה על הצד הטוב ביותר.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אילו צעצועים לקנותמאיה28/03/2010
אילו צעצועים כדאי לקנות לתאומות בנות חודש וחצי?
מלבד ציורים בשחור לבן אדום בהן הן בוהות שעות, הן לא מסתכלות או מגיבות למובייל או לצעצועים אחרים, ומבלות את מרבית שעות היום בשינה.
מאיזה שלב כדאי לשבת לשחק איתן ובאילו צעצועים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למאיה
דבי גרוס דולב28/03/2010הי מאיה
תינוק בגיל חודש וחצי אינו זקוק לצעצועים.עיקר הקשר שלו עם העולם הוא דרך החושים-חוש המגע ודרך הפה. לכן מה שחשוב כרגע הוא לשאת הרבה על הידיים, לעסות ולגעת,לשאת במנשא, לדבר לתינוק, להשכיבו על הבטן, גב וצדדים ולעזור לו לעבור לעולם שבחוץ בנעימות רבה ככל הניתן.
כשהתינק מתחיל להבחין בסביבתו יש מקום להניחו תחת אוניברסיטה, להגיש לו צעצועים וכו.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת....
מאיה30/03/2010באיזה גיל התינוק אמור להתחיל להבחין בסביבתו...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מאיה
דבי גרוס דולב30/03/2010הי מאיה
התינוק מתחיל להבחין בסביבתו סביב גיל חודש- חודשיים וחצי.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיוכיםמאיה28/03/2010
התאומות שלי נולדו בשבוע 35 וכיום הן בנות כחודש וחצי.
הן עדיין לא מחייכות באופן רצוני.
מתי החיוכים הרצוניים אמורים להופיע...? האם הן באיחור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למאיה
דבי גרוס דולב28/03/2010הי מאיה
חיוך רצוני יגיע בגיל חודש עד חודשיים וחצי לערך. מכיוון שבנותייך נולדו לפני הזמן יש להן "הנחה" בנושא זה. אין מה לדאוג.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבה על הבטןאמא28/03/2010
שלום רב,
בני בן 5 חודשים. בשבועיים האחרונים מתהפך כל הזמן מהגב לבטן.
הבעיה היא שהוא שונא להישאר על הבטן ובוכה שנחזיר אותו. אנחנו מחזירים אותו ןמיד הוא מתהפך שוב.
חשבנו שאולי קשה לו על הבטן אבל כשאנחנו נמצאים לידו ומרימים משחק מול עיניו, הוא יכול להתבונן בו ולהרים את הראש ולהזיז את הראש לכל הכיוונים אפילו רבע שעה עד שנמאס לו.
כשאנחנו לא לידו או שלא מזיזים את הצעצוע מעל הרצפה הוא מתיאש אחרי דקות בודדות.
מהי הסיבה ומה ניתן לעשות כדי לעזור לו?
תודה
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להדר
דבי גרוס דולב28/03/2010הי הדר
רק את יכולה לדעת אם לבנך יש קושי בשכיבה על הבטן.. האם לפני שהתחיל להתהפך התקשה גם בשכיבה על הבטן? האם לפני שהתחלת להניע מולו צעצועים התקשה בשכיבה עלהבטן? צריך לעשות אבחנה בין קושי בשכיבה על הבטן לבין הזדקקות לכם.
אם תזהי קושי כדאי לתרגל את התרגילים המוצעים בפורום זה לשיפור השכיבה על הבטן כדי שיהיה לו נעים שם.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכות לצד אחדיעל28/03/2010
שלום רב
ביתי בת כ - חמישה וחצי חודשים
כבר שבועיים שהיא מתהפכת חופשי וכל הזמן מהגב לבטן מצד ימין שלה לצד שמאל וחזרה מהמבטן לגב
לצד השני היא מתקשה יותר גם גב בטן וגם בטן גב
האם הגיוני?
איזה תרגילים כדאי לעשות איתה כדי לתרגל אותה להתהפל לצד השני?
חוץ מזה בשכבה על הבטן היא מרימה את הטוסיק למעלה (כשרוצה להתקרב למשחק שנמצא מלפניה) האם זו התחלת זחילה? אם כן איזה תרגילים ניתן לעשות לה כדי לפתח את הזחילה?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללירון
דבי גרוס דולב28/03/2010הי לירון
בתקופה הראשונה של ההתהפכות התינוק מתהפך בד"כ דרך צד אחד,בהמשך זה מתחיל להתאזן ולהיות סימטרי. בפורום זה תמצאי תרגילים רבים להתהפכות, את יכולה לתרגל אותם עם ביתך לכיוון המתקשה.
