פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא חברותית
    אורלי
    04/04/2010

ביתי הקטנה בת 3 חודשים ושבועיים. אפשר לומר שהיתה ילדה די בכיינית אבל היום נרגעה וכשאני איתה בבית היא פשוט ילדה נפלאה. העיניין הוא שכל פעם שאני יוצאת איתה מהבית למפגש עם אנשים היא צורחת ופותחת בבכי הסטרי. כל מי שמנסה להחזיק אותה היאפשוט לא מוכנה וממש בוכה -וזה לא משנה אם זה סבתא סבא דוד או דודה שהיא כבר ראתה לא פעם ולא פעמיים. היא לא מוכנה שאף אחד יקח אותה חוץ ממני ומבעלי. המצב נורא מתסכל ולא נעים - שלא נדבר על זה שאף אחד לא מוכן לשמור עליה אם היא ערה...
    מה אני אמורה לעשות ?
    אשמח לעזרה - אורלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא חברותית

הוספת תגובה

• תגובה לאורלי

אורנה עטאר
    04/04/2010

אורלי שלום,
    לא הייתי מגדירה את בתך לא חברותית. יש כנראה סיבה להתנהגות הזו שלה וצריך לזהות מה מביא אותה לבכי ההיסטרי הזה ולסייע לה לעבור את התקופה הזו.
    האם תוכלי לספר לי קצת על ההריון והלידה שלה? על ההתפתחות שלה עד היום? לעיתים יש קשר בין פרמטרים אלו לאיזו בהלה שבתך עלולה לסבול ממנה.

בואי ספרי לי את הפרטים האלו ונראה איך ניתן לסייע לך בכדי להקל עלייך ועליה את המצב.

בברכה,
    אורנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא חברותית(?)

אורלי
    04/04/2010

הי אורנה
    ראשית כל תודה על התגובה המהירה. (הגדרתי את ביתי כ'לא חברותית' כי כל מי שחזיק אותה והיא בוכה אצלו מחזיר אותה ואומר וואי איזה לא חברותית...)
    אספר לך על ההריון שהיה תקין מבחינה רפואית אם כי עברתי כמה חודשים שגררו המון עצבים ולחץ עקב הרצון לפיטורי מהעבודה - עד להכרעתו של משרד התמ"ת.
    הלידה עברה בניתוח קיסרי בגלל שחבל הטבור היה כרוך סביב הרגל. (יש לציין שזאת לידה ראשונה שלי)
    אחרי הלידה היתה לי תקופה של סוג של דכאון אחרי לידה קליל - היה לי נורא כואב הניתוח והיה לי קשה מאוד לקבל את השינוי החדש.
    בערך בגיל חודש וחצי חודשיים התחלתי יותר להנות מהילדה אם כי היא עדיין היתה נורא קשה ובכתה המון (הרופאה אומרת שזה גזים) - והיתה רוצה רק על הידיים.
    זהו - היום היא בת 3 וחצי חודשים כמו שאמרתי ילדה מקסימה בבית אני שמה אותה המון במשטחי פעילות אם כי היא לא כל כך מתה עליהם ומאבדת סבלנות אחרי 10 דק.
    גם על הבטן אני מנסה המון אבל היא בוכה בהסטריה אחרי כמה דקות.
    זהו - חוץ מזה הכל היה בסדר - האם זה עוזר לך להסביר לי מה פשר ההתנהגות ומה כדאי לעשות בנדון?
    תודה בברכת חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תגובה מבעלות הפורום בבקשה

אורלי
    06/04/2010

ראשית כל תודה על העזרה.

האמת היא שאני יוצאת איתה המון מהבית אבל בדרכ אני חוזרת נורא תשושה מהבכי שלה ונורא פגועה מצורת ההתנהגות שלה (שהיא לא מוכנה אפילו סבתא!!!). גם בבית שבאים אורחים הסיפור אותה דבר היא לא מוכנה שאף אחד יחזיק אותה ולפעמים גם אם אני מחזיקה אותה עם הפנים לעולם כביכול ויבוא מישהו ויעשה לה :קיקי..." כדי להצחיק אותה היא תעשה לו ישר פרצוף שעומד לבכות וממש תפרוץ בבכי הסטרי... עד שאני לא יסובב אותה חזרה לפנים שלי המצב לא ירגע...

