מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת 3.5 חודשיםגלי13/03/2010
שלום
בתי בת 3.5 נולדה בשבוע 36 במשקל 3200 , ברצוני לשאול כמה זמן בגיל זה היא אמורה להיות על הבטן? וכמה פעמים ביום רצוי? וכמו כן ברצוני לשאול לגבי השינה במהלך היום, יש ימים שהיא ישנה ברצף שעתיים , האם זה בסדר? כמה שמן בגיל זה היא אמורה לשמור על עירנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגלי
דבי גרוס דולב13/03/2010הי גלי
קשה להגיד כמה זמן בדיוק צריך להיות על הבטן אבל מדובר בכמה דקות טובות- כ 10 דקות בכל פעם, מספר פעמים ביום. המצב הרצוי הוא שהתינוקת תשהה על הבטן זמן שווה כמו על הגב וכן על הצדדים.
שעתיים שינה ביום זה מצב תקין.
בברכה
דבי גרוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חצי שנה לא ברור מדוע בוכה בלילהשרי13/03/2010
שלום,
בני בן חצי שנה ישן יפה כל הלילה בימים האחרונים הוא מתעורר באמצע הלילה ובוכה בכי נוראי,
זה לא אוכל, חום, קקי או משהו ברור.
עליי בתנוחת עירסול הוא נרגע ומנומנם, כשאני מחזירה אותו למיטה הוא שוב בוכה.
לוקח לי שעה ויותר להרדים אותו במיטה בחזרה.
אציין שהוא שוכב לישון במיטה שלו בערב ונרדם עצמאית.
מה זה יכול להיות?! אמרו לי חרדת נטישה!!?!?! הוא בתהליך של בקיעת שיניים אבל עליי הוא לא בוכה אז לא נראה לי שזה כאב.
מה לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשרי
דבי גרוס דולב13/03/2010הי שרי
הסיבות לבכי והתעוררויות בלילה יכולות להיות שונות,גם חרדת נטישה וגם בקיעת שיניים. לא מדובר בהכרח בכאב אלא בחוסר שקט. עלייך התינוק לא בוכה מפני שעלייך הוא רגוע וחש פחות את חוסר השקט או את הגורם המפריע.
ישנן תקופות כאלה בגידול הילדים והן לא קלות, כל שנותר הוא להכיל את הקושי של התינוק ע"י נשיאה על הידיים ומתן חום ואהבה אבל לצד זה להמשיך ולנסות להחזיר להרגלים הטובים.
בברכה
דבי גרוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצי ישיבהתמרה13/03/2010
בתי בת 5 חודשים מגיעה לבד למצב של חצי ישיבה ונשארת במצב הזה הרבה זמן כשהיא מפעילה שרירי בטן וצוואר.האם מותר לתמוך בה ולשים כרית מאחורה.(נוצר מצב של חצי ישיבה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לתמי
דבי גרוס דולב13/03/2010הי תמי
התישבות דרך שרירי הצוואר והבטן אינה בריאה לתינוק ולא תומכת בהתפתחות המוטורית שלו.
לכן חשוב תחילה למנוע זאת מהתינוק ע"י המנעות מזוויות שמעודדות התרוממות כזו. כמו כן מומלץ לא להושיב תינוק לפני שלמד לעשות זאת בעצמו מפני שבהתישבות עצמה יש הרבה למידה ובהושבה אנו עלולים לשבש ישיבה נכונה.
בברכה
דבי גרוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכהדניאלה12/03/2010
בני בן השנה והחודשיים וחצי,התחיל ללכת בשבוע האחרון עם תמיכה מינימלית של יד אחת רופפת בלבד (שלי)למרחקים ארוכים יחסית,כמו כן צעד מספר צעדים קטן בין רהיט לרהיט(2-3 צעדים)
עד כמה הליכה עצמאית קרובה מכאן?
האם אוכל לקבל תרגילים לעודד אותו להרפות לגמרי(מרגישה שהוא יכול)?
עדיין הולך בהליכת ברכיים מצחיקה שהוא סיגל לעצמו אבל כבר פחות,לפעמים בוחר לזחול על 6,
כמו כן התחיל לטפס על כסאות,ספות,מגלשות(דבר שהתקשה בו בעבר)
אני מעוניינת להמשיך לעודד אותו ומבקשת טיפים ( :* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדניאלה
דבי גרוס דולב13/03/2010הי דניאלה
לא אוכל להגיד לך כמה ההליכה קרובה ומתי יתחיל בנך ללכת עצמאית אבל נשמע שזה קרוב מאוד.
בשלב כזה דרמטי שלההתפתחות אני ממליצה לא להתערב ולא להאיץ ולהלחיץ. בנך לא נמצא בעיכוב ואף עשהכמה צעדים,עוד קצת סבלנות מצידך וגם זה יגיע!
בברכה
דבי גרוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק תודהלינוי12/03/2010
רציתי לומר תודה רבה
תודה על זה שאתן מקדישות לנו האימהות מזמנכם החופי ונותנות לנו עצות על הסבלנות וההדרכה הברורה
יש לי בת, בת 4 חודש שעד ליפני שבוע לא היתה שוכבת על הבטן לא היתה מרימה ראש היתה סרבנית מאוד בזכות הטיפים העצות וההדרכות שלכם ביתי הקטנה נמצאת על הבטן 15 דקות רצוף בלי בכי מרימה ראש יפה מסתכלת לצדדים אומנם עדין לא מתהפכת אבל חל שינוי ניקר אצלה
תודה רבה לכן
המון המון המון המון תודה
לינוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגוה ללינוי
אורנה עטאר12/03/2010לינוי שלום,
איזה כיף לשמוע!
:)
אני כאן בשביל להמשיך וללוות את התפתחות בתך.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ללינוי
דבי גרוס דולב13/03/2010הי לינוי
תודה תודה ! תמיד טוב לשמוע מילה טובה ותמיד טוב גם לתת אחת. נשמח להמשיךו לעזורלכן בדרך האמהות המדהימה!
בברכה
דבי גרוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הושבהתמרה11/03/2010
שלום!
באיזה גיל אפשר להושיב תינוקת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמי שלום
אורנה עטאר12/03/2010תמי שלום,
לא רצוי להושיב תינוק עד שהוא מתיישב בכוחות עצמו. הושבה לפני הזמן עלולה להשפיע על מימוש שלבי ההתפתחות הבאים, נזק לעמוד השדרה שאינו מוכן עדיין לשלב הזה וכו'.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לבקבוק - זקוקה לעצה דחופה!!!מיכל11/03/2010
שלום רב,
בתי בת 3 וחצי חודשיים מגיל חודש יונקת בעיקר אך מקבלת פעם ביום בקבוק (תחליף או חלב שאוב).
בגיל חודשיים וחצי נאלצנו להפסיק בקבוק לשבועיים ומאז לא מוכנה בעקשנות מדהימה לקחת בקבוק חזרה (תחליף או שאוב, טמפ חדר או מחומם, ממני או מכל אחד אחר).
אני חוזרת לעבודה בקרוב ואובדת עצות, כיצד להחזירה לבקבוק - בעדינות כל פעם לפני או אחרי הנקה? בכח עד שתירדם מבכי?
בבקשה עזרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיכל
דבי גרוס דולב11/03/2010הי מיכל
לצערי איןדרך פלא לשכנע תינוק לקחת בקבוק אבל יש כמה דרכים אפשריות:
1. לתת לה כשהיא מאוד רעבה
2. לתת כשהיא שבעה ומרוצה
3.לנסותבקבוקים אחרים
4.באמצע הלילה, כשהיא ישנונית, להוציא את הציצי מהפה ולהחליף בבקבוק (מעט אכזרי אבל עובד..)
5. להמשיך ולהתעקש בכל האכלה עד שתיקח..
בברכה
דבי גרוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי עגלהכרמית11/03/2010
היי
האם הקומבי פמילי קאם מומלצת? אם כן האם יש הבדל משמעותי בין דגם 2009 ו-2010.
המלצת לי על העגלה פג פרגו סוויטש, איזו מהן ממומלצת יותר זו או קאם?
אשמח לתשובה
תודה רבה
כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לכרמית
דבי גרוס דולב11/03/2010הי כרמית
פורום זה אינו עוסק בנושאים כאלה ואני בטח לא אוכל לענות לך על זה.אם אחת הבנות תדע לענות, בכיף.
בברכה
דבי גרוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידת 6 חצי שנהשלי11/03/2010
שלום,
בני בן 6.5 חודשים, מתהפך בהבטן לגב ומהגב לבטן, זוחל אחורה זחילת גחון ולשני הצדדים (כמו מן סיבוב מחוגה לשני הכיוונים) אך אינו זוחל קדימה. הבנתי שהשלב הבא הוא עמידת 6, האם ישנה דרך לעודד אותו לעמוד על 6 או שלתת לזמן לעשות את שלו?
אודה על תשובתכם בנושא,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי........
שלי11/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשרית
דבי גרוס דולב11/03/2010הי שרית
מכיוון שבנך לא נמצא בעיכוב התפתחותי אני לא מוצאת טעם לתרגל זחילה כרגע אלא לתת לזמן לעשות את שלו. אם את מוצאת שהדחיפה לאחור מתסכלת אותו את יכולה לתת לו "קונטרה" בכפות הרגליים כדי לעודד התקדמות קדימה.
בנוסף, השלב הבא ,רצוי שיהיה זחילת גחון.
בברכה
דבי גרוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבה על הבטןמיכל10/03/2010
בתי בת ה 3 חודשים לא מוכנה לשכב על הבטן יותר מ 3 דקות ואז מתחילה לצרוח.
בשבוע האחרון היא פשוט הבינה איך מתהפכים לגב והיא עושה את זה לבד ובכך נגמר סיפור הבטן...
ניסיתי לגרות אותה עם צעצועים וקולות.
הילדה עקשנית.
מה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיכל
לא מדובר בעקשנות אלא בקושי פזייולוגי שמתעורר בגוף עכב השכבת יתר על הגב.שכיבה על הבטן מהווה את בסיס ההתפתחות המוטורית ולכן חשוב לעבוד עליה. בפורום זה תמצאי תרגילים רבים לשיפור השכיבה עלהבטן, אני ממליצה לתרגל באינטנסיביות ולחזור אלי אם אין שיפור.
בברכה
דבי גרוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה על שששני10/03/2010
היי,
בני בן 11.5 חודשים, זוחל זחילת גחון מגיל 7 חודשים, עומד על שש ומתנדנד קדימה ואחורה אבל לא זוחל על שש. יש לציין שהוא עומד כאשר הוא נאחז בחפצים וגם עושה צעדים בעזרתם ( שולחן, שידה, וכו...). בעבר התייעצתי איתכם וקיבלתי עצות כגון: לשים לו מכשולים, לקחת אותו לג'ימבורי שיטפס שם במדרגות ואכן בני עושה זאת אולם עדיין לא זוחל על שש מה אני עוד יכולה לעשות על מנת לגרום לו לזחול על שש???
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשני
אורנה עטאר10/03/2010שני שלום,
בנך נמצא בעיכוב בזחילה על 6 וכעת הגיע הזמן לבחון את זה לא על גבי דפי הפורום.
אני ממליצה לך לפנות למדירכה להתפתחות תינוקות למפגש אבחון, באבחון נזהה את הסיבה לכך שהוא עדיין לא זוחל על 6 ותקבלו הדרכה בהתאם.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבהמיכל10/03/2010
שלום רב,
התינוקת שלי בת 9 חודשים, זוחלת על 6, עומדת, ומתחילה לעשות צעדים. הבעיה שהיא מתיישבת בצורת "W" זאת אומרת עם הברכיים קדימה וכפות הרגליים אחורה (לצדדים). היא מגיעה לישיבה הזו מעמידה על הברכיים, הורדת הטוסיק, ופתיחה של הרגליים. היא לא מתיישבת רגיל עם הרגליים קדימה לבד, רק כשאנחנו מושיבים אותה כך. האם הישיבה הזו בעייתית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובת המומחים :-)
מיכל11/03/2010:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה למיכל
התישבות דרך עמידת ברכיים מאלצת את גוף התינוק לשבת ב-W. הבעיה העיקרית, חוץ מזה שישיבה זו אינה כ"כ בריאה היא העובדה שביתך לא מצליחה להתישב בדרך מאורגנת- דרך עמידת 6 והטיית הטוסיק לאחור. הטיפול הנדרש הוא בקושי זה. דרך התישבות נכונה מגיע התינוק לישיבה משוכלת שהיא הישיבה הנכונה. אני ממליצה לאבחן מדוע קיים הקושי להתישב כראוי ומדוע יש דילוג לעמידה והליכה לפני ישיבה. במקביל אני ממליצה להפסיק להושיב את התינוקת מסיבות רבות כשאחת מהן היא שהושבה טרם עת עלולה לפגוע בהתישבות המאורגנת.
