מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- העדפה לצד שמאלתמר הררי14/02/2010
הילדוד שלנו בן חודש וחצי ויש לו העדפה די ברורה להניח את הראש לכיוון שמאל. בשבועיים האחרונים הוא יותר משתמש גם בצד ימין ובמרכז אך עדין העדפה היא ברורה לצד שמאל.
האם זה נורמאלי לגיל זה? האם יש תרגילים לעודד אותו להשתמש בצד ימין?
תודה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדפת צד
שירי קאשי15/02/2010הי תמר,
בגיל זה לא אמורה להיות העדפה מאוד ברורה. בדרך כלל כשרואים העדפה כזו מדובר בנטיה כלשהיא של הגוף כולו לצד אחד. חשוב להקפיד להניח אותו עם הראש כל פעם לצד אחר, להאכיל עם הראש כל פעם לצד אחר, להחזיק אנכית על שתי הכתפיים, להשכיב על שני הצדדים ובכלל לשים לב שכל הטיפול בו שואף להיות סימטרי ככל שניתן. כיוון שאינני רואה את התינוק, קשה לי לדעת מה חומרת המצב. החשש במצבים כאלו שהנטיה הולכת וגוברת כיוון שככל שיהיה עם הראש לצד אחד כך השרירים מאבדים יותר ויותר מיכולתם והתארך לצד השני והנטייה הופכת למודגשת יותר ומשפיע יותר על כל הגוף ועל המשך ההתפתחות המוטורית. ככל שהתינוק קטן יותר כך גם קל יותר לטפל ולהפטר מהקושי. כשהוא גדל גם הקושי גדול יתר וגם יותר קשה להביאו לשיתוף פעולה בתרגול. אני מציעה שתנסו מספר ימים לראות האם אתם מצליחים להביא לאיזה איזון בתפקוד שלו, לראות האם מסכים ומאפשר לשנות לו תנוחות ולהביאו לשימוש בשני הצדדים (גם אם עדיין יש העדפה לצד אחד, חשוב לשים לב שקיימת היכולת לשהות גם בצד השני). אם אתם מצליחים, חשוב להמשיך לשמור על איזון זה לאורך כל ההתפתחות המוטורית כיוון שלנטיה זו יש סיכוי טוב לחזור ברגע שמפסיקים להתיחס לקושי. במידה ואינכם מצליחים בכוחות עצמכם להגיע לתוצאות או שכבר עתה אתם חשים שהנטיה לצד אחד היא חזקה מאוד, אז אני ממליצה על אבחון והתאמת תרגילים בביתכם על ידי אשת מקצוע.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת דיבורשני14/02/2010
תינוקי בן שנה וחצי. מתי אמור לדבר ? אומר קצת הברות ואם מבקשים ממנו: תגיד "אמא" אז הוא אומר ממה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור
שירי קאשי15/02/2010הי שני,
הפורום אינו עוסק בהתפתחות השפה ואני ממליצה לקבל חוות דעת נוספת ממי שמוסמך לכך. באופן עקרוני בגיל שנה וחצי לרוב מצפים מהתינוק לומר מספר הברות, ומספר מילים (זה יכול להיות חלקי מילים, אך כבר אפשר להבין למה מתכוון). אחת המילים הראשונות לרוב היא אבא. המילה אמא כבר קשה יותר ורבים אומרים אמה או ממה (שניהם בפתח). כמובן שאצל כל ילד זה מעט שונה וכל אחד לומד מילים אחרות, אך בגיל זה לרוב כבר קיימות מספר מילים. נתקלתי בהרבה תינוקות שלא ממש אמרו משהו גם בגיל זה (ללא בעיה כלשהיא אלא רק עיכוב מבחינת התפתחות השפה). לעיתים קרובות זה יכול להיות קשור גם בעיכוב בהתפתחות המוטורית, ישנם מקרים בהם רואים קפיצה בהתפתחות השפה לאחר שהתינוק לומד ללכת יציב.
בכל מקרה אני ממליצה שוב להפנות את השאלה למי שמתמחה בתחום התפתחות השפה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות בן שנה וחודשליאת14/02/2010
שלום,
בני בן שנה וכמעט חודש.
