פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנה וחודש
    איילת
    25/03/2010

ביתי בת שנה וחודש, התחילה לזחול על הגחון בגיל 9 חודשים , עומדת על 6 ומתנוענעת קדימה ואחורה, לא זוחלת על 6 , לא יושבת לבד, לא עומדת . התחלתי תהליך במכון להתפתחות הילד אבל זה לוקח המון זמן, רופא הילדים בדק אותה ואמר שהיא תינוקת גדולה וזה מקשה עליה ושהיא חזקה אמר לחכות עוד.
    אני מודאגת , איך אפשר לזרז את התהליך במכון להתפתחות הילד? מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה וחודש

הוספת תגובה

• תגובה לאיילת

דבי גרוס דולב
    25/03/2010

הי איילת
    אנחנו לא עובדות עם המכון להתפתחות הילד אלא באופן פרטי ובשיטה שונה, לכן לא אוכל לעזור לך עם המכון. כן אוכל להמליץ לך לשקול אבחון וטיפול מול מדירכה להתפתחות תינוקות שתיתן עוד דרך הסתכלות וטיפול בביתך, לתרגילים אלה יש הצלחה רבה והם ידידותיים לתינוקות.
    ביתך נמצאת בעיכוב שדורש התיחסות רצינית ואינטנסיבית וחשוב לתת לה את זה על מנת למנוע קשיםם נוספים בעתיד.
    בברכה
    דבי גרוס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ושלושה חודשים
    אמא מודאגת
    25/03/2010

בני בן שנה ושלושה חודשים, התחיל לזחול וללכת בגיל מוקדם יחסית. אולם עכשיו אני מרגישה שההתפחות שלו נמצאת בשלב עצירה הוא הפסיק למחוק כפיים ולרקוד למרות שעשה זאת בגיל 10 חודשים. טרם החל לדבר ולמעשה מגיל שנה לא עשה שום דבר חדש.
    למרות כל הנסיונות שלי ללמד אותך משחקי קופסה, קצת לצייר ולצבוע. כל מה שהוא אוהב לעשות זה לרוץ ולקפץ בבית.
    אני יודעת שהוא מבין את מה שאני אומרת לו, מבין מה משמעות המילה "לא" אבל עדיין לא ברור לי מדוע הפסיק לעשות דברים שנהג לעשות בגיל יותר צעיר.
    מה גם שמלבד 6 שינים שיש לו לא צמחו לו עוד.
    אני קצת מודאגת ומלאה ברגשי אשם שכן העבודה שלי דורשת ממני המון שעות למרות שאני מקדישה לו כל דקה פנויה שיש לי. הוא לא ממש משתף איתי פעולה כשאני רוצה לצחק איתו בחדרו.
    האם יש כאן בעיה? ואיך ניתן לגרום לו שוב להמשיך ללמוד דברים חדשים?

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ושלושה חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לאמא מודאגת

דבי גרוס דולב
    26/03/2010

הי מודאגת
    לא נשמע לי שיש מקום לדאגה. בגיל זה ילדים נוטים יותר ויותר לעשות את מה שהם רוצים ולא מה שהסביבה רוצה. קשה גם לילד בגיל זה לשבת במקום אחד ולהתרכז במשחק אחד. הגירויים מסביב גדולים והעניין שלו הולך וגדל.
    לכן, המשיכי לנסות ללמדו דברים חדשים אבל זכרי גם את הרוצונות שלו ואל תלחצי אותו ואת עצמך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה ו 3
    סיון
    25/03/2010

בזמן האחרון הוא קם בלילה בסביבות 2 - 3 - 4 ולא מצליח ולא רוצה להירדם במיטה שלו הוא מבקש למיטה שלנו ואצלנו הוא נרדם ומעבירים אונו . זה תקין להמשיך אם לא מה לנסות?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שנה ו 3

