מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תנוחת שינהאמא10/04/2010
שלום
בתי בת שבעה חודשים.
אני משכיבה אותה לישון על הגב. בזמן השינה יש לה נטייה לסובב את הראש לצד שמאל בלבד.
כאשר אני מנסה לסובב לה את הראש לצד השני היא מתעוררת או שהיא לא מסובבת עד הסוף ומחזירה לצד שמאל.
האם יש פה בעייתיות?
אם כן מה ניתן לעשות כדי לשנות את המצב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
שירי קאשי11/04/2010הי אפרת,
אם נטיה זו מתבטאת רק בשינה אז אין בעיה ואין טעם להלחם בכך. תשימי לב האם במשך היום היא מסוגלת לשכב על שני צדדים, לשכב על הבטן עם הראש מונח לשני הכיוונים. במידה ולא אני ממליצה לטפל בהקדם כיוון שנטיה זו עלולה להשפיע גם בהמשך.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיכה..מישהי10/04/2010
שלום
בתי בת שנה אוטוטו, התחילה להדבק אלי ולהבין שהיא לא ממש רוצה לעזוב אותי..
לפעמים כשהיא נצמדת אלי היא שמה את הפה שלה עלי ונושכת
האם זה כתוצאה מהתפתחות השינים?יצאה לה שן וחצי...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה..
מישהי11/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לריבי
דבי גרוס דולב11/04/2010הי ריבי
מה שאת מתארת נשמע יותר התנהגותי מאשר יציאת שיניים. אחת הדרכים שלה להראות לך שאינה רוצה להיפרד מימך יכולה להיות ע"י נשיכה. חשוב לתת לילדה להבין שהדבר אינו נכון ורצוי על מנת לא לקבע הרגל זה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבהאמא מודאגת10/04/2010
שלום..
התינוק שלי בן 7 חודשים כשהוא עומד על 4 הוא מושך את עצמו לשבת ושהוא מצליח לשבת הוא לא מחזיק מעמד עם הגב ונופל רציתי לדעת אם זה בסדר?ואם כשהוא מנסה לשבת הוא אמור להיות יציב עם הגב??? יש לציין שהוא מתהפך לשני הצדדים מהגב לבטן הוא על הבטן הרבה וכבר מגיל חצי שנה הוא עומד על 4 וזוחל גחון ...
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבה
שירי קאשי11/04/2010הי אושרת,
זה בסדר שבגיל זה הישיבה עדיין לא מתקיימת במלואה ועדיין אין יציבות מלאה. כן תנסי להמנע ממצבים של נפילה גם על מנת שלא יקבל מכה ולא פחות חשוב על מנת שלא יפתח פחד וימשיך להתנסות.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה של בת 8 חודשיםcoral offir10/04/2010
שלום,
יש לי ילדה בת 8 חודשים.
היא זוחלת יפה מאוד, הולכת סביב רהיטים אך עדיין לא מתיישבת כמו שצריך מתוך זחילה.
חשוב לציין כי היא יושבת יפה לבד, היא מחזיקה את עצמה יפה מאוד.
היא מתיישבת באמבטיה ולא מוכנה כבר לשבת בדפני. היא מתיישבת בכיסא אוכל ובעגלה. היא לפעמיים גם מפילה את עצמה מעמידה לישיבה נכונה.
האם אני כבר יכולה להושיב אותה?? או שחייבים לחכות שהיא תתיישב מתוך זחילה??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבה
שירי קאשי11/04/2010הי קורל,
את בהחלט יכולה להושיבה באמבטיה ולצורך ארוחה, אך בשעת משחק עדיף להמנע מלהושיבה על מנת שהיא תתנסה ותגיע לשם בכוחות עצמה. ככל שתושיבי אותה יותר כך ההתנסות שלה תפחת והסיכוי ששלב זה יתעכב או שאפילו תדלג עליו יגדל.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שירי
coral11/04/2010הי שירי
תודה על תגובתך.
בינתיים היא יושבת ישיבת W, הבנתי שזה לא בריא.
כשאני שמה אותה במשחק בישיבה נכונה היא קצת מאבדת יציבות למרות שבמבטיה באוכל ובעגלה היא יושבת יפה. האם עדיין אני יכולה להושיב אותה? ואם כן, מה לגבי עגלה?
מה לעשות לגבי ישיבת W ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי12/04/2010הי קורל,
ישיבת ה-W לרוב מעידה על קושי מסויים בשיווי המשקל. זוהי גם ישיבה המפעילה לחץ על המפרקים. הקושי בשיווי המשקל מתבטא גם בחוסר היציבות כשאת מתקנת את הישיבה. את יכולה להושיב אותה גם בעגלה, אך כמובן להמנע משהיה ארוכה מידי בצורה זו. לגבי הישיבה באופן כללי אני ממליצה על שיעור פרטי על מנת לאבחן את הגורם לישיבת ה-W ולתרגל כך שהיציבות שלה תשתפר והיא תוכל לשבת נכון ובכוחות עצמה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכות בת חצי שנהשירה10/04/2010
ביתי בת חצי שנה מתהפכת מבטן לגב כשהיא על הבטן היא מרימה את ראשה ואחרי 2 דקות מתהפכת אך היא לא מתהפכת מגב לבטן אפילו לא לצד , האם זה עיכוב רציני יש ממה להיות מודאגת אזה תרגילים ניתן לעודד התהפכות מגב לבטן ? ומבחינת הברות היא מפיקה הרבה צלילי אה ומעט בה יש ממה להיות מודאגת או שזה קשור יותר למוטוריקה ? יש מה להיכנס ללחץ או שזה עיכוב קל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכות
שירי קאשי11/04/2010הי סיגל,
שלב ההתהפכויות אמור להסתיים עד גיל חצי שנה. גם אם יש איחור קל זה בסדר, כל עוד רואים שהתינוק נמצא עמוק בתוך התהליך. במקרה שלכם אני כבר כן מתיחסת לכך כעיכוב כיוון שעדיין לא מתגלגלת לצדדים ולכן נראה כי עדיין יש דרך ארוכה. אני מאוד ממליצה על אבחון על מנת לזהות את הסיבה לקושי ולאפשר לה להמשיך ולהתקדם.
בהיבט של התפתחות השפה, הכל בסדר בשלב זה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעצהטלי09/04/2010
ביתי בת שנה וחודש (פגית שבוע 32שהתה חודש בפגיה)יש לי בעיה קטנה איתה. היא אינה מוכנה שאני אעזוב אותה אפילו לזמן קצר מאד אינה מסכימה להיות אצל אף אחד יותר מכמה דקות ואם אני צריכה לצאת ברגע שאני יוצאת מתחילות צרחות. היא נמצאת כל היום איתי במשפחתון בבית . היא מאד חברותית ומשחקת מאד יפה עם הילדים אך צריכה שאני אהיה לידה כל הזמן.
שאלתי :מה ניתן לעשות כדי להרגיל אותה לא להיות צמודה אלי כל הזמן????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שירי קאשי11/04/2010הי טלי,
השאלה שלך מטרידה אמהות רבות. לצערי זה שייך לתחום ההתנהגותי ואינני מומחית בו. אוכל רק לספר לך כאמא, שתינוק שרגיל שרק אמא מטפלת בו והיא נמצאת שם תמיד לידו, לעיתים מפתח תלות וקשר הדוק מידי עד כדי כך שגם קשה לו מעצם הרעיון שהיא הולכת אפילו לרגע. לשהות עם אמא כל היום יש יתרונות רבים, אך לעיתים לצד יתרונות אלו יש גם מחיר. אני מציעה לך להתיעץ עם איש מקצוע מתחום הפסיכולוגיה ההתנהגותית.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספה להודעה הקודמת...פז08/04/2010
שכחתי לציין שמבחינה שכלית הוא מפותח מאוד,אומר מילים:אמא,אבא,פרח,אור ,תפוח,אף וכו...מצביע מגיל 7 חדשים בערך,מוחא כפיים כבר מזמן,מבין ממש הכל,ממלמל כל מיני שטויות,משחיל טבעות,מכניס צורות וכו...בכוונתי לומר שבניגוד להתפתחות המוטורית הוא מאוד מפותח בדברים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לפז
דבי גרוס דולב08/04/2010הי פז
בד"כ אין קשר בין ההתפתחות המטורית להתפתחות הקוגניטיבית.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב התפתחותיפז08/04/2010
שלום,בני בן 11.5 חדשים,מתהפך מגיל חדשיים וחצי,זוחל גחון מגיל 7 חדשים,נעמד על 6 ורק מתנדנד,לפני שבועיים נעמד בעזרת אחיזה במזנון ומאז כשמעודדים אותו וקצת
עוזרים לו הוא נעמד אך לא יציב.הוא אינו מתישב לבדו וכשאני מושיבה אותו הוא יושב די יציב ולפעמים נופל מישיבה.החשש שלי הוא שהוא לא מתישב ולא זוחל על 6.הייתי אצל אחות התפתחותית דרך הכללית פעמיים,היא נתנה לי תרגילים שלא ממש יוצא לי להתמיד בהם כי הוא במשפחתון כל היום ואני ובעלי עובדים. מלבד זאת הוא בהוצאת שיניים ולא ממש בא לו,הוא חולה ומנדנד כך שממש לעיתים...בכל אופן אין שיפור והוא כמעט בן שנה! האחות אמרה לי שיש לו גמישות יתר המשולבת עם טונוס רפוי.מה את ממליצה לי לעשות? האם זה יסתדר? והאם את יכולה לעשות משהו שבמרכז התפתחות הילד של הכללית לא עושים? אני מוכנה לעשות כל מה שניתן.אשמח לתשובה מהירה.
תודה מראש.(מצטערת שיצא לי ארוך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לפז
דבי גרוס דולב08/04/2010הי פז
אכן,חשוב מאוד לא לדלג על זחילת 6 והתישבות ולוודא שהדבר יתממש לפני התבססות העמידה.
לא כול להגיד לך, ללא היכרות, מה עלייך לעשות ואם הדבר יסתדר בעצמו. אני בהחלט יכולה להגיד שאני יכולה לאבחן להמליץ על תרגילים שלא הוצעו לך בעבר. באופן כללי, ההסתכלות האבחונית והטיפולית לפיה אני עובדת שונה מזו של התפתחות הילד. חשוב גם לציין שתרגול יומיומי הוא ערובה להצלחת הטיפול.
אשמח לעמוד לרשותכם.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,אצור עימך קשר במהלך השבוע...
פז10/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכהדניאלה08/04/2010
הבן שלי בן שנה ושלוש הולך עצמאית,אך לא מתרומם לעמידה מישיבה,האם יש תרגילים ע"מ לתרגל קימה?
כמה זמן לוקח מתחילת ההליכה עד נטישת הזחילה(עוד זוחל לפעמים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדניאלה
אורנה עטאר09/04/2010הי דניאלה,
תמיד אני עונה לך....
:-)
קימה עצמאית מישיבה היא שלב המעיד על איכות גבוהה של כיווני תנועה שנרכשו ולרוב תינוקות בתחילת דרכם נעזרים בחפץ בכדי להיעמד ואז מתחילים ללכת (למרות שיש כמה שעושים זאת מההתחלה).
בכדי לתרגל קימה עצמאית את יכולה לשים לו חפץ קשר לחוט במרכז החדר בלי חפצים שהוא יכול להיעזר בהם לקימה. בהתחלה קרוב אליו (שיגיע ע"י הושטת יד) ולאט לאט להעלות.
כל תרגול של כיווני התנועה שהם כפיפה, זקיפה וכפיפה צידית על כדור, על הכתפיים וכו' ישכללו את התנועתיות שלו וייתכן ויובילו אותו לזה. הושבה על כדור וניעות לצדדים, קדימה ואחורה.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי להוסיף שהייתה לה גםליהי08/04/2010
דלקת במעיים, והיא לקחה אנטיביוטיקה עד גיל שנה וחצי, כך היא נולדה (אחד ה'צינורות' לא נסגר לה טוב בפנים..).
האם יש קשר? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נראה לי שיש קשר.
דבי גרוס דולב08/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב התפתחותיליהי08/04/2010
שלום, בתי בת שנה ותשעה חודשים כמעט, בקושי מוציאה קולות מהפה, לא הולכת לבד (יש לה גמישות יתר, היא מצליחה ללכת רק עם הליכון, רהיטים, יד..). חברותית מאד אבל קצת יבשה בהתנהגות (לא צוחקת בקלות וכו').
האם גמישות היתר שלה פוגעת גם בהליכה , במילים ובצחוק? עושים לה פזיותרפיה אבל היא עדיין לא הולכת לבד.. תודה יאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליאיר
דבי גרוס דולב08/04/2010הי יאיר
גמישות יתר בהחלט משפיעה על היכולת להליכה עצמאית אבל לא ביכולת הוורבאלית ובצחוק.
חברותיות וצחוק קשורים יותר לטמפרמנט ולא ממש נתונים להשפעה שלנו.
אני ממליצה בחום להמנע מהליכונים ומתן ידיים שרק מעכבים עוד יותר את ההליכה ואולי לשקל סוג נוסף של אבחון ותרגול כמו זה של מדריכה להתפתחות תינוקות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכותמירית08/04/2010
שלום שני בן 3 חודשם ו-3 שבועות והוא מרים את הראש למספר שניות בלבד אך כאשר ידיו פרושות לצדדים ולא מתחת לבית החזה, בכל פעם ששמים אותו על הבטן ומנסים לבצע עימו תרגילים הוא צורח צרחות אימה מה עושים והאם שלב בו הוא נמצא תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירית
דבי גרוס דולב08/04/2010הי מירית
בגיל זה כדאי לבדוק מדוע קשה לתינוק עדיין לשכב על הבטן וללמוד תרגילים כדי לעזור לו בשלב חשוב זה. תוכלי לעשות זאת ע"י תרגילים שנמצאים בפורום זה או ע"י פגישה עם מדריכה שתלמד אתכם כיצד לתרגל איתו.ההתנגדות מגיעה רק בשל קושי פזיולוגי ולא בשל חוסר רצון. קושי זה חשוב לאבחן על מנת שלא יפריע בשלבים מאוחרים יותר של ההתפתחות המוטורית.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל מסתדר
חסוי08/04/2010מירית היי,
אל תדאגי.....פשוט תהיה עקבית על אף הצרחות. גם הבת שלי מאוד התנגדה והיה לה מאוד קשה היה לה בקע והטבור לא נפל לה (רק אחריי חודשיים).....בקצור היה קשה אבל בסוף היא למדה והיום (בת 5 חודשים) היא ממש אוהבת, נכון לא להרבה זמן אבל עדיין היא ממש צוחקת מהעניין.
עוד משהו שלמדתי בפורום הזה - תשכבי לידו גם על הבטן ותדברי איתו ותצחקי איתו ותעודדי אותו - הם ממש מרגישים גאים בעצמם.
בהצלחה והיי חזקה :) בשבילו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותמלי08/04/2010
שלום רב,
אני אמא לשני תינוקות, גילי בת שנה וארבעה חודשים ואיתי בן 3 שבועות.
1. גילי לא נרדמת במיטתה אלא במיטה שלנו ואנו מעבירים אותה למיטתה. לאחר מספר שעות היא מתעוררת בבכי ולא מוכנה להירדם עד שאנו מעבירים אותה אלינו. היא זורקת את המוצץ ולא מפסיקה לבכות. מה עושים? חשוב לציין שהיא מתנהגת כך כבר כמה חודשים, ללא קשר ללידת אחיה. גילי נכנסה לגן לפני חודשיים, היא חברותית מאד ומשתלבת מעולה עם ילדים בני גילה וגם עם גדולים ממנה, היא לא מפונקת, כך שאין לי מושג איך קרה השינוי משינה רצופה בלילה לקימה ולהעברה למיטתנו.
2. איתי בוכה בכל פעם שאני מחליפה לו, בכי קורע לב. אני מכסה אותו בזמן ההחלפה בחלקים החשופים שירגיש מוגן ויהיה לו נעים, אך גם זה לא עוזר. הוא פשוט צורח. אני ממשיכה בהחלפה, אין מנוס מכך, אך איך אפשר לעזור לו?
3. איתי לא אוהב מוצצים, אני מנסה כל פעם משהו חדש, אך לא ממש מצליחה. אני מעוניינת לקנות מוצץ מגומי שנמכר בסופר פארם, לא ממש נראה אטרקטיבי, אך אולי זה הפתרון כי הוא מוצץ עם ראש עגול שנראה לי שאיתי יצליח לתפוס אותו בפיו. האם מוצץ מגומי מומלץ או שעדיף רק את מוצצי הסיליקון למיניהם?
אודה לכן מאד לתשובתכן.