אצל אחותי אני מרבה להשאיר אותה כי היא לא מתרגשת מזה שהיא בוכה והיא גם אומרת שאין מה לעשות כי היא חייבת להתרגל כי אם כל פעם היא תבכה אצלה ביד ואני כביכול יבוא תמיד "להציל" אותה היא באמת תחשוב שכולם מפלצות ואני הפייה הטובה ושזה אסור.
    אז אצל אחותי היא גם בוכה המון אבל למזלי אני וגם היא לא מתרגשות מזה ומחכות שאולי היא תתרגל גם אליה בסוף.

אני אנסה לחשוף אותה כמה שיותר לאנשים הקרובים אלינו במיוחד למרות שזה באמת מצבים לא נעימים ללכת לבית של חמתי ושהילדה תצרח שם מרגע פתיחת הדלת ועד רגע היציאה. זה גם לא נעים כל כך לשבת או לנסות לדבר בסיטואציה כזאת....

(אני מפנה שוב את התגובה גם לבעלות הפורום ) - אולי יש עזרה מקצועית מוסמכת.
    בכל אופן תודה רבה לך יונית....
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרשי לי לת לך עצה [אמא מהפרום ]

יונית מטרסו
    04/04/2010

רצוי שתינוק נולד להעביר אותו מידיים לידיים של אנשים שבאים לבקר
    ככה הוא מתרגל לאנשים
    מכוון וזה כבר עבר
    אז תזמני אורחים הביתה שהוא יראה וישמע אנשים אחרים בתוך הבית לאט לאט
    הוא יתרגל [גם לבחוץ]
    אני מבינה שרק את ובעלייך גרים בבית
    אז את יכולה לנסות שיש שבת אצל ההורים
    או ללכת לבית מלון עם הילד
    ככה הוא יתרגל לישמוע אנשים אחרים
    ולראות מקומות שונים מהבית
    וזה עובד
    לי יש ילדה בת עשרה חודשים שהולכת מיד ליד ולא פוחדת מאנשים
    ישנה בבתי מלון ,וישנה בבתים שונים
    פשוט עניין של הרגל
    מקווה שעזרתי
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אורלי
    05/04/2010

ראשית כל תודה על העזרה.

האמת היא שאני יוצאת איתה המון מהבית אבל בדרכ אני חוזרת נורא תשושה מהבכי שלה ונורא פגועה מצורת ההתנהגות שלה (שהיא לא מוכנה אפילו סבתא!!!). גם בבית שבאים אורחים הסיפור אותה דבר היא לא מוכנה שאף אחד יחזיק אותה ולפעמים גם אם אני מחזיקה אותה עם הפנים לעולם כביכול ויבוא מישהו ויעשה לה :קיקי..." כדי להצחיק אותה היא תעשה לו ישר פרצוף שעומד לבכות וממש תפרוץ בבכי הסטרי... עד שאני לא יסובב אותה חזרה לפנים שלי המצב לא ירגע...

אצל אחותי אני מרבה להשאיר אותה כי היא לא מתרגשת מזה שהיא בוכה והיא גם אומרת שאין מה לעשות כי היא חייבת להתרגל כי אם כל פעם היא תבכה אצלה ביד ואני כביכול יבוא תמיד "להציל" אותה היא באמת תחשוב שכולם מפלצות ואני הפייה הטובה ושזה אסור.
    אז אצל אחותי היא גם בוכה המון אבל למזלי אני וגם היא לא מתרגשות מזה ומחכות שאולי היא תתרגל גם אליה בסוף.

אני אנסה לחשוף אותה כמה שיותר לאנשים הקרובים אלינו במיוחד למרות שזה באמת מצבים לא נעימים ללכת לבית של חמתי ושהילדה תצרח שם מרגע פתיחת הדלת ועד רגע היציאה. זה גם לא נעים כל כך לשבת או לנסות לדבר בסיטואציה כזאת....

(אני מפנה שוב את התגובה גם לבעלות הפורום ) - אולי יש עזרה מקצועית מוסמכת.
    בכל אופן תודה רבה לך יונית....
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה גם לתשובה לאורלי

יונית מטרסו
    07/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאורלי

אורנה עטאר
    07/04/2010

אורלי שלום,
    סליחה על התגובה המאוחרת.

