מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כיצד להחזיק תינוק בחודשים הראשוניםציפי09/03/2010
שלום
ברצוני לשאול , האם מותר להחזיק תינוק בחודשיו הראשונים,כשהוא בתנוחה של ישיבה?
סבתא מבולבלת.
עוד שאלה- כשמחזיקים התינוק במאונך, ראשו כאילו קצת נופל קדימה, הוא כאילו קצת מתנדנד, לא נושא את עצמו. התינוק בן ארבעה וחצי חודשים.
מחכה לתשובה. תודה
ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לציפי
אורנה עטאר10/03/2010ציםי שלום
רצו לא להושיב תינוק בחודשיו הראשונים עד שהוא מגיע להתיישבות לבד. רצוי לא לתת לו לאזן את עצמו לבד אלא שישען אחורה או להרים את הרגליים קדימה כך שהתנוחה תידמה לערסול קידמי.
בגיל 4.5 חודשים תינוק צריך כבר להחזיק את הראש בתנוחה אנכית. אפשר לשאול בטיפת חלב מה דעתם על החזקת הראש.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיוך בגיל חודשייםאמא אחת08/03/2010
שלום,
רציתי לדעת האם תקין שתינוק בגיל חודשיים מחייך למובייל ולבובה (מספר פעמים ביום) ולא מחייך עדיין לבני אדם?
לפעמים לאחר מאמץ וסבלנות אדירה יתכן ונראה איזה חיוך קטנטן אלינו, לעומת חיוך ברור לבובה.
האם זה נחשב תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליאת
אורנה עטאר10/03/2010ליאת שלום,
גיל חודשיים זה רק תחילת החיוכים...בקרוב הוא יחייך לכולם.
תחייכו אליו וזה יגיע.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילהשגית08/03/2010
שלום בני בן 8 וחצי חודשים אינו זוחל. הוא זוחל אחורה.מרים לעיתים רחוקות ישבן ועד נעמד על ארבע (נשען על כפות ידיים וברכייםלמס' שניות אך לא עושה סימנים שבה לו להתקדם. כל ניסיון לגרות אותו פשוט שולח ידים ואם לא מצליח להגיע למשחק הוא פשוט מתחיל לילל. אשמח לקבל עצות איך לעזור אם בכלל צריך?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלגתן עליי
שגית10/03/2010דילגתן עליי - אשמח לקבל תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
עליזה11/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשגית
אורנה עטאר10/03/2010שגית שלום,
לא הבנתי מדברייך אם הוא עולה על 6 או רק על 4?
במידה והוא כן עולה על 6, האם הוא עושה רוקינג? (ניעות קדימה ואחורה).
אם הוא עולה על 6 את יכולה כל פעם לגרות אותו שיעזוב יד אחרת ויושיט אותה לעבר חפץ.
בנוסף את יכולה להעלות אותו על 6 על כדור פיזיו ולתת לו תנועה קדימה ואחורה ולצדדים.
במידה ועד גיל 9 חודשים תראי שאין שיפור עם התרגילים, תחזרי אליי ונשקול אולי שיעור פרטי עם מדריכה שתראה את הסיבה לכך שהוא אינו זוחל ותתאים לך תרגילים נוספים בהתאם.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלותייך
שגית14/03/2010היי אורנה, תודה על תשובתך. לא ברור לי למה הכוונה על 6, נראה לי שהוא עומד על ארבע ואכן מניע את גופו קדימה ואחורה (כאילו מניע לקראת התקדמות...) בשכיבה על הבטן הוא מרים ישבן בנסיון להגיע למשחק אך לא מתקדם עם הרגליים.
אודה לך מאוד אם תוכלי להמשיך להנחות אותי.
שגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזחילה
שגית17/03/2010היי אורנה בבקשה עני לי - כבר מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשגית
אורנה עטאר18/03/2010שגית שלום,
הכוונה על 6 שהברכיים מונחות על הרצפה ולא באויר. על 4 רק כפות הרגליים וכפות הידיים נוגעות ברצפה.
תרגיל נוסף שרצוי שתנסי בגלל אי שימוש ברגליים שאת מתארת בשכיבה על הבטן זה:
- דחיפה עם כפות הרגליים - להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהוא ידחוף כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים. המוח יודע לתרגם זאת לדחיפה עם הרגליים על הבטן.
שוב, אני חושבת שאם לא תצליחי להגיע לתוצאות לבד, תשקלי ללכת לשיעור פרטי. אין כמו מראה עיניים בכדי לתת לכם הדרכה מדוייקת שמתאימה למקום ההתפתחותי של בנך.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן 5 חודשיםחסוי08/03/2010
וטרם התהפך - לא מהבטן לגב וכן לא מהגב לבטן.
הוא מרים ראש יפה ועוקב לשני הצדדים עם הראש אחרי חפצים, צלילים וכו'.
כשהוא על הבטן הוא מטה את גופו לצד אך לא מגיע לכדי התהפכות.
אני שמה אותו הרבה על הבטן וצדדים וכן כשהוא על הגב אני מביאה את רגליו לכיוון הבטן.
כמו כן אנחנו עושים תרגילי התהפכות - כשהוא על הבטן אני מחזיקה את המרפק והרגל הנגדית והופכת אותו לאט. זה גורם לו לחייך ונראה שהוא נהנה
וכשהוא על הגב אני מטה את רגליו לצד ועוזרת לו להשלים היפוך.
אני לא יודעת מה עוד ניתן לעשות. האם יש לי סיבה לדאגה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לחסוי
דבי גרוס דולב08/03/2010הי חסוי
לפי תאורך נשמע שבנך ממש בדרך להתהפכות לשני הצדדים. לא נראה לי שיש מקום לדאגה ובהחלט אפשר להמשיך לתרגל.
בברכה
דבי גרוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפחות תינוקהילה08/03/2010
שלום,
תינוק שלי בן 6 חודשים ושבוע וחצי. סה"כ נראה כי הוא מתפתח בסדר, אבל עדיין לא מתהפך לבד.
עושה ניסיוניות אך עדיין לא מצליח עד הסוף. הוא גם כל הזמן כאשר מרימים אותו על הידיים מחזיק את היידיים בצדדים ולא מוכן להחזיק אותם קדימה, אבל כן מושיט ידיים לצעצועים ומשחק איתם.
לאחרונה כאשר הוא שוכב הוא פתאום כולו מתמתח לכמה שניות (במיוחד היידים) כאילו כועס ומשהו מציק לו. בסה"כ הוא ילד מאוד חייכן ולא בכיין , משחק עם צעצועים (מעביר מיד ליד) , צוחק , מוציא קולות שונים , מתרומם על היידים כאשר על הבטן. האם יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להילה
דבי גרוס דולב08/03/2010הי הילה
באופן כללי אנו רוצים לראות התהפכויות לשני הצדדים עד גיל חצי שנה או סימנים מתקדמים לזה.
יתכן שבנך ממש בדרך לשם אבל יתכן גם שישנו קושי קטן ספציפי שמונע ממנו לממש חלק זה בהתפתחות, לא אוכל לדעת זאת ללא היכרות. אני מציעה לחכות עוד מעט ובזמן זה לתרגל איתו תרגילים להתהפכויות שתוכלי למצוא רבים כאלה בפורום זה. אם לא תראי התקדמות חזרי אלי.
בברכה
דבי גרוס
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכותשרון07/03/2010
שלום, בני בן חצי שנה, משקל לידה גבוה כיום שוקל 9 ק"ג. מבלה זמן רב על הבטן, נראה כי מושיט ידיים לצעצועים, מעביר מיד ליד, משחק בהתאם לגילו. מביא את רגליו לכיוון הבטן, מתגלגל מעט מצד לצד.מנסה להגיע לצעצועים תוך כדי כך שדוחף את עצמו על הגב או כאשר נמצא על הבטן בעזרת הישבן.עדין לא מתהפך. כאשר אני מעמידה אותו על רגליו, הוא מתקפל "כמו מרגרינה", מתקשה להחזיק את עצמו, נראה מעט חלש ורפוי. רופא הילדים שבדק אותו באופן יסודי סבור כי מתקשה להתהפך בשל משקלו. האם מדובר בהיפוטוניה? האם עלי לפנות להתערבות כלשהי? אני מוטרדת...תודה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשרון
אורנה עטאר08/03/2010הי שרון,
ממה שאת מתארת כאן לא ניתן לדעת מהי הסיבה לכך שהוא לא מתהפך. מהידוע לי גם ילדים במשקלו יכולים/מסוגלים להתהפך אם רכשו את כל אבני הדרך המובילות להתהפכות.
את התחושה של "כמו מרגרינה" אולי יש צורך לבדוק למרות שלא רצוי להעמיד אותו בגילו ויש לחכות שהוא יעמד בכוחות עצמו.
בכדי להסיר דאגה מלבך ולבדוק את נושא ההיפותוניה אני ממליצה להיפגש עם מדריכה להתפתחות תינוקות. מאחר והוא בן חצי שנה והתהפכויות אנחנו רוצים לראות עד גיל חצי שנה, מפגש כזה גם יעזור לכם לקבל כלים איך לעודד להתהפכויות ולמנוע עיכובים בהתפתחות.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטיית ראש שמאלהיהודית07/03/2010
בתי בת ה-5 חודשים החלה להטות את ראשה שמאלה, זה כבר 3 ימים.
לי זה נראה מאוד מוזר על אף שהיא נראית לי בסדר גמור.
היא קצת מקוררת גם כמה ימים. חשבתי שאולי יש לה משהו באוזניים, אך הרופאה אמרה שלא. וגם לא להתייחס להטייה הזו (על אף שלא ראתה את התנועה)
את ההטייה היא מבצעת כאני מחזיקה אותה עומדת, או יושבת
מה זה יכול להיות?
אשמח אם תענו לי בהקדם
תודה יהודית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליהודית
דבי גרוס דולב08/03/2010הי יהודית
קשה לי לדעת במה מדובר לפי התיאור שלך וללא היכרות. אני מציעה לחכות עוד כמה ימים ולראות אם יש שיפור. אם לא, אז לפנות שוב לרופא ילדים.
בברכה
דבי גרוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטוריקה עדינהאמאלה07/03/2010
שלום, בני בן 9 חודשים
הסטוריה: התהפכות בטן-גב 5 חו', גב-בטן 5.5 חו', זחילת גחון 7.5 חו', ישיבה 8 חו', זחילת שש עכשיו מתחילה להחליף את זחילת הגחון, מוחא כפיים מגיל 8.5 חו' גם לפי בקשה (תעשה כפיים) ובטיפת חלב אמרו שיש לו אחיזת פינצטה
1. בארוחה לא מנסה ואפילו נגעל מלקחת אוכל ביד, לא מעניינים אותו הביסקוויטים אצבע, פעם אכל איכשהו אבטיח ביד יום אחד ואחרי זה לא הסכים, כאילו בכלל לא מעניין אותו. כפית הוא לוקח בשביל לגרד בשיניים (שאין לו..) ולא כל כך פונקציונלי.
2.בנוסף, לא משחיל אלא רק מוציא או מוחא עם הצעצוע כפיים. איך אפשר לעודד אותו לכך? ואלו עוד דברים אפשר לעידוד מוטוריקה עדינה? להעביר טבעות על חוט הוא עושה לא רק אבל לא אחת אחת אלא יותר בקבוצות. מדבקות מנסה יותר בתנועת מגרפה ולעתים 'מתפלקת' תנועת תינצטה..
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי...
חגית09/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשירן
אורנה עטאר10/03/2010שירן שלום,
מדברייך נשמע כי התפתחות בנך תקינה.
מוטויקה עדינה מתחילה להתבסס בין 9-12 חודשים ולכן המשיכי לעשות איתו את מה שאת מתארת ותראי איך זה משתפר מיום ליום.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת מדריכת התפ' מומלצת ברחובות.אביטל07/03/2010
מישהי יכולה להמליץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאביטל
אורנה עטאר07/03/2010אביטל שלום,
מכללת "צעד ראשון" מכשירה מדריכות בכל הארץ והם ישמחו לתת לך המלצה למדריכה באזור רחובות.
באתר "צעד ראשון" יש גם רשימה של מדריכות מומלצות.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 3 חודשיםori06/03/2010
שלום,
אני אמא לתינוקת בת שלושה חודשים.
בתי רוב שעות היום מעדיפה להיות "על הידיים" ואם אפשר תוך נענוע מתמיד או תנועה (הליכה במנשא, ריקוד, קפיצה על כדור פיזיו).
כאשר אני מניחה אותה באוניברסיטה או במיטתה עם משחקים, אחרי כחמש דקות היא מתחילה "להתלונן".
כעת אני חוזרת לעבודה ואני מפחדת שהיא תתיש את אמי שתטפל בה ובעיקר בשבילה, שלא תהיה מסוגלת להתרגל לשחק לבד ולהתרכז במשחק זמן ארוך יותר מאשר מספר דקות בודדות.
שאלותי הן:
1) מהו הזמן הממוצע/סביר שעל תינוק בגילה לשהות לבדו ולשחק באוניברסיטה וכו'?
2) כיצד ניתן להאריך את המשחק העצמאי שלה והשארותה לבד?
3) מלבד השהיה באוניברסיטה, טרמפולינה, במיטה עם המובייל והתמונות (שחור-אדום -לבן), האם יש עוד דרכים שניתן לפתח אותה בצורה מהנה?
יש לציין שאני חוזרת לעבודה שבוע הבא וארצה להמשיך לאחר חזרתי בפעילויות המשותפות שלנו כמו עיסוי, הליכות במנשא ועוד.
בתודה מראש
אורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורי
אורנה עטאר06/03/2010אורי שלום,
קשה לפי תיאורך לדעת מה הסיבה ששלושה חודשים היא נמצאת רק על הידיים. יש לך סיבות רבות ואני שמחה מאוד שנתת לה את מה שהיא צריכה. המעבר עכשיו צריך להיות הדרגתי ומחייב זיהוי הסיבה שהיא לא יכולה להיות על משטח. האם קיים איזשהוא מתח שרירים שמקשה עליה? האם ההריון והלידה היו תקינים? מה הכוונה גם בלהתלונן? אם היא לא בוכה יש דרכים רבות להרגיל אותה להישאר על המזרון.
אז ככה:
- בגילה חשוב כי היא תשהה על הבטן, גב והצדדים בנוחות.
- רצוי כמה שפחות זמן במשטחים מוטים כמו טרמפולינה.
- הארכת זמן רצפה יכולה להיעשות ע"י מתן מגע לסוגיו, ע"י השמעת קול וטפיחות. הדהוד של קול לתוך הגוף שלה.
- ניתן לשים אותה בשלב הראשון על כדור פיזיו - על הגב או על הבטן ולתת לה תנועה כהכנה לירידה למזרון.
- עדיין לא להפסיק לתת תנועה במרחב, נשיאה במנשא יכולה להקל על אמך במידה ותרצה ידיים.
נסי את כל אלו.
במידה ותראי כי אין שיפור, תחזרי אליי ונשקול אבחון קצת יותר מעמיק להבין מה מקשה עליה את המעבר למזרון.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאורי
אורלי09/03/2010הי אורי.... קראתי את מה שרשמת וממש הזדהתי איתך...מצבי ממש כמו שלך.
ביתי בת חודשיים וחצי וכל הזמן נרגעת ונח לה רק ביידים. הייא גם לא מסוגלת יותר מ 5 דק בפעילות כלשהי אם היא לא בידיים . יש מצבים שאני מטיילת איתה והיא בוכה ואני נאלצת להרים אותה ולהמשיך לטייל איתה ביד ועם עגלה ריקה ביד השניה...ממש מתסכל...
וגרוע מזה שהיא גם לא מוכנה בשום אופן לקחת מוצץ....אני כבר ממש מותשת מזה.
אז אשמח מאוד אם תגידי לי אםן מצאת פתרון לנושא ואם העיצה שנתנו לך היתה יעלה .
רשמי לי...
תודה אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אורלי
אתי10/03/2010בקשר למוצץ - הבן שלי בן חודשיים וחצי ולא אהב מוצץ מהרגע הראשון
קנינו לו כמה מוצצים עד שמצאנו את האחד.
אם את מניקה - קני אחד שדומה לפטמה שלך
ואם את מאכילה מבקבוק - קני אחד שדומה לפטמת הבקבוק.
התינוק שלי אהב מוצץ גדול - כמו בלון אחרי שניסינו מוצצים קטנים יותר.
לא וויתרנו לו כל פעם שזרק הכנסנו חזרה והכי חשוב כשאת נותנת מוצץ תעשי פעולת מציצה
בפה שלך כאילו לך יש מוצץ גם, ותשמיעי קולות מציצה - זה עוזר מאד.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאורלי
ori11/03/2010היי אורלי,
אני כבר שבוע אחרי חזרה לעבודה והתברר לי שכשאני לא בבית, היא מסוגלת להיות באוניברסיטה יותר מ 20 דקות וגם החלה לישון פה ושם.
אצלי היא לא ישנה דקה אחת (חוץ משינה בלילה) וכמובן שאצלי היא רצתה להיות הרבה על הידיים, אז כך שלמעשה הבעיה היא אצלי אפעס..כך כנראה הרגלתי אותה.
עכשיו אנחנו עובדים איתה לאט לאט על הארכת זמן משחק עצמאי, כל יום מוסיפים עוד כמה דקות, אם יהיה שינוי משמעותי אשוב לספר לך על פתרונות :)
בהצלחה לי ולך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 4 וחצי חודשיםקטיה06/03/2010
שלום, בתי בת ארבעה וחצי חודשים. עדיין לא מושיטה יד כשנותנים לה צעצוע. כששוכבת באוניברסיטה / טרמפולינה כן נוגעת בצעצועים שמעליה וגם אם נותנים לה משהו צמוד ליד כן אוחזת.
האם תקין? אם כן עד איזה גיל צריכה לאחוז בצעצוע כשמושיטים לה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לקטיה
אורנה עטאר06/03/2010שלום,
בתך נמצאת סביב הגיל של הושטת יד לחפץ. אני ממליצה לך להראות לה את החפץ מול פניה לגעת לה עם החפץ ביד ואח"כ בפה שלה ואז להראות לה שוב - זה מגרה את יצירת קשר עין-יד-פה.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכותאמא05/03/2010
שלום,
בני בן חמישה חודשים. אני משכיבה אותו גם על הבטן וגם על הגב , הוא מרים יפה את הראש, אל עד עתה לא התהפך, למרות שאני עושה לו תרגילים משיטת חווה שלהב . האם לדאוג. מה לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכות
שירי קאשי06/03/2010הי,
באופן כללי, על פי הספר, שלב ההתהפכויות אמור להתרחש בין גיל 4 חודשים לגיל 6 חודשים. מבחינה זו הוא לא בעיכוב ויש לו עוד חודש עד שהוא אמור להשלים את השלב. מה שחשוב לשים לב בשלב זה הוא האם הוא מפתח את המיומנויות הדרושות לצורך ההתהפכות. לדוגמא- הרמת ראש, העברות משקל בשכיבה על הבטן, ניתוק של יד אחת, גלגול לצד בשכיבה על הגב, הרמת הרגליים לכיוון בית החזה. כל אלו הם מרכיבים של ההתהפכות וחשוב לראות שהם מתקיימים. המשיכי לתרגל מהתרגילים שיש לך. את יכולה למצוא כאן בפורום תרגילים נוספים. תרגילים אלו יעזרו לו להטמיע מיומנויות אלו ולקדמו לקראת ההתהפכות. במידה ורוב המרכיבים עדיין לא מתקיימים אז כן מדובר בעיכוב ואז כדאי לערוך אבחון ולהתאים תרגילים.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה אצל תינוק 11 חודשטלי05/03/2010
שלום רב,
בתי בת 11 חודשים וחצי...קטנה יחסית לגילה מכל הבחינות...שוקלת 7 קילו , ראש קטן בכמה ס"מ יחסית לגילה (אבל גם הראש שלי קטן יחסית).
נכון להיום זוחלת גחון על 6 בכל הבית ועומדת על 4 רק מדי פעם ומנענעת טוסיק. עדיין לא התיישבה....האם עלי להתחיל לדאוג וללכת לביקה?.....
האם יש תרגילים שאפשר לעזות איתה.
יש לציין כי בתי הגדולה בת ה3 גם הייתה איטית אך בגיל שנה כבר עשתה צעדים בעזרתי...ולכן מכאן הדאגה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבה וזחילה
שירי קאשי06/03/2010הי טלי,
בגיל זה כבר אמורים לראות ישיבה וזחילת שש (זחילה על 4 זה עם טוסיק גבוה וברכיים באויר). אני לא יכולה לכוון אותך לתרגילים ללא אבחון כיוון שלא ניתן לדעת את מקור העיכוב. בהחלט בגיל זה כבר כדאי להתערב ולעזור לה להדביק את הפער. גם על מנת לפתח מיומנויות מוטוריות איכותיות וגם על מנת למנוע ממנה תסכול.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה-בן 9 חודשיםעינת04/03/2010
שלום,
בני בן 9 חודשים, בגיל 4 חודשים התהפך, בגיל חצי שנה עמד עמידת 6 לפני חודש התחיל זחילת גחון ומהר מאוד גם זחילת 6 (רגילה),מדי פעם הוא נשכב על צידו, שם את ידיו על חפץ מוגבה ועומד על ברכיו. שאלתי היא: מתי יתיישב?? האם ישנם תרגילים לקידום הישיבה? האם זה סביר שעד כה לא יושב? האם אפשרי להושיב אותו על כסא אוכל? או להמשיך להושיב אותו בטרמפולינה לשם האכלה?
תודה על התשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי תשובתי בשאלתך הקודמת
שירי קאשי06/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבהעינת03/03/2010
שלום,
בני בן 9 חודשים, בגיל 4 חודשים התהפך, בגיל חצי שנה עמד עמידת 6 לפני חודש התחיל זחילת גחון ומהר מאוד גם זחילת 6 (רגילה),מדי פעם הוא נשכב על צידו, שם את ידיו על חפץ מוגבה ועומד על ברכיו. שאלתי היא: מתי יתיישב?? האם ישנם תרגילים לקידום הישיבה? האם זה סביר שעד כה לא יושב? האם אפשרי להושיב אותו על כסא אוכל? או להמשיך להושיב אותו בטרמפולינה לשם האכלה?
תודה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבה
שירי קאשי06/03/2010הי עינת,
נתחיל מהפשוט, בגילו את בהחלט יכולה להושיבו לצורך הארוחה. גם חשוב שיתנסה באכילה עצמאית ויחוש את האוכל, דבר שלא ניתן לעשות בשכיבה. כמובן שהישיבה היא רק לצורך זמן הארוחה ולאחר מכן להחזירו לשכיבה.
ממה שתארת נראה כי הוא בדרך לישיבה אך קשה מאוד לדעת האם הוא קרוב לכך ומה מעכב אותו בתהליך. את יכולה לעזור לו לפתח את שיווי המשקל על ידי ריבוי של תנועה במרחב, להושיבו על כדור ולהניע לכל הכיוונים, גילגולים וכדומה. מעבר לכך יש צורך באבחון על מנת לדעת את מקור הקושי ולהתאים תרגילים יותר ספציפיים.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)