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה ו 3

סיון
    27/03/2010

אפשר תגובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לסיון

דבי גרוס דולב
    27/03/2010

הי סיון
    בשאלות כגון אלה אין תשובה חד משמעית נכונה או לא נכונה. הדבר תלוי בתפיסת העולם של ההורים.ישנם הורים שיתעקשו ויעשו הכל על מנת שהתינוק לא יתרגל להתנחם במיטתם ויש כאלה שיאפשרו זאת ללא תנאים. עליכם לשאול את עצמכם מה נכון לכם ואם הדבר מסתדר עם תפיסתכם את ההורות ולא פוגע בכם בשום דרך .אז למה לא?
    אם תחליטו שתרצו להפסיק עם מנהג זה יהיה עליכם להיות מעט קשוחים בדרך ההתמודדות ולא לאפשר זאת..אז יהיה עליכם לנסות להחזיר את התינוק למיטתו , להרימו בכל פעם שיבכה ושוב להחזער למיטתו,וכך עד שיתרגל.
    נשאר רק להחליט..
    בברכת חג שמח
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות תינוקות
    דנה
    24/03/2010

התינוקת שלי בת 7.5 חודשים, איננה מתהפכת.
    היא מושיטה ידיים לרגליים ,כשהיא שוכבת על הגב.
    כשהיא שוכבת על הבטן היא מרימה את הראש אך איננה מתהפכת.

אני עושה איתה תרגילים שהראו לי בטיפת חלב , אך אני עדיין לא רואה התקדמות
    שאלתי היא מתי תינוקו צריכים להתהך והאם זה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות תינוקות

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

אורנה עטאר
    24/03/2010

דנה שלום,
    התהפכויות אנחנו רוצים לראות עד גיל חצי שנה ולכן בתך מאחרת.
    אני ממליצה לנסות את שני התרגילים שאכתוב לך כאן (סליחה שבלשון זכר) וחשוב שתתחילו לתרגל על בסיס יום יומי.
    בנוסף אני ממליצה לשלב המון תנועה במרחב (רחוקה מהגוף).
    במידה ותראי שאתם לא מגיעים לתוצאות בשבוע-שבועיים הקרובים, אני ממליצה לשקול לראות מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי למנוע עיכובים נוספים בהתפתחות וזיהוי מקור העיכוב.

בטן-גב:
    להשכיב אותו על הבטן, רוכנים מעליו ומכניסים יד אחת מתחת בית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד. לאט לאט להכניס את הזרוע פנימה עד שהוא יניח ראש ולהמשיך את ההתהפכות ולהפגיש יד עם רגל נגדיים. חשוב לעשות את זה באיטיות ולראות שהראש לא נופל. אפשר לשהות קצת על הצד ולתת לו להשלים את הגלגול. לעשות זאת לשני הכיוונים.
    גב-בטן:
    להשכיב אותו על הגב, לעגל את הרגליים לכיוון בית החזה. להפגיש בין כפות הרגליים ולשפשף אחת בשנייה. ניתן להגביה קצת את האגן ע"י הישענות האגן על השוק שלך. לחכות לראות שהוא מחזיק את כפות הרגליים שלו. אח"כ לחזור אל הגב (בלי הרמת אגן) ולאחוז רגליים וידיים (כולם) ביחד ולהניע אותו מצד לצד, עד לצד המזרון. אפשר לעשות "טוק טוק טוק" בצד אחד ולחכות לראות אם הוא משלים את הגלגול. לעשות לשני הצדדים. אפשר לשים לו גירוי בצד שיהיה מעוניין להמשיך אליו.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 חודשים לא מנסה להושיט יד
    עירית
    24/03/2010

שלום רב,
    בני בן ארבעה חודשים ושבוע - אינו מנסה להושיט יד לצעצוע שנמצא מולו, אני מחזיקה מול עיניו צעצוע מרשרש צבעוני ומזיזה אותו מול כאשר הוא שוכב על מזרון פעילות, אולם הוא לא מנסה להרים את ידיו לכיוון הצעצוע.. האם זה נורמלי ? האם היית מצפה מילד בגיל זה כבר להושיט ידיים לחפץ הנמצא מולו ולתפוס אותו, יש לציין כי כאשר בני נמצא במיטה שלו ויש משהוא תלוי על הסורגים בצד אחד הוא כן מושיט יד ונוגע אולם לא כאשר החפץ נמצא מעליו... מה זה אומר ?
    האם יש לי סיבה לדאגה ?
    תודה

