פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משתוללת אחרי אמבטיה
    סיון
    18/03/2010

שלום רב,

בתי המתוקה בת 5.5 חודשים.
    אני עושה לה עיסוי אחרי אמבטיה כבר מאז היותה בת כחודשיים. עד לא מזמן היא נהנתה מזה.
    לאחרונה התחילה להיות מאוד פעילה על הבטן ורוצה להיות רק על הבטן (וטוב שכך), ולכן ברגע שמשכיבים אותה על הגב (בעיקר אחרי האמבטיה) היא מתהפכת ומתחילה להשתולל (להסתובב ולזוז לכל הכיוונים).
    אני מאוד נהנת ממנה שהיא ככה, אבל מצד שני רוצה שהיא תבין שאחרי אמבטיה הולכים לישון (יש מוזיקה נעימה ואור מעומעם).
    שאלתי היא:
    * האם לוותר על העיסוי? (כי אני פשוט לא מצליחה)
    * האם לנסות ו"לרסן" את ההתלהבות שלה או לתת לה להשתולל?

תודה מראש,
    סיון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משתוללת אחרי אמבטיה

הוספת תגובה

• הי סיוון

מירי
    19/03/2010

אני לא מתיימרת להיות מומחית, אבל מנסיוני אני רוצה להתייחס לעניין העיסוי-
    אם תינוק אינו מעוניין בעיסוי-פשוט צריך להפסיק. זו אמורה להיות פעולת גומלין שבה 2 הצדדים משתפים פעולה ומתקשרים, ברגע שהעיסוי אינו מהנה לתינוק הפעילות שמטרתה להרגיע אינה יעילה ולכן לא כדאי להמשיך. השתדלי לנגב ולהלביש אותה במהירות אחרי האמבטיה, דאגי למספיק חימום בחדר. אפשר לשים מוזיקה מרגיעה ברקע/לשיר לה/לתת לה לתפוס ביד בצעצוע מעניין שתתעסק בו בזמן שאת מטפלת בה. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לסיון

דבי גרוס דולב
    20/03/2010

הי סיון
    אין שום דבר חריג או בעייתי בהתנהגות שתיארת, כך שאין צורךל שנות כלום, במיוחד לאור העובדה שהדבר לא פוגע באיכות החיים שלכם.
    בברכה
    דבי גרוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפחד לטפס
    אמאלה
    18/03/2010

שלום,

בני בן 9.5 חודשים ומפחד להתרומם ומפחד לטפס... מה עושים?? רק עלינו הוא מטפס...

בג'ימבורי אני שמה אותו על כל מיני מתקנים של שיווי משקל, ומה שמוזר הוא שמאז שהוא מחזיק ראש אנחנו הופכים אותו ומגלגלים אותו והוא מאוד אוהב.. אבל אנחנו לא מעורבים הוא מת מפחד. אם אני שמה לו צעצוע אהוב על מדרגה בג'ימבורי, הוא יתרומם לרגע ומיד יחזור לשבת

אוף!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    מפחד לטפס

הוספת תגובה

• למה תמיד מדלגים עלי??

אמאלה
    21/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושוב דילגתם....

אמאלה
    22/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד

שירי קאשי
    22/03/2010

הי מירי,
    לרוב הפחד מתנועה מסויימת נובע מקושי שיש בשיווי משקל או קושי בתנועתיות שנועדה לשמור על היציבות במצבים מסויימים. מרחוק לא אוכל לדעת מהו הקושי שלו ועל מה צריך לעבוד. ייתכן שמערכת שיווי המשקל לא מספיק בשלה, ייתכן מצב של זקיפות יתר, נוקשות תנועתית של עמוד השדרה ועוד ועוד. כל המצבים הללו יכולים להשתפר על ידי תרגול ולתרום לשיפור היכולות שלו והבטחון העצמי בהתאמה.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילוג על שלב התפתחותי
    קטיה
    18/03/2010

שלום,
    אני קוראת הרבה שאתן כותבות שחשוב שהילד לא ידלג על שום שלב (נניח זחילה) כי זה ישפיע על המשך חייו. למה הכוונה? הרי כולנו בסופו של דבר כמבוגרים יודעים להתהפך, לעמוד על 4, ללכת וכ"ו.

תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    דילוג על שלב התפתחותי

הוספת תגובה

• תגובה לקטיה

אורנה עטאר
    18/03/2010

קטיה שלום,
    את מעלה נקודה יפה שבאמת צריך להעלות אותה כאןץ למה זה באמת חשוב לממש את זה עכשיו ולא בגיל מאוחר יותר.
    מסתבר שאם תסתכלי על הסובבים אותך אנחנו רוכשים לנו מערכת שלמה של פיצויים כאשר התנועה שלנו אינה איכותית וכזו המנצלת את הפוטנציאל של מערכת השלד, השרירים, מערכת שיווי המשקל שלנו וכו'. תסתכלי על איך אנשים עומדים, איך הם הולכים, האם הם משתמשים נכון במפרקים, בכיווני התנועה הקרדינלים (כפיפה, זקיפה וכו'). האם ילד בבית ספר יכול להעתיק את כל מה שהמורה כתבה על הלוח או מתעייף אחרי שורה כי חגורת הכתפיים שלו חלשה וכשהולכים אחורה בהתפתחות המוטורית שלו מגלים שהוא לא זחל על 6 או זחל תקופה מעטה מאוד וכו'.
    המון פעמים גם אנחנו "בורחים" מדברים שקשה לנו לבצע (מוטורית או חושית) וזה משפיע על הבחירות שלנו בחיים ...אבל זה לפעם אחרת.

למעשה כל שלב התפתחות מבוסס על השלב הקודם ודילוג או שיבוש של שלב מסוים לרוב יגרור שיבושים או דילוגים על השלבים הבאים.

מקווה שנתתי לך כמה נקודות למחשבה.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אמא
    19/03/2010

אני מצטערת שאני מתערבת, אך אני חייבת להגיב.
    אני בתור תינוקת (כיום בת 28:)) לא זחלתי אלא הלכתי על הטוסיק. כך גם גיסתי.
    אני חייבת לומר שלא הייתה לי שום בעיה בהתפתחות הפיזית והמוטורית.
    היציבה שלי היתה מאז ומתמיד נפלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא שותה כלום מבקבוק חוץ מהמטרנה
    יונית מטרסו
    18/03/2010

שלום
    הנ''ל בת עשרה חודשים
    מה עושיים ??
    אני נותנת לה הכול בכפית פירות ,מים ,מרק
    מעבר למה עושים אפשר לדעת למה זה קורה
    איפה הבעיה איתי ? איתה?
    תודה
    יונית

הוספת תגובה

• ??

יונית מטרסו
    20/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ליונית

דבי גרוס דולב
    20/03/2010

הי יונית
    זה בסדר שביתך לא אוכלת מרק ופירות מבקבוק אלא מכפית, ככה זה צריך להיות, צריכה להיות הפרדה בין האוכל המוצק לבין הנוזלים.
    כדי להרגיל שתיית מים שלא מכפית נסי לקנות בקבוק שונה מזה של הפורמולה או כוס מיוחדת לתינוקות,כדי ליצור הפרדה בין הפורמולה למים.
    בברכה
    דבי גרוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון
    אמא
    17/03/2010

שלום רב,
    בני בן 4.5 חודשים ומיותר לציין שאינו יושב עדיין:)
    הוא גבוה מהממוצע והאמבטיה בעגלה כבר אינה נוחה לו כ"כ.
    שאלתי היא האם ניתן כבר להעבירו לטיולון (כמובן שלא במצב של ישיבה ממש) והאם אין חשש לפגיעה בגב ובעמוד השדרה.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    טיולון

הוספת תגובה

• טיולון

שירי קאשי
    18/03/2010

הי,
    כמובן שבמצב שהאמבטיה קטנה מידי עדיף להעבירו לטיולון. השתדלי להשכיב את הטיולון עד הסוף כמה שיותר זמן, עד שיתחיל לשבת בכוחות עצמו. לא תמיד אפר לעמוד בזה, אבל זו השאיפה.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת בבקשה...
    יפעת
    17/03/2010