הרמת הטוסיק אכן מסמנת התחלה התחלה של זחילה. בשל גילה הצעיר של ביתך ומכיוון שרק עתה התחילה להתהפך,אין צורך לתרגל זחילה.
בברכת חג שמח
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שרוצה לשבת ולעמודדניאלה27/03/2010
שלום רב, בני בן שלושה וחצי חודשים.
בשבוע האחרון הוא מתעקש כל הזמן לשבת בעצמו, כמובן שהוא לא יציב ואנו תומכים בו
אבל הוא למשל לא מוכן לשבת בטרמפולינה אלא מרים את הראש. כשהוא שוכב במיטה הוא מרים את הראש באוורי בעודו על הגב כשהוא יושב שעון על ההורים הוא מתיישב.
מאתמול כשמחזיקים אותו לגרעפס על הכתף הוא נעמד על הרגליים עם הכריות והאמצבעות ומזדקף כאילו הוא רוצה לעמוד.
היום כשהרמתי אותו מהמיטה(עבר למיטה מהעריסה לפניי שבועיים) הוא החזיק ממש במעקה המיטה ונעמד על הרגליים והזדקף.
האם זה המועד שבו הוא אמור לעשות את הדברים או שזה מוקדם מדיי?
אני מפחדת שהוא לא יעשה לעצמו נזק לגב או משהו בסגנון הראש עדיין די גדול....
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למורן
דבי גרוס דולב27/03/2010הי מורן
התופעות שתיארת בהחלט אינן מתאימות לגיל התינוק ולא לשלב ההתפתחותי בו הוא נמצא. נסיונות העמידה וההתיישבות עלולים להצביע על מתח יתר או זקיפה גדולה מידי בגב.
בשלב ראשון חשוב להמנע ככל הניתן משימוש בטרמפולינה, מהושבה ומחצי הושבה ומההעמדה.
בהמשך כדאי לשקול אבחון על מנת לעזור לבנך עם הסיבות שגורמות לו לנסיונות אלה ועל מנת להבטיח התפתחות מוטורית תקינה וכזו שלא תדלג על שלבים הכרחיים בהתפתחות.
בברכת
חג שמח
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחציללי27/03/2010
שלום, בני בן שנה וחצי בעוד מספר ימים ועדיין לא הולך עצמאית. כבר כמה שבועות שהוא נעמד לבד מישיבה אך לא עושה צעדים... כאשר אנו מעודדים אותו הוא הולך בערך 6-8 צעדים בינינו, אך נראה שהוא מפחד / לא רוצה לעשות זאת לבד.
איך ניתן לעודד אותו להליכה עצמאית? אציין שהיינו בטיפול פיזיותרפיסטי מגיל 7 חודשים ועד לאחרונה בגלל שהחל להתהפך מאוחר. הפיזיותרפיסטית אמרה שמבחינתה הוא הולך ולכן אין יותר צורך בביקורים תכופים.
אשמח לעצות בעניין.
-אמא-.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לללי
אורנה עטאר27/03/2010ללי שלום,
במידה והוא אכן התחיל ללכת כמה צעדים בניכם חשוב להמשיך ולעודד אותו לעשות זאת אך לא ליצור לחץ סביב העניין.
ממה שתיארת כאן אינני יודעת את הסיבה שהוא עדיין לא הולך. מה הסיבה שהוא היה כשנה בפיזיותרפיה?
במידה ותראי שבחודש הקרוב הוא לא מתחיל ללכת עצמאית תשקלי לראות מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי שתאבחן את הסיבה ותתן לכם תרגילים בהתאם.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות תינוק-מודאגתדניאלה27/03/2010
שלום רב,
בני הראשון בן ארבעה חודשים ויומיים. דואגת לו בהיבט התפתחותי משתיי סיבות:
1. הילד התחיל להתהפך בגיל 3 חודשים וכבר שבועיים או לא מתהפך בכלל.נסיגה בהתפתחות?
2. ביומיים האחרונים שמנו אותו בלול עם צעצועים . הוא די נוגע ומשחק עם מה שקרוב אליו אבל לא מתאמץ להגיע לצעצועים רחוקים יותר.
בנוסף, בטיפת חלב טענו שהוא נמוך מדיי ורזה מדיי.
הנתונים הפיזיים שלו:
1. נולד בשבוע 38, 3.1 ק"ג,48 ס"מ.
2. חודש 1- 4.2 ק"ג,52 ס"מ.
3.חודש2 5.2 ק"ג, 55.5 ס"מ.