הוספת תגובה

• תגובה לעירית

אורנה עטאר
    24/03/2010

עירית שלום,
    הושטת יד לחפץ היא סביב 4 חודשים. אז אין עדיין סיבה לדאגה.
    אני ממליצה להראות לו את הגירוי, אח"כ לגעת לו עם הגירוי ביד ובפה ולהראות לו שוב במרחק הגעה. אני מאמינה שבקרוב זה יקרה.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת שנה ו19 חודשים נבהלת נורא
    שירי
    23/03/2010

שלום בתי בת שנה ו10 חודשים נמצאת במעון מגיל חצי שנה מזה כמה חודשים היא נבהלת נורא מכל רעש קטן ציפצוף מכונית גרירת רהיטים כאשר מישהו דופק בדלת היא נבהלת וישר נצמדת אליי היום היא הרימה משהו בחוץ והכניסה לפה צעקתי לא והיא ממש נבהלה וממש בכתה המון זמן עד שהיא נרגעה יש כאשר אני איתה בחוץ והשכן עובר ואומר שלום היא ממש נבהלת יש לציין שבחיים לא הרמתי עליה קול והבית רגוע ושליו מה יכולה להיות הסיבה לכך?

הוספת תגובה

• תגובה לשירי

אורנה עטאר
    24/03/2010

שירי שלום,
    הבהלה שאת מתארת כאן צריכה לקבל התייחסות מאחר והיא הפכה לדפוס התנהגותי שאת רואה שמשפיע על היום יום של בתך. הסיבות לכך יכולות להיות רבות ורצוי וניתן לטפל בכך בהקדם.

אני ממליצה לך לא לדחות זאת ולפנות למדריכה להתפתחות תינוקות שתאבחן את מקור הבהלה ותטפל בכם בהתאם.
    אני ממליצה לפנות למרכז "צעד ראשון" (בתל אביב) גם אם אתם לא גרים קרוב ואולי לקבל המלצה למדריכה באזור מגוריכם.

אם את רוצה לשאול אותי שאלות בנושא את מוזמנת להתקשר - נייד - 0544366399.
    בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הירדמות על הצד
    שרון
    23/03/2010

דלום,
    הקטנה שלי, בת שלושה חודשים כמעט, מעדיפה להירדם על צד ימין שלה, כך שהראש תקוע עמוק בתוך מגן הראש של העריסה והמוצץ מוגן מנפילה... מה גם, שזה עוזר לה לשחרר גזים.
    היא לא מוכנה להירדם על הצד השני - איך ניתן "לשכנע" אותה לישון גם על הצד השני?
    ומה עלול להיות הנזק אם היא תישן רק על צד אחד?

לקביעת תור
    סגירה
    הירדמות על הצד

הוספת תגובה

• תגובה לשירי

אורנה עטאר
    24/03/2010

שירי שלום,
    אני מבינה שהיא מגיעה אל הצד לבדה. במידה וכך הדבר את תוכלי לעבוד איתה על שהייה על הצדדים בעירות במטרה שיהי לה נוח לשכב גם על הצד השני והיא תשתמש בצד השני בשינה.
    האם את רואה שקשה לה לשכב על הצד השני?
    את יכולה לשלב את השהייה על הצד עם טפיחות לאורך הצד, הבאת היד קדימה, הדהוד של קול על הגוף שלה, לחיצות, הרמה מעט של האגן והרגל ותנועה קדימה ואחורה לכיוון הראש.
    תמיד תתחילי מהצד שנוח לה ואח"כ תעברי לצד השני.
    תעדכני אותי איך הולך.
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאורנה

שרון
    30/03/2010

היי אורנה, תודה על העזרה!
    עשיתי את התרגילים שאמרת, אבל לצערי עדיין לא חל שינוי או ישפור, אלא להיפך - הילדה מתקשה להירדם בכל תנוחה אחרת פרט לשכיבה על צד ימין שלה. בעבר היא הייתה אוהבת מאוד לשיון על הבטן, אבל מאז שהתחלנו לעבוד איתה ע הרמת הראש בשכיבה על הבטן, היא עושה את הקישור ולא מוכנה שאשים אותה על הבטן בכלל (ישר מתחילה לבכות ולהרים את הראש).
    היא מסוגלת להגיע לשכיבה על הצד לבדה, תוך גלגול, אבל לצערי, אם אני משכיבה אותה לישון על הגב או על הצד השני, היא בוכה ומתפתלת ולא נרדמת (וזו לא ילדה שקשה לה לישון או להירדם).
    האם יש עוד תרגילים שניתן לעשות כדי לגרום לה להתגלגל / לשכב על שני הצדדים בלי בעייה?
    ושאלה נוספת: מה הנזק שעלול להיגרם אם היא תמשיך להעדיף צד אחד על פני השני ולהירדם רק בתנוחה מסוימת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הצד