שלום,
    ביתי,בת חמישה וחצי חודשים,החלה לאחרונה במנהג לא מובן.החל מהשעה שש בערב היא מתחילה לקטר.פשוט לקטר.משהו בין מלמול תינוקי לתחילתו של בכי.
    היא מתעוררת בשעה שמונה בבוקר לאחר 11 שעות שינה רצופות.לאחר הבקבוק של הבוקר היא חוזרת לישון לעוד שעה.
    בהמשך היום בסביבות השעה 12 בצהריים היא ישנה עוד 40 דקות-שעה בעגלה,כשאני מסתובבת.
    בשעה שלוש וחצי ,לאחר האכלת מוצקים+בקבוק היר נרדמת וישנה עד חמש אחר הצהרים.
    כל הפירוט המייגע היה בכדי להבהיר שהיא אכן ישנה ואוכלת ולכן לא ברור לי מדוע בשעה שש בערב היא מתחילה לקטר.היא לא אמורה להיות עייפה(קמה שעה לפני...)שבעה, ואמורה להיות מאוד מרוצה.
    ברצוני לציין כי התופעה החדשה קיימת כבר שבוע ואני מעט אובדת עצות.
    האם מדובר בעייפות?אני ממש לא הייתי רוצה להשכיב אותה לישון בשעה שש בערב...אמצע היום...(היא הולכת לישון בסביבות שמונה וחצי בערב באופן קבוע).ואם לא מדובר בעייפות אז מה העניין?כלום לא מניח את דעתה.האם משהו מטריד אותה?שיניים?אוזניים?(לא...בנסיונותיי להבין מה הסיבה לקחתי אותה לבדיקת רופא מחשש שמשהו מציק לה)היא חצי בוכה חצי צוחקת החל משעה זו....אשמח לחוות דעת...
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חוות דעת בבקשה...

הוספת תגובה

• בכי

שירי קאשי
    18/03/2010

הי יפעת,
    מרוחוק ודאי שלא ניתן לדעת מה מציק לה ולצערי במקרים אלו גם מקרוב זה לא תמיד ברור. את יכולה יום אחד לנסות להשכיבה לישון על מנת לברר האם מדובר בעייפות (למרות שאכן נראה כי ישנה מספיק). זה בהחלט יכול גם להיות התחלה של שיניים. יש נטייה לכאבי השיניים להתגבר בשעות הערב. כאבים אלו יכולים להתחיל ולהופיע גם זמן רב לפני שהשן ממש מבצבצת. במקרה זה תוכלי לדעת רק בדיעבד שאכן היא צימחה שיניים. במקרים הללו רק ניסוי ותהיה יכולים להובילך לפתרון, או שזה יחלוף מעצמו.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלק מהיתפתחות

מכירה את זה
    08/04/2010

בגיל הזה הם בודקים את הקול שלהם ואוהבים למלמל בקול רם, יכול להיות שהיא
    מה שנקרא "מקשקשת" לעצמה ובכך בודקת את עוצמות הקול שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן עשרה חודשים
    נועה
    17/03/2010

התינוק המתוק שלי בן עשה חודשים, מבחינה מוטורית הוא לפי הספר - זוחל, עומד עם חפצים, מתישב בכל מני צורות. מדאיג אותי שעדיין אינו עושה בי בי או מבין פעולות פשוטות כמו "תן לי" ממלמל הרבה והמלמול שלו מאוד מורכב אך עדיין אינו אומר אבא או אמא במכוון. עדיין לא מגלה עניין בהשחלת טבעות או בניית מגדלים, טכניקת המשחק העיקרית שלו היא השלכת חפצים.... נשמע תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן עשרה חודשים

הוספת תגובה

• התפתחות

שירי קאשי
    18/03/2010

הי נועה,
    בדרך כלל מקובל עד גיל שנה לא להתיחס לחוסר במחוות ידיים כבעיה, כך שמבחינה זו מצבכם תקין. כן חשוב בגיל זה לראות הבנה בסיסית של פעולות פשוטות אך לא חייב עדיין להיות דיוק בביצוע. מהתאור שלך אני לא רואה משהו חריג. אני לא חושבת שצריך לרוץ לאבחונים, אבל אני כן ממליצה להתיעץ עם הרופא המטפל, שמכיר את התינוק על מנת שיתן חוות דעתו האם ההתפתחות היא בטווח המקובל.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הכוונה ב"פעולות פשוטות"?

