מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמא חדשה ולא מנוסה...טובה28/01/2010
לבני בן השלושה חודשים ניהייה קליפות בראש (המון...) מרחתי שמן וסרקתי ורוב הקליפות יצאו אך הם חוזרים שוב ושוב. האם יש פיתרון נוסף להוצאת הקליפות? זה נראה ממש לא טוב.
שאלה נוספת: באזור פי הטבעת יש לו אדמומיות מאד חזקה חשבתי שזה נוצר כתוצאה מזה שהחלפתי סוג של מגבונים לכן חזרתי למגבונים הקודמים אך זה לא עובר, ניסתי את המשחות בייבי פסטה ואורה אך הם לא עוזרות, האם יש פיתרון נוסף שיכול לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לטובה
דבי גרוס דולב29/01/2010הי טובה
קילופי עור בקרקפת הן תופעה נפוצה ומוכרת אצל תינוקות רכים. ישנם תכשירים שונים עבור זה אבל לא אוכל להמליץ לך עלאחד,נסי להתיעץ עם רופא הילדים. גם לגבי האדמומיות בפי הטבעת כדאי לנסות לטפל בחומרים הקיימים בשוק או להתיעץ עם רופא.
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקילופים בראש
מיכל03/02/2010היי, גם הבת שלי סבלה מקילופים בשיער הראש ובגבות, את הראש סירקתי במקלחת, על הגבות מרחתי דרמקול, בסופו של דבר הכל נעלם.... סבלנות :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביסוס ההליכה...אמא27/01/2010
שלום, בתי המתוקה בת שנה ו-5 חודשים. גילה המתוקן הוא שנה ו-3 חודשים (נולדה בשבוע 31).
לפני חודש בערך התחילה להעז לעשות 2-3 צעדים לבד ומלפני שבועיים בערך התחילה ממש ללכת. עכשיו היא יכולה ללכת ממש הרבה (עוברת מהסלון לחדר למשל בהליכה) וגם למדה להתרומם לבד ללא תמיכה במשהו- אז הולכת, נופלת, קמה לבד וממשיכה...
שאלתי היא לגבי ביסוס ההליכה. היא עדיין מעדיפה לזחול.... היא זוחלת ואז אני אומרת לה- קומי ותלכי אז היא עושה את זה. אבל כאילו אני צריכה כל הזמן להזכיר לה שהיא יכולה. היום הייתי איתה בפארק והיא רוב הזמן זחלה.... כמה זמן זה נורמלי עד שילד נוטש את הזחילה ועובר רק להליכה? יש לציין שההליכה שלה היא עם די הרבה נפילות (נראה לי נורמלי להתחלה) אולי זה מפריע לה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא
אורנה עטאר27/01/2010אמא שלום,
בתך בתחילת ההליכה שלה ולכן היא עדיין משלבת זחילה והליכה בייחוד ברגעים בהם היא לא בטוחה, חוששת ומרגישה שמערכת שיווי המשקל שלה לא תאפשר לה ללכת וזה בסדר.
אני רוצה שתעקבי ותראי שככל שעובר הזמן היא נופלת פחות ומבססת בדרכה שלה ובקצב שלה את ההליכה שלה.
את מוזמנת עם הזמן לאתגר אותה בלעבור מכשולים, להוציא אותה קצת משיווי משקל ולראות שהיא יודעת לאזן את עצמה ולא ליפול וכו'.
במידה ותראי שהיא ממשיכה ליפול ועדיין לא מצליחה לבסס הליכה יציבה צרי איתנו שוב קשר ואולי אציע לך לגשת לאבחון בכדי לזהות מה הסיבה לכך ואיך לעבוד איתה באופן פרטני. אבל אולי לא נגיע לזה.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי לא הבנת אותי....
אמא27/01/2010או אולי לא הסברתי את עצמי טוב. כשהיא הולכת היא דווקא יציבה מאוד... יש לה נפילות כשהיא עולה על צעצועים או חפצים בדרך (היא לא מסתכלת למטה) או כשהיא מחליקה בגלל הגרביים. אבל יכולה ללכת בלי ליפול גם כמה מטרים טובים..... הנפילות ממש לא מדאיגות אותי. רק ציינתי את זה כי אני מרגישה שזה קצת מבאס אותה ליפול ואולי זה גורם לה להעדיף לזחול.... מה שששאלתי זה בעיקר בנוגע לזה שאחרי שבועיים של הליכה היא עדיין זוחלת... תוך כמה זמן בדרך כלל הילדים מתחילים רק ללכת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה....
אמא29/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאמא
אורנה עטאר30/01/2010אמא שלום,
זה מאוד תלוי ברפרטואר שבנך צבר עד היום. יש תינוקות שברגע שהם מתחילים ללכת הם לא חוזרים לזחילה ויש כאלו שעדיין משלבים בין השניים עד שמרגישים בטוח רק בהליכה וזה גם יכול לקחת חודשים.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 5 חוד'טלי27/01/2010
שלום רב,
אבקש את עזרתך , בני בן 5.5 חודשים לא אוהב לשכב על הבטן , הוא בוכה וכועס,
הבעיה היא שהוא עדיין לא מתהפך , ביקרתי אצל רופאת הילדים והיא אמרה שהבעיה בכך שעכשיו חורף והוא לבוש שכבות בגדים וזה מקשה עליו ושהכל יהיה בסדר, מה עושים ?
המון תודה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לטלי
אורנה עטאר27/01/2010שלום,
בגילו אני רוצה שהוא רוב הזמן ישהה על הבטן ואם הוא לא מכיר את זה היום זה יהיה מאוד קשה לו כי הוא צבר כבר מתח מיותר בשרירי בית החזה ובזוקפי הגב שלא מאפשרים לו לשכב על הבטן בנוחות והוא בוכה וכועס כי כואב לו. התהפכות תגיע אם הוא יכר את הבטן, הגב והשהייה על הצדדים ואם הוא לא מכיר חלק מהמנחים האלו ייתכן וההתהפכות תתעכב והוא כבר לקראת עיכוב.
כמובן שרצוי שאם את מחממת את הבית להסיר חלק משכבות הביגוד בכדי שהוא ירגיש יותר את גבולות הגוף שלו.
אני ממליצה לך לתרגל איתו את תרגיל שכיבה על הבטן לפני מעבר לשהייה על הבטן.
במידה ותראי שבשבועיים הקרובים את לא מגיעה לתוצאות בתרגול עצמי אני ממליצה לך בחום לגשת לאבחון אצל מדריכה להתפתחות תינוקות. תקבלי כלים איך לעודד אותו לשכב על הבטן ולמנוע עיכוב התפתחותי.
התרגיל:
1. להשכיב על הגב ,הרימי את הרגליים לכוון הפנים וחזרה. חזרי על התנועה מס' פעמים. יש לראות שהאגן מתרומם והגב מתעגל.
2. הרימי את האגן, הניחי יד מתחת לישבן.ביד אחת אחזי את הרגליים ובשנייה גלגלי את האגן לכוון הראש. חזרי על התנועה מס' פעמים.
3. הגביהי את האגן על הרגל שלך. טפיחות קלות על החזה.על מנת להוריד מתח שרירי מיותר.
4. על הגב. ישרי רגל אחת וכופפי את השנייה. גלגלי את התינוק אל הצד של הרגל הישרה. הגיעי אל הצד וחזרה לגב. חזרי על התנועה מס' פעמים, לשני הצדדים.
5. לשהות על שני הצדדים.
6. המשיכי לגלגל עד אל הבטן. ניתן לשלב טפיחות על השכמות והכתפיים, הדהוד של הקול לתוך השכמות והגב.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגביי שינייםמאי27/01/2010
שלום אני אמא לתינוקת בת שנה ועשרה חודשים לבתי יצאו רק לפני כחודשיים שיניים ורק 2 שיניים בחלק העליון של הפה הם זה בסדר ? ומתי ייצאו לה כל השיניים כי היא אוכלת פחות משום שאין לה שיניים. מה לעשות??והיא כמובן לא עולה במשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למאי
אורנה עטאר27/01/2010מאי שלום,
אנחנו לא מתמחים בזמן יציאת שיניים. מומלץ שתגשי לרופא הילדים בייחוד אם את אומרת שהיא לא עולה במשקל.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיקויאמאלה27/01/2010
שלום
רציתי לדעת מתי תינוק אמור להתחיל לחקות - בני בן 8 חודשים, לא מוציא לשון שאני מוציאה או דברים דומים
?!!!??!!?!?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי..זמן רב
אילנה28/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשרונה
דבי גרוס דולב29/01/2010הי שרונה
חיקוי יכול להתחיל בטווח ארוך של גילאים ועד אחרי גיל שנה, אז זה בסדר שבנ ךאינו מוציא לשון כשאת עושה זאת..