שירי קאשי
    31/03/2010

הי שירי,
    ממה שתארת לא ברור האם יש קושי לשכב על הצד השני והאם במהלך היום היא שוהה גם שם. במידה ואין קושי והיא גם שוכבת בנוחות על הצד השני בשעות הערות, אז עצם השינה על צד אחד פחות משמעותית. במידה ויש קושי אז השינה על צד אחד עלולה להגביר את האסימטריה שכבר קיימת ולהביא לכך שהצד הפעיל יותר ימשיך להתפתח על חשבון הצד השני שיהפוך ליותר נוקשה ופחות פעיל. אסימטריה זו יכולה להשפיע ולבוא לידי ביטוי בכל שלבי ההתפתחות וכדאי כבר עכשיו לפעול על מנת להגיע לאיזון בין הצדדים. אם אינך מגיעה לתוצאות בכוחות עצמך, אני ממליצה מאוד לתרגל בעזרת מדריכה, כיוון שהדקויות באופן ביצוע התרגילים יכולות להיות ההבדל בין הצלחה לכשלון.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשירי

אורנה עטאר
    01/04/2010

שירי שלום,
    אני רואה ששירי ענתה לך.
    במידה ויש לך עוד שאלות - את מוזמנת גם ליצור איתי קשר.
    סלולרי 054-4366399

בברכת חג שמח,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות בתי בת 10 וחצי חודשים
    אור*
    23/03/2010

שלום,

בתי בת 10 וחצי חודשים.
    תינוקת פעילה וחמודה להפליא.
    התעניינותה במשחקים לא כל כך גדולה, מלבד זריקת חפצים היא לא מתעניינת ממש במשחק.
    לדוגמא דלי שצריך להכניס לתוכו צורות אני מראה לה המון פעמים אך מה שהיא עושה זה רק לזרוק או לשים בפה, היא מסתכלת איך שאני מכניסה אבל היא לא מחקה אותי.
    אני בונה מגדל מהצורות ומה שהיא עושה זה להפיל.

אבל לאחרונה חלה התעניינותה בבובה שקניתי לה מזמן, היא מחזיקה אותה יותר זמן ואני מדברת איתה על איברי גוף על חיבוק לבובה ונשיקה לבובה, היא מסתכלת מה אני עושה ונראה לי שהיא יותר מתעניינת.

היא מקשיבה לשירים שאני שרה לה ומשלימה אותי... השפן הקטן והיא עושה אפצ'י, כשהיא עליי היא אוחזת את ידיי בכדי שאני אעשה כפיים, היא עדיין לא עושה, אך היא מצמידה שתי כפות אחת לשנייה ועוזבת... היא עדיין לא עושה ביי ביי , אך כן מזיזה את האצבעות שאומרים לה ביי ביי.

האם זה תקין??

אני פותחת ספר ומדברת איתה והיא כן מקשיבה ומסתכלת...

היא מחפשת אותי כאשר אני לא לידה עושה משחקי קוקו, אומרת לפעמיים בה בה אבא ולפעמים אמא מה מה, לפעמים כן מתכוונת...

מה אפשר עוד לעשות איתה, איך לעודד אותה להתעניינות במשחקים ואיזה כדאי לקנות?

יש לה משחק חישוקים עגולים צבעוניים שצריך להשחיל על עמוד ויש לה דלי עם צורות ויש לה טלפון ועוד כל מיני דברים קטנים.

היא נורא אוהבת לקמט ולקרוע ניירות המשחקים לא ממש בראש מעייניה...

אשמח לעצות וגם תשובות לגבי התפתחותה.

תודה ויום מקסים אור.

הוספת תגובה

• אודה למענה, תודה!

אור*
    24/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאור

אורנה עטאר
    24/03/2010

אור שלום,
    נשמע כי התפתחות בתך תקינה. תמשיכי לעניין אותה במה שאת עושה עד היום ותראי כי לאט לאט היא תגלה יותר ויותר עניין ותשכלל את היכולות שלה.

אני ממליצה גם על משחקים גדולים שיש בהם לחצנים כלשהם.
    רצוי גם לתת לה להתנסות באוכל אצבעות בגיל זה.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה ושלושה חודשים

אמא מודאגת
    25/03/2010

בני בן שנה ושלושה חודשים, התחיל לזחול וללכת בגיל מוקדם יחסית. אולם עכשיו אני מרגישה שההתפחות שלו נמצאת בשלב עצירה הוא הפסיק למחוק כפיים ולרקוד למרות שעשה זאת בגיל 10 חודשים. טרם החל לדבר ולמעשה מגיל שנה לא עשה שום דבר חדש.
    למרות כל הנסיונות שלי ללמד אותך משחקי קופסה, קצת לצייר ולצבוע. כל מה שהוא אוהב לעשות זה לרוץ ולקפץ בבית.
    אני יודעת שהוא מבין את מה שאני אומרת לו, מבין מה משמעות המילה "לא" אבל עדיין לא ברור לי מדוע הפסיק לעשות דברים שנהג לעשות בגיל יותר צעיר.

אני קצת מודאגת ומלאה ברגשי אשם שכן העבודה שלי דורשת ממני המון שעות למרות שאני מקדישה לו כל דקה פנויה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה ושלושה חודשים

אמא מודאגת
    25/03/2010

מה גם שמלבד 6 שינים שיש לו לא צמחו לו עוד.
    אני קצת מודאגת ומלאה ברגשי אשם שכן העבודה שלי דורשת ממני המון שעות למרות שאני מקדישה לו כל דקה פנויה שיש לי. הוא לא ממש משתף איתי פעולה כשאני רוצה לצחק איתו בחדרו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאךה רטרואקטיבית
    מיכל
    23/03/2010

בתי בת שישה וחצי חודשים
    בתחילת חייה הייתה עם רצועות פאבליק
    עכשיו הכל תקין וגם היה לה טרטקוליס אך לאחר עבודה עם פיזוטרפיסטית הכל בסדר
    בתחילת חייה כמו שאמרתי הייתי נוהגת להושיב אותה בטרמפוליה לאורך שעות עם הרצועות פאבליק
    היום בכלל לא והרבה על הבטן-היא כבר זוחלת מעט
    האם עשיתי נזק בלתי הפיך???

לקביעת תור
    סגירה
    שאךה רטרואקטיבית

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

דבי גרוס דולב
    23/03/2010

הי מיכל
    קשה לי לדעת,ללא היכרות, את מצבה ההתפתחותי של ביתך ואת התקדמותה המוטורית ולכן אם נגרם נזק.
    מה שיש לצפות בגיל זה הוא התהפכויות חופשיות וסימני זחילה. אם כל הסימנים האלה קיימים זה טוב אבל יחד עם זאת יכולות להיות השפעות לא נראות כגון זקיפת יתר בגב או מתח שרירים גבוה שנגרם מהרצועות ומההושבה המרובה בטרמפולינה.
    יתכן גם שהכל בסדר וביתך התגברה על שתי המכשולים אותם הזכרת. כמו שכתבתי, אלה הן הערכות מרחוק אותן לא אוכל לאשר ללא היכרות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

מיכל
    27/03/2010

הי
    באם היינו אצל פיזוטרפיסית האם דברים אלו היו נראים ?
    את נושא הרצועות ומה שהיה במפרק עברנו בשלום כי גם היינו עכשיו בצילום וביקורת אצל האורטופד
    כמו כן נושא הטרמפולינה היה בין 3 שבועות ל5
    (מהלחץ אני לא זוכרת)
    בתי מתהפכת חופשי- אמנם עם העדפה לצד אחד יותר מהשני ומראה סימני זחילה יפים כמו כן כשהיא עליי בחצי ישיבה היא מיד מתרוממת לישיבה מלאה אם כי אינני מועדדת אותה לכך עד אשר תבוא לישיבה עצמאית
    הטרטקוליס שהיה עבר גם כן וכיום היא בכלל ישנה על הצד
    למרות זאת אני מפחדת שהישיבה הממושכת בטרמפולינה בגיל חודש יכלה לעשות איזשהו נזק בלתי הפיך........
    מה את אומרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך למיכל

דבי גרוס דולב
    27/03/2010

הי מיכל
    כל איש מקצוע רואה דברים אחרת. ישנם אנשי מקצוע שהיו מזהים,לפי תפיסתם המקצועית, קושי שנגרם בשל הרצועות וההושבה ויש כאלה שלא. אני ממש לא יכולה להגיד לך מה התוצאה במקרה שלכם.נסיונות התישבות מחצי ישיבה דרך שרירי הבטן אינם מומלצים להתפתחות המוטורית של התינוק ועלולים להצביע על זקיפת יתר.
    ישנו סיכוי סביר שהכל בסדר אבל אם את מרגישה לא בטוחה, אבחון בטח לא יזיק.
    חג שמח
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חודשיים ללא חיוך
    זוהר
    23/03/2010

שלום,
    בני בן חודשיים, נולד בשבוע 37+1 במשקל 3.5 ק"ג ועולה יפה במשקל. אני מודאגת כי עושה רושם שהוא לרוב בוהה ואינו יוצר קשר עין, לא עוקב אחרי דברים זזים. הוא אינו מחייך בתגובה לחיוך שלי, אבל מחייך לעצמו. האם אכן יש כבר סיבה לדאגה? מה ניתן לבדוק בשלב זה?
    תודה רבה על העזרה,.

לקביעת תור
    סגירה
    חודשיים ללא חיוך

הוספת תגובה

• הי זוהר

עירית
    23/03/2010

אני אמא כמוך לתינוק בן 4 חודשים, הילד שלי לא עקב אחרי חפצים עד גיל 3 חודשים וכעת הוא עוקב יפה, כמו כן גם קשר העין שלו היה לוקה בחסר והוא לרוב לא היה קיים, אך עם הרבה עבודה שירים דיבור (מאוד קרוב לעיניים) כל זאת ע"מ לתפוס לו את המבט, בשבועיים האחרונים הוא השתפר, לא יכוטלה להגיד שבמאה אחוז, אבל הוא השתפר...אני מקווה שעודדתי אותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לזוהר

דבי גרוס דולב
    23/03/2010

הי זוהר
    יש מצבים בהם תינוק עדיין אינו יוצר קשר עין ולא מחייך בגיל זה וזה נורמלי אבל על מנת להיות שקטה, כדאי שרופא ילדים או איש מקצוע אחר יראה את בנך, שכן אני לא יכולה לתת הערכה חד משמעית ללא היכרות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 11 חודש לא עומד
    גלי
    22/03/2010

שלום,

בני המתוק בן 11 חודשים. מאז שנולד לא אהב לשכב על הבטן ולדעתי מכאן העיכוב ההתפתחותי שלו.
    התחיל להתהפך בסביבות חצי שנה, זחילת גחון מגיל 7 חודשים והמון זמן נשאר בשלב זה, בהמשך התקדם במרחב בגילגולים. זחילת שש מגיל 9 חודשים, התיישבות עצמאית 9 וחצי חודשים. עכשיו נעמד על הברכיים כדי להגיע למקומות ונראה כי מצוי בשווי משקל מלא בתנוחה זו.אך לא מראה נכונות להעמד.
    יש לציין כי הוא תינוק מאוד גבוה, אחוזון 95 והיקף ראש מעט גבוה מהממוצע (תקין). בטיפת חלב אמרו לי שלפעמים תינוקות כאלה מתפתחים לאט יותר מבחינה מוטורית.
    חוץ מזה הוא תינוק מאוד חייכן, מנסה ליצור קשר עין עם זרים ומתחיל עם החיוכים והפרצופיאדה, מוחה כפיים, לאחרונה התחיל לעשות ביי ביי, יודע איך עושה כלב, אומר אבא, אמא , לא בטוחה עם כוונה או לא.
    לא יודע להשחיל צורות ולא כל כך מתרכז או נראה מעוניין בזה, לא מצביע, אבל האמת שלא ממש עבדנו איתו על זה. האם תקין?
    נהנה מאוד מזריקת כדורים קטנים וזחילה אחריהם, משחקי לחצנים שונים, משחקים מוסיקליים, כלי מטבח, שקיות ניילון, עיתון.