בברכה
דבי גרוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בהרגלי השינה של התינוקאתי10/03/2010
שלום,
יש לי תינוק בן חודשיים וחצי סובל מריפלוקס מאז לידתו.
בחודש וחצי הראשון לחיו הוא תמיד רצה על הידיים, הייתי מחזיקה אותו שעות
להרדם אך ורק על הידיים בנענועים. מזה חודש הוא לא רוצה לישון על הידיים הוא ממש
מראה אי נוחות ורוצה שאניח אותו במיטה שם הוא נירדם בכוחות עצמו תוך כדי נענוע ראש מצד לצד.
הוא מנענע מצד לצד גם תוך כדי שינה.
השאלה שלי האם התפנית הזו בסדר?
האם נענוע הראש מצד לצד בתחיפות היא נורמלית ? גם תוך כדי שינה?
משהו נוסף - הוא מאבד עיניין מהר מאד במובייל שלו או באוניברסיטה הוא מסוגל לשחק בהם אולי 10 דקות. אוהב להסתכל על תמונות וצורות ואוהב שאנחנו עושים פעילות יחד כמו גילגולים מצד לצד, הרמת רגלים לחזה ועוד. אבל ככה יוצא שהוא בעיקר מבלה את זמנו במיטה בלהסתכל על הידיים שלו להרים את השמיכה שלו לבהות בווילון ולחייך למזגן - האם זה בסדר? אני יכולה לתת לו להמשיך בזה או לשדל אותו לכיוון משהו שיפתח אותו יותר ואם כן מה בדיוק?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא ענו לי על שאלותיי
אתי11/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאתי
דבי גרוס דולב11/03/2010הי אתי
הירדמות עצמאית היא מטרתם של הורים רבים, כך שאינני רואה מה יכולה להיות הבעיתיות עם זה, להיפך, זה נהדר. נענוע הראש הוא דרכו של בנך להרגיע את עצמו ולהרדים את עצמו, הדבר תקין כל עוד לא מדובר בטלטול חזק מידי או בתנועה מוגזמת וחסרת שליטה.
זה בסדר שתינוק בגיל חודשיים וחצי לא נשאר מול המובייל לאורך זמן. אם ברצונך שלא יבלה את רוב זמנו במיטה את יכולה להניח אותו על מזרון תינוקות ללא אוניברסיטה ומובייל, תינוקות לא צריכים גירויים וויזואליים וחושיים לאורך כל היום, אפשר גם סתם לשכב ולבהות, זה בסדר.
במקביל, אפשר לגרות אותו להושטת ידיים בעזרת צעצועים שאת מושיטה לו .
אין צורך להאיץ בהתפתחות התינוק, אם אין כל עיכוב.
בברכה
דבי גרוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צעקניע10/03/2010
שלון רב, בני בן 5 חד' ולאחרונה התחיל ממש לצעוק לפעמים עד כדי שהוא נחנק ומשתעל האם נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם........
ע11/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לעטרה
דבי גרוס דולב11/03/2010הי עטרה
תינוקות רבים מתחילים לצעוק כשהם מגלים את קולם ואת היכולות שלהם. אני מניחה שתופעת ההשתעלות של בנך אינה מהווה סכנה או עניין יוצא דופן.
בברכה
דבי גרוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אפשר ללמד להתהפך מהבטן לגב?עליזה09/03/2010
שלום,
הבת שלי בת 4 חודשים.
היא מתהפכת בקלות מהגב לבטן אבל לא מצליחה לחזור ולכן בוכה בכל פעם כשנשארת על הבטן.
איך אפשר ללמד אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לטל
אורנה עטאר10/03/2010טל שלום,
קודם כל הייתי רוצה שלמוע שהיא לא בוכה על הבטן כי בגילה היא צריכה להיות יותר ויותר על הבטן.
אני אתן לך תרגול להתהפכות בטן-גב, תרגלי אותו על בסיס יום יומי.
(בלשון זכר)
בטן-גב:
להשכיב אותו על הבטן, רוכנים מעליו ומכניסים יד אחת מתחת בית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד. לאט לאט להכניס את הזרוע פנימה עד שהוא יניח ראש ולהמשיך את ההתהפכות ולהפגיש יד עם רגל נגדיים. חשוב לעשות את זה באיטיות ולראות שהראש לא נופל. אפשר לשהות קצת על הצד ולתת לו להשלים את הגלגול. לעשות זאת לשני הכיוונים.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)