מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםיונית מטרסו16/03/2010
האם אי סמטריה ברגליים אצל תינוק ,מעידה על בעיות התפתחות כמבוגר ואלו ??
מילדה רואים את האי סמטריה , ובאיזה גיל זה מתסתדר מבחינה פיזית ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליונית
אורנה עטאר17/03/2010שלום יונית,
למה את מתכוונת באי סימטריה ברגליים? בכפלים? במה?
אי סימטריה ברגליים חייבת להידבק אצל תינוק כי היא יכולה להעיד על בעיה בשלד שיש לטפל בה בהקדם. אנא פני לרופא המטפל.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבה על הצדמעיין15/03/2010
שלום,
היום בתי בת החודשיים ו3 שבועות התחילה לבד לעבור משכיבה על הגב לשכיבה על הצד.
והיא גם ישנה ככה.
האם זה טוב שהיא ישנה על הצד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למעיין
אורנה עטאר15/03/2010הי מעיין,
שכיבה על הצד מצויינת וחשובה גם בעירות.
הכרות עם הצדדים חשובה למימוש שלבי ההתפתחות הבאים.
אני ממליצה לראות אם הראש שלה לא "זרוק" אחורה בשכיבה על הצד אלא נמצא בהמשך לגב והידיים פונות קדימה. אם כך הדבר - זה מצויין. וכן שאין העדפה של צד אחד.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות לתינוקת ברצועות פאבליקנמוש15/03/2010
שלום,
ביתי בת חודשיים, מזה כחודש היא ב"רצועות פאבליק" על מנת לטפל בבעיה במפרקי הירך.
בטעות הבנתי בתחילת הטיפול כי אסור לה לשהות על הבטן, ולכן בחודש השני לחייה לא השכבתי אותה על הבטן בכלל, אבל עשיתי לה תרגילים אחרים כגון להשכיב אותה עם החזה על הירך שלי, להשכיב אותה עלי כשאני בתנוחה מוטה מעט, או להחזיק עם הגב כלפי. בתרגילים אלו היא מחזיקה את הראש יפה מאד,
היום נאמר לי מפורשות כי רצוי ומותר להשכיב על הבטן..
מאז אני כמובן חשה רגשות אשמה - האם פגעתי לדעתכן בהתפתחות שלה , (היא שכבה כל החודש האחרון על הגב או היתה בתנוחת ערסול בידים שלי או בטרמפולינה ) האם תוכל להשלים את החסר כעת?
יש לציין כי היא מושיטה ידיים למשחקים שתלויים מעליה,, חייכנית , מזיזה את הרשא יפה מצד לצד כששוכבת על הגב.
כמו כן כשאני משכיבה אותה על הבטן היא לא מתלוננת מיד, אבל נראה כי אינה מרימה את הראש גבוה כמו בתרגילים האחרים. האם רצוי להשכיב על מעין כרית קטנה שעוזרת בהרמת הראש?
מעבר להשכבה על הבטן עצמה האם יש עוד תרגילים לחיזוק חגורת הכתפיים?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנמוש
אורנה עטאר15/03/2010נמוש שלום,
קודם כל לא גרמת שום נזק. יש תינוקות שגם בלי רצועות לא משכיבים אותם על הבטן חודשים ולכן אל תרגישי רגשות אשמה.
עכשיו לענייננו: האם את משכיבה אותה על הבטן עם הרצועות? האם היא צריכה להיות עם הרצועות כל היממה? עד מתי אתם צריכים להיות עם רצועות?
במידה וכן, ייתכן והקושי בהרמת ראש על הבטן נובעת מהפוזיציה של הרגליים בגלל הרצועות. רצוי לא להיעזר בכרית כי היא לא גורמת לשריר לעבוד אלא לנוח וזה לא מה שאנחנו רוצים.
המשיכי להשכיב אותה על הבטם גם אם היא לא תרים ראש כי רצוי שתכיר את התנוחה הזו כמה שיותר מוקם ולא תתנגד אליה מאוחר יותר שלא יהיו הרצועות.