האם כדאי לפנות לייעוץ התפתחותי בקשר להעדר העמידה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 11 חודש לא עומד

הוספת תגובה

• תגובה לגלי

דבי גרוס דולב
    23/03/2010

הי גלי
    בנך היהבעיכוב התפתחותי קל לאורך כל הדרך, לעיכוב זה הייתה בוודאי סיבה מסוימת שלא אובחנה. אותה סיבה היא שמעכבת מין הסתם את עמידתו. לכן יש חשיבות באבחון סיבת העיכוב ולקבל המלצות לתרגול לפי אבחון זה, אותו לא אוכל לבצע ללא היכרות.
    אני כן ממליצה לשקול אבחון על מנת לעזור לבנך להתגבר על קושי זה. המלצתי היא כמובן ליווי התפתחותי ע"י מדריכה אבל כל סיוע אחר יהיה גם הוא לתועלת.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 9 וחצי חודשים לא זוחל
    רוית
    22/03/2010

שלום,
    בני בן 9 וחצי חודשים ועדיין לא זוחל. חשוב לציין כי נולד בסוף שבוע 36.
    כיום מתהפך לשני הכיוונים, עומד על 6 ומתנועע קדימה ואחורה עם הטוסיק, עדיין לא יושב לבד.
    מסתובב סביב עצמו, דוחף עצמו אחורה. תינוק שמח, עירני וסקרן מאוד.
    באופן כללי ההתפתחות שלו די איטית ורק לפני חודש וחצי התהפך מהגב לבטן (שגם בזה התקשה) אבל טפו טפו מאז שהחל לפתע להתהפך בעצמו אינו מפסיק :)
    איך אני יכולה לגרום לו להתקדם ולזחול?? אני מנסה לעודד אותו עם צעצועי התפתחות מעודדי זחילה ולגרום לו להושיט יד לעברי אבל נראה כי אינו מבין את הטכניקה לזחול קדימה..
    די מייאש..
    אשמח לעצות.
    תודה מראש!!

לקביעת תור
    סגירה
    בן 9 וחצי חודשים לא זוחל

הוספת תגובה

• זחילה

שירי קאשי
    22/03/2010

הי רוית,
    קשה מאוד ללא אבחון להתאים תרגילים ספציפיים לקושי שלו. באופן כללי אפשר לעזור לו לחזק את הרגליים על ידי התרגילים הבאים:
    1.להחזיק אותה עליך עם הפנים כלפי חוץ וברכיים מכופפות (רגליים בפיסוק קל) ולהשעין כפות רגליים על הקיר. להמתין לדחיפה של הקיר.
    2. על הגב על הרצפה לכופף רגליים, להניח כפות רגליים על הרצפה קרוב לטוסיק ולהמתין לדחיפה (רגליים בפיסוק קל).

כיוון שכל השלבים עד כה היו איטיים, אז סביר להניח שגם שלב זה יהיה בעל קושי מסויים. בכל מקרה אני ממליצה על פגישת אבחון על מנת להתאים את התרגילים לקושי שלו.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה :)

רוית
    22/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חודשיים וחצי
    אמא אחת
    22/03/2010

שלום,

האם בגיל חודשיים וחצי זה תקין שהילדה מחייכת רק לאמא ולבובות? לזרים היא לא מחייכת.
    היא עוקבת עם הראש אחרי מצד לצד אבל שוב זה כמעט ולא קורה עם אנשים שהיא כמעט ולא פוגשת. האם זה תקין?
    בנוסף רציתי לשאול כמה זמן היא אמורה לישון כי כרגע היא ישנה ממש המון. האם להעיר אותה מידי פעם?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    חודשיים וחצי