4.חודש 4- 6.4 ק"ג, 61 ס"מ
האם תקין??
מודאגת מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיכל
אורנה עטאר27/03/2010מיכל שלום,
לגבי המדדים שתיארת אני אינני מומחית בתחום זה וכדאי להמשיך לעקוב בטיפת חלב הם המומחים בתחום.
לגבי ההתהפכות וההתאמצות להגיע לצעצועים רחוקים -
1. התהפכות אנו רוצים לראות בין 4-6 חודשים. לרוב התהפכות לפני כן אינה רצונית ותינוקות אינם חוזרים עליה. ולכן בנך רק בתחילת דרכו בהתהפכויות.
2. בגיל 4 חודשים אנו רוצים לראות הושטת יד לחפץ שהוא בהישג יד שזו היכולת המוטורית שלו כרגע. ולכן זה בסדר.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..מישהי27/03/2010
שלום
בתי בת 11 חוד, תינוקת פעילה אנרגטת ושובבה.
יושבת, זוחלת על 6 ונעמדת .
הולכת עם העזרה שלי כשאני תופסת לה בשתי הידיים.
העניין הוא שהיא עדיין לא עושה שלום עם היד, לא עושה ידיים למעלה...
האם זה בסדר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לריבי
דבי גרוס דולב27/03/2010הי ריבי
יש להסתכל על ההתפתחות הכללית של התינוק, אם הכל בסדר וחסרות רק מחוות בודדות אז אין שום בעיה. יש רק להמשיך ולהציג זאת בפניה.
בברכת חג שמח
דבי גרוס דולךב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב זחילה???אמא מוטרדת27/03/2010
שלום אני אמא לתינוקת מקסימה בת 8 חודשים , מגיל 5 חודשים מתהפכת לשני הצדדים יפה ללא הפסקה בעיקר לאחרונה , מרימה רגליים לפה כול הזמן מנסה להתיישב , י אם היא במצב אלכסוני אפליו מתיישבת בלי ליפול , היא מתקשרת מדהים ועושה הכול אך היא לא זוחלת...היא כן בועטת ברגליים לכול עבר וכיאלו מנסה להתקדם אך ללא הצלחה , חשוב לי לציין שהיא נולדה קטנה במשקל 2 קילו והיום שוקלת 6 האם למשקל יש קשר? האם עליי להיות מודאגת? מה אוכל לעשות? אשמח לתשובה ...שבוע טוב :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא מוטרדת
אורנה עטאר27/03/2010אמא שלום,
התפתחות בתך תקינה. אנו רוצים לראות זחילה עד גיל תשעה חודשים.
האם היא מסתובבת סביב צירה? זאת הכנה לזחילה (תרגלי זאת עם צעצוע באזור הרגל ושתסתובב אליו ולשני הכיוונים כמובן)
אני רוצה שתתרגלי איתה דחיפה של כפות הרגליים על הגב בתרגיל שאתאר לך עוד מעט. בנוסף כשהיא על הבטן את יכולה כל פעם לקרב לה רגל אחת לכיוון הטוסיק, כלומר לכופף רבל ולהחזיק באזור כף הרגל קרוב למזרן ולחכות שתדחוף.
הנה התרגיל:
דחיפה עם כפות הרגליים - להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהוא ידחוף כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים. המוח יודע לתרגם זאת לדחיפה עם הרגליים על הבטן.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצבים?הילי27/03/2010
תינוקת בת 16 ח' . שמחה מפותחת ובריאה. כמה שאלות:
1. לעיתים נוגסת במוצץ בשיניה בצורת נעילה חזקה מאד שיוצרת מין רעד מהיר וקצר. כאילו מפעילה את שרירי הלסת למס' שניות בעוצמה רבה ומרפה.
2. לעיתים קופצת שני אגרופי ידיה הקטנות שוב בחוזק רבה ובמאמץ גדול למס' שניות ומרפה.
אציין שכשהיתה ממש תינוקת עשתה כנ"ל כשמתחה חזק את שתי רגליה. והירפתה. ועוד אציין שהיא חזקה במיוחד. מאד פיזית.
על מה זה מראה?
3. כשמצלצלים בדלת היא רצה להתחבא מאחורי משהו או זוחלת במהירות מתחת לכיסא. זה נימשך מתמיד. פוחדת נורא מרעשים. ממש מבוהלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשרית
דבי גרוס דולב27/03/2010הי שרית
נגיסת המוצץ וקפיצת האצבעות יכולות להיות תקינות אם הן קורת בעצמה בינונית.