זה שאת מערסלת אותה זה נהדר! האם את מקפידה שראש ורגליים באותו גובה וידיים ורגליים מופנות קדימה בערסול?
בשיטת "צעד ראשון" מאמינים בטיפול במפרקי הירכיים ע"י מתן תנועה ולא ע"י קיבוע האזור ואנו מציעים טיפול אלטרנטיבי שניתן לשלב אותו עם הרצועות שגם מפחית באופן ניכר את השיבושים/עיכובים בהתפתחות כתוצאה משהות ממושכת עם הרצועות.
אם את פנויה לשמוע על הדרך שלנו ואולי לשלב אותה יחד עם הטיפול הקונבנציונלי את מוזמנת לפנות לאבחון במרכז "צעד ראשון" ולקבל עוד חוות דעת ולשמוע על הצלחות בטיפול משולב.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
נמוש16/03/2010אורנה תודה על תשובתך המרגיעה..
אני משכיבה אותה על הבטן עם הרצועות, משום שהיא צריכה להיות כל היום עם הרצועות מלבד 15 דק' למקלחת. ברצועות יש לרגלים אפשרות לנוע, כמו כן כשאני עושה לה מקלחת אני עושה לה מסג' בכל הגוף ובעיקר ברגליים.
כשהיא על הבטן עם הרצועות היא לא מצליחה להרים את הראש כמעט, אבל בחודש הראשון לחייה, עוד לפני הרצועות, כבר התחילה להרים יפה את הראש . לכן כעת הדאגה שלי..
אני מתחילה כעת להשכיב אותה לישון על הבטן במהלך היום, וגם מדי פעם הופכת אותה על הבטן בזמן הערות, אף כי כמו שאמרת התנוחה של הרגליים מקשה עליה להרים את הראש והיא מתוסכלת
האם יש לך רעיונות נוספים לחיזוק חגורת הכתפיים מלבד השכיבה על הבטן?
תודה על עזרתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לנמוש
אורנה עטאר16/03/2010נמוש שלום,
חשוב שתדעי שההשפעה של הרצועות היא לא רק על הרמת ראש וחגורת כתפיים אלא עלולה להיות השפעה על שלבי ההתפתחות הבאים כתוצאה מהקיבוע הזה לאורך זמן. בין היתר השפעה על סימטריה, על רוחב הפיסוק וכו'.
התרגילים שניתן להציע לך צריכים להתבצע ללא הרצועות ויעשו רק לאחר אבחון. יש רופאים המסכימים לשלב עוד גישה ומאשרים הסרה של הרצועות לזמן קצר למשך תרגול במהלך היום.
במידה ואתם מעוניינים ורוצים בדבר, אני מאוד ממליצה לשלב עוד גישה עוד במהלך הטיפול ברצועות כי לאחר הסרת הרצועות יהיה קשה יותר לעבוד (אך ניתן כמובן!) מאשר עכשיו שזה נעשה במקביל.
תעדכני אותי מה את חושבת על זה.
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
נמוש17/03/2010אורנה שלום
אני מודה לך מאד על התיחסותך הרצינית:
הטיפול של ביתי הוא טיפול בו מותר להוריד את הרצועות רק ל 15 דקות ביום. אני מודעת לכך שיתכן ותהיה לכך השלכה על ההתפחות אך אני כרגע מעונינת לדבוק בשיטה זו ואני מתפללת להצליח בה, שכן כישלון שלה עלול להביא לכך שנצטרך לטפל בצורה יותר קיצונית (גבס וכו').
לכן אני לא פנויה כרגע רגשית לבדוק עוד שיטות.. מה גם שאני מאמינה שצריך להחליט על דרך וללכת בה ולא לחפש כל הזמן שיטות נוספות אחרת אפשר להשתגע...