הוספת תגובה

• חודשיים וחצי

שירי קאשי
    22/03/2010

הי ליאת,
    זה סביר ביותר שהתגובה העיקרית היא לפנים מוכרות יותר. בהמשך זה יתפתח גם כתגובה לאחרים.
    בתחילת חייו התינוק יכול לישון רוב שעות היום. לקראת גיל שלושה חודשים אנו רוצים להתחיל לראות מעט יותר שעות ערות ופעילות. זה לא אומר שצריך להעיר אותה, אבל בהחלט בזמן הערות שלה לנסות לשחק, לשיר ולעניין אותה כך שתהייה ערה למעט יותר זמן. עדיין יתכנו שעות שינה רבות, אך בהדרגה זמן הערות יגדל גם הוא.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין לא מתהפך
    ע
    22/03/2010

שלום בני בו 5 וחצי חודשים ועדיין לא מצליח להתהפך, שהוא על הגב מסובב את כול הגוף אבל לא מבצע היפוך מלא, כנ"ל לגבי שכיבה על הבטן. שמתי לב שהוא על הבטן הוא מטה את כל הגוף לצד אבל היד נמצאת בצד אני יודעת שע"מ להתהפך צריך לשים את היד אחרת . אציין שהוא שוכב הרבה מאוד על הבטן ומאוד אוהב אני עושה איתו תרגילים ושאני אוחזת רק ברגל הוא כן מתהפך מהגב לבטן ורואה שהוא מאוד רוצה להתהפך שהוא מנסה ולא מצליח מאוד מתעצבן.
    אני מפחדת שהוא לא באיחור ,אציין שהפתחותו תקינה מרים ראש מצויין, אוחז חפצים, מעביר מיד ליד מושיט ידיים גם ששוכב על הבטן.
    אשמח לשמוע מה דעתכן ומה עוד אני יכולה לעשות כדי לעזור לו?

לקביעת תור
    סגירה
    עדיין לא מתהפך

הוספת תגובה

• התהפכות

שירי קאשי
    22/03/2010

הי עטרה,
    שלב ההתהפכויות אמור להתרחש עד גיל חצי שנה, כך שאתם עדיין לא באיחור. כמו כן לפי התאור שלך, הוא נמצא עמוק בתוך התהליך כך שנראה כי הוא קרוב לכך (גם אם יאחר מעט מעבר לחצי שנה).
    בכל מקרה על מנת לשפר את המיומנות את יכולה לתרגל את התרגילים הבאים:
    1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
    2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
    3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
    4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
    5.בשכיבה על הגב לגלגל מצד לצד תוך כדי החזקת כל יד עם הרגל בצד שלה.
    6.גלגול פסיבי-בשכיבה על הגב לכופף רגל אחת ולגלגל לצד של הרגל הישרה (לבצע לשני הצדדים).
    7.בשכיבה על הגב נגרה עם צעצוע הושטת יד הצידה ומעבר לראש כך שתנועת היד תוביל להתהפכות. להגברת הגירוי יש לגרות את פנים כף היד ואת הפה.

בהצלחה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה-לילה שלם
    אפרת
    22/03/2010

שלום, בתי בת 4 חודשים, ומגיל חודשים וחצי ישנה לילה שלם, משמונה בערב עד 7:30 בבוקר ומידי פעם הייתה קמה ב 4 לבקבוק. בלילות האחרונים אינה ישנה, נרדמת בשמונה וקמה 3-4 פעמים בלילה ובנוסף מתעוררת בשש, ב 12:00 וב 4 קמה לבקבוק ובפעמים הנוספות מוצץ מרגיע אותה.
    יש לציין שגם במהלך היום אינה ישנה
    הוספתי לה לכמות באוכל אך זה לא עזר , הוספתי לה דייסה למנה שלפני השינה אך גם זה לא עזר,
    לא נראה כי מציק/ כואב לה משהו.

מישהי אולי יודעת ממה זה נובע???

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שינה-לילה שלם

הוספת תגובה

• שינה

שירי קאשי
    22/03/2010

הי אפרת,
    קשה מאוד לדעת מרחוק מה מפריע לה. לצערי במצבים כאלו לעיתים גם מקרוב לא ניתן לדעת. זה יכול להיות שיניים, כאבי בטן, קפיצת גדילה, מחלה ועוד ועוד. אם את בודקת את כל צרכיה הבסיסיים כמו אוכל, חיתול יבש וכדומה, כל מה שנותר לך הוא להכיל אותה, לתת לה חום ובטחון ואני בטוחה שתקופה זו תעבור במהרה.

בהצלחה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה