מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת חצי שנה שעושה שמחעומר24/01/2010
שלום,
הבת שלנו בת חצי שנה (ילדה שנייה). מהיום הראשון לא היה הכי קל. בוכה הרבה, בעיות באכילה (סובלת מריפלוקס), שינה מחורבנת. בקיצור עושה שמח.
פתאום לפני כחודש היא התחילה להיות מלאך במהלך היום (מחייכת המון, משחקת לבד, רגועה) ואז היא חלתה (סוג של ברונכיט) למשך כשבועיים.
מאז עבר שבוע והמחלה עברה. הילדה מסרבת לאכול מוצקים (היא כבר אכלה פירות ומרק כמו שצריך) כמעט ולא אוכלת מבקבוק למעט 3 הנקות ביממה (לפני השינה, ב-01:00 ובבוקר) וכל הזמן רוצה לישון. היא הולכת לישון לקראת 20:00 וכמה סופית בסביבות 07:30-07:00 כאשר בדרך היא כמה פעם אחת לאכול ועוד מספר התעוררויות (מוצץ, קצת בכי וכו').
אח"כ מ-09:00 עד 16:00 היא ישנה עוד שלוש פעמים, כל פעם בין 45 דקות לשעה וחצי ולא מחזיקה בין לבין יותר משעה/שעה וחצי. מפתחת עייפות מהר ונהיית חסרת סבלנות.
שלחנו אותה לפני חודש לפעוטון 3 פעמים בשבוע. ההסתגלות קשה כי היא לא פשוטה (אך מקסימה!).
יש רעיון לעניין העייפות (זה לא קשור לשנת הלילה לדעתי) ולסירוב לאכול פתאום?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמובן קמה ולא כמה
עומר24/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות
שירי קאשי25/01/2010הי עומר,
עייפות כזו רבה לאחר שהמחלה עברה יכולה להמשיך זמן מה, אבל בכל זאת זה נראה מעט יותר מידי. אני ממליצה להמשיך בברור רפואי. אני נתקלתי בתופעה כזו אצל תינוקת שחלתה במחלת הנשיקה (העייפות יכולה להמשיך זמן רב). כל רופא ילדים יוכל לעזור לך בנושא ובהמשך הברור.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ידיים נוטות לאחורטלי24/01/2010
בני בן 7 חודשים, אומנם ההתפתחות שלו טובה
אבל יש איזשהי בעיה עם הידיים שנוטות לאחור האם זה משהו חריג??
אומנם לתפוס צעצועים הוא תופס
אבל ברגע שמרימים אותו הידיים שלו יש ר נוטות לאחור
ולפעמים שהוא מנסה לזחול אז הוא מרים אותן אחורה שוב ... וכאילו מנסה לדחוף את גופו
שאלתי היא לדעתך כמובן האם זה משהו חריג לדעתך זה הכל!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ידיים
שירי קאשי25/01/2010הי טלי,
לרוב נטיית הידיים ללכת אחורה נובעת בשל זקיפות יתר בגב. על מנת לקבוע האם זהו באמת קושי ממנו הוא סובל והאם זה משפיע על ההתפתחות, כמובן יש צורך לראות אותו. בכל מקרה חשוב לשים לב שהוא יודע לשהות מספיק זמן על הבטן, שהוא כן מביא ידיים קדימה, נשען עליהן, נשען על מרפקים, נשען על יד אחת ומשתמש בשניה. כמו כן נסי לשים לב האם גבו לרוב זקוף או שישנה נטיה להקשטה אחורה וכן באופן כללי האם הוא נמצא במקום נכון מבחינת ההתפתחות המוטורית. כל אלו סימנים שיכולים לעזור לך להבין האם באמת מדובר בקושי שיש להתיחס אליו.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשירי ראשי
טלי25/01/2010הוא אכן עושה את כל הדברים שציינת !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי26/01/2010הי טלי,
לא ברור לי האם כל הקשיים קיימים או שלא. במידה ואין קשיים סביב העניין הזה ולפי הסימנים שציינתי זה יכול להעיד על כך שאין בעיה או שהיא מינורית כך שאינה משפיעה רבות על ההתפתחות. בכל מקרה זה יכול לתרום לו אם תעבדי על התעגלות של הגב (בערסול או על הגב להרים רגליים לכיוון הפנים). התעגלות הגב גם תעזור להתארכות השרירים שאולי מעט מקוצרים וגם להבאת הידיים לקו האמצע. במידה וכן קיימים כל הקשיים, אני ממליצה על פגישת אבחון והתאמת תרגילים.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליוויט במקום ויטמין Dטלי24/01/2010
בני בן 7 חודשים אני לא יודעת למה עליתי על זה עכשיו
הוא נולד פג בשבוע 34
בכל אופן בבית החולים לא אמרו לי לתת לו ויטמין D רק פוליוויט טיפות , וברזל.