לכן אני מנסה במגבלות הקיימות לפתח את התפתחותה , אני משכיבה אותה לישון על הבטן, (בזמן הערות היא סובלת מכך, אז אני עושה לה קצת תרגילים מאלו שכתובים בפורום זה לעידוד השכיבה על הבטן למרות מגבלת הרצועות.)
כמו כן אני רואה שהיא מושיטה ידיים למשחקים, מחייכת, "מדברת" , מזיזה את הראש ומחזיקה את הראש יפה יחסית כשמחזיקים אותה ישרה בידיים. והתפתחותה הכללית נראית לי תקינה , לכן תקוותי היא שכשנסיים את הטיפול ברצועות , נוכל להתגבר על הקשיים בעזרת תרגילים או אפילו עזרה משלכם. מה גם ששמעתי על כך שתינוקות מדביקים את הפער מהר מאד אחרי הרצועות.
אני מודה לך שוב, ובואי נתפלל שהרצועות יסיימו את העניין ולא נזדקק לטיפול קשה יותר..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנמוש
אורנה עטאר17/03/2010גם אני מצטרפת לתפילה.
אכן יש הבוחרים לקבל טיפול לאחר סיום הטיפול עם הרצועות ואני מבינה את החלטתך.
אל תהססי ליצור איתי קשר אחרי תקופה זו בכדי לקבל הדרכה צמודה איך אנחנו ממשיכות הלאה.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העזרה!
נמוש19/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת עצבניתאורית15/03/2010
היי, בתי בת שנה וחודשיים ובחודש האחרון היא נורא עצבנית
בעבר היא היתה נרדמת לבד במיטתה וכעת אני ובעלי צריכים למצוא פתרונות יצירתיים על מנת להרדים אותה אך בשום אופן לא במיטתה וגם כאשר היא נרדמת הא מתעוררת המון פעמים בלילה ולא תמיד רוצה לחזור לישון, היא לא אוכלת כל כך טוב ורוב היום היא בוכה ועצבנית
אני מאוד רוצה לדעת מה יכול להיות גורם לשינוי הזה שחל בה? מה גורם לה להיות עצבנית כל כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרעות
אורנה עטאר15/03/2010שלום רעות,
מדובר בנושא התנהגותי ואינני מומחית בתחום. נסי לפנות לפורום העוסק בהתנהגות/פסיכולוגיה.
נסו לבדוק מה השתנה בחייה ליכל להביא לשינוי הזה בהתנהגות. מעבר דירה? מישהו נעלם או הופיע בחייה? חולי?
מניסיון ההורי שלי אני יכולה לומר לך שלרוב אלו התנהגויות חולפות.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 5 חודשיםויקטוריה15/03/2010
שלום לכולם
קראתי פה הרבה הודעות של התפתחות הילדים ורציתי לשאול - אולי מישהי/ו מכיר פיזיאוטרפיסטית לתינוקות מאזור דרום ,שנותנת שרות פרטי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לויקטוריה
דבי גרוס דולב15/03/2010הי ויקטוריה
אנחנו כולנו מדריכות להתפתחות תינוקות בשיטת פלדנקרייז ולכן לא מכירות אנשי מקצוע מתחום הפיזיוטרפיה אלא מדריכות לליווי התפתחותי. אם יש לך שאלה ספציפית, אשמח לענות לך.
בברכה
דבי גרוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילהדנה15/03/2010
בוקר טוב,
בני בן 8 חודשים החל לזחול לפני מס' ימים על שש אך לא זחילה נכונה,בשביל להתקדם לעיתים עדיין עושה קדימה אחורה ובנוסף בשביל להתתקדם הוא נותן קפיצה עם שתי הרגליים ומזיז יד ולאחר מכן עוד יד ונופל.כלומר הוא אינו עושה הפרדה עם הרגליים.
האם ככה מתבצעת הלימדה,ויש להניח לו להבין לבד?או שניתן לבצע תרגילים על מנת שילמד לעשות הפרדה עם הרגליים.