תודה ויום נפלא,
מלי
4* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למלי
דבי גרוס דולב08/04/2010הי מלי
1.הירדמות ושינה הם עניינים של הרגלים. ילד שנרדם במקום אחד ומתעורר באחר, הדבר גורם לו לבלבול ובטח לרצון לחזור למקום המוכר והאהוב- מיטת הוריו. אם ברצונכם לשנות הרגל זה עליכם להרדימה רק במיטתה באופן חד משמעי כדי לא לבלבל אותה. אכן מדובר בתהליך לא קל לשני הצדדים אבל אין דרכי קיצור בהרגלים כאלה. אם זה לא כ"כ מפריע לכם ואין בכוחיכם לעמוד בתהליך, אפשר להמשיך כך בנתיים.
2. ישנם תינוקות שקשה להם עם החשיפה שבהחתלה,המשיכי לנסות ולעטוף אותו בזמן ההחתלה והדבר יחלוף כשמעט יגדל. במקביל, דברי איתו בקול רם, תשירי לו ונסי להרגיע אותו בקולך.
3. מוצץ אינו הכרח התהפתחותי ולא כל התינוקות רוצים מוצץ, לדעתי יש לכבד רצון זה.
אין לי ידע לגבי עדיפות של מוצץ זה או אחר אבל אני בהחלט לא חושבת שצריך לעשות זאת בכל מחיר.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה (-:
מלי08/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות תינוק בן 9 חודשיםדנה08/04/2010
שלום,
בני אוטוטו בן 9 חודשים, מתגלגל, נעמד על 6 וזוחל רק על הבטן. הוא עדיין לא מוחא כפיים, אך כשאני מגישה לו 2 קוביות הוא כן מקיש אחת בשנייה, לא עושה שלום ולא מצביע. ראיתי ילדים קטנים ממנו שכבר מוחאים כפיים...
ובנוסף, לא מתיישב - אין לו שיווי משקל עדיין.
האם יכול להיות שישנה בעיה כלשהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדנה
דבי גרוס דולב08/04/2010הי דנה
לגבי מחוות השלום וההצבעה-טווח הגילאים לזה הוא ארוך ולכן אין מקום לדאגה.
לגבי ההתפתחות המוטורית, בגיל זה נרצה לראות זחילת 6 וסימני התישבות מתקדמים. יתכן ובנך רק קצת איטי אבל יתכן גם שיש קושי קטן שמונע זאת ממנו, לא אוכל להגיד בוודאות בלי להכיר אותו.
התישבות מגיעה רק לאחר עלייה על 6 מבוססת ולכן לא מתרחשת עדיין אצל בנך. שווה אולי לחכות עוד קצת ואם לא תהיה התקדמות, לחזור אלי להתיעצות נוספת.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ישן טוב בלילההדר08/04/2010
שלום
יש לי תינוק בן 10 חודשים שלא ישן טוב בלילה, הוא מתעורר כל שעתיים בערך ,הוא בוכה אני מרימה אותו על מנת שלא יעיר את אחיו שישן עימו בחדר, לאחר שהוא נרגע אני מחזירה אותו למיטה ואז הוא שוב בוכה, זה יכול להימשך כשעה פחות או יותר. אני מנסה להביא לו מים/אוכל אך לא תמיד זה מה שהוא רוצה. כנראה כואב לו משהו אך אני לא יודעת מה לעשות בנדון, אני ובעלי לא ישנים טוב וקשה לנו לתפקד במשך היום.
אשמח לקבל עזרה
תודה ויום נעים
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להדר
אורנה עטאר09/04/2010הדר שלום,
מה שאת מתארת כאן חווים הורים רבים. ייתכן ובאמת כואב לו משהו, אולי צמיחת שיניים? כמה זמן זה כבר כך? האם דפוסי השינה שלו היו שונים בעבר? ייתכן וחל שינוי בחייו שמשפיע על שנתו, אולו הוא מתגעגע לזמן עם אחד מכם וכך הוא מקבל אותו...אתם יודעים יותר טוב ממני.
אין לי שיטת קסמים להציע לך. מה שאת עושה נכון, להרים ולהרגיע, אולי לשבת ליד מיטתו וללטף או לטפוח בכדי להרגיע.
מקווה שיחלוף בקרוב,
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)