ממה שאת מתארת על ההריון, הלידה ותחילת חייה של בתך ייתכן ויש צורך לתת לה עכשיו המון בטחון, קרבה וחשיפה הדרגתית לאחרים כי אני מזהה (ממה שאת כובתת) איזו בהלה מאוד גדולה שאנחנו לא רוצות שתשתרש אצלה. את מציגה כאן מצוקה גדולה הן שלה והן של כל המשפחה.
    אני רוצה שתביני שהיא לא עושה את זה בכוונה ולכן אין לך מה להיות פגועה מההתנהגות שלה. היא לא שולטת בזה, קרו דברים במהלך חודשי חייה שהובילו אותה לזה ועכשיו הזמן לשדר לה המון בטחון ואהבה שיביאו לשינוי.
    אני הייתי מאוד שמחה לדבר איתך בטלפון בנושא כי יש לי המון מה להמליץ, וכאן אכתוב את עיקרי הדברים (אורנה 0544366399).
    ישנם מצבים בהם הבהלה המאוד גדולה הזו צריכה להיות מלווה ע"י מדריכה להתפתחות תינוקות שתראה את בתך, כי אין כמו מראה עיניים ותתן לכם תמיכה אישית.
    בנוסף את מתארת כאן שהיא כלל לא רוצה לשהות על הבטן ובגילה אני הייתי רוצה שהיא תהיה יותר ויותר פנויה להתחיל לממש את שלבי ההתפתחות שהם שכיבה על הבטן, אוטוטו התהפכויות ולכן את יכולה להבין שהמצב בו היא שרויה יכולה להשפיע גם על התפתחותה וגם לזה יש לתת מענה.
    המלצותיי:
    - נשיאה קרובה לגוף כמה שניתן עם הפנים אלייך, ממליצה בחום להשתמש במנשא בד - בתנוחת בטן לבטן.
    - המון מגע עמוק בכל הגוף.
    - לבדוק עד כמה היא חשופה לגירויי יתר והמעיט ככל הניתן בכדי להגיע לשקט.
    - כשנפגשים עם אנשים זרים, תשאי אותה עלייך ותשדרי לה שהכל בסדר. תבקשי שבשלב הקרוב רק ילטפו אותה או יסתפקו בחיוך אליה וצריך לראות שלאט לאט כשהיא תצבור יותר בטחון אז היא תסכים גם לעבור אליהם. אני מבינה שגם הסביבה משדרת לחץ סביב הנושא שמקשה עלייך יותר. תבקשי מהם לתת לבתך זמן.

אני מאמינה בלענות לה עכשיו לצרכים ולתת לה את הזמן בכדי שהיא תרגיש בטוחה יותר. זה יכול להיות תהליך ארוך שידרוש מכם להיות סבלניים.

תרגישי חופשיה להרים טלפון .

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזכיר לי את ביתי הקטנה

שרי
    25/04/2010

הי אמא יקרה,

גם אני חוויתי את מה שאת מתארת, זה מעין לופ כזה שבו כולם לא מרוצים. גם הילדה, גם האמא וגם המשפחה ה"מאוכזבת".
    היום במבט לאחור אומר בכנות שלא ממש הצלחתי להבין כמה הילדה זקוקה לבטחון וחום ממני. הייתי נוטה ל"שחרר" אותה מהר מידי, ולחשוב שזה בסדר, שככה צריכה לגדול, ושהיא "תתרגל".
    היום היא ילדה מקסימה וחייכנית, אל תחשבי שזהו האופי של ביתך כי עוד יהיו לך הפתעות רבות.
    אני פשוט ממליצה בחום ומנסיון- כשמגיעים למקום עם חברים ומשפחה, לשאת אותה במנשא ולתת לה חום ובטחון ורק ככה היא תשתחרר..

אני בזמנו הנחתי אותה מיד על משטח הפעילות ולא הבנתי למה היא לא משחקת להנאתה, לא הייתי רגישה מספיק ובמילים אחרות- חסרת נסיון.