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה
שירי קאשי15/03/2010הי דנה,
כיוון שהוא זוחל רק מספר ימים אז עדיין זה בגדר הסביר. אם הוא לא מתחיל לפתח סימטריה בתנועה ומתחיל לזחול זחילה מאורגנת בשבועות הקרובים אז אני ממליצה מאוד על אבחון והתאמת תרגילים.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יושבתנירית14/03/2010
בתי בת שנה ומס' ימים ועדיין לא יושבת. היא עברה את כל השלבים כולל זחילת גחון וכעת זוחלת על שש והולכת מסביב לשולחן מושיטה ידיים וכו'. כשמושיבים אותה יושבת די יציב. המוזר הוא שגם בתי הבכורה התיישבה מעט אחרי גיל שנה והתפתחותה היתה תקינה לחלוטין, אבל אני די מודאגת מהקטנטונת... האם זה יבוא לבד? אולי אני עושה משהו לא בסדר? אודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבה
שירי קאשי15/03/2010הי מיכל,
בגיל שנה היא כבר אמורה לדעת להתישב בכוחות עצמה. אני לא יודעת האם כיום את עושה משהו לא תקין, אבל אחת הטעויות הנפוצות (ואת לא לבד בעניין) היא הושבת התינוק לפני שלמד לעשות זאת לבד, ועל ידי כך להביא לשיבוש בתהליך הלמידה. אני ממליצה מאוד על אבחון והתאמת תרגילים על מנת לקדם את בתך ולתת לה את העצמאות שאמורה להיות לה בגיל זה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבן שלי בן שנתיים וחצייעל לוי14/03/2010
שלום. הבן שלי בן שנתיים וחצי ויורד לו סתם ככה דם מהאף בכל הטמפרטורות חום וקור מה לעשות לפנות לרופא?
למישהו זה כבר קרה התופעה הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה זו יש להנות לרופא
שירי קאשי15/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת לחוצהרעות14/03/2010
בוקר טוב,
בתי בת 8.5 חודשים.
היא החלה להתהפך בגיל מוקדם מאוד ומגיל 5.5 חודישם זוחלת אחורה וסביב צירה.
היא אינה זוחלת קדימה, אלא מנסה למתוח את עצמה ומתקדמת מעט מאוד. אם היא לא מצליחה, היא מתייאשת.
האם תקין? מתי היא צריכה להתחיל לזחול כמו שצריך?
כמו כן, היא אינה מתיישבת בכוחות עצמה ואינה נעמדת, אולם כאשר אנו מושיבים אותה היא יושבת זקוף.
אני די לחוצה- האם לגשת לרופא לבקש הפנייה לפיזיותרפיה?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרעות
דבי גרוס דולב14/03/2010הי רעות
בגילה של ביתך נרצה לראות סימני זחילה קדימה. אי זחילה עלולה להצביעעל קושי מסוים, גםאם לא קושי גדולאבל כזה שחשוב לאבחן ולטפל בו. זאת במיוחד לאור העובדה שההתהפכויות כן קרו בזמן ולכן לא מדובר רק בבעיה של קצב איטי.התישבות מגיעה רק לאחר עלייה על 6 ולכן לא ניתן לצפות לזה כרגע. על עמידה עוד מוקדם לדבר .
כדי להיות בטוחים וכדי לעזור לביתך במקרה שיש קושי כדאי לשקול אבחון.
אני, מין הסתם , מאמינה בליווי התפתחותי יותר מאשר בשיטות אחרות, זוהי השיטהלפיה אנו עובדות פה.
בברכה
דבי גרוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחותאביגייל14/03/2010
שלום,
בני בן 3 חודשים +11 ימים, הוא עדיין לא מושיט את ידיו כשאני מגישה לו צעצוע מנגן או כל צעצוע אחר מתי יש לצפות לעניין הושטת ידיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאביגיל
דבי גרוס דולב14/03/2010הי אביגיל
סביב גיל זה מתחילה הושטת הידיים אל צעצועים אבלבנך לא נמצאבבעיכוב מפני שתהליך זה נמשך לאורך זמן.
בברכה
דבי גרוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת זרים אצל תינוקותשוהם14/03/2010
שלום,
אני אימא לתינוקת מקסימה בת 3.5 חודשים. עד כה הייתה מחייכת לכולם, מתרגלת בקלילות ובמהירות לסביבה אחרת אחרי התבוננות סקרנית סביב, ובוכה רק כשהיא רעבה או עייפה מאד...
בימים האחרונים יש תופעה חדשה- בבית אחר, של סבתא למשל, שאותה היא מכירה היטב, הילדה צורחת צרחות שלא מאפשרות לנו לשבת איתה דקה. היא תחילה נכנסת לבית האחר, ואחרי כמה דקות על הידיים של המארחים (יש לציין שתמיד אלו אנשים קרובים אלינו, שהיא מכירה, ושלא מתנפלים עליה), היא מתחילה לבכות בכי היסטרי, ולא ניתן להרגיעה. אפילו נאלצנו לעזוב את הבית של הוריו של בעלי באחד הימים, כי הילדה פשוט לא נרגעה.
כולם אומרים לי שזה משום שאני איתה בבית, והיא רגילה מאוד לסביבה שלה ורק אליי ואל אביה, אבל יש המון אימהות שמגדלות את ילדיהם בבית, לפחות בשנה הראשונה, והילדים רגילים לאחרים.
מה עושים? איך מרגילים אותה גם לאנשים אחרים ולבתים אחרים? עד עכשיו לא הייתה שום בעיה. האם הילדה פיתחה חרדת זרים בשלב כה מוקדם? איך אני עוזרת לה?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת זרים
שירי קאשי14/03/2010הי שוהם,
כמובן שאפשר לגדל ילדים בבית. הסיבה לבכי לא נובעת מכך שהילדה עדיין לא בגן. קשה לי מאוד מרחוק לדעת בודאות מה הגורם לקושי, אך מה שאת מתארת יכול מאוד להיות תופעה של בהלה. רפלקס הבהלה קיים אצל כל התינוקות כשהם נולדים אך לקראת גיל 3 חודשים הוא אמור לצאת מהמערכת. לעיתים, בגלל גורמים שונים, רפלקס זה נשאר ומביא לתועות של בהלה גם בגילאים גדולים יותר. זה יכול להתבטא מפחד מאנשים (אפילו משפחה), בהלה ופחד מרעש פתאומי, תנועה פתאומית, מגע שלא רגילים אליו. אצל כל תינוק זה מתבטא ברמה אחרת ובדברים אחרים, אך בגדול התופעה מתבטאת בתגובת בהלה או בכי למצבים שונים של שינוי. הפתרון הוא לא לשלוח לגן, אלא להרגיע את המערכת וללמד את הילדה להפתח ולהחשף בהדרגה לגירויים חדשים וללמוד לקבל אותם ללא תגובה קיצונית כפי שאת מתארת. אינני יודעת האם זה המצב אצלכם, אך תנסי לשים לב לכך לפי התופעות שתארתי. אם זה המצב אני ממליצה לעבור תהליך של לימוד ביחד עם מדריכה מקצועית על מנת להגיע לתוצאות.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה יציבהמעיין13/03/2010
שלום.
בתי בת שנה ו- 4 . התחילה ללכת לפני קצת יותר מחודש. כאשר בשלושה שבועות האחרונים רק רוצה ללכת ולא זוחלת כלל אבל היא כל הזמן נופלת. הולכת כמה צעדים ונופלת. מתי ההליכה אמורה להיות כבר יציבה? ללא נפילות? כולם כבר מתחילים להגיד שהיא נופלת הרבה ואולי כדאי ללכת לבדיקה לאורטופד.
מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה יציבה
שירי קאשי14/03/2010הי מעיין,
לכל תינוק לוקח זמן אחר עד שהליכתו מתייצבת. הכל תלוי בכילים שהוא שרכש לאורך כל שלבי ההתפתחות עד לשלב זה. זמן ממוצע לתהליך אורך כחודש אך השונות יכולה להיות גדולה מאוד. נפילות מרובות לא חייבות להצביע על בעיה אורטופדית. בדרך כלל נוכל לזהות שמערכת שיווי המשקל לא מספיק מפותחת או שחסר בטחון עצמי לגבי ההליכה. לא אוכל לחוות דעה מרחוק אם יש קושי או לא. אני ממליצה בשלב זה להניע אותה הרבה במרחב (הנפות, נדנדה, גילגולים וכדומה), על מנת לתרגל את מערכת שיווי המשקל. ולפני שרצים לרופאים מומחים כדאי להתיעץ עם רופא הילדים האם מדובר במצב רגיל.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפוס או "מתי אפסיק לדאוג"..אמאלה13/03/2010
שלום,
בני בן 9.5 חודשים
אני רושמת את ההתפתחות כדי לשתראו שלא היה בין הרצים ולכן תמיד דאגתי וחיכיתי..מה גם שנולד עם טורטיקוליס משמעותי וטונוס 'מוגבר בתחום הנורמה' כך שהכל התחיל קצת עקום..
התהפכות מהבטן לגב - 5 חו', התהפכות מהגב לבטן 6 חו', זחילת גחון 7.5 חו', כפיים 9 חו', זחילת שש 9 חו' ושבוע
אז עכשיו הדאגה הבאה שלי מתחלקת לשתיים - הוא לא מראה ניסיונות התרוממות למעט שבא אלי או לאביו ואז "מטפס עלינו". פעם אחת בלבד ניסה להתרומם לצעצוע שהיה על השולחן. זה נראה שהוא מפחד..
עם קשר ובלי קשר, לא מוכן לטפס, הגובה היחידי שמוכן לעבור הוא של כרית ממוצעת, ששמתי אותו בגי'מבורי על מתקן טיפוס לקטנטנים פחד מאוד והיה בהיסטריה... כל המתקנים עם החורים לא מוכן להיכנס ולעבור אותם.. מה עושים? איך מעודדים טיפוס / התרוממות?
נ.ב. עושה המון 'פירמידות' (ראש על הרשצפה ומרים טוסיק ומיישר רגליים..)
מה עושים?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי :(
אמאלה14/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקונון
אמאלה14/03/2010התהפכות גב-בטן 5.5 חו' ולא 6
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות
שירי קאשי15/03/2010הי חגית,
נתחיל מכך שבנך אמנם לא מהממהרים אבל למרות נקודת הפתיחה הפחות טובה שלו הוא גם לא מאחר והתפתחותו עדיין בתוך הטווח הנורמלי. כיום הוא הגיע לשלב בו הוא אמור להתחיל להעמד ולהכין עצמו לקראת הליכה. בשלב זה מעכרת שיווי המשקל צריכה להגיע לבשלות מספקת על מנת להצליח במשימה. כאן הקושי שלו בא יותר לידי ביטוי כיוון שגם טורטיקולי וגם טונוס מוגבר הם גורמים שמשפיעים על טווחי התנועה של הגוף ועל מנת לשמור על יציבה ושיווי משקל צריך תנועתיות גדולה. זו גם אולי הסיבה שהוא מפגין פחד כשהוא מגיע למצבים כאלו שבהם נדרש שיווי משקל. קשה מאוד מרחוק לאבחן בדיוק ולהמליץ על תרגילים. אני מאוד ממליצה על אבחון והתאמת תרגילים על מנת לשפר את יכולותיו התנועתיות ואת כישורי שיווי המשקל.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בהרגלי השינההילה13/03/2010
שלום רב,
אני אם לתינוקת מקסימה בת 4.5 חודשים
עד לשבוע שעבר ביתי היתה ישנה שנת לילה ארוכה בין 9-11 שעות
לאחר ארוחת הבוקר חוזרת לישון ובמהלך היום ישנה לאחר פרקי עירות של 2-3 שעות כפעמיים ופרק זמן ארוך יותר של עירות בערב לקראת שנת הלילה. את רוב השינות היתה נרדמת לבד לאחר שהיתי מניחה אותה במיטה, למעט שנת הלילה שאותה היא נרדמת תמיד על הציצי ובמידה שלא כמה דקות אחרי שמניחה אותה במיטה.
משבוע שעבר היא מסרבת לחזור לישון את שנת הבוקר למרות שאני בטוחה שהיא עייפה - שפשפוי עיניים ופיהוקים רבים. אחרי זה היא גם לא רוצה לחזור לישון שנה נוספת אחרי שעתיים ונרדמת לי על הציצי אחרי 4 שעות מההתעוררות. חוץ מזה את שאר השינות קשה לה להירדם והכל מהול בבכי רב שגורם לי להרדים אותה על הידיים.
אני מרגישה שהכל משתנה ואני לא יודעת כיצד לנהוג, מרגישה שהכרתי אותה כל כך טוב ובגלל זה היא לא בכתה בכלל ועכשיו הצרכים משתנים והיא בוכה הרבה ואני לא מכירה אותה ולא יודעת איך לעזור לה להירדם
בבקשה עזרו לי בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא ענו לי? בבקשה תענו...
הילה16/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה להילה
אורנה עטאר17/03/2010הילה שלום,
מה שאת מתארת כאן היא תופעה מוכרת שהורים רבים חווים אותה.
שינוי בהרגלי השינה זה משהו מאוד דינמי ואת תראי שזה הוא ישתנה מספר פעמים.
אם למישהו הייתה נוסחת פלא לשינה הוא היה מאוד עשיר היום...
אני ממליצה לך לבדוק מה אולי השתנה בחייה שגורם לה לשינויים האלו? אולי הצפה חושית? האם היא חשופה להמון גירויים שקשה לה לעבור ממצב של הצפה לשקט והרדמות.
תנסי לשלב במעבר להירדמות המון מגע ותנועה (על כדור פיזיו, במנשא) שאולי יקלו עליה את המעבר לשינה.
מאחלת לך שזה יעבור מהר.
אין מכיר אותה טוב יותר מהוריה..תזכירי את זה.
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירי בטןאור13/03/2010
שלום
יש לי ילדה בת שנה ושלוש וחצי חודשים כרונולוגי (שנה וחודשיים מתוקן - שבוע 34), החלה ללכת בשנה וחודשיים כרונולוגי כבר רצה בכל הבית, אם כי עדיין נופלת לפעמים, הולכת ישר ולא מסתקלת למטה לא עוקבת מכשולים
שאלתי היא בנושא שרירי בטן, שהיו חלשים עוד בהיותה תינוקת (לא ישבה כמעט בטרמפולינה או סל קל). הילדה לא יכולה להרים את עצמה משכיבה מלאה על גב לישיבה. קמה רק על ידי גלגול לבטן, עמידה על שש ואז עמידה. האם זה בסדר ואם לא איזה תרגילים יש לחיזוק שרירי בטן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אור14/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרירי בטן
שירי קאשי15/03/2010הי אור,
נתחיל מכך שדרך ההתישבות שלה היא תקינה. אפשר להתישב מעמידת שש או משכיבה על הצד. היא לא אמורה משכיבה מלאה לעבור ישר לישיבה על ידי שימוש בשרירי הבטן בלבד. בכל זאת כפי שציינת אולי קיימת חולשה של השרירים. זאת כמובן לא אוכל לדעת מרחוק. בכל מקרה את יכולה לתרום לחיזוק הכללי שלה על ידי כך שתתני לה לזחול או ללכת על משטח לא יציב כמו ערימת שמיכות וכריות, חול וכדומה. אפשר גם בצורה מבוקרת לתת לה ללכת על מזרון ולשים לה מכשול כמו כרית. בצורה זאת היא תלמד בצורה לא מסוכנת, שצריך גם להסתכל למטה ולראות האם יש מכשולים בדרך.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)