הוא אובחן עם אסטמת ילדים ומחסור בברזל, לכן גם היה חולה די הרבה כבר מגיל 5 חודשים כשנכנס לגן. הוא רזה - 9 ק"ג אבל גבוה כלומר מתפתח בסדר.
מאז גם ההתפתחות שלו קצת מאחרת.
היום הוא יודע כבר כמובן לזחול על 6 מהר, לעמוד בכל מקום בקלות, להתהלך לאורך הרהיטים, למחוא כפיים כאשר מבקשים ממנו, מבין אם מבקשים שיביא כדור או אוטו וכו ומביא לנו, משחק במסירות כדור, אומר אבא ופעם ב...גם א-מא. הוא חייכן ופעיל.
האם כבר היה אמור ללכת ללא תמיכה? מה עוד היה אמור כבר לעשות?
נראה שכל יום קל לו יותר להתנועע בעמידה אבל עדיין צריך לאחוז במשהו.
תודה רבה,
שירי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשירי
דבי גרוס דולב14/02/2010הי שירי
אנו מצפים לראות אצל תינוק הליכה עצמאית עד גיל שנה וחצי, לכן תינוקך לא נמצא כלל בעיכוב ואף נשמע שנמצא בדרך הנכונה.
אז הכל בסדר.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדרעכה להתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת ראשחסוי14/02/2010
בוקר טוב,
בני בן 4 חודשים וכשהוא שוכב על הגב ורוצה שנרים אותו הוא מרים את הראש מהמשטח עליו שוכב.
מה גורם לו לעשות זאת והאם בסדר?
אם לא, מה אפשר לעשות כדי למנוע תופעה זו.
אציין כי הוא שוכב על הבטן ומרים ראש יפה. עדיין לא מתהפך אבל כשהוא על הבטן הוא מטה את הגוף לצד. על הגב לא מראה סימנים להתהפך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לטל
דבי גרוס דולב14/02/2010הי טל
הרמת הראש משכיבה על הגב אינה מומלצת ומצביעה בד"כ על עבודה מיותרת ומאומצת של שרירי הבטן והצוואר.כדי להמנע מכך יש להמנע מהנחת התינוק על משטחים מוטים כגון טרמפולינות למיניהן.
במקביל, לתרגל איתו תרגילי התעגלות הגב כגון הרמת רגליים לכיוון הראש הלוך ושוב, השכבה מרובה על הצדדים וערסול.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7 חודשים כמעט ולא מתהפכתג'ני14/02/2010
שלום
בתי כמעט בת 7 חודשים, התהפכה מהבטן לגב איזה 4 פעמים סה"כ. מהגב לבטן לא התהפכה לעולם (מסובבת את חלק הגוף העליון אבל החלק התחתון לא מצטרף).
לא כל כך אוהבת לשכב על הבטן (למרות שלאחרונה קצת יותר טוב).
אני מנסה לעשות איתה כל מיני תרגילים אבל בינתיים זה לא עוזר..
לפי האחות בטיפת חלב הטונוס שלה טוב.
אני לא יודעת למי לפנות, יש מדריכה באריאל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לג'ני
אורנה עטאר14/02/2010ג'ני שלום,
ממה שאת מתארת כאן קשה לדעת מה הסיבה לעיכוב בהתהפכות ולזה שהיא לא אוהבת לשכב על הבטן. בגילה אני הייתי רוצה לראות שהיא מתהפכת לשני הצדדים וכבר שוהה זמן רב על הבטן על המרפקים.
בכדי לאבחן את מוזמנת ליצור קשר עם מרכז "צעד ראשון" שמכשיר מדריכות בכל הארץ. הם יוכלו להפנות אותך למדריכה מומלצת באזור אריאל.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מציצת אצבעאורלי14/02/2010
שלום,
בני בן ארבעה וחצי חודשים, הוא ,כחלק מתהליך ההתפתחות, הרבה עם ידיים בפה.
לאחרונה זה נהיה די באובססיביות, ז"א אין מצב שאם הוא לא עסוק באוכל, או במשחק עם איזה חפץ שהוא לא עם הידיים בפה. גם כשהוא עם המוצץ הוא מוריד אותו ומעדיף ידיים.
ביומיים האחרונים תנועת הכנסת הידיים שלו נראת בהרבה מקרים ממש כמו מציצת אצבע.
מה עליי לעשות כדי שזה לא יהפוך להרגל?
תודה,
אורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורלי
אורנה עטאר14/02/2010אורלי שלום,
זוהי התקופה האורלית בהתפתחות בנך ויפה מאוד שהוא יודע להוציא את המוצץ ולהכניס את ידיו. את כל הגירוי והתחושות הוא מקבל דרך הפה ולכן אפשרי לו זאת.
זה שהוא מוצץ אצבע עכשיו לא אומר בהכרח שהוא ימצוץ אצבע ורצוי לא למנוע זאת.
תני לו לגלות את העולם....
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה וחדששולי13/02/2010
בני בן שנה וחודש, ילד חייכן ושמח מאוד. בני החל לזחול על גחון בגיל 10 וחצי חודשים, לפי כשלושה שבועות החל לזחול על שש. הבעיה היא שהוא לא מצליח לעמוד בכוחות עצמו. הוא התחיל בשבוע האחרון לעמוד על ברכיו. אני מנסה להעמיד אותו ליד חפצים אך הוא מתקשה להחזיק מעמד לפרקי זמן ארוכים ולאחר כחצי דקה רוצה לשבת חזרה. בני מצליח לשבת בכוחות עצמו. בטיפת חלב המליצו לי להתחיל לעשות לו פיזיותרפיה. שאלתי היא האם אכן עלי לפנות עם בני להתפתחות הילד ולהתחיל בפיזיותרפיה ואילו תרגילים ניתן לעשות לו על מנת לעודד אותו לעמוד וכמובן להתחיל ללכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשולי
אורנה עטאר14/02/2010שולי שלום,
בנך נמצא בעיכוב התפתחותי ואת זה זיהו גם האחיות בטיפת חלב. יש סיבות רבות לעיכוב זה ויש צורך לאבחן את הסיבה.
במקרים כאלו הפורום אינו המקום לטיפול, מאחר ואני לא יכולה לאבחן את העיכוב בפורום לא ניתן לתת תרגילים אלא חייבים לראות אותו.
אם טיפת חלב המליצו לך הייתי כמובן פונה להתפתחות הילד אבל גם שוקל התייחסות מידית לבעיה וזאת ע"י פנייה למדריכה להתפתחות תינוקות.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שערותמישהי12/02/2010
שלום,
בתי בת 9 וחצי חוד' בזמן שהיא אוכלת את הבקבוק בערב, מושכת לעצמה בשיער
למה היא עושה זאת?
אשמח לתשובה..
זה קורה רק בערב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לריבי
דבי גרוס דולב13/02/2010הי ריבי
מדובר בתנועה שקשורה לעייפות. תינוקות רבים מסגלים לעצמם הרגלים שונים כשהם עייפים שעוזרים להם להגיע למצב של רגיעה.
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנהדנה11/02/2010
בני המתוק בן שנה בדיוק, תינוק חייכן,
מגיל שבעה חודשים זוחל זחילת שש, מגיל שמונה חודשים עומד
הבעיה היא שהוא לא יושב, עשיתי לו כמה תרגילים על כדור פיזיו כמו שהסברתם לי בעבר,
אבל הילד לא רוצה לשבת, התחלתי להושיב אותו ע"י תמיכה שלי מאחורה אבל הוא נופל אחורה עם הגב, וונופל..
אני מתוסכלת לא יודעת מה לעשות סה"כ ההתפתחות שלו טובה הוא מוחה כפיים, אומר אבא, עוגה, אמה.. ומקשקש הרבה...
מה אני אמורה לעשות, אני חוששת שהוא יתחיל ללכת ולא ישב בכלל
אשמח לתגובתכם,גם להורים עם נסיון דומה,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ????????
דנה12/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדנה
דבי גרוס דולב13/02/2010הי דנה
מה שאת מתארת מתאים ,בד"כ, לתינוקות בעלי זקיפת יתר בגב. מדובר בגב מעט מתוח וזקוף, הדבר מקשה על התישבות אך מעודד העימדות בגיל צעיר. בנוסף, קשה לתינוק בעל זקיפת יתר לשבת בלי ליפול בשל אותו מתח בגב שלא מאפשר שם תנועתיות.
אמנם לא מדובר בבעיה אקוטית אבל כן בכזאת שכדאי לאבחן וללמוד תרגילים להקלה בה. זוהי כמובן הערכה שמבוססת על התיאור שלך אך ללא היכרות.
רצוי ,בנתיים, לא להושיב את התינוק.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להתהפךע11/02/2010
בני בן 4 חודשים בדיוק היום, היינו בטיפת חלב ונבדק שם ע"י רופאה.
אציין שהוא מתפתח יפה מאוד אוהב לשכב על הבטן ,מושיט ידיים, תופס דברים וכו'.
היא רשמה לי הפנייה לאורטופד ושם רשום לבדוק חשד לטונוס שרירים מוגבר בכפות הרגליים, היא אמרה שחשה בהתנגדות.
התור לאורטופד רק בעוד חודש וחצי, מה אני יכולה לעשות בינתיים? ומה זה בכלל טונוס שרירים מוגבר?
דבר נוסף שהוא שוכב על הגב הוא ממש מנסה להתהפך (מביא חצי גוף לצד) בינתיים הוא לא מצליח וממש מתעצבן מכך האם לעזור לו,הוא לחכות שיעשה זאת לבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמובן שהתכוונתי ל-או ולא הוא
ע11/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובהךעטרה
דבי גרוס דולב13/02/2010הי עטרה
טונוס שרירים מוגבר הוא מצב בו השרירם מתוחים ומוחזקים מידי.הדבר בא לידי ביטוי בנוקשות באזור המתוח ובהתנגדות גדולה להנעת הרגל. כדי להרפות את האזור יש לתת שם הרבה מגע עמוק, עיסויים והנעה של המפרקים. חשוב לעכוב אחרי המצב מפני שטונוס מוגבר עלול להפריע בהתפתחות המוטורית כשאינו מטופל.
את יכולה לעזור לבנך להשלים את ההתהפכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצץ בלילה?רינה11/02/2010
שלום הילד שלי בן 5 חודשים אוכל בסביבות 18:00 ארוחה אחרונה עד למחורת בשעה 5:00 או 6:00 הבעיה שהוא לפעמים מתעורר כמעט כל שעה רק למוצץ ונרדם וחוזר חלילה יש לילות שאנחנו ממש קמים כל שעה וזה קשה בינתיים אנחנו מתרגלים איתו לקחת את המוצץ לבד אבל אני יודעת שזה יקח זמן בינתיים מה עושים שהוא יבין שאי אפשר כל רגע להביא לו מוצץ זה הופך למשחק גם במהלך היום ממש כל דקה הוא מפיל את המוצץ ונחנו כמובן לרשותו
מודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרינה
דבי גרוס דולב11/02/2010הי רינה
כרגע אין הרבה שניתן לעשות. מדובר בתינוק צעיר שעדיין אינו יכול להחזיר לעצמו את המוצץ וגם לא מודע לאפשרות הזו. צריך לחכות עוד קצת ובנתיים להמשיך ללמדו להחזיק את המוצץ בידו ולהכניס לפה.
בברכה
דבי גרוס דולב,מדריכה להתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםאודליה גיגי11/02/2010
שלום!
ביתי הינה בת שנתיים ו-3 חודשיים היא נגמלה מחיתולים כבר בגיל 1.5 ולא ברח לה רק בתחילת השנה ללימודים כאשר הסתגלה לגן החדש וגם רק פעמיים.
לפני חודש וחצי ילדתי ונולדה אחות קטנה.
עד היום לא ברח לה , אך בשבוע האחרון ברח לה כמה פעמים.
מה עליי לעשות? אני יודעת שזוהני רגרסיה בגלל הולדת התינוקת, והיא רוצה לשים טיטול של התינוקת - היא גם רוצה לשים משחה כמו לתינוקת.
ניסיתי להסביר לה , אך ללא הועיל. אני נותנת לה יחס מועדף, ואפילו היא אוהבת את התינוקת היא מנשקת ומלטפת אותה ממש בעדינות.
אולי יש שיטה של הסבר מסויימת? כיצד עליי לפעול על מנת למנוע רגרסיה זו?
בברכה,
אודליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי עדיין תגובה אשמח לקבל מענ
אודליה גיגי21/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגוןבה לאודליה
דבי גרוס דולב21/02/2010הי אודליה
שאלה זו יש להפנות לפורום שעוסק בהתנהגות ובפסיכולוגיה התפתחותית.
בברכה
דבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות התינוקנעמה11/02/2010
הבן שלי בן 5 חודשים +7 ימים הראש והגב שלו עדיין לא יציבים כל כך הוא מתנדנד כזה רציתי לשאול עד איזה גיל הם אמורים להיום יציבים כבר?ואם בגיל כזה זה מראה על איזה בעיה???
בתודה אושרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאושרת
דבי גרוס דולב11/02/2010הי אושרת
הודעתך לא הייתה מספיק ברוב ומפורטת, האםכוונתך שבעת שכיבה על הבטן הראש של התינוק לא יציב אלא מתנדנד?האם הוא מרים את ראשו גבוה או נמוך? האם הוא נשען על המרפקים בעת שכיבה על הבטן?
אשמח לקבל תשובות ולהמשיך בהתיחסותי.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחותתינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
נעמה11/02/2010שהוא על הבטן הוא דווקא מרים יפה תראש הוא התחיל לזחול אחורה אם הגוף הוא מושיט ידיים למשחק אבל רק את יד ימין זה מסמל על בעייה??
שאני מרימה אותו עליי בעמידה הראש והגב מתנדנדים הוא לא ממש יציב מה אפשר לעשות בנידון? ואם זה לא טוב שבגיל כזה הוא עדיין לא יציב???
בתודה אושרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתענו לייי
אמא מודאגת12/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה??????
נעמה14/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאשרת
אורנה עטאר16/02/2010אשרת שלום,
השוטה של רק יד אחת מעידה על איזו א-סימטריה שקיימת אצלו. רצוי לגרות גם להושטת היד השנייה, נסי ע"י מגע ביד השנייה עם הצעצוע ואז להראות לו, אם גם לשלב מגע של הצעצוע ביד, בפה ואז להראות לו ולחכות שיושיט יד שנייה.
לגבי זה שהוא לא מחזיק את עצמו בהחזקה אנכית - האם בדקת את טונוס השרירים שלו בטיפת חלב או אצל רופא הילדים?
קשה לי לאבחן את הסיבה לכך כאן בפורום. את מוזמנת לשקול אבחון אצל מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי לקבל התייחסות אישית ופרטנית.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאשרת
אורנה עטאר11/02/2010אשרת שלום,
אינני מבינה מתי הגב והראש אינם יציבים כשאת מחזיקה אותו? בשכיבה?
בגיל הזה אני כבר מצפה להחזקה טובה של הראש בהחזקה אנכית. את מוזמנת לכתוב עוד פרטים על ההתפתחות שלו כמו שהייה על הבטן והרמת ראש, התהפכויות? וכו' בכדי שאוכל לענות לך.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאת אושרת לא יודעת למה התחלף לאלינו
אמא מודאגת12/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים-מתי?!רונית11/02/2010
הבת שלי בת 11 חודשים וטרם יצאו לה שיניים- האם לדאוג? האם יש מה לעשות בנדון? עד איזה גיל לא מתייחסים לזה כאל בעיה אם בכלל?
תודה רבה,
יערה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליערה
דבי גרוס דולב11/02/2010הי יערה
שאלה זו כדאי להפנות לרופא שיניים לילדים. לא אוכל לתת לך תשובה מקצועית.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 9 חודשיםליזה11/02/2010
שלום רב !
בני בן 9 חודשים לא מוחא כפיים לא עושה ביי ביי וששואלים אותו איפה אור הוא צוחק ולא מסתכל לכיוון אני יציין שבני כבר יושב זוחל בכל הבית עומד ומנסה להתחיל ללכת בשולחן
האם ההתפחתות תקינה
מה דעתכם תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליזה
דבי גרוס דולב11/02/2010הי ליזה
כשההתפתחות הכללית תקינה הרי שאין צורך לדאוג בשל פרטים קטנים שאינם מתרחשים עדיין.כל דבר בזמנו ובהחלט לא מדובר בעיכוב או בבעיה.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)