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא עונים ליייינעמה26/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
עניתי....
אורנה עטאר26/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת להוציא מוצץ בכדי לאכוליונית מטרסו26/01/2010
שלום \\\ בת 8.5 חודשים
באמצע האוכל שמה מוצץ בפה
רוצה להמשיך לאכול
ביקשתי מימנה להוציא את המוצץ מהפה
לא קרה כלום ,כוונתי לפה את הכפית
לראות מה היא תעשה ,
הילדה בתחילה להתעצבן
אז הוצאתי לה את המוצץ מהפה
ואכלה כרגיל
מה קורה ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליונית
דבי גרוס דולב26/01/2010הי יונית
לא קרה כלום..
מדובר בתינוקת קטנה שלא תמיד יודעת ומודעת לסדר העדיפויות ולסדר הפעולות, כדאי פשוט להרחיק את המוצץ בזמן האוכל.
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות התינוקנעמה26/01/2010
שלום יש לי שתי שאלות אליכם
1.יש לי תינוק בן 5 חודשים שבוע הבא בעזרת השם ורציתי לשאול שאני שמה אותו על החזה שלי הוא נישען על הרגליים ואני נותנת לו השאלה שלי אם זה טוב לתת לו לעמוד ככה??
ו2.רציתי לדעת אם יש בצפון גם מדריכות להתפתחות תינוקות אם כן אז למי אני יכולה לפנות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשני
אורנה עטאר26/01/2010שני הי,
רצוי לא להעמיד תינוק לפני שהוא נעמד בכוחות עצמו.
לגבי מדריכה בצפון - מרכז "צעד ראשון" מכשיר מדריכות בכל רחבי הארץ ואת מוזמנת ליצור קשר עם המרכז והוא יפנה אותך למדריכה מומלצת באזור מגורייך.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב בזחילהאני26/01/2010
שלום וברכה,
יש לי תינוקת בת 8 חודשים שמתהפכת מצוין ל-2 הכיוונים ומסתובבת ימינה ושמאלה (ממש כמו מחוגה....).
אבל, היא לא ממש מתקדמת קדימה.
במשך היום אצל המטפלת היא על שטיח ובבית על שמיכת פוך (השמיכה פרוסה במיוחד בשבילה, בגלל שאני אלרגית לאבק ולא יכולה להכניס הביתה שטיחים).
כשהיא רוצה להגיע לחפץ מסוים, היא מושכת את השמיכה לכיוונה, במקום לזחול.
יש לי תחושה שהיא מסוגלת לזחול, אבל ריבוי השכבות (גרביונים + גרביים עבות + אוברול) והשהייה על השמיכה מפריעים לה להתקדם.
מצד שני, היא סובלת מאד מהקור (ירשה את זה ממני....): כפות הרגליים והידיים שלה מאד קרות ולכן יש צורך בכ"כ הרבה שכבות של בגדים.
האם העיכוב מצביע על בעיה?
האם יש פתרון אחר מלהוריד שכבות של בגדים?
תודה רבה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליעלולה
דבי גרוס דולב26/01/2010הי יעלולה
תחילה,ביתך עדיין לא נמצאת בעיכוב אבל נרצה לראות עלייה על 6 בקרוב.
על מנת להקל עליה את ההתקדמות כדאי להצטיד במזרון פעילות לתינוקות שנמכר בכל חנות תינוקות כרגע, הוא בדיוק בעובי המתאים וימנע משיכת השמיכה.
בנוסף ,אפשר לחמם את הבית יותר וכך להוריד שכבה אחת וגם לזכור שידיים קרות אינן תמיד אינדיקציה ל זה שקר לתינוק.