האם יתכן שנותנים רק את אלו בלי הויטמין D
אודה על תשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לטלי
דבי גרוס דולב24/01/2010הי טלי
פורם זה אינו עוסק בנושאים רפואיים, כדאי להתיעץ עם רופא ילדים.
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמה ואם אפשר פתרון!אור*23/01/2010
ערב טוב,
בתי בת 9 חודשים אוטוטו.
אוכלת יפה, פעילה במהלך היום, משחקת , צופה מעט בטלויזיה כאשר היא על המזרן ועוד כל מיני פעילויות שאני איתה ביחד, היא ילדה עצמאית ולא בוכה כאשר אני לא לידה (שאני הולכת למטבח לשירותים וכו').
כאשר היא מתעוררת בבוקר היא יכולה להישאר במיטה אפילו חצי שעה לשחק אם לא יותר ולא בוכה כלל.
היא כבר זוחלת נעמדת ומתיישבת והתפתחותה מצויינת.
היא ישנה פעם אחת ביום שזה בסביבות אחת בצהריים למשך של שעתיים וחצי בערך.
הבעייה מתחילה בלילה.
היא שותה את הבקבוק בשעה 21:00 בערך, היא לא ממש אוהבת את הבקבוק אבל היא אוכלת בשעה 19:00 תמיד משהו משביע - אם זה אבוקדו, אם זה חביתה, או לחם עם גבינה ואז את הבקבוק אח"כ - כמות של 100 CC.
כך שלא יוצא מצב שהיא רעבה.
לעצם העניין - היא נשפכת מעייפות בסביבות 21:00 ואני סוחבת אותה עוד קצת... ואז מה שקורה באופן עיקבי בשבועיים האחרונים היא מתעוררת לאחר 3/4 שעה לאחר שהולכת לישון, כאילו היא ישנה 6 שעות אז היא נשארת ערה לפחות שעה וחצי וזה ממש גומר אותי.
אני לא יכולה לא לא להרים אותה מהמיטה כי היא תעיר את הילד שישן בחדר השני שצריך לקום לביה"ס.
ניסיתי לא להרים אותה ולהשאירה במיטה אבל היא ממש בוכה בכי היסטרי ואני נאלצת להרים אותה וכאמור להישאר איתה עוד איזה שעה וחצי עד שהיא כבר עייפה, יצויין שבזמן הזה שהיא ערה היא ממש עירנית ובמצב רוח מצויין צוחקת וצוהלת ושמחה, פתאום כל העייפות שלה נעלמה.
ואז אחר-כך שהיא מתעייפת אני שמה אותה עליי איזה 2 דקות להירגע אני שרה לה שיר ואז אני שמה אותה במיטה והיא ישנה לבד.
אציין שכל יום שהיא ישנה שעת צהריים היא ישנה לבד בצורה עצמאית וזה מגיל 3 חודשים.
הבעייה היא כעת שהיא מתעוררת כשעה לאחר שהיא הולכת לישון!
מה לעשות? למה היא מתעוררת?
היא לא רעבה וזה בדוק כי כמה פעמים הכנתי לה בקבוק והיא ממש לא רוצה...אני לא מוצאת שום סיבה הנגלית לעין, לא חולה ולא וחום חלילה פשוט כלום.
היא הפסיקה לאכול בלילה בגיל 3.5 חודשים וכאמור היא ישנה לבד במהלך היום וגם בערב עד לפני שבועיים כאמור.
אודה לכם (לשירי, לדבי לאורנה) לפתרון יעיל, לעצות ובכלל מה אפשר לעשות?!
אציין שהקנתי לה מגיל צעיר הרגלים טובים ולא הרגלים מגונים, היא לא נרדמת על הידיים ולא אוהבת גם כאשר היא בידיים אלא רק במיטה.
לילה טוב ותודה רבה, אור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אפשר תגובה...תודה!
אור*24/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש פורום שינה
אמאלה24/01/2010של BEOK, יתנו לך תשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה
שירי קאשי25/01/2010הי אור,
הנושא שציינת הוא נושא קשה לפתרון מרחוק. בכל מקרה אני מצטרפת להמלצה לפנות גם לפורום שינה וכן אני מזמינה אמהות נוספות עם נסיון לתת המלצות. מנסיוני האישי זו תקופה שעוברת. זה קורה להרבה תינוקות וצריך להמשיך ולשדר להם עסקים כרגיל: זו שעת לילה, אין שום דבר מעניין וצריך לחזור לישון. כיוון שיש עוד ילד בבית הספר את יכולה להתחיל ביום חמישי או שישי ולהתעקש איתה על חזרה לישון. אם היא בוכה להרים ולהרגיע, לומר לה לילה טוב ולהניח שוב במיטה. לאחר מספר פעמים יש סיכוי טוב שהיא תחזור לישון (כמובן לא להדליק אורות, לא לדבר ולשמור על שגרת לילה). אני מקווה שזה יעזור וחוזרת על ההמלצה להתיעץ גם עם מומחה מהתחום.
לילה טוב,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שירי אפנה לפורום המתאים!
אור*25/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיוך ראשוןאביה23/01/2010
יש לי תינוק בן 6 שבועות והוא עדיין לא חייך אלי אפילו פעם אחת. הוא מסתכל עלי, מקשיב ומתבונן כשאני מדברת אליו, אך לא מחייך. יש לו אחים גדולים שבגיל שלושה שבועות-חודש כבר חייכו ולכן אני קצת מודאגת. האם יש סיבה לדאגתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאביה
דבי גרוס דולב24/01/2010הי אביה
חיוך חברתי, רצוני יכול להופיע גם מאוחר יותר.אם עד גיל 3 חודשים לא יופיע, כדאי לפנות לרופא ילדים.
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחכה לתשובה בדחיפותאמא מודאגת23/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
עניתי לך
דבי גרוס דולב23/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות התינוקאמא מודאגת23/01/2010
שלום יש לי תינוק בן 4 וחצי חודשים שמתי לב כבר כמה זמן שכל הזמן שהוא שוכב על הגב הוא מרים קצת את הראש והרגליים וגם אם הוא נימצא בסקל או בטרמפולינה הוא מרים תראש שאלתי היא אם זה טוב שהוא עושה את זה ?ואם זה לא טוב האם זה מזיק להתפתחות שלו?כי שאני שמה אותו על הבטן הוא מרים תראש אבל הכי כמה דקות הוא מתעצבן ובוכה תודה רבה ומחכה לתשובה בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאושרת
דבי גרוס דולב23/01/2010הי אושרת
הרמת הראש משכיבה על הגב או תוך שימוש בשרירי הבטן אינה מומלצת וכדאי לנסות למנוע זאת מהתינוק. תחילה, צריך להמנע ככל הניתן ממשטחים שאינם 180 מעלות כגון טרמפולינות למיניהן.
משטחים אלה מעודדים התרוממות דרך שרירי הבטן והדבר עלול לשבש את תהליך ההתישבות העצמאית ולהפעיל לחץ ומתח מיותרים בשרירי הבטן,החזה והצווואר. אחת התוצאות של זה היא קושי בשכיבה על הבטן שאינה רפויה מספיק עכב המתח אותו הזכרתי קודם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזקת בקבוק אוכל ואכילה עצמאיתגליה23/01/2010
תינוקי בן 13 חודשים.שוקל 9.5ק"ג.נולד בשבוע 35.
זוחל.יושב.עומד.הולך בתמיכה של רהיטים.מוחא כפיים...אבל רק להחזיק את בקבוק האוכל לא מבצע.מה לעשות?כיצד ללמד אותו להחזיק את בקבוק האוכל לבד? [ יודע יפה מאוד להחזיק את הבקבוק ולשחק איתו כשהוא ריק וגם מלא. אבל להביא את הבקבוק לפיו ולאכול לא מבצע]
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגליה
דבי גרוס דולב23/01/2010הי גליה
אי הבאת הבקבוק לפה בגיל זה היא בד"כ נושא התהנהגותי בלבד ולנושאים התנהגותיים אין חוקיות ברורה. יש אמהות שימשיכו להאכיל את התינוק עד שיתרצה להשתמש בבקבוק בעצמו ויש כאלה שיתעקשו לא להאכיל עד שיסכים התינוק להחזיק את הבקבוק בעצמו, גם במחיר של בכי. עליכם להחילט לאיזו גישה אתם מתחברים יותר..
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכהשימרית22/01/2010
שלום רב,
בני בן שנה ושלושה חודשים החל ללכת ממש לפני חודש בגיל שנה וחודשיים,הוא כבר לא זוחל והולך ממש טוב
רציתי לדעת:
1.מתי הם כבר ממש שולטים בהליכהתוך כמה זמן מתחילת ההליכה חוד שחודשיים שלוש?
2.מתי לשים לו נעליים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשרה
דבי גרוס דולב23/01/2010הי שרה
1. התבססות ההליכה היא תהליך מתמשך שנגמר רק לקראת גיל 3. את המשך שאלתך לא הבנתי עכב שיבוש אותיות.
2. טוב שחיכית עד עכשיו עם הנעליים ורצוי לחכות עם זה עוד קצת ולתתלו להתהלך יחף. את יכולה לקנות נעלייםולהשתמש בהן ביציאות למקומות ציבוריים או כאלה שמסכנים את כף הרגל בפציעה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת ממש בת שנהנני22/01/2010
עופרי שלנו חגגה השבוע שנה. ישנם כמה נושאים שאינם מטרידים אותי עדיין, שכן איני יודעת אם עלי להיות מוטרדת :) אשמח לעצתכם המקצועית...
עופרי נולדה ביום הראשון של שבוע 37 (חיכו עם הזירוז כדי שלא תחשב פגה, היה חשש ל iugr) היא כן התעכבה עם הרמת הראש, ודילגה לחלוטין על היפוך מהבטן לגב. ברוב השלבים היא הקדימה בשאר היתה בדיוק 'לפי הספר'.
כיום, היא הולכת בעזרת תמיכה, אוכלת אוכל אצבעות, משחילה טבעות למגדל טבעות ובמשחק צורות מצליחה להכניס את העיגול למקומו ומיד אח"כ מוחאת לעצמה כפיים :) אומרת 'אבא' עושה רושם שעם כוונה, ו'אמא' רק כשהיא בוכה... לאחרונה הפכה לפטפטנית, וממלמלת מלמולי תינוקות לרוב. מבינה מה זה 'לא' ו'אסור', ממושמעת ואין לנו צורך לשנות את הטון כלפיה. (
פשוט ילדה טובה!)