אמאלה
    18/03/2010

הבן שלי בן 9.5 חודשים, אומנם מוחא כפיים כשמבקשים ממנו, עושה 'לא' עם הראש אך גם לא עושה ביי ביי וגם לא מראה עניין בהשחלות

אם אני קוראת לו או אומרת לו לבוא הוא יבוא, אבל אם אגיד 'תן לי' ללא מחווה עם היד הוא לא ייתן.. לא ידעתי שצריך לדאוג??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 4 חודשים אוכל מעט ורק בשינ
    גלי
    17/03/2010

שלום
    בני בן 4 חודשים כשאני מנסה להאכיל אותו כשהוא ער , אז מקבלת בכי הסטרי, מוצץ הוא לוקח אך כשאני מחליפה לבקבוק עם מזון הוא מסרב לקחת.
    אני מצליחה להאכיל אותו רק כשהוא נרדם , ומעט כמות .
    הרופא אמר אולי הוא מפתח מה שהוא ואין לו תאבון, אבל כבר חודש יש לנו את אותה בעיה והוא מרגיש בסדר גמור.

רציתי לשאול האם התופעה זאת "אכילה בשינה" תעבור, או קיים פתרון.

אשמח לקבל תשובתכם.

הוספת תגובה

• תגובה לגלי

דבי גרוס דולב
    17/03/2010

הי גלי
    אני חייבת להודות שזו הפעם הראשונה שאני שומעת על תופעה כגון זו שתיארת. האם ניסית להחליף את סוג המזון? אולי הוא לא חביב עליו?
    לצערי אין לי פתרונות או תשובות נוספות, אם למישהי יש מה לתרום,בשמחה.
    בברכה
    דבי גרוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי גלי

נועה
    18/03/2010

גם לי היתה אותה בעייה. ממה שאני הבנתי משיחה עם רופאת ילדים " האכלה בשינה" היא מאוד גרועה. התינוק אמור לשמוח כשהוא רואה בקבוק ולא לצרוח. אני החלפתי את סוג האוכל לאנפמיל שזה אוכל במרשם רופא שהוא מעט יותר סמיך מאוכל רגיל ולכן מונע צרבות מציקות וזה ממש עזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך על תגובתך

גלי
    18/03/2010

מחר אתקשר לרופא ילדים לקבל מרשם
    אנחנו ננסה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לגלי

אפרת
    22/03/2010

היי גלי, גם לבתי בת ה-4 חודשים הייתה את אותה התופעה, תנסי לשנות את זמני האכלה (שעה יותר)...לה זה עזר... ואת יכולה גם לנסות להחליף פטמה (לזרימה יותר גבוהה) ,להחליף אוכל, לשנות טומפרטורה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה
    נעמה
    17/03/2010

היי,
    יש לי תינוק בן שמונה חודשים שכבר בגיל שלושה חודשים התהפך מהגב לבטן, אך עושה רושם שהוא מתעכב עם כל נושא הזחילה.
    נכון לחודש וחצי/חודשיים האחרונים, הוא זוחל אחורה אך עדיין לא זוחל קדימה.
    לגבי ישיבה, הוא איננו יושב עצמאית. נראה כי רק כאשר אני מושיבה אותו על ברכיי, יש לו יותר שיוי משקל ואינו נוטה לפול הצידה או קדימה. כאשר אני מושיבה אותו על הספה הוא נוטה ליפול אחרי כמה שניות.
    האם זה התפתחות זו תקינה יחסית לגילו או שמא מדובר בעיכוב בהתפתחות.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה

הוספת תגובה

• תגובה לנעמה

דבי גרוס דולב
    17/03/2010

הי נעמה
    בגיל 6חודשים אנו כבר רוצים לראות זחילה או סימנים מתקדמים לכך. יתכן ובנך ממש בדרך לשם. אני מציעה לחכות תקופה קצרה ואם לא תתחיל זחילה, לשקול אבחון על מנת לבדוק מה עוצר בעדו וללמוד כיצד לעזור לו. התישבות עצמאית מגיעה רק לאחר עלייה על 6, כך שלא ניתן לצפות לזה כרגע ומומלץ מאוד מאוד לא להושיב לפני שהתינוק לומד לעשות זאת בעצמו. בין שאר הסיבות, על מנת לא לשבש את תהליך ההתישבות ולא לגרום לדילוג על שלבים נוספים.
    בברכה
    דבי גרוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה של לילה שלם
    ברי
    17/03/2010

הבן שלי בן חודש וחצי ורציתי לדעת מתי הא יתחיל עם לעלות שלמים של שינה.
    כיום המקלחת היא סביב השעה של 19:00 בערב ולאכול הוא לא אוכל הרבה כי הוא עם הגזים,
    נרדם סביב 21:00 וקם שוב ערך בחצות או קצת יותר ואז לקראת 4:00 בבוקר.

הגדול שלי בשיל חודשיים לערך היה הולך לישון בסביבות 19:30 קם ב 3:00 בלילה אז שוב חמש בבוקר.

לקביעת תור
    סגירה
    שינה של לילה שלם

הוספת תגובה

• תגובה לברי

דבי גרוס דולב
    17/03/2010

הי ברי
    לא אוכל לצפות מתי בנך יתחיל לישון לילה שלם..מדובר במשהו ממש לא קבוע ומאוד משתנה מתינוק לתינוק. ישנם תינוקות שמתחילים לישון לילה שלם בגיל חודשיים ויש כאלה שבגיל שנה..
    בכל מקרה, בנך צעיר מכדי לצפות לזה כרגע.
    בברכה
    דבי גרוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת חצי שנה הפסיקה להתהפך
    שירה
    17/03/2010

שלום לכם, בתי בת חצי שנה . החלה להתהפך מהבטן לגב בגיל 4.5 חודשים. בחודש וחצי האחרון הפסיקה להתהפך כלל. נולדה בניתוח קיסרי מצג עכוז. למרות האיחור המוטורי מאד' מפותחת קוגניטיבית: תקשורתית מאד, סקרנית מאד, משחקת ויוזמת תקשורת למשחק ולצחוק, מושיטה ידיים לאמא, ממלמלת, בוכה כשלוקחים לה צעצוע, מתאמצת להגיע לצעצוע. על הגב ועל הבטן יודעת לנוע בציר.. כבר יודעת לנוח על הבטן (לאחר עבודה קשה....) ומסוגלת להיות על הבטן כ- 15 דקות ברציפות. נראה כי מתקשה בשכיבה על הבטן לקרב ידיים קדימה לראש והידיים בעיקר פרושות לצדדים וכן עדיין חוששת להעביר משקל ליד אחת כדי לקחת צעצוע. האם יש צורך בפיזיותרפיה והאם זהו איחור מוטורי מדאיג?

תודה רבה

הוספת תגובה

• תגובה לשירה

דבי גרוס דולב
    17/03/2010

הי שירה
    רגרסיות בהתפתחות הן תופעה מוכרת אבל כשזה קורה לאורך חודש וחצי, מדובר כבר במשהו אחר.
    יתכן שהתבנית התנועתית של ביתך השתנתה בשלב כלשהו ומשהו חדש בתנועת גופה מקשה עליה את ההתהפכות. את גם מתארת קושי קושי נוסף של קירובהידיים לקו האמצע, דבר שתינוק חייב לעשות על מנת להתהפך מהבטן לגב.
    עד גיל חצי שנה אנו רוצים לראות התהפכויות לשני הצדדים או סימנים מתקדמים לזה. לאור כל הנ"ל אני ממליצה על אבחון ועזרה. אני כמובן ממליצה על מדריכה לליווי התפתחותי דווקא שעובדת עם שיטה נפלאה בעלת תוצאות טובות.
    אה, ואין מקום לדאגה אלא לתרגול..
    בברכה
    דבי גרוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן חמישה וחצי חודשים- מספר שאלות
    מיכל
    17/03/2010