תהני ותהיי אופטמית הכל יעבור!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיכוב התפתחות
    סמי
    03/04/2010

שלום רב,
    בני בן 10 חודשים עבר לפני 4 חודשים ניתוח קרניוסזטוזיס בב"ח רמב"ם, הניתוח עבר בסדר ובמשך האישפוז היה לו בצקת וחוסר תיאבון, לאחר הניתוח אנחנו מרגישים כי הילד לא מתפקד רגיל כלומר אין לו קשר עין תקין, לא מושיט ידיו לחפצים כלומר התפתחות מנטלית גבולית אבל מוטורית באיחור. היינו במעקב אצל נוירולוג והמליץ על MRI אבל הרופא המנתח אמר לא צריך ואפשר לותר על זה, כבר חודשיים עושים לו פיזיוטרפיה יש שיפור אבל נורא איטי, לפעמים גם כשעושים לו בבית תרגילים יש לו רפלקס גבוה, הרופאים אומרים כי חגורת הגב שלו חלשה. אפשר להליץ לנו מה כדאי לעשות ומה הן הבדיקות ששאפשר לעשות. חשוב להזכיר כי במהלך הניתוח היה ריבוי מי שפיר ואובחן כהיפוספדס, עשינו בדיקות גנטיות אבל עוד אין תשובות

לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב התפתחות

הוספת תגובה

• תגובה לסמי

דבי גרוס דולב
    03/04/2010

הי סמי
    התמחותי המקצועית היא בתחום ההתפתחות המוטורית ולכן אוכל להתייחס רק אליה ולא להתפתחות המנטלית ,הקוגניטיבית ולבדיקות הרפואיות המומלצות.
    לא כתבת לי מה הן הבעיות המטוריות,מה בנך עושה ומה לא. האם מתהפך? זוחל? או לא?
    אםי שעיכוב התפתחותי מוטורי חשוב לעשות אבחון מקיף וללמוד תרגילים שיעזרו לבנך להתגבר על העיכובים על מנת למנוע קשיים בעתיד.
    יש הרבה מה לעשות בנושא התפקודי המוטורי ובעניין חגורת הגב,
    אשמח לשמוע פירוט על התפתחותו המוטורית של בנך ולהמשיך בהתיחסותי.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בירור

סמי
    04/04/2010

שלום רב,

הילד בן 10 חודשים מחייך, מוציא קולות, לא מושיט ידיו לחפצים ואינו מביא ידיו למרכז, מרים את רגליו למעלה, תגובה לא מתוכננת (מבחינים) כאשר שמים משהו על פניו מזיז את הראש ומנסה בידו להזיז, כאשר שמים אותו על הבטן מרים את הראש קצת למעלה, רואים שיש חולשה בחגורת הגב, מתהפך כאשר שמים אותו על הבטן אבל לא לוקח את ידו בהיפוך, לא מתהפך כאשר על גבו, לא זוחל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לסמי

דבי גרוס דולב
    05/04/2010

הי סמי
    אינני בקיאה בכל התהליכים הרפואיים שעבר בנך ועל השפעתם עלההתפתחות המוטורית אבל אין ספק שבנך נמצא בעיכוב התפתחותי לא קטן שדורש התייחסות מעמיקה.
    המלצתי החמה היא לעשות הפרדה בין שני התחומים, לקבל אבחון ממדריכה להתפתחות תינוקות, לאבחן את מקור העיכוב ולהתחיל לתרגל בבית תרגילים שיעודדו התפתחות מוטורית תקינה ויצירת קרקע להמשך התפתחות טובה.
    אשמח לעמוד לרשותך בשאלות או התיעצויות נוספות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמי
    05/04/2010

איזה תרגילים אפשר לעשות עם תינוק בעל חולשה בחגורת הגב

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לסמי

דבי גרוס דולב
    06/04/2010

הי סמי
    מדובר במקרה שדורש יותר מהתייחסות דרך פורום, בשל ריבוי הקשיים. יהיה זה חסר אחריות מצידי.
    בברכה
    דביגרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ו 10 ולא הולך
    חנה
    02/04/2010

שלום, ילדי הקטן מבין 3 ילדים, כבר בן שנה ועשרה חודשים והוא פשוט מסרב לשחרר את ידי וללכת לבד, הוא מסכים ללכת אל ורק כשאני מחזיקה את ידו או אם הוא רק נוגע בידי מבלי להשען אפילו, אבל ללכת לבד הוא מפחד, הבדיקות של הרגליים תקינות, מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ו 10 ולא הולך

הוספת תגובה

• תגובה לחנה

דבי גרוס דולב
    02/04/2010

הי חנה
    מכיוון שאנו רוצים לראות הליכה עצמאית עד גיל שנה וחצי,אני ממליצה על אבחון בו תלמדו מדוע מתעכב בנך בהליכה וכיצד אפשר לעזור לו באופן סצפיפי. רוב הסיכויים שמדובר בקושי קטן שקשור לשיווי משקל אבל חשוב לאבחן זאת וללמוד תרגילים שיוכלו לעזור לבנך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי בן 5 חודשים
    אמא
    01/04/2010

שלום,
    בני אמור להיכנס למטפלת בעוד כשבוע.
    כשהגעתי אליה למספר מפגשים ראינו שבכל פעם שהבן שלה בוכה (בן שנה ) הדבר גורר בכי היסטרי של הבן שלי.
    כך גם כשהוא שומע ילדים אחרים בוכים או צועקים.
    אין לו בעיה עם זרים והוא חברותי מאוד.
    האם מדובר בתופעה נורמלית או בבעיה?
    כיצד ניתן לפתור את הנושא?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בכי בן 5 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה להדר

דבי גרוס דולב
    02/04/2010

הי הדר
    מדובר בתופעה מוכרת בה תינוק ששומע בכי של תינוק אחר מתחיל לבכות גם הוא,כנראה מבהלה. מה שניתן לעשות הוא להכיל את הבכי שלו ולהרגיע אותו כמו שמרגיעים בכל מצב מצוקה אחר.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 6 וחצי ח'
    קרן
    01/04/2010

הי
    תינוקי המתוקי בן 6 וחצי ח'. מגיל 3 שבועות ועד גיל 3 ח' + התהפך לגב בכל פעם שהיה על הבטן והבנתי שזה מהקשתת גב. היה לו גם טורטיקוליס שעבר לאחרונה בעזרת פיזותרפיה. טונוס שרירים תקין . עד גיל 3 ח' היה מעט מוגבר.

כיום אינו מתהפך לשום כיוון. כשהוא על הגב מביא רגליים לבטן ומתהפך על צידו.

על הבטן מושיט ידיים לצעצועים ומשחק עימם מס דקות, אך לאחר זמן קצר בוכה כדי שאהפוך אותו לגב.

האם נשמע בעייתי ואילו תרגילים לעשות איתו??

תודה מראש על עזרתך המיקצועית :-)

וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    בן 6 וחצי ח'

הוספת תגובה

• תגובה לקרן

אורנה עטאר
    01/04/2010

קרן שלום,
    מאחר ואנו רוצים לראות התהפכויות עד גיל שישה חודשים בנך לקראת עיכוב.
    התהפכויות בגיל מאוד מוקדם לרוב אינן רצוניות ובמקרה שאת מתארת כנראה נבעו מהא-סימטריה ומהטונוס המעט מוגבר או מהקשתת הגב.
    בגילו חשוב שנראה שהייה נוחה על הבטן ואת מתארת קושי לשכב על הבטן.

בפורום זה תוכלי למצוא תרגילים רבים המתרגלים התהפכויות, תוכלי לנסותם על בסיס יום יומי עם בנך.
    מדברייך אני מרגישה שבמקרה שלך יש צורך לאבחן את מקומו ההתפתחותי של בנך ולתת לכם מענה מדוייק ולכן אני ממליצה על מפגש עם מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי למנוע עיכובים נוספים בהתפתחות.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העדפת צד
    אושרית
    31/03/2010

שלום וחג שמח
    בני בן 5 חודשים, סבל מהעדפת צד, והיה בטיפול פזיו' . כיום מזיז יפה מאוד את ראשו לשני הצדדים. לאחרונה הוא החל להתהפך מהגב לבטן ושמתי לב שהוא מתהפך אך ורק לצד אחד, דווקא לצד שהיה קשה לו . חשוב לציין כי עקב ההעדפת צד הגולגולת שלו אינה סימטרית

שאלותיי הן : מה ניתן לעשות בכדי לסייע לו להתהפך לצד השני, אני רואה שקשה לו

מאז שלמד להתהפך מסרב לישון על הגב ומייד מסתובב לצד, אך נוצר מצב שהוא ישן אך ורק על צד אחד ( ישן על הצד שהיה לו קשה ) האם עלולה להיווצר בעיה ? הוא מסרב בכל תוקף לישון על הגב

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    העדפת צד

הוספת תגובה

• העדפת צד

שירי קאשי
    31/03/2010

הי אושרית,
    לרוב כאשר יש אסימטריה ברורה כפי שתארת, כדאי להמשיך בתרגילים המיועדים לאיזון בין הצדדים במהלך כל שלבי ההתפתחות, כיוון שלאסימטריה יש נטיה לשוב ולהופיע ולהשפיע בכל שלב ושלב. במידה ותם מצויידים בתרגילים כאלו שניתנו לכם בעבר ותרגלתם בהצלחה, הרי שזוהי נקודת פתיחה טובה לטיפול. בכל מקרה אני גם ממליצה על אבחון מחודש והתאמת תרגילים למצב הנוכחי. לא כדאי לתת לזמן לעשות את שלו, כיוון שללא תרגול, הנטיה עלולה להתחזק.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות על זחילה והתרוממות
    אמאלה
    31/03/2010

שלום,

בני בן עשרה חודשים, זוחל על 6 מזה חודש ועל גחון לפני כן חודש וחצי.

שתי שאלות..

1. מתרומם על ברכיו, אולם ממשיך ומתרומם על רגליו רק אם החפץ עליו נשען נמוך יחסית. כלומר, אם השולחן גבוה לא ימשיך ויתרומם מהברכיים לעומת חפץ נמוך (20-30 ס"מ) שמיד יעלה על רגליו.
    מדוע? והאם יש לעשות משהו או פשוט לחכות?

2. זחילה: זוחל יפה על שש, אולם לאחרונה התחלתי לשים לב שאם רוצה לזחול מעט הוא זוחל עם רגל אחת מקופלת, כביכול לא יצא עדיין מתנוחת הישיבה ואכן חוזר מיד לישיבה. מה אפשר לעשות כדי שזה לא יתפתח???? ראיתי כבר ילדים שזוחלים רק בצורה הזו וחבל לי כי בני זוחל נכון..

תודה!

הוספת תגובה

• תשובות

שירי קאשי
    31/03/2010

הי עינב,
    נראה כי כל שלבי ההתפתחות אצל בנך היו במעט איחור. קשה לי ללא אבחון לקבוע מה מקור הקושי. ייתכן שפשוט יש לו נטיה לעשות הכל במעט איחור, אך גם ייתכן שישנו קושי מוטורי שהוא הגורם לעיכוב.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה לא אוהבת את הבקבוק
    דני
    30/03/2010

שלום!
    בתי בת שנה, לא אכלנית גדולה, לא בתחום המוצקים ולא בתחום הבקבוק.
    תמיד היו בעיות להאכיל אותה בבקבוק בערב ובבוקר אבל בסופו של דבר הצלחנו... בימים האחרונים היא פשוט לא מוכנה לגעת בבקבוק, היא אוכלת אולי 30 או 60 מ"ל ונרדמת לאחר מלחמות עם הבקבוק. מהסיבה הזאת היא גם מתעוררת נורא מוקדם...
    מה אפשר לעשות? האם יש דרך לגרום לה לאהוב את הבקבוק??? גם כשהיא גוועת ברעב לוקח שעה להאכיל אותה בבקבוק וגם זה בשילוב משחקים ושירים... בקיצור סיוט קל.
    אשמח מאוד מאוד לתשובה מהירה
    תודה רבה, דני

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה לא אוהבת את הבקבוק

הוספת תגובה

• תגובה לדני

אורנה עטאר
    01/04/2010

דני שלום,
    פורום זה אינו עוסק בנושא תזונת תינוקות. אנא פנה לפורום מתאים.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יונית מטרסו
    30/03/2010

חג שמח
    ביתי בת עשרה חודשים
    ישנה בלול נוח לה יותר ויש לי יותר ביטחון כי במיטה היא יכולה לקבל מכה מה קרשים \
    האם זה בסדר ?
    או צריך לקנות לה מיזרון ??
    תודה מראש
    יונית

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שינה

שירי קאשי
    31/03/2010

הי יונית,
    מקום השינה של התינוק אמור להיות נוח ובטוח. לא ברור לי בדיוק כצד נראה הלול בו היא ישנה. ישנם לולים שהם ממש כמו מיטה (רק מידות שונות וללא מעקה שיורד). בלול כזה יש מזרון וסורגים ממש כמו במיטה ואין שום בעיה לישון בו. ישנם לולי הבד (לול קמפינג) שבהם הדפנות רכות וגם בהם ישנם מזרונים. לא ברור לי מתאורך מהו המשטח עליו היא ישנה. הפעילי את שיקול דעתך האם המקום בטוח, האם יש סכנת חנק או נפילה והאם ישנה תמיכה לגב.

