מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן חודשיים לרוב לא עוקבנורית01/02/2010
התינוק שלי בן חודשיים, אחד מתאומים.
לרוב לא יוצר קשר עין, לא מחייך ולא עוקב.
לפעמים מישהו (לרוב מישהו שלא אנחנו ההורים, המטפלת וכו') מרים אותו וצוחק אליו ואז הוא מחייך בחזרה. לפעמים תופשים את מבטו ואז הוא עוקב אחרי העיניים שלנו.
בנוסף, בחלק מהזמן הוא פותח עיניים גדולות מאוד כך שרואים את הלבן מעל העיניים (נראה לנו כמו גלגול עיניים).
בדיקת EEG ובדיקת EEG חוזרת יצא תקין.
רופא עיניים אמר שעיניו מתאימות לגילו, והוא יוצר קשר עין לרגע ולא שומר אותו. כך אמר גם הרופא להתפתחות הילד.
אנחנו עדיין במעקב נוירולוגי והתפתחותי, אבל אני דואגת:
מה האפשרויות, מה זה יכול להיות ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנורית
אורנה עטאר02/02/2010נורית שלום
בגיל חודשיים קשה מאוד לדעת.
חיוך חברתי, עקיבה ומיקוד מתחילים סביב הגיל הזה ולכן לא הייתי עדיין נלחצת.
האם הוא נולד בזמן או לפני הזמן? יש לך משמעות.
אני מבינה שיש לך את התאום השני להשוות אליו ולכן את לחוצה. המשיכי ליצור איתו קשר עין (הכי כדאי זה מעקב אחר פנים) במרחק של כ-20 ס"מ ממנו על בסיס יום יומי והרבה ותראי אם זה משתפר. חייכי אליו וחכי לחיוך. הזיזי את הפנים שלך מצד לצד וחכי למעקב.
במידה והוא נולד בזמן בחודש הקרוב את צריכה לראות ניצנים של זה.
נראה לי כי את במעקב בנושא ולכן תמשיכי לעקוב אחר הנושא בתקווה שזה יגיע בקרוב!
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטוריקה עדינהאור01/02/2010
שלום
יש לי ילדה שנולדה בשבוע 34 , היום בת שנה וחודשיים כרונולוגי (שנה וקצת מתוקן)
מבחינת מטוריקה גסה מתפתחת בתווך נורמה: זוחלת מ9 חוד' על 6 , מ10חוד' עומדת והולכת עם תמיכה, לפני כשבועיים החלה לעמוד לבד וכן עושה צעדים לבד בין חפץ לחפץ(לרוב שמחזיקה משהו בידיים זה מאזן אותה - כבר הצליחה לעשות כ 10 צעדים לבד)
יש לציין שהיה לה רק עיקוב בישיבה ללא תמיכה, היתה עולה לישיבה לבד מ 10 חוד' אך החזיקה את עצמה תמיד עם יד, למדה לאזן את עצמה רק בגיל שנה.
הבעיה היא עם מוטוריקה עדינה למדה רק לפני כמה ימים להשחיל טבעות וגם לא מצליחה לעשות זאת ישר(רק לאחר כמה נסיונות), החלה לעשות כפיים רק בגיל שנה.
אבל מה שמטריד אותי שהיא עדיין לא מצביעה עם אצבע מורה אלה עם כל היד, ולא לוחצת בה לכפתורים.
האם יש תרגילים לשיפור מוטוריקה עדינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטוריקה עדינה
שירי קאשי02/02/2010הי אור,
במוטוריקה העדינה חשובה ביותר ההתנסות. אפשרי לה לאכול בעזרת הידיים (אורז למשל). כמוכן את יכולה לשחק איתה בהדבקת מדבקות על הבגדים והסרתן (אפשר גם על נייר). את יכולה לקרוע גזרי נייר ולתת לה לאסוף אותן לתוך כלי. בנוסף משחק עם בצק או פלסטלינה (מריחות על דף) תורם לחיזוק שרירי כפות הידיים.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומות בנות חמישה וחצי חודשיםזיוית31/01/2010
נכדותי החמודות בנות חמישה חודשים ושלושה שבועות:
אחת חייכנית תקשורתית מאד שוכבת על הבטן ללא בעיות זמן ממושך משחקת בצעצועים תופסת אותם במרכז לעיתים נעזרת ברגליים "להרים" את הצעצועים - לא מתהפכת. התהפכה פעמיים או שלוש מהבטן לגב (אולי במקרה)
השניה ישנה מעט מאד , רק בשבועות האחרונים מסכימה לשכב על הבטן. בוכה לא מעט מחייכת
אבל פחות מאחותה (קשה לי לא להשוות) מרבה לנענע צעצועים שתופסת, לא מפסידה כלום מסתכלת על כל דבר. לא מתהפכת.מרימה רגליים לפה.
האם נשמע תקין?
זיוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומות
שירי קאשי01/02/2010הי זיוית,
לא ציינת באיזה שבוע הריון התאומות נולדו. בכדי להתיחס לשלב ההתפתחותי שלהן יש קודם לחשב את גילן המתוקן על פי שבוע ההריון בו הן נולדו. לרוב תאומים נולדים מעט לפני הזמן וזה בהכרח מקנה להן "הנחה" בלוח הזמנים של ההתפתחות. אם נתיחס כרגע רק לתאומה השניה, ללא השווה לאחותה, הרי שהיא אינה שונה מהרבה תינוקות אחרים. מבחינת ההתפתחות של שתיהן, שלב ההתהפכויות אמור להתרחש עד גיל 6 חודשים (אך יש להפחית מגילן את הזמן החסר מההריון). לרוב תאומים לא מתפתחים אותו הדבר. זה מתחיל מהמיקום ברחם שמשפיע על כל אחד בצורה שונה. למשל ייתכן שלתינוקת אחת יש זקיפותץ יתר או טונוס שרירים מוגבר וכדומה, ואילו השניה איננה סובלת מקשיים מיוחדים. אני מאוד ממליצה על פגישה אישית בביתן על מנת לאבחן את ההתקדמות של כל אחת מהן ולהדריך את האם כיצד היא יכולה לקדם כל אחת בהתאם לדפוסים המוטורים וההתנהגותיים שלה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאומות בנות חמישה וחצי חודשים
זיוית01/02/2010התאומות נולדו בשבוע 38 בלידה טבעית מכשירנית.
אחת במשקל 2,700 קילו.
השניה במשקל 2,600 קילו.
זיוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי02/02/2010הי זיוית,
הן נולדו קרוב לזמן המיועד ולכן ה"הנחה" אינה משמעותית. אני ממליצה מאוד על ביקור בית על מנת לקדם כל אחת היכן שהיא זקוקה לכך יותר.
בברכה,
שיר קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילהמישהי31/01/2010
שלום
בתי בת 9 חוד וקצת זוחלת גחון מהר מאד, מגיעה למצב של ישיבה, ומתחילה להעמד עם עזרה,
שאלתי היא מתי היא אמורה לזחול על 6?היא כבר מגיעה למצב על הברכיים אבל עוד לא זוחלת...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה
שירי קאשי01/02/2010הי ריבי,
זחילת השש לרוב מגיעה עד גיל 9 חודשים. אם בגיל זה עדיין לא זוחלת אבל רואים סימנים ברורים לכך שהיא עמוק בתוך התהליך, אז גם עד גיל 10 חודשים זה בסדר. לא ברור לי מתאורך האם נעמדת על הברכיים או נעמדת על שש. מהתאור הקצר נראה לי כי היא עדיין רחוקה מהשלמת התהליך. אם זהו אכן המצב, אני ממליצה מאוד על אבחון ושיעור פרטי בביתכן.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מישהי01/02/2010מגיעה למצב של 6 אבל לא זוחלת...
יורדות לה ישר הידיים ממצב 6, וזוחלת גחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי02/02/2010הי ריבי,
כמובן שבהתכתבות אינני יכולה לומר בודאות מהו מקור הקושי. זה יכול להיות חולשת שרירים, חגורת כתפיים חלשה, שיווי משקל לא מספיק מפותח ועוד. אני ממליצה מאוד על ביקור בית על מנת לאבחן את מקור הקושי ולהתאים תרגילים.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרדמתי בשמירההילה31/01/2010
שלום רב,
בני בן ה-8 חודשים עדיין אוכל כל 3-4 שעות ביום וכל 4-5 שעות בלילה (אני בבית איתו).
כיצד גומלים ילד מלאכול בלילה כדי שישן כל הלילה?
כל כמה זמן צריך ילד בגילו לאכול ביום?
(אוכל שתי ארוחות אמיתיות ביום: מרק ופירות ושלוש עד ארבע פעמים חלב. אין לו שיניים עדיין)
ברור לי שזהו הרגל שאני הקנתי לו וכיום, התעוררתי עם רצון לשנות את ההרגל.
תודה מראש
(-:
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להילה
דבי גרוס דולב31/01/2010הי הילה
לא כתבת אם בנך יונק או אוכל פורמולות.
אם מדובר בפורמולה הרי שהכמות המומלצת ומספר הפעמים מצויינים עלגבי האריזה. אם מדובר בהנקה אזזה שונה מעטשכן הרצון לינוק לא מגיע רק מרעב אלא מסיבות רבות אחרות וזה חלק מההנקה.
לגבי הלילה, תינוקות רבים מתעוררים בלילה לצורך אכילה וזה בסדר גמור. אני לא חושבת שניתן לשנות הרגלים אלה בדרך ידידותית אלא רק בהקניית הרגלים חדשים בדרך נוקשה ובמחיר של בכי רב, אני באופן אישי לא חושבת שיש לנהוג בדרך קשה בגיל כה צעיר.
לא בטוח שאת הקנת לבנך את ההרגלים האלה, מדובר בהתנהלות טבעית ,מוכרת ולא בעייתית.
בברכה
דבי גרוס דולב,מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות בן 8 חודשיםמורן31/01/2010
שלום רב
בני בן 8 חודשים מתהפך רק מהבטן לגב, ומסתובב בציר. לדעתי הוא קצת מתעכב, מה הוא אמור היה לעשות מבחינת התפתחות עד גיל זה.?
רציתי לדעת את כל שלבי ההתפתחות אצל תינוק. לפי הסדר ולפי טווח גילאים.
בברכה,
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למורן
דבי גרוס דולב31/01/2010הי מורן
בגיל8חודשים אנו מצפים לראות התהפכויות לשני הצדדים וסימנים מתקדמים לזחילה ועלייה על 6. בנך אכן מתעכב קצת וכדאי לשקול אבחון אצל מדריכה להתפתחות תינוקות על מנת לאתר את הקושי ולסייע לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי זעםשרון31/01/2010
בני בן שנה ו-4 חודשים, לאחרונה הוא נהיה עצבני מאוד לפחות 5 פעמים ביום הוא נתקף במין בכי נוראי וחסר שליטה, דופק את הראש ברצפה או בקיר או בכל מה שלידו, כשאני מרימה אותו כדי להרגיע הוא מרביץ לי בכל הכוח על הפנים. אני לא ממש יודעת איך להתמודד...
אני עדין מניקה אותו כי אין לי מושג איך להפסיק. הוא לא לוקח מוצץ, או בקבוק, אין לו חפץ מעבר, כך שאין לי תחליף להנקה. הוא מתעורר לפחות 4-5 פעמים בלילה ואם אני מנסה שיחזור לישון ללא הנקה שוב הוא נכנס להתקף עמוק שכזה.... הצילו... מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשרון
דבי גרוס דולב31/01/2010הי שרון
זה סוג השאלות שכדאי להפנות לפורום או למומחה בנושאים התנהגותיים.
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבה על הבטןאש31/01/2010
בתי בת שלושה חודשים, לא אוהבת כלל לשכב על הבטן. כמה שניות והיא מתחילה להתלונן ואח"כ להתייפח כך שחייבים להפוך אותה בחזרה. אנחנו מתרגלים אותה (אנחנו הולכות גם לחוג התפתחות של "דיאדה") אבל היא בשלה. כאשר משכיבים אותה על הבטן היא ישר שולחת את הידיים לצדדים ולא מוכנה להשאיר את המרפקים שיתמכו בה. מה לעשות כדי לעזור לה בשכיבה על הבטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאש
דבי גרוס דולב31/01/2010הי אש
שכיבה על הבטן היא חשובה והכרחית להמשך ההתפתחות וקושי לבצע אותה מצביעה על קושי שצריך לטפל בו ע"י תרגול. בפורום זה תמצאי תרגילים רבים לתרגול השכיבה על הבטן וכן בסדנא בה את משתתפת. תמיד ניתן גם לפנות באופן פרטי למדריכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריר תפוסשירי31/01/2010
בני בן שנה וחצי התעורר בבוקר שבת עם כאבים וצליעה ברגל.
בצהרי שישי הוא השתולל בגן השעשועים. האם יש קשר בין הדברים? האם יש אפשרות ששריר תפוס?
מתי צריך לפנות לרופא ואם השריר באמת תפוס, כמה זמן לוקח לזה לעבור?
בכבוד רב: שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשירי
דבי גרוס דולב31/01/2010הי שירי
אינני יודעת לענות לך על שאלה זו, כדאי לפנות לרופא הילדים.
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה מלווה בנפילות רבותרינת31/01/2010
הי,
ביתי בת שנה וחודש הולכת צעדים ראשונים מגיל 10 וחצי חודשים.
כיום היא הולכת לכל דבר עם נעליים ואפילו רצה, אך הליכתה עדין נראת כמו הליכה ראשונית עם הידיים יחסית אחורה ונופלת המון, אציין שהנפילות לא נראות כמו בעיית שיווי משקל כי היא כל הזמן מיצבת עצמה אלא שהיא לא רואה את סביבתה או מה נמצא מתחתיה וכן שיש הסחות סביבתיות.
שאלתי, האם ניתן לעשות משהו בנידון? האם זה נשמע בעייתי בשלב הזה? ממה כן יכולות לנבוע נפילות אלו?
מחכה לתשובה
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרינת
דבי גרוס דולב31/01/2010ה ירינת
תחילה, עדיין הגיוני שההליכה לא תהיה לגמרי יציבה, כדאי אולי לנסות הליכה יחפה בבית ואיפה שניתן על מנת לתרגל תנועתיות של כף הרגל והקרסול.
יחד עם זאת יכול להיות שמדובר בקושי ספציפי אבל לא כזה שיש לתת עליו את הדעת בגיל זה בשל העובדה שההליכה עוד לא התבססה ושהילדה עדיין צעירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה, עמידה, ועוד...אביטל30/01/2010
הי
אשמח לתשובה על 2 שאלות-
1. שאלתי לפני מס ימים האם זה תקין שביתי עומדת כבר חודש (היא בת 7 חודשים) וזוחלת יפה על 6 כבר תופה ארוכה אך אינה יושבת ללא תמיכה וכתבו לי בתשובה שאכן יש סדר להתפתחות ולעקוב אחרי זה. שאלתי היא האם אני צריכה לעודד אותה לישיבה וכיצד ניתם לעשות זאת?
2. רגרסיה- מאז שהיא בת 5 חודשים, כשהינו מושיבים אותה עלינו לאוכל (בקבוק) אז היא היתה מושיטה ידיים לבקבוק ותופסת אותו ומקרבת אותו לפיה. שמתי לב לאחרונה שהיא הפסיקה עם זה ואפילו היא מתקשה כעת לתפוס את הבקבוק. היא רק מנסה לקרב את הראש לבקבוק. מוזר, לא?
האם זה מעיד על משהו והאם זה יכול להיות קשור לך שבחודש האחרון היא אוכלת יותר מוצקים(אני מאכילה אותה במוצקים על הנדנדה) ובשבועיים האחרונים בפרט (3 פעמים ביום)?
עוד בעניין רגרסיה- היא עומדת כאמור כבר חודש, מאוד יציב ואפילו מקרבת ומרחיקה את הרגלים בזמן עמידה. בנוסף לכך היא גם יורדת מאוד מאוד יפה חזרה לרצפה וזה ככה מההתחלה, היא לא שומטת את הידיים אלא ממש בוחנת ומחשבת את צעדיה... חוץ מהיומיים האחרונים, אז היא נעמדת ומתחילה לבכות כשהיא מנסה לרדת (היינו הרבה לא בבית אז חשבתי שזה קשור לעובדה שזה בית אחר וחפצים אחרים אבל גם כשחזרנו הביתה זה היה ככה)מה יכולה להיות הסיבה?מה לעשות? לעזור לה לרדת חזרה לרצפה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאביטל
דבי גרוס דולב31/01/2010הי אביטל
מה שחשוב הוא ללמד את התינוקת להתישב בעצמה ורק מתוך זה לצפות שהיא תשב ללא תמיכה, תהליך ההתישבות הוא החשוב. כדי לתרגל זאת צריך להושיב את התינוקת בישיבה משוכלתכשאת מאחוריה והיא נשענת על הגב שלך, לעודד אותה לצאת מישיבה זו ע"י צעצוע שמוגשלה מלפנים וכל הזמן הזה לאחוז ברגליה שישארו בשיכול, רק לאחר שהיא יוצאת לעמידת 6 לשחרר את רגליה. תרגיל זה מלמד לצאת מישיבה לעמידת 6 ומתוך זה לומד התינוק גם לחזור לישיבה.נסי לתרגל זאת מספר פעמים ביום ואם לא תהיה התקדמות חשוב יהיה לשלול זקיפת יתר של הגב.
2. מה שאת מתארת נשימע כמו משהו התנהגותי ולא כמו קושי שכן ביתך כבר ידעה לאחוז בבקבוק בעצמה, יש להמשיך ולהתעקש שתמשיך לעשות זאת בעצמה.
סביר להניח שהירידה לרצפה תחזור שכן היא גם כבר הייתה במערכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבהרוני30/01/2010
שלום בני בן 8 חודשים מתהפך לשני הצדדים החל לפני כשבוע לזחול על הגחון
הוא לא מראה סימנים של ישיבה עצמאית - באיזה גיל מתישבים בצורה עצמאית?
כמו כן הוא עדיין לא אוחז את הבקבוק - באיזה גיל עליו לאחוז בבקבוק - עלי לציין כי הוא כבר זה זמן רב אוחז חפצים גם כבדים ומעביר מיד ליד
בברכה
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרפת לשאלה - אחד לאחד
אמאלה31/01/2010אותו דבר בבדדיייוווק (שלי זוחל שבועיים :) )
איזה מנחם זה לדעת שאת לא לבד?... ולא כל הילדים זוחלים מגיל דקה ויושבים מגיל דקותיים?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרוני
דבי גרוס דולב31/01/2010הי רוני
התישבות עצמאית מגיעה רק לאחר עלייה על 6, משם מטה התינוק את הטוסיק לאחור ולומד להתישב,לכן אין מקום לצפות לזה לפני שילמדבנך לעמוד על 6. הוא מצופה לעשות זאת עד גיל 9-10 חודשים בערך.
החזקה עצמאית של הבקבוק יכולה להגיע גם לקראת גיל שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכים לא סימטרייםענת30/01/2010
ערב טוב. לאחרונה גיליתי שלילדי יש אשכים לא סימטריים. הוא בן שלושה וחצי חודשים והשאלה שלי היא האם הנושא צריך להדאיג אותי? תודה,ענת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא פני לרופא ילדים בנושא.
אורנה עטאר30/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ענת30/01/2010תודה רבה אורנה, שיערתי לעצמי שיש בעיה, אפנה מחר לרופאת ילדים. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלבי התפתחותלולי28/01/2010
בתי בת 5 חודשים (חגגה היום) ועדיין לא התהפכה..
היא מסתובבת חצי כיוון כל פעם לשני הצדדים אך לא משלימה היפוך מלא.
בטיפת חלב נאמר לי שמכיוון שבתי נמצאת באחוזון 90 ומשקלה קרוב ל8 וחצי קילו +חורף, יתכן וקשה לה יותר מהרגיל...
האם עלי כבר לדאוג או שמא היא עדיין לא באיחור...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללולי
אורנה עטאר30/01/2010לולי שלום,
התהפכויות אנחנו רוצים לראות בין 4-6 חודשים. גם ילדים באחוזון גבוה במשקל יכולים להתהפך. רצוי שבמקום מחומם תסירי קצת שכבות ביגוד בכדי שתרגיש את גופה יותר. זה שהיא מתחילה להתהפך זה מצויין ואת יכולה לכוון אותה.
אתן לך שני תרגילים להתהפכויות (בלשון זכר), תרגלי על בסיס יום יומי ובמידה ותגיעו למצב של עיכוב בהתהפכויות (6 חודשים ואילך), אני כאן בשבילך.
בטן-גב:
להשכיב אותו על הבטן, רוכנים מעליו ומכניסים יד אחת מתחת בית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד. לאט לאט להכניס את הזרוע פנימה עד שהוא יניח ראש ולהמשיך את ההתהפכות ולהפגיש יד עם רגל נגדיים. חשוב לעשות את זה באיטיות ולראות שהראש לא נופל. אפשר לשהות קצת על הצד ולתת לו להשלים את הגלגול. לעשות זאת לשני הכיוונים.
גב-בטן:
להשכיב אותו על הגב, לעגל את הרגליים לכיוון בית החזה. להפגיש בין כפות הרגליים ולשפשף אחת בשנייה. ניתן להגביה קצת את האגן ע"י הישענות האגן על השוק שלך. לחכות לראות שהוא מחזיק את כפות הרגליים שלו. אח"כ לחזור אל הגב (בלי הרמת אגן) ולאחוז רגליים וידיים (כולם) ביחד ולהניע אותו מצד לצד, עד לצד המזרון. אפשר לעשות "טוק טוק טוק" בצד אחד ולחכות לראות אם הוא משלים את הגלגול. לעשות לשני הצדדים. אפשר לשים לו גירוי בצד שיהיה מעוניין להמשיך אליו.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אווירוןמיכל28/01/2010
שלום רב!
יש לי תינוק מקסים בן חצי שנה, הוא מעט עם טונוס גבוה אך לא מאובחן כבעיתי,
מתהפך מן הגב לבטן ולהפך...
השאלה שלי נוגעת לזה שכשהוא נמצא על הבטן הוא עושה הרבה אווירון-ידיים ורגלים באוויר יחסית למצב שהוא נמצא עם על האמות או כפות הידיים..
האם זה תקין? מה לעשות? אציין כי אינו מקטר כלל על הבטן ומגיל צעיר לידה נמצא על הבטן.
תודה מראש מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיכל
דבי גרוס דולב29/01/2010הי מיכל
תנוחת אווירון,במינון מסוים, היא תקינה אבל במקרה של בנך יכולה להיות קשורה בהחלט לטונוס המוגבר. על אף שאיננו מאובחן כבעייתי , זהו אחדה מאפיינים של טונוס גבוה. לדעתי כן חשוב לטפל בטונוסג בוה על מנת ליצור נינוחות בגוףהתינוק ולהקל על התפתחותו המוטורית ועלהתנועתיות שלו.
בד"כ מומלץ תחילה לטפל בנוקשות ע"י טכניקות שונות של מגע עמוק ורק אז לעשות תרגילים של כפיפה ע"י הרמת הרגליים לכוון הראש והשכבה מרובה על הצד על מנת ללמד הבאת ידיים לקו האמצע. שני תרגילים אלה יורידו מעט את בנך מתנוחת האווירון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)