אני ממליצה לנסות שתי המלצות אלה ולראות מה קורה בחודש הקרוב, אם אין התקדמות , את מוזמנת לחזור אלי.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שמונה חודשים - התפתחותנועה26/01/2010
הבן שלי בן שמונה חודשים. מבחינה מוטורית מתפתח לפי הספר ( זוחל על שש, עומד, אוטוטו מתישב לבד ) משאר הבחינות אני לא רגועה : מרבה להשמיע קולות אבל לא הברות, יותר לכיוון הצעקות. עונה לשמו, מושיט ידיים כשרוצה שיקחו אותו, צוחק ומחייך הרבה, אבל אני לא מרגישה שהמילמול שלו משתכלל והולך לכיוון דיבור, והוא אינו מחקה אף פעולה ( מחיאות כפיים , בי בי וכד' ) האם תארתי התפתחות נורמאלית? או שיש עיכוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
שירי קאשי26/01/2010הי נועה,
כל מה שתארת יכול להיות חלק מהתפתחות נורמלית. מחוות ידיים, לפי הספר, אמורות להתפתח עד גיל שנה. הברות ברורות יכולות כבר להתחיל אבל אצל הרבה תינוקות זה יכול לקרות גם מעט יותר מאוחר. אם אינך רגועה, התיעצי עם רופא הילדים או אחות טיפת חלב שמכירים את הילד, על מנת שיוכלו להרגיעך.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 9 חדשיםפז25/01/2010
שלום רב! בני בן 9 חדשים,זוחל גחון כבר כמעט חדשיים התהפך בגיל חדשיים וחצי לכיוון אחד ובשלושה לכיוון השני,עומד על 6 ומתנדנד אך עדיין לא זוחל על 6 ,לא יושב ולא עומד האם זה עיכוב בהתפתחות?? היינו במעקב התפתחות במרפאה ולא אמרו כלום!ממה שאני יודעת,קראתי ושמעתי שבגילו הוא אמור לעשות את כל זה? האם אני צריכה לבדוק משהו? אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
שירי קאשי26/01/2010הי פז,
לרוב בגיל זה אנו מצפים כבר לזחילה על שש. יחד עם זאת אם נראה כי הוא בכיוון אז זה יכול לקרות גם עד 10 חודשים ולא יחשב לעיכוב משמעותי. כיוון שאינני רואה אותו, קשה לי לקבוע האם מדובר בעיכוב או לא. בכל מקרה את יכולה להניע אותו הרבה במרחב, על מנת לפתח את שיווי המשקל. כשהוא על שש להגיש לו צעצוע כל פעם ליד אחרת על מנת ללמוד להעביר משקל ולנתק יד מהרצפה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידה וישיבהאביטל25/01/2010
מעניין אותי לדעת
אביגיל בת 7 חודשים עומדת כבר חודש (כמובן שהיא מחזיקה במשהו) וזוחלת כבר חודש וחצי- חודשיים מאוד יפה ומהר. היא לא יושבת וכולם אומרים לי שזה מוזר שהיא עומדת לפני שהיא יושבת... האם זה נכון והאם הז בעייתי? האם יש סדר הכרחי לדברים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאביטל
דבי גרוס דולב26/01/2010הי אביטל
אכן, חשוב ששלבי ההתפתחות יתרחשו לפי סידרם ושלא יהיה דילוג על אף שלב התפתחותי שכן שלבים מתקדמים יותר מבוססים על אלה שלפני.במקביל, חשוב שהזחילה תתבסס היטב לפני שתתחיל עמידה קבועה.לפעמיםכשתינוק"קופץ" לשלב הבא ולא מממש את זה שלפניו, יכול הדבר להצביע על קושי קטן שגורם לשזה, אבל לא תמיד, לא אוכל להגיד לך אם בזה מדובר במקרה שלכם.
שימי לב בזמן הקרוב שמתחילים סימנים להתישבות ושביתך אינה מסגלת לעצמה התישבות דרך עמידה, נפילה על הברכיים וכך להגיע לישיבה. אם לא תראי שינוי או שיהיו לך עוד שאלות, את מוזמנת לחזור אלי.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוחל לבד, יושב לבד לא עומדדבי גרוס דולב25/01/2010
בני בן שנה ושבועיים עוד מעט.,
התפתחות מוטורית-זוחל לבד, יושב לבד לא עומד-סובל מטונוס נמוך היפוטוניה וגמישות יתר.מטופלים בפיזיטרפיה.
מוטוריקה עדינה ומחוות ידיים-עושה בייבייי,מוחא כפיים,שם ידיים על הראש,כשאומירים לו איפה אור מסתכל על האור , עדיין לא יודע להכניס דברים או להשחיל כרגע הוא התחיל לזרוק אותם לרצפה.
מילולית-אומר אבא, לא בטוחה שבמכוון לפעמים כן ולפעמים לא, אומר תודה וגם לדעתי אומר קח.בנוסף ממלמל הרבה.
אני מאוד לחוצה מזה שעדיין אינו מצביע יש לו דבר חדש שהוא מסתכל עלייך ומושיט לך יד האם זה התחלה של הצבעה?
כמו כן הוא עדיין מנפף ידיים לצדדים כאשר הוא מתלהב האם זה נורמלי?
יש לי חשש רק מאוטיזם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשין שין
דבי גרוס דולב26/01/2010ה ישיןשין
כשההתפתחות באופן כללי היא טובה ותקינה הרי שאין צורך להתיחס לכל פרט ופרט קטן ואין צורך לדאוג בשל אי הצבעה, יש להסתכל עלהמכלול. חשוב להמשיך ןלטפל בהיפוטוניה ובגמישות היתרכי הם אלה שעלולים להשפיע על ההתפתחות העתידית. וזה גם בסדר שיש נפנוף ידיים כשיש התלהבות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עומדת על האצבעותיונית מטרסו25/01/2010
בת 8.5 חודשים מנסה לעמוד כשהיא מחזיקה אותי ,ואז היא נעמדת על קצות אצבעות
למה זה קורה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמידה
שירי קאשי26/01/2010הי יונית,
בראשית נסיונות העמידה, העמידה על קצוות האצבעות היא שכיחה ונובעת מנטיית הגוף קדימה. עמידה זו, במצב תקין אמורה לחלוף די מהר ואמורה להתהוות עמידה על כל כף הרגל. כאשר נטייה זו מתמשכת או שמלכתחילה לא נראה כי קיימת היכולת לרדת לעקבים, זה לרוב נובע מכך שהשרירים הזוקפים מקוצרים (זקיפות יתר) ואחת ההשלכות של זה יכולה להיות שכפות הרגליים נמצאות במצב של "פויינט" ובעמידה זה מביא לעמידה על קצוות האצבעות.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירי קאשי
יונית מטרסו26/01/2010תודה על התשובה,
לפני מקלחת העמדתי את הילדה שמתי לב
היא עומדת עם רגל אחת,ועל האצבעות מכופלות
ורגל שניה בפוניט
מה נראה לך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירדתי למטה ללא תשובה ??
יונית מטרסו27/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצילווווווווווווווווווווווווווווווו
יונית מטרסו28/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירי קאשי
יונית מטרסו29/01/2010היי \\\ אפשר להיתעמץ עלי קצת
מה לעשות אני דואגת
תודה
יונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לענות לי או שיש איזה בעיה ????
יונית מטרסו30/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי01/02/2010הי יונית,
לא הייתי פה בימים האחרונים ואני מתנצלת על ההמתנה. בפעם הבאה אם יש צורך את מוזמנת גם ליצור קשר טלפוני. רבות עושות זאת ואני שמחה לעזור ככל יכולתי.
לענייננו, נראה כי אכן ישנו קושי בעניין העמידה. מנח כפות הרגליים מעיד על קושי שלה לעמוד על כל כף הרגל בצורה נוחה. כפי שכבר ציינתי זה לרוב נובע ממתח שרירי כלשהו באזור הגב ויתר השרירים הזוקפים. במצב כזה המלצתי היא כן לעבוד על שחרור המתח על מנת לאפשר ועמידה, ההליכה והיציבה להתפתח בצורה אופטימלית ועם פחות קשיים. לאפשר יותר גמישות תנועתית ומכאן גם לשפר את יכולות שיווי המשקל והיכולות המוטוריות בכלל.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה עם גרבייםאור24/01/2010
שלום
יש לי שאלה כללית: האם ריבוי גרביים על הרגל (3 זוגות) יכול לשבש ולעקב הליכה
יש לי ילדה בת 13 חוד' שהולכת עם תמיכה מהר ,יכולה לעמוד לבד לכמה דקות וכן יכולה לעשות 2-3 צעדים ללא תמיכה וישר נופלת
אמרו לי שריבוי גרביים יכול לעקב הליכה ,האם זה נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה
שירי קאשי25/01/2010הי אור,
באופן עקרוני המצב הרצוי לצורך ביסוס טוב של ההליכה הוא למעשה הליכה יחפה. כמובן שישנם אילוצים של מזג אויר ומיקום בו הילדה הולכת. כמובן כשקר יש לשים גרב. ריבוי גרביים יכול להביא גם לחוסר תנועתיות של כף הרגל (שדרושה על מנת לייצב את הרגל על הרצפה) וגם לחוסר תחושה של המשטח עליו דורכים. גורמים אלו בהחלט עלולים להשפיע על קצב התפתחות ההליכה. תנסי להפעיל שיקול דעת והיכן שניתן להשאיר רק שכבה אחת אז עדיף. בסך הכל החורף אצלנו לא כל כך קר וימי הקור הם ספורים.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)