אבל... היא לא עושה 'ביי ביי' .בכל פעם שמישהו יוצא, או לפני שהיא נכנסת לאמבט עושים לה 'ביי ביי'. היא מחייכת חיוך גדול, וחושבת שזה משחק אבל לא עושה שום נסיון לעשות בעצמה. היא אינה מצביעה על עצמים או אנשים, וכאשר אני מצביעה היא לרוב מסתכלת על היד שלי אבל לא לכיוון אליו אני מצביעה. היא כאילו לא ממש מבינה מה עומד מאחורי זה... היא גם לא מנידה את ראשה לחיוב או שלילה, אם יש משהו שהיא לא רוצה כגון אוכל מסוים, היא תזיז הראש הצידה וזה הסימן שאני מקבלת ממנה. האם זה תקין??
לאחרונה אנחנו גם חווים איתה רגרסיה התנהגותית בעיקר בטקס לפני השינה. בוכה בהיסטריה (לא אופייני לה) כאשר מלבישים ומפשיטים אותה (לעיתים גם רק כשמחליפים לה טיטול) גם לפני אמבטיה כשהיא יודעת שתכף אמבטיה והיא מאד אוהבת את זה! ובאופן כללי אם היא לא מקבלת מה שהיא רוצה באופן מיידי הבכי הוא היסטרי- ואם אכלה קודם זה עלול להביא להקאה. זה מאד מאד לא אופייני לה! מדובר בתינוקת נוחה, שמחה, רגועה, היו מעירים לי על כמה היא שקטה. האם זה סוג של שלב התפתחותי? או שיתכן ויש בעיה? כיצד לנהוג עמה כאשר היא היסטרית? (אנחנו הורים מאד מחבקים, יכול להיות יותר מדי??? יש דבר כזה?) הילדה מסרבת ללכת לישון, נרדמת רק על הידיים (שלי) גם בצהריים... (וזו תינוקת שאפשר היה להניח אותה, ללטף אותה קצת והיתה נרדמת לבד בחדר, לפעמים עם מובייל מנגן)מה שגורם לעייפות גדולה, שרק מוסיפה לתסכול שלה... איך יוצאים מהמעגל הזה? או שסבלנות מספיקה בינתיים? סליחה על האורך... אני פולנייה...
אשמח לקבל תשובה .
בינתיים סופ"ש מעולה ומלא חיוכים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
נטלי28/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לנני
אורנה עטאר30/01/2010נני שלום,
סליחה על האיחור בתגובה.
אני מרכזת את מה שאת שואלת לגביה:
- לגבי הצבעה - האם היא לוחצת על לחצנים בצעצועים גדולים עם האצבע המורה? תעקבי אחרי זה, אני מצפה שזה יקרה בקרוב. כנ"ל לגבי ביי ביי, תמשיכי לחקות את הפעולה.
- הזזת ראש שהיא לא רוצה משהו זה תקין לחלוטין. הנעת ראש לחיוב ושלילה זה עוד מוקדם.
- רגרסיה התנהגותית - אני לא יכולה לדעת את הסיבה לכך. לעיתים תינוקות פורקים את כל מה שהם עברו באותו יום בצורה של בכי לפני טקס השינה. אולי מדובר בתופעה הזו. תנסו לחשוב אם משהו השתנה בחייה מאז השינוי ההתנהגותי - חולי, כניסת דמות חדשה לחייה, סביבה שונה וכו'. לעיתים זם נעוצה הסיבה. אין קשר לחיבוקים שאתם נותנים.
תעקבו ותראו אם זה משתנה. תהיו סבלנים.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילהעינת22/01/2010
שלום,
בני בן 7 חודשים ו-3 שבועות.
הוא מתהפך לשני הכיוונים, אוהב מאוד להיות על בטנו מושיט את ידיו לחפצים, מסתובב בציר לשני הכיוונים, זוחל אחורנית באופן חופשי,נעמד עמידת שש (מגיל חצי שנה בערך)מתנדנד קדימה ואחורה בעמידת 6.
העניין הוא שבני מאוד רוצה לזחול קדימה, הוא מנסה בקפיצות של הרגליים (בעמידת 6 )להתקדם, אך לא מזיז את הידיים, ואז או שהוא זוחל שוב לאחור או שהוא "נופל" למצב של שכיבה על בטנו.
אילו תרגילים יש לבצע ע"מ שיזחל? האם זה תקין שכבר חודש+ הוא זוחל אחורה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעינת
דבי גרוס דולב23/01/2010הי עינת
התפתחותו של בנך נשמעת לי תקינה ונורמלית,הדחיפה לאחור לאורך זמן וההתנדנדויות גם הן תקינות. כדי לעודד התקדמות נסי את התרגילים הבאים:
1. שימי אותו על מכשול כגון רגלייך או כרית גבוהה ועודדי אותו לעבור אותו ולהתקדם קדימה ע"י צעצוע אהוב מלפנים.
2. מריצה- הרימי אותו מהרצפה כשאת אוחזת בבית החזה ובאגן תוך הטייה קדימה ותני לו להשען על שתי ידיו,כך שיתחזקו. בהמשך שימי צעצוע אהוב מלפנים לעידודהתקדמות על הידיים.
3. בעת עמידת 6 גרי אותו לעזוב כל פעם יד אחרת ע"י צעצוע שיהיה מכוון לגובה ולרוחב הכתף שלו.
בהצלחה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה וחודשרינת22/01/2010
שלום רב,
התינוק שלי בן שנה וחודש וטרם עומד/הולך, יש לציין כי התחיל לזחול מאוחר יחסית-בגיל 11 חוד'
כמו כן הוא נעמד על הברכים.
היה מאושפז כחודש וחצי בבית חולים עקב רפלוקס חמור ואי עלייה במשקל (נמצא בתת משקל)
כשהיה מאושפז יש לציין כי לא היה ניתן לשים אותו על שטיח על מנת שיהיה חופשי, היה מחובר לזונדה וצינורות נוספים כך שלמעשה זה עצר מן הסתם קצת את ההתפתחות וברגע ששוחחר מהבית חולים התחיל לזחול
השאלה שלי היא האם לעודד אותו להליכה או שגם זה יגיע אומנם באיחור ולתת לזה לקרות לבד?
האם לקנות לו "הליכון" (בעקרון אני לא בעד אבל בגלל המצב....)?
בתודה מראש
שבת שלום
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרינת
דבי גרוס דולב23/01/2010הי רינת
תחילה,חוויות כגון אלה שחווה בנך בגיל כה צעיר יכולות בהחלט להשפיע על ההתפתחות המוטורית של התינוק וחשוב להתחשב בזה. שנית, בנך לא נמצא בעיכוב התפתחותי מפני שאיחור בהליכה לא יחשב כאיחור לפני גיל שנה וחצי.
בנך התחיל את כל שלבי ההתפתחות שלו מאוחרו קשה לי להגיד האם יש לו קושי התפתחותי או שמדובר רק בקושי ששייך לאשפוז, לדעתי חשוב לאבחן זאת רק כדי להמנע מקשיים שיכולים לצוץ עכב קושי ספציפי. לכן העניין הוא לא לא לעודד את ההליכה אלא לבדוק אם יש קושי.
הליכונים אינם מומלצים לאף תינוק מפני שהם מעודדים השענות קדימה ומעכבים פיתוח שיווי משקל עצמאי, הם גם לא בטיחותיים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקרנות מהשירותים מה עושים?איריס21/01/2010
הי
ביתי בת שנה וחצי החלה להסתקרן מאוד בשירותים כשאנו נגשים לעשות פיפי באה ומדווחת על הפעולה אמא פיפי , אח"כ מבלי שנשים לב נגשת ומשחקת עם המברשת לתוך האסלה וכו'.
מה לעשות? מה זה אומר? האם זה גם אחד מאבני הדרך ? גמילה?
תודה, אמא של מייה המקסימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאיריס
דבי גרוס דולב21/01/2010הי איריס
זה לא אומר משהו משמעותי. ביתך נמצאת בגיל של סקרנות , חיקוי וגילוי העולם. אם זה מפריע לכם אפשר לסגור את דלת השירותים ואם לא, אז פשוט להשגיח עליה כשניא "מנקה" את השירותים. לא מדובר באבן דרך מוגדרת בהתפתחות אבל גם לא בבעיה.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הושבת תינוקמיכל21/01/2010
שלום רב
הבת שלי בת 10 חודשים ועדיין אינה יושבת.
היא זוחלת נעמדת ואף הולכת -כשהיא נעזרת בשולחן ןלאחרונה התחילה להתיישב רק על הבירכיים
אך לא מאד יציב(הגב מתנדנד והיא חייבת תמיכה ולכן נשענת קדימה -היא עושה זאת לרוב שהיא ליד החלון או השולחן."הבעיה" היא שלשבת על הישבן היא לא יושבת.
כשהיא זוחלת היא מזיזה את הרגל וכמט מתיישבת אבל ...לא.
שאלתי היא האם זה מצב תקין במיוחד בגילה
ועוד שאלה-האם ניתן להושיב אותה למשל בכיסא אוכל (שלא מתכוונן לאחור)
או בכלל להושיב על השטיח או בגינה בכדי שתשחק
אשמח לתשובה
התודה מראש
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיה
דבי גרוס דולב21/01/2010הי מיה
לפי שלבי ההתפתחות התקינים,תינוק אמור תחילה להתישב ורק לאחר מכן לעמוד וללכת. דילוגעל שלב זה או התקשות בו מצביעים,םעמיםרבות,עלזקיפת יתר בגב שמקשה על ההתישבות על מקלה על ההיעמדות. מכיוון שביתך כמעט מתישבת,הרי שכנראה הקושי לא גדול מידי.
אפשר להושיב בכסא האוכל כדי להקל על החיים אבל רצוי להמנע מהושבה נוספת על מנת לא לשבש את התהליך.
כדי לעזור על ביתך הושיבי אותה בישיבה משוכלת כשרגלי הקרובות לטוסיק ומוחזקותעל ידך, גרי אותה בעזרת צעצוע לרדת ממצב ישיבה לעמידת 6 ושחררי את רגליה רק לאחר שירדה לעמידת 6, תרגלי תרגיל זה מספר פעמים ביום, הלוך ושוב.
תרגיל זה מלמד לצאת נישיבה לעמידת 6 ומתוך כך מלמדגם לעשות את ההיפך.
בהצחלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת ראש 4 חודשיםאורלי21/01/2010
שלום,
בני בן ארבעה חודשים. אנו מתרגלים אותו די הרבה להרמת הראש בשכיבה על הבטן.
הוא מרים את ראשו אך לא להרבה זמן (הוא מתחיל לבכות) וגם לא ממש גבוה יחסית. אני מנסה כל מיני טריקים של גירויים אך זה לא עוזר כל כך לטווח הארוך. הוא כל הזמן רוצה להגיע אל היד כדי "לאכול אותה" והיא מסיחה את דעתו וגורמת לו להוריד את הראש.
בגילו, האם הוא אמור להרים את ראשו כבר להרבה זמן או שמצבו עדיין תקין?
מה עוד הוא צריך כבר לעשות בגיל הזה?
אגב, להתהפך הוא הצליח כמה פעמים בודדות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורלי
דבי גרוס דולב21/01/2010הי אורלי
בגילזה אנו אכן מצפים להרמתראש טובה יותרולאורך קצתיותר זמן.קושי בהרמת הראש יכול לנבוע מסובות שונות, כמו מטונוס לא מאוזן או סתם מקושי לשכב על הבטן.
בגיל זהאין הכרח להתהפכות ופעמיםרבות זה קורה ללא כוונת התינוק, מהשחשוב הוא שכיבה נינוחה עלהבטן והרמתראש.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)