יחד עם זאת העובדה שביתך חזקה במיוחד עם התופעות שתיארת יכולה להצביע על מתח שרירים גבוה ו/או מתח כללי גבוה.
אני ממליצה להתיעץ באופן אישי עם אחות טיפת חלב או רופא הילדים על מנת לראות כיצד לעזור לביתך להרפות מהמתחים והפחדים.
בברכת חג שמח
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתומר26/03/2010
שלום רב,
לפני שבעה שבועות הפכתי לאב מאושר לילדה מקסימה.
ברצוני לשאול שאלה לגבי התפתחות התינוקות. בתי בת שבעה שבועות נולדה בלידה רגילה לאחרת 40 שבועות.
בתי מסתכלת עליי ועל אמא במבט מזוגג כזה וזה לא ניראה כאילו אדם מבוגר מסתכל עלייך. כמו כן היא בוהה המון בסביבה ובאורות.
הילדה עוקבת אחריי כאשר היא מסתכלת עליי מצד לצד אך כאשר היא מסתכלת לצד מסויים קריאה שלי לא תסובב את ראשה.
אנחנו קצת פוחדים לגבי אוטיזים ורצינו לדעת האם תגובותייה נורמליות והכל אצלנו בראש או ש...
נשמח לתגובה.
תודה,
תומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לתומר
אורנה עטאר27/03/2010תומר שלום,
מה שציינת כאן נשמע תקין. תגובותיה נורמליות, בגילה לתינוקות רבים עדיין יש מבט מזוגג, מצויין שהיא עוקבת מצד לצד!, וכן תינוקות בגילה לא מפנים ראש לקריאה.
תהנה מההורות ונסה לשים דאגותך בצד (למרות שזה חלק מה"חבילה"...)
בברכת חג שמח.
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרמפולינהגלי26/03/2010
שלום רב,
מאיזה גיל מותר/אפשר לשים תינוק בטרמפולינה?
בני בן חודשיים ...
לאיזה מצב לכוון את הטרמפולינה?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגלי
אורנה עטאר27/03/2010גלי שלום,
רצוי לא להשתמש בטרמפולינה בכל גיל. הטרמפולינה הינה משטח מוטה שגורמת לתינוק להפעיל שלא לצורך את שרירי הבטן. אני ממליצה להשתמש במקום בפוף ולערסל אותו באותך פוף כך שיש תמיכה לכל הגוף בצורה סימטרית, בנוסף יש יתרונות נוספים לערסול בכלל וערסול בפוף.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ושלושדניאלה25/03/2010
אוכל לקבל בבקשה תרגילים שיעזרו לבני לזנוח :הליכת ברכיים,דוב,זחילה
ולהתחיל ללכת,יודע ללכת, כמה צעדים כשעוזב תמיכה עדין לא ממש יציב ,כשאני מעמידה אותו הוא יורד מיד לישיבה ומתחיל לזחול י(או ללכת על ברכיו)ש לציין שיודע לעמוד בלי תמיכה כאשר הוא כבר עוזב אותה,
אך מעדיף לעשות את כל מה שציינתי רק לא ללכת,
אשמח לעבוד איתו על זה עכשיו כשהוא יוצר לחופשת פסח ואיתי בבית...הוא פשוט צריך דרייב וחשק ללכת,יתכן שעדין פוחד בגלל בעיה קלה בשיווי המשקל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדניאלה
אורנה עטאר27/03/2010הי דניאלה,
יש לי תחושה שיש בידייך את כל התשובות. אם אני זוכרת נכון, התכתבנו בעבר. תמשיכי לתרגל איתו כל מה שקשור באתגור מערכת שיווי המשקל שלו. להפוך את עולמו לעולם מתנדנד. שילמד לאזן את עצמו ולעשות את זה בצורה כזו שלא גוררת תגובת בהלה ובחירת הליכת ברכיים או זחילה אלא באופן שיגרום לו לאזן את עצמו ולהישאר בעמידה.
אם הוא נעמד לעזרת משהו לנדנד את החפץ הזה, המון נדנדות, על הכתפיים עם אחיזה באגן או ברגליים, ג'ימבורי עם נדנוד השיפוע או המדרגות עליו עולה, לשחק איתו בזריקת כריות כשהוא זוחל או הולך הליכת ברכיים, וכל מה שדמיונך חושב עליו.
פסח התפתחותי ומהנה!
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דניאלה27/03/2010אכן התכתבנו בעבר אבל השרשור ברח לי ,
תודה על התשובה המלאהו הסבלנית
חג אביב שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)