בברכה,
    שיר קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמעט שנה
    מישהי
    30/03/2010

שלום
    בתי עוד מעט בת שנה,
    כשאני שמה אותה לישון בערב, היא מתחילה להבין שאני יוצאת מהחדר ומתחילה לבכות..
    זורקת את המוצצים שלה על הריצפה כדאי שנכנס חזרה אליה,
    האם לתת לה לבכות עד שתרגע או להרים אותה על הידיים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כמעט שנה

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה תודה

מישהי
    31/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לריבי

דבי גרוס דולב
    31/03/2010

הי ריבי
    אין נכון ולא נכון בשאלת ההתנהלות מול בעיות שינה. יש שיטענו שצריך להיות נוקשים ולתת לבכות עד שהתינוק מבין ויש שימליצו על הרמה על הידיים עד שהתינוק נרגע. בשיטה הראשונה התוצאות מהירות יותר אבל יש מחיר של בכי וקושי רגשי . אני , באופן אישי,מעדיפה דווקא את ההרמה על הידיים, הרגעה ומייד החזרה למיטה וכך שוב ושוב עד שהתינוק מתרגל.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת ראש
    קרן
    30/03/2010

היי,

הבת שלי בת 3 חודשים ושבוע היא עדיין לא מרימה את הראש ,היא מרימה קצת וכאשר היא מנסה להרים אז היא נמצאת במצב של "אוירון".
    מאיזה גיל כבר צריך להרים את הראש ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הרמת ראש

הוספת תגובה

• הרמת ראש

שירי קאשי
    31/03/2010

הי קרן,
    בגיל 3 חודשים כבר היינו מצפים לראות הרמת ראש. הרמת הראש הראשונית היא אכן באוירון, אך בגיל זה היא כבר אמורהלהיות מעט יותר משמעותית וכן לכלול השענות על הידיים. אני מאוד ממליצה על אבחון והתאמת תרגילים על ידי מדריכה בביתכם.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר מעמידה לישיבה
    שרה
    29/03/2010

שלום. איך אפשר לעזור לתינוק ללמוד לעבור מעמידה לעמידת שש/ישיבה. התינוק נעמד בכוחות עצמו על הרגליים, אך מתקשה לחזור בחזרה לישיבה או לעמידת שש ונופל בדרך כלל על הישבן. האם יש דרך לעזור לו? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר מעמידה לישיבה

הוספת תגובה

• ישיבה

שירי קאשי
    31/03/2010

הי שירה,
    על מנת ללמוד לשבת יש ללמוד לקפל ברכיים.
    תרגילים:
    1. לרקוד "עוגה עוגה". בשלב של "לשבת" לדחוף את בית החזה שלה עם הראש שלך תוך כדי שאתם מחזיקים ידיים ולהביא אותו בעדינות לכיפוף הברכיים.
    2. כשהוא עומד עם תמיכה, להגיש לו צעצוע או בועת סבון הצידה למטה כך שיאלץ לכופף ברכיים כדי להגיע.

שלב זה הוא חשוב מאוד, והשליטה בהתישבות ללא נפילה תתרום לבטחון והיציבות לקראת הליכה. אם אינכם מגיעים לתוצאות לבד, מומלץ להעזר במדריכה.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על התשובה

יונית מטרסו
    04/04/2010

שלום
    האם זה לא טבעי שתינוק במצב של עמידה נופל על בטוסיק???
    אז הוא יחזור לריצפה עם לא יפול על הטוסיק ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה

שירי קאשי
    06/04/2010

הי יונית,
    זה טבעי בתחילת הדרך ליפול בצורה כזו, אך אם לא מתפתחת שליטה בתנועה, הרי שהתינוק עלול להרגיש חוסר בטחון ולהמנע מלהתנסות ולהגיע למצבים בו הוא מאבד שליטה. ככל שיש מיומנויות טובות יותר בכל מרכיבי התנועה, כך התנועה המתפתחת תהיה איכותית יותר וכן יהיו פחות עיכובים ושיבושים.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירי !אני אוהבת אותך !!! את מקסימה

יונית מטרסו
    08/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזו בובה......

שירי קאשי
    11/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קליפה בחלק הקדמי של הראש
    גלי
    29/03/2010

לבתי בת ה-4 חודשים יש קליפה על החלק הקדמי של הראש, מדוע קליפה כזו מופיעה? האם זה משהו ידוע? ומה ניתן למרוח או לשים
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קליפה בחלק הקדמי של הראש

הוספת תגובה

• קליפה

שירי קאשי
    31/03/2010

הי גלי,
    זוהי תגובה של העור העדין של התינוק, מעין קשקשת. לתינוקות רבים יש את התופעה. הטיפול צריך להעשות על ידי רופא הילדים. אם לא מדובר בבעיה קשה לרוב ימליצו רק לחפוף בשמן בלנאום או דומיו ואם הבעיה חמורה יותר ייתכן טיפול נוסף. אני ממליצה להתיעץ עם הרופא המטפל.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת חצי שנה עדיין לא מתהפחת
    נטע
    29/03/2010

שלום, בתי בת חצי שנה ועדיין לא מתהפכת !!! היא ילדה מאוד ערנית ופעילה שישנה מעט מאוד ויודעת להעסיק את עצמה הרבה. אוהבת להיות על הבטן- או שהיא נשענת על המרפקים או שמותחת את הידיים עד שהן ישרות ומתנדנדת מצד אל צד אבל לא מתהפכת ,מושיטה ידיים לחפצים ותופסת אותם במרץ רב ,מתענינת בהם -ממש חוקרת וכמובן מכניסה לפה. אם יש משהו שמענינן אותה כשהיא על הגב אז היא מסובבת את הראש עד שעוד מעט ותתהכך, אך לא !!! היא חוזרת חזרה .אני שמה אותה על הצד עם רגליים בצליבה ,אך זה לא עוזר- היא חוזרת למצב ההתחלתי ! גם כשהיא על הבטן היא מושיטה ידיים ואם אני שמה את הידיים שלי מאחורי הרגליים אז היא דוחפת במרץ ומעבירה ידיים קדימה. היא לא יושבת וגם לא מנסה -רק כשאני שמה אותה על הגב אז היא כאילו מנסה להתרומם עם הראש וכתפיים ע' משיכתם כלפי מלעה . היא מקשקשת ואומרת א-בה-בה . אבל העניין הזה של ההתהפחות נורא מדאיג אותי !!! מה עלי לעשות ואיך אני יכולה לעזור לה בזה?

תודה וחג שמח !

הוספת תגובה

• תגובה לגלי

דבי גרוס דולב
    30/03/2010

הי גלי
    ישנו רף בו אנו רוצים לראות התהפכויות אצל תינוקות ורף זה נקבע לגיל חצי שנה. כשעדיין אין התהפכות בגיל זה, יש סיכוי שיש לתינוק קושי, גם קושי מינורי אבל כזה שבכל זאת חשוב להתיחס אליו. קשה לי להגיד לך, ללא היכרות, מה הקושי שאולי מלווה את ביתך מכיוון ישי כמה אפשרויות. לכן המלצתי אלייך היא לאבחן עם מדריכה את מקור העיכוב וללמוד תרגילים שיעזרו לביתך בהתפתחותה המוטורית וימנעו קשיםם עתידיים.
    בד"כ לא מדובר בסיבה לדאגה ,אז כדאי להרגע ולטפל בהתאם.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בהמשך לתשובתך

מיכל
    02/04/2010

בני כבר בן חצי שנה ושבוע, התהפך 3 פעמים מגב לבטן ופעם אחת מבטן לגב. מאז עושה סימנים של כמעט אך תמיד חוזר למצבו הקודם. האם לכך התכוונת שציינת כי אנו רוצים לראות סימנים של התהפכות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת תשובה

מיכל
    06/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

דבי גרוס דולב
    06/04/2010

הי מיכל
    אין לי מספיק נתונים אבל נשמע בדרך להתהפכות.
    בברכה
    דביגרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק אוכל מעט
    גליה
    28/03/2010

שלום רב

תינוק שלי בן 5 חודשים נכון להחום הוא אוכל כל 4 שעות ובקושי מסיים 110cc
    בעשר בלילה הוא אוכל 110cc תמ"ל יושן כל הלילה ובשבע בבוקר אוכל רק 60cc

הרופא אמר שזה מעט מאוד לגילו
    אני נסיתי להחליף מזון וגם להוסיף סוכר ענבים לפי המלצתו של הרופא אבל זה אינו עזר

מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק אוכל מעט

הוספת תגובה

• תגובה לגליה

דבי גרוס דולב
    28/03/2010

הי גליה
    לצערי פורום זה אינו עוסק בנושאים אלה ולכן לא אוכל לענות לך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה