מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תודה ו...קרן22/03/2010
עוד שאלה - היכן ישנם תרגילים שיעודדו הרמת ראש ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת ראש
שירי קאשי22/03/2010הי קרן,
להלן מספר תרגילים לחיזוק הרמת הראש:
1. בשכיבה על הבטן לעבור בצידי חוליות מהגולגולת ועד לאמצע עמוד השדרה לאט לאט (חוליה חוליה) ובמגע ברור. זה אמור לעורר את האזור ולעודד את הרמת הראש.
2. על כדור פיזיו - בשכיבה על הבטן (כשאת אוחזת באגן) להטות את הכדור מעט קדימה. גם כאן התגובה אמורה להיות הרמת הראש לשם שמירה על איזון.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרמפולינהקרן21/03/2010
המשך...
ביתי בת חודשיים וחצי...
אחרי שהיא יונקת אנחנו נוהגים להשכיב אותה בטרמפולינה ורק אחרי רבע שעה - חצי שעה להשכיב אותה על הבטן ולפעמים על הגב, כדי שלא תפלוט ! האם יש בעיה עם זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לקרן
דבי גרוס דולב21/03/2010הי קרן
אנו ממליצות להמעיט ככל הניתן את השימוש בטרמפולינות למיניהן מסיבות רבות, מקום זה אינו מעודד התפתחות והתקדמות, הוא מעודד התרוממות לא נכונה משרירי הבטן לישיבה, לא מאפשר תנועתיות ולא מאתגר. אם לביתכם אין בעיה מיוחדת, הרי שאין מניעה להשכיבה על הגב או על הצדדים לאחר האכילה. אם יש בעית פליטה,עדיף להחזיק על הידיים או להניח בתוך פוף גדול.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חודשיים וחציקרן21/03/2010
ביתי בת חודשיים וחצי, היא מתעצלת להרים את הראש, אך עושה זאת למרות זאת...
אנחנו מכנים זאת אימוני כושר. היא מרימה את הראש לעיתים לדקה רצופה ואף יותר, אך אינני ייודעת אם זה מספיק.
האחות בטיפת חלב אמרה שמספיק 5 פעמים ביום כל פעם דקה. האומנם ?
אם לא - מה אפשר לעשות? למי לפנות ?
האם יש הבדל בעניין בין בנים לבנות ? כיוון שבני הבכור בשעתו מאוד נהנה לשכב על הבטן, והיא פחות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לקרן
דבי גרוס דולב21/03/2010הי קרן
אני לא נוהגת לתת מינוני זמן מדויקים להרמת ראש אבל כן ממליצה להשכיב הרבה על הבטן, עד שהתינוק מתחיל ממש להתלונן, כמות הפעמים ביום האפשרית.
בגיל זה נרצה לראות קצת יותר מדקה בכל פעם, בפורום זה תוכלי למצוא תרגילים רבים להרמת הראש,אם לא תראי שיפור, את מוזמנת לחזור אלי.
אין הבדל בין בנים לבנות אבל יש הבדל בין תינוק לתינוק, לעיתים מדובר בקושי ספציפי ולא בסירוב.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי אמורה הילדה לצחוק בקול ?אורלי21/03/2010
יש לי ילדה בת שלושה וחצי חודשים עדיין לא צוחקת בקול רק מחייכת וקשה לה לדבר היא מאוד מתאמצת האם זה לא מאוחר העם היא צריכה כבר לצחוק ולקשקש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורלי
דבי גרוס דולב21/03/2010הי אורלי
הכל בסדר, יש זמן לכל ומדובר בגיל צעיר מכדי לדאוג לדברים הללו.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה אמור לאכול תינוק בן שבוע וחציליאל21/03/2010
הבן שלי בן שבוע וחצי אוכל סימיאלק
כמות 100 כל 3 שעות האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליאל
דבי גרוס דולב21/03/2010הי ליאל
הכמות המדויקת מצוינת על גבי האריזה וכדאי לא לעבור אותה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם מהטבורליאל21/03/2010
מה זה אומר שיורד דם מהטבור לילד בן שבוע וחצי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליאל
דבי גרוס דולב21/03/2010הי ליאל
דימום קל מאזור הטבור הוא נורמלי ומתרחש סביב הגדם הקיים שם, בכל מקרה כדי להיות שקטה כדאי להתיעץ עם רופא הילדים.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות של בן 11.5 חוד'ח.21/03/2010
שלום,
רציתי לשאול לגבי בני שעדיין לא עושה שלום למרות שאנו מנסים ללמדו. הוא מוחא כפיים מגיל 9 וחצי חוד', אך לא כשמבקשים ממנו אלא כשהוא עצמו רוצה וזה לעיתים רחוקות.
לא מצביע על חפצים, לא יודע להשחיל טבעות או לבנות מגדל קוביות.
חוץ מזה, מבין הוראות פשוטות כמו תן לי, או כשקוראים בשמו לבוא, מבין הרבה מילים שאומרים ומסתכל עליהם (כמו אור, מנורה, אחיו, פרח, מוצץ). ילד שמח וחייכן. זוחל במרץ ועומד קצת לבדו.
האם כדאי לפנות למכון להתפתחות הילד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לח.ר
דבי גרוס דולב21/03/2010הי ח.ר
צריך להסתכל על ההתפתחות הכללית של התינוק, אם רוב המרכיבים במקומם ונראה שמבחינה קוגניטיבית הכל בסדר אז אין מקום לדאגה ובטח שאין צורך לפנות לטיפול.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות תקינהענת20/03/2010
הבן שלי בן 3 חודשים וחצי, משקלו 6,300 גרם. לאחרונה הייתי בטיפת חלב וראינו כי משקלו עלה ב- 17 יום 300 גרם, האם זה תקין? מהו קצב העליה במשקל שאמור להיות תקין בשלב זה? ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לענת
דבי גרוס דולב21/03/2010הי ענת
לצערי זה אינו מנושאי הפורום. בטיפות החלב יש את טבלאות ההתפתחות המדויקות ואני מאמינה שקיימות כאלה גם באינטרנט.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לצפות מתינוקת בת 9 חודשיםגלי20/03/2010
מה לצפות מתינוקת בת 9 חודשים , ועל מה כדאי לעבוד איתה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגלי
דבי גרוס דולב21/03/2010הי גלי
תינוק בן 9 חודשים נמצא בשלבים מוקדמים או מתקדמים של זחילה והתישבות. מתחיל לגלות ענייין בצעצועים התפתחותיים מתקדמים יותר, מתחיל לחקות את הסביבה- אולי מחיאת כפיים, בי בי וכו.
השלבים המוקדמים יותר בוודאי נמצאים במקומם בנינוחות-התהפכויות, שכיבה על הבטן וכו.
אם אין עיכוב אין צורך לעבוד על משהו באופן מיוחד.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגעאביטל20/03/2010
הי
הבת שלי בת 9 חודשים. אני לאחרונה שמה לב שהיא מאוד נרתעת ממגע. אף פעם מאז לידתה היא לא היתה מהמתרפקים ונמרחים אבל נראה לי שבחודשים האחרונים יש לה יותר איך להבעי את זה באופן טבעי בגלל ההתפתחות המוטורית. היא נרתעת כשמישהו זר מנסה ללטף אותה על הלחי או בידיים. וגם לנו (אבא ואמא) היא לא נותנת לנשק אותה בקלות. לפעמים אני שמה לב לכך שהיא מושכת את עמצה אחורה באופן אינסטנקטיבי כשאני מנסה לתת לה נשיקה בלחי. היא מאוד מאוד אוהבת להיות על הידיים אבל היא מחזיקה את עצמה מאוד כשהיא עלי, לא נתלית עלי בחיבוק, רק לציין שהיא ואני מאוד מאוד מחוברות. גם כשהיתה קטנה יותר זה היה - לדוג' הייתי עושה לה עיסוי כל יום ולפעמים פעמיים ביום ולא תמיד יכולתי לסיים אותו בגלל שהיא לא תמיד נתנה לי. מצד שני היא מחזיקה לי הרבה פעמים את היד כשהיא רוצה להירדם(אבל זה נראה לי יותר ממקום של בטחון ולא מגע). דרך אגב, אולי קשור ואולי לא- היא היתה מאוד מוצקה ומאוד פעילה מאז שהיא נולדה ותמיד התפתחה מאוד מוקדם מוטורית (זחלה על 6 בגיל 5 חודשים, עומדת מגיל 6 חודשים..) ולאחרונה הרופאה בטיפת חלב אמרה לי שיש לה טונוס שרירים מוגבר בחלק האחורי ובגלל זה היא תמיד לוקחת את הגב שלה אחורה (היא גם יושבת לא נכון בגלל זה) ובגלל זה היא התפתחה מהר בדברים מסוימים. קשור למגע ולכך שהיא לא מתפנקת על ליטופים ונשיקות?
שאלה נוספת- היא שונאת שמלבישים אותה והרבה פעמים היא בוכה. מדוע ומה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאביטל
דבי גרוס דולב21/03/2010הי אביטל
יתכן ולביתך יש רגישות גבוהה בנושא המגע, מכאן כל מה שתיארת, החל מהעיסויים ועד אי הרצון להתלבש. אני לא בטוחה שניתן לאבחן זאת כבר בגיל הזה אבל אני בהחלט ממליצה להתיעץ בנושא עם רופא ילדים טוב או מומחה לנושא. מצד שני יכול להיות במדובר באופי , לא אוכל להגיד לך זאת ללא היכרות.
לגבי הטונוס המוגבר, לא נראה לי שיש קשר בין השניים אבל זה נושא שכדאי לאבחן וללמוד תרגילים לישיבה נכונה והרפיית המתח.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ושלוש-הליכהדניאלה20/03/2010
בני בן השנה ושלוש התחיל ללכת הגיע אפילו ל20 צעדים ויותר ואז לאחר כמה ימים הפסיק וחזר לזחילה,ולהליכת ברכיים כשאני מאיצה בו הוא צועד לעברי,אבל לא הולך מיוזמתו,עם יד אחת שלי הולך מרחקים ארוכים ויציב,כמו כן עומד הרבה זמן ללא שום תמיכה,
יש תרגילים לשכנע אותו להליכה בכיף?
האם זה הגיוני שאחריח שכבר התחיל ללכת יעדיף לזחול?ולמה זה קורה?
שאלה נוספת:מתי אמור לאכול עם כפית יפה,הוא יודע להכניס כפית לפה אך מעדיף לאכול עם הידיים,וכשאוכל עם כפית הכל נשפך החוצה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדניאלה
דבי גרוס דולב20/03/2010הי דניאלה
מה שאת מתארת הוא תופעה מוכרת ותקינה בה התינוק נסוג מעט מהתחלת ההליכה אבל תמיד יחזור אליה מאוחר יותר.אני דווקא חושבת שישי להסיר את הלחץ בשלב זה ולתת לתינוק למוצא את דרכו חזרה להליכה. כדאי לא להרבות בהולכה שכן זה דוחה את ההליכה העצמאית ואם כבר רוצים להוליך אז לעשות זאת כשידי התינוק בגובה מותניו ולא כשידיו למעלה, כך יפתח את שיווי המשקל העצמאי שלו.
אכילה עצמאית עם כפית היא תהליך ארוך ובד"כ האכילה עם היד היא מאוד חוויתית וחושית עבור התינוק ולכן אין צורך להאיץ גם פה:-)
בברכה
דבי גרוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה-ובנושא
דניאלה21/03/2010אני מורידה מהלחץ,אך משום ששמחתי כל כך קצת קשה לי עם זה,כי עכשיו הוא ממש לא מוכן,
יש לציין שגם חולה ביומיים האחרונים.
מה הפחיד אותו,אולי נפל בגן?יש לו סימן אדום איני יודעת מאיפה...
לצערי הסביבבה הקרובה שלי לא מורידה מהלחץ כי מבחינתם ילד בן 15 חודש כבר אמור ללכת,ואני מרגישה שמשהו פגום בילדי בגלל ההרגשה הרעה שנותנים לי...
וגם קשה לי לראות שהוא מפגר אחרי תנוקות שאפילו קטנים ממנו בגיל ולכן מאיצה בו,
בדברים אחרים יש לציין שבסדר גמור ואף מקדים את זמנו,תמיד עשה הכל לפי הטווח הרצוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לדניאלה
דבי גרוס דולב21/03/2010הי דניאלה
לצערינו זה מסוג התחושות המלוות חלק מאיתנו כאמהות- השוואות, לחץ סביבתיוחיפוש אחר התשובה הנכונה...
נסי להתחזק מבפנים בלי קשר למה אומרים, רק מתוך התבוננות ואהבה נקייה לבנך, כמו שהוא, עדיין לא הולך. נסי להיות אסרטיבית לגבי הסביבה ולתת לה להבין שאת היא המחליטה לגבי בנך ושהכל בסדר איתו, הכל באמת בסדר!
מחלה בהחלט יכולה לגרום לנסיגה או לאי פעילות והסיבות האחרות לכך לא ממש ברורות, עזבי זה לא חשוב, יש לך בן בריא ומאושר וזה מה שחשוב באמת.
תמיד יהיה על מה לדאוג ולמה להשוות, זה אפילו הולך ומתגבר עם השנים, לכן כדאי להוריד את זה בעצמך כשזה עוד קטן..
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 5 חודשיםאמא19/03/2010
שלום,
הבן שלי בן 5 חודשים. מתהפך מהגב לבטן.
הוא עושה זאת בכל פעם שפוגש מזרן. כרגע הוא לא מתהפך מהבטן לגב.
הבעיה היא שהוא לא ממש אוהב להיות על הבטן. הוא מתהפך ואחרי כמה דקות מתחיל לקטר. אנחנו משתדלים למשוך אותו כמה שאפשר ואז להפוך אותו בחזרה וחוזר חלילה.
מה ניתן לעשות במקרה זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להדר
דבי גרוס דולב20/03/2010הי הדר
הכי חשוב כרגע זה לעבוד על הבסיס- שכיבה על הבטן. שכיבה על הבטן מהווה את בסיס ההתפתחות המוטורית ולכן, לפני שמעודדים התהפכות מבטן לגב, חשוב לתרגל תרגילים לשיפור השכיבה על הבטן,
כךגם יהיה לתינוק נוח ונעים יותר.תרגילים רבים תוכלי למצוא בפורום זה, תרגלי אותם באינטנסיביות וחזרי אלי אם הם לא ברורים או לשאלות נוספות
בברכה
דבי גרוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיערגלי19/03/2010
בתי בת 3.5 חודשים ויש לי בבקשה 2 שאלות:
1. שיערה מאוד נושר כעת, ואני מוצאת שיעור בכל מקום ובעיקר על הסדינית במיטתה, האם זה תקין?
2. באיזה גיל מתחילים לתת יקרות ופירות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגלי
דבי גרוס דולב20/03/2010הי גלי
נשירת שיער בגיל זה היא תקינה ונורמלית.
התחלת המוצקים המומלצת כרגע ע"י משרד הבריאות היא בגיל 4 חודשים אבל מדובר רק בטעימות ראשונות. פרטים נוספים על תזונה כדאי לחפש באתרי משרד הבריאות,טיפת חלב ופורומי תזונה.
בברכה
דבי גרוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה מוזרהחגית19/03/2010
היי
בתי בת 9 חודשים החלה להתיישב בחודש האחרון. היא כמעא תמיד מתיישבת כאשר רגל אחת מקוםלת אחורה ורגל אחת מיושרת קדימה. לעיתים מתיישבת כאשר 2 הרגליים מקופלות אחורה בצורת האות w
האם תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לחגית
דבי גרוס דולב20/03/2010הי חגית
הישיבה הטובה ביותר לתינוק היא ישיבה משוכלת כשרגל רודפת רגל בברכיים כפופות מכיוון שממצב זה הכי קל לרדת חזרה לזחילה. רגל אחת מקופלת לאחור גם היא בסדר כל עוד זה מאפשר לתינוקת לרדת בקלות לעמידת 6.
ישיבת W אינה ישיבה בריאה ואם היא קורת הרבה כדאי לתקן לתינוקת את הישיבה.
בברכה
דבי גרוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי בקיעת שינייםמירי19/03/2010
המתוק שלי בן 9 חודשים ושבוע ועדיין לא בקעו לו שיניים, אפילו אין סימן קטן כלשהו בחניכיים...פשוט כלום. האם זה תקין או שיש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מה לדאוג
חגית19/03/2010בתי בדיוק באותו הגיל וגם לה אין אפילו שן אחת. יש ילדים שמוציאים שיניים בגיל שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)