שלום, בשבועיים האחרונים ישנם מספר בעיות שהעוררו ואנני יודעת כבר אם יש קשר בין הדברים או לא.
    הבן שלי מכניסים המון את האגרופים לפה, אבל כשמדובר בצעצוע חדש הוא בדרך כלל מעדיף לא להכניסו לפה, ולא לטעום אותו... מידי פעם הוא כן מכניס צעצועים לפה אבל בעקרון ממש מפחד ונראה שיש לו איזה עניין עם הפה.
    זה בא לידי ביטוי גם בתחום האוכל, ירדה לי הכמות אוכל- הוא היה עד עכשיו על הנקה בלבד, ואני מנסה להעבירו למזון טחון, כל עוד אני נותנת לו את האוכל עם האצבע הוא בדרך כלל יתנפל עליו בשקיקה(אם הוא רעב) או שאני צריכה להלחם איתו, אבל דרך הכפית הוא לא מוכן בשום אופן.
    הוא לא מוכן להכניס לפה גם בקבוק!
    אני כבר לא יודעת אם זה בגלל שלא סובל את הסימילאק או בגלל שהבקבוק חפץ זר..

מאד קשה להאכיל אותו ובכלל יש המון מתח סביב הנושא הזה
    אני מפחדת שזה נהיה כבר טראומטי ובגלל זה הוא מסרב להכניס דברים לפה...

נראה לכן שיש קשר בין הדברים?
    יכול להיות שהוא לא בשל לחפצים? יש כזה דבר בכלל?
    אשמח לתגובה ולעזרה
    תודה מיכל

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

דבי גרוס דולב
    17/03/2010

הי מיכל
    כל התופעות שתיארת הן נורמליות ומוכרות ואין קשר ישיר ביניהן.
    הכנסת ידיים לפה בתדירות גבוהה לעומת הכנסת צעצועים לפה היא תקינה,העיקר שיש את החקירה דרך הפה, לא כולם אוהבים עצמים זרים בתוך הפה.
    לגבי האוכל- לוקח זמן עד שתינוק מתרגל למעבר למוצקים, לפעמים אפילו כמה חודשים,חשובלהמשיך ולהציע מזונות שונים אבל לא להכריח ולא להתיאש. גם פה ,להמשיך להציע אבל לא בכוח,בנך עוד צעיר מאוד.
    תינוקות יונקים רבים לא ששים לקבל בקבוק, יש לנסות בקבוקים שונים, להתחיל עם חלב שאוב ולהקפיד שאדם אחר יתן לו את הבקבוק.

לסיכום, הורידי את המתח סביב נושאים אלה והמשיכי לנסות במקביל.
    בברכה
    דבי גרוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת מאוד........................
    אתי
    17/03/2010

שלום,
    בתי המקסימה בת 8 חודש היא לא אוהבת להיות על הבטן בכלל, כמובן שאינה מתהפכת ואינה
    זוחלת, היא מטופלת בפזיוטריפה פעם בשבוע, אך לצערי הרב היא לא משתפת פעולה כ"כ.
    אני כ"כ כ"כ לחוצה ומודאגת, מה יהיה? היא אוהבת להיות בתנוחה ישיבה ומדאיג אותי שהיא
    תדלג על הזחילה וישר תתחיל לשבת (לעומת בני שהיה בגילה בגיל 8 חודש הוא כבר עמד על 4)
    מה ההשלכות לכך? והאם אני באמת צריכה להיות לחוצה מכך?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת מאוד........................

הוספת תגובה

• תגובה לאתי

אורנה עטאר
    17/03/2010

אתי שלום,
    אכן בתך נמצאת בעיכוב התפתחותי ויש צורך לטפל בה בהקדם האפשרי. ההשלכות של דילוג על שלבי התפתחות הן רבות וילווה אותה כל חייה. בגיל 8 חודשים אין מה לוותר ויש פשוט למצוא את הדרך המתאימה להכיר לה את הבטן, התהפכויות, זחילה וכו'.
    אני מאוד ממליצה לשקול טיפול אצל מדריכה להתפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון". יש לנו את הכלים והניסיון לעבוד עם בתך כך שתהיה השתפרות משמעותית בהתפתחות שלה וכל זאת תוך כדי תרגילים מהנים ומציאת כל דרך כל שבתך תשתף פעולה.

את מוזמנת לדבר איתי בטלפון בנושא.
    בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה
    ליאת
    17/03/2010

ביתי בת 11 חודשים, התחילה לפני כחודש לזחול זחילת גחון. היא זוחלת בהצלבה של הידיים והרגליים.
    רופא המשפחה בדק אותה ואמר שיש לה גמישות יתר, הרגליים מאד מופשקות ואולי זו הסיבה שהיא עדיין לא זוחלת על שש. קבעתי תור לפיזיותרפיה ונקבע לי רק לעוד חודש!
    האם יש תרגילים שתוכלו להסביר לי כדי שאני אתחיל כבר עכשיו?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה

הוספת תגובה

• תגובה לליאת

אורנה עטאר
    17/03/2010

ליאת שלום,
    במידה ובתך אובחנה כבעלת גמישות יתר זאת הסיבה לעיכוב בזחילה ואכן תתכן גם עיכוב במימוש שלבי ההתפתחות הבאים כתוצאה מהגמישות (זחילת 6, הליכה).
    בכדי לתת לך תרגילים יש צורך לראות את הילדה ואת מקומה ההתפתחותי ולהתאים לכם תרגילים. אני ממליצה לך לא לחכות ולקבוע אבחון אצל מדריכת התפתחות תינוקות שתוכל להיפגש איתך בהקדם (אם את מעוניינת להגיע למרכז "צעד ראשון, אנא צרי איתי קשר בכדי לקבוע לך אבחון עוד השבוע).

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 5 חודשים
    קטיה
    16/03/2010

שלום, בתי בת 5 חודשים ועדיין לא מתהפכת וגם לא מראה שום סימנים מוקדמים להתהפכות.
    האם היא צריכה קודם להתהפך מהבטן לגב או הפוך?
    איזה תרגילים אפשר לעשות איתה על מנת לזרז את תהליך ההתהפכות?
    אולי זה עדיין בגדר התקין ואני סתם נלחצת:?
    לציין כי לא ממש אוהבת לשכב על הבטן אך בזמן האחרון כן מצליחה לשכב על הבטן כ-10 דקות בלי להתלונן.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בת 5 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לקטיה

אורנה עטאר
    17/03/2010

קטיה שלום,
    התהפכויות אנחנו רוצים לראות עד גיל 6 חודשים ולכן זה בסדר שהיא עדיין אינה מתהפכת.
    אין סדר לאיזה כיוון מתהפכים קודם.
    רצוי שתתרגלי איתה תרגילים להתהפכות שאני אכתוב לך כאן.
    (סליחה שבלשון זכר).
    בטן-גב:
    להשכיב אותו על הבטן, רוכנים מעליו ומכניסים יד אחת מתחת בית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד. לאט לאט להכניס את הזרוע פנימה עד שהוא יניח ראש ולהמשיך את ההתהפכות ולהפגיש יד עם רגל נגדיים. חשוב לעשות את זה באיטיות ולראות שהראש לא נופל. אפשר לשהות קצת על הצד ולתת לו להשלים את הגלגול. לעשות זאת לשני הכיוונים.
    גב-בטן:
    להשכיב אותו על הגב, לעגל את הרגליים לכיוון בית החזה. להפגיש בין כפות הרגליים ולשפשף אחת בשנייה. ניתן להגביה קצת את האגן ע"י הישענות האגן על השוק שלך. לחכות לראות שהוא מחזיק את כפות הרגליים שלו. אח"כ לחזור אל הגב (בלי הרמת אגן) ולאחוז רגליים וידיים (כולם) ביחד ולהניע אותו מצד לצד, עד לצד המזרון. אפשר לעשות "טוק טוק טוק" בצד אחד ולחכות לראות אם הוא משלים את הגלגול. לעשות לשני הצדדים. אפשר לשים לו גירוי בצד שיהיה מעוניין להמשיך אליו.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה